|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Chocolate ale fajny bebol
Troppo pasztet jest z mięska z indyka do tego cukinia, marchewka, i inne tam dodatki jest na blogu ![]() blender ja mam braun i jestem bardzo zadowolona, często korzystam i nie mogę powiedzieć o nim złego słowa o taki ale jakbym miała kupowac to bym wolała taki bardziej rozbudowany żelazko mam chyba takie wcześniej tez mieliśmy z philipsa i byliśmy zadowoleni ![]() Ramona mnie tylko wkurza zawsze, że nie każdy dietetyk poda Ci taką dietę, polowa z lekarzy dla mnie nie ma zielonego pojęcia o wpływie diety na różne schorzenia... najlepiej i najprościej dla nich zapchać leki a dieta co tam dieta... Majkela nie szalej z zapraszaniem na pralinki bo Ci nic nie zostanie ![]() Sylwia ja nie przepadam za 3 kołowymi wózkami także bym się nie skusiła na Twoim miejscu Udanych zakupów życzę ![]() Rybka dzieciaki nas już teraz straszą Dobrze, że okazało się, że to nic groźnegoMaya to spóźniona impreza --------------------------------------------------- Dzień dobry ![]() Ja dziś miałam kiepską nockę cały czas się budziłam, w ogóle wczoraj wieczorem się pobeczałam z nieznanego nawet mi powodu i nie mogłam przestać. Chyba miałam napad jakiejś paniki, czy wszystko z Malutką ok, czy damy radę jak już się pojawi, dodatkowo te wszystkie niespodziewane wypadki... jakoś tak mnie dopadło... Ale dziś już chyba ok ![]() za glukozy wszelkie i inne badaniaMiłego dnia
Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2014-03-07 o 09:24 |
|
|
|
#1802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz już poleci szybko Cytat:
mam identyczny blender a żelazko też philips ale nie znam właśnie modelu |
||
|
|
|
#1803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a cholestazę lepiej zbadać, daj szybko znać co Ci wyszło a kilogramami się nie martw, nie da się nie jeść słodyczy ![]() Super szafa, na pewno się świetnie sprawdzi a brzuszek piękny ![]() choc0late jak tam glukoza? Na wszelki wypadek smacznego ![]() poziomkka ja kupiłam ostatnio Zelmera 28z022 i działa jak szalony, jestem zadowolona, nie ma jakiś udziwnionych opcji i nie był drogi ![]() __Sylwia__88 gratuluję samochodu na pewno będzie Ci na początku trudno, ale później będziesz śmigać aż miło a z wózkiem nie pomogę, bo sama co chwilę się nad jakimś używanym zastanawiam i tez myślę, że dołożę trochę i kupię nowy...Rybka dobrze, że to dzidziuś fikołki robił, nawet nie wiedziałam, że to może się tak objawiać... karolkya oj te hormony ale jak płacz pomaga to warto czasami popłakać
|
|
|
|
|
#1804 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa za samochód ![]() Cytat:
Robiłam już te kokosowe pralinki tylko bez wafli i co niektóre wykąpałam jeszcze w czekoladzie i wyszło boskie bounty Cytat:
Cytat:
![]() Czekamy zatem na zdjęcia Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1805 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry! Z tego co jeszcze pamiętam z wczoraj:
Kakusia bardzo ładnie wyszła Wam ta łazienka No a ciuszki oczywiście boskiePoziomka fajna ta szafa, warto było czekać Chocolate Berenika ja wiem, że łatwo nam tu wszystkim mówić, co masz zrobić ze swoim tż. W praktyce to już nie jest tak łatwo niestety. Podejrzewam, że i tak to wszystko - pranie, sprzątanie, gotowanie - robisz głównie dla siebie i dziecka. Każda by chciała żeby dziecko było nakarmione i bawiło się w posprzątanym pokoju. Ale z drugiej strony jak tak dalej pójdzie to się wykończysz, będziesz miała do opieki 3 małych dzieci (wliczam tam tż), studia, potem pracę, dom do ogarnięcia i na końcu nawet "dziękuję" nie usłyszysz... Musisz coś z tym zrobić Majkela mam nadzieję, że to tylko zbieg okoliczności. Enzymy wątrobowe badasz? A stopy i dłonie Cię swędzą? Pisz jak najszybciej jak tam wyniki! |
|
|
|
#1806 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, wychodzimy dzisiaj do domu
ale mam leżeć, przynajmniej do 28tc Jutro mam rano wizytę u mojej lekarki, zobaczymy co powie. Teraz siedzę jak na szpilkach i czekam na 13 [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45470949] Dziewczyny, może przesadzam i może tylko mi się wydaje, ale od rana twardnieje mi brzuch ciągle. A nic nie robię praktycznie, tylko siedzę... Mały się rusza normalnie, ale tak się rozpycha, że wszystko mnie boli, a brzuch twardy jak skała [/QUOTE]Witaj w klubie ten brzuch to może być wszystko, od przedwczesnych skurczy do zwykłego objawu fizjologicznego organizmu. Zawsze lepiej poradzić się lekarza.Cytat:
![]() Lepiej sprawdz ile by sama gondola do niego kosztowała, żeby nie było niespodzianki ![]() Cytat:
ja już nie mogę się doczekać, potem to już z górki
|
||
|
|
|
#1807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z leżeniem dasz radę Ja też zazdroszczę dziewczynom które biegają za zakupami, sprzątają, chodzą na jakieś ćwiczenia... czuję się jak kaleka ale dla Malutkiej wszystko żeby tylko długo posiedziała w brzuchu
|
|
|
|
|
#1808 |
|
Zadomowienie
|
Witam się piątkowo, jadłam śniadanie i Was nadrabiałam
Wczoraj byliśmy w SR i bardzo nam się podobało, fajna atmosfera, położna wesoła, ciekawie opowiada, nie było to takie typowo szkoleniowe spotkanie, tylko takie na luzie, bardzo wesołe, każdy coś mówił, pytał. 1,5h zleciało nawet nie wiem kiedy Były dziewczyny, które już powinny urodzić, takie co rodzą w maju i kwietniu oraz 5 nowych czerwcówek (w sumie około 10 kobiet) tam jest tak, że chodzi się do samego porodu, chyba, że się nie da rady już ruszać dostaliśmy jakieś gadżety, próbki, gazety itd. np butelkę aventu i smoczek ogólnie, na razie jest na + A poza tym dziś na wieczór przyjeżdżają do nas goście na cały weekend, oczywiście bardzo się cieszę, ale mam tyle chęci do roboty, jak kot napłakał ![]() Idę chyba kawę sobie zrobić i proszę wygońcie mnie do roboty |
|
|
|
#1809 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chodzę na górę do rodziców, ale ja z tych mało prasujących, tylko dla syna ciuchy prasuję![]() A blender mam Brauna właśnie ten rozbudowany, fajny, ale już mi ta plastikowa miska trochę pękła... W pierwszej ciąży brałam 3x2 czyli razem 6 asparginów na dzień No to spóźnione gratulacje ![]() klas ki: teraz już z górki![]() Cytat:
ja ryczałam w poniedziałek, no ale chyba raz na kilka miesięcy nam można prawda?Sola za dobry wynik ![]() Sylwia za kupno samochodu
|
||
|
|
|
#1810 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziś mam 100dniówkę
częstuję truskawkowym pikolo |
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Pater, gratuluje 100dniówki!
teraz już z górki Ale dziś paskudna pogoda, nic mi się nie chce... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1813 |
|
Wtajemniczenie
|
siedze wlasnie po wypiciu tej nieszczesnej glukozy
jeszcze godzina przede mna .. jakos to wypilam nie takie zle w smaku, ale od razu po mi sie cofnelo jakos dalam rade i czekam maja tu osobny pokoj z sofami, gazetami szok sa ze mna 3brzuchatki tez wiec jakos leci oby wyszlo ok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
kusicie tym pikolo
wielkie brawa za studniówkę
|
|
|
|
#1815 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aldrin ja sobie kupiłam Pikolo na weekend, żeby nie było, że goście drinki, piwka piją a ja nic, to też mam, a co ![]() Cytat:
teraz to już w górki, wytrzymasz na pewno
Edytowane przez pater86 Czas edycji: 2014-03-07 o 10:42 |
||
|
|
|
#1816 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, dzisiaj rano miałam dokładnie to samo co opisała Rybka! Chciałam się przekręcić z lewego boku na prawy, ale wiadomo, to wymaga trochę czasu...z trudem odwróciłam się na plecy no i zaczęła rosnąć mi ta górka...wcześniej też tak miałam, że po prawej, albo lewej stronie była taka górka, ale to wiedziałąm, że albo główka, albo pupka Małej..a teraz bolał mnie przy tym brzuch i twardniał. Trwało to ok. 3 min, a ja nie mogłam nic zrobić..mąż pomógł mi zmienić pozycję na prawy bok, pobolało jeszcze chwilę i przeszło. Dobrze, że weszłam na forum i przeczytałam, bo też się nieźle wystraszyłam.
Cytat:
Lepiej leżeć w domu niż w szpitalu Gratulacje !!Cytat:
|
||
|
|
|
#1817 | |||
|
Raczkowanie
|
Spóźnione
za 100dniówkę.Cytat:
Cytat:
O mamo, to ja też , nawet nie wiedziałam, że to dziś . To ).---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1818 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja pyskata to będzie ciekawie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyny kupujemy metr i odcinamy po centymetrze, a do tego ![]()
|
|
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Pater, zaraz będę!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1821 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana? południa już
Poczytałam wczoraj wieczorem trochę ale nie miałam nastroju na odpisywanie, TŻ mnie zdołował, a teraz u mnie nie łatwo o płacz moja własna 3,5letnia córka mnie przytulała i uspokajała, do czego to doszło...Dziś już lepiej, w d**** mam zachowanie męża, muszę to olać i zająć się sobą i dziećmi Blender - piszecie o blenderach a mój parę dni temu wylądował w koszu zepsuty i jestem na kupnie. Pytanie: Czy Wasze blendery nadają się do użytku w gorących potrawach? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ooo dziękuję za taki komplement łazienkowy Cytat:
![]() można wiedzieć jaki? my tak za 2lata planujemy wymienić właśnie na duży i rodzinny Co do Casualplay - powiem tak: cena za tą firmę bardzo rozsądna (choć i polskie są cięższe a do tego mniej zgrabne). S4 widywałam codziennie w wózkowni w żłobku nie raz macałam go porządny Ale. To zależy czego oczekujesz bo jeśli wystarczy Ci polski wózek na który się czaisz, do tego będziesz miała nowy - to wybierz już taki który Ci się bardziej podoba i posiada dla Was więcej plusów My też jutro jedziemy obmacać wózek ![]() czyli nie jestem sama z uzależnieniem
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-03-07 o 11:14 |
|||
|
|
|
#1822 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kamilla dziękuję
Cytat:
ale teraz już kusi mnie salon malować ![]() Brzuszek piękny! ale w końcu tam dwójka siedzi Cytat:
waga jakoś nie szła tragicznie w górę, może 1kg w ciągu tygodnia doszedł, ale poszedł w Małą i potem człowiek się trudził, żeby Ją urodzić bo miała być drobniutka max 3kg a było 3,8 kg ![]() Cytat:
![]() dziękuję Co do peelingów - ja bym jednak uważała a raczej nie przesadzała z peelingiem w ciąży. Ostrożnie i delikatnie. Bo nasza skóra teraz jest bardzo delikatna i naciągnięta i bardzo łatwo o uszkodzenie. A mechaniczne peelingi jednak "trą" skórę. A jak uszkodzimy to wtedy o rozstępy też nie trudno. Bardziej poleciłabym zrobienie swojego peelingu z odrobiny cukru i jakiegoś olejku, choćby spożywczego winogronowego Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-03-07 o 11:16 |
|||
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
No ja też gratuluje waszych 100-dniówek, do mojej jeszcze parę dni zostało
![]() U nas też piękna pogoda, słoneczko świeci ale sama jakoś nastroju na nic nie mam, wczoraj zaczęły mi się takie dziwne skurcze łydek, podejrzewam że już lepiej nie będzie aż do porodu ![]() W ogóle to mnie siostra wystraszyła, bo ona już jest na wylocie na porodówkę i jak opowiada mi co jej teraz dolega to modlę się żebym i ja takich przejść nie miała... no cóż najważniejsze żeby urodziła zdrowe dzieciątko i trzymam za nią i za nas wszystkie kciuki
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mogę stosować do ciepłych i już nie raz stosowałam |
|
|
|
|
#1825 | |||
|
Zadomowienie
|
no no cudny pałacyk
Cytat:
Pujde sobie chyba 17 tego bo 18 tego mam wizytę. Koszt to 12 zł + 3,50 glukoza,którą maja u siebie nie musze przynosić ![]() Cytrynka może być przyniesiona wtedy sobie wcisne. [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45470949]ojoj, a mierzyłaś się w obwodzie? wielki brzusio, ale śliczny, taki okrąglutki ![]() Dziewczyny, może przesadzam i może tylko mi się wydaje, ale od rana twardnieje mi brzuch ciągle. A nic nie robię praktycznie, tylko siedzę... Mały się rusza normalnie, ale tak się rozpycha, że wszystko mnie boli, a brzuch twardy jak skała [/QUOTE]ja tak miałam we wtorek,dzieć strasznie sie wiercił,przesówał,wypinał w dodatku brzuch twardniał.. Wzięłam 2x buscopan w przedziele czasu chyba 4-5 godz i magnez 3x w ten dzień W środe tylko rano jeszcze odczuwałam lekkie ciągnięcie w dole brzucha,i kopniaki w szanownej... Wieczorem sie uspokoiło. Wczoraj juz było ok,dziecko się uspokoiło,kopie ale juz nie robi takich akcji jak we wtorek ![]() Może za duzo chodziłaś,stresowałaś sie? Ja własnie miałam stresującą cała niedzielę i zalatana byłam w poniedziałek i może to się przyczyniło do twardnień. Cytat:
Cytat:
DZIŚ 23 tydz A propo tych studniówek to w jakim to terminie ? który tydz?
Lenka 18.06.2014 ---> 2,800 kg i 49 cm szczęścia Edytowane przez sylvuniaa84 Czas edycji: 2014-03-07 o 11:26 |
|||
|
|
|
#1826 | ||||
|
Konto usunięte
|
Witam się w piątek, czyli ostatni dzień siedzenia z siostrzeńcem
O dziwo dziś siostrzeniec od rana grzeczny, ładnie zjadł śniadanie, nie marudzi, nie wchodzi nigdzie, aż w szoku jestem ![]() Zastanawiam się, czy nie iść dziś na fitness, od 19 do 20 są takie zajęcia "zdrowy kręgosłup" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziękuję, że pytasz, dzisiaj już dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratulacje ![]() Kakusia i jak z tym zdjęciem boba? Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie i rady dotyczące tżta, od razu jakoś tak mi lepiej |
||||
|
|
|
#1827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla TŻja swojego używam w gorących, np zupy u nas pogoda paskudna, szaro i buro dalej to już 3 dzień... |
|
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
a jaka jest jego cena?
![]() Berenika pewnie, że idź choćby z ciekawości ![]() Aaaa skleroza ciążowa już szukam!
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-03-07 o 11:29 |
|
|
|
#1829 |
|
Konto usunięte
|
Przechwaliłam siostrzeńca, już włazi na parapet od nowa
![]() Właśnie, jeśli w domu mam Magnez forte i nospe forte, to ile tego dziennie można wziąć?? |
|
|
|
#1830 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45480744]Przechwaliłam siostrzeńca, już włazi na parapet od nowa ![]() Właśnie, jeśli w domu mam Magnez forte i nospe forte, to ile tego dziennie można wziąć??[/QUOTE] zalezy ile magnezu jest w magnezie ja biore magnezin 500 mg po 2 tabletki 3 x dziennie a no-spe forteto dziele na polówki i tez 3 x0,5
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

za glukozy wszelkie i inne badania

- dopiero dzisiaj to sobie sprawdziłam i jak zobaczyłam mniej niż 100 do porodu to się zestresowałam

. Strasznie się wystraszyłam, a że mój gin akurat przyjmował w swoim prywatnym gabinecie, to spanikowani pojechaliśmy. Ale gin uspokoił, bo okazało się, że moje dziecko po prostu zrobiło fikołka w brzuchu z położenia miednicowego na główkowe
, a tak bardzo bolało, bo prawdopodobnie był jakiś ucisk na nerw, ale co się strachu najedliśmy... no ale najważniejsze, że było ok.
[/QUOTE]

Chodzę na górę do rodziców, ale ja z tych mało prasujących, tylko dla syna ciuchy prasuję
klas ki: teraz już z górki