|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Cytat:
Do 1000 zł idzie juz kupic nowy i to całkiem fajny ja jak podliczyłam spacerówkę i głebionowy te co mi wpdły w oku to nawet 1000zł nie wyszło
|
|
#3302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestem ciekawa a co do lekarza to głupek mogl sobie oszczedzic takich tekstow , pzreciez same ejstesmy swiadome ze na tym etapie ciąży wszystko może się zdarzyć ale trzeba myslec optymistycznie a moja lekarka tez mi mowila ale kulturalnie miesiąc temu ze wszystko jest ok ale pewności nie ma ze tak będzie dalej , ze teraz to już nikt nie ma na to wpływu trzeba czekac i dbac o siebie
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny,dziewczyny,dob rze,że jest takie miejsce,gdzie można się jeszcze wygadać
Mam pytanie do tych,które robiły testy papp a i usg genetyczne.Odbyło się to u Was w tym samym dniu?Dużo czytałam na ten temat i z tego co wiem,nie można tego robić w takim odstępstwie jak ja miałam,czyli ponad 2 tygodnie.Moje dziecko podczas badania krwi miało zaledwie 3,9 cm.Może te wyniki są troszkę przekłamane,tak się łudzę trochę
|
#3304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina,miałam tego pecha,że mojego Tż dzisiaj nie mogło być ze mną,ale jak przyjechał po mnie to myślałam,że tam wparuje do gabinetu i mu zrobi burdę,tak się wściekł. Ale staram się o tym zapomnieć co pieprzył,bo nerwy są niewskazane. Mam nadzieję,że nasze drogi więcej się nie skrzyżują.
wpaula, dopiero teraz zauważyłam,że jest z łóżeczkiem To się moim zdaniem bardzo opłaca i jak jeszcze ta oferta będzie to wezmę A podoba mi się z tej strony ,mianowicie ten pierwszy zestaw: http://allegro.pl/lozeczko-kolorowy-...004309023.html Może gdzieś znajdę tańszą alternatywę,ale chyba 500 zł za łóżeczko i cały zestaw to wcale nie dużo. Jeszcze podoba mi się to: http://allegro.pl/baby-raj-mega-komp...010547927.html ,ale nie chcę żeby moje dziecko dostało oczopląsu To sobie zaoszczędzę,bo już się martwię o nasze finanse
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#3307 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej. Tez mi sie wydaje, ze powinno byc w podobnym okresie, gdyz bierze sie pod uwage rozne czynniki okreslajac prawdopodobienstwo. Ja mialam usg dzisiaj- dzidzia mierzy 54.2 mm, przyziernosc 1.2mm,wg usg to 12t0d, wg OM 11t6d. wlasnie dzisiaj tez mialam pobierana krew do testu pappa. Wyniki mam miec w przyszlym tygodniu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3308 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
Czytam was cały czas, ale nie miałam mocy nic napisać. Wczoraj załapałam takiego doła, że ryczałam mężowi w koszule a on mnie pocieszał. Dzisiaj jest już stanowczo dużo lepiej ![]() Wczoraj odebrałam już wszystkie wyniki nawet te co miały być niby dopiero za tydzień. Widać laboratorium się postarało hehe ![]() Witam też nowe mamusie ![]() Anetka napewno wszystko bedzie dobrze. Zobaczysz. Usg wyszło ci dobre a te testy to tylko statystyka i to jak widać mało konkretna. Życzę ci i maluszkowi z całego serca zdrowia i pogodnego myślenia Paulina uwielbiam twoje teksty Co do wózka i łóżeczka. Dostane i jedno i drugie od cioci. Powiedziała, że mam się niczym nie martwić i też tak robie Na zakupy dla dzidzi wybiorę się jak już bedzie trochę większa. Wole hmm nie "zapeszać" ? Meta napewno z dzidzią u ciebie wszystko dobrze, zobaczysz za 2 tygodnie będzie już miało dużo wiecej cm ![]() A ja oficjalnie witam się w 13 tygodniu ciąży Nie mogę się już doczekać mojego usg które będzie 18 marca. Wtedy zobacze moją kruszynke. A nie widziałam jej już ponad miesiąc. Ostatni raz miała 16mm a teraz powinna mieć już ok 6cm Mam tylko nadzieję, że dobrze się chowa w moim brzuszku, bo jednak ta nie pewność jest..Własnie gotuję sobie bób ![]() ![]() Miłego dnia dziewczyny
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mniam,bób,zupełnie zapomniałam,a mam zamrożony
|
|
#3310 |
|
Rozeznanie
|
omniomniom
ja wpierniczam marynowane grzybki a żeby było śmieszniej to 3 grzybki i małe monte i tak na zmiane
|
#3311 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny kuchareczki za pomysły, jade zaraz do sklepu
![]() Oczywiście nie chce mi się nic. ps. poczytałam wpisy w naszym klubie i pomyślałam, że gdyybyśmy wszystkie mieszkały w jednym mieście i się spotkały to byłby niezły sajgon oczywiście pozytywnie
|
|
|
|
#3312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te krateczki i kropeczki ale pewnie i tak sama wybiore białe łóżeczko i białą pościel z jakaś tylko lamoweczką ![]() Cytat:
Też mam grzybki, od tatusia podpieńki ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- My myslimy nad zakupem całego zestawu czyli łożeczko, szafa, komoda z przewijakiem i szafeczka http://www.jumbo-discount.de/Kinder/...eiss-matt.html http://www.jumbo-discount.de/Kinder/...e-rustica.html tylko nie przeliczajcie euro na złotowki ale taką kołyskę to ja muszę mieć : http://www.xxxlshop.de/baby/babyzimm...t-005024003001 !!!
|
|
#3313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli faktycznie miałaś robione usg genetyczne jak maluch był tak malutki to wogóle nie patrz na wyniki bo nie są miarodajne, a już samo to że testy w takiej odległości to tymardziej nie bież pod uwagę tych wyników
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc swoimi nie masz się co przejmować
|
|
#3316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3317 |
|
Raczkowanie
|
Hej, można dołączyć?
![]() Jestem w 13 tc i nadal ciężko mi uwierzyć, że coś we mnie rośnie
|
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak Ty sobie radzisz? Lepiej już? Naprawdę myślę,że te badania wnoszą więcej szkody niż pożytku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Misstic,no ja mam nadzieję,że będzie dużo większe
Ale teraz na kilka dni jestem uspokojona po wizycie 88Ekaterina88,mi się akurat białe łóżeczka średnio podobają,podoba mi się kolor takiego żywego drewna Ale lubię uniwersalne kolory tj. biały,żółty,kremowy,więc pościel będzie w tym kolorze bez zbędnych dodatków Jeden miś czy księżyc starczy,bez paseczków i kropeczek ale ja mam inną wizję na pokoik dla dziecka,więc każdy ma swoje upodobania przecież Ale mebelki śliczne wybrałaś Podobają mi się Cena też fajna Krumcia,haha ja też nie wierzę,że mój pasożycik rośnie we mnie Szczególnie,że ja ciążę mam bezobjawową to mogę biegać,skakać,tańczyć
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#3320 |
|
Rozeznanie
|
Hej laski!
Witam się zdechnięta, a to jeszcze praca do 7 rano Też ostatnio oglądałam łóżeczka Ja bym chiała coś w żółtym, zielonym albo fioletowym - ot tak, nie będę AŻ tak konwencjonalna ![]() W ogóle dzidziusiowe wszystko jest słodkie, już najchętniej bym coś pokupiła, dobrze, że kasy brak ![]() Witam nowe mamusie, gratuluje udanym wizytom i przytulam dwie zmartwione mamy
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
a ja przechwaliłam swoje samopoczucie, wieczorem zaliczyłam pawia, po czym poszłam córeczkę czytać bajkę na dobranoc
|
#3322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama jak wyszłam tylko od lekarza po badaniu pierwsze co to odrazu do niej napisałam, żeby mnie uspokoiła i przedstawiła jak ona to widzi. Owszem myślę o tym, najbardziej o serduszku i braku kości w nosku. Nie ma dnia żebym nie myślała czy serduszko się "naprawi samo" (jest taka szansa do 20 tc) i kostka się pojawi...ale tak to staram się głowę zajmować czym innym. Dziś np spacer z nową koleżanką, zajmuję się rękodziełem- szyciem a to też zajmuje głowę, myślę jeszcze o zapisaniu się na jogę co by już całkiem się odstresować.
|
|
#3323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Denaris,tak Ci współczuję,że musisz tyle rypać
Ehh,ale co poradzić jak trzeba to trzeba. Ja też mam ochotę pokupować,ale jeszcze czas. Mam całą torbę bodów i aż zapytałam mamy,czy myśli,że ja yorka urodzę,że to takie małe Jeszcze pokupujemy wszystko,szkoda tylko,że portfel nie robi się grubszy zazdrośnica,nie daj się zwariować,to ciężko o tym nie myśleć,ale trzeba sobie zająć jakoś czas,bo zwariujesz. Twoje samopoczucie jest teraz najważniejsze i w sumie dla dzidziusia też będzie korzystne Dżizuus... Poszłam na spacer to tak mnie zmuliło,że myślałam,że pawia puszczę. 5 raz w ciągu ciąży,wow Ale dziś pielęgniarka mi powiedziała jedno"dziewczyno!! ty się ciesz,że nie masz mdłości,bo niektóre tak rzygają,że na oczy nie widzą i mogą Ci jedynie zazdrościć,że tak super się czujesz" hmm.. Po raz setny oglądam "Listy do M." i jakoś tak płaczliwie mi się robi przy tym
|
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Która pisała, że je grzyby?
![]() Zaginięcie co teraz jem ![]() Któras zastanawiała się nad wózkiem. Ja miałam używany - tako jumper i bardzo jestem zadowolona z wyboru (jedyny minus to mały kosz). Wozek był używany od lipca do kwietnia. Najpierw głęboki potem spacerowka. Zima się skończyła i wozek nie był potrzebny. Schowałam do piwnicy na kolejna zimę. Jednak nie wyjelam go nawet bo w tym roku zimy nie bylo cały czas używamy lekkiej spacerowki.Fotelik do samochodu kupilismy nowy. Do wózka mieliśmy adaptery, żeby fotelik do niego wpiac, ale w ten sposób mała wozilsmy może że 3 razy. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Głowa do góry napewno dzidzia ma sie znakomicie Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app
10.09.2014 na świecie pojawił się cud-Justus J.M. Edytowane przez Niestabilna Czas edycji: 2014-03-07 o 21:50 |
|
|
|
|
#3327 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam do was głupie pytanie - termin porodu usłyszałyście od lekarza od razu na jednej z pierwszych wizyt czy obliczałyście same? Bo ja jeszcze na ten temat nic nie wiem, muszę zapytać następnym razem...
|
|
|
|
|
#3328 |
|
Wtajemniczenie
|
Metamfetaminax przepiękne te łozeczka
te kropeczki są slodkie i te zolte,bezowe,fioletowe,te z misiami cudowne ![]() Misstic cieszę się że się ktoś uśmiecha przy moich postach ![]() zazdrosnica0 wszelkie zajęcia polecam,ja chodzę teraz codziennie na rozne zajęcia i jestem mega zadowolona,chociaż dziś na zajęciach "aktywna ciąza" bylo osob az.... jedna!tylko ja hehe ![]() Krumcia witam ![]() Mi ginekolog przy zakładaniu karty ciąży wpisał datę porodu
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-03-07 o 22:12 |
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
Krumcia,ja przeżywam,że przez ten brak mdłości nie czuję się ciążowo. Ale jeszcze będzie tak,że pod koniec każda będzie szczęśliwa i w pełni sił a ja zdychać będę
Mam objawy tylko tj: zmęczenie,ból piersi(to zależy kiedy),czasem zaparcia,senność i humory oraz nieposkromione obżarstwo A po za tym to jestem cała i zdrowa Ja od razu u każdego się dowiedziałam TP (a 16 kwietnia idę już do 3 ginekologa od stycznia ) wg usg i wg om Ale to bez różnicy,bo wg usg termin ten i tak się zmienia co wizytę. Paulina,ja też właśnie wiem,że będę miała dylemat,ale coś trzeba wybrać. Może w sierpniu będę bardziej zdecydowana Cieszy mnie to,że jednak się okazało,że to nie sama pościel za 500 zł,ale z łóżeczkiem i materacem
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Ty masz w miarę regularne, czy wahanie w niewielkim stopniu to możesz sprawdzić choćby tu http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79533.html
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

Jakoś wolę kupić do tego ładną pościel,łóżeczko,jakieś meble do pokoju,praktycznie wszystko nowe chcę,bo to pierwsze dziecko,ale w granicach rozsądku ahh i jeszcze jakiś fotelik do samochodu a na to trzeba trochę więcej wydać niż 100 zł. Mam wypatrzoną pościel za 500 zł z groszem i tak bardzo mi się podoba,że muszę kupić
był w 2013r
To się moim zdaniem bardzo opłaca i jak jeszcze ta oferta będzie to wezmę