|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Cytat:
to od skrzypu też może? :O słyszałam, że tylko od pokrzywy.. cudownie... -.- wiecie gdzie dostanę taką maskę Ziaji? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-ceramidy.html |
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te maski widuję wyłącznie na stoiskach Ziai w centrach handlowych lub w sklepach tylko z ich produktami. |
|
|
|
|
#2553 | |
|
Wtajemniczenie
|
JudytaKas
Nastawiam się psychicznie Będę je piła przy tż...Chcę go też na picie drożdży namówić ![]() Cytat:
![]() Lekarze sami nie potrafią tego określić.. Wstawię tutaj zdjęcia moich włosów z dziś
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2014-03-07 o 17:28 |
|
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Włosy masz trochę podobne do moich. I te ogonki. Powiedziałabym "zetnij, będzie ładniej", ale sama mam prawie takie same i nie mogę się zebrać, żeby je ciachnąć.
|
|
|
|
|
#2555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiedziałam, że któraś napisze o ścięciu Powinnam już była iść końcem lutego, ale nie ufam fryzjerom w mieście mojego tż...A w maju będę w swojej rodzinnej miejscowości i tam dopiero zadbam o to. Bardzo te ogony widać ?
|
|
|
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Imp piękne są!
normalne ładne zdrowe włosiaki ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Jaaaj
![]() Tak dla porównania znalazłam takie zdjęcie... |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
martakow ...No do maja zrobią się większe...Moja fryzjerka się za głowę złapie
|
|
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
patrz na to - z czerwca 2011
![]() dzisiaj kozieradka i avocado idzie w ruch
Edytowane przez magda1706 Czas edycji: 2014-03-07 o 19:25 |
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
magda, jaki piękny puszek
|
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
|
|
#2563 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jakbyn mogla dostac aik ultra douxy to byloby dobrze bo ta odzywka fajnie sie u nnie spisuje jako bs na konce i baza pod olej. Cytat:
Piję drożdze od 2 miesięcy, wydaje mi się że szału nie ma...;< Co do skrzypopokrzywy to myślę, że ładnie się dzieje bo pazury mam tak mocne, ze nie wierzę, że na włosy nie ma żadnego wpłwu, po prostu przy diametralnej zmianie pielęgnacji efekt odśrodkowy może gdześ tam ginąć w natloku zabiegów. Moje dzisiejsze ![]()
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-03-07 o 21:10 |
||
|
|
|
#2564 |
|
Kazar Lady
|
Joanku cudnie w codzienniku - widzę, że tu tez wrzuciłaś foto
kremiki i ja mam kupione, czekam aż do mnie dotrą D: |
|
|
|
#2565 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Zapowiada się przeokropnie długi post, nie wchodziłam od wczoraj wieczorem a tu taki tłum się zrobił!
Cytat:
Rany, jakie śliczne! O, to też spróbuję je moim serum potraktować. :< Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
gęstość, objętość, skręt - piękne! Cytat:
Skąd masz te miniaturki? ;> Smarujesz skalp czy długość? Kurde, Mój by się ucieszył, jakbym wreszcie pachniała czymś przystępnym ^^ co do odbicia - szalenie zazdroszczę. Dla moich grawitacja jest z pięć razy większa niż dla każdego innego ciała na Ziemi, one po prostu uwielbiają leżeć sobie, tłuste jeszcze najlepiej, dlatego jak im psuję ich ulubioną pozycję, to zaraz same się uklepują, łojem oblepiają i tak im chyba najlepiej, paskudy jedne ;< teraz to i tak to ogarnęłam, przeważnie myje codziennie, ale jak wiem, że następnego dnia się z domu nie ruszam i nie myję ich akurat, to jeszcze da się jakoś w kucyku przechodzić. Ze dwa lata temu, to jak umyłam wieczorem, to następnego dnia około 16 już był piękny przyklapik. :P cieniowanie - też nikt nigdy mnie nie zrozumiał. Zawsze mi tylko mocniej strzępili włosy i tyle było z ich pięknego cięcia. :/ Jak się za to wreszcie zabiorę na porządnie, to sama spróbuję podciąć, tak, jak chcę :P Ale to musi mi sie jakiś luźniejszy wieczór trafić, a teraz akurat nie zabrałam nożyczek do domu Przepraszam za moją epopeję :< teraz idę robić moją maskę miód-cud, a potem zafunduję im rypacza. Wczoraj ich nie myłam, więc dzisiaj wstyd było gumkę z włosów ściągać. :< Joanku - jak zawsze zachwycasz!
Edytowane przez bijum Czas edycji: 2014-03-07 o 20:14 |
||||||
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładnie
![]() No i Joanku
|
#2567 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Piękne masz włosięta, zazdroszczę <3 Moje ścięłam na krótko i jest z nimi mocno kiepsko. Jak już było w miarę no to użyłam protein i zrobiło mi się znowu napęczniałe coś w dotyku niczym foliowa reklamówa co to nic nie chłonie kompletnie, będę musiała na noc namaskować, może coś da, o. |
|
|
|
|
#2568 |
|
ma zielone pojęcie
|
Czy któraś z Was kupowała ostatnio żel mrożący Joanny w Rossmannie? Byłam dzisiaj w dwóch Rossmannach i nie widziałam tego żelu, nawet miejsca na niego nie było. Tak samo jak i nie było miejsca na inne żele z tej serii.
Mam nadzieję, że to tylko Rossmann wycofał ze sprzedaży żel mrożący, a w innych drogeriach go bez problemu dostanę…
|
#2569 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Joanku, super fajnie wygląda ten kolorek, rzadko podobają mi się takie rudawe, ale tu wyglądają nieziemskoCytat:
|
||
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś Nasze święto Kobiety
to samych GHD, mnóstwa kosmetyków, cierpliwości do tych naszych kręciołów zdrowia, miłości i czego tam chcecie
|
|
|
|
#2571 |
|
Zadomowienie
|
O tak.
Zadnych przenawilzen, przeproteinowan, wlosowych katastrof, i stylizacyjnej nerwicy ![]() Co by sie kręciło, roslo, nie wypadalo i wdzięczne było za te nasze wszystkie wysiłki Dziewczyny, dziękuję za.komplementy. <3 Gdyby nie wasza pomoc to wciąż byłabym podłamana i zrezygnowana. To dzięki wam znalazłam swoją drogę pielęgnacji i poznałam potrzeby swoich włosów. to forum to kopalnia wiedzy i wreszcie jestem szczęśliwa posiadaczką przyjemnych dla oKA kreciolow ![]() Az chce sie walczyć dalej! ;D Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że moje włosy są przeproteinowane. Co drugie mycie używam Kallos, Keratin, Maska keratynowa z proteinami mleka oraz odżywki Elseve nadającej objętość- skład w załączniku. Myślicie, że to możliwe. Oczyszczałam włosy przy poprzednim myciu ale one są jakieś dziwne, oklapnięte. Macie jakiś przepis na domową maskę emolientową.
|
|
|
|
|
#2574 |
|
ma zielone pojęcie
|
I żadnej Ceny Na Do widzenia nie było? Jak nie było, to super
Może to z powodu promocji nie było już żelu w Rossmannach, które odwiedziłam.
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję Wiolkaa93, myję włosy co 3 dni. Zauważyłam, że po powrocie do silikonów i reszty kosmetycznego McDonaldu muszę oczyszczać rypaczem co mycie, bo sa oklapnięte... Chciałam myć na zmianę łagodnie/mocniej ale widać włosiory wolą się slsić bo inaczej to takie bez życia... Co do emolientów to szukasz produktu, czy chcesz uzyc czegoś z lodówki? ;> Ja mam całkiem niezły sposób na utrzymanie równowagi prot/em, a kiedyś myślałam, że to czarna magia, haha ;] Po prostu dodałam kosmetyk 'na szalkę' w rozsądnym przedziale czasowym i się zrównowazyło. Zobacz w codzienniku. Nawilżam przed myciem; na mix garnier aik+sok z aloesu 99,7%+bepanthen [pasek około 0,5 cm, znalazłam w apteczce to jest silnie nawilżający specyfik dla dzieciaków do odparzeń itp. ;] na to kładę olej i tak śpię, a podczas mycia to wszystko jest moim pierwszym O.| pomijając szampony -> Potem mam proteiny [odzywka, maska whatever] i jak na razie włosiory nie wyglądają na niezadowolone. Nie chciałam dodawać wszystkiego na raz. Więc niech w nocy się nawilżają i sobie piją co tam im dałam a podczas/po myciu doproteinują i chyba ta równowaga została wreszcie osiągnięta. Kombinuj
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-03-08 o 13:41 |
|
|
|
|
#2577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja oczyszczam co 3 mycia. Właśnie szukam jakiegoś emolientu który mogę mieć w domu
|
|
|
|
|
#2578 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Będzie pięknie już widzę Cię w rudych ![]() Też mi się marzy rudy ale u mnie jak słyszą że rudy chce to mi marudzą żeby nie bo będę jeszcze wredniejsza niż jestem ![]() Cytat:
Cytat:
Z tego co ja wiem to i skrzyp i pokrzywa mają regulować okres i w dodatku mają regulować nadmierne krwawienie, więc w sumie nie powinno się chyba aż tak dziać po nich... Cytat:
A u mnie w sumie wszyscy od początku moich włosowych dziwactw raczej się nie dziwili bo zawsze wpadałąm na pzeróżne głupie i nieprzewidywalne pomysły, więc olej to była pestka ![]() ![]() [UOTE=Imperfecta;45493300]Dziś Nasze święto Kobiety to samych GHD, mnóstwa kosmetyków, cierpliwości do tych naszych kręciołów zdrowia, miłości i czego tam chcecie [/QUOTE]Dołączam się do życzeń ![]() Cytat:
I do Twoich też się przyłączam ![]() Jaki Ty masz przepiękny kolor normalnie nie mogę Jak często i czym farbujesz ? |
|||||
|
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2580 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety...
Picie drożdży u mnie się nie sprawdza...Odbijało mi się strasznie po nich to raz a dwa, że smak nie do ścierpnięcia. Sądziłam, ze bratek jest najgorszy, a teraz zmieniam zdanie. To drożdże są paskudne ![]() Dzisiaj zmieszałam z kakao i nie mogłam... Włosy wyglądaja tak samo jak wczoraj. Bez żadnej reanimacji. Jak na zdjęciu, które wczoraj przesłałam. Jestem mega zadowolona. Jednak widze, ze są ciężkie i cięcie jest konieczne. Muszą niestety zaczekać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

Będę je piła przy tż...Chcę go też na picie drożdży namówić 
Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

normalne ładne zdrowe włosiaki