Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-07, 17:15   #1141
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość

dumam nad puzzlami piankowymi ,mam dywan shaggy,wiec nie nadaje się dla dziecka ,dziś pytałam u nas w sklepie to dokładnie te co Snow pokazywała kosztowały 58 zł
to jest biznes..
u Ciebie też tak ciemno za oknem? i jak tu depresji nie mieć
Stary 2014-03-07, 17:20   #1142
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Po wizycuie u pediatry. Pani chyba nie bardzo miała pomysł na nas... Teraz sprawdzamy czy to nie biegunki bakteryjne. Dostala Nifuroksazyd 3x2,5ml na odkażenie ukłądu pokarmowego Znowu będzie plucie...

Ciekawe co stwierdzi druga pani doktor...

Zuzka waży 6800 czyli znowu przybrała po 50 g na tydzień...
a to pani doktor nie wie, że sprawdzenie tego czy to nie biegunka bakteryjna robi się badając kupkę na posiew w kierunku bakterii??!!!

ja bym nie podawała tych leków tylko wróciła tam i poprosiła o skierowanie na badania
serio, powiedziałabym babie, że leki to nie landrynki i nie będę testować na dziecku, bo mamy bardziej cywilizowane sposoby na poznanie przyczyny tej dolegliwości
niestety trzeba być zawziętym i umieć się postawić w takich sytuacjach

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ej mam dziś takiego doło- lenia że dopiero się wykąpałam i wysuszyłam głowę i przebrałam z piżamy nawet wyszłam do listonosza w piżamie do furtki... i teraz tak myśle po co to robilam skoro zaraz znów się przebiore w piżame bo mialam iść do Auchan i Rosmana ale mi się niechce...w sumie mama zabrała Filipa na 3 spacer dziś a ja się nim zajmuje jak był w między czasie dać jeść zmienić pampa chwile się pobawić... i zjadłam gofry na obiad TŻ po pracy jedzie odwiedzić rodziców bo tata po zabiegu, mama chora.. więc z nim nie jade i nic mi się niechce.......

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

jesteś z Bemowa Pracowałam na Górczewskiej 200 3 lata

Moje puzzle też są czyste, równe i nie śmierdzą już, ale wczoraj jak odpakowalam do poczulam ten zapach ale już jest git
ehh nawet nie wiesz jak Ci tego zazdroszczę
ja nie mam jak wyjść z domu, mąż wraca to wieczór już, więc wychodzimy z dzieckiem b. rzadko
w środę do lekarza i na spotkanie ze Snow wyszłam pierwszy raz od 1,5 mca bez dziecka gdzieś dalej niż na szybko do sklepu na osiedlu

marzę o tym żeby móc choc czasem się od tego wyrwać :/

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-03-07 o 17:22
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 17:20   #1143
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
vea - owszem, dzieci wiecej sie ruszaja i dlatego wolniej tyja ale przeciez nietore za malo przybieraja np. moja od 11 stycznia tylko 200g...
A oczywiście, ja nie mówię, że o wszystkie mi chodzi.
Bardziej o to, że zrozumiałam, czemu znajomy pediatra kazał mi się nie przejmować tym że w 7 tyg. 400g

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ktoras chciala zdjecie spodenek. Kupilam te i szare. Szare ladniejsze ale jeszcze nie wyschly
Ładniutkie i Młody ładniutki

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Mogę dołączyć do Waszego grona? Czytam to forum od niedawna i widzę, że to coś dla mnie Nie mam z kim gadać na bobasowe tematy, znajomi w większości bezdzietni. Urodziłam 14 października więc myślę, że będę tu pasować
Jasne, witamy

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
mam pytanko do mamuś ktore cos tam tworzą tzn jakies zabawki albo wyszywają: ktora chce takie kordonki bo mi tylko zawadzają i sie kurzą?
Niezła kolekcja
Ale mi się słabo robi jak pomyślę o wyszywaniu - w podstawówce nas tym na plastyce katowano... brrr...

Ponawiam gorącą prośbę o rozpisanie tej ekspozycji na gluten - ja jakaś tempa chyba jestem, bo ni w ząb nie wiem jak się do tego zabrać

Aha i pytanie-prośba
Karmię piersią, ale coś mi się w prawa stało - cała miękka poza jednym miejscem. Boli, ale nie bardzo, gorące nie jest... zastój mi się robi?
Co mogę z tym zrobić? Masaże? Kapusta?

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 17:23   #1144
papuga_69
Zakorzenienie

Hej
Była u mnie znajoma z córą młodszą od Antka o 2 miesiące fajnie było

Nie chciałam wczoraj panikować ale dzisiaj nie mam już wątpliwości, że Antkowi się coś odmieniło.. wczoraj nie tknął ani obiadku ani później deserku. Dziś to samo. Zaciska usta, kręci głową, złości się. Nie mam pojęcia o co chodzi. Zjadł banana przez gryzaczek, z cycka też pije. Kupa była, brzuch go nie boli. Ratunku

Bardzo Wam dziękuję za pocieszenie w kwestii rany po cc W przyszłym tygodniu wszystko się okaże a wtedy poproszę o kciuki by wszystko było dobrze.

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
A oczywiście, ja nie mówię, że o wszystkie mi chodzi.
Bardziej o to, że zrozumiałam, czemu znajomy pediatra kazał mi się nie przejmować tym że w 7 tyg. 400g

Ładniutkie i Młody ładniutki

Jasne, witamy

Niezła kolekcja
Ale mi się słabo robi jak pomyślę o wyszywaniu - w podstawówce nas tym na plastyce katowano... brrr...

Ponawiam gorącą prośbę o rozpisanie tej ekspozycji na gluten - ja jakaś tempa chyba jestem, bo ni w ząb nie wiem jak się do tego zabrać

Aha i pytanie-prośba
Karmię piersią, ale coś mi się w prawa stało - cała miękka poza jednym miejscem. Boli, ale nie bardzo, gorące nie jest... zastój mi się robi?
Co mogę z tym zrobić? Masaże? Kapusta?
Rozgrzej najlepiej pod prysznicem ciepłą wodą i przystaw dziecko

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 17:23   #1145
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
a to pani doktor nie wie, że sprawdzenie tego czy to nie biegunka bakteryjna robi się badając kupkę na posiew w kierunku bakterii??!!!

ja bym nie podawała tych leków tylko wróciła tam i poprosiła o skierowanie na badania
serio, powiedziałabym babie, że leki to nie landrynki i nie będę testować na dziecku, bo mamy bardziej cywilizowane sposoby na poznanie przyczyny tej dolegliwości
niestety trzeba być zawziętym i umieć się postawić w takich sytuacjach
klask i:

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2014-03-07 o 17:32
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 17:27   #1146
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dziwnie mi w Polsce poszłam po 3 rzeczy do Rossmana i 40 zł poszło TŻ pojechał do matki a ja czekam aż mama wróci z pracy. Mały dość dobrze zniósł lot buziaki!
witamy w polskiej rzeczywistości

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Mam 25 lat, jestem mamą Leosia, który jest przesłodki ale i także bardzo absorbujący. W dzień śpi 2 razy po pół h i to od urodzenia tak ma, dlatego z niczym nie mogę się wyrobić. Noce są ok bo śpi od 22 do 9 z dwoma budzeniami na jedzenie. Co jeszcze mogę o nim powiedzieć no na pewno to że to olbrzym już teraz waży 9700 i przekracza wszystkie normy na bilansach.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Dziękuję za miłe przyjęcie
Do porodu wolę nie wracać pamięcią
Witaj Ale masz apetyczny nick Leoś śliczne imię
Widzę, że nasze dzieci mają cechy wspólne, mój synek też nie śpi w dzień ;]

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Obcykałam kieckę od kuzynki i kurtałkę na wiosnę z Nexta A niech ma takie kolorowe
Kurtka

Stary 2014-03-07, 17:28   #1147
teacherka
Zakorzenienie

Za głupia jestem na bycie matką...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 17:32   #1148
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Jula przekręciła się pierwszy raz z plecków na brzuszek
Juz od jakiegoś czasu jest bardzo ruchliwa na macie- kilka dni temu zaczęła sama przekręcać się na boki,gdzie zawsze leżała plackiem
Teraz to nie uleży plackiem... po całej macie się przemieszcza

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Uciekam na dwór,póki jeszcze nie leje. Julia jest MEGA marudna :/
Brawo! Coś nam się te dzieciaki ożywiły

Antek dzisiaj kręci się o 360 co chwilę stacza się z puzzli na panele

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Moze da sie coś z tym zrobic nieoperacyjnie, jakies maści. A co do bólu w miejscu ciecia, to co prawda nie miałam cc, a laparoskopie i pózniej strasznie mnie bolało, a najbardziej gdy z zbliżał sie i podczas okresu, w ciąży gdy macica rosła. Byłam z tym u lekarza i zarówno przed ciąża i w trakcie mówił, ze najprawdopodobniej to zrosty, tylko ich na usg nie widać, trzeba ciąć, zeby sprawdzic.
Bez sensu też ciąć jeśli nie ma pewności czy to zrosty :/

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Czy wypije jedna kawe czy 3, to Milosz spi tak samo

Dziś pierwsza marchewka ale rozpacz byla jak sie skonczylo

Marchewa mniam

Stary 2014-03-07, 17:33   #1149
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

Witaj Ale masz apetyczny nick Leoś śliczne imię
Widzę, że nasze dzieci mają cechy wspólne, mój synek też nie śpi w dzień ;]
Znaczy tak jak mój po pół godz? My tak mamy od początku wtedy mnie to martwilo ale widocznie nie ma takiej potrzeby żeby dużo spać. Chociaż mam koleżankę która ma dziecko o rok starsze i szczerze mówiąc troch ę zazdroszczę, bo on jej śpi 2 razy po 2,5h. Najważniejsze, żeby noce przesypiali
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 17:36   #1150
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dzien dobry.
nie udzielam sie bo jestem w kiepskim stanie fizycznym. wczoraj przyjechala mi pomoc tesciowa bo tz juz chcial wolne brac.

wstyd sie przyznac ale od grudnia odkad zrobilam ta morfologie nic nie zrobilam z tymi zaslabnieciami itp. bo niby na chwile ustapilo, ale wraca co jakis czas, a teraz ze zdwojona sila.

znow budze sie w nocy zlana potem, mam mega zawroty glowy, rece, nogi jak z.waty. bole migrenowe glowy.
beznadzieja. nie wiem co to jest ale pierwszy raz bylo tak slabo ze nie dalam rady opiekowac sie.dzieckiem.

kasiunia ja uwazam ze trzeba sprobowac wyeliminowac gluten bo to.nie prawda z tymi biegunkami (to szkola sprzed 20lat) wg najnowszych badan moga to byc zaparcia, ale tez nadmierne przybieranie na wadze, a nie tylko nie przybieranie jak dawniej. plus wiadomo problemy skorne, sennosc., marudzenie itp.

motyl a jakbys przebierala mala poza przewijakiem?
ja przewijaka nie mam juz 2miesiace i sobie chwale

nadrobie moze w weekend bo 50mobilnych stron mam zaleglosci, a dzis nastapia kolejne bo naprawde nie mam sil ani kontaktu z otoczeniem

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
musisz zacząć o siebie dbać bo źle się to skończy

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Ja Ci dam głupoty opowiadać

Co się dzieje?

Stary 2014-03-07, 17:39   #1151
teacherka
Zakorzenienie

W@ dodatku pralka mi się chyba zepsuła, ojciec mi zawraca głowe p opare razy dziennie i nie trafia do niego jak mowie ze nie moge rozmawiac bo jestem zajeta i się w koncu obrazil. i jeszcze wygram droga kurtke dla Zuzy mimo ze dzis kupilam jej wkomisie inna i licytowalam po kupnie tamtej... mam zły dzien. nie myśle. nei funkcjonuje... a Tz wróci za jakieś 3 godziny.....
Stary 2014-03-07, 17:39   #1152
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Znaczy tak jak mój po pół godz? My tak mamy od początku wtedy mnie to martwilo ale widocznie nie ma takiej potrzeby żeby dużo spać. Chociaż mam koleżankę która ma dziecko o rok starsze i szczerze mówiąc troch ę zazdroszczę, bo on jej śpi 2 razy po 2,5h. Najważniejsze, żeby noce przesypiali
Mój śpi na spacerze, ze spaceru wracamy o 13:30 i potem dopiero ma 20 minutową drzemkę po 16 i to nie zawsze bo czasem śpi dopiero po kąpieli o 20.
Też nie ukrywam, że wolałabym żeby spał trochę dłużej w dzień

Stary 2014-03-07, 17:39   #1153
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
to jest biznes..
u Ciebie też tak ciemno za oknem? i jak tu depresji nie mieć
Od wczoraj jestem pozytywnie nakręcona i zauwazam tylko plusy wszystkiego
Cytat:
za gadanie

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 17:40   #1154
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

to jest po prostu tak że my osoby nie znające się na tym ufamy lekarzom, a każdy lekarz mówi coś innego bo ma jakies swoje przekonania o czym niejednokrotnie się przekonałyśmy na forum co lekarz to opinia, inna kwestią jest że skierowania na badania i do specjalistów trzeba przeważnie "żebrać" no cóż taki mamy klimat... a wiesz próbować na małym dziecku a może to a może tamto tym bardziej że jest po przejściach to niepoważne ze strony lekarza
Stary 2014-03-07, 17:41   #1155
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
W@ dodatku pralka mi się chyba zepsuła, ojciec mi zawraca głowe p opare razy dziennie i nie trafia do niego jak mowie ze nie moge rozmawiac bo jestem zajeta i się w koncu obrazil. i jeszcze wygram droga kurtke dla Zuzy mimo ze dzis kupilam jej wkomisie inna i licytowalam po kupnie tamtej... mam zły dzien. nie myśle. nei funkcjonuje... a Tz wróci za jakieś 3 godziny.....
ojciec musi zrozumiec
kurtke opchniesz dalej
macie jeszcze wizyte u drugiego lekarza takze luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuz

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-03-07 o 17:42
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 17:41   #1156
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
To moze napisz meila, że przepraszasz ale niestety nie kupisz kurtki ponieważ masz już inną. Może nie wystawi negatywa..

Stary 2014-03-07, 17:41   #1157
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
spokojnie, wyrobisz się
Stary 2014-03-07, 17:44   #1158
teacherka
Zakorzenienie

Ale mi się tak kurta podoba i to bardzoo...

Ja jetsem za głupia na to, serio. Jakoś do mnie nie trafiają te rzeczy. Tym bardziej to moje dziecko jest biedne, że z takimi problemami trafiła jej się taka matka durna... nie ogarniam tego wszystkiego, nigdy nie ogarniałam i teraz to wcyhodzi. Juz w ciązy mowilam ze wolałabym zeby to Tż nosił to dziecko bo on by lepiej o nie zadbal.. jestm do niczego, narawde. narazam ja na same problemy ;(
Stary 2014-03-07, 17:46   #1159
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

to jest po prostu tak że my osoby nie znające się na tym ufamy lekarzom, a każdy lekarz mówi coś innego bo ma jakies swoje przekonania o czym niejednokrotnie się przekonałyśmy na forum co lekarz to opinia, inna kwestią jest że skierowania na badania i do specjalistów trzeba przeważnie "żebrać" no cóż taki mamy klimat... a wiesz próbować na małym dziecku a może to a może tamto tym bardziej że jest po przejściach to niepoważne ze strony lekarza
heh, to nie kwestia klimatu, ale kasy
badanie na posiew kosztuje coś ok 50zł, na krew utajoną coś ok 20zł i to o to tu chodzi
każde badanie kosztuje, a oni nie chcą tracić kasy przychodni, dlatego nie chcą dawać skierowań, a to przecież nie ich dziecko będzie cierpiało czy będzie faszerowane lekami
w dzisiejszych czasach trzeba walczyć o swoje i zostawić sentymenty i grzeczność wobec szanownych lekarz za progiem gabinetu, bo jak miałam się okazje ostatnio przekonać oni też potrafią być bezczelni

Miłosz zjadł 40min temu banana zmiksowanego i teraz już awantura o jedzenie
on nas z torbami puści
lepiej go przyodziać jak żywić
Stary 2014-03-07, 17:46   #1160
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Rozgrzej najlepiej pod prysznicem ciepłą wodą i przystaw dziecko
No wlaśnie dziecko odmawia dzisiaj współpracy z piersią, a laktator nie ściąga

Cytat:
Nie jesteś, nie jesteś

Na pociechę jeszcze jedno zdjęcie z soboty, dostałam... pokochałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ola2.jpg (90,5 KB, 50 załadowań)

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 17:47   #1161
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jetsem za głupia na to, serio. Jakoś do mnie nie trafiają te rzeczy. Tym bardziej to moje dziecko jest biedne, że z takimi problemami trafiła jej się taka matka durna... nie ogarniam tego wszystkiego, nigdy nie ogarniałam i teraz to wcyhodzi. Juz w ciązy mowilam ze wolałabym zeby to Tż nosił to dziecko bo on by lepiej o nie zadbal.. jestm do niczego, narawde. narazam ja na same problemy ;(
Kochana co Ty w ogóle opowiadasz..

To będzie miała dwie kurtki

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
No wlaśnie dziecko odmawia dzisiaj współpracy z piersią, a laktator nie ściąga

Nie jesteś, nie jesteś

Hmm nie wiem co w takiej sytuacji

Mamy tego samego słonika!

Edytowane przez papuga_69
Czas edycji: 2014-03-07 o 17:51
Stary 2014-03-07, 17:50   #1162
teacherka
Zakorzenienie

Amelko, neistety to na razie nie wizyta, tylko mąż bedzie z tą panią miał zajęcia z angielskiego i przy okazji poniewaz ona zawsze pyta o Zuzię to podpyta, a na wizytę się najwyżej umówimy doppiero...
Stary 2014-03-07, 17:51   #1163
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
heh, to nie kwestia klimatu, ale kasy
badanie na posiew kosztuje coś ok 50zł, na krew utajoną coś ok 20zł i to o to tu chodzi
każde badanie kosztuje, a oni nie chcą tracić kasy przychodni, dlatego nie chcą dawać skierowań, a to przecież nie ich dziecko będzie cierpiało czy będzie faszerowane lekami
w dzisiejszych czasach trzeba walczyć o swoje i zostawić sentymenty i grzeczność wobec szanownych lekarz za progiem gabinetu, bo jak miałam się okazje ostatnio przekonać oni też potrafią być bezczelni

Miłosz zjadł 40min temu banana zmiksowanego i teraz już awantura o jedzenie
on nas z torbami puści
lepiej go przyodziać jak żywić
jak miksujesz banana to coś do niego dodajesz?

Stary 2014-03-07, 17:56   #1164
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Jula przekręciła się pierwszy raz z plecków na brzuszek
Juz od jakiegoś czasu jest bardzo ruchliwa na macie- kilka dni temu zaczęła sama przekręcać się na boki,gdzie zawsze leżała plackiem
Teraz to nie uleży plackiem... po całej macie się przemieszcza

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Uciekam na dwór,póki jeszcze nie leje. Julia jest MEGA marudna :/
gratulacje dla Julci za obroty

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
chwale sie
super spódniczki aleś ekologiczna taki recycling ubraniowy uprawiasz

Cytat:
Mam 25 lat, jestem mamą Leosia, który jest przesłodki ale i także bardzo absorbujący. W dzień śpi 2 razy po pół h i to od urodzenia tak ma, dlatego z niczym nie mogę się wyrobić. Noce są ok bo śpi od 22 do 9 z dwoma budzeniami na jedzenie. Co jeszcze mogę o nim powiedzieć no na pewno to że to olbrzym już teraz waży 9700 i przekracza wszystkie normy na bilansach.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Dziękuję za miłe przyjęcie
Do porodu wolę nie wracać pamięcią
Cytat:
Tyle moge powiedzieć że miałam wywoływany bo termin był na 5.10 cały dzień się męczyłam, aż w końcu się zlitowali i przy pełnym rozwarciu zrobili cesarkę, bo Leo miał pępowine na szyi i się dusił no a oprócz tego waga 4450 też swoje robiła. ogólnie nie wspominam tego tak jakbym chciała
witaj w naszych skromnych progach
ale klocuś z twojego Leosia

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A ja wylicytowałam dziś na allegro dres hm i dwie bluzki z długim rękawem
Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Jesteśmy po wizycie u pediatry, obejrzała małego i mamy kąpać tylko w emoliencie, ja mam na dwa tygodnie odstawić nabiał i młodego dokarmiać Bebilonem pepti. I jeśli się okaże ze zmiany na buzi od mleka to mamy iść do alergologa po zaświadczenie i będzie zniżka na mleko. Boję się strasznie, bo tzta siostra ma azs... I chłopcy sis ciotecznej tzta też... a i maść cholesterolowa mamy przypisaną i już się robi w aptece i niedługo jadę odebrać
Cytat:
Po wizycuie u pediatry. Pani chyba nie bardzo miała pomysł na nas... Teraz sprawdzamy czy to nie biegunki bakteryjne. Dostala Nifuroksazyd 3x2,5ml na odkażenie ukłądu pokarmowego Znowu będzie plucie...

Ciekawe co stwierdzi druga pani doktor...

Zuzka waży 6800 czyli znowu przybrała po 50 g na tydzień...

mam nadzieję że drugi lekarz będzie miał konkretniejsze pomysły. zdrówka dla Zuzi
i gadaj głupot, to nasze pierwsze dzieci, mamy prawo do błędów i wątpliwości.

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
mam pytanko do mamuś ktore cos tam tworzą tzn jakies zabawki albo wyszywają: ktora chce takie kordonki bo mi tylko zawadzają i sie kurzą?
wow! lae masz zbiór

Cytat:
Ale słodko właśnie dostałam kwiaty od moich chłopaków. Myślałam, że im się pomyliło ale podobno jutro o tej godzinie będą już przebrane więc dostałam dziś... Od męża bukiet tulipanów (co za fantazja) a od synka taki koszyk z hiacyntami itp. jednak warto miec syna, a tyle to przeżywałam, że to nie dziewczynka. tak słodko wyglądał z tymi kwiatkami. No a jutro podobno ma być prezent więc już się cieszę
słodkie chłopaki!

Cytat:
śliczny Jasieniek

właśnie wrocławianki jak się zrobi cieplej to może w koncu jakieś spotaknie?

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 18:05   #1165
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
jak miksujesz banana to coś do niego dodajesz?
dodałam trochę wody przegotowanej, bo bałam się, że będzie za gęste, ale w sumie chyba niepotrzebnie

ten banan słoikowy to w ogóle nie ma smaku banana. mieliśmy gerbera, tam dorzucają kwasek cytrynowy, do pozostałych firm sok cytrynowy. nie wiem co gorsze.

chciałam dać mu biszkoptów bezglutenowych, ale w ostatniej chwili spojrzałam na skład i

Cytat:

parę głębszych oddechów. kurtkę zostaw, obie sprzedasz jak mała wyrośnie

żadna z nas tutaj nie jest specjalistką i wielu rzeczy nie ogarnia, ale z drugiej strony jest nas tyle,że jedna drugiej podpowie
ktoś kogo nie ma na forum, kto ma pierwsze dziecko,myślisz, że jest w lepszej sytuacji?
prawda jest taka, że ogarniasz tak samo jak każda z nas - wyrobisz się z czasem, doświadczysz różnych sytuacji, które siłą rzeczy tak wpłyną na Ciebie
w międzyczasie popełnisz milion błędów, jak każda z nas
ale najważniejsze, żeby wyjść z nich cało i coś się nauczyć

ps. a propos pogrubionego.. to ja to samo mówię o sobie także ten

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-03-07 o 18:13
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 18:15   #1166
papalinka83
Zakorzenienie

Hej

Ola ma zaległe szczepienie - powinna dostać rota i 5w1 31 stycznia, ale była chora i się przeciągnęło. Planowałam zrobić w przyszłym tygodniu, ale od kilku dni strasznie źle śpi, płacze i w ogóle jakaś dziwna jest, sapka jej doszła znowu. Dziś byłam u alergologa, więc poprosiłąm, żeby pani zajrzała w gardło - jest czyste i kazała szczepić. A jak wychodziłyśmy, to w poczekalni było dziecko chore na ospę i minęło się z nami w drzwiach i nie wiem co teraz

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 18:18   #1167
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

Napisze Ci tak,jak Wy mnie pocieszacie.Dla Zuzi jesteś najlepszą matką na świecie i nie myśl o sobie tak źle,masz kiepski dzień po prostu,jutro będzie lepiej

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-07, 18:30   #1168
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
nom i te pewnie naprawde są nie szkodliwe.
ja kupiłam te http://allegro.pl/show_item.php?item=4010481729i szczerze wątpie w te 3 atesty ktore są wymienione w aukcji bo na opakowaniu jest tylko CE , były droższe bo to 36 dużych elementów, ale myśle że pod względem toksyczności są identyczne jak te tańsze.

Co do puzli to się zgadzam
co do jedzonka pytania mam: zetrzesz ma tarce rozumiem najdrobniejszej tą marchewke i jabluszko i taka będzie konststencja dania?
skąd brokuł?
i buraczki?
Jeszcze zblendowałam i dodałam soku jabłkowego.
Brokuł , buraki - ze sklepu
Stary 2014-03-07, 18:37   #1169
teacherka
Zakorzenienie

Dziwne źróło, ale co tam. Wczoraj gdzieś mi to Tż pokazał: http://www.muratorplus.pl/biznes/wie...ort_68654.html
Jak oszukują z tym certyfikatem jakości...

My mamy czeskie puzzle z tej polecanej stronki. Drogie ale niby naprawdę bezpieczne... Zuzia dostała pod choinkę od dziadków. Może mało atrakcyjny prezent, ale jakoś czuję się bezpieczniej...

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Dziękuję dziewczyny... Mam naprawdę kiepski dzień... Niech już Tż wróci a Zuzka niehc idzie spac... Pójdę wziąć gorący prysznic i się zrelaksuję trochę.

Dziekuję

Edytowane przez teacherka
Czas edycji: 2014-03-07 o 18:40
Stary 2014-03-07, 18:40   #1170
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Jeszcze zblendowałam i dodałam soku jabłkowego.
Brokuł , buraki - ze sklepu
a no myślałam że tylko przetarte je zwłaszcza marchewka surowa jest słaba do przelknięcia, ale nie mrożone te brokuły ziemniaki?
moja brokułowa zupa poszła dziś do kosza z brokuła z hiszpani z auchan

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości