Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-09, 10:16   #1921
sylvuniaa84
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Witam niedzielnie

Przeglądam od rana łóżeczka itp na allegro ale jakoś nie mogę sie zdecydować na nic..
Potrzebuje łóżeczko i materaz + ochroniacze... no i pościel.Kołderke i poduche mam.
Zamówiła bym na allegro,ale kurcze jakoś mam obawy,nie wiem czemu.Wydaje mi sie że nie wysla wszystkiego..że zapomna o śrubkach itp ;p
Znajoma miala taki przypadek z ławą nie wysłali jej blatu bo zapomnieli
Stary 2014-03-09, 10:45   #1922
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
Witam się wieczornie
Sylwia strasznie dużo już masz !! zadrosczę, wózek mi się strasznie podoba zawsze jak patrze na nie to mi się podobają ale nietety waga dla mnie zbyt duża nie dała bym rady go wnieść po schodach. Zmobilizowałam się do szukania łóżeczka, ale sama już nie wiem co chce

Berenika proszę, wpisz mi żę będzie u mnie dziewuszka - imiona wybrane Aria Elena będzie
My mieszkamy w domu więc wnosić wózek będę co najwyżej na piętro. A co do wagi to mąż dał radę wnieść całe pudło z tym wózkiem (czyli stelaż, gondola, spacerówka) bez większych problemów więc może i ja sobie dam z nim radę.
Gratulacje bardzo orginalne i piękne imiona wybraliście.

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie

Przeglądam od rana łóżeczka itp na allegro ale jakoś nie mogę sie zdecydować na nic..
Potrzebuje łóżeczko i materaz + ochroniacze... no i pościel.Kołderke i poduche mam.
Zamówiła bym na allegro,ale kurcze jakoś mam obawy,nie wiem czemu.Wydaje mi sie że nie wysla wszystkiego..że zapomna o śrubkach itp ;p
Myślę że nie masz co się bać zakupów przez neta. W razie czego to są przecież reklamacje, zwroty. A może na ceneo.pl poszukaj i przez konkretny sklep internetowy zamów.
A będziesz od razu dzieciątku pościel dawać? Bo my kupiliśmy i się zastanawiam czy to bezpieczne i czy nie lepszy sam lekki kocyk na początek.

A wiecie że podobno ceny dziecięcych rzeczy, na pewno wózków, idą w górę? W dwóch sklepach nam powiedziano że wchodzi jakaś kon-coś tam i przez to, to co mają jeszcze na sklepie sprzedają w starej cenie, a nowe dostawy przychodzą już z wyższymi cenami. Wózki 50-100 zł doroższe. A tam gdzie kupowaliśmy wózek powiedziano nam że w ostatniej chwili nam się udało kupić ten wózek w takiej cenie i z tyloma akcesoriami bo dostali od producenta zakaz sprzedaży wózków z dodatkami typu adaptery, moskitiery, pompki, folie przeciwdeszczowe itd. Bedę śledzić aukcje tego sklepu i zobaczymy czy nas faktycznie tak będzie.

A dziś rozpoczynamy 25 tydzień.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 10:58   #1923
Aldrin
Zakorzenienie

Witajcie niedzielnie, niby słonecznie ale zimno i w średnim humorze

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Mąż odebrał wyniki i po 2 godzinach mam 114 trochę się stresuje teraz...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to masz super wyniki, nie ma się co denerwować

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
ależ sobie spacer zrobiłam po te wyniki uh, ale dotleniona jestem
glukoza po 2h 115
do tego nie mam HIVa
i TSH wporząsiu. otwieram piccolo

każdy tylko mówi o tym piccolo ja też chce

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Właśnie się zważyłam, wieczorem z pełnym brzuchem i po 2tyg opychania w szpitalu tylko pół kilo więcej czyli w 25tc +3,5kg.
Wyczuwam opiernicz jutro
oj tam jeszcze nadrobisz a jak nie to po ciąży nie będzie co zrzucać, najważniejsze, że maluszek się dobrze rozwija

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Co do skurczy łydek to również niedobór potasu może być przyczyną:

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...zic_35864.html
mnie też w nocy łapią skurcze łydek

Cytat:
Napisane przez eweden Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
zaraz spróbuje nadrobić co naskrobałyście przez ten czas co nie zaglądałam czyli 2 albo 3 dni, a tymczasem melduje się po czwartkowej wizycie u gina i wczorajszej u diabetologa... Wyszła mi niestety cukrzyca ciążowa, wynika na czczo 86, po 1 godz 181, po dwóch 174... :/ od wczoraj zaprzyjaźniam się z Zestawem Słodkiej Mamy, 4 razy dziennie mam kontrolować cukier + uczę się jeść inaczej niż do tej pory. Za 2 tyg spowrotem do diabetologa. Ale dla Malutkiej zrobię wszystko, choćbym miała do końca ciąży jeść samą sałate
Do tego wyszła mi infekcja dróg moczowych czy coś, czyli ten Żuravit co biore chyba niewiele daje, dostałam antybiotyk i pewnie dopiero przejdzie. Serduszko Niuni biło 139/min

Berenika_26 możesz mi dopisać wizytę 3.04.2014 r.

Dziś zaczynam III trymestr, nie mogę uwierzyć, że jeszcze 3 mce i dzidziuś już będzie na świecie!!!

Wszystkiego najlepszego z okazji naszego dnia kobietki!

no to "kciuki: za motywację i za zdrowsze, lepsze odżywianie i oby infekcja szybko minęła

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość

Dziewczyny muszę się pochwalić.
Wczoraj poczyniliśmy grubsze zakupy wyprawkowe. Mamy:
- wózek
- łóżeczko z szufladą, materac, pościel (choć nie nie będzie od początku pewnie używana ale jest śliczna)
- rożek
- wanienkę, butelkę, szczotki, smoczek, przybory kosmetyczne
- pieluchy tetrowe i flanelowe
- łapaki niedrapki, skarpetki i czapeczkę
- i wynalazłam bajeranckie buciki
No to ładna już wyprawka

Cytat:
Dzień dobry właśnie wróciłam od lekarza.
Jednak jestem zdrowsza niż myślałam Moja lekarka psioczyła na lekarzy ze szpitala, że na siłę mi szukali jakiś wad zamiast tylko tą infekcje wyleczyć. Wmawiali, że szyjka mi się skraca a zwyczajnie źle wymierzyli Z łożyskiem też nie jest tak źle, tzn jest dość nisko ale w granicach normy i większość lekarzy nie uważa tego za coś złego. Czyli leżeć nie muszę ale się oszczędzać i na wypadek teraz wizyty co 3tyg
Co do ich dalszej nieudolności, to wypuścili mnie z anemią. Na ostatnim obchodzie stwierdzili, że wyniki badań mam świetne a moja lekarka się za głowę złapała jak mogli mi żelaza nie dać z takimi wynikami

Mąż musiał się dzisiaj ostatecznie pogodzić, że będzie córa
Pierwszy raz widział ją na USG i totalny zachwyt
Widziałam jak mnie kopała nóżkami po pęcherzu

Następna wizyta 29 marca a po niedzieli czeka mnie ta nieszczęsna glukoza
Cudowne wiadomości

Cytat:

Chyba mi dzidziuś na żołędek uciska. Możliwe to wogóle jest? Bo mnnie strasznie ciśnie na żołądek, takie dziwne, beznadziejne uczucie.
Mnie też kopie po żołądku a po chwili naciska mi na pęcherz i nie wiem czy aż tak się tam wierci czy jest już taki duży że nogami kopie w jedno miejsce a rączkami uciska drugie

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Witam Was wieczornie!

Dzięuję za kciuki - egzamin zdany na 4! Łatwo to nie było, ale się udało.

A teraz uciekam spać.

Witam Wszystkie zaginione mamusie

Zbiorowo, bo oczywiście wszystkiego nie dało się pocytować, gratuluje udanych tygodni i wkroczenia w III trymestr
Stary 2014-03-09, 11:28   #1924
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry moje dziecko dało mi w nocy popalić, usnęłam dopiero po 1 bo jak bym się nie przekręciła to ona coraz bardziej się rozkręcała

Cytat:
Pochwale się że wczoraj była moja stódniówka A dziś byłam na USG bo jż tak bardzo bolał brzuch całą noc nie spałąm taki był twardy dopiero po wypiciu gorącej wody i 3 magnezach zasnełam :/ ale ok 5 rano. Szyjka w ciągu 2 tygodni skróciła mi się o 1 cm jakaś masakra. A przecież cały czas leże, czarno to widzę. Pozatym dziecko w 27 tygodniu waży 780 g i musimy obserwować na następnym usg czy rośnie bo póki co jest w dolnej granicy Ale z dobrych wieści..

Berenika proszę, wpisz mi żę będzie u mnie dziewuszka - imiona wybrane Aria Elena będzie
Jeśli waga będzie przyrastać to nie ma się co martwić. Moja też jest w dolnych granicach normy ale rośnie prawidłowo, więc po prostu nie zapowiada się, żeby była dużym dzieckiem
Z tą szyjką to jakaś plaga teraz jest, co trzeciej skraca się tak wcześnie Pocieszę cię, że w szpitalu ze mną była dziewczyna, której zaczęła się skracać w 20tyg, teraz była w 34 i już 5 tydzień chodziła praktycznie bez szyjki a na rodzenie się nie zanosiło

Cytat:
A wiecie że podobno ceny dziecięcych rzeczy, na pewno wózków, idą w górę? W dwóch sklepach nam powiedziano że wchodzi jakaś kon-coś tam i przez to, to co mają jeszcze na sklepie sprzedają w starej cenie, a nowe dostawy przychodzą już z wyższymi cenami. Wózki 50-100 zł doroższe. A tam gdzie kupowaliśmy wózek powiedziano nam że w ostatniej chwili nam się udało kupić ten wózek w takiej cenie i z tyloma akcesoriami bo dostali od producenta zakaz sprzedaży wózków z dodatkami typu adaptery, moskitiery, pompki, folie przeciwdeszczowe itd. Bedę śledzić aukcje tego sklepu i zobaczymy czy nas faktycznie tak będzie.

My planujemy kupno wózka dopiero pod koniec kwietnia, więc mam nadzieję, że to jednak nie prawda

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
oj tam jeszcze nadrobisz a jak nie to po ciąży nie będzie co zrzucać, najważniejsze, że maluszek się dobrze rozwija
Lekarka stwierdziła, że mała rośnie poprawnie, więc może taki mój urok po prostu Moja mama też mało przytyła.
Stary 2014-03-09, 12:59   #1925
sylvuniaa84
Zadomowienie

Sylwia na początku nie bede używała kołderki i poduchy ale chaiala bym miec juz kupione wszystko.W sesie ze pościel bo kołdra i posucha jest po córce w idealnym stanie

Na początek mysle nakrywac dziecko kocykiem,albo i rozkiem ? Sama nie wiem zależy od temperatury

Stary 2014-03-09, 14:50   #1926
bluesky89
Zakorzenienie

Ramona, mam nadzieje, że nam też będzie dobrze służyć no i my też mamy max.1000 obrotów nie ten model widocznie wkleilam

Stary 2014-03-09, 15:08   #1927
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje
Cytat:
Ramona, mam nadzieje, że nam też będzie dobrze służyć no i my też mamy max.1000 obrotów nie ten model widocznie wkleilam
to chyba mamy w takim razie tą samą

ja jestem zadowolona, nie ukrywam, ze szukałam tej jedynej przez 1,5 roku, odkąd zamieszkałam z teściami, wiec trochę się ich naoglądałam, naczytałam na forach o awaryjności itd.
a ten model wybraliśmy z względu na cenę i to, że miał osobną funkcję 'wirowanie', super do ręcznego prania, przepieram 2-3 rzeczy i bach do bębna, nie idzie już tyle prądu
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 15:45   #1928
pater86
Zadomowienie

Cześć dziewczynki właśnie pożegnałam gości, weekend minął bardzo szybko objedliśmy się pyszności, słodkości, pizzy itd... na pewno mam z 2 kilo na wadze więcej ale byliśmy nad morzem bo pogoda nam się piękna udała, trochę pospacerowaliśmy, żeby nie było, że cały czas tylko jedzenie Podczytywałam Was na telefonie, więc mniej więcej jestem na bieżąco
__Sylwia__88 widziałam ile już masz, pięknie się uwinęliście, wszystko raz dwa, też tak chyba zrobię
NecroKitty świetne wiadomości! Super, że nie jest tak źle, będziesz się oszczędzać i wszystko powinno być dobrze
alingles brawo za zdany egzamin
morin ważne żeby dzidzia systematycznie rosła, może taka jej uroda, że jest mniejsza i w sumie dobrze, łatwiej będzie Ci urodzić no i gratuluję wyboru imienia
bluesky89, choc0late gratuluję dobrych wyników!
I ogólnie wszystkim gratuluję następnych tygodni, mi chyba zaczyna się już 27
Stary 2014-03-09, 16:24   #1929
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
No to gratulacje
jeszcze tydzień i zaczniesz III tr
Stary 2014-03-09, 16:59   #1930
NecroKitty
Wtajemniczenie

Po tym szpitalu jestem kompletnie nie do życia nawet robienie obiadu mnie zmęczyło. Do tego mój brzuch przypomniał sobie że powinien rosnąć bo od rana mnie wiązadła ciągną
Na pocieszenie jadłam pół opakowania Merci
Stary 2014-03-09, 17:06   #1931
Pradip
Zakorzenienie

A ja Was witam pięknym słonkiem i ciepełkiem jak fajnie założyć cienką kurtkę
Cytat:
Dziewczyny muszę się pochwalić.
Wczoraj poczyniliśmy grubsze zakupy wyprawkowe. Mamy:
- wózek
- łóżeczko z szufladą, materac, pościel (choć nie nie będzie od początku pewnie używana ale jest śliczna)
- rożek
- wanienkę, butelkę, szczotki, smoczek, przybory kosmetyczne
- pieluchy tetrowe i flanelowe
- łapaki niedrapki, skarpetki i czapeczkę
- i wynalazłam bajeranckie buciki
świetne zakupy widzę że wiele z Was kupiło łóżeczka tej firmy cieszę się bo sama zwróciłam na nie uwagę
Cytat:
Jednak jestem zdrowsza niż myślałam Moja lekarka psioczyła na lekarzy ze szpitala, że na siłę mi szukali jakiś wad zamiast tylko tą infekcje wyleczyć. Wmawiali, że szyjka mi się skraca a zwyczajnie źle wymierzyli Z łożyskiem też nie jest tak źle, tzn jest dość nisko ale w granicach normy i większość lekarzy nie uważa tego za coś złego. Czyli leżeć nie muszę ale się oszczędzać i na wypadek teraz wizyty co 3tyg
Co do ich dalszej nieudolności, to wypuścili mnie z anemią. Na ostatnim obchodzie stwierdzili, że wyniki badań mam świetne a moja lekarka się za głowę złapała jak mogli mi żelaza nie dać z takimi wynikami

same dobre wiadomości a glukozę też przeżyjesz
Ja chodzę do 2 lekarzy i jeden twierdzi że moje wyniki są marne i zaleca żelazo i witaminy a drugi nic na ten temat nie mówi gorzej że ostatnio jeden dopatrzyła się jakiegoś grzybka a drugi nie
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Ja na ostatnią wizytę musiałam zabrać synka co tam się działo najpierw w poczekalni zagadywał wszystkie panie ... było 100 pytań do ... miały ubaw po pachy a potem na usg pani dr pokazywała mu braciszka, jak macha do Niego rączką był zachwycony i jeszcze zapytał ginki czy go poznała, bo przecież jego też oglądała na telewizorku
haha ale rezolutny mały
Cytat:
Cześć dziewczynki

My dziś kupiliśmy pralkę Właśnie leci pranie na pusto I dopiero bierzemy się za sprzątanie Mąż ma 4 dni wolnego, to będzie mnie mniej I zapraszam na karpatkę, bo mam takiego smaka, że muszę dziś zrobić
Miłego wieczorku brzuchatki!
gratuluję zakupu i lecę na karpatkę
Cytat:
brawo
Cytat:
Pochwale się że wczoraj była moja stódniówka A dziś byłam na USG bo jż tak bardzo bolał brzuch całą noc nie spałąm taki był twardy dopiero po wypiciu gorącej wody i 3 magnezach zasnełam :/ ale ok 5 rano. Szyjka w ciągu 2 tygodni skróciła mi się o 1 cm jakaś masakra. A przecież cały czas leże, czarno to widzę. Pozatym dziecko w 27 tygodniu waży 780 g i musimy obserwować na następnym usg czy rośnie bo póki co jest w dolnej granicy Ale z dobrych wieści..

gratki za dwie cyferki do porodu tylko z tą szyjką kiepsko
No i malutka w końcu się ujawniła
Cytat:
Witam niedzielnie

Mnie nic na allegro też nie przekonuje a tym bardziej że kupiłam już raz meble bez tylnej ścianki
Cytat:

dobrze wiedzieć choć mam nadzieję że to nie prawda. Gratki za kolejny tydzień
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 17:20   #1932
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Mnie nic na allegro też nie przekonuje a tym bardziej że kupiłam już raz meble bez tylnej ścianki
Ja zazwyczaj też robię tak że wyszukuje sobie towary w sklepach interentowych z odbiorem osobistym. Wtedy i cena jest internetowa i widzę co kupuje. Tak znalazłam sklep gdzie kupowaliśmy wózek, łóżeczko itd I ceny mieli dużo tańsze nawet jak w marketach. Bo ceny z Auchan z paragonem za butelki i akcesoria porównywałam i wyszło taniej.

26.10.2013

Jesteś z nami

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-03-09 o 17:22
Stary 2014-03-09, 18:05   #1933
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

W końcu udało mi się wejść na forum, wróciłam ze szkolnego weekendu. Za chwilę nadrobię, ale najpierw napiszę co u mnie. Tak więc u mnie raczej nic nowego, przesiedziałam całą sobotę i pół niedzieli na uczelni. Wczoraj jak wróciłam, to myślałam, że kręgosłup mi pęknie od siedzenia w jednej praktycznie pozycji tyle godzin... Po tym całym weekendzie stwierdziłam, że moja uczelnia, a raczej 3/4 osób tam nauczających to jakaś porażka... Np pan dziekan, o którym wcześniej wam pisałam. Po egzaminie miał wstawić wyniki tydzień później na naszego maila. Nie wstawił. Starościna do niego pisała, nie odpisał. Zadzwoniła, powiedział, że będą w jeszcze następny weekend. Znów nie wstawił. Znowu musiała dzwonić, powiedział, że wyniki będą w następny piątek (czyli ten co był teraz), a w sobotę poprawy jak coś. W piątek nic nie wstawił, więc sądziliśmy, że wszyscy zaliczyli. Po czym okazało się, że połowa roku nie zaliczyła Na szczęście ja dostałam 3, ale co się nawkurzałam to moje...
Mało tego, dziś miałam seminarium. I tu kolejna "super" promotorka. Powiedziałam jej co i jak, że we wszelkich dostępnych książkach jest jest bardzo mało informacji na ten temat. że właściwie w każdej jest tylko maleńki rozdzialik o tym i w dodatku praktycznie to samo wszędzie. Że mój trzeci rozdział to o funkcjonariuszu, a pierwszy o strukturze organizacyjnej, więc w tym pierwszym o funkcjonariuszu nie mogę praktycznie nic napisać. A o samym szefie i zastępcach jest tego tak niewiele i po maksymalnym rozpisaniu wyszło mi zaledwie 3,5 strony. Na co ona, że na pewno jest tego więcej i żebym pojechała sobie do Łodzi do bibliotek poszukać. No super, ciekawe jak I że nie ma takiej możliwości, żeby mi się nie udało na ten temat sklecić tych 40 stron... A ja już byłam na prawdę w takiej desperacji, że chciałam zmienić temat pracy. Ale pani promotorka się tym nie przejęła w ogóle...
No to się pożaliłam... Z tych nerw nałożyłam sobie lody, 1/3 pudełka, ale jak mi złość nie przejdzie, to zjem chyba całe

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Mąż odebrał wyniki i po 2 godzinach mam 114 trochę się stresuje teraz...
dobre wyniki

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
ależ sobie spacer zrobiłam po te wyniki uh, ale dotleniona jestem
glukoza po 2h 115
do tego nie mam HIVa
i TSH wporząsiu. otwieram piccolo
za wyniki

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dobry wieczór

znalazłam się na liście zaginionych mamuś więc informuję, że się odnalazłam
Wiecie jak to jest w biurze na początku roku - te wszystkie rozliczenia, pity itd ... do tego moje dziecie ciagle mi choruje i zamiast w przedszkolu, to siedzi w domu

Jutro kończę 26 tc brzuchol urósł i w końcu nikt mi nie dogaduje "gdzie Ty masz ten brzuch?" ... ważę już tyle co przy porodzie w pierwszej ciąży ale ogólnie czuje się bardzo dobrze
następna zguba się znalazła odwiedzaj nas częściej Gratuluję 26 tc

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
ja tez mam ten manzez forte(150 mg) w tej chwili biore 2 razy dziennie.A w pierwszej ciazy doszlam do 4 razy dziennie.
to ja mam jakiś inny a dokładniej Neomag forte i tam jest napisane, że to 120mg i że można jedną dziennie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Widzę, że dziś wieczór powrotów, to i ja się w końcu zamelduję, bo mnie już Rybka i Berenika zaczepiały na privie

Witam się w 25 tc. Jeszcze 10 dni i będę świętować studniówkę, a jeszcze chwila i zacznę III trymestr. Mam nadzieję, że wejdę w ten ostatni trymestr z dobrymi wiadomościami. W środę mam wizytę u gina, to dowiem się konkretnie, kiedy czekają mnie badania - na pewno 18.03 obciążenie glukozą. Będę musiała jeszcze podjechać do szpitala na USG (lepszy sprzęt), żeby sprawdzić, czy u maleństwa szerokość komór bocznych się nie zwiększa. Niby jest w normie, bo 8,8 (a norma do 10), ale ginek jest z tej "szkoły", co to przy górnej granicy woli sprawdzać z raz czy dwa przed końcem ciąży tę szerokość. Niestety przy pierwszym dziecku mam napisane tylko "w normie" i nie wiem, czy to rodzinna przypadłość, czy taki "egzemplarz" tym razem rośnie mi w brzuchu
Aaa, no i jestem Kobietą z żelaza - hemoglobina spadła mi ciut poniżej normy, więc już teraz mam wprowadzoną suplementację, żeby nie czekać, aż spadnie bardziej (przez anemię po pierwszym porodzie lekarz woli chuchać na zimne).

Z innych problemów to mój synuś będzie musiał nosić okulary, bo na jednym oku ma +2,25 No i w marcu czeka nas w związku z tym spory wydatek - ponad 300 zł za całość (oprawki, szkła i robocizna). Chcieliśmy wymienić rolety w sypialni, ale będziemy musieli przełożyć to na kolejny miesiąc. Dobrze, że chociaż moja trzynastka przyszła wczoraj.

Przez tydzień byłam na zwolnieniu na synka i... było super. Mniej boli mnie biodro, mniejsze napięcia brzucha odczuwam popołudniami, no i z zaparciami jakoś problem minął. Same plusy. Oj, niedługo już pochodzę do pracy

Dobra, to na razie tyle. Jutro napiszę mój subiektywny przegląd kilku spraw poruszonych przez Was (na ile mi pamięć pozwoli, bo podczytywałam Was na smartfonie) - kosmetyki, wielorazowe pieluszki, blog Sroki, "torba do szpitala".
wpadaj częściej i gratuluję 25 tc

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
No ale też mamy dobre wieści dzisiaj zaczynamy 26 tydz
gratulacje

Cytat:
Hej dziewczynki
zaraz spróbuje nadrobić co naskrobałyście przez ten czas co nie zaglądałam czyli 2 albo 3 dni, a tymczasem melduje się po czwartkowej wizycie u gina i wczorajszej u diabetologa... Wyszła mi niestety cukrzyca ciążowa, wynika na czczo 86, po 1 godz 181, po dwóch 174... :/ od wczoraj zaprzyjaźniam się z Zestawem Słodkiej Mamy, 4 razy dziennie mam kontrolować cukier + uczę się jeść inaczej niż do tej pory. Za 2 tyg spowrotem do diabetologa. Ale dla Malutkiej zrobię wszystko, choćbym miała do końca ciąży jeść samą sałate
Do tego wyszła mi infekcja dróg moczowych czy coś, czyli ten Żuravit co biore chyba niewiele daje, dostałam antybiotyk i pewnie dopiero przejdzie. Serduszko Niuni biło 139/min

Berenika_26 możesz mi dopisać wizytę 3.04.2014 r.

Dziś zaczynam III trymestr, nie mogę uwierzyć, że jeszcze 3 mce i dzidziuś już będzie na świecie!!!
to niedobrze, że wyszła cukrzyca, ale dasz radę gratuluję III trymestru
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 18:21   #1934
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
O nospie forte wczoraj lekarz mi mówił że góra 2 na dobę jak się zapytałam czy to prawda że wywołuje napięcie mięśniowe u dzieci. A dalej napina Ci się brzuch? ja dostałam luteinę na to

Nie lubie jak ktoś nie dotrzymuje słowa
kurcze Wy już na zwroty czekacie a ja się jeszcze nie rozliczyłam bo nie umiem...
z brzuchem póki co spokój

ja też nie lubię jak ktoś nie dotrzymuje słowa I też nie umiem się rozliczać, ściągnij sobie program z e-deklaracje, wpisujesz tylko dane i samo Ci wszystko liczy

Cytat:

dobre wieści

Cytat:
Witam Was wieczornie!

A teraz uciekam spać.
za egzamin

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
kupiliśmy tą : http://www.avans.pl/bosch-pralka-bos...-fpl,id-146684 z przedłużoną gwarancją na 6 lat
jeśli dobrze widzę, to mam taką samą

Cytat:

niedobrze, że szyjka się skraca... A mała na pewno urośnie, będzie po prostu malutka Piękne imiona, takie niespotykane

Swoją drogą jak Adaś się urodził miał 3300g i 56cm, położna dziwiła się, jak z takiej małej dziewczyny jak ja (157cm wzrostu i 47kg wagi normalnej) mogło wyjść tak duże dziecko i gdzie się zmieściło w tak małym brzuchu . Teraz brzuch mam już taki jak 9 miesiącu poprzedniej ciąży. Zaczynam się bać, jak ja urodzę takiego klocka Ja przy urodzeniu ważyłam 2950g i miałam 54cm. Ale teściowa mnie wczoraj poinformowała, że mój mąż miał 4200g i 64cm

Dziewczyny, jak wasz gin mierzy wam długość tej szyjki? Sprawdza tylko przy badaniu na fotelu czy jakoś na usg?? Bo mój nigdy mi o tym nawet nic nie wspominał, jedynie przy każdym badaniu na fotelu mówi, że wszystko pięknie i dobrze
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 18:59   #1935
NecroKitty
Wtajemniczenie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45511147]Dziewczyny, jak wasz gin mierzy wam długość tej szyjki? Sprawdza tylko przy badaniu na fotelu czy jakoś na usg?? Bo mój nigdy mi o tym nawet nic nie wspominał, jedynie przy każdym badaniu na fotelu mówi, że wszystko pięknie i dobrze [/QUOTE]
Na fotelu to tylko tak na oko, no ale chyba jakoś wyczuwają skoro potrafią stwierdzić, że jest okej
Zmierzyć można tylko przez USG dowcipne na sobotniej wizycie gina zszokowała tym mojego męża
Stary 2014-03-09, 19:24   #1936
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zazwyczaj też robię tak że wyszukuje sobie towary w sklepach interentowych z odbiorem osobistym. Wtedy i cena jest internetowa i widzę co kupuje. Tak znalazłam sklep gdzie kupowaliśmy wózek, łóżeczko itd I ceny mieli dużo tańsze nawet jak w marketach. Bo ceny z Auchan z paragonem za butelki i akcesoria porównywałam i wyszło taniej.
A z jakiej strony zamawialiście łóżeczko?
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45511147]z brzuchem póki co spokój

ja też nie lubię jak ktoś nie dotrzymuje słowa I też nie umiem się rozliczać, ściągnij sobie program z e-deklaracje, wpisujesz tylko dane i samo Ci wszystko liczy

Swoją drogą jak Adaś się urodził miał 3300g i 56cm, położna dziwiła się, jak z takiej małej dziewczyny jak ja (157cm wzrostu i 47kg wagi normalnej) mogło wyjść tak duże dziecko i gdzie się zmieściło w tak małym brzuchu . Teraz brzuch mam już taki jak 9 miesiącu poprzedniej ciąży. Zaczynam się bać, jak ja urodzę takiego klocka Ja przy urodzeniu ważyłam 2950g i miałam 54cm. Ale teściowa mnie wczoraj poinformowała, że mój mąż miał 4200g i 64cm

Dziewczyny, jak wasz gin mierzy wam długość tej szyjki? Sprawdza tylko przy badaniu na fotelu czy jakoś na usg?? Bo mój nigdy mi o tym nawet nic nie wspominał, jedynie przy każdym badaniu na fotelu mówi, że wszystko pięknie i dobrze [/QUOTE]
Dobrze że twardnienia się uspokoiły i współczuję stresów na uczelni ale egzamin masz do przodu więc już luz
Pity zostawiam mężowi on od kilku lat je rozlicza tylko muszę mu 100 razy przypomnieć
No to Twój mąż wielki się urodził ale mój miał chyba 58 a teściowa miała brzuszek jak w 4 miesiącu a to druga ciąża była więc to nigdy nic nie wiadomo. Ja też jestem raczej drobna i boję się że synek przypakuje i nie dam rady go naturalnie urodzić
Gin na fotelu szyjkę bada na oko a mierzy usg dowcipnym. Ostatnio się go o to pytałam to powiedział że niedługo sobie zmierzymy więc licze że do porodu zdąży
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 20:05   #1937
Prowansja88
Raczkowanie

Czesc, zgodnie z zapowiedzią nie było mnie od srody, wiec nie jestem w stanie cytować.
Widziałam piękne brzuszki! Gratuluję zakupów, wyników, 100dniówek i nowych tygodni.
Necro- super, ze jednak wszystko OK. Trzymam kciuki za Kucyka.

Jestem po weekendzie hardcorowego, poremontowego sprzątania- totalnie wykończona. Oficjalnie mogę powiedzieć, że łazienka wstępnie skończona.
Wstępnie- tzn, że nie będzie już brudnej roboty. Została kosmetyka: lustro, grzejnik (czekamy na koniec sezony grzewczego, bo spółdzielnia nie pozwoliła teraz zakrecić pionu), parawan nawannowy, szklane półeczki, akcesoria (kosz, szczotka, dozowniki).
Mamy dość. 3 tyg wyłączone z życia, zwyczajne funkcjonowanie było niemożliwe. Co do efektu- na pewno jest bardziej stylowo i nowocześnie, fukcjonalnie! Kolorystycznie nie idealnie tak jak chciałam, tak jak sobie wyobrażałam, ale OK.
Mimo wszystko nie potrafię się cieszyć. Myśle ciągle, ze jeszcze przed nami malowanie sypialni, musimy kupić szafę itd.
Od razu dostrzegłam też jakieś drobne niedoróbki, poza tym remontował łazienke, ale przewiercił się do przedpokoju co wymusza teraz jego malowanie.. Wynosząc starą wannę podrapał moje ukochane drweniane drzwi i takie tam szczegóły, których się czepiam... Pedantka. Sprzątałam z TŻ wszystko, kurz dosłownie wszędzie. Ale ogólnie już ogarnięte. Nawet okna od środka umyłam. Został balkon- tam mega syf, bo na nim gość ciął płytki, sterta prania: firanki i zasłony z sypialni, pościele- wszystko chce odswiezyc, mimo, ze sypialnia była zaklejona i niby sie nie nabrudziło, ale jak sprzatać to wszystko! No i okna z zewnątrz, na szczęście ma być ładna pogoda w tym tyg. Całe są w pyle..
Piszecie o picollo. No więc my już mamy zakupiony. Czeka schłodzony na długą, wspólną kąpiel z TŻ

W czwartek miałam glukoze, byłam z koleżanką.
Wynik na czczo: 79 mg/dl, po obiązeniu, po 2h: 97 mg/dl.
Jeśli ktoś jeszcze nie miał wykonanego tego badania, to uspokajam! Naprawde nie jest tak źle jak mówią i piszą!!!
(Chciałabym, żebym tak mogła napisac o porodzie. Wszyscy starszą, piszą, że to rzeźnia najgorsza, boje się i chciałabym wrocić ze szpitala i napisac. Dziewczyny- wcale nie było tak źle haha)

Biały proszek w kubeczku wody. Ja nie słodzę kawy, herbaty itd, nie przepadam za słodkimi napojami, naprawdę! Ale jest to do zniesienia! Miałam ze sobą cytrynę, ale jej nie wciskałam. usiadłam, zaczełam pić i już. Na koniec popiłam zimną wodą, by pozbyć się słodkiego smaku z ust (polecam). Samopoczucie bdb. Plotkowałyśmy z kol 2 h i przeleciało. Jak pójdziecie same, wezcie sobie książkę lub tele z netem i już.
Pozostałe wyniki tak sobie: we krwi rozjechane oczywiście hemoglobina (11), hamatokryt i erytrocyty. Niby te wyniki mieszczą się w normach dla kobiec cieżarnych, ale zobaczymy jeszcze co powie lekarz.
W moczu standardowo bakterie (od początku cały czas wychodza mi bakterie i nic lekarz z tym nie robi, bo twierdzi, ze to normalne :[ ). Nie mam żadnych objawów. Bólu, pieczenia itd.
Czy u Was też tak? Nie żebym chciała brać antybiotyk, ale moim zdaniem powinni zlecić mi posiew, by zobaczyć co to za bakterie itd. Bo dostane jakiejs infekcji, zapalenia kanalików nerkowych i wtedy będzie problem.
Chociaż nie wiem. Może to normalne. 13.03 mam wizytę.
Biore femisept uro zapobiegawczo
Miłego wieczoru
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 20:27   #1938
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
A z jakiej strony zamawialiście łóżeczko?
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=33220419 w tym sklepie kupowaliśmy. Ale niestety nie mają całego asortymentu sklepu na aukcjach.

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Czesc, zgodnie z zapowiedzią nie było mnie od srody, wiec nie jestem w stanie cytować.
Widziałam piękne brzuszki! Gratuluję zakupów, wyników, 100dniówek i nowych tygodni.
Necro- super, ze jednak wszystko OK. Trzymam kciuki za Kucyka.

Jestem po weekendzie hardcorowego, poremontowego sprzątania- totalnie wykończona. Oficjalnie mogę powiedzieć, że łazienka wstępnie skończona.
Wstępnie- tzn, że nie będzie już brudnej roboty. Została kosmetyka: lustro, grzejnik (czekamy na koniec sezony grzewczego, bo spółdzielnia nie pozwoliła teraz zakrecić pionu), parawan nawannowy, szklane półeczki, akcesoria (kosz, szczotka, dozowniki).
Mamy dość. 3 tyg wyłączone z życia, zwyczajne funkcjonowanie było niemożliwe. Co do efektu- na pewno jest bardziej stylowo i nowocześnie, fukcjonalnie! Kolorystycznie nie idealnie tak jak chciałam, tak jak sobie wyobrażałam, ale OK.
Mimo wszystko nie potrafię się cieszyć. Myśle ciągle, ze jeszcze przed nami malowanie sypialni, musimy kupić szafę itd.
Od razu dostrzegłam też jakieś drobne niedoróbki, poza tym remontował łazienke, ale przewiercił się do przedpokoju co wymusza teraz jego malowanie.. Wynosząc starą wannę podrapał moje ukochane drweniane drzwi i takie tam szczegóły, których się czepiam... Pedantka. Sprzątałam z TŻ wszystko, kurz dosłownie wszędzie. Ale ogólnie już ogarnięte. Nawet okna od środka umyłam. Został balkon- tam mega syf, bo na nim gość ciął płytki, sterta prania: firanki i zasłony z sypialni, pościele- wszystko chce odswiezyc, mimo, ze sypialnia była zaklejona i niby sie nie nabrudziło, ale jak sprzatać to wszystko! No i okna z zewnątrz, na szczęście ma być ładna pogoda w tym tyg. Całe są w pyle..
Piszecie o picollo. No więc my już mamy zakupiony. Czeka schłodzony na długą, wspólną kąpiel z TŻ

Jeśli ktoś jeszcze nie miał wykonanego tego badania, to uspokajam! Naprawde nie jest tak źle jak mówią i piszą!!!
(Chciałabym, żebym tak mogła napisac o porodzie. Wszyscy starszą, piszą, że to rzeźnia najgorsza, boje się i chciałabym wrocić ze szpitala i napisac. Dziewczyny- wcale nie było tak źle haha)

Biały proszek w kubeczku wody. Ja nie słodzę kawy, herbaty itd, nie przepadam za słodkimi napojami, naprawdę! Ale jest to do zniesienia! Miałam ze sobą cytrynę, ale jej nie wciskałam. usiadłam, zaczełam pić i już. Na koniec popiłam zimną wodą, by pozbyć się słodkiego smaku z ust (polecam). Samopoczucie bdb. Plotkowałyśmy z kol 2 h i przeleciało. Jak pójdziecie same, wezcie sobie książkę lub tele z netem i już.
Pozostałe wyniki tak sobie: we krwi rozjechane oczywiście hemoglobina (11), hamatokryt i erytrocyty. Niby te wyniki mieszczą się w normach dla kobiec cieżarnych, ale zobaczymy jeszcze co powie lekarz.
W moczu standardowo bakterie (od początku cały czas wychodza mi bakterie i nic lekarz z tym nie robi, bo twierdzi, ze to normalne :[ ). Nie mam żadnych objawów. Bólu, pieczenia itd.
Czy u Was też tak? Nie żebym chciała brać antybiotyk, ale moim zdaniem powinni zlecić mi posiew, by zobaczyć co to za bakterie itd. Bo dostane jakiejs infekcji, zapalenia kanalików nerkowych i wtedy będzie problem.
Miłego wieczoru
za skończoną łazienkę i za glukozę.
Mi też wychodziły na badaniach moczu bakterie, ale gin nic z tym nie robi podobnie jak twój. Twierdzi że to normalne i zależne od diety. Niepokoi mnie trochę. Bo też mi się wydaje że bakterie to nic dobrego.

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-03-09, 21:33   #1939
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
kupiliśmy tą : http://www.avans.pl/bosch-pralka-bos...-fpl,id-146684 z przedłużoną gwarancją na 6 lat
Dobry wybór jakbym miała więcej kaski przeznaczonej na pralkę, to też bym tą wybrała

Cytat:
Ja tam zamawiam bez obawy, ale zawsze dokładnie czytam aukcje i sprawdzam komentarze. Jeśli są jakieś negatywne, to patrzę za co dostał negatyw, ile ich jest i jak dawno zostały wystawione. Oczywiście najlepszym kontrahentem jest taki co nie ma negatywów, albo ma kilka na tysiąc. Aha, pozytywne tez sprawdzam, bo niektórzy piszą czy np towar był dobrej jakości, czy taki jak na zdjęciu itp. Póki co nie zdarzyła mi się żadna niespodzianka w postaci braku elementów w przesyłce

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45511147]
Dziewczyny, jak wasz gin mierzy wam długość tej szyjki? Sprawdza tylko przy badaniu na fotelu czy jakoś na usg?? Bo mój nigdy mi o tym nawet nic nie wspominał, jedynie przy każdym badaniu na fotelu mówi, że wszystko pięknie i dobrze [/QUOTE]
Mój też zawsze mówi, że wszystko jest ok, o szyjce w ogóle nie wspomina, więc nie wiem, czy to dlatego, że wszystko w porządku, czy też nie mierzył jej wcale

morin Gratulacje !!!
Teraz tylko zophiee i Rybka zostały z niewiedzą płci
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 21:55   #1940
sylvuniaa84
Zadomowienie

Ja tez nie znam płci
I juz chyba zostanie do konca niespodzianka.A jeszcze ostatnio jak byłam z TŻ miałam nadzieje ze pokaze co tam ma :p
Teraz juz nie pytam nawet...

Stary 2014-03-09, 22:30   #1941
morin
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Po tym szpitalu jestem kompletnie nie do życia nawet robienie obiadu mnie zmęczyło. Do tego mój brzuch przypomniał sobie że powinien rosnąć bo od rana mnie wiązadła ciągną
Na pocieszenie jadłam pół opakowania Merci
Nie przejmuj się, ja tez tak mam bo leże ciągle w tym łóżku, odbijemy sbie po porodzie będziemy śmigać. Już nie mogę się doczekać aż znowu będę mogła posprzątać całą łazienke na raz bez zadyszki

To jak tak mówi lekarz to na pewno jest dobrze, jak Necro pisała tylko przez USG można zmierzyć długość szyjki. Ale jak byś miała coś nie tak to gin przy badaniu od razu to zauważy, przez to że miałam to stwierdzone raz to teraz za każdym razem na usg mi mierzą.

Cytat:

za glukoze , łazienka na pewno piękna powoli wszystko ogarniesz tylko się nie przesilaj żeby kłopotów potem z tego nie było
morin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 23:21   #1942
TroppoSensibile
Raczkowanie

Witam się prawie poweekendowo... tylko tak na szybko, bo
po rutynie uczelnianej...
Berenika
w pełni rozumiem Twoje nerwy, u mnie niestety tak samo nałaziłam się, a dalej brakuje mi wpisów. Zresztą odezwał się u mnie budyń (lub kisiel) ciążowy i ciągle coś mi wylatuje z głowy albo zapominam konkretów... O kręgosłupie i siedzeniu tyle godzin nawet nie wspomnę

Witam zaginione mamusie

Gratuluję kolejnych tygodni Ja dziś zaczynam 26

Macie piękne wyprawki u mnie też trochę do przodu idzie, ale jestem o sto lat świetlnych od Was ja wszystko póki co mam ułożone w głowie

aaaa i gratulacje za zakupy i ukończone remonty

Morin - fajnie, że w końcu dzidzia ukazała się w pełnym tego słowa znaczeniu

A i wiecie co z tego zalatania nawet nie świętowałam 100dniówki...
Ale jutro skoczę na soczek i wypiję za nasze zdrówko

Dobrej nocy Mamusie (oby tylko dzidzioł dał pospać, bo wiercipięta dziś z niego niesamowity).
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 00:24   #1943
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Wyszła mi niestety cukrzyca ciążowa, wynika na czczo 86, po 1 godz 181, po dwóch 174... :/ od wczoraj zaprzyjaźniam się z Zestawem Słodkiej Mamy, 4 razy dziennie mam kontrolować cukier + uczę się jeść inaczej niż do tej pory. Za 2 tyg spowrotem do diabetologa. Ale dla Malutkiej zrobię wszystko, choćbym miała do końca ciąży jeść samą sałate
Dieta cukrzycowa nie musi być wcale nudna, nawet można sobie od czasu do czasu pozwolić na coś słodkiego. Ale i tak największym plusem jest mniejsza waga, więc po porodzie jest mniej do zrzucenia Jedynym minusem to jest to kłucie się (ja musiałam 5 razy dziennie). W dniu porodu to miałam palce we wszystkich możliwych miejscach pokłute, jakbym się z jeżem spotkała Oby tym razem mnie to ominęło...

Berenika, mój ginek najpierw sprawdza szyjkę na "samolocie", a potem jeszcze USG dowcipnym.

Cytat:

Nie wierzę w to. Sprzedawcy powiedzą wszystko, byle tylko klient kupił u nich towar. Podwyżki mogą wynikać np. z wprowadzenia nowej kolekcji. Nigdzie nie słyszałam o podwyżkach cen na rzeczy dla dzieci. VAT już dawno na nie podnieśli.
Dziewczyny, dzisiaj zauważyłam w Rossmannie nowe chusteczki nawilżane dla dzieci - dwa rodzaje (analizowała je Sroka TAMI Cotton natural Care i Tami Cotton ultrasensitive) - po 4,99 zł, ale w paczce jest tylko 50 parę chusteczek. Ja się zaopatrzyłam w Netto Tibelly baby sensitive i natural, bo skład fajny i cena też - 3,99 za 80 sztuk. I tak będą używane w szpitalu i na wyjściach, bo w domu to - jak przy pierwszym dziecku - sama woda z dodatkiem mydła dla dzieci lub po porostu pod kran

Co do kosmetyków dla drugiego bobasa, to tym razem stawiam na pełny minimalizm - mydło marsylskie palmowe, olej ze słodkich migdałów i masło kokosowe ew. shea (ze wszystkiego mogę skorzystać jeszcze ja i starsze dziecko). Żadnych sudocremów, olianów, emolium i tym podobnych.

Ale apropos bloga Sroki. Patrzcie, kiedy były robione analizy. Nie pamiętam, która z Was zwróciła uwagę na balsam Palmersa przeciw rozstępom. To była analiza starego składu z 2011 roku. Teraz nie ma żadnych świństw typu ftalany czy parabeny.
W ogóle to polecam nauczenie się czytania etykiet na wszystkim - kosmetykach, jedzeniu (i przy okazji - wyrzućcie z kuchni Vegetę czy Kucharka; już Vegeta Natur jest lepsza, a tak to wystarczą same zioła, przyprawy, trochę soli).

Czy i komu mam wyjaśnić co nieco o pieluchach wielorazowych?

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Najważniejsza sprawa - zaopatrzcie się w koło poporodowe (materiałowe wypełnione chyba gryką lub zwykłe małe kółko nadmuchiwane do pływania). Póki krocze boli, bez tego ciężko się siedzi gdziekolwiek poza łóżkiem.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 07:11   #1944
sylvuniaa84
Zadomowienie

Witam sie z rana
Wykopałam wczoraj córki Albę komunijna i sweterek,znalazłam nawet wianek.Wystawie to dzis na tabl ice,zawsze to wiecej miejsca w szafie a nam sie na razie nie przyda.

Stary 2014-03-10, 07:16   #1945
Aldrin
Zakorzenienie

Witam mamuśki

Cytat:
Lekarka stwierdziła, że mała rośnie poprawnie, więc może taki mój urok po prostu Moja mama też mało przytyła.
No to nic tylko się cieszyć

Cytat:
Cześć dziewczynki właśnie pożegnałam gości, weekend minął bardzo szybko objedliśmy się pyszności, słodkości, pizzy itd... na pewno mam z 2 kilo na wadze więcej ale byliśmy nad morzem bo pogoda nam się piękna udała, trochę pospacerowaliśmy, żeby nie było, że cały czas tylko jedzenie Podczytywałam Was na telefonie, więc mniej więcej jestem na bieżąco
Zazdroszczę tego weekendu, morza, gości i jedzenia

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45510845]W końcu udało mi się wejść na forum, wróciłam ze szkolnego weekendu. Za chwilę nadrobię, ale najpierw napiszę co u mnie. Tak więc u mnie raczej nic nowego, przesiedziałam całą sobotę i pół niedzieli na uczelni. Wczoraj jak wróciłam, to myślałam, że kręgosłup mi pęknie od siedzenia w jednej praktycznie pozycji tyle godzin... Po tym całym weekendzie stwierdziłam, że moja uczelnia, a raczej 3/4 osób tam nauczających to jakaś porażka... Np pan dziekan, o którym wcześniej wam pisałam. Po egzaminie miał wstawić wyniki tydzień później na naszego maila. Nie wstawił. Starościna do niego pisała, nie odpisał. Zadzwoniła, powiedział, że będą w jeszcze następny weekend. Znów nie wstawił. Znowu musiała dzwonić, powiedział, że wyniki będą w następny piątek (czyli ten co był teraz), a w sobotę poprawy jak coś. W piątek nic nie wstawił, więc sądziliśmy, że wszyscy zaliczyli. Po czym okazało się, że połowa roku nie zaliczyła Na szczęście ja dostałam 3, ale co się nawkurzałam to moje...
Mało tego, dziś miałam seminarium. I tu kolejna "super" promotorka. Powiedziałam jej co i jak, że we wszelkich dostępnych książkach jest jest bardzo mało informacji na ten temat. że właściwie w każdej jest tylko maleńki rozdzialik o tym i w dodatku praktycznie to samo wszędzie. Że mój trzeci rozdział to o funkcjonariuszu, a pierwszy o strukturze organizacyjnej, więc w tym pierwszym o funkcjonariuszu nie mogę praktycznie nic napisać. A o samym szefie i zastępcach jest tego tak niewiele i po maksymalnym rozpisaniu wyszło mi zaledwie 3,5 strony. Na co ona, że na pewno jest tego więcej i żebym pojechała sobie do Łodzi do bibliotek poszukać. No super, ciekawe jak I że nie ma takiej możliwości, żeby mi się nie udało na ten temat sklecić tych 40 stron... A ja już byłam na prawdę w takiej desperacji, że chciałam zmienić temat pracy. Ale pani promotorka się tym nie przejęła w ogóle...
No to się pożaliłam... Z tych nerw nałożyłam sobie lody, 1/3 pudełka, ale jak mi złość nie przejdzie, to zjem chyba całe
[/QUOTE]

dobrze, że zdałaś ten egzamin ale wiem ile stresu się najadłaś. No i super promotorka

Mój też póki co mówi że wszystko pięknie trzyma chociaż się szyjka skraca ale bada na samolocie tylko

Cytat:

Miłego wieczoru
Brawa za łazienkę i za glukozę

Cytat:

Najważniejsza sprawa - zaopatrzcie się w koło poporodowe (materiałowe wypełnione chyba gryką lub zwykłe małe kółko nadmuchiwane do pływania). Póki krocze boli, bez tego ciężko się siedzi gdziekolwiek poza łóżkiem.
To bardzo dobra radą, dzięki

Obiecałam Wam kiedyś zdjęcia moich ostatnich zakupów ale próbuje od soboty i nie mogę nic dodać ciągle mi pisze, że sesja wygasła a ja mam automatyczne logowanie, nie wiem co się znowu spaprało
Stary 2014-03-10, 07:52   #1946
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry, w końcu słoneczko się pokazało
Coś mnie w nocy serducho zakuło to chyba po tym magnezie. W szpitalu z miejsca dostałam dwie kroplówki po 500ml i już miałam ponad normę. Chyba na tydzień przerzucę się na no spę na noc a magnez ograniczę do 2-3.
Musimy się też może w przyszłym tygodniu przejechać się do dziecięcego. W prawdzie wózek na koniec kwietnia planujemy dopiero ale mamy mieć już na 100% wybrany, bo dziadkowie fundują i boję się, że będą próbowali nam coś wcisnąć po swojemu
W ogóle obiecywałam sobie, że będę kupować coś stopniowo co miesiąc a puki co mam ubranka i ręczniczki i żadnych planów co do reszty

Cytat:

Miłego wieczoru
Z tymi bakteriami to chyba zależy od lekarza W szpitalu były dwie dziewczyny, które właśnie brały antybiotyki bo im wyszły w badaniu ale widać nie jest regułą leczenie tego

Cytat:
Nie przejmuj się, ja tez tak mam bo leże ciągle w tym łóżku, odbijemy sbie po porodzie będziemy śmigać. Już nie mogę się doczekać aż znowu będę mogła posprzątać całą łazienke na raz bez zadyszki
Ja nawet się już nie biorę za sprzątanie. Zresztą moja mama po tym szpitalu wczoraj mi nawet zmywać nie pozwoliła, taka jest spanikowana coś czuje, że do czerwca naprawdę czeka mnie gnicie w łóżku ewentualnym spacerkiem w niedzielę

Cytat:
Dziewczyny, dzisiaj zauważyłam w Rossmannie nowe chusteczki nawilżane dla dzieci - dwa rodzaje (analizowała je Sroka TAMI Cotton natural Care i Tami Cotton ultrasensitive) - po 4,99 zł, ale w paczce jest tylko 50 parę chusteczek. Ja się zaopatrzyłam w Netto Tibelly baby sensitive i natural, bo skład fajny i cena też - 3,99 za 80 sztuk. I tak będą używane w szpitalu i na wyjściach, bo w domu to - jak przy pierwszym dziecku - sama woda z dodatkiem mydła dla dzieci lub po porostu pod kran

Co do kosmetyków dla drugiego bobasa, to tym razem stawiam na pełny minimalizm - mydło marsylskie palmowe, olej ze słodkich migdałów i masło kokosowe ew. shea (ze wszystkiego mogę skorzystać jeszcze ja i starsze dziecko). Żadnych sudocremów, olianów, emolium i tym podobnych.

Ale apropos bloga Sroki. Patrzcie, kiedy były robione analizy. Nie pamiętam, która z Was zwróciła uwagę na balsam Palmersa przeciw rozstępom. To była analiza starego składu z 2011 roku. Teraz nie ma żadnych świństw typu ftalany czy parabeny.
W ogóle to polecam nauczenie się czytania etykiet na wszystkim - kosmetykach, jedzeniu (i przy okazji - wyrzućcie z kuchni Vegetę czy Kucharka; już Vegeta Natur jest lepsza, a tak to wystarczą same zioła, przyprawy, trochę soli).
Nadeńka 30.06.2014
NecroKitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 08:21   #1947
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez nic z tych rzeczy nie kupiłam póki co sudocrem mamy dostać w szpitalu, pewnie mała pojemnośc, ale tego używa się tylko przy mocnych odparzeniach, oilatum/emolium dopiero, gdy dziecko będzie atopowcem, tak to zainwestowałam w HIPP Babysanft, swoją drogą u mnie trudno dostępne, tylko w Rossmanie mają

Co do Palmersa - to chyba ja pisałam o tym składzie bo dziewczyny zarzucały mi, że nie powinnam tego stosowac w ciąży (chyba na innym watku to było), więc sprawdziłam skład i ni w ząb nie zgadzał się z tym 'od Sroki' Co do Kucharka/Vegety masz 100% racji, ja tego nie kupuję i próbuję przekonać męża, bo on to uwielbia (zwłaszcza maggi) to samo dotyczy kostek rosołowych - chyba gorsze świństwo niż te sypkie przyprawy, bo zawierają tłuszcze trans, konserwanty i glutaminian sodu

a przescieradło faktycznie okazja, z tego co kojarzę, to jersey jest droższy niż frotte, a ja za takie płaciłam 18 zł

wczoraj na all zamówiłam sobie jeszcze jedno prześcieradło do łóżeczka
przy okazji u tego samego sprzedawcy dla nas na łóżko, mąż kliknąć przypadkiem 2 sztuki hehe a tak to nie mogłam go namówić do zakupu, to będę miała od razu dwa

Dzień dobry
ja juz po kawusi i drożdżówce, byłam nawet w sklepie i w końcu dostałam mój chlebek
byliśmy wczoraj jeszcze u szwagierki (siostry męża), uszykowała nam 3 wielkie torby rzeczy po dziewczynach, także mam co dziś robić
jutro jadę na wizytę z rana, w środę przychodzi z rana położna, to kiedy ja mam chałupę posprzątać ?
Jeszcze dziś czekam na kuriera UPS z paczką z Gemini

piękny dzień się zapowiada, nie wyspałam się jak choinka, ale najważniejsze, że słonko świeci
miłego dnia
Stary 2014-03-10, 09:02   #1948
Izetka_
Zadomowienie

Hej

Nie było mnie od piątku Wyjechaliśmy na wieś z tż wczoraj wróciliśmy przywiozłam parę siatek ubranek po chrześniaku i bratanicy więc będę miała co robic bo muszę je posegregowac

Wszystkim zbiorowo gratuluję nowych tygodni, trymestrów, zakupów

Lecę nadrabiac Gaduły

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 09:44   #1949
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Ramona ja też czekam na paczkę z Gemini
Ale zapomniałam połowy rzeczy zamówić
Między innymi witamin ciążowych więc będe musiała coś w zwykłej aptece wybrać.

Tętno małego sprawdzam trzy razy dziennie i jest zawsze ok
Mam nadzieje że to tylko jednorazowy incydent z tym spadkiem tętna.

Czytam wątek cały czas ale bardzo trudno mi się wbić....
Jakoś temat wyprawki narazie zszedł u mnie na daaleki plan.

Kiedyś narzekałam że mało piszecie to teraz mam

Izetka jak tam zastrzyki z Clexane? Ja po tej akcji z serduszkiem znowu się kłuje...Lepiej dmuchać na zimne. Do tej pory jednego siniaka sobie zrobiłam a reszta zastrzyków ok A bierzesz też Acard??
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 10:00   #1950
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Co do kosmetyków dla drugiego bobasa, to tym razem stawiam na pełny minimalizm - mydło marsylskie palmowe, olej ze słodkich migdałów i masło kokosowe ew. shea (ze wszystkiego mogę skorzystać jeszcze ja i starsze dziecko). Żadnych sudocremów, olianów, emolium i

Czy i komu mam wyjaśnić co nieco o pieluchach
Pochwalam inicjatywę kosmetykową Aczkolwiek sprawdź koniecznie na skórze swojej twarzy to mydło czy nie przesusza skóry, jak będzie ściągać buzię, to skórę maluszka też i trzeba będzie jednak nawilżać po każdej kąpieli.

A co do pieluch wielorazowych to ja planuję używać. Jakie masz i z których jesteś najbardziej i najmniej zadowolona? Jak oceniasz je w porównaniu z jednorazówkami?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości