Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-06, 22:12   #2521
konspiracja
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnośnie Waszych sucharków - jak je rano odgniatacie, to włosy nie są przez to takie suche i matowe? Moje po większej dawce żelu tak właśnie się zachowują i nie wygląda to dobrze. :C to znaczy kluczową rolę gra tu pewnie skład żelu, ale mimo wszystko - odsucharowane włosy nadal wyglądają na szczęśliwe włosy?
Ja po odgnieceniu daję im jeszcze serum GP.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 22:13   #2522
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Milena dzięki za obszerną odpowiedz Kurdę czyli jednak te oleje...a dla mnie to najgorsza z czynności przy pielęgnacji . Nie lubię ich nakładać, zmywać Z drugiej strony Twoje włosy przemawiają za tym, że może warto się poświęcić Ja aktualnie też wzięłam się za ich stan, sama też podcinam chociaż wiadomo, że po wizycie u fryzjera włosy lepiej wyglądają. Z kolei też nie chcę tracić za bardzo na długości i dlatego sama się katuję nożyczkami.Ehhh tak źle i tak niedobrze:P Czasem mam wrażenie, że tylko ja z mojego otoczenia tak się przejmuję włosami. Tylko maziam, miziam, nakładam coś itd. a i tak nic z tego nie wynika Nachodzą mnie też myśli, że to już takie uzależnienie, które powoli mnie wkurza Przecież człowiek ma tyle problemów w życiu, że te włosy chociaż nie powinny ich dokładać
Zdecydowanie warto się poświęcić Powiem Ci, że jak zaczynałam olejowanie to się brzydziłam swoich włosów w olejach wiem dziwne ale co poradzić potem mi to przeszło.
Co do podcięcia to ja również podcinam po trochu sama potrzebuje cieniowania ale wiem, że większość fryzjerek nie rozumie niestety co się do nich mówi a do swojej fryzjerki czyli do rodzinnego miasta nie pojade bo nie mam kiedy niestety.
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 22:25   #2523
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

bijum - tak odgniecenie tych twardych strąków powoduje że włosy są miękkie i utrzymują ten skręt. Najlepiej rękami (np. z roztartym olejem GP lub bez) albo przez arafatkę/pieluchę/koszulkę. Można też z takimi twardymi włosami pójść spać - odgniotą się samoistnie.
Odgniatamy czyli łapiemy i przygniatamy do głowy aż do miękkości.

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

chyba że dany żel Ci nie służy np wtedy gdy za nic nie możesz go odgnieść albo włosy są ciężkie i po prostu robią się tłuste. To zależy trzeba na swój żel trafić - metodą prób i błędów jak wszystkie dziewczyny
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 22:34   #2524
omleecik
Raczkowanie

A ktos moglby mi doradzic?
Pisalam pare postow wczesniej.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
omleecik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 22:34   #2525
wikaa24
Rozeznanie

Cytat:
Mam pytanie odnośnie Waszych sucharków - jak je rano odgniatacie, to włosy nie są przez to takie suche i matowe? Moje po większej dawce żelu tak właśnie się zachowują i nie wygląda to dobrze. :C to znaczy kluczową rolę gra tu pewnie skład żelu, ale mimo wszystko - odsucharowane włosy nadal wyglądają na szczęśliwe włosy?
odgniecione są ładne, miękkie, świecące, niespuszone... żeby cały dzień takie były
Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze, i ten rulon
keratyna mnie lubi
no i ten skręt na całej długości...
wikaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 22:56   #2526
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez omleecik Pokaż wiadomość
Dostałam rozprost po paru latach, niewiadomo z jakich powodów.
z powodu hormonów to jasne zaczęłaś albo skończyłaś dojrzewać
Cytat:
Teraz mam takie włosy i zastanawiam się, czy to dobry materiał na cg jest.
Teraz stosuje raczej niezbyt pielęgnacje zgodną z cg, bo w ogóle nie miałam zamiaru się przejmować skrętem, a pielęgnacją włosów po rozjaśnianiu i zauważyłam, że obszar falowania jest większy niż zawsze..
z Cg to nie jest tak że to służy tylko i wyłącznie kręconowłosym. Oczywiście jest nastawione na kręcone - sama nazwa - ale służy każdym włosom.

Cytat:
Obecnie używam :
mycie : biovaxa latte na zmiane z facelle do mycia,
maski : biovaxa latte, do włosów zniszczonych i suchych,
odżywki d/s : alterra granat,aloes, gliss kurr oil nutrive
b/s : oil nutrive w tym przeźroczystym opakowaniu
biovax latte, najczęsciej olejek z alterry (papaj i migdał)
kosmetyki moim zdaniem ok. Choć powinnaś wypróbować też oczywiście podstaw zawartych tu: blog anwen
no i oleje. oleje. i jeszcze raz oleje. Lniany, sezamowy, avocado, kokosowy... mnóstwo ich jest a warto próbować bo co dobry olej potrafi zrobić to już każde (prawie) włosy wiedzą.

Poczytaj oczywiście pigułkę i FAQ. Tam znajdziesz kopalnię wiedzy i odpowiedzi na swoje pytania szerzej

wytrwałości życzę bo trzeba!
Stary 2014-03-06, 23:07   #2527
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ja po odgnieceniu daję im jeszcze serum GP.
Ja też tak robię.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 23:28   #2528
omleecik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
z powodu hormonów to jasne zaczęłaś albo skończyłaś dojrzewać

z Cg to nie jest tak że to służy tylko i wyłącznie kręconowłosym. Oczywiście jest nastawione na kręcone - sama nazwa - ale służy każdym włosom.

kosmetyki moim zdaniem ok. Choć powinnaś wypróbować też oczywiście podstaw zawartych tu: blog anwen
no i oleje. oleje. i jeszcze raz oleje. Lniany, sezamowy, avocado, kokosowy... mnóstwo ich jest a warto próbować bo co dobry olej potrafi zrobić to już każde (prawie) włosy wiedzą.

Poczytaj oczywiście pigułkę i FAQ. Tam znajdziesz kopalnię wiedzy i odpowiedzi na swoje pytania szerzej

wytrwałości życzę bo trzeba!
Wiem,ze cg glownie z mysla o kreconowlosych,ale rowniez i o falowanych.

Kokosowy wzmaga puch, tak jak olej ze slodkich migdalow. Lniany nic nie robil, dopiero po alterze zaczelo sie cos dziac, najwazniejsze - zniknal znienawidzony przeze mnie puch.

Sprobuje jeszcze oleju sezamowego, jak altera sie skonczy, mam nadzieje ze dorwe u siebie,ale troche w to powatpiewam.

Pigulka dosyc uniwersalna jest,dlatego pytam.
Pigulke czytalam i 2lata temu,rok temu i niedawno i generalnie pytam Was, jako kreconowlose i falowanowlose, jakies rady, czy cos. ;-)

Chociaz sama do konca nie wierze, ze z tych wlosow moga byc ladne fale.
To byl glowny powod,ze tutaj napisalam,bo byscie mnie troche nakierowaly, powiedzialy,czy wlosy maja potencjal,czy nie i ze lepiej dac sobie spokoj np. ;-)

Raczej w wiekszosci stosuje sie do niej,ale jedynie nie wiem jak z doborem kosmetykow,co zamienic na co,zeby bylo lepiej,dlatego podalam tez to,co mam aktualnie w swoich zasobach.

Stary 2014-03-07, 00:47   #2529
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez omleecik Pokaż wiadomość
Chociaz sama do konca nie wierze, ze z tych wlosow moga byc ladne fale.
To byl glowny powod,ze tutaj napisalam,bo byscie mnie troche nakierowaly, powiedzialy,czy wlosy maja potencjal,czy nie i ze lepiej dac sobie spokoj np. ;-)

Raczej w wiekszosci stosuje sie do niej,ale jedynie nie wiem jak z doborem kosmetykow,co zamienic na co,zeby bylo lepiej,dlatego podalam tez to,co mam aktualnie w swoich zasobach.
moim zdaniem potencjał mają a nawet gdyby nie miały to co z tego? Ładne włosy to zdrowe włosy. Nie falowane i kręcone więc o zdrowie trzeba najpierw zabiegać

skoro kokos Cię puszy, słodkie migdały też. A lniany nie zrobił nic to patrząc na tabelkę - KLIK sezamowy powinien być w porządku albo sojowy np? Szukać i jeszcze raz szukać
ja po roku (oh to już? ) znalazłam przypadkiem w końcu swój olej - i tak właśnie sezamowy

myślę że możesz zaopatrzyć się w odżywki i szampony z listy którą Ci wrzuciłam wcześniej z blogu anwen. To jest takie minimum które każda z nas poleca na początek i które u większości sprawdza się najlepiej. Może trochę więcej różnorodności? Biovax Latte u Ciebie pojawia się najczęściej. A szampon oczyszczający tzw. rypacz masz? A może proteiny?
Stary 2014-03-07, 09:16   #2530
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Dokładnie, też widzę po khadi dużo bejbików i że w końcu ruszyły troszkę do wzrostu a straszny był z tym problem , ale widzę też, że bejbiki zaczynają mi wypadać i z każdym wypadniętym włosem mam okropną myśl przechodzącą przez moją głowę, że nie daj Boże łysa zostanę niedługo i będę musiała ściąć włosy do ramion a już mam kilka cm za zapięcie stanika w skręcie a wyprostowne gdzieś do pasa .
Taki mnie smutek ogarnia i złość że nijak nic zrobić nic nie mogę żeby lecieć przestały
Wiem, co to znaczy, jak włosy lecą bez przerwy kochana. Nie masz stresów większych w życiu przypadkiem? Wiem, że łatwo mówić, sama rok się stresowałam przy kolkach synka i leciały jak szalone, ehh. Nie mogę tego przeboleć, że z 10cm zrobiło się 7...

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Natomiast co do przyzwyczajania włosow do skrętu... to sama sie nad tym ostatnio zastanawiłam... jak tu trafiłam, to nie czesalam włosow, stosowałam wszystkie techniki. A teraz uważam ze wszystko zalezy od sposobu stylizacji - czy robie na loki czy robię na prosto. Przynajmniej w przypadku fal - i chyba Martaow i Miska tez tak mają - jak chcesz to wycisniesz więcej, a za drugim razem na prosto i aż takiego to znaczenia nie ma na ile się te włosy nie przywyczają do skrętu... Jak myślicie?
U mnie było to tak Kiedy w ciąży co mycie stylizowałam i nie robłam ich na prosto, to skręt był z miesiąca na miesiąc lepszy, dłużej się trzymał i tak jakby się tego skrętu właśnie nauczyły. Ale teraz nie stylizuję regularnie, najczęściej jedynie w weekend, w tygodniu na prosto i już nie łapią aż takiego skrętu, jak wtedy, kiedy stylizowałam regularnie. Ale może niedługo do tego wrócę

I ja nadal chora, yhh

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Pokaż wiadomość
nadal kocham się z biowaxami i zastanawiam się, co w nich jest, że działają aż tak dobrze? niby to ciężkie odżywki, ale AiK też do lekkich nie należy a takich efektów nie daje.

no i do stylizatorek żelem, szczegolnie 2b/2c. jak rano odgniatacie sucharki to żel utrzymuje Wam fryzurę do końca dnia? bo ja po całym dniu szkoły mam z 20 cm loko-fale, a wyżej to już rozprostowane smętki. no i rano następnego dnia już takie nie wiadomo -.- ten żel powinien trzymać dłużej?
Mi w czasie ciąży skręt trzymał się cały dzionk, ale też stylizowałam co mycie i bardziej do skrętu były przyzwyczajone Teraz stylizuję głównie w weekend i nie trzymają na pewno cały dzień tak mocnego skrętu, jak zaraz po umyciu.

Cytat:
Mocny żel, za dużo żelu i na zbyt odgniecione z wody włosy może tak robić Ja daję żel na kapiące lekko wodą - wtedy nie jest matowo i szorstko

Cytat:
keratyna mnie lubi
Keratynka jest super, jest pięknie
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:21   #2531
omleecik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
moim zdaniem potencjał mają a nawet gdyby nie miały to co z tego? Ładne włosy to zdrowe włosy. Nie falowane i kręcone więc o zdrowie trzeba najpierw zabiegać

skoro kokos Cię puszy, słodkie migdały też. A lniany nie zrobił nic to patrząc na tabelkę - KLIK sezamowy powinien być w porządku albo sojowy np? Szukać i jeszcze raz szukać
ja po roku (oh to już? ) znalazłam przypadkiem w końcu swój olej - i tak właśnie sezamowy

myślę że możesz zaopatrzyć się w odżywki i szampony z listy którą Ci wrzuciłam wcześniej z blogu anwen. To jest takie minimum które każda z nas poleca na początek i które u większości sprawdza się najlepiej. Może trochę więcej różnorodności? Biovax Latte u Ciebie pojawia się najczęściej. A szampon oczyszczający tzw. rypacz masz? A może proteiny?
Tamte odzywki stosowalam po rozjasnianiu,szalu nie robily. Ba,nic nie robily. Teraz wlosy wygladaja znacznie lepiej,wiec moze by cos zaczely robic..

Akurat wiekszosc odzywek konczy sie i musze sie zaopatrzyc w cos nowego.

Latte wzial sie u mnie z przypadku, wygralam caly zestaw biovaxa wraz z poczatkiem nowego roku i uzywam sobie i nie jest zle.

Czy ja wiem czy u mnie biednie?
2odzywki b/s+jedwab gp+olej z alterry,
2odzywki d/s + balsam z gp (nie pamietam ktory,siedze na zajeciach ;-) ) , wiec troche tego jest. wydaje mi sie,ze jest tak dosyc rozniscie,ale moge sie mylic.

Rypacz - joanna z lnem.
Aktualnie skonczyla mi sie i chwilowo uzywam head and shoulders. :-D

Dzisiaj lece kupic jakas barwe, czy cos podobnego.

Stary 2014-03-07, 10:36   #2532
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Że też ja nie mam takich koleżanek, które by chciały ze mną oleje na pół testować. ;<

Ja mam jedną i cieszę się z tego ogromnie , może też jakąś znajdziesz Mam jeszcze jedną która by może testowała ze mną oleje na spółkę gdyby się przekonała do dbania o włosy. Ma ładne naturalnie kręcone, ale woli rozczesywać włosy na prosto i po myciu w ten sposób je prostować. A potem marudzi że jej się puszą i skręcają, bo jak ktoś ma kręcone to i tak i tak w końcu w jakimś tam stopniu zaczną się kręcić, ona uważa że olej na włosach to obrzydlistwo.

Cytat:
keratyna mnie lubi

Ładniusie rulon jest ekstra

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Wiem, co to znaczy, jak włosy lecą bez przerwy kochana. Nie masz stresów większych w życiu przypadkiem? Wiem, że łatwo mówić, sama rok się stresowałam przy kolkach synka i leciały jak szalone, ehh. Nie mogę tego przeboleć, że z 10cm zrobiło się 7...

Właśnie akurat nie mam stresów, nerwów, teraz właśnie mam większy spokój niż kilka lat temu kiedy miałam tyle stresów, że chudłam i znikałam w oczach. Wtedy też włosy leciały bardzo ale udało mi się to szybko opanować piciem pokrzywy i wcieraniem jantara. Ostatnio po jantarze bardziej mnie głowa swędzie więc go przestałam używać i wybiorę się na tą swędzącą głowę do dermatologa. Ahh... nie wiem już co robić
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 11:43   #2533
Imperfecta
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0141-2.jpg (65,3 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0139-2.jpg (55,7 KB, 42 załadowań)
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 11:52   #2534
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze

Fajowe

Co to masz za kolor na końcach ??
Stary 2014-03-07, 11:55   #2535
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Fajowe

Co to masz za kolor na końcach ??
Nie wiem co to za kolor sprany jakiś tam jasny brąz
Stary 2014-03-07, 12:01   #2536
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem co to za kolor sprany jakiś tam jasny brąz
Bardzo fajny odcień w szczególności na tym pierwszym zdjęciu
Stary 2014-03-07, 12:02   #2537
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo fajny odcień w szczególności na tym pierwszym zdjęciu
Taki mniej więcej jest w rzeczywistości
Stary 2014-03-07, 12:39   #2538
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Taki mniej więcej jest w rzeczywistości

Super badzo mi się to podoba wygląda jak takie fajne lekkie ombre
Stary 2014-03-07, 13:15   #2539
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Za każdym razem, kiedy idę do fryzjera, słyszę tekst: "to jeszcze je tak troszkę przycieniuję, przytnę, żeby lżejsze były" - i za każdym razem wychodzę mając połowę mniej włosów niż miałam :/ Chyba jeszcze nie znalazłam takiego fryzjera, który słuchałby się mnie, a nie swoich fantazji.
Teoretycznie cieniowanie jest w stanie poprawić optycznie objętość włosów. Za to naprawdę praktycznie nie ma fryzjerów, którzy są w stanie to zrobić dobrze na cienkich rzadkich włosach

Cytat:
Dziękuję Kochane. :< Drastyczne cięcie może by i pomogło trochę je zagęścić, ale na pewno nie czułabym się tak dobrze. :/
Dlatego nie ścinaj

Cytat:
Aziddee - stosowałaś coś, co Ci pomogło je choć wizualnie zagęścić?
U mnie sprowadza się to do wydobycia z nich wszystkiego, co ktoś naiwny (czyli ja) może nazywać skrętem i do odbicia ich od nasady, ale i to i to nie za bardzo mi wychodzi. :/ Masz większe doświadczenie w kwestii ukrywania rzadkości i cienkości?
Akurat na odbicie u nasady nigdy nie narzekałam, zwykle bardzo fajnie mi wychodzi Podpinam małymi tukanami, po suszeniu dyfuzorem, a potem jeszcze często wspomagam się lekkim masażem skóry głowy.
No i wielkie odkrycie - henna! Ostatnio, kiedy nakładałam na całość i wysuszyłam dyfuzorem - miałam burzę włosów

U mnie sprawa bardziej skomplikowana, bo obecnie siedzę nad wątkami o wypadaniu i ogarniam kuracyje Dzisiaj byłam na badaniu wolnego testosteronu i wdałam się w dyskusję z kobietą, która pobierała mi krew, na temat szkodliwości plastiku i tworzyw sztucznych. Moja dieta od miesięcy się rewolucjonizuje, a teraz uznałam, że muszę spać w jedwabiach Działam na wszelkich frontach, wszystko dla włosów W dodatku przez kilka dni na moim biurku leżało Raffaello, które dostałam, ćwicząc moją silną wolę - nie ruszyłam. Mama zjadła

Cytat:
tak mnie kusi ten khadi.... Jak zużyje swoje zapasy to muszę się za niego zabrać. :<
Z khadi jest tylko jeden problem - cena Obecnie używam miniaturek olejków do masażu - różany pachnie tak, jakbym się pączkami smarowała

Cytat:
Moje dzisiejsze
Łoooh jakie locze Ci się piękne zrobiło
Stary 2014-03-07, 13:21   #2540
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Super badzo mi się to podoba wygląda jak takie fajne lekkie ombre
Mam zamiar być cała ruda
Będzie hennowanie w tym miesiącu chyba

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Łoooh jakie locze Ci się piękne zrobiło
ojej dziękuję
Stary 2014-03-07, 14:25   #2541
Klaudenc
Moderator

Dla dziewczyn z UK:
Byłam właśnie w markecie Wilkinson i pojawiły się garniery ultra doux, wersja w brązowej, czerwonej i żółtej buteleczce, ale nie był to avocado i karite tylko jakiś inny, może któraś się zainteresuje
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 14:57   #2542
szizii
Raczkowanie

Cytat:
Moje dzisiejsze
Przepiękne

Ja szaleje ze zmianami kosmetycznymi, także z twarzą Włoski mają się już odrobinę lepiej, widzę że olejowanie i pielęgnacja mają kluczowe znaczenie, nie jest idealnie, jest daleko od ideału ale zaczynam mieć nadzieję, że będą kiedyś wyglądały zdecydowanie lepiej i powoli jestem w dobrej myśli
Zakupiłam dziś Nizoral, bo mam problemy z łupieżem/łuszczącą się skórą głowy (nie potrafię określić, czy oby na pewno jest to łupież), więc postaram się jakoś tego pozbyć i w sumie nie wiem czy pomysł jest najlepszy ale w trakcie olejowania nakładam też trochę kremu nawilżającego na skórę głowy
A poza tym tak jak zwykle: olejowanie oliwką Hipp, szampon Babydream, maska Stapiz, odżywka b/s miodowa z apteczki babunii, pianka Nivea do kręconych włosów, jedwab CHI.
Muszę tu w końcu wstawić kiedyś zdjęcia włosów
szizii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 15:01   #2543
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szizii Pokaż wiadomość
Przepiękne
Dziękuję
Stary 2014-03-07, 15:26   #2544
bernadka20
Wtajemniczenie

Imperfecta
Pięknie u Ciebie !

Przepraszam za długi okres nie odzywania. Sprawy rodzinne

Od dziś zaczynam pić drożdże ...Oby smakowały ! Będę pić wieczorem
Od dzisiaj miesiąc przerwy od picia bratka.

Wczoraj byłam z tż na zakupach i miałam wczesny dzień kobiet :P.
Kupiłam m.in GP z arganowym. Dzisiaj nałozyłam na godzinę (skalp) a na długość lekko zmoczyłam dodałam Joaśki zielonej i Bielendy 3w1 olejku awokado.
Teraz ładnie schną
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 15:30   #2545
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Imperfecta
Pięknie u Ciebie !

Przepraszam za długi okres nie odzywania. Sprawy rodzinne

Od dziś zaczynam pić drożdże ...Oby smakowały ! Będę pić wieczorem
Od dzisiaj miesiąc przerwy od picia bratka.

Wczoraj byłam z tż na zakupach i miałam wczesny dzień kobiet :P.
Kupiłam m.in GP z arganowym. Dzisiaj nałozyłam na godzinę (skalp) a na długość lekko zmoczyłam dodałam Joaśki zielonej i Bielendy 3w1 olejku awokado.
Teraz ładnie schną
A piłaś już wcześniej drożdże? Ja przymierzałam się 2 razy i poległam. Za to siemię uwielbiam i regularnie popijam tak samo skrzyp i pokrzywę.

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 15:32   #2546
Ashira
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szizii Pokaż wiadomość
Zakupiłam dziś Nizoral, bo mam problemy z łupieżem/łuszczącą się skórą głowy (nie potrafię określić, czy oby na pewno jest to łupież), więc postaram się jakoś tego pozbyć i w sumie nie wiem czy pomysł jest najlepszy ale w trakcie olejowania nakładam też trochę kremu nawilżającego na skórę głowy
Ja problemu z łupieżem nie mam, ale mój brat miał potworny. Pomogła mu nafta kosmetyczna (oczywiście ja ją mu nakładałam, bo facet nic sobie sam takiego nie nałoży, choć potem był wdzięczny ;P ). Dodatkowo do szamponu dodałam mu olejek z drzewa herbacianego, ale on ma tłustą skórę. Podobno działa też olej ze słodkich migdałów, ale nie próbowałam.

Ja nałożyłam na całą noc olej kokosowy + rycyna + żel hialuronowy + Kallos Latte.
Powiem tak - włosy mam spuszone i oklapnięte, za to końcówki są cudowne i w dotyku włosy są cudownie jedwabiste. Kokos jak widać służy mi odżywczo, ale wizualnie ani trochę

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
A piłaś już wcześniej drożdże? Ja przymierzałam się 2 razy i poległam. Za to siemię uwielbiam i regularnie popijam tak samo skrzyp i pokrzywę.
Ja kiedyś piłam nawet się przyzwyczaiłam do tego smaku, ale po przerwie nie mogłam się przemóc do powrotu. I spektakularnych efektów nie widziałam. Zaczęłam łykać za to witaminę B complex i jestem zadowolona Efekty widzę, włosy szybciej rosną (i działa dodatkowo na inne dolegliwości ) a nie musze się męczyć z tym smakiem i mniejszy problem połknąć jedną małą tabletkę dziennie.

nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeń i skrzypiec!
nie dekold a dekolt!
nie wziąść a wziąć! chyba, że ktoś musi coś zabraść...
bynajmniej ≠ przynajmniej!

Edytowane przez Ashira
Czas edycji: 2014-03-07 o 15:36
Ashira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 15:34   #2547
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
ImperfectaPięknie u Ciebie !
Dziękuję
Stary 2014-03-07, 15:36   #2548
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Lubię nowości
Długo się nad tym zastanawiałam, ale muszę spróbować, bo to tak ciągnie

No właśnie nie piłam nigdy drożdży Zioła lubię pić bardzo. Z pokrzywy musiałam zrezygnować, gdyż zatrzymywał się okres. Teraz zrobiłam przerwę w piciu bratku.

Siemię lniane kilkakroć probówałam przy robieniu żelu. Smakuje mi to jak kisiel
Żelu narazie nie zrobię, bo czekam na słoiczek od sosu czosnkowego :P Skończę z tż jeść to zatrzymam sobie
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 15:40   #2549
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Lubię nowości
Długo się nad tym zastanawiałam, ale muszę spróbować, bo to tak ciągnie

No właśnie nie piłam nigdy drożdży Zioła lubię pić bardzo. Z pokrzywy musiałam zrezygnować, gdyż zatrzymywał się okres. Teraz zrobiłam przerwę w piciu bratku.

Siemię lniane kilkakroć probówałam przy robieniu żelu. Smakuje mi to jak kisiel
Żelu narazie nie zrobię, bo czekam na słoiczek od sosu czosnkowego :P Skończę z tż jeść to zatrzymam sobie
U mnie siemię to też taki kisiel zwłaszcza, że zawsze dodaję jakiś syrop. Ziółka też jak najbardziej, jednak z drożdżami sobie nie poradziłam, także trzymam kciuki żeby podpasywały

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 16:45   #2550
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Zioła lubię pić bardzo. Z pokrzywy musiałam zrezygnować, gdyż zatrzymywał się okres. Teraz zrobiłam przerwę w piciu bratku.
Mnie też się zatrzymał w trakcie picia skrzypu i pokrzywy i wrócił dopiero po tabletkach. Tylko że ja ogólnie mam z tym problem, że mi się zatrzymuje na amen i dopiero tabletki go mogą wywołać.
Ale z ciekawości zapytałam o te zioła ginekologa i powiedział, że nie powinny zatrzymywać, w ogóle oddziaływać na okres. Jakieś inne zioła wymienił, których nie powinnam pić, ale nie pamiętam... Dziurawiec chyba? I coś jeszcze.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości