|  2014-03-07, 10:08 | #1921 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Cytat: 
 Dzk  ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat: 
 Mnie druty nie przeszkadzaly w niczym, ale wlasnie przez naciagniecie bol byl taki, ze gryzc nie moglam i za pierwszym razem trwal ponad 2miesiace | ||
|     | 
|  2014-03-07, 10:14 | #1922 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-04 
				 | 

Cytat: 
 no to super! u nas od przyszłej soboty ruszamy dalej z budową. Kochana, nie wiem czy znasz tę stronkę --> www. houzz.com wczoraj ją przeglądałam i jestem totalnie zachwycona. Mam wiele pomysłów ale chce żeby to wszystko jakoś ze sobą grało. Na pewno chce kuchnie biało czarną. ;] U nas nocka lepsza niż ostatnie! 3 albo 4 pobudki;> wiec luzik! nawet się wyspałam, wstałyśmy o 6.40 ale dospałyśmy jeszcze godzinke, teraz mój motylek ma drzemkę. Mała sie obudzi i jedziemy dowieźć dokument do urzędu i do sklepu z butami, może jakieś fajne beda dla Amelosława ;> ostatnio jeździłam za emelkami, nic nie było fajnego.. ale ma być jeszcze dostawa. A przez neta jej nie kupie butów. Meneq, ja mam dość dużą wadę, ja mam bardzo wysuniętą szczene do przodu, dopiero jak zrobiłam zdjęcie boczne to się przeraziłam. :/ a po zakonczeniu aparatu, pewnie mnie czeka jakaś retencja. Ale musze musze to zrobić, no nie wyobrazam sobie z taką szczena cale zycie. Kurcze, oby Bartusiowi bylo lepiej... Black- ja na góre zakładam estetyczny a na dół metalowy. Cena estetycznego to 300zł więcej niz metalowego, wiec szarpne sie;p a na dole, to juz niech sobie bedzie metalowy. 
				__________________ Moja najukochańsza kruszynka  Amelia    10.01.2013  Skalpel wyzwanie z Ewką!  cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-03-07 o 10:15 | |
|     | 
|  2014-03-07, 10:15 | #1923 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2013-03 
				 | 

dzisiaj 3 pobudki takze nie ma zle....szkoda tylko, że Ola sie budzi jak wstaje np do toalety, a jak chce sie siusiu to ciezko spac dalej  O 8 juz zaliczyłyśmy lidla i nawet drzemke (tu lekki żal bo trwała tylko 30 min  ) Cytat: 
  Przeciez napisałam DLA MNIE... Nie zamierzam nikogo do niczego przekonywać, skoro było pytanie o antykoncepcje i dziewczyny napisały, co stosuja to i ja napisałam o swojej metodzie, a ze posypały sie teksty przesmiewcze o 13-dzieci to chyba miałam prawo zareagowac, bo tak nie jest? EOT Cytat: 
  Tylko soczewki albo bez niczego, okulary tylko wieczorkiem w domu. Zmieniło sie w ciazy. Soczewki jako drozsza inwestycja została zastapiona okularami..... no i sie przyzwyczaiłam(choc prawie 9m-cy to trwało  ) Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2014-03-07 o 10:16 | ||
|     | 
|  2014-03-07, 10:16 | #1924 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Cytat: 
 jak mieszkałam w bloku to urządzałam mieszkanie nowocześnie natomiast zawsze siedziało mi w głowie,że dom będzie w rustykalnym stylu i koniecznie białe meble  a Ty jaką masz wizję? Cytat: 
  tylko,że gotowany to tak średnio, najlepiej buraka upiec w folii ze skórką- wtedy jest wyjątkowo aromatyczny i słodki ale też moje genialne odkrycie- buraczki z lidla  kobieto kupuję je hurtowo, one są na warzywach, zafoliowane, są po prostu obłędne a marynuje w oliwie z odrobiną cytryny, ziół i czosnku ja to wogóle lubię carpaccio- z cukini nawet robiłam,też obłęd lubię też klasyczne z polędwicy wołowej a także z łososia a ja mam do Ciebie pytanie bo gdzieś mi śmignęło,że byłaś na wakacjach z maluchem samolotem- co brałaś do jedzonka? bo my się chyba wybieramy w czerwcu, mamy ograniczenia bagażowe i nie wiem jak zaplanować żarcie dla młodego- słoiczki? przecież nie będę tego targać, można kupić na miejscu, mleko, kaszki? kurcze jak to ogarnąć?  a tak wogóle to witam się mały spał pięknie, z jedną pobudką o 4 na mleczko i spal prawie do 7   | ||
|     | 
|  2014-03-07, 10:17 | #1925 | |
				 | 

Cytat: 
 Ja nosze od zerówki okulary;> i ni ma opcji, nie wyjde z domu w okularach, nie i koniec;] to wydaje mi sie,ze szybko się przyzwyczaiłaś       
				__________________ Moja najukochańsza kruszynka  Amelia    10.01.2013  Skalpel wyzwanie z Ewką!  cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. | |
|     | 
|  2014-03-07, 10:19 | #1926 | |
				 | 

Cytat: 
  ale po kilku godzinach miałam ochotę sobie oko wydrapać wiesz, mi przez rok wzrok się popsuł o 1 dioptrie  -rozumiesz, rok!!!!!!! babeczka mówiła,że często tak po ciąży się dzieje | |
|     | 
|  2014-03-07, 10:22 | #1927 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-01 
				 | 

no mnie na początku te separatorki najbardziej bolały i chyba tydzień na jogurtach jechałam.... potem już właściwie nie było problemu, po naciągnięciu 1-2 dni bolało tylko wiecie, wczoraj się dowiedziałam, że jedna z dziewczyn ode mnie z grupy NR jest w 5tym miesiącu ciąży i z nami biega      takie to cudowne  i tak jej szczerze zazdroszczę, że może, ja tak strasznie chciałam w ciąży biegać   
				__________________ | 
|     | 
|  2014-03-07, 10:24 | #1928 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-05 Lokalizacja: Warmia. :) 
				 | 

Dziewczyny, podjelam decyzje w sprawie stazu - zaraz bede dzwonic, umawiac sie. Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka | 
|     | 
|  2014-03-07, 10:26 | #1929 | |
				 | 

Cytat: 
 szok! Black- kciuki!!!!!! | |
|     | 
|  2014-03-07, 10:30 | #1930 | ||||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  fajnie, ze miałas siostre  Co tam u Was, jak Natalia? Cytat: 
  Ale najpierw tylko patrzyła jak ja sobie myję (sama jeszcze nie miała), wiec kiedy w koncu zabrałam sie za jej pierwsze ząbki ze szczoteczką to bardzo była zadowolona i teraz od razu otwiera buzke i czeka  .... ale pozwala mi je myś jakies 30 sek, pozniej koniecznie musi sama   | ||||
|     | 
|  2014-03-07, 10:31 | #1931 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-11 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Cytat: 
  za wagę Płakała na szczepieniu? Na 14.00 ale wiadomo że ten pierwszy dzień wolałabym być wcześniej więc po 13 już tam będę ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat: 

__________________ Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. | ||
|     | 
|  2014-03-07, 10:33 | #1932 | |
				 | 

Cytat: 
 wow, szok. U mnie też się nic nie działo z ciążą a moja dr kategorycznie zabroniła mi biegać. Widać co dr to opinia. Marsi, mi też podobają się takie wnętrza, szczególnie kuchnia mi się taka marzy w stylu angielskim... ale salon juz np nie koniecznie i wydaje mi się ze nie pasowałoby tu kuchnia w takim stylu a salon juz nowoczesny, no i kuchnia jest otwarta na salon. Ale też nie chce surowizny w domu. Chce to jakoś ładnie ciepło, nowocześnie połączyć. hmmmmm 
				__________________ Moja najukochańsza kruszynka  Amelia    10.01.2013  Skalpel wyzwanie z Ewką!  cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. | |
|     | 
|  2014-03-07, 10:34 | #1933 | ||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Od wczoraj pomykam w kujonkach   | ||
|     | 
|  2014-03-07, 10:34 | #1934 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-01 
				 | 

ja chcę sobie kupić soczewki, zbieram się i zbieram, ale podobno w Gliwicach jest hurtownia - 70zł za 3 pary soczewek miesięcznych, muszę się wybrać   Tress, absolutnie nie było to prześmiewcze, napisałam po prostu fakt, kiedyś nawet nam przyniosła zdjęcie z całą swoją familią, autentycznie 13cioro dzieci, do końca życia tego nie zapomnę  dobrze, że jesteś zadowolona, tak jak Kija, fajnie mieć tak dużą świadomość swojego ciała, natomiast ja bym chyba na zawał zeszła, przy gumkach świruję a co dopiero przy mierzeniu temperatury   
				__________________ | 
|     | 
|  2014-03-07, 10:39 | #1935 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

powariowałyście, 2 dni Was nadrabiałam  Nie lubię tak się wbić jak nie jestem na bieżąco i za każdym razem jak już prawie nadrobiłam to musiałam przerwać i dowalałyście kolejnych kilka stron. U nas zasmarkaniec mały  Zaraził się chyba od mojego chrześniaka. Jak Zosia się urodziła to mój brat jak odebrał małego ze żłobka to chciał jechać do szpitala żeby z żoną i córeczką posiedzieć i przywiózł do nas synka. No i on przeziębiony był i Igor chyba złapał od niego. Możliwe to żeby u Igora dopiero po 2 dniach objawy były a nie od razu? Nastepnego dnia brat dzwonił i pytał czy Igor zdrowy bo że był u lekarza z małym i że wirusówka. Ale chrzesniak kaszel miał a Igi tylko zasamrakany. No i nie wiem co robić bo jutro mieliśmy jechać do TŻta rodziny (jakieś 60 km) bo jest msza bo pierwsza rocznica śmierci męża babci, ale z takim zasmarkańcem chyba nie będę jechała, zwłaszcza że tam będą inne dzieci i je pozarażać może a dodatkowo nie chcę żeby się doprawil mocniej jak zimno będzie. Na pogrzebie nie byłam bo Igorek był malutki (nawet go nie zdążyła zobaczyć męża babcia) mąż sam był a teraz mlody przeziębiony...Jestem za tym żeby nie jechać a jak Igor wyzdrowieje to podjedziemy na cmentarz bo byliśmy dawno już -1 listopada. Może babcia tam na górze zrozumie... Debrah - super z ta kąpielą Amelki. Dzieciaki juz takie kumate się robia że szok  Igor za każdym razem jak go poproszę to mi przynosi piłeczkę i ja mu wtedy biję brawo a później rzucam tą piłeczką o ścianę i on mi znowu przynosi i tak w kółko. Po kilku dniach takiej zabawy ja patrzę Igi po wzięciu piłeczki rzucił nią sam o ścianę, podniósł i w czasie jak niósł żeby mi podać to już sam bił sobie brawo. I juz za każdym razem tak robi   
				__________________ Igorek - 02.01.2013 r. | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-03-07, 10:42 | #1936 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2013-04 Lokalizacja: Gdańsk 
				 | 

Hej   Młodzież śpi, ja nadrabiam  Misia - co do książek, to mam Alice Munro i wywiad-rzekę ze Danutą Stenką, także rozstrzał spory. Insolito - gratki za pozwolenie na budowę! Nawijko - świetny wózek! Debrah - co do mycia zębów, to u nas rano i wieczorem, najlepiej we dwie - ona myje mi (czyli trzyma moją szczoteczkę), a ja myję jej. Nawet całkiem sprawnie to wychodzi  I gratki za ząbki! Meneq - fajnie, że już po szczepieniu  Deli - super, że ruszacie z budową  Black - kciuki za staż  Oby było po Twojej myśli. Silver - jak wrócisz z pracy, napisz, jak wrażenia. Jak się Mała obudzi, to ruszamy na dzielnię  Będę wieczorem, miłego dnia! | 
|     | 
|  2014-03-07, 10:43 | #1937 | |
				 | 

Cytat: 
 wiecie co, ja wiem,że to generalnie jej sprawa ale co za brak wyobraźni, ludzie jedzili jak szatany, przecież któs mógłby na nią wpaść a brzuszek był spory myślę że 7 miesiąc tak lekko bo nie było już jej widać talii nie wiem dla mnie to brak odpowiedzialności Deli co do wnętrza- my robiliśmy meble na zamówienie bo ja je sama projektowałam, więc kuchnia i salon (chodzi mi o bilioteczkę) jest w podobnym stylu, kuchnia jest otwarta więc wszystko musi współgrać teraz śliczne kuchnie mają w ikea, nawet w angielskim stylu- i tu byś mogła połączyć style bo jeśli salon urządziłabyś meblami z ikea to raczej by się nic nie gryzło jak lubisz wnętrza takie jak ja to polecam Ci niedrogą gazetkę Moje mieszkanie kosztuje ze 4 zeta ale inspiracje mają genialne ja też mam coś w rodzaju kujonek, TZ zaszalał i namówił mnie na fioletowo błękitne oprawki Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-03-07 o 10:44 | |
|     | 
|  2014-03-07, 10:47 | #1938 | |
				 | 

Cytat: 
  Kto ile chce tyle ma. Metody naturalne to nie kalendarzyk. Ja miałam takie same schizy jak Ty, dlatego na poczatku, jak uczylismy sie tej metody to stosowalismy ja z gumkami, po paru miesiacach dopiero zupełnie od nich odeszlismy   Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2014-03-07 o 10:48 | |
|     | 
|  2014-03-07, 10:50 | #1939 | |||||||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-08 
				 | 

Cytat: 
 Ładna   Kurcze, a ja się boje Piotrowi kupić buciki z hm   Cytat: 
  Cytat: 
 To Bokeh ma nowego bloga   Cytat: 
  za ząbek Cytat: 
  JAk Yae zniosła szczepienie tzn. wkłucie? Cytat: 
  zaraz oblukam   Cieszę się, że noc lepsza  O ja nie wiedziała, żę są jakieś estetyczne aparaty  A wy budujecie na zaprawę czy klej? Bo my się zastanawiamy co lepsze Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 

__________________ 23.01.2013-PIOTRUŚ  21.04.2015-MICHAŚ  Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka . | |||||||||
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2014-03-07, 10:50 | #1940 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2014-02 
				 | 

Hej   Dzięki za odpowiedzi w sprawie kaszlu. Z rana też brzydko pokasływała więc uznaliśmy z mężem że po prostu podjedziemy do lekarza. Udało się umówić wizytę na 11:30 a mamy 5 min samochodem to wolimy żeby ktoś ją obejrzał. Mam tylko nadzieję że to nic poważnego. Cytat: 
 | |
|     | 
|  2014-03-07, 10:54 | #1941 | |
				 | 

Cytat: 
  ? (Zaprojektowanie sobie mebli wymaga talentu  ) My mieszkamy w kawalerce i jezeli nie bedzie Nas stac na wieksze to bedziemy remontowac to, tak zeby stworzyc 2 pokoje. Ja juz mam nawet kilka/nascie  pomysłów, ale nie wiem, czy dobrze zeby taki laik sie tym zajmował   | |
|     | 
|  2014-03-07, 10:57 | #1942 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-08 
				 | 

Cytat: 
  Zdrowia dla Igorka  Kurcze, chyba faktycznie lepiej zostać w domy, bo jeszcze mały się doprawi.  Mądry synek  A już dawno miałam pytać, to Twoje oko w awatarze   
				__________________ 23.01.2013-PIOTRUŚ  21.04.2015-MICHAŚ  Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka . | |
|     | 
|  2014-03-07, 10:57 | #1943 | 
				 | 

Silver powodzenia   Ruszyło troche programow w tv i nie wiem, co ogladac, bo i bitwa o dom i project runway, no i standardowe mjm  ... ale poki co mykam do Kruszyny   | 
|     | 
|  2014-03-07, 10:59 | #1944 | ||
				 | 

Cytat: 
  z doświadczenia wiem,że z ubranek to nosił może ze 4 koszulki a tak to resztą w pampku samym, mleczko też z cysusia a teraz? z reguły nie korzystamy z biur podróży więc lecimy mając zapewnione śniadania czyli proponujesz wziąć kaszkę,pampków na 2 dni i ewentualnie żarełko włąśnie na najbliższe godziny? a miałam pytać jeszcze o wózek nie mialaś problemu? bo ja raczej kubełkowego nie wezmę bo za dużo miejsca, chyba kupię na tę podróż parasolkę jakoś lekką rozkładaną do spania  mam tylko jeden dylemat, tylko nie śmiejscie się od urodzenia młody jest nauczony zasypiać przy wentylatorze (my też  ) zawsze targaliśmy go wszędzie za sobą a teraz będzie kino bo przecież do samolotu nie wezmę wentylatora      ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat: 
   | ||
|     | 
|  2014-03-07, 11:00 | #1945 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

| 
|     | 
|  2014-03-07, 11:02 | #1946 | ||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
 na zaprawę ;] w ogóle, teraz więźbę będziemy zamawiać, bo u niektórych czeka się pół roku nawet;o no i wysyłam już zapytania o oferty z oknami. A Wy kiedy ruszacie z budową? 
				__________________ Moja najukochańsza kruszynka  Amelia    10.01.2013  Skalpel wyzwanie z Ewką!  cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. | ||
|     | 
|  2014-03-07, 11:05 | #1947 | |||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-06 
				 | 

Cytat: 
 ja miałam to samo… e jak trzeba by było zrobiła by to znów  Cytat: 
 jaki macie w koncu ten inhalator??? Cytat: 
 Cytat: 
 hmm ale widziałaś już nowy blog?:P Cytat: 
 sory ze bez polskich znakow ale mam nowa klawiature i mam alt dalej  no a to moja okularnica   
				__________________  27.01.2013 Nasza Hanusia   | |||||
|     | 
|  2014-03-07, 11:09 | #1948 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-08 Lokalizacja: Świętokrzyskie 
				 | 

Cytat: 
 Moj tz w maju do Hiszpani a potem w czerwcu do Chorwacji jedzie mielismy wszyscy a teraz dupa z tego wyjdzie mi zostaja wakacje na turnusie w złotowie   
				__________________ http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/ Pracowity tydzień za nami http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/2...y-tydzien.html | |
|     | 
|  2014-03-07, 11:10 | #1949 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Dziewczyny co na wodnisty lecacy wciąż katar...leci Antoniowi jak z kranu..krople i wyciaganie nic nie daje... Pójdę z nim pierwszy raz na spacer zaraz..moze mu trochę przejdzie. Meneq...czyli radzisz żeby zainwestowac w niekapka z rurką? Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app 
				__________________ Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r.  Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."   Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-03-07 o 11:23 | |
|     | 
|  2014-03-07, 11:13 | #1950 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-07 
				 | 

Ojjojoj zagalopowałm się troszkę, chodziło mi o fb. Nie musicie tak się czepiać od razu   Hania boska, jak gwaizada filmowa   
				__________________ http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9hyjkcm7lm.png  22.05.2008  14.08.2011  19.02.2013 - Oliwka | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.

wiedziałąm, że tak będzie
 wiedziałąm, że tak będzie ale za to kupiłam mu koszulę na lato
ale za to kupiłam mu koszulę na lato
 zawsze miałam kompleks i jako dziecko też nie nosiłam
 zawsze miałam kompleks i jako dziecko też nie nosiłam

20/52
 20/52