Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-07, 22:17   #3541
bzinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
nie koniecznie o 2, jak dajesz antybiotyk o 12 i 24 to osłonke daj np o 8-9 rano przy sniadanku, bedzie odstep kilku godzin do 12. czyli nie dawaj w godzinach 10-14 i 22-2 i tyle. ja w kropelkach nie podawałam ale wydaje mi sie ze obojetne jest w jakiej formie, wazne zeby sie wchloneło a rozumiem ze antybiotyk zaburza wchłanianie tych dobrych bakterii i stad nie ma sensu dawac go razem.
Dziękuję!!!

Co ja bym bez was dziewczyny zrobiła? Zawsze pocieszycie, pomożecie, odpowiecie na moje wątpliwości ... Uwielbiam was wszystkie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
na moją każde 74 luźne w pasie
Na moją też niektóre, chociaz musze przyznać, że pojawil się u niej śliczny brzuszek bo apetyt to ona ma (no chyba ,że jest chora).

No dobra to ja się zbieram do mycia, potem antybiotyk i do spania. Oby ta noc byla cala przespana (z ewentualna jedną przerwa na cycuś ).

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 22:19   #3542
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
jutro .tak wypadają .
Pytam, bo ja bym pewnie sprzątała dzień przed. Ale Ty chyba też dziś pisałaś, ze ogarnęłas?
Udanej imprezy i czekamy na jakieś foto solenizanta

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
(Tak wiem, u nas wszystko zmienia sie, jak w kalejdoskopie - raz awantura, zaraz szykowanie do slubu )
A Krzys na wyprawie - no niesamowity! Przy mierzeniu cieszyl sie, chichotal, klaskal Potem bylismy jeszcze na frytkach belgijskich, po ciacha w cukierni, w miesnym i spozywczaku, a K. caly czas usmiechniety, rozgaworzony, na wszystko pokazywal paluszkiem, ogladal, w autobusie zaczepial panie ciagnac je za torebki No cudny jest!!!
U nas też podobnie bywało także luz, bluz
Wesoły chłopak

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
haha akurat ja Pierwsza część mnie rozwaliła, moge oglądać po 1000 razy.
Emotka w okularach, bo to w 3D
Ja też, ja też!

Dobra uciekam spać bo Kubuś dziś zarządził pobudkę o 6:30 także tego...
Udanej nocki!

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
przeczytałam mierzyć garnki i sie zastanawiam do czego on to mierzy ile mu schabu wejdzie
Ja też
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 22:21   #3543
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Pojechalismy dzis z tz i Krzysiem mierzyc garniaki. Znaczy chlop mierzyl, my z K. patrzylismy Mamy wybrany, jutro odbior
(Tak wiem, u nas wszystko zmienia sie, jak w kalejdoskopie - raz awantura, zaraz szykowanie do slubu )
A Krzys na wyprawie - no niesamowity! Przy mierzeniu cieszyl sie, chichotal, klaskal Potem bylismy jeszcze na frytkach belgijskich, po ciacha w cukierni, w miesnym i spozywczaku, a K. caly czas usmiechniety, rozgaworzony, na wszystko pokazywal paluszkiem, ogladal, w autobusie zaczepial panie ciagnac je za torebki No cudny jest!!!
jest pięknie A Ty co założysz?
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Jeszcze pytanie na koniec. Które mleczne Holle są w porządku (nie miałam żadnych)? Albo w ogóle które mleczne (jakiekolwiek) są dobre? Chcę zamówienie zrobić bo zapasy się pożarły, a daję na śniadanie mleczną kaszę (aktualnie jakiś hipp albo nestle), a na noc zwykłą, czystą kaszę, na mm.
mleczne Holle sa z malto (cukrem)niestety .... ja znalazłam bez jakiegokolwiek cukru tylko te z Hippa - z bananami ,i jabłkami .
Stary 2014-03-07, 22:24   #3544
cathlyn
Rozeznanie

nestelle,
a wytłumacz kulinarnemu antytalenciu jak się robi dobre mięso i rybę z piekarnika. Bo mi zawsze suche wychodziło i w końcu przestałam robić w piekarniku. Tzn. robię tyylko boczek, no i golonkę. Ale to tłuste mięsa...

Zmykam spać....
Dostałam dziś od TŻ Bavarię 0%. Bez okazji. Ucieszyłam się, bo ostatnio piłam jedną sztukę w ciąży. I teraz głowa mnie boli - a mnie naprawdę prawie nigdy nie boli głowa. I sobie przypomniałam czemu wtedy wypiłam połowę tej bavari....
No ale chłopu nie powiem, chciał dobrze, co go dołować będę
Stary 2014-03-07, 22:24   #3545
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
smutno mi trochę ..dlaczego ten czas tak przelatuje szybko ....
spoko, conajmniej jeszcze raz te wszystkie emocje przed Tobą, wszak Antosia musi byc i basta

Cytat:

a nie ma regulacji -w srodku gumki na guzik?
niektóre nie mają bo o ile takie na gumie, czy z wiązaniem są ok, getry też ok, to już zapinane w każdy inny sposob za duże
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 22:24   #3546
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
na moją każde 74 luźne w pasie
u nas odwrotnie. jak spodnie wejdą w pasie to są dużo za długie...

Cytat:
ale tak ogolnie czy jutro?
ogólnie. ja jakoś rzadko korzystam z piekarnika, w sensie jakiegoś obiadu... ale i wkurza mnie bo nie mam temperatury na pokrętle tylko cyfry.

Cytat:
mleczne holle nie
hipp owsianka z jablkami i z bananami.
czemu mleczne holle nie? to z holle tylko te najzwyklejsze? nic więcej się nie nada? (przerabialiśmy wszystkie zwykłe i musli).
tego hippa chyba mieliśmy kiedyś, musiałabym zobaczyć opakowanie.
dzięki.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 22:24   #3547
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Pytam, bo ja bym pewnie sprzątała dzień przed. Ale Ty chyba też dziś pisałaś, ze ogarnęłas?
Udanej imprezy i czekamy na jakieś foto solenizanta
ogarnęłam -na swój sposób . reszta jutro ...
(naprawdę jak się ma 3 dzieci to nie warto sprzatac tak ostatecznie dzień przed ,no chyba ze ich przykleje do łozek )

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 22:29   #3548
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
mleczne Holle sa z malto (cukrem)niestety .... ja znalazłam bez jakiegokolwiek cukru tylko te z Hippa - z bananami ,i jabłkami .
tylko jedna kaszka

zastanawia mnie jeszcze jedno, widziałam kaszki jakieś, czytam skład: kasza, coś tam, mm (i tu w nawiasie pojawia się skład tego mleka, a tam cukier czy malto) i pytanie, czy wszystkie mm to mają i jest po prostu w składzie tylko że mm, czy to jakieś inne mm z tym cukrem
Stary 2014-03-07, 22:33   #3549
Tasia34
Wtajemniczenie

Oliwka - zdrowka dla Anielki!!!

Kasia - wiem, to Milus wirtualnie kopnal mojego chlopa

Dragusia - a no my tez nie malzenstwo, bedziemy z Panika w zapasie
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 22:37   #3550
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dragusia - a no my tez nie malzenstwo, bedziemy z Panika w zapasie
jeszcze chwila i będziecie

Cytat:

czemu mleczne holle nie? to z holle tylko te najzwyklejsze? nic więcej się nie nada? (przerabialiśmy wszystkie zwykłe i musli).
tego hippa chyba mieliśmy kiedyś, musiałabym zobaczyć opakowanie.
dzięki.
bo malto tam jest

Cytat:
tylko jedna kaszka
dwie jabłkowa i bananowa.
jeszcze chyba bobovity są

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 22:45   #3551
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
ooooo czym to ja miałam pisać...............

aaaaaa, przyszedł TŻ i stwierdził, że coś ładnie pachnie z piekarnika wsadziłam na 45 min jak pisała Moderna na 190 stopni, a po tym czasie mi tam normalnie na wierzchu stało jezioro..... nie wiem co tak puściło wodę, ta gąbka w plastrach czy jak, ale zwiększyłam temp i potrzymałam jeszcze z 10 minut, że może odparuje... niby coś to dało, ale nadal wodniste było jak czort i ciężko to było nakładać bo sie rozlatywało kompletnie.... no ale jakoś odcedziliśmy i zjedliśmy.... jak odstało i wyschło i podgrzałam teraz w mikrofali to lepsze, ale coś tam nadaje taki mocno kwaśny smak? ta cukinia? trochę za kwaśne jak dla mnie.... no i za dużo na 2 ludzie, na 2 dni by było w miarę ok.... ledwo połowę daliśmy radę zjeść

potem pojechałam do dentysty, jeszcze tak znieczulona nie byłam, zdrętwiało mi pół twarzy i oko łzawiło i miałam problem jakoś je domknąć no ale gites, next time za pół roku....

a potem zrobiłam skok na sephorę i nabyłam już się ładuje.... babka mi próbki zaproponowała hhihi, pyta, co bym chciała - perfumy czy pielęgnację myślę sobie, perfum mam taką ilość, że nie zużyję do emerytury, gift od brata na każdą okazję, a skoro kupuję wg swego misternego planu szlifierkę do twarzy to chyba logiczne, że mi się za bardzo kremikować nie chce :brzyda l: hehe i pomyślałam o pewnej kremomaniaczce - nomadce..... to był mój 3sekundowy tok myślenia..... no ale muszę coś odpowiedzieć - to rzekłam do niewiasty - a co pani proponuje???? hihi, na to pani, że może coś z pielęgnacji w takim razie..... i dostałam w takich mini słoiczkach kremiki co mają mi niby na tydzień tej pielęgnacji wystarczyć:cojest : już nie komentowałam, że fajnie by było, gdyby taką ilość szło kupić, bo to dla mnie zapas na pół roku.... słabo mi się zrobiło jak zobaczyłam ceny - coś w granicach Clarisonica I mam jakieś serum - srerum, pod oczy i ogólnogębowy Heleny Rubinstein Powercośtam...... Nestelle pewnie dostanie zawalca, że nie doceniam tych mazi, o ile imię i nazwisko tej pani historycznie nie było mi obce i wiedziałam, że ostatecznie coś w kosmetykach robiła, to że akurat kremy to nie

idę spać, to za długi i ciężki dzień.... :brzyda l:
uwielbiam Cie czytac
A kwasne to moim zdaniem nie od cukini...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 23:24   #3552
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
bo malto tam jest

dwie jabłkowa i bananowa.
jeszcze chyba bobovity są
dzięki

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

te hippa to te na dobranoc? http://www.aptekagemini.pl/hipp-kasz...iacu-250g.html i http://www.aptekagemini.pl/hipp-kasz...iacu-250g.html ?

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

ta jeszcze wygląda fajnie http://www.galeriabobasa.pl/525-kasz...300126961.html na allegro też widziałam.
Stary 2014-03-08, 03:39   #3553
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Haaalo KWIATUSZKU spisz jeszcze .??? Czy moge sie cieszyc ZEM 1wsza ....!!

Tak na szybko

1 - dla Kochanego ROSZKA. Z okazji 1wszych urodzinek - wszystkiego naj naj najLepsiejszego ...!

2 - z okazji Naszego swieta - kazdej z osobna zycze zdrowia, milosci, szczescia i spelnienia w zyciu. By zle chwile nigdy nie trwaly dluzej niz sekunde - a usmiech zawsze goscil
Naszych twarzach

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 04:53   #3554
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej

100 lat dla Roszka!
Nie zmieniaj się i bądź dalej pogodny i grzeczny jak teraz!

Wszystkiego najlepszego kobietki w dniu naszego święta

U nas dupciowato. W nocy z czwartku na piątek K. dostał gorączki. W buzi jedna wielka masakra, aż mi się płakać chce jak się uśmiechnie. Górne dziąsło całe spuchnięte i czerwone, tak że jest praktycznie na równo z końcem dwójek. Trzy trójki w formie białych kropek pod dziąsłem więc za chwilę wyjdą, też okropnie opuchnięte. Myślę, że od tego ta temperatura, chociaż wczoraj po kąpieli jak wpuściłam dopiero kropelkę nurofenu zwymiotował mleko, które przed chwilą wypił. on cały mokry i ja dziś nocka już lepiej, temp wraca po paru godz ale już normalnie śpi. jest tak- ok 38,5- nurofen- spada do 36,6, raz było 36,4 - z 5-6 godzin spokoju- temp wraca-paracetamol-spada na jakieś 3-4 godz- wraca- nurofen i tak się bawimy

poza tym nie mogłam czopka włożyć co włożę to on wypycha... w końcu zrezygnowałam bo tylko płaczu kupa

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

Edit ---> a mialam pisac ze dzis nawet kwiatuszka udalo mi sie wyprzedzic - i coooooo DRUGA ...!! Taka niespodzianka haha.
.
przepraszam

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

hehe a moja generalka

buhahahhaha... moja przyjaciółka rok studiowała w B-ku, ja przez rok uczyłam się w Krośnie. i ona, i ja byłyśmy traktowane jak przybysze z innego świata a obie jesteśmy z małej wsi pod Zamościem

już nawet nie piszę ile + mam od ciąży i od dnia wyjścia ze szpitala... w brodę sobie pluję wciąż... dostałam od losu kilogramowy prezent i zaprzepaściłam

najczęściej czytam Cię na bieżąco ale moje palce mają 4 rano i śpią

i co z tą kartą???? zawsze się boję takiej sytuacji....

Torres robi trzecie zwierzątko borsuka dmucha przez nosek (JAK DO DIASKA ROBI BORSUK????????)
1. najpierw napisałam, że moje świąteczne, ale w ostatniej chwili zmieniłam co by oliwka nie zeszła na zawał

2.a co koleżanka studiowała?może coś na Uniwersytecie Medycznym?bo ponoć dobry w Białym i się ludzie ze świata (czyt. z Polski) zjeżdzają a tak poza tym to ciężko o kogoś egzotycznego (z innego województwa) raczej wszyscy z podlaskiego + Warszawa i okolice

3. takie same mam odczucia. zachłysnęłam się, że nic nie musiałam robić żeby wrócić do figury sprzed ciąży i zaczęłam sobie pozwalać

4.uff dobrze wiedzieć, że moje ranne wypociny jednak ktoś czytał

5. z kartą nie wiem co... w bankomacie wyświetliło mi się, ze mam się zgłosić do swojego banku, więc pojechałam (25km od tego bankomatu) a tam Panie mi mowią, że muszę sie zgłosić do banku który postawił bankomat i oni mi wyciągną albo zadzwonić na infolinię i unieważnić. Na to, że wpisywałam dobry pin a tu takie cuda nic nie powiedziały...Unieważniła m kartę przez Internet i czekam na nową

6. za borsuka

jeszcze 11 stron
Stary 2014-03-08, 05:33   #3555
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

o kutwa! dopiero zauważyłam, ze jest 119 stron... no to jednak więcej mam do nadrobienia.jestem na 108

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

twoje posty na fb zawsze czytałam rano na karmieniu

foto tylko na mamusiach na fb

może być ma mamusiach ale koniecznie z nową fryzurą

Cytat:
Hej hej / mamy 1wsza drzemke - poluje na wlasciciela mieszkania bo szweda sie po dachu .. I nie moge za zlapac uciema niz zdarze dojsc do ok a w kuchni - eh chyba bede sama zmuszona powiesic lampe ( ktora sama kupilam ) ale sie boje - bo tam trzeba uciac kabel drugi tez gdzies cos wlozyc - eh ja nie kumata, zwykla polke na buty 45min skrecalam a miala tylko 6pretow
no to lepiej złap tego właściciela, w końcu to facet- będzie wiedział co gdzie włożyć

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

też by po mnie nikt nie płakał jakbym przestała spamować. niektórzy by odetchnęli z ulgą , tylko Byou by mnie wytargała (dawajjjjjj Bejbbbaaaa!)

Teraz proszę kijać w oko:
trzecia fota to komunikacja niewerbalna. dotąd tłuc pięścią w podstawkę aż matka ruszy doopsko z przed wizażu i ruszy ku budowie
ja bym Cię odnalazła

co do drugiego to: kij Ci w oko x3 żart
boski Torres koszulka jak najbardziej na miejscu

Cytat:

BYou latajacy wozek jednak moze pisie uszkodzic wiec uwazalabym tym bardziej ze jutro piatek i z uszkodzonej maz nie skorzysta

godzina 6, minut 4 - jasno i ptaszki śpiewają

---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ----------

hurtowo gratuluję wszystkim nowych umiejętności i ząbków

Pani nie wiem ile K. ma wzrostu, jakiś czas temu miał 80cm, teraz pewnie więcej
a na zdjęciu w klubie chowa się ciocia, mama tej anielicy ściskającej mojego diabła

Moderna Massselll w krzesłku takie samego bodziaka widziałam w pepco. to h&m?

Nestelle ale że Roszek się darł...niemożliwe

Byou Roszpunka boskość nad boskości z tymi loczkami
Karol po przebudzeniu wygląda jak Szopen po koncercie
jakiego mm używasz, ze nie ma 3?
menu na roczek zjadłabym wszystko u mnie muszą być schabowe bo niektórzy tylko to jedzą

Kasia HP zrobiło odkurzacz?

Trolla Ty się nie śmiej, ja kupuję bułki na urodziny- to chyba bedzie najlepszy prezent dla mojego roczniaka

Hally na 20 osób zamówiłam 2,2kg tortu (tak w cukierni doradzili), ale patrząc na to co piszesz widzę, że będę musiała cienko kroić

Tasia kciuki za poszukiwania mieszkanka

oliwka masakra z tą tosią. miałam tam zamawiać fotelik ale wcześniej poczytałam komentarze na ceneo albo jakimś innym potralu
zdrówka dla Anielki
fajny ten tęczowy tort

cathlyn u nas też był problemy z żuciem, pisałam o tym niejednokrotnie ale chyba po prostu trzeba dać dzieciom czas. nic nie robiłąm i teraz już ładnie gryzie (zazwyczaj). wafelki ryżowe idą tylko świst

dobijacie mnie z tymi szczególikami, które zauważają Wasze dzieci. mój nie widzi jeszcze

ok zatrzymuję się na 114 stronie bo Lolinda sie obudziła

nie wiem co zrobić z jutrzejszą imprezą jak K. nie przejdzie?
Goście zaproszeni, żarcie nakupione i część zrobiona a nie mam na kiedy przełożyc, bo babcia idzie w czwartek do szpitala (a robimy w moim domu rodzinnym) i przekładać na następną niedzielę nie bardzo, bo niewiadomo w jakim stanie będzie babcia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-08, 06:28   #3556
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

wierz mi ..nie chciałabyś ..... jednak jest ogromny rozdźwięk pomiędzy moim sprzątaniem a Twoim

dobrze ze poszłaś do tego lekarza. No to teraz nic innego nie pozostaje jak zdrowieć

no a ja tak, często bardzo jeśli obiad jest pózny to najpierw ciasto było .a teraz sama nie wiem jak?

ciesz się zes nie vege
no tyle rzeczy w promocji jest ...tampony , proszki do prania ,czekoladki ,czipsy chociazy a wybrał schab?czym się kierował ?

nie no czyli jednak dzielna byłas jak masz szczoteczke?!
pewnie dostałaś kremiki Estee Lauder . Ja uwielbiam -zyc bez nich nie mogę .
No ale logiczne jednak nie jest ze jak używasz "szlifierki " to kremow nie ....
Pogrubione
czyli mieliście Tartą zupe? jedliście ją w głębokich talerzach? łyzką ?
no jak to się mówi ?"oddaj fartucha?" . Nie no następnym razem będzie lepiej
(smieje się ta co wstawiła mieso do piekarnika i po 2 godzinach wyjęłam prawie surowe .... bo nastawiłam niechcąco na 50 stopni)

Płakac mi się chce ......
wspominam jak rok temu ok.23 zaczęłam się pakowac do szpitala bo na jutro termin . ostatnie razy głaskałam brzuch ....
CAŁY rok temu !!! Pakowanie skończyłam ok 24 . i położyłam się spac .
Wstałam ,wklepałam serum ,kremy ,podmalowałam się ,Kuba do szkoły na 8 ,potem My do szpitala ,weszłam przed 9 , kazali mi czekac w kolejce ....a o 9.34 urodziłam mojego Roszka
I tak to leci ..jutro mój chłopiec będzie miał ROK !
Nie, Helena Rubinstein Powercell, sprawdziłam....
Hehe, no logiczne, ze musialas się wstrzelic w godzinę, przecież dzieciaki trzeba było poodbierac wszystkiego naj i jakbys potrzebowała pomocy z tym śmiechem daj znać

Wszystkim naj, Roszkowi i Wam Babsztyle też.... Storczyka dostałam...

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 06:53   #3557
Moderna
Zakorzenienie

Nestelle wszystkiego NAJ NAJ NAJ dla Roszka w dniu urodzin

despa 2 kg schabu ale moze to nei byl prezent, tylko wpisowe?

oliwka dla Anielki zdrowka
jaki patent masz na gosci? (juz doczytalam )

Luna u nas sie sprawdzaja aktualnie dotykowe i dzwiekowe
(np. Dotykanki z Olesiejuk, dzwiekowych z polskich zasobow nie znam, moze dziewczyny widzialy cos fajnego - ale moj uwielbia, jak naciskam krowe, owce, kaczke, sam tez lubi naciskac)
JolanT jak maz nie pracuje to zapytaj dokladnie, bo sa rozne pomoce
a do urzedu pracy mozna sie zglosic tylko wtdy, keidy wykazuje sie gotowosc do podjecia pracy... takze ja sobie na moj zasilek tez musze poczekac

cathlyn moze one jakies trefne, ze takie twarde? ja trzymam zawsze w oryginalnym opakowaniu, szczelnie zamkniete - jak keidys wsadzilam do pojemnika to tez byly z d...

ciekawe co to za warzywo z Allo allo (bo chyba nie cebula i lotnicy )

jak bedziesz robic tarte to nie korzystaj czasem z przepisu Scarlett

co do miesa z piekarnika - ja robie od niedawna mieso tylko w niskiej temperaturze - mniam mniam (pomiedzy 80 a 100 stopni, ale wazne jest zeby go dobrze usmazyc, odpowiednio dlugo )

bzinka dla Hani

Tasia cudny Krzysiu

scarlett hehehe... zupa w ciescie francuskim - toz to wyzsza szkola jazdy hmm.. a tak mysle, ze kwasne to przez ten jogurt, dlatego ja robilam feta+smietana (ricotta tez swietnie pasuje, ale nie mialam to dalam serek i chyba dlatego mi sie zwazylo) i mysle, ze na 400g jogurtu jedno jajko to za malo, dlatego moze nie zwiazalo, no i cukini, pomidorow sie nie soli, ja dodalam tylko odrobinke do kremu.

ale najwazniejsze, ze pierwsze koty za ploty teraz bedzie juz tylko lepiej

kwiatuszek dla Karolka zdrowka
body w mum&dad? to h&m

jak Szopen po koncercie
Stary 2014-03-08, 07:01   #3558
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej!
Niestety znowu pobudka o 6:30 - skończyły się czasy spania do 10,11

Wszystkiego naj, naj, naj dla Roszka - uśmiechu, zdrowia i radości

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Dostałam dziś od TŻ Bavarię 0%. Bez okazji. Ucieszyłam się, bo ostatnio piłam jedną sztukę w ciąży. I teraz głowa mnie boli - a mnie naprawdę prawie nigdy nie boli głowa. I sobie przypomniałam czemu wtedy wypiłam połowę tej bavari....
No ale chłopu nie powiem, chciał dobrze, co go dołować będę
Powiem Ci, że jak byłam w ciązy to popijałam i też mnie głowa bolała na początku jak piłam

Cytat:
ogarnęłam -na swój sposób . reszta jutro ...
(naprawdę jak się ma 3 dzieci to nie warto sprzatac tak ostatecznie dzień przed ,no chyba ze ich przykleje do łozek )
Tyż prawda

Cytat:
2 - z okazji Naszego swieta - kazdej z osobna zycze zdrowia, milosci, szczescia i spelnienia w zyciu. By zle chwile nigdy nie trwaly dluzej niz sekunde - a usmiech zawsze goscil
Naszych twarzach
Dziekuje, nawzajem
Stary 2014-03-08, 07:08   #3559
Moderna
Zakorzenienie

kto zna angielski lepiej niz ja?
http://www.prweb.com/releases/ASOT/T...eb11598819.htm

(czy to wiarygodne zrodlo (to anglojezyczne), czy zwykly blog?)

http://marucha.wordpress.com/2014/03...m-udowodniony/

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

a ja sie pochwale nocka, bo nie przypominam sobie bym w nocy karmila tzn. poszlismy spac ok. 21:30, moze troszke pozniej, cycus i kolejne karmienie o 4 rano (no ale mlody zjadl na kolacje caly swoj talerzyk pelny: ziemniaczki, rybke, jabluszko )
czuje sie jak mlody Bog

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-08, 07:20   #3560
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
kto zna angielski lepiej niz ja?
http://www.prweb.com/releases/ASOT/T...eb11598819.htm

(czy to wiarygodne zrodlo (to anglojezyczne), czy zwykly blog?)

http://marucha.wordpress.com/2014/03...m-udowodniony/[COLOR="Silver"]
Widziałam to, miałam wkleić.
Stary 2014-03-08, 08:05   #3561
achna79
Rozeznanie

Witam się z rana i póki pamiętam

WSZYSTK IEGO NAJ NAJ NAJ Z OKAZJI DNIA KOBIET, TYM MALUTKIM KOBIETKOM NA WĄTKU TEŻ

A teraz za to, że tyle na trzaskałyście postów Muszę nadrabiać na raty, a tego nie lubię.
Dziś Tż ma urodziny więc jak tylko pojedzie do pracy biorę się za to ananasowo kokosowe ciasto. Trzymajcie kciuki żeby się udało bo talenty kulinarne to mam zbliżone do Scarlett

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Ale dziś piątek bez zostajemy same do następnego piątku

Cytat:

a teraz która chętna na badanie?
niech któraś tylko odmówi
poproszę maile na pw lub w klubie
Jutro wypełnimy

Cytat:
Hej!

Rano wyskoczyłam do lumpka jak jeszcze TŻ był i kupiłam dla Kubcia kilka fajnych rzeczy na lato, sweterek, rampersa z Disneya i...bluzki ciążowe na lato Najwyżej będą jak przytyję jeszcze, akurat takie szerokie Przyniosłam całą siatę ciuchów za 15 zl, własnie się piorą.

Za szmatkowe łowy
Udało Ci się zapisać na te ankiety??

Cytat:
Stoliczek się podoba, foto w klubie
Super

Cytat:
Dzięki dziewczyny
Jesteśmy po kontroli, nie ma już nalotów na gardle, tylko jest zaczerwienione, antybiotyk mamy brać 7 dni i przyjść znowu do kontroli na koniec czyli we wtorek. Gorączki nie ma od wczoraj, więc już nie powinna się pojawić.
klask i:

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość

znalazłam w necie nasz domek z fajnymi fotami, to będziecie wiedzieć o czym tak piszę, a może któraś się skusi

http://tablica.pl/oferta/duzy-dwustr...8-ID4MZ8W.html
Super ten domek, napaliłam się na niego

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

Mój jakiś czas temu miał takie coś, u nas okazało się, że to od śliniaków, odkąd zaczęłam je wygotowywać i prasować buziak zrobił się gładziutki jak pupcia niemowlaka

Od śliniaków?? Mój ma zaczerwienione wokół ust (podejrzewam, że to od smoka) przepisał mi lekarz jakiś tam krem ale g dał. Teraz mam alantan to pomogło troszkę. Miał bardzo suchą skórę wokól ust,. Teraz już nie ma ale zaczerwienienie czasami się pojawia i nie wiem od czego Chcę iść z tym do lekarza ale teraz tyle choruszków w poczekalni, ze boje sie zeby czegos nie zlapal. Wiec poczekam. Sorki, ze bez polskich znakow ale Mikolaj wlasnie zasiadl mi na kolnach.

QUOTE=despa;45487241]2 kg schabu[/QUOTE]

Ok, na razie tyle uciekam i nadrobię resztę pozniej.
Stary 2014-03-08, 08:06   #3562
bzinka
Zadomowienie

Wszystkiego najlepszego dla Roszka!!!

I dla was dziewczyny też WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Milego dnia!

U nas noc w porządku, antybiotyk przełknęła bez obudzenia się, 1 pobudka koło 5

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2014-03-08 o 08:16
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 09:06   #3563
anika_s
Wtajemniczenie

STO LAT!!! , MOC BUZIAKÓW, WSPANIAŁYCH PREZENTÓW I ZDRÓWECZKA DLA ROSZKA - ŻYCZY OLIWKA I CIOCIA ANIA
--------------------------------
i Wam Cioteczki Kobietki - Wszystkiego Dobrego

Edytowane przez anika_s
Czas edycji: 2014-03-08 o 09:08
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-08, 09:19   #3564
trolla2405
Rozeznanie

hejka
powinnam wlsnie robić cos na urodziny na jutro no ale tż mnie z kuchni wyrzucił i zakłada wodomierz. nowy bo ten jest za stary. nowy mamy juz w łazience długa historia. miałam nie siadac do wizazu bo mam pelne rece roboty no ale w takim razie to ja sobie zaraz kafke zrobie. sprzatac tez nie mam po co bo przy dwójce dzieci i nawiedzonym na rozkrecanie rur mezu to bede miec jeszcze wiekszy syf za pól dnia. w sumie mozna przywiazac do kaloryfera towarzystwo albo do łozek jak nestelle proponuje zastanowie się

bzinka nie ma sprawy, przerobiłam juz troche antybiotyków, niestety to sie orientuję;
zresztą młoda bierze leki na serce i zawsze konsultuje i pytam co mozna z czym, np pani mnie ostatnio uswaidomila ze przy Verospironie mam jej nie dawac długo Cerutinu bo cos tam w nerkach bedzie nie teges, a przeciez to głupi syrop teoretycznie

despa z tym schabem to fajnie, przynajmniej orginalnie i praktycznie, chociaz pewno wolalabyś kase?ja od tescia nawet schabu pewno nie dostane

co druga jojczy ze nadrobić wątku nie moze to kto to ciągle pisze i pisze?
u nas pobudka o 8 takze jakis cud nad Wisła normalnie. ale to oczywiste bo planowałam co zrobie jak wstane wczesniej. w sumie to sie na niego nie obrażę ze tak długo spał.kochane moje dzieciatko mamusi sie dało wyspać

dla Roszka najlepsze życzenia, sto lat dzieciaku!!!
Stary 2014-03-08, 09:26   #3565
Villga
Zadomowienie

Nestelle, usciskaj Roszka jubilata! Dużo, dużo zdrowka i radości dla niego! Kinia przesyła specjalnego caluska! :-*

Kwiatuszku, biedny K.z tymi dziaselkami. Oby ząbki szybko wyszly.

Kasia, dziękuję i wzajemnie! (Zeby sie jakis fajny do przetykania rur znalazl ;-) )

Ja zabieram sie za robotę w końcu bo jutro impreza a ja w czarnej du... ;-)
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 09:27   #3566
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

3 raz probuje Napisac posta

ACHNA - najlepszego dla Tz

KWIATUSZKU - tez sie zdziwilam ale pokazalam foto mego sprzeta w sklepie i tak sie o tym dowiedzialam

Dzwonilam wczoraj do PL i tata powiedzial ze da mi 500zl na wozek bym Milusiowi na urodzinki kupila. Wiec jade na 2koniec miasta do duzego sklepu z wozkami obakac ile bede musiala dolozyc haha.

My dzis 3 pobuki wstal o 7 - ae ledwo com ujechala 2 przystanki usnol sciskajac butelke z mlekiem

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 09:31   #3567
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

te hippa to te na dobranoc? http://www.aptekagemini.pl/hipp-kasz...iacu-250g.html i http://www.aptekagemini.pl/hipp-kasz...iacu-250g.html ?

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

ta jeszcze wygląda fajnie http://www.galeriabobasa.pl/525-kasz...300126961.html na allegro też widziałam.
tak to te
o ta tez super ale u nas nie ma

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

U nas dupciowato. W nocy z czwartku na piątek K. dostał gorączki. W buzi jedna wielka masakra, aż mi się płakać chce jak się uśmiechnie. Górne dziąsło całe spuchnięte i czerwone, tak że jest praktycznie na równo z końcem dwójek. Trzy trójki w formie białych kropek pod dziąsłem więc za chwilę wyjdą, też okropnie opuchnięte. Myślę, że od tego ta temperatura, chociaż wczoraj po kąpieli jak wpuściłam dopiero kropelkę nurofenu zwymiotował mleko, które przed chwilą wypił. on cały mokry i ja dziś nocka już lepiej, temp wraca po paru godz ale już normalnie śpi. jest tak- ok 38,5- nurofen- spada do 36,6, raz było 36,4 - z 5-6 godzin spokoju- temp wraca-paracetamol-spada na jakieś 3-4 godz- wraca- nurofen i tak się bawimy
zdrówka

STO LAT!!! , dużo zdrowia, szczęścia, pełno prezentów i spełnienia marzeń DLA ROSZKA

Stary 2014-03-08, 09:49   #3568
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Dragusia - To kicha z kaszkami bo ja mlecznej potrzebuje na rano a te nocne (chyba ze dam odwrotnie). Na noc daje czyste kasze na naszym mm zeby noc nie mieszac mu juz, po co mu owoce na noc?
A te hippy wczoraj wyszperalam w necie i widzialam ze sa juz w sklepach internetowych i na all (nawet tam gdzie zamawialam z przesylka za 5zl do paczkomatu wiec chyba sie skusze bo i holle i hippy razem wezme) bez problemu. Tylko w gemini nie ma. Z serii tych zagranicznych hippow sa jeszcze herbatki i sloiczki ale nie analizowalam skladow.

Powiem wam jeszcze ze bardzo sie ciesze ze coraz wiecej (mam na dzieje sensownych) kaszek sie pojawia. Chyba jednak swiadomosc w zywieniu dzieci (choc nie tylko) wzrasta.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Wszystkiego dobrego dla Roszka!!!

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2014-03-08 o 09:48
Stary 2014-03-08, 10:03   #3569
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry Wszystkiego najlepszego kochane!
Cytat:
2 kg schabu
Pewnie był w biedronce, ostatnio promocja na mięsa była
Cytat:
A ja obfociłam i nakręciłam Kubcia jak wstaje przy stoliczku Ja to się tak ciesze, ponieważ troche nie wierzyłam, że będzie chodził na roczek a jednak szansa jest
I gdzie foty?
A to musi na roczek? Nie lubię tego powiedzenia, że na roczek dziecko powinno chodzić, na półtora mówić itd. ...
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Dragusiu do kiedy trzeba CI przesłać ankietosy?
Właśnie?
Cytat:
Hania dzisiaj zasypiała tylko 1,5 godz
Mam nadzieję, że dziś nocka była lepsza
Cytat:
Pani, i o czym ja mam pisać? Czym się chwalić?
Może właśnie tym, że J. ma świetny apetyt, że piszczy i robi za pewne mnóstwo innych rzeczy. Mamusiu, coś nie doceniasz własnego syna

No. Mały śpi, góra wysprzątana, pozostaje dół, ale to jak chłop wróci z pracy. Szarlotka się piecze. Mam w planie jeszcze umyć tacie auto, bo coś choruje, więc niech się nie męczy. A jutro jedziemy do mojej znajomej, która ma synka o tydzień młodszego od A. i chłopaki zobaczą się pierwszy raz. Nie mogę się doczekać

No i wszystkiego najlepszego dla Roszka! Niech będzie nadal taki cudny jak jest!

Edytowane przez OtTakaJa
Czas edycji: 2014-03-08 o 10:04
OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 10:19   #3570
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dragusia - To kicha z kaszkami bo ja mlecznej potrzebuje na rano a te nocne (chyba ze dam odwrotnie). Na noc daje czyste kasze na naszym mm zeby noc nie mieszac mu juz, po co mu owoce na noc?
A te hippy wczoraj wyszperalam w necie i widzialam ze sa juz w sklepach internetowych i na all (nawet tam gdzie zamawialam z przesylka za 5zl do paczkomatu wiec chyba sie skusze bo i holle i hippy razem wezme) bez problemu. Tylko w gemini nie ma. Z serii tych zagranicznych hippow sa jeszcze herbatki i sloiczki ale nie analizowalam skladow.
to przecież możesz dać rano, ja dawałam rano, znaczy mieszalam z moją holle bo samej hippowej nie chcial. wczoraj jedna skonczylismy juz teraz jemy czysta holle owsiana.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości