Scent Bar LII - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-06, 22:40   #1081
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LII

Cytat:
Napisane przez bogusia32 Pokaż wiadomość
Wcale nie jest zdrowszy,przynajmniej z tego co mi wiadomo,jak coś proszę mnie skorygować.Jak zmieszasz biały cukier z melasą to też będziesz miała brązowy cukier.Nie pamiętam proporcji ale gdzieś w necie na pewno znajdziesz. Ma trochę mniej kalorii ale taki sklepowy jest drobniejszy więc i tak podobnie na łyżkę się nabierze jak cukru zwykłego.Pamiętam jak byłam u kumpeli i miała właśnie tylko ten brązowy to faktycznie kawka w smaku była lepsza ale jakaś mniej słodka musiałam więc dosłodzić ...teraz już mało kiedy używam cukru bo przerzuciłam się na Stewię
Mnie słodkości od wielu lat brzydzą wręcz, choć mama mi mówiła, że już jako kilkuletnie dziecko mówiłam do niej mamusiu nie mdli Cię od tych czekoladek? Także cukru nie ma na mojej liście zakupów nigdy - a że nie piekę ciast - bo ich nie jadam, to luz.

Jak chcę posłodzić sobie jakąś owsiankę ryż z cynamonem albo jogurt z malinami to używam miodu, ale on specyficzny, i przerzuciłam się na syrop z agawy. Fajna sprawa. Przy moim spożyciu słodkości mam minipojemnik otwarty miesiącami.
Gdzie można kupić stewię? Ciekawa jestem smaku, bo w sumie to mi średnio potrzebna, nie słodzę herbat ani kaw ale czasem w zimowy poranek do earl greya z mlekiem bym spróbowała. Kupiłabym chuopinowi - on bidny uzależniony od słodkiej kawy i herbaty - może byłby zdrowszy i chudszy. Choćby zdrowszy. Już znalazłam w necie Stewię w proszku, to dobry produkt?

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-03-06 o 22:44
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 22:43   #1082
Murszafka
To ja :)

Skoro o książkach byłą mowa -właśnie kupiłam Usteczka Poli Kinski. Nigdy Kinskiego nie lubiłam, zawsze mi się wydawało, że ma zimne, szalone oczy. Wygląda na to, że się nie myliłam. Tutaj kilka słów o tym... Przerażający facet...

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Mnie słodkości od wielu lat brzydzą wręcz, choć mama mi mówiła, że ju jako kilkuletnie dziecko mówiłam do niej mamusiu nie mdli Cię od tych czekoladek? Także cukru nie ma na mojej liście zakupów nigdy - a że nie piekę ciast - bo ich nie jadam, to luz.

Jak chcę posłodzić sobie jakąś owsiankę ryż z cynamonem albo jogurt z malinami to używam miodu, ale on specyficzny, i przerzuciłam się na syrop z agawy. Fajna sprawa.
Gdzie można kupić stewię? Ciekawa jestem smaku, bo w sumie to mi średnio potrzebna, nie słodzę herbat ani kaw ale czasem w zimowy poranek do earl greya z mlekiem bym spróbowała.
Stewia podobno jest dość paskudna w smaku... Nie próbowałam, ale tam mi Mama mówiła, że chemiczny posmak ma...
Ja cukru używam wyłącznie do pieczenia, bardzo nie lubię słodkiego picia.

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 22:46   #1083
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Skoro o książkach byłą mowa -właśnie kupiłam Usteczka Poli Kinski. Nigdy Kinskiego nie lubiłam, zawsze mi się wydawało, że ma zimne, szalone oczy. Wygląda na to, że się nie myliłam. Tutaj kilka słów o tym... Przerażający facet...

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Stewia podobno jest dość paskudna w smaku... Nie próbowałam, ale tam mi Mama mówiła, że chemiczny posmak ma...
Oł maaaaaaan no tak, usteczka Ja bym chyba nie chiała tego czytać.
Stary 2014-03-06, 22:51   #1084
bogusia32
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie słodkości od wielu lat brzydzą wręcz, choć mama mi mówiła, że już jako kilkuletnie dziecko mówiłam do niej mamusiu nie mdli Cię od tych czekoladek? Także cukru nie ma na mojej liście zakupów nigdy - a że nie piekę ciast - bo ich nie jadam, to luz.

Jak chcę posłodzić sobie jakąś owsiankę ryż z cynamonem albo jogurt z malinami to używam miodu, ale on specyficzny, i przerzuciłam się na syrop z agawy. Fajna sprawa. Przy moim spożyciu słodkości mam minipojemnik otwarty miesiącami.
Gdzie można kupić stewię? Ciekawa jestem smaku, bo w sumie to mi średnio potrzebna, nie słodzę herbat ani kaw ale czasem w zimowy poranek do earl greya z mlekiem bym spróbowała. Kupiłabym chuopinowi - on bidny uzależniony od słodkiej kawy i herbaty - może byłby zdrowszy i chudszy. Choćby zdrowszy. Już znalazłam w necie Stewię w proszku, to dobry produkt?
Cytat:

Murszafko to powiedz komuś kto nie słodzi cukrem od jakiegoś czasu żeby się takowym uraczył To dopiero chemiczny smak ..Fakt stewia ma specyficzny smak ale ja ją polubiłam , jak do wszystkiego można się przyzwyczaić i to cukier teraz mnie odrzuca.Syrop z agawy też świetna alternatywa.Rejcz ja używam normalnie sproszkowanej ,jest bardzo wydajna bo odrobinka wystarczy na szklankę herbatki..

co do książki .., trza mieć nerwa żeby czytać o takim okrucieństwie. Miałam taki czas że czytałam dużo książek ,a w zasadzie były to spisane wspomnienia kobiet żyjących w świecie muzułmańskim lub Europejek które w jakiś sposób się tam znalazły .Co ja się wtedy naryczałam czytając..

Winter trzymaj się cokolwiek się stało ,ja już padam na twarz...

branoc wszystkim

Edytowane przez bogusia32
Czas edycji: 2014-03-06 o 23:24
bogusia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 23:21   #1085
Murszafka

Cytat:
Murszafko to powiedz komuś kto nie słodzi cukrem od jakiegoś czasu żeby się takowym uraczył To dopiero chemiczny smak ..Fakt stewia ma specyficzny smak ale ja ją polubiłam , jak do wszystkiego można się przyzwyczaić i to cukier teraz mnie odrzuca.Syrop z agawy też świetna alternatywa.Rejcz ja używam normalnie sproszkowanej ,jest bardzo wydajna bo odrobinka wystarczy na szklankę herbatki..

co do książki .., trza mieć nerwa żeby czytać o takim okrucieństwie. Miałam taki czas że czytałam dużo książek ,a w zasadzie były to spisane wspomnienia kobiet żyjących w świecie muzułmańskim lub Europejek które w jakiś sposób się tam znalazły .Co ja się wtedy naryczałam czytając..
No ja nie słodzę Ale cukier sam w sobie mi smakuje. Tyle, że łyżeczkę cukru mogę zjeść, ale wsypać ją do kawy i tak wypić -fuuuuj...

Co do książek i ciężkich tematów... Takie mam zboczenie zawodowe, że usiłuję poznać prawdę... Najwięcej ostatnimi czasy czytam o nazistach. O tym, co nimi powodowało, co się działo z nimi po wojnie, jak sobie dają rade ich dzieci z brzemieniem nazwiska i świadomością, kim byli ich ojcowie... Polecam książki Franka -syna Generalnego Gubernatora Polski. To jest dopiero przerażające... To przyzwoity człowiek, który pisze o tym, jak sobie radzi z uczuciami, co myśli o swoich rodzicach (matka była jeszcze gorsza, niż Hans Frank), jak często wraca myślami do chwili, kiedy Woods zakładał ojcu pętlę na szyi w Norymberdze...
Z jednej strony to dołujące, ale z drugiej... Budujące, że ludzie potrafią się podnieść, potępić te wszystkie okropieństwa i żyć dalej. Jedni pod zmienionym nazwiskiem, inni -jak Niklas Frank, walcząc z nazizmem, rasizmem i nacjonalizmem.
Tu rzecz dotyczy okrucieństwa, jakiego doznała jedna dziewczynka, na pewno czyta się to trudno, jednak może się uda poznać mechanizmy, które pozwoliły jej podnieść głowę i żyć dalej. I "obejrzeć" z bliska, co powodowało tym szaleńcem, jakim był Kinski...

Stary 2014-03-06, 23:26   #1086
bogusia32
Wtajemniczenie

Cytat:

Co do książek i ciężkich tematów... Takie mam zboczenie zawodowe, że usiłuję poznać prawdę... Najwięcej ostatnimi czasy czytam o nazistach. O tym, co nimi powodowało, co się działo z nimi po wojnie, jak sobie dają rade ich dzieci z brzemieniem nazwiska i świadomością, kim byli ich ojcowie... Polecam książki Franka -syna Generalnego Gubernatora Polski. To jest dopiero przerażające... To przyzwoity człowiek, który pisze o tym, jak sobie radzi z uczuciami, co myśli o swoich rodzicach (matka była jeszcze gorsza, niż Hans Frank), jak często wraca myślami do chwili, kiedy Woods zakładał ojcu pętlę na szyi w Norymberdze...
Z jednej strony to dołujące, ale z drugiej... Budujące, że ludzie potrafią się podnieść, potępić te wszystkie okropieństwa i żyć dalej. Jedni pod zmienionym nazwiskiem, inni -jak Niklas Frank, walcząc z nazizmem, rasizmem i nacjonalizmem.
Tu rzecz dotyczy okrucieństwa, jakiego doznała jedna dziewczynka, na pewno czyta się to trudno, jednak może się uda poznać mechanizmy, które pozwoliły jej podnieść głowę i żyć dalej. I "obejrzeć" z bliska, co powodowało tym szaleńcem, jakim był Kinski...
Murszaweczko przeczytam jutro bo już dziś nie jestem w stanie
Spokojnej nocy
Stary 2014-03-06, 23:27   #1087
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Załamałam się

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
to jest chyba tylko jedna metoda na te Twoje niby grube kolana
http://konkrety24.pl/zdjecia/2013/27/k27siekiera2.jpg

Cytat:
No wybieram się wybieram, możemy się umówić przed wejściem albo coś

tak, koniecznie się umówmy bo ja się stresuję of kors to też mój pierwszy raz

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 23:36   #1088
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
No ja nie słodzę Ale cukier sam w sobie mi smakuje. Tyle, że łyżeczkę cukru mogę zjeść, ale wsypać ją do kawy i tak wypić -fuuuuj...

Odnośnie ostatniego zdania, nigdy nie zrozumiem, choć może kiedyś, ale teraz nie rozumiem takiej motywacji. Twojej, w sensie dlaczego ktoś może potrzebować to wiedzieć, jakie to ma znaczenie co nim powodowało. Niemniej pięknie jest się różnić, zatem szanuję to, że masz takie a nie inne potrzeby dociekania, nie muszę rozumieć. Rozumiem, że taki masz już charakter, dobrze to ujęłaś, lubisz dochodzić do głębokich, skrywanych prawd.

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
tak, koniecznie się umówmy bo ja się stresuję of kors to też mój pierwszy raz
Mój też ale już sie nie stresuję, no bo niby czym?

Jakby coś to Twój nr mam - nie zmieniałaś? mogę przesłać syg w razie czego ze swoim

Bogusia - jakbys miaął się pojawić napisz pw mozemy się wymienić tel w razie czego
Stary 2014-03-07, 00:05   #1089
Murszafka

Cytat:
Odnośnie ostatniego zdania, nigdy nie zrozumiem, choć może kiedyś, ale teraz nie rozumiem takiej motywacji. Twojej, w sensie dlaczego ktoś może potrzebować to wiedzieć, jakie to ma znaczenie co nim powodowało. Niemniej pięknie jest się różnić, zatem szanuję to, że masz takie a nie inne potrzeby dociekania, nie muszę rozumieć. Rozumiem, że taki masz już charakter, dobrze to ujęłaś, lubisz dochodzić do głębokich, skrywanych prawd.
Prońćposz nie po to, żeby go tłumaczyć, raczej w celach edukacyjnych -jak takie typy rozpoznać i jak się przed nimi bronić.

Stary 2014-03-07, 00:42   #1090
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Prońćposz nie po to, żeby go tłumaczyć, raczej w celach edukacyjnych -jak takie typy rozpoznać i jak się przed nimi bronić.
To by mi do głowy nawet nie przyszło, tymbardziej zastanwiałam się po co? Pierwsze nie wchodziło w grę. Czy nie jest to dla dorosłej osoby cecha wrodzona, taka umiejętność poznania po jednym sygnale ? Ja nie wierzę, że nikt nie wiedział, nigdy nie jest tak że nikt nie wie, postronni często wiedzą ale udają że nie wiedzą, nic nie widzą nic nie słyszą. Poza tym ten "światek" rządzi się innymi prawami niż nasz. Jakie by to miało mieć przełożenie? No nic, ja nie podyskutuję konstruktywnie, gdyż do czytania tej pozycji sie nie zabieram, zatem pas.

Czas edycji: 2014-03-07 o 00:50
Stary 2014-03-07, 00:51   #1091
Murszafka

Cytat:
To by mi do głowy nawet nie przyszło, tymbardziej zastanwiałam się po co? Pierwsze nie wchodziło w grę. Czy nie jest to dla dorosłej osoby cecha wrodzona, taka umiejętność poznania po jednym sygnale ? Ja nie wierzę, że nikt nie wiedział, nigdy nie jest tak że nikt nie wie, postronni często wiedzą ale udają że nie wiedzą, nic nie widzą nic nie słyszą. Poza tym ten "światek" rządzi się innymi prawami niż nasz. Jakie by to miało mieć przełożenie? No nic, ja nie podyskutuję konstruktywnie, gdyż do czytania tej pozycji sie nie zabieram, zatem pass.
Ja chwlowo tylko nabyłam, ale przegrałam wojnę o kabel do czytnika (drugi gdzieś musi być, tylko gdzie?/), więc nawet nie ładuję. Choć i tak raczej bym w tej chwili tego nie czytała...
Też mi się wydaje, że po prostu wygodnie i bezpiecznie jest nie wiedzieć, tak, jak mówisz. Musiały być jakies symptomy...

Kupiłam bilet na Rojka I śmiać mi się chciało, bo pod kasa stał pan i usiłował sprzedać bilety na dzisiejszy koncert Happysad. Taki konik początkujący Chyba mu grupa nie przyszła cała, albo myślał, że sobie dorobi, bo miał cały wachlarz biletów, ale nikt ich nie chciał...
Raz widziałam Happysad -na Rocketfestivalu w zeszłym roku, ale był tak nudny, że całość koncertu z małżonem przegadaliśmy

Stary 2014-03-07, 01:03   #1092
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chwlowo tylko nabyłam, ale przegrałam wojnę o kabel do czytnika (drugi gdzieś musi być, tylko gdzie?/), więc nawet nie ładuję. Choć i tak raczej bym w tej chwili tego nie czytała...
Też mi się wydaje, że po prostu wygodnie i bezpiecznie jest nie wiedzieć, tak, jak mówisz. Musiały być jakies symptomy...
Wiesz czemu to piszę, bo z wszelkich źródeł wiem jedno, że to są ludzie słabi i w pewnej kwestii ułomni, z kompleksem i tylko w ten sposób potrafią sprawować kontrolę, nad słabszymi, potulnymi, droga na łatwiznę. I wszyscy o tym wiedzą, to nie jest żadna wiedza tajemna, dlatego ciekawa jestem, Twojego zdania po przeczytaniu, czy odkryjesz tam coś co jeszcze nie zostało odkryte? Czy jest coś co by nie było w tek kwestii oczywiste? Po prostu ja, nie jestem w stanie sobie wyobrazić czego można szukać w takiej książce poza opisem czyjejś krzywdy ( tu jestem jak Kamena ad American Psycho, ale książki nie znam, to się nie wypowiedziałąm) skoro przyczyny, mechanizmy działania takich osobników są znane, a nawet jeśli są jakieś neiznane, to na bank nie będą mega odkrywcze. Do kompleksu tego pana można by dodać całą paletę sytucaji z dzieciństwa i traum, ale co to zmienia? Rozumiem jednak dociekliwość Sherlocka Ja tego nie mam, wystarcza mi wiedza, jaką posiadam, że na świecie, za ścianą dzieją się sprawy mroczniejsze niż nam sie wszystkim zdaje. I nikt z nimi nic nie jest w stanie zrobić.

Edit: Mam strumień świadomości znów Chyba po trosze rozumiem Twoje pobudki, ciekawość, jak żyje ktoś dorosły po czymś takim. Wierzysz w to że się podniosła? Że można? Uwierzysz w autentyczność wyznań pisanych?

Kończę bo zaczynam kolejną dygresję

Dobrej nocki.

Aaaa Happy Sad - is reaaaaaaly sad dno

Czas edycji: 2014-03-07 o 01:11
Stary 2014-03-07, 07:13   #1093
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Jakby coś to Twój nr mam - nie zmieniałaś? mogę przesłać syg w razie czego ze swoim

Bogusia - jakbys miaął się pojawić napisz pw mozemy się wymienić tel w razie czego
ja się najbardziej obawiałam ze będę tam sama jak ciołek w tym tłumie ludzi ale skoro się umówimy to już mi lepiej
numer mam cały czas ten sam, Twój numer mam jeśli nie zmieniałaś
Cytat:
Raz widziałam Happysad -na Rocketfestivalu w zeszłym roku, ale był tak nudny, że całość koncertu z małżonem przegadaliśmy
a ja lubię tzn mam wielki sentyment, bo mi się kojarzy z początkiem studiów
teraz już nie słucham ale na koncert bym poszła

Znad kawy (piątkowej ) i spadam

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 08:23   #1094
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Hello

Napiszę tutaj- przedwczoraj dowiedziałam się, że mój mały może mieć wadę wzroku i muszę iść z nim okulisty. A wczoraj zrobiłam mu u siebie w pracy zdj kręgosłupa i ma krzywy. I to sporo, do tego to poszło szybko, w ciągu roku. I dlatego mam nastrój taki jaki mam

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 08:27   #1095
Murszafka

Cytat:
Hello

Napiszę tutaj- przedwczoraj dowiedziałam się, że mój mały może mieć wadę wzroku i muszę iść z nim okulisty. A wczoraj zrobiłam mu u siebie w pracy zdj kręgosłupa i ma krzywy. I to sporo, do tego to poszło szybko, w ciągu roku. I dlatego mam nastrój taki jaki mam
Ale wada wzroku jakaś "standardowa"? Bo kręgosłup to paskudna wiadomość, ale chyba wiele dzieci z tego wychodzi, prawda? Tyle, że trzeba na rehabilitację biegać... No i nigdy nie jest to budująca wiadomość...
Trzymam kciuki, żeby się okazało, że wszystko jest ok. :głasiu:

Stary 2014-03-07, 08:35   #1096
bogusia32
Wtajemniczenie

dziń dybry

Cytat:

Naziści...ciężki oj ciężki temat.Kiedyś zbierałam się w sobie żeby przeczytać Mein Kampf aby lepiej zrozumieć tok myślenia Hitlera ale w końcu odpuściłam..Miałam w ręce kilka książek odnośnie samej wojny z perspektywy wspomnień tych którzy ją przeżyli.Już chyba do tej tematyki nie wrócę bo takie rzeczy mocno we łbie mi potem siedzą i gdzie nie usłyszę o jakichś starciach widzę to wszystko przed oczyma.Za bajtla mieszkałam jakiś km od torów kolejowych i mimo że było to tak dawno nadal pamiętam czołgi przewożone chyba do Bielska-Białej a na dzwięk wycia syren zawsze spoglądam w niebo Taki mam odruch..

Co do Kiński to myślę że jej samej chodzi bardziej o to żeby poprzez te książkę napiętnować nie tyle ojca ( on i tak już przez samo info jest w wielu oczach człowiekiem przegranym) ale tych wszystkich przyjaciół rodziny i nie tylko, którzy doskonale wiedzieli co się dzieje za murami ich domu i nic ,kompletnie nic nie zrobili.Pozwolili aby mała Pola była wykorzystywana bo jej tatuś to VIP .Ba , mało tego, przecież nawet jej własna matka udawała że nic się nie dzieje Myślę że to do nich głównie kierowała tę książkę aby dać im do zrozumienia że owszem jestem dorosłą kobietą ale pamiętam ciebie i ciebie że mi nie pomogłeś gdy byłam małą bezbronną dziewczynką, a teraz usiądz wygodnie i poczytaj sobie jak to wyglądało...oj,,niejednem u zniszczy tym psychę,niejednemu..Z tego co właśnie przeczytałam to i podobno do Nastazji próbował się dupek dobierać, takich powinno się moim zdaniem po prostu kastrować..
Oczywiście po drodze taka książka może zrobić wiele dobrego np. wpaść w ręce jakiejś osoby która czytając zrozumie że takich rzeczy w tajemnicy trzymać nie można i uda się gdzie trzeba...

Cytat:

oki kobitki

Edytowane przez bogusia32
Czas edycji: 2014-03-07 o 08:57
bogusia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 08:46   #1097
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Ale wada wzroku jakaś "standardowa"? Bo kręgosłup to paskudna wiadomość, ale chyba wiele dzieci z tego wychodzi, prawda? Tyle, że trzeba na rehabilitację biegać... No i nigdy nie jest to budująca wiadomość...
Trzymam kciuki, żeby się okazało, że wszystko jest ok. :głasiu:
Ze wzrokiem nie wiem, jeszcze nie dostałam ze szkoły papierka z badań, tylko ustnie mi przekazano.
Co do kręgosłupa jestem załamana, bo z racji mojej pracy wiem, że nie wszystko da się załatwić rehabilitacją. Ma krzywy na dużym odcinku, stąd nie było tego mocno widać.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:02   #1098
bogusia32
Wtajemniczenie

Cytat:
Ze wzrokiem nie wiem, jeszcze nie dostałam ze szkoły papierka z badań, tylko ustnie mi przekazano.
Co do kręgosłupa jestem załamana, bo z racji mojej pracy wiem, że nie wszystko da się załatwić rehabilitacją. Ma krzywy na dużym odcinku, stąd nie było tego mocno widać.
No tak ze wzrokiem jeszcze da się sporo zdziałać jak dzieciak jeszcze mały,też zależy co to za wada..Z kręgosłupem poczekaj na dokładniejsze badania,pewnie się martwisz bo przy tym pracujesz i jesteś w tym wypadku mamą ale jeszcze się może okazać że nie taki diabeł straszny...trzymam kciuki
Stary 2014-03-07, 10:31   #1099
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
no to Krystyna też ci się nie spodoba, za to pewnie spodobałaby ci się twórczość Margit Sandemo albo Jean M. Auel
Saga o ludziach lodu czeka na dysku na przeczytanie, to drugie też sobie ściągnę
Cytat:
Dobre pytanie... Chyba mniej przetworzony jest po prostu, nie jest oczyszczany może jakoś?? Wiem na pewno, że to wiedziałam, ale ten cholerny Niemiec kradnie mi wiedzę...
Alzheimer?
znam
Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Znieczulanko Mnie przed spotkaniem z dentystą potrafi wszystko boleć, niezależnie od tego, czy powinno, czy nie powinno - boli z wrażenia

Stary 2014-03-07, 10:49   #1100
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Saga o ludziach lodu
Imo strata czasu.
Wiesz, że wychodzi (wyszła?) 2 część Jak wytresować smoka?

Lete na filmy, dziś w planie dnia Wilk z Wall Street, Stoker i Oszukana.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:58   #1101
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Imo strata czasu.
Wiesz, że wychodzi (wyszła?) 2 część Jak wytresować smoka?
jeszcze pierwszej nie widziałam
wczoraj obejrzałam "Kołysankę" Machulskiego. Zgodnie z przewidywaniami szału nie ma, ale całkiem znośne no i plus za odwagę w tak mało popularnym w Polsce gatunku, wreszcie coś, co nie jest debilną komedią romantyczną
Cytat:
Lete na filmy, dziś w planie dnia Wilk z Wall Street, Stoker i Oszukana.
a ja letę grać
I nigdzie więcej już dzisiaj nie poletę, bo wczoraj walnęłam sobie taki trening, że dziś od zakwasów ledwo łażę Ale będę twarda i wyrobię wreszcie te nieszczęsne mięśnie brzucha

Poza tym przekonałam się na własnej skórze, że na cellulit i wygładzanie najlepsze sa niestety ćwiczenia. Kiedyś bawiłam się w masaże, balsamy-cuda antycellulitowe, a teraz mi się nie chce smarować, za to dużo ćwiczę i nigdy jeszcze nie miałam tak gładkiej i jędrnej skóry na brzuchu i tyłku

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-03-07 o 11:04
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 12:32   #1102
neska951
Zakorzenienie

Joł snad zupnej herbaty. Negatyw chory gotuję mu rosół więc caaaału dzień przy garach
Widzę że ciężkie tematy a takie lubimy najbardziej.
Rozumiem Mursz. Do tego powiem że chciałabym przeczytać obie autobiografie.
Na razie idę umyć głowę , zakładam cyber oko nadrabiam i odpisuję

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:

Trzy razy nie Przecież 35 w kolanisku to sporo, szczupłonogie mają jakieś 30-32... Se czytałam różne wątki swego czasu
Redziu zaczynam się bać o Ciebie
Specjalnie dla Ciebie zmierzyłam swe kolano albowiem do głowy mi nie przyszło aby wcześniej to zrobić. Zatem moje kolano 36, 5 cm ale tylko prawe lewe nie wiem może jest szczuplejsze ... Mój BMI 20.2.
W mojej ocenie mam bardzo szczupłe nogi

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
ad. 1 takie skojarzenie - jeśli ktoś podkreśla, co z poznanej listy zna, a nie koncentruje się na tym, czego nie zna, to odnoszę wrażenie, że poznać nie chce, a bada "poziom przylegania do horyzontu"

ad. 2 nie ty masz się obrażać, tylko ten ktoś powinien według mnie powstrzymać się od takiej opinii, jeśli nie ma ciekawych argumentów po swojej stronie - a tak dając "recenzję": "widziałem, słabe" albo "znudziło mnie" daje dowód, że nie chce uczestniczyć w dyskusji, czyli znów: nie chce się zapoznać z czymś nowym (tu: inną interpretacją znanego przez obie strony tematu), a sprawia wrażenie lekceważącego i znudzonego tematem: "e, to słabe, daj coś na moim poziomie, zieew"
Tzn nie ja czyli powinien ten komu zakreśliłam na zielono tytuł filmu?

Podam przykład. Wątek Moja kolekcja perfum. Po co jest?
1 Żeby ktoś mógł pochwalić się haaaaa ja mam takie flakony a wy nie?
2 Żeby ktoś kto komentuje czyjeś flachony dawał do zrozumienia haaaa nie jesteś kozakiem ja też mam takie flachony?
3 Wszystkie 1i 2 na raz ?
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 12:37   #1103
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Trzy razy nie Przecież 35 w kolanisku to sporo, szczupłonogie mają jakieś 30-32... Se czytałam różne wątki swego czasu
chyba w łokciu

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-03-07 o 12:46
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 12:55   #1104
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
chyba w łokciu
cudne

zrobiłaś mi tym łokciem dzień

aż se zmierze z ciekawości bo faktycznie, nigdy by mi do głowy nie przyszło mierzyć kolana
Otóż mła kolano ma też 35 o zgrozo a serio od kolan w dół mam wręcz chuuuude nogi, u góry niestety nawet szpary nie mam tylko tłuste serdelki które zakrwam pod sukniami i pokazuję tylko patyczkowate łydki

Także Red, jako wyższa nie, nie masz grubych kolan, wydają się grube na tle Twoich mega szczupłych nóg. Ale ja tego nie piętnuję, ja Ci chudych nóg zazdroszczę No może jak na mój gust ciut za skinny, ale wiadomo że o gustach sie nie dyskutuje. Chudość i mi się podoba

Ogólnie mamy z chuopinem teraz ciężki czas, doło-stresowy streso-dołowy - nie mentalnie a materialnie zyciowo i aż mi głupio bo jutro warsztaty a ja raczej ni ebędę happy-go-lucky

No ale może się jakoś ogarnę

Czas edycji: 2014-03-07 o 13:03
Stary 2014-03-07, 13:12   #1105
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz czemu to piszę, bo z wszelkich źródeł wiem jedno, że to są ludzie słabi i w pewnej kwestii ułomni, z kompleksem i tylko w ten sposób potrafią sprawować kontrolę, nad słabszymi, potulnymi, droga na łatwiznę. I wszyscy o tym wiedzą, to nie jest żadna wiedza tajemna, dlatego ciekawa jestem, Twojego zdania po przeczytaniu, czy odkryjesz tam coś co jeszcze nie zostało odkryte? Czy jest coś co by nie było w tek kwestii oczywiste? Po prostu ja, nie jestem w stanie sobie wyobrazić czego można szukać w takiej książce poza opisem czyjejś krzywdy ( tu jestem jak Kamena ad American Psycho, ale książki nie znam, to się nie wypowiedziałąm) skoro przyczyny, mechanizmy działania takich osobników są znane, a nawet jeśli są jakieś neiznane, to na bank nie będą mega odkrywcze. Do kompleksu tego pana można by dodać całą paletę sytucaji z dzieciństwa i traum, ale co to zmienia? Rozumiem jednak dociekliwość Sherlocka Ja tego nie mam, wystarcza mi wiedza, jaką posiadam, że na świecie, za ścianą dzieją się sprawy mroczniejsze niż nam sie wszystkim zdaje. I nikt z nimi nic nie jest w stanie zrobić.

Edit: Mam strumień świadomości znów Chyba po trosze rozumiem Twoje pobudki, ciekawość, jak żyje ktoś dorosły po czymś takim. Wierzysz w to że się podniosła? Że można? Uwierzysz w autentyczność wyznań pisanych?

Strumień świadomości ale za to jaki. Rozumiem że nie rozumiesz nas (mnie i Mursz)bo ja do końca też nie Was ( Ciebie i Kamene) rozumiem

Reszta mojego wywodu na biało . Podkreślę z całą stanowczością że nie usprawiedliwiam pedofilii . Dla tego zjawiska nie ma usprawiedliwienia.

Podam moje pobudki
1 dychotomia sytuacji ,relacja ofiary i oprawcy.
2 bardzo interesuj mnie co dzieje się w głowie takiego Kińskiego człowieka niewątpliwie inteligentnego w jaki sposób on racjonalizuje swoje bestialskie zachowanie. Bo patrz pkt 3
3 Czytałam bardzo ciekawy artykuł o pedofilii w forum , szukałam dla Was w necie żeby podlinkować . Bardzo zaskoczyła mnie liczba jaką określono ilość pedofili w populacji , byłam w szoku że jest ich tak dużo.W artykuł wpleciono rozmowę z pedofilem zamieszkującym w Niemczech który opowiadał o swoim popędzie napiszę pod punktach bo dokładnie nie pamiętam całej rozmowy
- że jego popęd seksualny nigdy nie był zrealizowany w rzeczywistości
-wie że jeśli chciałby kiedykolwiek zrealizować swój popęd w realu bardzo skrzywdziłby dziecko rujnując mu życie
- zawsze miał pociąć seksualny do bardzo małych dzieci, doznaje pobudzenia seksualnego na widok zdjęć bilbordu z reklamą kostiumów kąpielowych dla małych 4 letnich dziewczynek
- tworzy związek z kobietą która odzwierciedla jego potrzeby ma dziecięca figurę, brak piersi pośladków, bardzo szczupła budowa ciała
- rozmówca twierdzi że znaczna większość osób o skłonnościach pedofilskich (osób bo to również kobiety) nie realizuje swojego popędu w rzeczywistości
-Chciałby się gdzieś leczyć lecz nie ma gdzie

Czyli można wysnuć wniosek że inteligentny człowiek potrafi poskromić intelektem swój nieprawidłowo ukierunkowany popęd seksualny .O ile oczywiście człowiek udzielający wywiadu mówił prawdę. Jeśli tak to czemu Kiński nie powstrzymał się Człowiek uważany za wybitnie inteligentnego.

4 Otoczenie które ignoruje ewidentne sygnały... o tym już napisałyście
5 Chciałabym w końcu dowiedzieć się na 100 % czy pedofilia jest wrodzona czy nabyta. Niestety po lekturze wielu książek i artykułów może okazać się że ukierunkowanie seksualne na dzieci jest wrodzone
6 wnioski z tego typu lektur co można zrobić żeby ochronić dzieci, na co zwrócić uwagę....

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:

aż se zmierze z ciekawości bo faktycznie, nigdy by mi do głowy nie przyszło mierzyć kolana
Otóż mła kolano ma też 35 o zgrozo a serio od kolan w dół mam wręcz chuuuude nogi, u góry niestety nawet szpary nie mam tylko tłuste serdelki które zakrwam pod sukniami i pokazuję tylko patyczkowate łydki

Ogólnie mamy z chuopinem teraz ciężki czas, doło-stresowy streso-dołowy - nie mentalnie a materialnie zyciowo i aż mi głupio bo jutro warsztaty a ja raczej ni ebędę happy-go-lucky
1 ja mam grupciejsze
2 kurde my też mamy dołek materialny bo mamy teraz rozliczenie roczne za wodę i jak nam przypierdzielili niedopłatę to przysiałam. Na szczęście możemy sp[łacić w ratach na 3 miechy.

3 gdzie te warsztaty ? myślałam że do Wawy przyjedziesz

Właśnie Redzia jest wyższa to musi mnieć większe kolano aby udźwigło szkielet

Dziś na TVP Kultura Melancholia ma być

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Współczuję ale dobrze że wadę wykryto
Może wszystko będzie dobrze Najlepiej zasięgnąć kilku konsultacji a najlepiej u ortopedy który specjalizuje się tylkow dziecięcych kręgosłupach

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-03-07 o 13:14
Stary 2014-03-07, 13:23   #1106
Murszafka

Cytat:
dziń dybry

Naziści...ciężki oj ciężki temat.Kiedyś zbierałam się w sobie żeby przeczytać Mein Kampf aby lepiej zrozumieć tok myślenia Hitlera ale w końcu odpuściłam..Miałam w ręce kilka książek odnośnie samej wojny z perspektywy wspomnień tych którzy ją przeżyli.Już chyba do tej tematyki nie wrócę bo takie rzeczy mocno we łbie mi potem siedzą i gdzie nie usłyszę o jakichś starciach widzę to wszystko przed oczyma.Za bajtla mieszkałam jakiś km od torów kolejowych i mimo że było to tak dawno nadal pamiętam czołgi przewożone chyba do Bielska-Białej a na dzwięk wycia syren zawsze spoglądam w niebo Taki mam odruch..

Co do Kiński to myślę że jej samej chodzi bardziej o to żeby poprzez te książkę napiętnować nie tyle ojca ( on i tak już przez samo info jest w wielu oczach człowiekiem przegranym) ale tych wszystkich przyjaciół rodziny i nie tylko, którzy doskonale wiedzieli co się dzieje za murami ich domu i nic ,kompletnie nic nie zrobili.Pozwolili aby mała Pola była wykorzystywana bo jej tatuś to VIP .Ba , mało tego, przecież nawet jej własna matka udawała że nic się nie dzieje Myślę że to do nich głównie kierowała tę książkę aby dać im do zrozumienia że owszem jestem dorosłą kobietą ale pamiętam ciebie i ciebie że mi nie pomogłeś gdy byłam małą bezbronną dziewczynką, a teraz usiądz wygodnie i poczytaj sobie jak to wyglądało...oj,,niejednem u zniszczy tym psychę,niejednemu..Z tego co właśnie przeczytałam to i podobno do Nastazji próbował się dupek dobierać, takich powinno się moim zdaniem po prostu kastrować..
Oczywiście po drodze taka książka może zrobić wiele dobrego np. wpaść w ręce jakiejś osoby która czytając zrozumie że takich rzeczy w tajemnicy trzymać nie można i uda się gdzie trzeba...
No właśnie, ale żeby towszystko wiedzieć, trzeba przeczytać tekst... Dlatego przeczytam -i być może napisze Wam, że żałuję, że to zrobiłam...
Cytat:
I tak trzymam kciuki, żeby było wszystko OK
Cytat:
Alzheimer?
O ile dobrze pamiętam, no on
Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Reszta mojego wywodu na biało . Podkreślę z całą stanowczością że nie usprawiedliwiam pedofilii . Dla tego zjawiska nie ma usprawiedliwienia.
Zgadzam się ze wszystkim białym. I z czarnym też, żeby nie było...

Stary 2014-03-07, 13:28   #1107
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

Zgadzam się ze wszystkim białym. I z czarnym też, żeby nie było...

A odnośnie II Wojny Światowej i obozów zagłady . Bardzo polecam książkę S Grzesiuka "Pięć lat kacetu".
Stary 2014-03-07, 13:35   #1108
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Strumień świadomości ale za to jaki. Rozumiem że nie rozumiesz nas (mnie i Mursz)bo ja do końca też nie Was ( Ciebie i Kamene) rozumiem

2 kurde my też mamy dołek materialny bo mamy teraz rozliczenie roczne za wodę i jak nam przypierdzielili niedopłatę to przysiałam. Na szczęście możemy sp[łacić w ratach na 3 miechy.
3 gdzie te warsztaty ? myślałam że do Wawy przyjedziesz
Dzięki za wyjaśnienie ( nie rozumiem kolejnej rzeczy, czemu na biało? w ogóle czemu ktokolwiek cokolwiek pisze na biało, skoro I TAK to widać , ale to już Wasza sprawa) Teraz wiem, rozumiem Wasze pobudki, niemniej ich najzwyczajniejw swiecie nie podzielam. A już na pewno nie sądzę, aby ta lektura dałą odpowiedzi na powyższe. Nie podzielam, ponieważ, uważam, że to przypadki winne traktowania i wyjaśniania przez specjalistów. Faktem jest, że jest zbyt mało wiedzy fachowej przekazywanej do publicznej świadomości społeczeństwa. Widzisz, ja sobei zdawałam sprawę jak wielki to jest problem, ale tylko dlatego że gdzieś trafiłam przypadkiem na taką informację. Co chcę powiedzieć, to to, że ten temat nie powinien występować w postaci 15sekundowej migawki w telexpresie, tylko specjaliści powinni jakoś trafiać do masowej świadomości, przekazywać nam cenne info co jest czym i dlaczego, jak reagować etc etc. A tak problem jest, ale zamiatany pod dywan. Media milczą, bo jest niewygodny. Nie mówię o robieniu sensacji na tle wypuszczanych byłych więżniów, nie o taki rozgłos chodzi, chodzi o edukacyjny rozgłos, którego w moim przekonaniu nie ma.

Inteligentni ludzie robią różne "brzydkie" rzeczy bo ich to nazwijmy krótko "jara" Np chodząc do miejsc gdzie mogą sobie wykupić wszelakie wyuzdane akcje bez żadncyh granic. Gdyby tak nei było, nie byłoby takich miejsc, SM oraz wszelkich innych form. Nie byłyby tak popularne, nazwijmy to tajne kluby etc etc. Zrzeszają najczęściej ludzi na "tzw wysokim poziomie intelektualnym", którzy robią to bo mają okazję przekroczyć te granice i uwolnić instynkty. Człowiek jest kulturą zniewalany, w celach wyższych oczywiście, ale nie jeseśmy pozbawieni instynktów. Wiedza, że są "źle widziane " w danej kulturze zmusza takich ludzi do robienia im ujścia w "podziemiach." To oczywiscie moja bardzo uproszczona obserwacja na podstawie tego czego słuchałam na studiach plus wiedza o istnieniu takich podziemnych "światków" i ich popularności.

Wrzuciłam trochę wszystkich do jednego gara, ja wiem że problemy są inne, ale co je łączy, to to , że wszyscy świadomie robią coś zakazanego, ukrywają to, wiedząc że ulegają piętnowanym instyntkom, popędom, za które grozi kara.

Jeszcze taki przykład, może niezbyt trafiony, ale po obejrzeniu słynnej sceny gwałtu z Nieodwracalne, czy wiem po jej obejrzeniu coś więcej czego nei wiedziałam wcześniej? Co ona mi dała poza traumą? Oglądanie traumy dla mnie nic nie wnosi. Czy w książce będzie zamieszczona analiza umysłu Kinskiego? Ja po prostu wątpię, że taka pozycja da odpowiedzi na takie pytania. Ale mam nadzieję że Mursz po przeczytaniu zweryfikuje moje obawy.

Nasze kłopoty neistety tyczą sie pozostania bez pracy. Ale nie chcę o tym. Po prostu mamy wielki problem zwany perspektywą czarnej dupy i musimy niemu zaradzić.

Czas edycji: 2014-03-07 o 13:47
Stary 2014-03-07, 13:47   #1109
Murszafka

Cytat:
Dzięki za wyjaśnienie ( nie rozumiem kolejnej rzeczy, czemu na biało? w ogóle czemu ktokolwiek cokolwiek pisze na biało, skoro I TAK to widać , ale to już Wasza sprawa) Teraz wiem, rozumiem Wasze pobudki, niemniej ich najzwyczajniejw swiecie nie podzielam. A już na pewno nie sądzę, aby ta lektura dałą odpowiedzi na powyższe. Nie podzielam, ponieważ, uważam, że to przypadki winne traktowania i wyjaśniania przez specjalistów. Faktem jest, że jest zbyt mało wiedzy fachowej przekazywanej do publicznej świadomości społeczeństwa. Widzisz, ja sobei zdawałam sprawę jak wielki to jest problem, ale tylko dlatego że gdzieś trafiłam przypadkiem na taką informację. Co chcę powiedzieć, to to, że ten temat nie powinien występować w postaci 15sekundowej migawki w telexpresie, tylko specjaliści powinni jakoś trafiać do masowej świadomości, przekazywać nam cenne info co jest czym i dlaczego, jak reagować etc etc. A tak problem jest, ale zamiatany pod dywan. Media milczą, bo jest niewygodny. Nie mówię o robieniu sensacji na tle wypuszczanych byłych więżniów, nie o taki rozgłos chodzi, chodzi o edukacyjny rozgłos, którego w moim przekonaniu nie ma.

Inteligentni ludzie robią różne "brzydkie" rzeczy bo ich to nazwijmy krótko "jara" Np chodząc do miejsc gdzie mogą sobie wykupić wszelakie wyuzdane akcje bez żadncyh granic. Gdyby tak nei było, nie byłoby takich miejsc, SM oraz wszelkich innych form. Nie byłyby tak popularne, nazwijmy to tajne kluby etc etc. Zrzeszają najczęściej ludzi na "tzw wysokim poziomie intelektualnym". Robią to bo mają okazję przekroczyć te granice i uwolnić instynkty. Człowiek jest kulturą zniewalany, w celach wyższych oczywiście, ale nie jeseśmy pozbawieni instynktów. Wiedza, że są "źle widziane " w danej kulturze zmusza takich ludzi do robienia im ujścia w "podziemiach." To oczywiscie moja bardzo uproszczona obserwacja na podstawie tego czego słuchałam na studiach plus wiedza o istnieniu takich podziemnych "światków" i ich popularności.

Wrzuciłam trochę wszystkich do jednego gara, ja wiem że problemy są inne, ale co je łączy, to to , że wszyscy świadomie robią coś zakazanego, ukrywają to, wiedząc że ulegają piętnowanym instyntkom, popędom, za które grozi kara.

Nasze kłopoty neistety tyczą sie pozostania bez pracy. Ale nie chcę o tym. Po prostu mamy wielki problem zwany perspektywą czarnej dupy i musimy niemu zaradzić.
Zgadzam się, ze szczególnym uwzględnieniem wytłuszczonych zdań.
I trudno nie upraszaczać, to wszystko jest zbyt szerokie, zbyt wielowarstwowe, żeby nie było konieczności upraszczania.
Białego gośnie nie widzą, przynajmniej ci przypadkowi, ja przynajmniej tak działam
Nawet nie wiecie, ilu jest ludzi, którzy są dumni ze swojego "hobby", z racji wykonywanej pracy, często widzę (na piśmie na szczęście) różne paskudztwa...
Z resztą, ja wierzę w zasadę, którą mi jeszcze Dziadek wbijał -jeśli ktoś nie szanuje zwierząt, nie może być dobrym człowiekiem. A wystarczy spojrzeć na schroniska -ile ich jest,a o ilu historiach jeszcze się słyszy. Skoro luszie są źli dla zwierząt, nie moga być dobrymi ludźmi. Tacy potrafią "przyszaleć" w znacznie gorszy sporób...
Przykład?? Jakieś 3 lata temu mojego znajomego koleś zatłukł siekierą. Jego sąsiad ze wsi. Najpierw katował koty, a ten mój znajomy reagował, zgłaszał ojcu, zgłąszał na policję... To w nocy przyszedł "dzieciak", wywabił go z domu, waląc siekiera w samochód, a potem po prostu zabił Siwego...

Jest masa patologii... Boję się ich, ale jednocześnie chcę zrozumieć, skąd to się bierze?? Czy tym ludziom można w ogóle pomóc?? Czy trzeba ich po prostu od razu separować??? Czy kształtuje ich środowisko, czy to uszkodzenia mózgu?? I tak dalej...

Stary 2014-03-07, 13:54   #1110
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

Inteligentni ludzie robią różne "brzydkie" rzeczy bo ich to nazwijmy krótko "jara" Np chodząc do miejsc gdzie mogą sobie wykupić wszelakie wyuzdane akcje bez żadncyh granic. Gdyby tak nei było, nie byłoby takich miejsc, SM oraz wszelkich innych form. Nie byłyby tak popularne, nazwijmy to tajne kluby etc etc. Zrzeszają najczęściej ludzi na "tzw wysokim poziomie intelektualnym", którzy robią to bo mają okazję przekroczyć te granice i uwolnić instynkty. Człowiek jest kulturą zniewalany, w celach wyższych oczywiście, ale nie jeseśmy pozbawieni instynktów. Wiedza, że są "źle widziane " w danej kulturze zmusza takich ludzi do robienia im ujścia w "podziemiach." To oczywiscie moja bardzo uproszczona obserwacja na podstawie tego czego słuchałam na studiach plus wiedza o istnieniu takich podziemnych "światków" i ich popularności.

1 też się zastanawiałam czemu na biało... Jakoś tak przyjęłam że może ktoś nie będzie chciał tego czytać bo po co...Albo kogoś to urazi.

2 Lektura jednego czy dwóch artykułów bądź książek na pewno wiele nie wnosi , ale jeśli interesuje Cię dany temat i czytasz o tym dużo , zestawiasz informacje, wyciągasz wnioski.Nic nie stoi na przeszkodzie żeby wyszukiwać informacje w internecie czytać książki itp. Ta wiedza nie jest dostępna tylko dla specjalistów również dla ludzi którzy interesują się tematem. Nie wiem może to skrzywienie zawodowe pacha mnie do poszukiwania tego typu wiedzy.

3 Odnośnie brzydkich rzeczy robionych przez inteligentnych ludzi napiszę tylko R. Polański, W. Allen

4 To my z N jesteśmy w półdupie bo on na szczęście ma pracę

A mam pytanie czy znacie może kogoś kto jest asystentem osoby niepełnosprawnej? Zastanawiam się czy nie zaaplikować
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości