Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-07, 10:13   #1951
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Zdrowia dla Igorka

Kurcze, chyba faktycznie lepiej zostać w domy, bo jeszcze mały się doprawi.

Mądry synek

A już dawno miałam pytać, to Twoje oko w awatarze

Nie, oko nie moje
Stary 2014-03-07, 10:18   #1952
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

na zaprawę ;] w ogóle, teraz więźbę będziemy zamawiać, bo u niektórych czeka się pół roku nawet;o no i wysyłam już zapytania o oferty z oknami. A Wy kiedy ruszacie z budową?
My więźbę mamy już gotową, bo mamy swój las
No chcieliśmy ruszać już ale kierownik budowy nam odradził, bo nie wiadomo jak z pogodą , czy mrozy nie wrócą, a ponoć dla murów niedobrze jak się je przemrozi więc czekamy na ustabilizowanie pogody i do dzieła
My nie wiem czy damy radę finansowo w tym roku z oknami Na razie bez kredytu próbujemy więc powolutku Myślę, że w tym roku uda nam się tylko stan surowy z dachem, ale pewnie okna i dzwi będzą musiał poczekać

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

no a to moja okularnica
Cudna nie ściąga ich?

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:26   #1953
meneq
Zakorzenienie

silver, insolito tym razem plakala bardzo, ale coz sie dziwic: rozumie powage sytuacji a w dodatku to byly 3 wklucia

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

marsi a podreczny wentylatorek na baterie?
Widzialas moje pytanie o rosol? Jak przygotowac, jesli nie ma ani pietruszki, ani selera?

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
ja miałam to samo… e jak trzeba by było zrobiła by to znów

no z jednej strony fajnie mieć ale dla portfela nie bardzo

jaki macie w koncu ten inhalator???

wow i wskakuje tam? :P

hmm ale widziałaś już nowy blog?:P

mój juz na mnie nie pasuje….

sory ze bez polskich znakow ale mam nowa klawiature i mam alt dalej

no a to moja okularnica

Ja rowniez
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:28   #1954
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
My jak tylko coś zaczyna się dziać robimy inhalacje samą solą fizjologiczną i w ten sposób dużo już razy uniknęliśmy rozwoju choroby u małego. Wielbie za to inhalator.
no własnie to samo mi mówił lekarz

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Od kiedy w lidlu na promocja na pampersy??
od poniedziałku

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Kochana, nie wiem czy znasz tę stronkę --> www. houzz.com wczoraj ją przeglądałam i jestem totalnie zachwycona. Mam wiele pomysłów ale chce żeby to wszystko jakoś ze sobą grało. Na pewno chce kuchnie biało czarną. ;]
jak ja chodziłam po budowie i mówiłam TŻowi, co gdzie będzie stało i wisiało na ścianach, to się po głowie pukał, że jeszcze dachu nie ma, a ja meble ustawiam

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
nie rozumiem Twojego wpisuPrzeciez napisałam DLA MNIE...
Nie zamierzam nikogo do niczego przekonywać, skoro było pytanie o antykoncepcje i dziewczyny napisały, co stosuja to i ja napisałam o swojej metodzie, a ze posypały sie teksty przesmiewcze o 13-dzieci to chyba miałam prawo zareagowac, bo tak nie jest?
EOT
przecież napisałam, że "co kto lubi", więc to chyba w żaden sposób nie koliduje z Twoim "DLA MNIE"

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, podjelam decyzje w sprawie stazu - zaraz bede dzwonic, umawiac sie.
super powodzenia

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
U nas zasmarkaniec mały
zdrówka

Cytat:
Ładna
Kurcze, a ja się boje Piotrowi kupić buciki z hm

O wodzę, że dziś znów luzy w pracy, coś gejos nie w formie
ja nie wiem ,czy z HM kupie, ale tam właśnie takie widziałam i mi się spodobały; ale do lata jeszcze czas, to może znajdę coś innego, może Filip będzie lepiej chodził...zobaczymy

a gejos pojechał do KRK

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:28   #1955
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Marsi nagraj wentylator na telefon lub płytke i puscisz Leo a gdzie lecicie jak mozna zapytać
Moj tz w maju do Hiszpani a potem w czerwcu do Chorwacji jedzie mielismy wszyscy a teraz dupa z tego wyjdzie mi zostaja wakacje na turnusie w złotowie
myślimy o malcie a jak nie to sardynia
Mika ja trzymam kciuki żebyście jednak wszyscy pojechali na wakacje
co do wentylatora-tak to jest jak się człowiek przyzwyczaja, teraz jeszcze nawilżacz powietrza, jak sobie pomyślę,czym ja się muszę otaczać żeby spać spokojnie
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:29   #1956
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Ja miałam na górze pol na pol chyba do trójek albo 4 miałam ten ceramiczny bialy...a, reszta byl metalowy-wogole nie było widać.chyba ze se piedryklam kolorowe gumeczki na ten bialy(ale to już jak go jakiś czas miałam i się oswoilam) a co di podkrecania...ból był zawsze przez pierwsze 3-4dni po.

Dziewczyny co na wodnisty lecacy wciąż katar...leci Antoniowi jak z kranu..krople i wyciaganie nic nie daje...
Pójdę z nim pierwszy raz na spacer zaraz..moze mu trochę przejdzie.

Meneq...czyli radzisz żeby zainwestowac w niekapka z rurką?

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Tak, radze.
A katar zostaw w spokoju, taki wodnisty jesli nie na zeby, to jest specjalnie, zeby oczyscic nos z zarazkow. Nasmaruj kremem buzie i delikatnie wycieraj tylko. Im wiecej bedziesz wyciagac katarkiem czy inna frida, tym bardzie bedziesz osuszac sluzowke w nosie i wiecej leciec bedzie. To dobrze, ze leci taki wodnisty
Stary 2014-03-07, 10:29   #1957
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Marsi nagraj wentylator na telefon lub płytke i puscisz Leo a gdzie lecicie jak mozna zapytać
Moj tz w maju do Hiszpani a potem w czerwcu do Chorwacji jedzie mielismy wszyscy a teraz dupa z tego wyjdzie mi zostaja wakacje na turnusie w złotowie
myślimy o malcie a jak nie to sardynia
Mika ja trzymam kciuki żebyście jednak wszyscy pojechali na wakacje
co do wentylatora-tak to jest jak się człowiek przyzwyczaja, teraz jeszcze nawilżacz powietrza, jak sobie pomyślę,czym ja się muszę otaczać żeby spać spokojnie

Ellmi- ja też tak miałam, szczególnie w kwestii kuchni

Deli- my na drewno czekaliśmy ok 4-6 tygodni

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 10:38   #1958
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

no a to moja okularnica
pożyczony jakiś mieliśmy, a teraz kupiliśmy w końcu philipsa

a Hania jak gwiazda starych filmów holiłudu widziałam takie opaski w HM, cudne są

Stary 2014-03-07, 10:54   #1959
ania13.03
Zadomowienie

Hej dziewczyny, przepraszam, nie dam rady nadrobic

Wczoraj cale popoludnie spedzilismy na poszukiwaniu ladnego stroju dla Gabi, bo dzisiaj dzieci maja sie przebrac za ulubiona postac z ksiazki. Gabi jak zobaczyla kostium Minnie to nie bylo mowy o zadnym innym Tak wiec wyjdziemy na bardzo oczytana rodzine i na swiatowy dzien ksiazki przebierzemy dziecko za myszke minnie

Black, Silver - powodzenia dzisiaj

marsi planujecie jechac znowu na wlasna reke? Chcialabym tak ale nie wiem jak sie za to zabrac

bokeh cudna Hania okularki mam podobne po Gabi a opaske w tym samym stylu tylko dzinsowa zamowilam na stronie jakis czas temu ale jeszcze nie przyszla
Mowilam Ci juz, ze mamu podobny gust?

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:59   #1960
marsi11
Zakorzenienie

widziałyście tę dziewczynkę
http://kobieta.onet.pl/dziecko/na-pu...internet/1z4g0
boska, niech Chodakowska się chowa

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
marsi planujecie jechac znowu na wlasna reke? Chcialabym tak ale nie wiem jak sie za to zabrac
proste
rynair.com i booking.com
Stary 2014-03-07, 11:04   #1961
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:

DEBRAH -ja to zazdroszcze gdy piszecie co Wasze pociechy umieją powiedzieć u nas jest "tata".."mamama"...no i swoje różne powiedzonka.pokaze gdy cos chce, wskaże kogos, lub przedmiot o który pytamy.ale np.nie chce wogole sam nauczyc sie trzymać butelki z piciem albo niekapka.ma problem żeby podbiesc rączki do góry.często trzyma w tej pozycji ze mu nie leci.a jak już go pokazuje to puszcza i sie obraza.Nie wiem kiedy .ale jest już chyba czas żeby pił sam...jak go nauczyć?

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
U nas podobnie, ja tez sobie nie wyobrazam, ze Borys moglby juz wypowiedziec cale zdanie, zawsze to sa pojedyncze slowa.
a z niekapka nie chce pic, predzej napije sie ze szklanki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 11:10   #1962
LadyWhisper
Zakorzenienie

ale cudna Hanula!!!

Elllmi, super koszula!!!

A biegać można, wiadomo, trzeba monitorować tętno, swoje samopoczucie, ale jeżeli się biegało przed ciążą, to i w ciąży można sobie pozwolić. Swego czasu rekordzistka świata w maratonie w szóstym czy siódmym miesiącu startowała w biegu półmaratońskima w ósmym chciała startować na mistrz świata czy igrzyskach, ale już lekarze jej zabronili
swoją drogą ostatnio był fajny artykuł na bieganie.pl właśnie o bieganiu w ciąży, wypowiadały się czołowe biegaczki z Polski
ta dziewczyna co z nami biega, co tydzień są z mężem i psem, taka super z nich para

Co do nieodpowiedzialności - łyżwy faktycznie, bez ciąży można pierdyknąć konkretnie, ale bieganie? Jeżeli lekarz pozwala, nie ma śniegu/lodu, biegamy dość luźno, wolno, myślę, że nie ma problemu

Swoją drogą, ostatnio z M. jechaliśmy do ginekologa i jakaś babka na mega ruchliwej ulicy, 200m od pasów, przebiegała z dzieckiem na rękach!!!!!!!!! Nosz taki brak wyobraźni, że szok, jeszcze narażać siebie, ok, ale dziecko?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 11:15   #1963
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
no właśnie w zezłym roku to jechaliśmy autem i mogłam spakować wszystko łącznie z krzesełkiem do karmienia
z doświadczenia wiem,że z ubranek to nosił może ze 4 koszulki a tak to resztą w pampku samym, mleczko też z cysusia a teraz?
z reguły nie korzystamy z biur podróży więc lecimy mając zapewnione śniadania
czyli proponujesz wziąć kaszkę,pampków na 2 dni i ewentualnie żarełko włąśnie na najbliższe godziny?
a miałam pytać jeszcze o wózek
nie mialaś problemu? bo ja raczej kubełkowego nie wezmę bo za dużo miejsca, chyba kupię na tę podróż parasolkę jakoś lekką rozkładaną do spania
mam tylko jeden dylemat, tylko nie śmiejscie się
od urodzenia młody jest nauczony zasypiać przy wentylatorze (my też ) zawsze targaliśmy go wszędzie za sobą a teraz będzie kino bo przecież do samolotu nie wezmę wentylatora

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

co Ty nie mam nic wspólnego, po prostu miałam wizję, gdzieś widziałam w gazecie i potem z tym stolarzem mazaliśmy, kreśliliśmy itp
haha, boże .. myślałam, że ja jestem jakś dziwian bo usypiałam Borysa pod okapem od urodzenia a jak stało się to już tak uciążliwe, ze inaczej nie potrafił a rodzina już się ze mnie śmiała, to zaczęłam go oduczać. Trwało to chyba z 1.5 miesiąca i byłam już kłębkiem nerwów, ale cięszę się, że mamy to już za sobą. Borys zasypia wszędzie o godzinie 11.30. Ważne żeby miał swój kocyk w misie

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:

Oj, dziecka tak łatwo nie da się oszukać. Mój Borys musiał mieć ten jeden konkretny okap, nie dawał się nabrać na żadne szumy z youtuba czy nawet nagrany przeze mnie dźwięk.
Stary 2014-03-07, 11:17   #1964
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
ja miałam to samo… e jak trzeba by było zrobiła by to znów

no z jednej strony fajnie mieć ale dla portfela nie bardzo

wow i wskakuje tam? :P

hmm ale widziałaś już nowy blog?:P

mój juz na mnie nie pasuje….

sory ze bez polskich znakow ale mam nowa klawiature i mam alt dalej

no a to moja okularnica
gwiazda filmowa
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
powariowałyście, 2 dni Was nadrabiałam
Nie lubię tak się wbić jak nie jestem na bieżąco i za każdym razem jak już prawie nadrobiłam to musiałam przerwać i dowalałyście kolejnych kilka stron.

U nas zasmarkaniec mały Zaraził się chyba od mojego chrześniaka. Jak Zosia się urodziła to mój brat jak odebrał małego ze żłobka to chciał jechać do szpitala żeby z żoną i córeczką posiedzieć i przywiózł do nas synka. No i on przeziębiony był i Igor chyba złapał od niego. Możliwe to żeby u Igora dopiero po 2 dniach objawy były a nie od razu? Nastepnego dnia brat dzwonił i pytał czy Igor zdrowy bo że był u lekarza z małym i że wirusówka. Ale chrzesniak kaszel miał a Igi tylko zasamrakany.
No i nie wiem co robić bo jutro mieliśmy jechać do TŻta rodziny (jakieś 60 km) bo jest msza bo pierwsza rocznica śmierci męża babci, ale z takim zasmarkańcem chyba nie będę jechała, zwłaszcza że tam będą inne dzieci i je pozarażać może a dodatkowo nie chcę żeby się doprawil mocniej jak zimno będzie. Na pogrzebie nie byłam bo Igorek był malutki (nawet go nie zdążyła zobaczyć męża babcia) mąż sam był a teraz mlody przeziębiony...Jestem za tym żeby nie jechać a jak Igor wyzdrowieje to podjedziemy na cmentarz bo byliśmy dawno już -1 listopada. Może babcia tam na górze zrozumie...

Debrah - super z ta kąpielą Amelki. Dzieciaki juz takie kumate się robia że szok

Igor za każdym razem jak go poproszę to mi przynosi piłeczkę i ja mu wtedy biję brawo a później rzucam tą piłeczką o ścianę i on mi znowu przynosi i tak w kółko. Po kilku dniach takiej zabawy ja patrzę Igi po wzięciu piłeczki rzucił nią sam o ścianę, podniósł i w czasie jak niósł żeby mi podać to już sam bił sobie brawo. I juz za każdym razem tak robi
zdrówka dla Małego
Cytat:

proste
rynair.com i booking.com
niemożliwa jest

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 11:19   #1965
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ale cudna Hanula!!!

Elllmi, super koszula!!!

A biegać można, wiadomo, trzeba monitorować tętno, swoje samopoczucie, ale jeżeli się biegało przed ciążą, to i w ciąży można sobie pozwolić. Swego czasu rekordzistka świata w maratonie w szóstym czy siódmym miesiącu startowała w biegu półmaratońskima w ósmym chciała startować na mistrz świata czy igrzyskach, ale już lekarze jej zabronili
swoją drogą ostatnio był fajny artykuł na bieganie.pl właśnie o bieganiu w ciąży, wypowiadały się czołowe biegaczki z Polski
ta dziewczyna co z nami biega, co tydzień są z mężem i psem, taka super z nich para

Co do nieodpowiedzialności - łyżwy faktycznie, bez ciąży można pierdyknąć konkretnie, ale bieganie? Jeżeli lekarz pozwala, nie ma śniegu/lodu, biegamy dość luźno, wolno, myślę, że nie ma problemu

Swoją drogą, ostatnio z M. jechaliśmy do ginekologa i jakaś babka na mega ruchliwej ulicy, 200m od pasów, przebiegała z dzieckiem na rękach!!!!!!!!! Nosz taki brak wyobraźni, że szok, jeszcze narażać siebie, ok, ale dziecko?
Odnośnie biegania w ciąży ja kiedyś spotkałam się z taką opinią właśnie, że o ile biegało się regularnie przed ciąża to o ile lekarz nie zabroni, można biegać nadal.
Natomiast ciążą to nie jest czas na to, by zaczynać przygodę ze sportek, którego wcześniej się nie uprawiało.
Ja ćwiczyłam do 36 tygodnia, później lekarz powiedział, żeby już sobie dała spokój.
Stary 2014-03-07, 11:23   #1966
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

proste

rynair.com i booking.com

Bomba, tatus ma poczucie humoru
Stary 2014-03-07, 11:29   #1967
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ojjojoj zagalopowałm się troszkę, chodziło mi o fb. Nie musicie tak się czepiać od razu

Hania boska, jak gwaizada filmowa
no bo póki co nowy blog jeszcze nie został ujawniony i juz sie bałam że jakiś przeciek

Cytat:
My więźbę mamy już gotową, bo mamy swój las
No chcieliśmy ruszać już ale kierownik budowy nam odradził, bo nie wiadomo jak z pogodą , czy mrozy nie wrócą, a ponoć dla murów niedobrze jak się je przemrozi więc czekamy na ustabilizowanie pogody i do dzieła
My nie wiem czy damy radę finansowo w tym roku z oknami Na razie bez kredytu próbujemy więc powolutku Myślę, że w tym roku uda nam się tylko stan surowy z dachem, ale pewnie okna i dzwi będzą musiał poczekać

Cudna nie ściąga ich?
no troche sie pocieszy że ma na oczach i ściaga
ale może do lata się przekona bardziej, fajne bo 400uv i kategoria 3
Cytat:
Hej dziewczyny, przepraszam, nie dam rady nadrobic

Wczoraj cale popoludnie spedzilismy na poszukiwaniu ladnego stroju dla Gabi, bo dzisiaj dzieci maja sie przebrac za ulubiona postac z ksiazki. Gabi jak zobaczyla kostium Minnie to nie bylo mowy o zadnym innym Tak wiec wyjdziemy na bardzo oczytana rodzine i na swiatowy dzien ksiazki przebierzemy dziecko za myszke minnie

Black, Silver - powodzenia dzisiaj

bokeh cudna Hania okularki mam podobne po Gabi a opaske w tym samym stylu tylko dzinsowa zamowilam na stronie jakis czas temu ale jeszcze nie przyszla
Mowilam Ci juz, ze mamu podobny gust?

oj tam

haha apropo to mój tż wczoraj rano mnie budzi (oglądali z Hanią w łózku myszke Mickey" no i budzi mnie taki przerazony "Madzia, madzia!!!! " a ja że cooooooo taka zaspana jeszcze, a on "wiedziałaś że myszka miki to był chłopiec????!!!" hahaha nie chciałybyście widziec mojej miny, a on nie umiał przezyć że całe dzieciństwo myślał że to dziewczynka

zauwazyłam
Stary 2014-03-07, 11:33   #1968
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
no bo póki co nowy blog jeszcze nie został ujawniony i juz sie bałam że jakiś przeciek

oj tam

haha apropo to mój tż wczoraj rano mnie budzi (oglądali z Hanią w łózku myszke Mickey" no i budzi mnie taki przerazony "Madzia, madzia!!!! " a ja że cooooooo taka zaspana jeszcze, a on "wiedziałaś że myszka miki to był chłopiec????!!!" hahaha nie chciałybyście widziec mojej miny, a on nie umiał przezyć że całe dzieciństwo myślał że to dziewczynka

zauwazyłam

Swiat sie tzbokeh zawalil a Ty sie niedobroto smiejesz ;-)
Stary 2014-03-07, 11:35   #1969
ezzo
Zadomowienie

cZeść laski

Kija dziękuję za tak szczegółowe wyjaśnienie tematu, chyba się temu przyjże na dłużej, bo brzmi to nie tak strasznie jak by się wydawało, a teoria ustalania jak zrobić córeczkę to chyba mnie w tym wszystkim najbardziej przekonuje :
zdrówka dla pochorowanych i nieszcześliwych z powodu szczepionek

Co do urządzania domów/mieszkań to nie taka prosta sprawa, ja siedziałam sporo na necie, ta aplikacje houzzz też miałam ogarniętą a i tak, jak sobie teraz patrzę na różne rzeczy to pewne kwestie bym pozmieniała.

Black kciuki za staż
jak tam Silver w pierwszym dniu pracy?

Marsi my chyba też będziemy lecieć na własną rękę, planujemy zarezerwować sobie właśnie jakiś hotel z samym sniadaniem, celujemy na Grecje, więc wydaje mi się, że tam z jedzeniem dla maluchów nie będzie poróblemów i tylko kilka słoiczków byśmy wzięli, plus kaszka i mleko.
Wczoraj wogóle wpadlismy na taki pomysł, żeby polecieć do Aten tam zostać sobie jeden dzień, potem przedostac się na jakiś prom i popłynąć na jakąś uroczą wysepkę z przewodnikiem w ręku....tylko boję się, czy damy rade z walizami, wózkiem i małym łobuzem ogarnąć to logistycznie po Atenach i potem na wyspę.
W związku z wakacjami pojawił się temat zmiany wózka, miałyście coś do czynienia, albo słyszałyście co nie co o takim wózku:
http://www.espiro.eu/pr,wozki-spacerowe,magic,11
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 11:37   #1970
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

proste
rynair.com i booking.com

my nigdy poza granice nie wyjeżdzaliśmy..z uwagi na finanse..i nigdy nie wiadomo było do końca jak z urlopem u tż...ale teraz patrzeę np w Bułgari noclegi nie różnią się cenowo..a nawet sa niższe niż nad naszym polskim morzem..nie wiem jak z jedzeniem..ale zaczynam się zastanawiac czy nie wyjdzie na to samo jechac na tydzień tam jak nad morze do nas...?? tyle, że ja nie umiem tego ogarnąc..z językiem na bakier i wogóle..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 11:39   #1971
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
o maj gad

Stary 2014-03-07, 11:45   #1972
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
cZeść laski

Kija dziękuję za tak szczegółowe wyjaśnienie tematu, chyba się temu przyjże na dłużej, bo brzmi to nie tak strasznie jak by się wydawało, a teoria ustalania jak zrobić córeczkę to chyba mnie w tym wszystkim najbardziej przekonuje :

Co do urządzania domów/mieszkań to nie taka prosta sprawa, ja siedziałam sporo na necie, ta aplikacje houzzz też miałam ogarniętą a i tak, jak sobie teraz patrzę na różne rzeczy to pewne kwestie bym pozmieniała.

Black kciuki za staż

Marsi my chyba też będziemy lecieć na własną rękę, planujemy zarezerwować sobie właśnie jakiś hotel z samym sniadaniem, celujemy na Grecje, więc wydaje mi się, że tam z jedzeniem dla maluchów nie będzie poróblemów i tylko kilka słoiczków byśmy wzięli, plus kaszka i mleko.
Wczoraj wogóle wpadlismy na taki pomysł, żeby polecieć do Aten tam zostać sobie jeden dzień, potem przedostac się na jakiś prom i popłynąć na jakąś uroczą wysepkę z przewodnikiem w ręku....tylko boję się, czy damy rade z walizami, wózkiem i małym łobuzem ogarnąć to logistycznie po Atenach i potem na wyspę.
W związku z wakacjami pojawił się temat zmiany wózka, miałyście coś do czynienia, albo słyszałyście co nie co o takim wózku:
uwielbiamy z mężem grecje ale niestety obawiam się,że mały nie wytrzyma temperatur, Samek jak miał kilka latek to tragicznie znosił
sam pomysł fajny tylko promy piekielnie drogie
ale np mozecie lecieć na jakąs wyspę grecką- kos, kreta czy coś innego pożyczyć auto i zwiedzac na wlasna reke- my tak wlasnie robimy bo lezenie plackiem przez dwa tygodnie to nie dla nas
co do wózka- to gdzies czytalam ze chyba szaja ma spacerowke tej firmy
ja wlasnie tez szukam jakies lekkie parasolki ale chyba uzywke kupie

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
my nigdy poza granice nie wyjeżdzaliśmy..z uwagi na finanse..i nigdy nie wiadomo było do końca jak z urlopem u tż...ale teraz patrzeę np w Bułgari noclegi nie różnią się cenowo..a nawet sa niższe niż nad naszym polskim morzem..nie wiem jak z jedzeniem..ale zaczynam się zastanawiac czy nie wyjdzie na to samo jechac na tydzień tam jak nad morze do nas...?? tyle, że ja nie umiem tego ogarnąc..z językiem na bakier i wogóle..
Neti- powiem tak, Bułgaria jest tania, fakt, my domek na 14 dni na 2 rodziny (8 osób) zapłaciliśmy 1200 zł, na samej plaży, na wypasie
bylismy kilka lat temu i nie wydalismy duzo kasy
nie martw sie o jezyk, na pewno dasz rade a mąż jak?
jeśli chodzi o finanse to ja statam sie takie rzeczy planowac troszke wczesniej- loty mozna obczaic za niewielką kasę i tak wczoraj znalezliśmy bilety w dwie strony dla calej rodziny za 1100 zł
to na paliwo tez tyle musiałabym dac
noclegi, mozna znalezc naprawde w roznych cenach i u nas czasem bywalo takze faktycznie wychodzilo taniej niz nad polskim morzem
ja kocham baltyk ale niestety po sezonie
Stary 2014-03-07, 11:47   #1973
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
uwielbiamy z mężem grecje ale niestety obawiam się,że mały nie wytrzyma temperatur, Samek jak miał kilka latek to tragicznie znosił
sam pomysł fajny tylko promy piekielnie drogie
ale np mozecie lecieć na jakąs wyspę grecką- kos, kreta czy coś innego pożyczyć auto i zwiedzac na wlasna reke- my tak wlasnie robimy bo lezenie plackiem przez dwa tygodnie to nie dla nas
co do wózka- to gdzies czytalam ze chyba szaja ma spacerowke tej firmy
ja wlasnie tez szukam jakies lekkie parasolki ale chyba uzywke kupie
Takie właśnie mamy plany,żeby aktywnie spędzić czas, bo my też nie z tych leżakowych
muszę w takim razie posprawdzać te temperatury i ceny promów, bo póki co to tylko takie luźne plany, ale wyjazd w pierwszej połowie czerwca, więc czas już coś nie coś poogarniać.
U nas w takim fajnym dzieciaczkowym sklepie, dzisiaj i jutro mają dni spacerówkowe i konkretne rabaty, lepsze ceny niż w necie i jak się na coś zdecydujemy to na pewno bedzimy brać.
Stary 2014-03-07, 11:47   #1974
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:

oj tam

zauwazyłam

no ale, przecież, myszka minnie to była dziewczyna miszki mickey, więc jak on mógł nie wiedzieć?

Cytat:
cZeść laski

Black kciuki za staż

brat bliźniak liry 4

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 11:49   #1975
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
brawa za wagę

na którą do pracy??

Od kiedy w lidlu na promocja na pampersy??

Od poniedziałku
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 11:49   #1976
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

oj tam

zauwazyłam

to ja nie mogłam przeżyć, że Kubuś Puchatek to niby dziewczynka. no bo przecież Winnie the Pooh, nawet tłumaczenie jedno było Fredzia Phi Phi
Cytat:
cZeść laski

Black kciuki za staż

też nad tym wóżek myślałam bardzo, bardzo często go widzę na ulicy

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 11:49   #1977
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

czesc dziewczyny, pedzicie jak szalone, ciezko Was nadrobic . Jestem z Wawy, tak jak czesc z Was zauwazyla czasem Was podczytywalam, w ciazy balam sie do Was dolaczyc (pierwsze dziecko stracilam...)
Moja Toska to wulkan energii wiec w ciagu dnia na chwile wchodze na neta,a wieczorami roznie jest - Toska srednio chodzi spac 21-22 wstaje 6-8 ....
ostatnio ma faze nie jedzenia ciapek, zgniecionych obiadkow, daje jej do reki, tylko ze mam ograniczone pole, bo generelanie nie wiem co moge jej dac (teraz dostaje, miesko, ziemniaki, makaron, marchewke) troche to nudne - moze macie jakies propozycje??
u nas tez kaszel wlecze sie juz od zeszloego roku w roznym natezeniu - juz mi rece opadaja
...co do chodzenia samej przez Tosie - nie wiem dlaczego nie chce koo wozka isc - moze za sztywne butki?! choc na plcau zabaw miedzy np hustawkami to chodzi...
Czy Ktoras z Was jest z Wawy?

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 11:52   #1978
ezzo
Zadomowienie

Neti mi to się wydaję, że cenowo to jednak ciężko przebić nasze polskie morze, ale tak negatywnie, noclegi drogie, jedzenie ceny z kosmosu, a jakość zwykle mocno dyskutowalna, do tego z pogodą też nigdy nie wiadomo...
Ja generalnie uwielbiam nasze morze, ale na jedno- dwudniowe wypady, pełne wczasy to z mojego doświadczenia dają mocniej odczuć po kieszeni niż taki nawet all inclusive do np. Egiptu.
Stary 2014-03-07, 11:53   #1979
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

kupujecie dla swoich maluchow okulary przeciwsloneczne? ja sie nad tym zastanaiwalam ale boje sie ze Toska bedzie je sciagac.

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 11:55   #1980
ezzo
Zadomowienie

Lady a są jakiekolwiek różnice przemawiające z Lirą 4?

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
kupujecie dla swoich maluchow okulary przeciwsloneczne? ja sie nad tym zastanaiwalam ale boje sie ze Toska bedzie je sciagac.
ja nie pamiętam gdzie, ale rzuciła mi się całkiem niedawno taka opinia, że taim maluchom nie należy zakładać okularów słonecznych, bo one muszą się nauczyć reakcji (czyt. mróżenie oczu) na silne słońce.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości