|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
poprostu podziwiam ) co mi wybitnie było nie w smak wiem dziwna jestem ![]() Cytat:
chyba coś w tym jest ![]() te 6tyg to taka umowny czas u niektórych trwa to krócej u innych dłużej, ale powinnaś iść do lekarza po pierwsze do kontroli po drugie żeby się poradzić. Cytat:
swoją drogą nawet moja babcia zażartowała ze gdybym nią była to gospodarz byłby bardzo zadowolony bo mało jem i generuję małe koszty a dużo ze mnie mleka tak wiem bardzo subtelne
|
|
|
#3962 |
|
Zadomowienie
|
Dobra zadzwonię w poniedziałek do gina...choć nie cichego widywac , ale przy okazji zaswiadczenie do becikowei wezmę...tyle tygodni krwawienia...masakra
Brzuch mi sie wchłania już cięcie widze bez lusterka
|
|
|
|
#3963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dokładnie ten sam model stanika w rozmiarze 65D i 75D, wyglada to komicznie. A zeby było śmieszniej w ten 75D wchodzę tylko tuż po karmieniu W swoje spodnie sprzed ciąży już się mieszczę, za to koszule pękają w szwach.
|
|
#3964 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
często mnie nachodzi taka melancholia ![]() Cytat:
ale potrafiłam w myślach odtworzyć dokładnie jak to było, gdzie mnie kuło, gdzie ciągnęło, jak mocno rozpierało, każdy szczegół togo bólu, teraz po córce pamiętałam może 2tyg, teraz gdy się nad tym zastanawiam to nie mogę sobie przypomnieć, wiem że bolało ale nie wiem "jak". Wiem że był okropny ale jaki nie pamiętam.Cytat:
![]() a co do wyczulenia Doris... Mieliśmy to samo z młodym i nie mam pojęcia jak to możliwe. początkowo myślałam ze to przypadek ale sytuacja powtórzyła się kila razy.Cytat:
dla TŻ
|
|
|
#3965 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A to wyczulenie dzieci to chyba 6 zmysł ![]() Cytat:
![]() A ze spodniami ciężko-jeszcze dżinsy to spoko albo eleganckie materiałówki nie wchodzą przez biodra. Minęło 4 miesiące więc zaczynam wątpić że biodra się jeszcze zejdą (tyłek większy na szczęście nie jest, ale biodra już mi chyba zostaną takie szerokie).
|
|
#3966 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do pogrubionego - podpisuję się obiema nogami i rękami. Nie sądzę żebym była w stanie zapomnieć o tylu godzinach tak strasznego cierpienia. Po jakimś czasie być może będzie mi odrobinę łatwiej o tym myśleć, może wspomnienie będzie odrobinę mniej żywe, ale świadomość tego, co ja myślałam podczas bóli i jak bardzo chciałam zniknąć, zawsze zostanie ze mną. Trzeba też wziąć pod uwagę, że różne kobiety różnie znoszą ból. Cytat:
|
|
#3967 |
|
Zadomowienie
|
Kobiety jak mi dobrze..... Alek spi, maz jeszcze pracuje przy komputerze, a ja siedze sobie w sypialni w lozku, przy zapalonej lampce, radyjko cichutko gra, czytam ksiazke na tablecie i sącze sobie kubek grzanego wina..... cisza i spokoj... Uwielbiam
|
|
|
|
#3968 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieki za opis i gratulacje Ja przez tydZien po porodzie nie moglam siedziec i nie wpadlam na to zeby kupic kolko do plywania i tak sie meczylam... Dziewczyny ja dzis bylam w galerii i bylam chyba jedyna matka z gondolą. Cala reszte maluszkow jaka widzialam jezdzila w nosidelkach Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3969 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
A ja mogę... ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
U mnie też to często spotykane,nawet na ulicach.
|
|
#3970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I generalnie jesli przy następnym porodzie będę miec tak samo - tzn. Skurcze pojawiające się i znikające, to nie będę się frustrowac, ze znikają, tylko cieszyć, ze mogę chwilę odpocząć i nabrać sił. W sumie takie naturalne zzo ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
Jesli jadę samochodem na spacer to oczywiście biorę gondolę.
|
|
#3971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w sumie jak ktos przyjechał samochodem to wygodniej tak. Ja póki co nie byłam jeszcze z małą w galerii.
|
|
#3972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Najczęściej.. nauczyciel WF w liceum Z racji tego.. że.."miałam" okres na okrągło a że mnie lubił, to nie zapisywał moich @ ![]() Ja też. Każde cierpienie jest warte dla takiego skarbu.. Lecz wiem, że kiedy ns. razem będę rodzić.. najpierw sprawdzę czy mi fotel dobrze złożyli. żeby nie było powtórki z rozrywki. ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Roane - w ogóle, gratulacje z okazji ustalenia daty! ![]() ![]() I brawa dla TŻ
|
|
#3973 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zazdraszczam, szczerze. Cytat:
|
||||
|
|
|
#3974 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny z racji że dziś dzień kobiet i trochę zaczerpnęłam świeżego powietrza i humor całkiem super i moje dzieciaki przekochane dały mi dziś fory postanowiłam coś tam zrobić dla siebie i tak: * któraś z was polecała pastę cukrową z all do depilacji wieki temu a raczej powinnam napisać wątki temu i proszę jeszcze raz o linka ![]() * czy któraś z Was wybielała kiedyś zęby laserem? warto? nie wiem jak ugryźć temat a we wrześniu mam wesele u siostry i chciałabym sobie taki zabieg zafundować. a jeśli nie laser to czym wybielałyście ząbki?
|
|
|
#3975 |
|
Zadomowienie
|
|
#3976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie mam zamiar wprowadzać już dodatkowe pokarmy do mojej diety a we wtorek (Jaś skończy 4 tygodnie) spróbuję czekolady. Cytat:
Bardzo ładna parka ![]() Na pewno będzie dobrze! Wiem co czujesz, mnie to czeka za 3 tygodnie. |
||
|
|
|
#3977 |
|
Rozeznanie
|
Mi tez tak powtarzali i sie spawdzilo mino ze @ trwala tydzien to nie poczylabym gdyby nie byla widoczna. Ja przyjechalam gondola bo mialam blisko i chcialam zeby malemu bylo wygodnie bo spal ale nastepnym razem na 100% jade w nosidelku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3978 |
|
Raczkowanie
|
Migotko
za badanie a pozostałym mamom dobranoc
|
|
#3979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wcale nie tak zle jakby sie wydawało. ( odnosnie fotelikow) Szczerze mowiac zazdroszczę Ci takiego porodu - spójrz na to zzo tej strony. Dotknęlas najbardziej pierwotnej części istnienia ja np nigdy nie bede miała na to szansy. Szczęściara z Ciebie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3980 | |
|
Wtajemniczenie
|
TŻ trzyma małego na kolanach i z nim gada. Wogóle uwielbiam słuchać jak TŻ gada z małym - no czasem takie teksty wali, że nie mogę się powstrzymać i zaczynam się śmiać. A jak już szczerze zaczynam się śmiać, to
![]() Poród i to jak TŻ odnosi się teraz do naszego dziecka szczerze utwierdził mnie w tym, że dobrze wybrałam i że dobrze że zostałam wybrana - każdej z Was życzę tak troskliwego, ogarniętego i kochającego faceta. Który na dodatek zrobił dzisiaj rybę po grecku ![]() Co do ślubu, to bardziej formalność, nie mam ciśnienia na tego typu kwestie, tyle że ułatwi nam to załatwienie kilku spraw formalnych. Prawdopodbnie będziemy tylko my, świadkowie i SuperDzidziuś, grono wybitnie doborowe ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
Mam nadzieję że czas da mi perspektywę.Co nie zmienia faktu, że już po kwadransie skurczy modliłam się o cc
|
|
|
|
|
#3981 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz jak to wszystko piszesz przypomina mi sie jak prosilam swoja znajoma zeby przestala mi opowiadac smieszne sytuacje bo umieram z bolu gdy sie smieje :p. Nie pamietam juz zadnego bolu poporodowego po prostu sama sytuacje. Troche taki flash back Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3982 |
|
Wtajemniczenie
|
Le la, Roane: ja tez wspolczuje kobieta w ciazy jak je widze. A porodu i bolu nie zapomne nigdy. To byla dla mnie ogromna krzywda i cierpienie.
Wysłane z mojego KB901 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Perfuzja - fajny ten stanik Allesa - Rene. Podoba mi sie.
Czy jest jakiś sklep stacjonarny w Wawie np w centrum, gdzie można te staniki kupić? Na razie mam dwa z H&M, ale przydałoby mi sie coś porzadniejszego. Dziekuje ![]() Cytat:
Śliczne Cytat:
![]() Co do dzisiejszego podania odciagnietego mleka TZ nie potrafił nakarmić dziecka butelka Medeli - stwierdził, ze smoczek jest za duży, sięgną prosto do gardła, a poza tym nic z niego nie leci. Mi sie potem oczywiście udało ![]() Muszę wybudzac dziecko na karmienie, bo ma za mały przyrost wagi. Zauważyłam, ze jest szczuplejsza. Wydłużyła sie, ale nie nabiera ciałka odstawiam kawę (zaczęłam pic od tygodnia bardzo słaba), bo może to od tego sama nie wiem, bardzo sie martwię.
|
||
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ratunku
Co zrobić, zeby mój syn zaczal chodzić pózniej spać?? Dzisiaj pobudka była o 5h15 :ryczesmarkam: Wczoraj naprawdę wydawało mi się, ze spał dużo. Obudził się o 6h, a potem drzemki mniej wiecej: - 7h45-8h30 - 10h-13h30 (spacer i 1,5h po spacerze) - 15h-15h45 - 17h-17h45 (spacer) A i tak o 18h45 zaczal mi robić taka awanturę ze zmęczenia, ze nawet chusta nie pomagała. Wiec o 19h15 go wykąpalam i o 19h40 spał jak zabity. Potem pobudki o 2h i 4h, a o 5h15 przywitał dzien. Wzięłam go do siebie do łóżka i nie rozmawiałam z nim, ale on gadał ze sobą cały zadowolony i ani mu w głowie było spanie ![]() milka allesa kupowałam przez internet. Mała bardzo zle przybiera? Jak wyglądają przyrosty?
|
#3985 | |
|
Raczkowanie
|
Roane, najważniejsze, że masz to już za sobą.
I gratuluję daty ślubu. ![]() Isia, u mnie 6 tyg już trwa. Byłam na kontroli u ginekolog i powiedziała, że do 8 może trwać, a dłużej już nie bardzo, wówczas należy robić badania czemu się przedłuża. Cytat:
A potem- tak jak dziś- wstaje o 5 i dla niej jest już dzień ![]() Tak więc ja wstałam razem z nią, a ona od pół godzinki znów śpi; tylko ja zasnąć już nie mogę, ech.. ![]() U nas niestety nie fajnie- Mała ma dysplazję stawu biodrowego prawego. Teraz mamy ją układać w pozycji żabki jak najwięcej, a za 3 tygodnie najpeniej czeka nas aparat. Biedactwo.
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
Mala wspolczuje.
Wczoraj zjadlam surowke z kapusta, pozniej dopadly mnie gazy, to i borysa tez w nocy kurka juz ngdy!! Zauwazylam, ze lepsze dni i noce sa wtedt kiedy w dzien daje rumianek, zobacze dzis... wlasnie popija. Kupy nie bylo od wczoraj rana za to bakow mnostwo ;( masakra w nocy. W ogole pobudko na karmienie znow 1,4,5:40 a pomiedzy steki Perfuzja u nas podobnie ok 6 wita sie z nami i nie ma mowy o spaniu... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2014-03-09 o 08:22 |
|
|
|
#3987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam caffe latte, kelly i sara- dla mnie wszystkie są mega wygodne ale wydaje mi się, że wszystkie mają podobny krój i głębokość miseczki ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Send from my IPhone
|
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
Mała współczuje bardzo - biedna Emilka
migotka miedzy 6 a 7 to Emil budził się od zawsze prawie. Ale kurna 5h to przesada - jeszcze ciemno jest
|
#3990 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam!
Dorotka dosypia, ja już zasnąć nie dałam rady. Noc ok, tylko znowu o 5 rano awantura nie wiem o co Podarła się ze 20 minut (bawić się nie chciała, oczy zamknięte tylko machała rękami i nogami-każda pozycja była zła, nawet na rękach), zawinęłam ja wreszcie i się uspokoiła i poszła spać dalej. Czasami nie ogarniam tej mojej córki![]() Cytat:
Może być to o czym wcześniej dziewczyny pisały-że mała nie pije mleka z 2 fazy tylko poprzestaje na pierwszej., bo potem jest ciężej ssać i się jej nie chce. Najszybciej tego tłustszego mleka popije po odciąganiu przez Ciebie. Cytat:
![]() Doris pada koło 21/22. Budzi się na karmienie o 4 (ostatnio za nic nie chce spać dłużej), do 5 przy cycku spokój. O 5 robi mega awanturę przez ok pół godziny <więc ja już jestem wybudzona na maksa>, zawinięta przy cycu idzie spać do 6.30/7, robi wielką kupichę i wita już dzień zazwyczaj z uśmiechem. Cytat:
U nas kiepsko było na początku z lewym biodrem. Prof kij wie czego chciał małą wbijać w gacie ortopedyczne już jak miała miesiąc (w ogóle twierdził, że w tych gaciach powinna być przez 20 godzin dziennie!!!). Na szczęście nasza neonatolog posłała nas do innego na konsultacje, bo stwierdziła, że przecież to wcześniak i ma prawo by to odwiedzenie na tym etapie było takie a nie inne. No i byliśmy u innego ortopedy. Ten zachęcił do chustowania, pokazał jak małą nosić na rękach, jak układać na brzuchu, ale też mówił, że ważne by dziecko ruszało jak najwiecej nogami by kształtować mięśnie wokół stawu biodrowego (co się nie dzieje gdy jest wbite w te gacie przez większość dnia) i na ten moment odwiedzenie lewego biodra jest minimalnie mniejsze niż prawego. Jestem pewna że u nas najwięcej pomogło codzienne chustowanie do którego zostałam nadal zachęcona po ostatniej wizycie. Dzieci są bardzo plastyczne więc się nie martw-będzie dobrze Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

Wogóle muszę Wam powiedzieć że z zupełnie innej perspektywy widzę teraz to co piszecie o swoich maluchach - rady nabrały wymiaru praktycznego. Widzę coraz większą wartość w forum.
poprostu podziwiam
) co mi wybitnie było nie w smak
swoją drogą nawet moja babcia zażartowała ze gdybym nią była to gospodarz byłby bardzo zadowolony bo mało jem i generuję małe koszty a dużo ze mnie mleka

dla TŻ 

Spojenie też daje mi się we znaki całkiem wyraźnie. Ale te wszystkie bóle z punktu widzenia porodu to jak łaskotnie 

to nie poczylabym gdyby nie byla widoczna.
za badanie a pozostałym mamom dobranoc 

:ryczesmarkam:
I gratuluję daty ślubu.
16.06.2012