|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Cytat:
Cytat:
podziel się plis, jakie kwiaty proponuje Ci zamiennie Cytat:
wiejskie a wieśniackie teraz to faktycznie ogromna różnica ![]() Cytat:
nie to co te łopaty, jakie robili kilka lat temu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a dzisiaj zakupiłyśmy sukienki na wesele dla mojej 12- letniej siostry, trafiłyśmy na promocję z okazji dnia kobiet i będzie laseczka, że hoho
|
|
#3422 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wie któraś czy w rossmanie na ten kupon rabatowy można kupić jedne perfumy czy więcej?
|
|
#3423 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3424 |
|
Wtajemniczenie
|
Elrosa – mamy zaproszenia w podobnym stylu, niestety u mnie też nie bardzo się podobają, tym co widzieli jak na razie. Tylko babcia powiedziała, że bardzo fajne
W końcu jakieś inne a nie tylko kokardki Jedna co się zna heheCo do obrączek. Nie mogę namówić nawet TŻta na pójście i pooglądanie czegokolwiek bo to jeszcze za wcześnie Do tego zdecydowałam, że moje pomarańczowe buty niestety wylądują na allegro bo za nic ich nie rozchodzę
|
#3425 | ||
|
Raczkowanie
|
Linaewen, ślicznie masz to wszystko zgrane
A ta sala w chacie grillowej jest boska!Cytat:
A skąd macie swój? Ten jarcar jest ze śląskiego, chyba z Cieszyna tak dokładniejUwielbiam amarantowy! Cytat:
![]() ![]() A masz już jakąś piosenkę/ścieżkę muzyczną wybraną na ten moment przyjęcia?
|
||
|
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Eee to cenowo wychodzi bardzo atrakcyjnie! Świetny wybór
![]() Cytat:
ja też się liczę z tym, że u nas wiele rzeczy będzie delikatnie mówiąc mało popularnych, ale za to naszych od serca ![]() Wysłane z mojego GT-I8260
|
|
#3427 |
|
Zadomowienie
|
iliy, Twoja suknia bardzo mi się podoba
![]() TysiaBB1989, piękny jest Śniło mi się, że w dwa dni wypisałyśmy cały wątek Suknia na modelce wygląda jak wygląda, na żywo tysiąc razy piękniejsza I leży też ładniej.Pomarańczowy pasek i żółte słoneczniki czy zielony pasek i słoneczniki? Mam rozkminkę Myślałam o żółtym, ale chyba byłby za mało wyróżniający się. Butów szukam w kolorze nude
|
|
|
|
#3428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję!
(też tak myślę )Cytat:
Ja bym dała chyba zielony pasek i słoneczniki Ja poprzeglądałam wszystkie nasze umowy, żeby się upewnić, że wszędzie daty są dobrze wpisane Taka faza mnie naszła I popatrzyłam na daty podpisywania umów, kurczę, połowa marca, połowa kwietnia - a pamiętam to, jak dziś! Skoro rok minął tak szybko to co dopiero jak szybki zleci mi pół roku do ślubu
|
|
|
|
|
#3429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3430 |
|
Raczkowanie
|
Drogie PMki,
wiem, że sukni ślubnej nie powinno się wybierać z internetu bo nasze wyobrażenia o niej mogą być zupełnie inne niż okaże się w rzeczywistości, albo będzie pasowała nam zupełnie inna, ale... ja totalnie nie mogę znaleźć nic co by mnie oczarowało W poniedziałek jadę szukać jej na żywo i mam nadzieję, że coś wypatrzę i będę wiedziała, że to ta! Wy też tak miałyście ?
|
#3431 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja się staram powstrzymywać od tego, mam je u siebie w biurku, ale nie chcę ich zniszczyć. Ale nie czasem otwieram pudełeczko i na nie patrzę. Już za 49 dni będą zdobić mój i narzeczonego palec. |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dlatego zupełnie przestałam oglądać suknie w katalogach, w necie. Przymierzyłam mnóstwo sukien i tylko w tej mojej zrobiłam na bliskich wrażenie, więc wybór był oczywisty... i dopiero po kilku tygodniach się do niej w 100% przekonałam i teraz nie zamieniłabym jej na żadną inną ale ja tak po prostu mam
|
|
|
|
|
#3433 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uszy do góry, będzie dobrze
|
|
|
|
|
#3435 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bzduram sobie tak od kiedy wiem, że w poniedziałek pierwsze wizyty w salonach
25.10.2014 Edytowane przez Le_lena Czas edycji: 2014-03-08 o 22:35 |
|||
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie póki co entuzjam opadł na dno totalne. Zmarł mi (ostatni) dziadek. Może mnie nie być jakiś czas.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
Linaewen trzymaj się.. nie wiem co więcej napisać
Edytowane przez mimi_77 Czas edycji: 2014-03-08 o 23:42 |
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
Linaewen przyjmij moje wyrazy współczucia...
|
#3439 |
|
Raczkowanie
|
ewaden
My jedziemy Warszawą M20 wstawię na dole. kremową. Ufff... odetchnęłam, że nie kicz.. zaproszenia zostają, reszta będzie skromniejsza. inspiracji całościowej TŻ nie mam.. jedynie garnitur, który był na targach, a z resztą zdaję się na pomoc "sklepowych" z giacomo conti, bo są prześwietnymi doradcami. ewentualnie krawcowej od mojej sukni zapytam o zdanie. pysia1987 już pewnie po pracy więc dałaś radę... 12 są najgorsze mimi_77 superceny w tej kwiaciarni! mojakaren superinspiracje jak ktoś ma wesle w stylu rustykalnym i Pan Tadeusz superpasuje! iliy przepiękna suknia, mi się podoba z trenem, i wrzosowy fajny jako kolor na wesele elrosa widzę, że też masz niebieskie dodatki.. napisz co zaproponowała Pani zamiast chabrów niestety dużo kwiatów niebieskich są bardziej fioletowe; zaproszenia ciekawe i chciałabym dostac w takim stylu, ale bym takich nie dawała, bo ja mam styl sali taki pałacowy więc bardziej w takim chciałam dodatki, może niektóre troszkę lżejsze i mniej przepychowe (poza zaproszeniami)cornflower_girl czyli Twoja mama ma opinię podobną jak moja, i ja też ubieram wolny przód zastanawiam się czy do kościoła nie ubrac zwykłych w stylu nude, bo wczoraj kupiłam śliczne, ale na wesele na pewno open toe bez platformy, zastanawiam się nad tanecznymi ![]() przekonałaś mnie tym, że warto wytrzymac w długiej sukni do północy tym bardziej, że większośc panien młodych wytrzymuje w długiej całą noc, a rzeczywiście niektórzy goście mają strojne sukienki i warto się wyróżniac... cude prześliczna sukienka.. też myślałam o słonecznikach w bukiecie ślubnym na początku.. są cudnymi kwiatami!! nawet dzisiaj dostałam na 8 marca od TŻ TysiaBB1989 Ja nie znoszę różowego w żadnym odcieniu ani postaci, ale uważam, że na ślubach wygląda bardzo ładnie i świetnie się komponuje... a amarant do tego ciekawie kontrastuje. ładnie to wygląda ![]() Linaewen zazdroszczę Tobie i innym ślubu w plenerze.. bardzo pięknie będzie chociaż ja bym się nie odważyła zdecydowac... Moje kondolencje z powodu dziadka... Bardzo współczuję... wszystko się ułoży na pewno... Drogie PMki nie wiedziałam, że do wjazdu tortu itd. wybiera się muzykę etc. myślałam, że to w gestii zespołu... =/ teraz nie wiem ile jeszcze przede mną rzeczy My mamy warszawę M20 wstawiam link. http://www.warszawyslubne.pl/warszawy_slubne.html ta po prawo... ale nie wiem pomysłu jak ją przystroic na niebiesko (nie ecru, bo nie będzie widac), ale chcę bardzo coś skromnego, bo sam samochód już jest moim zdaniem bardzo ślubny... Macie jakieś pomysły na drobną dekorację?? ma dziwny przód więc ciężko coś będzie... TŻ jest miłośnikiem aut PRLu a ja nie chciałam żadnego kabrioletu ani sportowego więc to auto to był super wybór Przyszły i odebraliśmy obrączki... wrzucam fotkę ze strony jak zrobię fotki to wrzucę w realu... klasyczne z żółtego złota tylko niska próba, bo przy tym producencie niemieckim jakieś supermarkowe nie ma to żadnej różnicy jaka próba... w jakiej cenie około kupowałyście??? nie chcę byc wścibska, ale chodzi o to, że mi się wydawały wszystkie drogie, a np. apart nieosiągalny... kupowaliśmy u nas w Cardano...
specyficzna, najszczęśliwsza... ![]() razem od 14.07.2009 zaręczeni od 13.01.2012 ślub 2.08.2014r. Edytowane przez patricia_pati Czas edycji: 2014-03-08 o 23:48 |
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
my placilismy 1100 zl za obraczki. dawalismy swoje zloto.
plus 3 diamenty w mojej. proba 585 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładne obrączki ![]() My też w Cardano ale zdecywowaliśmy się na polskiego producenta. Szkoda nam było kasy wydawać za markę (?) a próba 585 jest wystarczająca. My płacilismy coś koło 2 tys. (pisałam w drugim wątku). Klasyczne proste tyle , że soczewkowe i szersze. A ile czekaliście? Nam w przyszły czwartek minie miesiąc wiec czekamy na sms, pewnie bedzie na dniach. Co do muzyki podczas wjazdu tortu - nie zastanawialismy się nad takim szczegółem. Zdajemy się na zespół. Nie jedno wesela grali wiec się znają.
|
|
|
#3442 |
|
Raczkowanie
|
Mimi my czekaliśmy chyba dokładnie 4 tygodnie, ale placilismy mniej niz wy mimo ze niby markowe bo mamy waskie po 4 mm i male rozmiary i pewnie dla tego no i proba 333 i promocja targowa -20%. Przekonala nas gwarancja i zero roznicy przy probie i ze sa super wygodnie profilowane od srodka znaczy soczewkowe? Ze takie wypukłe klasyczne?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Mimi a jaka to kwiaciarnia? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kwiaciarnia nie jest w Toruniu I szefową jest kuzynka teściowej więc troche nam zleciała z ceny
|
|
|
#3444 |
|
Wtajemniczenie
|
Linaewen, moje kondolencje...
Co do sukien, to ja też na necie nie wybierałam. Tzn. oglądałam, ale tak obiektywnie i nie było mowy o tym, żebym poszła do salonu i powiedziała "chcę zmierzyć ten ten i ten model". Wybierałam modele i fasony dopiero na żywca, w salonie, oglądając w internecie nie było mowy o motylkach w brzuchu
|
|
|
|
#3445 |
|
Raczkowanie
|
Mimi a gdzieś blisko Torunia. Rozumiem czemu tak tanio
to super się wam udało. Mojego taty kuzynka ma kwiaciarnie ale nie wiem czy nie zepsuje relacji jak cos będzie nie tak i czy nie wypada wtedy zaprosic np. Na poprawiny. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3447 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie martw się, że nie rozróżniasz tych kolorów. W zasadzie w poszukiwaniu dodatków ciągle wpisuję ciemny róż, fuksja, amarant i purpura... I niestety nigdy nie wiesz co dla kogo jaki ma odcień ![]() A ostatnio wykukałam dekorację sali, na którą się uparłam, więc podłączam. Może się przyda Na pewno można wykorzystać do każdego koloru:http://www.dekoracje4u.pl/portfolio/.../#!prettyPhoto I bukiety... http://funwithdecor.blogspot.com/201...et-slubny.html ---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:33 ---------- Mój na szczęście już wymiękł i w następnym tygodniu idziemy szukać i kupić obrączki. Pomogło wypisanie rzeczy do załatwienia i podzielenie ich między nas oraz rozmowa o planowaniu budżetu (bo mi na obrączki zabraknie jak się rozszaleję na biżuterię i dodatki do sukni ślubnej)
|
|
#3448 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ślub w sierpniu dopiero!!! ostatnio prawie chciał kupic garnitur, ale mu to wybiłam z głowy przy zamawianiu zaproszeń chciał projekty winietek i całej reszty i zdziwiony czemu ja nie chcę już miec. ręce opadają...
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Linaewen, wspolczuje
![]() Obraczki nie kosztuja nas nic bo mielismy swoje zloto w ilosci takiej, ktora pokrywa wszystkie koszty. Bez tego nie wiem ile by kosztowaly, bo nie spojrzalam na cene, wiem tylko ze robocizna 600zl.Sukienki w necie ogladalam, a jakze i warto... DLA PRZYJEMNOSCI jednak okazalo sie, ze w tych, ktore mi sie podobaja na zdjeciach, wygladam jak w koszuli nocnej podobaly mi sie lekki, zwiewne, najlepiej odciete pod biustem potem w kazdym salonie wciskano mnie w sukienke o kroju A, bom w rozmiarze XL, wiec w takiej bedzie mi ok. Wygladalam jak stara baba ![]() Ostatecznie stanelo na princesce, ktora ukrywa moje mankamenty, podkresla zalety i w ktorej.sie dobrze czuje ![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3450 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.

Nie ma kto zrobić mi zdjęć i czym (telefon w naprawie), więc na zdjęcia troszkę poczekam.
ja będę mieć niebieskie buty i bukiet (marzy mi się z chabrami, ale kwiaciarka mi je odradza ze względu na małą trwałość - obiecała wymyśleć jakąś alternatywę, ale żadne inne niebieskie kwiaty mi się nie podobają, więc prawdopodobnie skończy się na niebieskiej wstążce albo takich suszkach, jeśli będzie mogła je zdobyć), pan młody dostanie biało-niebieską butonierkę (w załączniku jest ze sztucznych kwiatów, ale chodzi mi o pomysł
). Z biżuterii niebieski grzebyk we włosach, reszta będzie srebrna.
U mnie niestety do sali nie pasuje taki klimat

15.09.2014
Wszystkiego tu się dowiedziałam. Za co jestem mocno wdzięczna, bo potem tuż przed byłaby panika
Myślałam o żółtym, ale chyba byłby za mało wyróżniający się. Butów szukam w kolorze nude

dlatego zupełnie przestałam oglądać suknie w katalogach, w necie. Przymierzyłam mnóstwo sukien i tylko w tej mojej zrobiłam na bliskich wrażenie, więc wybór był oczywisty... i dopiero po kilku tygodniach się do niej w 100% przekonałam i teraz nie zamieniłabym jej na żadną inną 
przy zamawianiu zaproszeń chciał projekty winietek i całej reszty i zdziwiony czemu ja nie chcę już miec. ręce opadają...