Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-07, 17:11   #2551
wikaa24
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Mnie też się zatrzymał w trakcie picia skrzypu i pokrzywy i wrócił dopiero po tabletkach. Tylko że ja ogólnie mam z tym problem, że mi się zatrzymuje na amen i dopiero tabletki go mogą wywołać.
Ale z ciekawości zapytałam o te zioła ginekologa i powiedział, że nie powinny zatrzymywać, w ogóle oddziaływać na okres. Jakieś inne zioła wymienił, których nie powinnam pić, ale nie pamiętam... Dziurawiec chyba? I coś jeszcze.

to od skrzypu też może? :O słyszałam, że tylko od pokrzywy.. cudownie... -.-

wiecie gdzie dostanę taką maskę Ziaji?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-ceramidy.html
wikaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 17:14   #2552
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Pokaż wiadomość

Mój ginekolog twierdził, że skrzyp też nie wpływa.

Te maski widuję wyłącznie na stoiskach Ziai w centrach handlowych lub w sklepach tylko z ich produktami.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 17:27   #2553
bernadka20
Wtajemniczenie

JudytaKas
Nastawiam się psychicznie Będę je piła przy tż...Chcę go też na picie drożdży namówić
Cytat:
Mnie też się zatrzymał w trakcie picia skrzypu i pokrzywy i wrócił dopiero po tabletkach. Tylko że ja ogólnie mam z tym problem, że mi się zatrzymuje na amen i dopiero tabletki go mogą wywołać.
Ale z ciekawości zapytałam o te zioła ginekologa i powiedział, że nie powinny zatrzymywać, w ogóle oddziaływać na okres. Jakieś inne zioła wymienił, których nie powinnam pić, ale nie pamiętam... Dziurawiec chyba? I coś jeszcze.
Niby zioła nie mają nic wspólnego, ale jednak, gdy przerwałam picie pokrzywy problem minął jak ręką odjął
Lekarze sami nie potrafią tego określić..

Wstawię tutaj zdjęcia moich włosów z dziś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC17038.jpg (58,0 KB, 55 załadowań)
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka

Edytowane przez bernadka20
Czas edycji: 2014-03-07 o 17:28
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 17:34   #2554
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Niby zioła nie mają nic wspólnego, ale jednak, gdy przerwałam picie pokrzywy problem minął jak ręką odjął
Lekarze sami nie potrafią tego określić..
A może się na to nastawiłaś? Ja zauważyłam, że u mnie psychika bardzo mocno wpływa na okres - najmniejszy stres, choćby związany z zaliczeniami na uczelni i ja już nie mam okresu. Odstawiam tabletki i jak się boję, że bez nich nie będę mieć, to nie mam. Raz jakoś tak "na luzie" je odstawiłam i miałam okres, może bez szaleństw, bo przez ok. 10 miesięcy i znikł, ale to i tak szau ciau u mnie.

Włosy masz trochę podobne do moich. I te ogonki. Powiedziałabym "zetnij, będzie ładniej", ale sama mam prawie takie same i nie mogę się zebrać, żeby je ciachnąć.
Stary 2014-03-07, 17:40   #2555
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
A może się na to nastawiłaś? Ja zauważyłam, że u mnie psychika bardzo mocno wpływa na okres - najmniejszy stres, choćby związany z zaliczeniami na uczelni i ja już nie mam okresu. Odstawiam tabletki i jak się boję, że bez nich nie będę mieć, to nie mam. Raz jakoś tak "na luzie" je odstawiłam i miałam okres, może bez szaleństw, bo przez ok. 10 miesięcy i znikł, ale to i tak szau ciau u mnie.

Włosy masz trochę podobne do moich. I te ogonki. Powiedziałabym "zetnij, będzie ładniej", ale sama mam prawie takie same i nie mogę się zebrać, żeby je ciachnąć.
Długo ją piłam naprawdę. Psychika nie ma z tym nic wspólnego

Wiedziałam, że któraś napisze o ścięciu Powinnam już była iść końcem lutego, ale nie ufam fryzjerom w mieście mojego tż...
A w maju będę w swojej rodzinnej miejscowości i tam dopiero zadbam o to.
Bardzo te ogony widać ?
Stary 2014-03-07, 18:00   #2556
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Imp piękne są! normalne ładne zdrowe włosiaki

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Dla dziewczyn z UK:
Byłam właśnie w markecie Wilkinson i pojawiły się garniery ultra doux, wersja w brązowej, czerwonej i żółtej buteleczce, ale nie był to avocado i karite tylko jakiś inny, może któraś się zainteresuje
uuuu... szkoda że w portfelu stan konta: 0
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 18:09   #2557
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Jaaaj dziękuję <3

Tak dla porównania znalazłam takie zdjęcie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF3448.jpg (74,3 KB, 42 załadowań)
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 18:17   #2558
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Wiedziałam, że któraś napisze o ścięciu Powinnam już była iść końcem lutego, ale nie ufam fryzjerom w mieście mojego tż...
A w maju będę w swojej rodzinnej miejscowości i tam dopiero zadbam o to.
Bardzo te ogony widać ?
Myślę, że osoba nie-wizażowa w ogóle nie zwróci na nie uwagi.
Stary 2014-03-07, 18:32   #2559
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:

uuuu... szkoda że w portfelu stan konta: 0
w brązowej butelce to może być Kokos z masłem kakaowym ...przypuszczam.

martakow
...No do maja zrobią się większe...Moja fryzjerka się za głowę złapie
Stary 2014-03-07, 19:18   #2560
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Jaaaj dziękuję <3

Tak dla porównania znalazłam takie zdjęcie...
patrz na to - z czerwca 2011

dzisiaj kozieradka i avocado idzie w ruch
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_0322.jpg (133,5 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez magda1706
Czas edycji: 2014-03-07 o 19:25
Stary 2014-03-07, 19:29   #2561
Imperfecta
Zakorzenienie

magda, jaki piękny puszek
Stary 2014-03-07, 19:33   #2562
Taranka
Zakorzenienie

Cytat:

Widziałam ją w superpharm i chyba w Auchan.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Stary 2014-03-07, 19:40   #2563
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Dla dziewczyn z UK:
Byłam właśnie w markecie Wilkinson i pojawiły się garniery ultra doux, wersja w brązowej, czerwonej i żółtej buteleczce, ale nie był to avocado i karite tylko jakiś inny, może któraś się zainteresuje
No właśnie sprawdzałam kiedyś te garniery, bo myslalam ze to takie jak w PL tylko w innym opakowaniu i było tam chyba shea butter jedyne sensowne. Potem na wizazu poczytalam, ale podobno szału nie kręcą, jak mi się garnier aik skończy to moze mnie przyciśnie i polecę na ten z masłem shea...
Ale jakbyn mogla dostac aik ultra douxy to byloby dobrze bo ta odzywka fajnie sie u nnie spisuje jako bs na konce i baza pod olej.

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
A piłaś już wcześniej drożdże? Ja przymierzałam się 2 razy i poległam. Za to siemię uwielbiam i regularnie popijam tak samo skrzyp i pokrzywę.
Dziś sie własnie zastanawiaam gotując gluta, czy bym przełknęła ;P

Piję drożdze od 2 miesięcy, wydaje mi się że szału nie ma...;<
Co do skrzypopokrzywy to myślę, że ładnie się dzieje bo pazury mam tak mocne, ze nie wierzę, że na włosy nie ma żadnego wpłwu, po prostu przy diametralnej zmianie pielęgnacji efekt odśrodkowy może gdześ tam ginąć w natloku zabiegów.

Moje dzisiejsze

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-03-07 o 21:10
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 19:45   #2564
Miskaa78
Kazar Lady

Joanku cudnie w codzienniku - widzę, że tu tez wrzuciłaś foto

kremiki i ja mam kupione, czekam aż do mnie dotrą D:

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 20:11   #2565
bijum
Raczkowanie

Zapowiada się przeokropnie długi post, nie wchodziłam od wczoraj wieczorem a tu taki tłum się zrobił!

Cytat:
Napisane przez Taranka Pokaż wiadomość
Bijum znam ten ból bo ja też nie mam 'uświadomionych' koleżanek i nie mam sie z kim na pół umówić.

Wy tu gadacie o olejach a ja właśnie jakieś 100 ml Vatiki rozlałam (na szczęście i nieszczęście do zlewu )

A mój żel lniany wyszedł raczej nie jak glutek tylko ślina
Większość moich koleżanek nawet nie wie o moim małym prywatnym zboczeniu. :P W sumie jedyna osoba, która nie zrobiła wielkich oczu, jak usłyszała, że kładę oleje na głowę była siostra mojego TŻ. Ona ma przepiękną taflę naturalnego blondu do pasa, lśniące, gładkie, idealne *.* ale w kwestii wspólnego zużywania to raczej się nie dogadamy - mamy diametralnie różne włosy. :<

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze, i ten rulon
keratyna mnie lubi

Rany, jakie śliczne! Dobra, zmieniam zdanie. nie mamy podobnych włosów, moje za pierdyliard lat pielęgnacji nie będą takie cudne. :<

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ja po odgnieceniu daję im jeszcze serum GP.
O, to też spróbuję je moim serum potraktować. :<

Cytat:
bijum - tak odgniecenie tych twardych strąków powoduje że włosy są miękkie i utrzymują ten skręt. Najlepiej rękami (np. z roztartym olejem GP lub bez) albo przez arafatkę/pieluchę/koszulkę. Można też z takimi twardymi włosami pójść spać - odgniotą się samoistnie.
Odgniatamy czyli łapiemy i przygniatamy do głowy aż do miękkości.

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

chyba że dany żel Ci nie służy np wtedy gdy za nic nie możesz go odgnieść albo włosy są ciężkie i po prostu robią się tłuste. To zależy trzeba na swój żel trafić - metodą prób i błędów jak wszystkie dziewczyny
Chyba mój żel jest nie za bardzo, coś mnie po nim wysusza. Ale to taki pierwszy lepszy podkradnięty mamie z szuflady. Z biedry bodajże Lorento. Póki co nie mam absolutnie grosza przy duszy na nic lepszego ;c

Cytat:
odgniecione są ładne, miękkie, świecące, niespuszone... żeby cały dzień takie były
Moje po nałożeniu większej ilości żelu robią się takie suche, jakby odżywki od roku nie widziały ;< Tylko po lnianym były w miarę do przejścia, ale on bardzo słabo utrwala, dużo za słabo jak na moje potworki.

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość

I ja nadal chora, yhh

Mocny żel, za dużo żelu i na zbyt odgniecione z wody włosy może tak robić Ja daję żel na kapiące lekko wodą - wtedy nie jest matowo i szorstko
dziękuję do tej pory chyba dawałam żel na zbyt suche włosy, dziś spróbuję na takie mocniej wilgotne, może im się bardziej spodoba.

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Ja mam jedną i cieszę się z tego ogromnie , może też jakąś znajdziesz Mam jeszcze jedną która by może testowała ze mną oleje na spółkę gdyby się przekonała do dbania o włosy. Ma ładne naturalnie kręcone, ale woli rozczesywać włosy na prosto i po myciu w ten sposób je prostować. A potem marudzi że jej się puszą i skręcają, bo jak ktoś ma kręcone to i tak i tak w końcu w jakimś tam stopniu zaczną się kręcić, ona uważa że olej na włosach to obrzydlistwo.
Dziewczyny, z którymi mieszkam w pokoju już przywykły do oleju na włosach i skalpie, choć na początku też im było ciężko to przetrawić

Cytat:
Moje dzisiejsze
gęstość, objętość, skręt - piękne!

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Teoretycznie cieniowanie jest w stanie poprawić optycznie objętość włosów. Za to naprawdę praktycznie nie ma fryzjerów, którzy są w stanie to zrobić dobrze na cienkich rzadkich włosach

Dlatego nie ścinaj

Akurat na odbicie u nasady nigdy nie narzekałam, zwykle bardzo fajnie mi wychodzi Podpinam małymi tukanami, po suszeniu dyfuzorem, a potem jeszcze często wspomagam się lekkim masażem skóry głowy.
No i wielkie odkrycie - henna! Ostatnio, kiedy nakładałam na całość i wysuszyłam dyfuzorem - miałam burzę włosów

U mnie sprawa bardziej skomplikowana, bo obecnie siedzę nad wątkami o wypadaniu i ogarniam kuracyje Dzisiaj byłam na badaniu wolnego testosteronu i wdałam się w dyskusję z kobietą, która pobierała mi krew, na temat szkodliwości plastiku i tworzyw sztucznych. Moja dieta od miesięcy się rewolucjonizuje, a teraz uznałam, że muszę spać w jedwabiach Działam na wszelkich frontach, wszystko dla włosów W dodatku przez kilka dni na moim biurku leżało Raffaello, które dostałam, ćwicząc moją silną wolę - nie ruszyłam. Mama zjadła

Z khadi jest tylko jeden problem - cena Obecnie używam miniaturek olejków do masażu - różany pachnie tak, jakbym się pączkami smarowała
Khadi - cena - masakra. Skąd masz te miniaturki? ;> Smarujesz skalp czy długość? Kurde, Mój by się ucieszył, jakbym wreszcie pachniała czymś przystępnym ^^

co do odbicia - szalenie zazdroszczę. Dla moich grawitacja jest z pięć razy większa niż dla każdego innego ciała na Ziemi, one po prostu uwielbiają leżeć sobie, tłuste jeszcze najlepiej, dlatego jak im psuję ich ulubioną pozycję, to zaraz same się uklepują, łojem oblepiają i tak im chyba najlepiej, paskudy jedne ;< teraz to i tak to ogarnęłam, przeważnie myje codziennie, ale jak wiem, że następnego dnia się z domu nie ruszam i nie myję ich akurat, to jeszcze da się jakoś w kucyku przechodzić. Ze dwa lata temu, to jak umyłam wieczorem, to następnego dnia około 16 już był piękny przyklapik. :P

cieniowanie - też nikt nigdy mnie nie zrozumiał. Zawsze mi tylko mocniej strzępili włosy i tyle było z ich pięknego cięcia. :/ Jak się za to wreszcie zabiorę na porządnie, to sama spróbuję podciąć, tak, jak chcę :P Ale to musi mi sie jakiś luźniejszy wieczór trafić, a teraz akurat nie zabrałam nożyczek do domu

Przepraszam za moją epopeję :< teraz idę robić moją maskę miód-cud, a potem zafunduję im rypacza. Wczoraj ich nie myłam, więc dzisiaj wstyd było gumkę z włosów ściągać. :<

Joanku - jak zawsze zachwycasz!

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

Edytowane przez bijum
Czas edycji: 2014-03-07 o 20:14
bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 20:41   #2566
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Wstawię tutaj zdjęcia moich włosów z dziś
Bardzo ładnie

No i Joanku
Stary 2014-03-07, 22:26   #2567
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
No właśnie sprawdzałam kiedyś te garniery, bo myslalam ze to takie jak w PL tylko w innym opakowaniu i było tam chyba shea butter jedyne sensowne. Potem na wizazu poczytalam, ale podobno szału nie kręcą, jak mi się garnier aik skończy to moze mnie przyciśnie i polecę na ten z masłem shea...
Ale jakbyn mogla dostac aik ultra douxy to byloby dobrze bo ta odzywka fajnie sie u nnie spisuje jako bs na konce i baza pod olej.
Ja ich nie kupię raczej, składowo fructisy wolę bo te to tlyko jakiś olejek i na początku składu już barwnik no to eeeee, nie raczej.
Piękne masz włosięta, zazdroszczę <3 Moje ścięłam na krótko i jest z nimi mocno kiepsko. Jak już było w miarę no to użyłam protein i zrobiło mi się znowu napęczniałe coś w dotyku niczym foliowa reklamówa co to nic nie chłonie kompletnie, będę musiała na noc namaskować, może coś da, o.
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 22:43   #2568
Chatul
ma zielone pojęcie

Czy któraś z Was kupowała ostatnio żel mrożący Joanny w Rossmannie? Byłam dzisiaj w dwóch Rossmannach i nie widziałam tego żelu, nawet miejsca na niego nie było. Tak samo jak i nie było miejsca na inne żele z tej serii.
Mam nadzieję, że to tylko Rossmann wycofał ze sprzedaży żel mrożący, a w innych drogeriach go bez problemu dostanę…
Stary 2014-03-08, 00:14   #2569
wikaa24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Taranka Pokaż wiadomość
Widziałam ją w superpharm i chyba w Auchan.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Joanku, super fajnie wygląda ten kolorek, rzadko podobają mi się takie rudawe, ale tu wyglądają nieziemsko

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was kupowała ostatnio żel mrożący Joanny w Rossmannie? Byłam dzisiaj w dwóch Rossmannach i nie widziałam tego żelu, nawet miejsca na niego nie było. Tak samo jak i nie było miejsca na inne żele z tej serii.
Mam nadzieję, że to tylko Rossmann wycofał ze sprzedaży żel mrożący, a w innych drogeriach go bez problemu dostanę…
widziałam dziś, i w Rossmanie, i w Super Pharmie
wikaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 00:17   #2570
Imperfecta
Zakorzenienie

Dziś Nasze święto Kobiety to samych GHD, mnóstwa kosmetyków, cierpliwości do tych naszych kręciołów zdrowia, miłości i czego tam chcecie
Stary 2014-03-08, 02:47   #2571
Joanku
Zadomowienie

O tak.
Zadnych przenawilzen, przeproteinowan, wlosowych katastrof, i stylizacyjnej nerwicy
Co by sie kręciło, roslo, nie wypadalo i wdzięczne było za te nasze wszystkie wysiłki ;*

Dziewczyny, dziękuję za.komplementy.
<3
Gdyby nie wasza pomoc to wciąż byłabym podłamana i zrezygnowana. To dzięki wam znalazłam swoją drogę pielęgnacji i poznałam potrzeby swoich włosów. to forum to kopalnia wiedzy i wreszcie jestem szczęśliwa posiadaczką przyjemnych dla oKA kreciolow
Az chce sie walczyć dalej! ;D

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Stary 2014-03-08, 07:55   #2572
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie był i to w promocji (zakupiłam dwa opakowania )

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 10:00   #2573
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Cytat:

Dziś sie własnie zastanawiaam gotując gluta, czy bym przełknęła ;P

Piję drożdze od 2 miesięcy, wydaje mi się że szału nie ma...;<
Co do skrzypopokrzywy to myślę, że ładnie się dzieje bo pazury mam tak mocne, ze nie wierzę, że na włosy nie ma żadnego wpłwu, po prostu przy diametralnej zmianie pielęgnacji efekt odśrodkowy może gdześ tam ginąć w natloku zabiegów.

Moje dzisiejsze
wow, po prostu idealne

Wydaje mi się, że moje włosy są przeproteinowane. Co drugie mycie używam Kallos, Keratin, Maska keratynowa z proteinami mleka oraz odżywki Elseve nadającej objętość- skład w załączniku. Myślicie, że to możliwe. Oczyszczałam włosy przy poprzednim myciu ale one są jakieś dziwne, oklapnięte. Macie jakiś przepis na domową maskę emolientową.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140308_095502.jpg (102,5 KB, 6 załadowań)
Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 11:02   #2574
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
widziałam dziś, i w Rossmanie, i w Super Pharmie
Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
U mnie był i to w promocji (zakupiłam dwa opakowania )
I żadnej Ceny Na Do widzenia nie było? Jak nie było, to super Może to z powodu promocji nie było już żelu w Rossmannach, które odwiedziłam.
Stary 2014-03-08, 11:05   #2575
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
I żadnej Ceny Na Do widzenia nie było? Jak nie było, to super Może to z powodu promocji nie było już żelu w Rossmannach, które odwiedziłam.
Nie było, więc pewnie chwilowy kryzys dostawowy był

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 13:33   #2576
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
wow, po prostu idealne

Wydaje mi się, że moje włosy są przeproteinowane. Co drugie mycie używam Kallos, Keratin, Maska keratynowa z proteinami mleka oraz odżywki Elseve nadającej objętość- skład w załączniku. Myślicie, że to możliwe. Oczyszczałam włosy przy poprzednim myciu ale one są jakieś dziwne, oklapnięte. Macie jakiś przepis na domową maskę emolientową.

Dziękuję
Wiolkaa93, myję włosy co 3 dni. Zauważyłam, że po powrocie do silikonów i reszty kosmetycznego McDonaldu muszę oczyszczać rypaczem co mycie, bo sa oklapnięte... Chciałam myć na zmianę łagodnie/mocniej ale widać włosiory wolą się slsić bo inaczej to takie bez życia...
Co do emolientów to szukasz produktu, czy chcesz uzyc czegoś z lodówki? ;>
Ja mam całkiem niezły sposób na utrzymanie równowagi prot/em, a kiedyś myślałam, że to czarna magia, haha ;]

Po prostu dodałam kosmetyk 'na szalkę' w rozsądnym przedziale czasowym i się zrównowazyło. Zobacz w codzienniku.
Nawilżam przed myciem; na mix garnier aik+sok z aloesu 99,7%+bepanthen [pasek około 0,5 cm, znalazłam w apteczce to jest silnie nawilżający specyfik dla dzieciaków do odparzeń itp. ;] na to kładę olej i tak śpię, a podczas mycia to wszystko jest moim pierwszym O.|
pomijając szampony -> Potem mam proteiny [odzywka, maska whatever] i jak na razie włosiory nie wyglądają na niezadowolone.
Nie chciałam dodawać wszystkiego na raz. Więc niech w nocy się nawilżają i sobie piją co tam im dałam a podczas/po myciu doproteinują i chyba ta równowaga została wreszcie osiągnięta.
Kombinuj

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-03-08 o 13:41
Stary 2014-03-08, 14:06   #2577
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Cytat:
Dziękuję
Wiolkaa93, myję włosy co 3 dni. Zauważyłam, że po powrocie do silikonów i reszty kosmetycznego McDonaldu muszę oczyszczać rypaczem co mycie, bo sa oklapnięte... Chciałam myć na zmianę łagodnie/mocniej ale widać włosiory wolą się slsić bo inaczej to takie bez życia...
Co do emolientów to szukasz produktu, czy chcesz uzyc czegoś z lodówki? ;>
Ja mam całkiem niezły sposób na utrzymanie równowagi prot/em, a kiedyś myślałam, że to czarna magia, haha ;]

Po prostu dodałam kosmetyk 'na szalkę' w rozsądnym przedziale czasowym i się zrównowazyło. Zobacz w codzienniku.
Nawilżam przed myciem; na mix garnier aik+sok z aloesu 99,7%+bepanthen [pasek około 0,5 cm, znalazłam w apteczce to jest silnie nawilżający specyfik dla dzieciaków do odparzeń itp. ;] na to kładę olej i tak śpię, a podczas mycia to wszystko jest moim pierwszym O.|
pomijając szampony -> Potem mam proteiny [odzywka, maska whatever] i jak na razie włosiory nie wyglądają na niezadowolone.
Nie chciałam dodawać wszystkiego na raz. Więc niech w nocy się nawilżają i sobie piją co tam im dałam a podczas/po myciu doproteinują i chyba ta równowaga została wreszcie osiągnięta.
Kombinuj
Muszę tak spróbować ja oczyszczam co 3 mycia. Właśnie szukam jakiegoś emolientu który mogę mieć w domu
Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 15:34   #2578
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Mam zamiar być cała ruda
Będzie hennowanie w tym miesiącu chyba

ojej dziękuję

Będzie pięknie już widzę Cię w rudych no i mususz sie pokazac

Też mi się marzy rudy ale u mnie jak słyszą że rudy chce to mi marudzą żeby nie bo będę jeszcze wredniejsza niż jestem

Cytat:

Cytat:
Mój ginekolog twierdził, że skrzyp też nie wpływa.

Te maski widuję wyłącznie na stoiskach Ziai w centrach handlowych lub w sklepach tylko z ich produktami.

Z tego co ja wiem to i skrzyp i pokrzywa mają regulować okres i w dodatku mają regulować nadmierne krwawienie, więc w sumie nie powinno się chyba aż tak dziać po nich...

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, z którymi mieszkam w pokoju już przywykły do oleju na włosach i skalpie, choć na początku też im było ciężko to przetrawić

A u mnie w sumie wszyscy od początku moich włosowych dziwactw raczej się nie dziwili bo zawsze wpadałąm na pzeróżne głupie i nieprzewidywalne pomysły, więc olej to była pestka

[UOTE=Imperfecta;45493300]Dziś Nasze święto Kobiety to samych GHD, mnóstwa kosmetyków, cierpliwości do tych naszych kręciołów zdrowia, miłości i czego tam chcecie [/QUOTE]

Dołączam się do życzeń

Cytat:
O tak.
Zadnych przenawilzen, przeproteinowan, wlosowych katastrof, i stylizacyjnej nerwicy
Co by sie kręciło, roslo, nie wypadalo i wdzięczne było za te nasze wszystkie wysiłki ;*

I do Twoich też się przyłączam

Jaki Ty masz przepiękny kolor normalnie nie mogę
Jak często i czym farbujesz ?
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 16:01   #2579
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
wow, po prostu idealne

Garnier AiK jest odżywką emolientową. Miód jest humektantem więc też może nawilżyć
Stary 2014-03-08, 17:14   #2580
bernadka20
Wtajemniczenie

Niestety...
Picie drożdży u mnie się nie sprawdza...Odbijało mi się strasznie po nich to raz a dwa, że smak nie do ścierpnięcia. Sądziłam, ze bratek jest najgorszy, a teraz zmieniam zdanie. To drożdże są paskudne
Dzisiaj zmieszałam z kakao i nie mogłam...

Włosy wyglądaja tak samo jak wczoraj. Bez żadnej reanimacji. Jak na zdjęciu, które wczoraj przesłałam. Jestem mega zadowolona. Jednak widze, ze są ciężkie i cięcie jest konieczne.
Muszą niestety zaczekać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości