Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-09, 14:01   #421
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

czy mówiłam Ci, że podziwiam za te tetrówki? jak nie to piszę teraz. wow
Dzięki! Wkurza mnie to momentami strasznie, ale jak widzę ranki u Mikiego to mam siłę na to
Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

w sumie trojki tez juz mozecie pomalu kupowac
O, nie! Już kupiłam 2 z Dady w zapasie, bo była promocja i nie wiem czy nie pójdą na zmarnowanie
Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
zgadzam się ze wszystkim o czym piszesz

własnie jak tu pisałam poszperałam w necie i wygoniłam tż po Delicol - mały dostał 2 razy i spał 4h ciągiem
To na kolkę? Bo patrzyłam na gemini już
chyba trzeba będzie robić znowu zamówienie
Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
szkoda, ze juz musi wyjechac
A kiedy znow przyjedzie ??
Najpóźniej za miesiąc. Na tydzień.
Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

My gdyby nie moja infekcja i antybiotyk dozylnie wyszlibysmy juz dziś bo piotrus spelnia normy europejskie

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Za normy

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
W szpitalu tez dzem truskawkowy byl na sniadanie
U nas dali jajka raz i Miki pierdział po nich 2 dni

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 14:14   #422
monkaa321
Zakorzenienie

czbasia przesyłam serdeczne gratulacje dla was

Cytat:
Dziękuję za gratulacje
Tak jak pisala baja posiadanie maluszka to cudowne doświadczenie ale też bardzo trudne. Teraz wiem po 30h ze marudzenie w ciąży jest śmieszne w obliczu tego co przeżywa się podczas porodu i gdy zostaje się z dzieckiem które płacze i nie wiadomo co mu jest, które zdarzyło mi poranic piersi tak ze sa sine bo ma taki odruch ssania ze odkurzacz przebija...ale taka kolej rzeczy. Każdy etap ma swoje problemy i każde wydają się być większe! Dla tej istoty warto znieść wszystko
żebyś ogarnęła wszystko i szybko mogła się cieszyć samymi plusami macierzyństwa

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy jechać na IP bo od 2 nocy męczy mnie świąd skóry:/ na początku bylo tylko na brzuchu między rozstępami i w czwartek uznaliśmy z ginem, ze to uczuleniowe, np.na któryś kosmetyk-odstawiłam wszystkie. No ale zaczęły swedziec przedramiona i gdzieniegdzie nogi. Niedawno miałam robione próby watrobowe- w normie.
Czytałam, ze niektóre kobiety mają taki świąd i on nie zagraża ani mi ani dziecku ale chcę byc odpowiedzialna i nie olewac myślicie, ze taka wizyta jest wskazana?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
skoro się to powtórzyło to może warto na IP. Jak jest teraz?

Cytat:
My gdyby nie moja infekcja i antybiotyk dozylnie wyszlibysmy juz dziś bo piotrus spelnia normy europejskie

no to gratuluję
masz prawdziwego mężczyznę

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Teraz dwa tygodnie po porodzie mój mąż odzyskał w pełni libido

Wysłane z mojego GT-I8190
w końcu

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Pojawiły mi się wyniki badań w systemie i mam robala.... bleeee....
No ale przynajmniej wyniki krwi jakieś nadzwyczaj dobre

ag9 współczuję problemu
ja po bromergonie się źle czułam więc może spróbuj naturalnie zahamować laktacje

Cytat:
dieta szpitalna podobna w calej Polsce
to ciekawa jestem jak będzie u mnie bo jak byłam wcześniej w szpitalu to się w życiu tyle nie najadłam jak tam takie pyszności mi dali

Cytat:
Ale jedna rzecz mnie dziwi - te dziewczyny z ktorymi jestem w pokoju wyrzucily ten dzem i zjadly sobie na spole pasztet taki turystyczny. Ja wiem ze szpitalne jedzenie jest okropne ale ja juz wolalam ten dzem niz pasztet z MOM

Przerazaja mnie te problemy z kp - przeciez to powinno byc naturalnie proste. Gdyby nie mm to dzieci glodne by chodzily? Masakra
mi by było szkoda kasy na pasztet szczególnie że dżem przecież można zjeść

ja też się tego strasznie boje, ale stwierdziłam że gdyby cokolwiek to dzwonie do położnej a jeśli nadal będzie źle to po doradce laktacyjnego, ciul że to drogie jest ale przynajmniej ktoś fachowo mi będzie pomagał a nie chce przez to baby bluesa złapać

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
przeszło czy urodziłaś?
trochę przeszło, nie urodziłam i z takim bólem nie urodzę bo to na pewno nie od rozwierania się szyjki

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

estera85 za ostatni miesiąc

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 14:18   #423
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Kate bardzo Ci dziękuję... Mam wsparcie w mężu, wstaje do małego, nosi i mnie też wspiera psychicznie ale jest faktycznie kiepsko. Nie będę walczyć już o kp. Przed porodem w ogóle nie chciałam karmić, ale potem stwierdziłam ze jednak spróbuje. Efekt jest mizerny. W szpitalu przychodziła do nas doradczyni laktacyjna, ja wciąż bilam się z myślami. Tz wypożyczył nawet jakiś hiper laktator bo tak mnie już cycki bolały. Ale nie sprawia mi to frajdy tylko raczej frustracje. A mały i tak jest głodny bo wciąga potem butle. Nie mam na tyle siły zeby siedzieć z małym na cycku 20 g na dobę albo odciągać co 3 g laktatorem. Mam receptę na bromergon ale nie wiem czy brać go czy jakoś samemu bezpiecznie wyciszyć laktację.

Poza tym mamy problem bo o ile w szpitalu mały był aniołkiem to w domu zaczęły się cyrki.

Dziewczyny nie rozpakowane, cieszcie się ostatnimi dniami wolności i spijcie ile się da
No i dobrze lepiej zrezygnuj jak masz popaść w depresję tak jak ja. Oj w domu sa cyrki bo dziecko juz odespalo poród i zaczyna klimatyzowac sie w domu my pierwszej nocy chcieliśmy juz wracać do szpitala w ogóle nie spalismy

Właśnie dziecko posralo mi się dosłownie po pachy nie mam pojecia jak ale cala kupę miała na brzuchu nie kladlam jej na plecach wiec skad to?? Niezle sie namachalam zeby ja doczyscic bo po rozebtraniu wlozyla w to wszystko nóżki

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 14:23   #424
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
to ciekawa jestem jak będzie u mnie bo jak byłam wcześniej w szpitalu to się w życiu tyle nie najadłam jak tam takie pyszności mi dali
eeeeeee nie wierzę, że komuś może smakować szpitalne jedzenie

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość

U nas dzis zaczyna sie 36 tydzien, wiec witam sie w 9 miesiacu.

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
O, nie! Już kupiłam 2 z Dady w zapasie, bo była promocja i nie wiem czy nie pójdą na zmarnowanie

Najpóźniej za miesiąc. Na tydzień.

1. moja mama kupiła nam już 3 z dady chcesz to się zamienimy
2. Miki będzie dawał Ci siłę i szybko zleci
3.

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Właśnie dziecko posralo mi się dosłownie po pachy nie mam pojecia jak ale cala kupę miała na brzuchu nie kladlam jej na plecach wiec skad to?? Niezle sie namachalam zeby ja doczyscic bo po rozebtraniu wlozyla w to wszystko nóżki

kupa akrobatka

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 14:23   #425
Lewek
Zakorzenienie

Cześć

My juz po wycieczce. Pogoda piękna aż żal w domu siedzieć.
Ale teraz siedzimy bo Misiek powinien pójść spać, a tymczasem wywraca mieszkanie do góry nogami.

Ag miałam baby bluesa to znam ten ból. Wiem ze ciężko jest z kp, ja także walczylam ale ja bardzo chciałam karmić i bardziej miałam problem z przystawieniem niż z ilością mleka. Ale nic na siłę. Nie stresuj się tak z tego powodu. Najgorsze to jak czujesz presję że musisz. Mnie dobijalo jak mi koleżanki dawały instrukcje, chciały pewnie dobrze ale ja źle to znioslam.

Ale mnie tymi truskawkami rozochocilyscie! A te żywe to w ogóle mają jakiś smak?

wysłane z fona
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 14:29   #426
BeautifulLie
Zadomowienie

Wewill no niestety, a teraz jakaś spólka przejęła szpital to ciekawa jestem czy wg będą chociaż masło dawac ... :/

Estera

Zakładamy klub truskawkowy

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 14:36   #427
Ela87
Zakorzenienie

ag u mnie na sali byla dziewczyna co nie chciala kp i dawali jej na to tabletki, ale ostrzegali, ze moze sie zle czuc i miec zawroty glowy, ja bym chyba sprobowala naturalnie zakonczyc.

Kate niedzielna niespodzianka

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 14:53   #428
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Dzis 9 marca o 1 w nocy sn przyszla na swiat Misia. 3050 G wsio ok. Wody odeszly 8
Marca po 10 rano. To byl mega hardkor..
GRATULACJE

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 14:54   #429
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Kate to przede mna jeszcze ciekawsze cyrki niż tylko nogi w kupach

Poplakalam sie ze smiechu. Maz przewijal Małego. Było w pieluszce siku i troszke kupki, ale szybko dorobił po zdjęciu pieluchy. No to znowu wycieranie. A tu jak Mikolaj nie siknie w górę. I to by może nie było tak śmieszne gdyby nie fakt, ze przy próbie założenia pieluchy Mikolaj zasrał cały podkład

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 15:12   #430
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
skoro się to powtórzyło to może warto na IP. Jak jest teraz?

w ciągu dnia mało swędzi-najgorsze są noce ale wyszło też na dłoniach:/ jak zjemy obiad mąż ze mną jedzie na IP, mam nadzieję, że mnie nie zostawią w szpitalu bo się tego mega boję;P na wszelki wypadek biorę swoją torbę, już się wykąpałam na zaś

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

u mnie w pracy na oddziale chirurgii jedzenie jest obrzydliwe... pracuję 6-ty rok i w kółko jest to samo! śniadania i kolacje masakra, na wędlinę mówimy padlina, masło to margaryna bleh o obiadach nie wspomnę, wzdęcia murowane...

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 15:13   #431
filupka
Rozeznanie

Lewek moje świeże truskawki były całkiem niezłe. Myślałam że będą bardziej bez smaku. Tz kupił mi w lidla opakowanie:thumbup:

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 15:33   #432
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Poplakalam sie ze smiechu. Maz przewijal Małego. Było w pieluszce siku i troszke kupki, ale szybko dorobił po zdjęciu pieluchy. No to znowu wycieranie. A tu jak Mikolaj nie siknie w górę. I to by może nie było tak śmieszne gdyby nie fakt, ze przy próbie założenia pieluchy Mikolaj zasrał cały podkład

Ja nie wyrobię na tych podkładach, bo zużyłam już dwie paczki. Teraz nie mam, więc Ola ma zakaz sikania i srania po zdjęciu pieluchy, ciekawe czy jej się to uda

Stary 2014-03-09, 15:35   #433
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamuśki

Cytat:
Jak widac KTG to niebezpieczne urzadzenie - nigdy nie wiadomo co pokaze
A co do pytania - to na pewno tak nie jest

A ruchy zaznaczam tylko te mocne
Wole zaznaczyc mniej niz wiecej, dlatego jesli mam watpliwosci to nie zaznaczam.
Dzięki kochana, Twoja pomoc jak zwykle nieoceniona .
Ja też zaznaczam tylko te wyraźne. Chociaż na 1szym KTG (a trwało 50min) zaznaczyłam tylko 3 (ale to może dlatego, że leżałam na plecach to słabiej czułam, na 2gim już leżałam na lewym boku) więc na kolejnym KTG już się poprawiłam - i wyszło ich 33 w 40min.

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dziś wyszliśmy ze szpitala, ogarniam się w nowej roli, a jest co robić, oj jest. Jas jest cudny zakochana jestem bez pamięci
Super, że już w domku jesteście . Jak się czuje szczęśliwa Mamusia? Jaś grzeczny?

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Macierzyństwo naprawdę odmienia kobietę! Nie wierzyłam, że jest to taka wielka zmiana. Ale jak patrzę na swojego synka to nieraz mi łza szczęścia się kula, że go mam, cudnie jest, gdy patrzy na mnie swoimi duzymi oczkami, robi minki,lub gdy uspokaja się w moich ramionach każda z was niedługo przeżyje coś podobnego i nawet ciągłe wiszenie przy piersi, mało snu i inne troski nie zmienią miłości do dziecka
Pięknie o tym piszesz kochana . Ja tylko się boję, żeby mnie baby blues nie dopadł...

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Dzis 9 marca o 1 w nocy sn przyszla na swiat Misia. 3050 G wsio ok. Wody odeszly 8
Marca po 10 rano. To byl mega hardkor..
Gratulacje!kla ski:i duży buziak dla Misi od wizażowej ciotki!

Cytat:
Dziewczyny nie wiem czy jechać na IP bo od 2 nocy męczy mnie świąd skóry:/ na początku bylo tylko na brzuchu między rozstępami i w czwartek uznaliśmy z ginem, ze to uczuleniowe, np.na któryś kosmetyk-odstawiłam wszystkie. No ale zaczęły swedziec przedramiona i gdzieniegdzie nogi. Niedawno miałam robione próby watrobowe- w normie.
Czytałam, ze niektóre kobiety mają taki świąd i on nie zagraża ani mi ani dziecku ale chcę byc odpowiedzialna i nie olewac myślicie, ze taka wizyta jest wskazana?
Kurczę nic mi na ten temat nie wiadomo ale jak się denerwujesz to może chociaż zadzwoń do gina i zapytaj?

Piszecie o problemach z KP, ja niestety nic Wam nie poradzę i sama już się ich obawiam...
A Wasze opisy kupek i fontann siuśków bezcenne . Pomyśleć, że niedługo cały mój świat też będzie się wokół tego kręcił...

Dziś piękne słoneczko więc spędziłam 2 godziny na balkonie pod kocykiem z książką . A jak Wam mija niedziela?
A mama dziś po raz pierwszy przytuliła i pocałowała mój brzuszek .
Mamusie, czy Wasze maluszki od samego początku spały w łóżeczkach bo mi niektórzy radzą, żeby na początku usypiać w wózeczku/gondoli bo można pobujać itp.? A ja chcę już dziś, przed szpitalem, posłać Niusi.
I jak długo dochodzi się do siebie po cc? Kiedy np. będę mogła pojechać na basen? Wiem, że to indywidualna sprawa ale chociaż tak mniej więcej?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 15:42   #434
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
eeeeeee nie wierzę, że komuś może smakować szpitalne jedzenie
uwierz, położna nam mówiła że oni mają jakąś firme wynajętą która gotuje też dla jakichś emerytów czy kogoś tam i oni pyszne obiadki robią ona sama je zachwalała, tylko nie wiem co dają do jedzenia na położniczym

Cytat:

kupa akrobatka
teraz to już kupy
nie zazdroszczę wam takich cyrków

Cytat:

dobrze że to nie Ty przewijałaś

Cytat:
w ciągu dnia mało swędzi-najgorsze są noce ale wyszło też na dłoniach:/ jak zjemy obiad mąż ze mną jedzie na IP, mam nadzieję, że mnie nie zostawią w szpitalu bo się tego mega boję;P na wszelki wypadek biorę swoją torbę, już się wykąpałam na zaś
oby chociaż prawdopodobnie Cię zostawią kilka dni na obserwacje

BeautifulLie ja nie wiem dlaczego ale ciągle Ci zapominam napisać
gratuluję braku robala

virginia na pewno mama Ci humor poprawiła bardzo swoim zachowaniem u nas też piękna pogoda
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Edytowane przez monkaa321
Czas edycji: 2014-03-09 o 15:46
Stary 2014-03-09, 15:48   #435
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamuśki

Dzięki kochana, Twoja pomoc jak zwykle nieoceniona .
Ja też zaznaczam tylko te wyraźne. Chociaż na 1szym KTG (a trwało 50min) zaznaczyłam tylko 3 (ale to może dlatego, że leżałam na plecach to słabiej czułam, na 2gim już leżałam na lewym boku) więc na kolejnym KTG już się poprawiłam - i wyszło ich 33 w 40min.

Super, że już w domku jesteście . Jak się czuje szczęśliwa Mamusia? Jaś grzeczny?

Pięknie o tym piszesz kochana . Ja tylko się boję, żeby mnie baby blues nie dopadł...

Gratulacje!kla ski:i duży buziak dla Misi od wizażowej ciotki!

Kurczę nic mi na ten temat nie wiadomo ale jak się denerwujesz to może chociaż zadzwoń do gina i zapytaj?

Piszecie o problemach z KP, ja niestety nic Wam nie poradzę i sama już się ich obawiam...
A Wasze opisy kupek i fontann siuśków bezcenne . Pomyśleć, że niedługo cały mój świat też będzie się wokół tego kręcił...

Dziś piękne słoneczko więc spędziłam 2 godziny na balkonie pod kocykiem z książką . A jak Wam mija niedziela?
Mamusie, czy Wasze maluszki od samego początku spały w łóżeczkach bo mi niektórzy radzą, żeby na początku usypiać w wózeczku/gondoli bo można pobujać itp.? A ja chcę już dziś, przed szpitalem, posłać Niusi.
I jak długo dochodzi się do siebie po cc? Kiedy np. będę mogła pojechać na basen? Wiem, że to indywidualna sprawa ale chociaż tak mniej więcej?
Moja nie reaguje na bujanie dla mnie bez sensu uczenie od poczatku spania w wozku. Moja zasypia przy jedzeniu, ewentualnie polozona na klacie i zadnego bujania nie potrzebuje

Połóg po cc trwa tak samo 6 tygodni jak po sn. Ale Nie wiem jak z basenem, bo to dalej jest wysilek dla miesno brzucha, ktore byly przeciete, a szwy wewnetrzne potrafia rozpuszcac sie nawet 3 miesiace.
Ja jestem 2,5 tyg po cc i dalej krwawie, a tamponow nie mozna, bo po porodzie to inny rodzaj odpadow jest czy cos takiego.

Stary 2014-03-09, 15:58   #436
uparta8210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez virginia

co do pogrubionego: wow, brawa dla mamy już sobie wyobraziłam jak to musiało być dla ciebie miłe zaskoczenie, super

co do podkreślonego: ja od samego początku po karmieniu kładłam do łóżeczka i malutka fajnie mi zasypiała. Nie uczyła bym jej bujania od samego początku

Szczęścia moje dwa plus Mąż
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 16:20   #437
Lewek
Zakorzenienie

Misiek też nie zasypial bujany. A spał w swoim łóżeczku albo leżaczku. Już zresztą nie bardzo pamiętam jak to było na samym początku

wysłane z fona
Stary 2014-03-09, 16:24   #438
BeautifulLie
Zadomowienie

Magdus najważniejsze żeby to nie bylo nic poważniejszego :-*

Virginia aż mi łezka poleciała nareszcie ktoś jest naprawdę blisko ciebie :-* a bujania to bym nie uczyła.

Monkaa no normalnie foch :P hehe żartuje dzięki :-*

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 16:34   #439
vivien39
Rozeznanie

u mnie też w łóżeczku będzie spał, mieszkam w domku i wózek będzie stał na dole, wiec wyjścia nie ma, ale Młody też spał w łóżeczku a mieszkaliśmy w mieszkaniu. U mnie wózek tylko na spacery.

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 16:38   #440
virginia
Zakorzenienie

Dzięki za odp. Też nie chcę przyzwyczajać Niuśki od początku do bujania, bo wiadomo, że potem odzwyczaić będzie trudniej. Nie chcę też chodzić przy niej na palcach.

Tak, zrobiło mi się bardzo miło jak mama przytuliła i pocałowała brzuszek .

Mam jeszcze jedno pytanie do Mamuś - kiedy poszłyście na pierwszy spacerek? Najpierw pewnie wystawiałyście Maluszki na balkon w wózkach? Po jakim czasie po porodzie?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 16:43   #441
vivien39
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki za odp. Też nie chcę przyzwyczajać Niuśki od początku do bujania, bo wiadomo, że potem odzwyczaić będzie trudniej. Nie chcę też chodzić przy niej na palcach.

Mam jeszcze jedno pytanie do Mamuś - kiedy poszłyście na pierwszy spacerek? Najpierw pewnie wystawiałyście Maluszki na balkon w wózkach? Po jakim czasie po porodzie?

zależy od pogody ale ja tak mniej więcej 1-2 tygodnie po porodzie, przedtem parę dni przed werandowanie.

mamusia marcowa 2014
Stary 2014-03-09, 16:43   #442
Ela87
Zakorzenienie

Nie wystawialam na balkon od razu wyszlam bez zadnego przygotowania. W domu bylam w niedziele a wyszlam dopiero w piatek, Bo wczesniej nie mialam wozka i nie bylam w stanie jeszcze wyjsc, ale jak sie bedziesz dobrze czula to mozesz od razu wyjsc na spacer.
Ja osobiscie uwazam,ze im szybciej tym lepiej. Dzieci sie szybciej uodparniaja

Stary 2014-03-09, 16:46   #443
vivien39
Rozeznanie

Ela87-jak tam cukry po porodzie? Spokój jest?

mamusia marcowa 2014
Stary 2014-03-09, 16:54   #444
Ela87
Zakorzenienie

zmierzylam tylko raz po obiedzie i bylo ok. Boje sie jeszcze mierzyc chce poczekac do miesiaca po porodzie i zmierze w jakis dzien 4 razy

Stary 2014-03-09, 16:54   #445
Lewek
Zakorzenienie

Ja też od razu wyszlam na dwor. My chyba nawet od razu na drugi dzień ale to na chwilę bo od razu do urzedu pognalismy a usc mamy po drugiej stronie ulicy. I przeszliśmy się wkoło bloku. A potem już normalnie.

wysłane z fona
Stary 2014-03-09, 17:08   #446
meluzyna87
Raczkowanie

Witam się i ja w nowej części
Gratuluje wszystkim mamuśką swoich cudownych istot

Ag9 nic na siłę z kp. Moja Zosia tak mi poraniła że odciągałam laktatorem ale też sie nie goily. Pomogły okłady z kapusty zimnej i odciagałam mleko ze 2 razy dziennie i piersi nie były juz takie twarde. Po ok 2 dniach sutki juz są ok i przystawiam małą ale więcej dostaje mm. Swojego juz nie odciągam i nie trzymam w lodówce, bo tak na początku było. Więc nic na siłę jak mówi Kate

Mam pytania:
1. Czy któraś po porodzie sn odczuwa ból w kości ogonowej? Bolały mnie mięśnie półdupków, ale jeden juz przestał, boli drugi ale ta kość ogonowa jest normalnie nie do wytrzymania. Nie da sie siedzieć, wysiąść z auta to tez tak powoli i ostrożnie to robię bo ból mnie hamuje.

2. Coś sie Zośce zrobiło na ustach, górna warga po środku jakby odcisk. Od butelki? W buzi nic nie widzę, myślałam, że to może pleśniawka ale dokładnie nie wiem czego doszukiwać sie w buzi małej.
meluzyna87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 17:22   #447
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
ag u mnie na sali byla dziewczyna co nie chciala kp i dawali jej na to tabletki, ale ostrzegali, ze moze sie zle czuc i miec zawroty glowy, ja bym chyba sprobowala naturalnie zakonczyc.

Kate niedzielna niespodzianka

Dobrze to nazwalas

Cytat:

no to Miki przebił Majkę

Cytat:

Ja wyszłam od razu na drugi dzień po prostu najpierw na krócej i tak przedluzalam spacery

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 17:57   #448
monkaa321
Zakorzenienie

Mamusie uzupełniałyście plan porodu? Co zaznaczałyście bo ja patrzę i sama nie wiem
uzupełniam ze strony http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

i jak było u was ze szczepieniami w szpitalu? w pierwszej dobie?

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

teQiba jak u Ciebie?

Stary 2014-03-09, 18:22   #449
teQiba
Moderator

Cytat:
kochana pomyśl sobie, że to i tak tylko 2 dni! aaaaaa, dwa dni i będziesz matką nie ma odwrotu więc ciesz się spokojem już nigdy tak nie odpoczniesz jak teraz w szpitalu

Cytat:
Biedny.
Ale dieta w szpitalu powinna byc dopasowana w jakis sposob do pacjentow - ciezarne powinny jakiegos owoca czy cos co ma witaminy dostac, matki karmiace tez cos lekkostrawnego na poczatek... A tu suchy chleb i jajo

Cytat:

mi by było szkoda kasy na pasztet szczególnie że dżem przecież można zjeść
Mnie tez szkoda kasy - jem co daja, ja wybredna nie jestem
A pysznosci zazdroszcze - ja raczej pysznosci nie mam, ale jest zjadliwe. No i podoba mi sie ze mam ugotowane, podstawione pod nosek i nie ma garow do mycia

Cytat:
teQiba jak u Ciebie?
W porzadku - dziekuje
Leze sobie i licze na to ze jutro sie czegos dowiem, bo na razie nikt nic nie mowi...

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Wewillrockyou - dzisiaj zrobilismy z TZ na KTG to samo co Wy
Stary 2014-03-09, 18:36   #450
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Doczekalam sie momentu, ze Ola przespala 5 godzin :ekk: w sumie po maratonie 4ro godzinnym lezenia, patrzenia i nie spania to miala prawo pasc
no i super Oby tak dalej

Cytat:

Dziękuję za gratulacje
Tak jak pisala baja posiadanie maluszka to cudowne doświadczenie ale też bardzo trudne. Teraz wiem po 30h ze marudzenie w ciąży jest śmieszne w obliczu tego co przeżywa się podczas porodu i gdy zostaje się z dzieckiem które płacze i nie wiadomo co mu jest, które zdarzyło mi poranic piersi tak ze sa sine bo ma taki odruch ssania ze odkurzacz przebija...ale taka kolej rzeczy. Każdy etap ma swoje problemy i każde wydają się być większe! Dla tej istoty warto znieść wszystko
mam nadzieje, ze szybko sie dotrzecie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie;45505104[B
]Nadzwyczajna nie jesteś marudą ]rozumiemy przecież że potrzebujesz soe wygadać lewek ma rację on może potrzebuje czasu, zobaczy maleństwo i zmieni podejście, znowu będziecie szczęśliwi. A w związkach niestety tak jest że czesto problemy finansowe prowadzą do spięć ale wtedy najważniejsza jest rozmowa. Trzymam za Was
czemu klamiesz

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
No mówię Ci, ostatnio mam taką ochotę na truskawki, że kupiłam sobie wczoraj opakowanie (chociaż te teraz to nie to samo co czerwcowe, no ale kobiecie w ciąży nie przetlumaczysz :p) i jeszcze od kilku dni ciągle na dżem truskawkowy. Jakoś tak mnie dziwnie wzięło na koniec ciąży
to tak jak ja A wczoraj dostalam od tzta truskawki w czekoladzie normalnie orgazm

edit : matko, ale ze mnie gapa Czbasia gratuluje witamy Monisie

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2014-03-09 o 18:38
asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości