|
|
#331 | ||
|
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
![]() A co do narodzin to na pewno masz racje ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Melduje sie z synusiem w nowej częściDziś wyszliśmy ze szpitala, ogarniam się w nowej roli, a jest co robić, oj jest. Jas jest cudny ![]() ![]() ![]() Własnie jesteśmy po pierwszej kąpieli w domu, korzystając z wolnej ręki przy kp wpadłam tylko podziękować za gratulacje, obiecuje w miarę możliwosci opisać poród, który rozpoczał się niespodziewanie, trwał stosunkowo krótko i nie był tym na jaki się przygotowywałam, ale nie ma to już znaczenia, najważniejsze, że mam zdrowego synka przy sobie. Choć tych dramatycznych chwil trwających dla mnie całą wieczność i tego strachu nie do opisania nigdy nie zapomnę. Widzę, że marzec na razie należy do chłopców gratulacje mamuski![]() ![]() dla czekających |
|
|
|
#333 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Czekam z niecierpliwoscia na opis porodu i jeszcze raz gratuluje |
|
|
|
|
#334 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Balam sie tez plAczu i nie przespanych nocy, ale na szczescie jest lepiej Niz w ciazy ![]() Cytat:
Moze faktycznie jak dzieci spokojne w brzuszku to poza Nim tez. Zycze Ci tego :-* Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Baja super że się odzywasz po zmianie statusu na "mamusię" gratuluję powrotu do domku i radzenia sobie w opiece nad Jasiem
Jak będziesz miała czas to pisz do nas koniecznie bo jesteśmy ciekawe wszystkiego Jak mamusie tak piszą o tym wspaniałym uczuciu to mi aż ciężko w to uwierzyć ale podejrzewam że jak i ja zobaczę swojego boba to też będę się tak czuła, życzę sobie tego i każdej czekającej razem ze mną ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
![]() mi chodziło raczej o ten płacz i marudzenie całymi dniami
|
|
|
|
|
#336 |
|
Zadomowienie
|
a co on tam robił . . .
![]() Smarritapokaż zdjęcie ciasta, bo nie jestem sobie go w stanie wyobrazić a w szpitalu nie dacie rady ? ![]() ![]() no i nie rozumiem czemu 20 lat abstynencji... |
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
Macierzyństwo naprawdę odmienia kobietę! Nie wierzyłam, że jest to taka wielka zmiana. Ale jak patrzę na swojego synka to nieraz mi łza szczęścia się kula, że go mam, cudnie jest, gdy patrzy na mnie swoimi duzymi oczkami, robi minki,lub gdy uspokaja się w moich ramionach
|
|
|
|
#338 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ach i mialam napisać - ostatnio przeglądałam sklady mlek dostępnych w realu i tak jak przypuszczałam, teraz już składy są porównywalne. Przy zakupie sugerowałabym się ceną i preferencjami dziecka Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2014-03-08 o 19:59 |
||
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Monka mialam kilka sztuk body wypranych w platkach mydlanych w razie W, ale na szczescie moge prac w naszym proszku
Baja swiete slowa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A i można trochę posypać na górę przysmażonego/przypieczonego słonecznika. Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2014-03-08 o 19:59 |
|
|
|
|
#341 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Castia - jeszcze raz gratki
sama bym chciala tak blyskawicznie urodzic Ale widocznie takie prawo natury - nie zmeczyl Cie porod, to teraz synek Ci daje popalic ![]() Teqiba - szkoda tego weekendu, ale co sie odwlecze... ![]() Trzymam kciuki za Was ![]() Baja - fajnie, ze sie odzywasz, czekam na relacje Co do sterylizacji i podgrzewania mleka, to nie pomoge, bo moja tylko z cycka pila. Jutro wieczorem wraca malz Kto ze mna pakuje torbe w tym tygodniu? |
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Tequilla dzieki za info odnosnie skladu, faktycznie lepiej nie przeplacac
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pieknie piszesz o macierzynstwie
|
|
#345 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie, już mam
|
|
|
|
#346 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tego chyba nie polecam, ale skoro Mały się męczy to może warto spróbować. Sprawdziłam teraz na pudełku - można od urodzenia stosować. A on po prostu pomaga trawić. Bo właśnie z tymi problemami brzuszkowymi, to wszędzie w książkach, które mam napisane jest, że wynikają z niedojrzałości układu trawiennego, jak mówi Ela. Mam nadzieję, że będzie lepiej Cytat:
Cytat:
A nie możesz olać po prostu? Nie przejmować się workowatym płaszczem i pójść w czymkolwiek ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
Cudownie się to czyta - pisz do nas, jak tylko będziesz miała czas |
||||||
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#349 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
przejdzie na pewno i zapomnisz o strachu jak zobaczysz oczyska Kacperka ![]() Cytat:
mnie poleciła Gianna, pierwszego dnia picia wylądowałam w wc, a Młody zrobił kupkę po 2 dniach nie robienia Cytat:
Ja mężowi na wyjazd ![]() Mikołaj sobie czka w łóżeczku i bawi się w nie usnę
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
mmhym no wlasnie wstydze sie wyjsc w za duzych ciuchach
jutro ma byc cieplej, moze sie uda ![]() kate u mnie w szpitalu dawali bebilon pro nutra i wszystkim dzieciom pasowal :-P ale to chyba drozsze mleko. Narazie mojego mi wystarcza, ale zaczynam sie rozgladac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#351 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#353 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Czbasia, jak tam?
Cytat:
Mąż sprytnie wykorzystał okazję widzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
witaj ekspresówko ![]() Cytat:
na pewno sobie świetnie poradzisz z ogarnięciem wszystkiego. mam nadzieję, że FiFi zrozumie jak ma sie zachowywać grzeczne maleństwo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do przygotowania mm nie pomogę. słyszałam że w miarę sprawdza się przygotowanie ciepłej wody w termosie i zimnej w butelce i mieszanie na szybko ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
wcześniej oddacie go na weekend do dziadków albo na wycieczkę/kolonie wyślecie, to troszkę krócej będzie trzeba poczekać przynajmniej Cytat:
Cytat:
nawet jeśli podczas pobytu w szpitalu obowiazuje Cię l4 i to l4 jeszcze trwa, a Ty rodzisz, to l4 jest automatycznie przerywane i za pierwszy dzień macierzyńskiego uznaje się dzień porodu. nawet jeśli urodzisz o g. 23.59 to już ten dzień jest pierwszym dniem macierzyńskiego. do macierzyńskiego wliczają się weekendy, święta, dni ustawowo wolne przy okazji ja mam pytanie - słyszałam, że jeśli l4 jest wystawione przez gina do dnia porodu (podobno gin prowadzący tylko do dnia porodu może l4 wystawić) a my rodzimy po ptp, wówczas jest to już liczone jako urlop macierzyński. "przeterminowane" mamusie, jak to u Was jest?
|
|
|
#354 | |
|
Moderator
|
Cytat:
A gin nie wystawi Ci dluzej niz do terminu? Mi wystawil o tydzien dluzej na wszelki wypadek. |
|
|
|
|
#355 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a potem ponad 50 dni zaległego urlopu wypoczynkowego do wykorzystania![]() ostatnio pisałyście o blogach i K.T. nie wiem, czy trafiłyście na bloga http://misscferreira.blogspot.com/ bardzo lubię tam zaglądać. dziewczyna fajnie pisze. podoba mi się jej podejście do świata. no i jest z mojego miasta, w tym samym wieku i ma 3 dzieci
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2014-03-08 o 22:42 |
||||
|
|
|
#356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja, miałam dzisiaj, ale było dużo sprzątania i potem padłam TŻ się czymś zatruł i biegał do wc, więc nigdzie nie wychodziliśmy, powiedział, że jutro jak się będzie lepiej czuł |
|
|
|
|
#357 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
w sumie trojki tez juz mozecie pomalu kupowac ![]() Cytat:
wspolczuje Cytat:
|
|
|
#358 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze raz dziękuję za gratulacje
dziękuję ![]() Cytat:
Kasia rób tak żebyście obie były zadowolone, szczęsliwe i spokojne. oby wszystkie hormony szybko się uspokoiły! Cytat:
buziak dla Jasia Cytat:
![]() nie wiem czy to zasługa akurat kropelek czy po prostu był tak zmęczony bo płakal cały dzień ![]() ale będę podawać i zobaczymy - kupki co prawda nie było ale sporo gazów oddaje.ehh Cytat:
ponoć jestem stworzona do rodzenia dzieci! ![]() mi gin wystawił L4 do 10 marca. cięzko trafić w tp jesli rodzi się SN - bo nie wiadomo kiedy się urodzi( )mi dał tak na wszelki wypadek - zeby zamieszania nie było jakby brakło dzien czy dwa. wlasnie mlody zjadł więc kładziemy się spać. dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- aaaa któraś pytała jak tam ruchy dziecka w dzien porodu - mój młody szalał bardzo nawet będąc już na IP wiercil się i kręcił.... ![]() Trisdom dziękuję za nazwy kropelek! spróbujemy z Delicolem, jak nie bedzie poprawy kupimy cos innego Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-03-08 o 23:49 |
||||
|
|
|
#359 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() beztroskiego dziecinstwa dla Malwinki wspolczuje problemow brzuszkowych Niestety to tak przewaznie jest, ze dwojka dzieci jest kompletnie inna Ja juz mam stracha, jak to bedzie u nas Cytat:
dla Oli, kochane dziecko Masz z nia tak samo jak ja mialam z Natalka ![]() Cytat:
Cytat:
na szczescie Olenka nie chce nadwyrezac polkoli myslowych mamusi ![]() nooo ja bym sie musiala w koncu zebrac ![]() szkoda, ze juz musi wyjechac A kiedy znow przyjedzie ?? Cytat:
Zreszta jak u nas juz jest tak ladnie to za chwile bedzie u was my mielismy dzis 17 stopni ![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
![]() wewill ja tez tak jak maggie nie pamietam juz jak to bylo z ruchami
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2014-03-09 o 00:05 |
||||||
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis 9 marca o 1 w nocy sn przyszla na swiat Misia. 3050 G wsio ok. Wody odeszly 8
Marca po 10 rano. To byl mega hardkor.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

Mam nadzieję, że tak zostanie 
opycham się słodyczami, jem smażone, pomarańcze, na co tylko mam ochotę. 

jutro ma byc cieplej, moze sie uda
czopus wylazl