![]() |
#1891 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
a pisalyscie o zostawianiu dzieci z dziadkami ... kurde ja to jednak mam szczescie ... zawsze moge liczyc na moich rodzicow ... praktycznie codziennie wpadaja na 2 godzinki na zmiane zeby. Mogla cos sobie ogarnac ... sa szalenczo zakochani w landrynie ... a juz moj tata to zwariowal wręcz .. blanka kocha go najbardziej ... jak go widzi to biegnie do niego jak szalenie i drze sie dziadzia ... az mi sie wyc chce nieraz tak mnie to wzrusza ....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1892 | |||
Zakorzenienie
|
hej
![]() poszłam dzisiaj do H&M kupić te jeansy w promocji młodemu i nic ciekawego już nie było ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
może nie będzie tak źle ![]() macie, macie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Dobre, ja idę w kimsona, papa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1894 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Super ![]() NA wiosnę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że Filip daje się inhalować na śpiocha ![]() ![]()
![]() |
#1895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() hje nic nie powiedział ![]() Kuba dostał od babci i cioci dwie kurteczki (jedna na 122 cm a druga na 86 cm) takie przejściowe i obie są za małe ![]() aha i pan ortopeda pochwalił buciki z Befado, powiedział, że bardzo dobre ![]() dziewczyny, z czym robicie lasagne? I czy przed wyłożeniem makaronu do formy gotujecie go chwilę? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1896 | |||||||||
Zakorzenienie
|
chyba jej się nudzi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do internetu, to jeśli przez dwa ostatnie lata odliczałaś, to teraz już nie możesz, bo odliczenie przysługuje przez dwa kolejno po sobie następujące lata; jak odliczałaś za 2012 tylko, to teraz jeszcze możesz; no i kwota to max. 760zł Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dała im Amelcia radę ![]() miałam podobną sytuację: mój pierwszy dzień w pracy, wracam po małego do teściowej, a on jak mnie tylko zobaczył, to małpiego rozumu dostał, skakał, biegał, piszczał, zrzucał wszystko z kanapy...czyli taki standard codzienny; a teściowa do mnie: " i ona tak przez cały dzień! wyobrażasz sobie?"; nieeeeee, no co ty ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a koszula taka http://www.hm.com/pl/product/23713?article=23713-B ; jeszcze muszę dokupić trampeczki w paski i kaszkiet ![]()
![]() |
#1897 |
Zadomowienie
|
Hej
siostra u mnie byla na feriach cale 2 tygodnie, wiec do kompa dostepu nie mialam, czasami jak bylysmy w domu to udalo mi sie na chwile na fb wejsc a teraz sie nie ogarniam, w dzien nie moge wlaczyc bo Natusia zaraz chce a spi mi tylko na spacerze, a jak zasypia to ja jestem tak padnieta ze tez sie klade Pozdrawiam Jestem ciekawa co u Was slychac na fb czytam jak coraz wiecej Maluszkow chodzi |
![]() ![]() |
![]() |
#1898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale superowa koszula, ja dziś Hani kupiłam okularki słoneczne ![]() ![]() ![]() i w kapahalu spodobały mi sie spodnie na nią.... tylko gryze się jeszcze ![]()
![]() |
#1899 |
Rozeznanie
|
Ku.wa jeszcze Oli i tż nie wydobrzeli do końca po paskudnym wirusie, a mnie zaczęła kilka godzin temu boleć tchawica albo krtań, sama nie wiem, ale boli przy oddychaniu
![]() Da się coś zrobić z krtanią/gardłem/tchawicą zanim się rozwinie? Jakieś leki? Nie no, nie chcę Młodego znów zarazić a on jeszcze kaszle trochę po tamtym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1900 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie ściąga ich? jak ja bym chciała mieć dzieciową zarę i kappahla pod ręką ![]() Cytat:
chyba się zasiedziałam trochę ![]() uciekam dobranocki ![]()
![]() |
#1901 | |||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45472345]gotuję dla nas wszystkich, ale ja mało solę
ale np.wczoraj pomidorowa była i gotowałam dla dziewczyn samych makaron, to go już nie soliłam czymam! Myśmy dzisiaj na reh były, ryk (Szklanko, pytałaś - jest nieźle, neuro 24 marca), na pewno nie ma żadnych rozwojowych problemów, tyle dobrze.[/QUOTE] Super, że nie ma żadnych problemów! Byle do przodu teraz ![]() A, właśnie, Szajka - daaaaj nam jakąś fotkę Dorki, najlepiej wspólną z Agu! ![]() Cytat:
![]() ![]() Moja po domu cały czas boso, często też bez skarpetek, bo ściąga kurczę i nosi w rękach ![]() I nie wiem, ona jedne buty tylko zna - zimówki i innych się boi wciąż. Muszę ją jakoś przyzwyczaić. A jak u Was z myciem zębów? lepiej? Moja mi ciągle po dwóch machach zabiera szczoteczkę i tyle dobrego.. Cytat:
A jak to zrobiłaś, trzymałaś mu przy twarzy? Bo ja kładę na materacu- bo ona na boku śpi - tak, żeby jak najbardziej przylegała maseczka do twarzy. Furczy to to mocno ale ona się nie budzi. Większy problem mam z drugą inhalacją rano, jak już nie śpi... no ale coś tam może oddycha lekiem. Koszula super, w ogóle po tym co piszesz to już ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() --------- A - nie pisałam! Amelka ma dwa nowe ząbki. Tzn na razie wylazł jeden - czwórka tak jak przewidywałam, druga też się pcha. A więc zęby + choroba - ciekawe połączenie... może stąd totalnie nic nie je ![]() A przepraszam, nie totalnie nic - dzisiaj zażądała ugotowania makaronu..zjadła parę nitek (samych).. i.. kawałek wafla ryżowego. To było "am, chciem", a reszta " nie nie, nie chciem", masakra. Kąpię ją dzisiaj, wsadzam do wanienki ( bo my w wanience przeważnie jeszcze, stoi ona w dużej wannie (jakbyście widziały naszą dorosłą wannę wiedziałybyście dlaczego ![]() Dziecko: - niiiieeee, nieeeee - z full gestykujacją, rączka gest odsuwający, głowa na boki się kiwa :p no to się bawi, ja czekam chwilę. - No to może teraz, idziemy już? Dziecko na to " nieeee, nieee, nie chciem jesie" ![]() Za trzecim razem się pytam - dziecko wstaje w wanience - rączki daje do góry, wyraziło zgodę na koniec kąpieli ![]() Nie wiem jak Was - ale mnie to jara strasznie - uwielbiam czytać jak piszecie co Wasze pociechy wyprawiają i przyglądać się swojej - to cudne widzieć jak szybko się teraz uczą i ile rozumieją. Może stąd moje podjaranie wynika, że nie miałam wcześniej jakiegoś regularnego kontaktu z takim malcem. Poza tym - ona ma zapędy na "perfekcyjną panią.." - sprząta mi wszystko. Wyrzuca śmieci znalezione, odkłada rzeczy " na miejsce" gdzie zawsze stoją - aż wstyd mi czasem ![]() A jednocześnie, przy tym wszystkim, umie zrobić mega pierdzielnik w jakieś 15 sekund. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1902 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o mycie zębów, to próbowałaś dać jej w tym czasie drugą szczoteczkę? My kupiliśmy ten zestaw: http://sklep.mambaby.pl/produkty_pie...brush_set.html i jak Mala zaczynała zabierać szczoteczkę to dawaliśmy jej do ręki drugą. A jak zabierała bo sama chciała myć to ta dłuższa muszę przyznać że naprawdę się sprawdza. Nie mówię że masz kupować zaraz te bo one są dość drogie ale może spróbuj dać jej jakąs inną do rączki może to zadziała. ---------- Dopisano o 02:16 ---------- Poprzedni post napisano o 02:12 ---------- Dziewczyny, pomóżcie: Julka od południa trochę pokasływała, bardzo rzadko i mało ale jest to taki brzydki, odksztuszający kaszel. Teraz też się przez to przebudziła. Żadnych innych niepokojących objawów nie ma. Co mogę robić żeby to się w nic nie rozwinęło brzydkiego? Na razie próbowałam dać jej wieczorem wit c i wapno, wit c nawet się udało ale wapno już słabo, w pokarmie wyczuwa i nie chce jeść, samo wapno wypluwa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Zakorzenienie
|
MAJULMI -Witam się.my jak mieliśmy tylko kaszel to dostalismy wapno i stodal(oba udawalo mi sie podac w trakcie karmienia kaszka no i podczas reklam niestety).
![]() A u nas niby juz ok.oskrzela czyste, ale ma tez mega wodnisty katar..wcześniej mial taki glutowaty..a,teraz woda-cały czas mogę mu wybierać z noska.i krople nic nie daja...coś jest jeszcze na katar? ![]() DEBRAH -ja to zazdroszcze gdy piszecie co Wasze pociechy umieją powiedzieć u nas jest "tata".."mamama"...no i swoje różne powiedzonka.pokaze gdy cos chce, wskaże kogos, lub przedmiot o który pytamy.ale np.nie chce wogole sam nauczyc sie trzymać butelki z piciem albo niekapka.ma problem żeby podbiesc rączki do góry.często trzyma w tej pozycji ze mu nie leci.a jak już go pokazuje to puszcza i sie obraza.Nie wiem kiedy .ale jest już chyba czas żeby pił sam...jak go nauczyć? Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-03-07 o 06:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1904 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do jajek to zgadzxam się w 100%, wiejskie cąłkiem inny smak mają, dla Olwiki to bez różnicy, bo zje i takie i takie, czy to wiesjskie bardziej je smakuje nie wiem ![]() Cytat:
![]() Jak specjalnie dla niej to nie solę ale jak je "nasz" to je solone
![]() |
#1905 | ||
Zakorzenienie
|
hej
![]() co mnie podkusiło żeby tyle siedzieć wczoraj ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1906 |
Zakorzenienie
|
heloł!!!
Nie wiem, od czego to zależy, raz na wozie raz pod wozem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tyle wczoraj naskrobałyście, że ![]() ![]() ![]() ![]() Aniu ![]() ![]() Dziewczyny z kotami, już dawno miałam się pytać, jak wy sobie dajecie radę z kuwetami??? Bo moje dziecię, odkąd się zorientowało, że w kuwecie piasek, to.....no wiecie, dąży non stop do tego, żeby tam grzebać ![]() ![]() ![]() ![]()
#1907 | ||
Zakorzenienie
|
Wow to luz blus
![]() ![]() Cytat:
CO do okularów kiedys nosziłam,potem ioałam mały wypadek i mam nos robity i bliznę i mi te okulary strasznie tą bliznę drażniły i nosze teraz soczewki. Moja też je wszytsko ![]() Cytat:
![]() |
#1908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u nas kuweta jest w garażu, bo kocia zawsze stoi pod drzwiami do garażu, jak jej się chce coś; a jak nikogo nie ma w domu, to ona albo na zewnątrz biega albo w garażu na szafie śpi
![]() |
#1909 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nowy blog super. I ten projekt ze zdjeciami dziecka podoba mi się ale ja nie mam bloga ![]() Cytat:
Silver powodzenia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1910 | |||||
Wtajemniczenie
|
hej
![]() U nas w końcu nocka bez pobudek ![]() a i wyszła Hani kolejna 4 także, pewnie to była przyczyna ![]() Cytat:
a lasagne robię najczęściej z oliwkami i z mięsem oczywiście a na wierzch sos beszamelowy. makaronu nie gotuję tylko czasem podleję wodą jak się robi w pekarniku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1911 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
Nadrabiam, nadrabiam i nadrobic nie moge. Sa jakies wiesci od fewci? Martwie sie. sylwietto co u Was? Jak Bartulek? hje kciuki!! marsi jak ugotowac rosol, jesli nie mozna kupic selera i pietruszki? My dzis bylysmy na szczepieniu: Hib, pneumokoki, odra i rozyczka. Yae w ubraniu i z pielucha wazy rowne 9kg, wiec pewnie ok. 8,5 w rzeczywistosci. Mierzy 71,1cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#1912 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do picia to tak samo, trafi sobie do buzi tylko tych rączek nie potrafi unieść żeby picie napłynłęo do smoczka ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Jak Was to jeszcze intresuje to są zdjecia z urodzin. Fejsbukowe dziewczyny pewnie juz widziały. Przez weekend albo w poniedziałek wrzuce do klubu i na wątek. Kupiłam wczorraj Oliwce w pepco ten szary komplecu=ik co mi się podobał, rozmiar 98, leginy troszkę za długie ale poza tym pasuje idealnie. Ta rozmiarówka to masakra. Wczoraj ubieramy z mamą Olwikę na spacer, mama ją trzyma ja się ubieram a ona "baba" tak delikatnie jakby całkeim świadomie ![]()
![]() |
#1913 |
Zakorzenienie
|
deli tez mialam aparat, poczawszy od separatorow do 2miesiecy od zalozenia jadlam plynne i polplynne rzeczy. A tylko gore mialam zakladana. Pozniej dol, ale chyba bolalo ok. tygodnia. Profil ani ksztalt twarzy nie zmienil mi sie nic a nic.
Co bedziesz nosic po zdjeciu aparatu dla utrzymania efektu? Ja mialam plytke retencyjna i dopoki nosilam bylo ok, pozniej zaczely zyc swoi zyciem, ale nie widac zmian. Teraz podobno jest cos, drut?, co dokleja sie za zebami i nosi sie do konca zycia, ale efekty leczenia dzieki temu pzpostaja niezmienne. silver kciuki w pracy!! mala nie mam lekko, ale to co sie dzieje u Ciebie to jakas masakra ![]() kunegundo witaj! ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- yellow nawilzaj pomieszczenia, w ktorych przebywasz i nawilzaj gardlo: plucz, jedz cukierki lub zuj gumy i zaloz maseczke. Powinno pomoc chociaz troche ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- debrah napisze Ci, jak sobie poradzilam z myciem zebow. Kiedy myje swoje, to daje Yae szczoteczke treningowa i ona mnie nasladuje. Kiedy skoncze, biore ja na kolana i myje jej zabki - cieszy sie wtedy niesamowicie. Jednoczesnie spiewam jej "Myje zeby" Fasolek, poczatkowo filmik z youtube puszczalam. Jestem gapa, dopiero lekarka mnie uswiadomila - Yae wyszly 3 zeby - dolne dwojki i gorna czworka. To chyba dlatego wczorajmnie tak bezwzglednie gryzla caly dzien... ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- neti sprobuj ze slomka. Duzo latwiejsie nauczyc |
![]() ![]() |
![]() |
#1914 |
Zakorzenienie
|
aha, witam nową mamę!!!
Ale kojarzę nick coś ![]() ![]() meneq, ja noszę do tej pory (tzn na noc zakładam) aparat retencyjny, taka sylikonowa nakładka, jak jej nie założę to mi szczęka przeskakuje ![]()
#1915 |
Zakorzenienie
|
Menaq...ale czy niekapek ze słomką to nie pójście na łatwiznę? Wtedy wogole nie bedzie chciał przechylić butli
![]() ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1916 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() Znów pobudka o 6.00.... ![]() Widzę że nie ma dużo nadrabiania ![]() Ja robię Darii z pomidorów. Nie wiem czemu ale boję się jej dać pomidorową na przecierze Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do pogrubionego...nie wiem jak ![]() Urząd mam 5 min drogi od domu więc nie ma problemu ![]() Aaaa....super ta koszula ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-03-07 o 09:00 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po co ma przechylac butle, toz to lada moment przestanie jej w ogole uzywac a przez slomke jeszcze jakis czas pewnie pic bedzie. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1918 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Coś mnie chyba bierze bo kicham od kilku dni jak szalona. Właśnie uspałam dziecię i sama wlazłam pod kołdre-chyba mam dziś lenia ![]() Piszecie o inhalacjach-mi tylko raz jedyny Oskar usnął podczas robienia bo był wyczerpany a był to środek nocy. Na śpiąco nigdy w życiu bym mu nie zrobiła bo zwyczajnie ten czołg by go obudził ![]() Tylko że on od 3 miesiąca życia ma do czynienia z tym sprzętem więc daje sobie normalnie robić w masce. Wiadomo ma gorsze dni i uciekać też potrafi ale często jest tak że sam sobie trzyma maskę przy buzi. Nawet nie musimy go niczym zajmować,odpyka swoje i idzie dalej broić ![]() My jak tylko coś zaczyna się dziać robimy inhalacje samą solą fizjologiczną i w ten sposób dużo już razy uniknęliśmy rozwoju choroby u małego. Wielbie za to inhalator. Mycie zębów... U nas jeszcze do niedawna mycie trwało kilka sekund,teraz Oskar grzecznie czeka aż mu wszystko dokładnie umyje. Nawet często jak już skończę daje mi spowrotem szczoteczke do ręki i czeka z otwartą buzią ![]() ![]() Także Debrah,u was też to minie.
#1919 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Od kiedy w lidlu na promocja na pampersy??
![]() |
#1920 |
Zakorzenienie
|
Serio mialyscie problem z jedzeniem po zalozeniu aparatu? Ja tylko pierwszego dnia nie wiedzialam, jak jesc z tymi drutami na zebach, a potem juz spoko bylo. Najgorzej wspominam naciaganie zebow co miesiac - ten bol przez nastepne 2-3 dni byl okropny... ://
Ja tez nosilam ten aparat retencyjny po zdjeciu stalego, ale bardzo go nie lubilam... Wiec szybko przestalam. Zeby dalej mam proste, choc zdjelam staly 4 lata temu. Nic sie z nimi nie dzieje. Poustawialy sie po swojemu, ale nie widac roznicy. ![]() Generalnie uwazam, ze warto. Naprawde warto, choc nie jest to przyjemne, ale efekty sa swietne. I wcale nie wyglada to brzydko. Ja mialam zwykly, metalowy aparat, mocno widoczny i naprawde fajnie wygladal. Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-03-07 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.