Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-09, 21:30   #1471
kahunia
Zadomowienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
Motyl dzwonilam do wszystkich czterech galerii do hm-ów u nas w rzeszowie bo moge isc do byle ktorej galerii ale nigdzie nie ma juz tych dresow
nie ze tego rozmiaru, tylko wogole juz nie ma zadnych sztuk nigdzie
przykro mi
moze tam u kahuni bedzie
No wlasnie u mnie tez nic nie bylo, wiec moze tak jak dziewczyny pisza dopiero beda.

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

wygląda fajnie i pewnie tak samo się sprawuje
Fajny jest Amelce chyba tez sie podoba bo ladnie spala i tak mocno ze jak ja przekladalam do fotelika samochodowego to sie nawet nie obudzila co raczej sie nie zdarza8500

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
czesc mamusie
mój marcin niestety złapał syfa od Anki, na noc dostał gorączkę, teraz gile z noska lecą eh... modliłam się żeby jednak sie udało bez infekcji. poki co sciągam gile, robię inhalację, poję i oczywiscie pgorączkowe leki trzymajcie kciuki zeby byczek szybko wyzdrowiał

a co do Ani to biedna chora juz 10 dzień, więc ostatnio w dziwnych pozycjach zdarza jej się zasnąć
Zdrowka dla dzieciaczkow

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Tylko te foteliki z najwieksza liczba punktow sa na izofixie, a my nie mamy w samochodzie wiec to takie troche bez sensu, kupic fotelik co ma duzo punktow i go nie zamontowac w aucie...Pewnie sie skonczy ze sami kupimy, bo im nie podpasi.

No chyba, ze znacie jakis bez izofixa co ma najwieksza liczce punktow.
Dla mnie to jakos dziwnie. Fajnie ze chca zrobic prezent, ale jak juz chca kupowac to tak zeby Wam pasowalo. Przy takim drogim prezencie to bym na pewno zapytala przyszlych uzytkownikow co chca.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Dziewczyny,które kupiły te czeskie puzzle- macie grubość 8mm?Moja mama chce kupić Nataśce z okazji pół roczku i teraz rozkminiam.

Te o grubości 8 mm wcale nie wychodzą tak drogo. Ja za moje 90x90 cm zapłaciłam 60 zł, a tutaj za 120x180 jest 97 zł,więc nie tak źle. Kupię chyba takie + te rogi,żeby łądnie wyglądało i było troszkę większe
Pisalam juz wczoraj ze w zupelnosci wystarczaja. Mam 12 puzli + rogi.

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Nie no jak masz dar i umiesz to zawsze można spróbować samemu ja raczej nie mam tyle zaufania do własnej kuchni
Albo możesz zamówić tak jakby tort - bazę i ubrać sama. Moja znajoma tak robi - zamawia zwykły w jednym kolorze tort i wszystkie oZdoby robi sama dużo taniej ja to wychodzi

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja bym na wlasny slub sobie tortu nie robila - nie bedzie miala glowy do tego

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Dziękuje wam serdecznie za słowa otuchyJestescie niezastąpione

Pogadalismy i juz wszystko jest okejNiestety ale bede musiała wyeliminowac fajki .na szczescie nie całkowicie -bo poszlismy na mały kompromis-do alko moge(on wiedział co robi bo przeciez ja pije raz na ruski rok)no ale niech mu bedziewazne ze juz sie do mnie odzywa i nie traktuje mnie jak powietrze
Dobrze ze sie dogadaliscie

Pieknie u nas bylo dzisiaj i caly tydzien ma taki byc Spacer w spacerowce sie udal i sie wlasnie zastanawiam czy sie przesiasc juz czy nie?

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 21:30   #1472
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
[/COLOR]Mój Kamil też kończy dziś 14 lat, jak ten czas szybko leci

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
14 lat.. to już mały dorosły.. eh leci czas szybko. Dużo zdrówka synowi
Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
cos mi sie zdjecie nia zalaczylo :/
załączyło się bardzo ładnie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hej

dzisiaj Hubi pierwszy raz przekręcił się z plecków na brzuszek
brawo
a co do wysypki, to alergen podobno przez 2 tygodnie w organizmie bytuje

Edytowane przez logoasia
Czas edycji: 2014-03-09 o 21:31
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 21:32   #1473
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

kurcze mam mega doła przez tą wysypkę na buzi Hubiego... zastanawiam się co zrobiłam źle ...
mały pije Bebilon pepti nawet chętnie, ja na sam zapach mam odruch wymiotny, mleka nie tykam, zaczęłam jeść tak jak na początku i zobaczymy...
byliśmy dzisiaj u sąsiadów i sąsiadka mówiła że jej mała miała takie zmiany na buzi nawet jak zmieniła proszek czy płyn do prania lub żel do mycia... ja od 1,5 tygodnia kąpię małego w Oillanie i mam nowy płyn do płukania- Dzidziuś...
czuję się jak tonący który chwyta się wszystkiego, jak na niego patrzę jaki jest cudowny to mi sie płakac chce...

brawo dla Hubiego za obroty

co do reszty wszytsko będzie dobrze starasz się, oczyszczasz dietę i znajdziesz "winowajcę" wysypki

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
wszystkiego dobrego dla Jasia! Szymek też się jeszcze nie obraca... Ma 4,5 miesiąca więc cierpliwie czekam. Neurolog mi powiedział, że lepiej żeby dziecko wykonywalo jakąś czynność nawet i 3 miesiące poźniej, ale prawidłowo, niz szybciej a według nieprawidłowego wzorca (Szymcio ma wzmożone napięcie, więc pytałam lekarza o różne sprawy z tym związane i tak właśnie mi tłumaczył)

Szymek w ogóle nie jest zainteresowany swoimi stópkami ale mam nadzieję, że jeszcze przyjdzie na to czas

u nas tak samo jak u Szymka
wiem że niby nasi chłopcy najmłodsi więc mają jesszcze czas, ale...
chciałaby,m już zobaczyć jakies postępy u Jasia taka jestem niecierpliwa

Cytat:
Hej dziewczyny!

Pogadalismy i juz wszystko jest okejNiestety ale bede musiała wyeliminowac fajki .na szczescie nie całkowicie -bo poszlismy na mały kompromis-do alko moge(on wiedział co robi bo przeciez ja pije raz na ruski rok)no ale niech mu bedziewazne ze juz sie do mnie odzywa i nie traktuje mnie jak powietrze

!
super że się dogadaliście

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Dziękujemy za wszystkie gratki i za zyczenia Miłosz też dziś kończy pół roczku Kiedy to zleciało? Mam już takiego dużego łobuza w domu

najlepszego dla Miłka

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 21:34   #1474
logoasia
Zakorzenienie

a teraz lecę spać Anka pokasłuje, więc niejedna pobudka będzie do niej w nocy. A u Marcina pewnie spędzę noc bo bidulek ma biegunkę gigant. w ruch poszła smecta i marchwianka, no i ta nieszczęsna temperatura do zbijania
dobrej nocy mamusie
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 21:58   #1475
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Ha! Mój TŻ już dziś kupił dwa kartony pampów w Lidlu, chociaż promo od jutra
tez dzis kupilam dwa kartony

my dzisiaj zrobilismy objazdowke po jednej dzielnicy i rzucilo nam sie w oczy mieszkanie, znalazlam je na necie, no i oczywiscie znow sie napalilam jak szczerbaty na suchary a mielismy rok poczekac jeszcze jutro bede dzwonic do biura i pytac co jest piec.... fajne, mimo ze 3 pokoje, jedyne co trzeba zrobic to lazienka

http://dom.gratka.pl/tresc/397-50074...bezrzecze.html
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 22:26   #1476
anutka171
Rozeznanie

Dziekuje bardzo dziewczynki za komplementy jestescie kochane.
choc uwazam, ze sa przesadzone

od wielu wielu lat mam krotkie wlosy w roznych wariantach. marze o tym by je zapuscic, ale jest to raczej nierealne, bo po pierwsze nie umiem tego zrobic, po drugie jest ich za duzo i sa zbyt geste. jak tylko troche podrosna to czuje sie jak zarosnieta malpa i je obcinam

Cytat:
hej

nadrobiłam, pocytowałam, odpowiedziałam i miałam wysyłać, ale poszłam do małego i tż nie dość ze wizaż wyłączył to i kompa bo szedł do pracy......

kurcze mam mega doła przez tą wysypkę na buzi Hubiego... zastanawiam się co zrobiłam źle ...
mały pije Bebilon pepti nawet chętnie, ja na sam zapach mam odruch wymiotny, mleka nie tykam, zaczęłam jeść tak jak na początku i zobaczymy...
byliśmy dzisiaj u sąsiadów i sąsiadka mówiła że jej mała miała takie zmiany na buzi nawet jak zmieniła proszek czy płyn do prania lub żel do mycia... ja od 1,5 tygodnia kąpię małego w Oillanie i mam nowy płyn do płukania- Dzidziuś...
czuję się jak tonący który chwyta się wszystkiego, jak na niego patrzę jaki jest cudowny to mi sie płakac chce...

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

świetnie

ja też kiedyś miałam takie krótkie włosy
nie mam pojecia co to moze byc za wysypka u as tez od czasu do czasu sie cos pojawia na polikach i nie wiem co to moze byc

Cytat:
wszystkiego dobrego dla Jasia! Szymek też się jeszcze nie obraca... Ma 4,5 miesiąca więc cierpliwie czekam. Neurolog mi powiedział, że lepiej żeby dziecko wykonywalo jakąś czynność nawet i 3 miesiące poźniej, ale prawidłowo, niz szybciej a według nieprawidłowego wzorca (Szymcio ma wzmożone napięcie, więc pytałam lekarza o różne sprawy z tym związane i tak właśnie mi tłumaczył)
...
Szymek w ogóle nie jest zainteresowany swoimi stópkami ale mam nadzieję, że jeszcze przyjdzie na to czas

zgadzam sie
nasz tez nie wykazaywal zadnego zainteresowania stopkami, a dzis jak gdyby nigdy nic zaczal je chwytac mam nadzieje, ze jutro tego nie zapomni i dalej sie bedzie nimi bawil

wszystkie po kolei doczekamy sie na poszczegolne umiejetnosci u naszych maluchow. jedne mamy juz sie z tego ciesza, inne jeszcze czekaja z niecierpliwoscia kazdy dzieciaczek jest inny, wiec w roznym czasie to przychodzi.
najwazniejsze to nie zamartwiac sie i nie wymyslac. na kazdego przyjdzie pora

Cytat:
Hej dziewczyny!

motylku-moze jest tak jak dziewczyny mowią-ze te spodnie dopiero wejdą do asortymentu.Przeciez to nie normalne by w tylu hm w Polsce ich nie było.

dzieki Wam wydrukowałam sobie trzy kupony i miałam trzy rzeczy 25% taniej-naprawde mi się to opłaciło-DZIĘKUJE!

My dzis zaliczylismy pierwsze ognicho i pierwsze pieczone kiełbachy!Lila była bardzo grzeczna widocznie spodobał jej się ten klimacik

brawa dla wszysytkich półroczniaków!
super, ze sie dogadaliscie
ale zazdroszcze ogniska

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

my dzisiaj zrobilismy objazdowke po jednej dzielnicy i rzucilo nam sie w oczy mieszkanie, znalazlam je na necie, no i oczywiscie znow sie napalilam jak szczerbaty na suchary a mielismy rok poczekac jeszcze jutro bede dzwonic do biura i pytac co jest piec.... fajne, mimo ze 3 pokoje, jedyne co trzeba zrobic to lazienka

super mieszkanko

ale przed chwila Kubus obudzil sie i urzadzil koncert
nie mam pojecia co sie stalo
moze to zabek, ktory wychodzi?
dentinox nie pomogl. dalam czopek i z trudem, ale go uspokoilam.
chyba od razu poloze go z nami, bo cos czuje, ze moze byc nieciekawie dzis w nocy
i nie wiem, czy nie zaczyna mnie cos brac

no nic, uciekam spac
dobranoc
Stary 2014-03-09, 23:15   #1477
czaszka_
Zakorzenienie

witam sie
caly dzien mnie nie bylo i nie ma za wiele co nadrabiac
ale to dobrze bo szybko ogarnelam wszystko

u nas wyjatkowo udany dzien piekna dzis byla pogoda i nie dosc ze sie wyspalam do 8 to pojechalismy z tztem i z mala przed poludniem na zakupy i nam zeszlo az do 17
Julka o dziwo byla bardzo grzeczna, wszystko jej sie podobalo w galerii
Dzis pierwszy raz wsadzilam Jule w spacerowke i to byl strzal w 10 bo ta spacerowka ma kila stopni ochylenia wiec bylo prawie na lezacym a Julka wszystko widziala dookoła poza tym od miesiaca nic nie "gadala" a dzis sie rozgadala w aptece a potem w domu, kamien mi spadl z serca bo juz myslalam ze cos z nią nie tak

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Motyl a moze te spodnie dopiero beda w h&m ja tak mialam z kurtka ze u mnie niebylo pani mowila ze maja dosrawy co 3 dni. TZ byl w duzym h&m niebylo a 3 i pozniej przyjechaly i man a na stronie widzislam ja connajmniej 3 tyg wczesniej.

Wstaw jeszcze ra linka? Rozowe z duzym kroczem na pieluche tak?
no wlasnie mi w jednym sklepie jak dzwonilam to powiedziala ze JUŻ nie ma chyba ze ja jakos zle zrozumialam
Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak wy ubieracie dzieci na spacer w taki dzien jak dzis np tj slonce i ok 10 stopni,?

ja ubieram w body z krotkim pajac i kombinezon zimowy taki jakby puchowy i czapka polarkowa i tyle
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość

CZASZKA to normalne ceny bo mieliśmy mieć wesele na 160 osób ale nam troszkę ubyło i było jakieś 140 ale szarlotka się ceni ;-)
ja ponad 3 lata temu placilam za tort chyba 500zl na 130 osob z tym ze jak teraz pomysle to ten tort za piękny nie byl
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Będę musiała tak zrobić,bo inaczej długo nie pociągnę
powiedz tztowi ze wolne tez Ci sie nalezy!
Cytat:
nasze puzle mają 8mm i fajnie izolują takze moim zdaniem takiej grubosci wystarczą.my mamy 120x120 płacilismy około 100 ale gdybym miała mozliwosc to bym brała większe.
tak się prezentuje nasza mata.
super wygladaja
Cytat:
a teraz lecę spać Anka pokasłuje, więc niejedna pobudka będzie do niej w nocy. A u Marcina pewnie spędzę noc bo bidulek ma biegunkę gigant. w ruch poszła smecta i marchwianka, no i ta nieszczęsna temperatura do zbijania
dobrej nocy mamusie
bidulki zeby szybko wyzdrowieli
Cytat:

od wielu wielu lat mam krotkie wlosy w roznych wariantach. marze o tym by je zapuscic, ale jest to raczej nierealne, bo po pierwsze nie umiem tego zrobic, po drugie jest ich za duzo i sa zbyt geste. jak tylko troche podrosna to czuje sie jak zarosnieta malpa i je obcinam
pasuja Ci krotkie wlosy fajna fryzura
ja raz mialam krotkie w podstawowce to wygladalam jak przeszczep

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 23:22   #1478
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój Kamil też kończy dziś 14 lat, jak ten czas szybko leci

najlepsze życzenia dla Kamila

Cytat:
czesc mamusie
mój marcin niestety złapał syfa od Anki, na noc dostał gorączkę, teraz gile z noska lecą eh... modliłam się żeby jednak sie udało bez infekcji. poki co sciągam gile, robię inhalację, poję i oczywiscie pgorączkowe leki trzymajcie kciuki zeby byczek szybko wyzdrowiał

a co do Ani to biedna chora juz 10 dzień, więc ostatnio w dziwnych pozycjach zdarza jej się zasnąć
zdrówka dla dzieciaków

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
bonusowo w załączniku Wikuś ledwo mieszczący się w 80cm gondoli
ale super wygląda w tych ciuchach

Cytat:
na razie zaczyna dotykac stopek, do buzi jeszcze nie bierze.
licze na to, ze to przez fakt, iz jest wczesniakiem. i nie moge sie doczekac az wezmie stopke dobuzi

nie ma sie niestety czym chwalic, poza tym mam krociutkie wlosy
zreszta wstydze sie swojej geby no ale prosze...

a na solarium, jak sie karmi to chyba nie mozna
doczekasz się już wkrótce Miłek właśnie dziś zaczął to robić i najchętniej chyba by spał ze stopami w buźce

można na solarium w czasie kp

bardzo Ci pasują krótkie włosy, miałam niedawno trochę dłuższe, ale codzienne suszenie i układanie mnie dobijało, więc zapuściłam

Cytat:
brawo dla niego

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Asia kurcze, oby mu przeszło
no i gratulacje za przewrotkę

ma któraś z Was nosidło womar? bo tula mi się podoba- ta w rowerki, ale 420zł dużo jak za kawałek materiału
niedawno też pytałam o to nosidło, ale chyba nikt nie ma przydałoby mi się, ale szkoda mi tyle kasy ile tula kosztuje o tym womarze takie średnie opinie na jakimś forum znalazłam i poza tym nie wiem czy udałoby mi się go później sprzedać, a na tulę myślę, że bym jednak znalazła chętnego

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 23:31   #1479
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny!

super, że sie dogadaliście i trzymam kciuki żebyś wytrwała

Cytat:

Dziękujemy za wszystkie gratki i za zyczenia Miłosz też dziś kończy pół roczku Kiedy to zleciało? Mam już takiego dużego łobuza w domu
najlepsze życzenia

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 23:33   #1480
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Madziuchna u mojego brata nocowaliśmy
we trójkę na dużym łóżku spałam z P. i Mikim wzięliśmy jego rzeczy i wanienkę, w której się wszystko zmieściło więc spoko, Mysza na szczęście ma po mnie to, że wszędzie się wyśpi bo pięknie przespał te dwie noce- obce miejsce nie zrobiło na nim wrażenia

kocham to miasto i żałuję, że już tam nie mieszkamy, ale... może kiedyś

u nas już też ludzie latali z pampami z lidla- a niby promo od jutra ja mam zapas więc nie wiem czy kupować może wezmę karton
Super

Cytat:

fajne mieszkanko
mamy identyko rozwiązany salon z kuchnią (chodzi mi o ścianę), tylko u nas wszędzie panele no i nie jest tak nowocześnie łazienka jest póki co spoko u nas trzeba koniecznie remont, ale skąd kapuchę?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 00:11   #1481
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
OGŁOSZENIE PARAFIALNE!!!

U mnie w mieście nie ma moich wymarzonych spodenek http://www.hm.com/pl/product/21438?article=21438-A
Jeśli któraś z Was byłaby w H&M i by je widziała i podjęłaby się kupienia mi ich,to byłabym taaaaaaaaaaaaaaaakaaaaaaa aaaaaaaaa wdzięczna
Widziałam je u nas

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Witam
Ale mi tu dobrze pełno rąk do pomocy, mały zadowolony, czas nam miło leci dziś pierwszy raz został na 2h z moją mamą i uwaga - PRZEŻYŁ!
Brawa dla wszystkich półroczniaków!
A my tu tęsknimy za Tobą

Cytat:

A teraz chwale sie Zaczelo sie, Milosz raczkuje. Od paru dni robil po dwa kroczki, dzis zmotywowala go swiecaca myszka Malza i przyszedl sobie do niej :mdleje koniec siedzenia trza biegac za dzieciem :brzydal jutro siedze z aparatem i sprobuje nagrac bo dzis tak nas zaskoczyl na koniec dnia ze nawet nie zdazylismy nagrac filmiku. Laduje sie aparat i jutro dzialam

Milego wieczoru
No co Ty?

Mały zdolniacha!!!

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Casualplay s4, musze jeszcze tylko kolorowa wkladke kupic i torbe, bo wozek czarny i trzeba go troche ozywic

Zostawie nr tel w k. i spisze sobie Twoj to jak cos bedziemy w kontakcie
Też miałam ten wózek, tylko w wersji 3-kołowej ( Maja nim jeździła)- KOCHAŁAM GO ... i bardzo cięzko było mi się z nim rozstać

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
A ja bym chciała poczuć obecność mamy a nie czuję i jest mi smutno

Jeszcze poluję na parkę z reserved - kuzynka tam pracuje i ma 40 % zniżki na cały asortyment

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Witam się
Bartuś dziś kończy PÓŁ ROCZKU i ryczę od rana że moje dziecko jest już takie duże
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Moj za to wciaz na brzuch się przekreca. Jak przez pierwsze 3-4 miesiace nie bardzo lubil, to teraz fiku-miku i na brzuszek.

Julka odkąd sie nauczyła,to też co chwilę się przewraca- nie powiem, cieszy mnie to

Cytat:
Hej dziewczyny!

No widzisz... rozmowa działa cuda

Cytat:
dobrej nocy mamusie
Zdrówka dla dzieciaczków

Cześć kobity
Rozchorowałam się... again Mam tego serdecznie dosyć

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 00:12   #1482
87czarna
Zakorzenienie

anutka super fruzyurka! podziwiam

no i Motylku Wszystkiego najpiękniejszego z okazji urodzin!!!

Edytowane przez 87czarna
Czas edycji: 2014-03-10 o 00:23
Stary 2014-03-10, 00:14   #1483
87czarna
Zakorzenienie

No i na sam koniec dnia chwalę się swoim kolejnym uszytkiem... tym razem dla potrzeb mojej Mai, ponieważ w nowym wózku zabrakło podusi i kołderki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN2325.jpg (123,4 KB, 54 załadowań)

Stary 2014-03-10, 01:31   #1484
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
witam sie
caly dzien mnie nie bylo i nie ma za wiele co nadrabiac
ale to dobrze bo szybko ogarnelam wszystko

u nas wyjatkowo udany dzien piekna dzis byla pogoda i nie dosc ze sie wyspalam do 8 to pojechalismy z tztem i z mala przed poludniem na zakupy i nam zeszlo az do 17
Julka o dziwo byla bardzo grzeczna, wszystko jej sie podobalo w galerii
Dzis pierwszy raz wsadzilam Jule w spacerowke i to byl strzal w 10 bo ta spacerowka ma kila stopni ochylenia wiec bylo prawie na lezacym a Julka wszystko widziala dookoła poza tym od miesiaca nic nie "gadala" a dzis sie rozgadala w aptece a potem w domu, kamien mi spadl z serca bo juz myslalam ze cos z nią nie tak

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

no wlasnie mi w jednym sklepie jak dzwonilam to powiedziala ze JUŻ nie ma chyba ze ja jakos zle zrozumialam

ja ubieram w body z krotkim pajac i kombinezon zimowy taki jakby puchowy i czapka polarkowa i tyle

ja ponad 3 lata temu placilam za tort chyba 500zl na 130 osob z tym ze jak teraz pomysle to ten tort za piękny nie byl

powiedz tztowi ze wolne tez Ci sie nalezy!

super wygladaja

bidulki zeby szybko wyzdrowieli

pasuja Ci krotkie wlosy fajna fryzura
ja raz mialam krotkie w podstawowce to wygladalam jak przeszczep
Hehe,powiem mu tak

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-10, 05:34   #1485
matallewar
Zakorzenienie

Brrr... śniła mi się wojna. Dobrze, że En się na mlesio obudziła, bo to byl paskudny sen.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 06:25   #1486
dodinha
Wtajemniczenie

A ja znowu nie mogę spać,masakra

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-10, 07:13   #1487
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:

u nas już też ludzie latali z pampami z lidla- a niby promo od jutra ja mam zapas więc nie wiem czy kupować może wezmę karton
Ja też mam zapas, ale napewno kupuję. Taka okazja rzadko się trafia, a rozmiar 4 jest na dłużej.
Stary 2014-03-10, 07:40   #1488
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
dobrej nocy mamusie
dziękuję za życzenia dla Kamila z poprzedniego posta Zdrówka dla dzieci życzę, jak nocka minęła?
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
najlepsze życzenia dla Kamila
dziękuję
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
No i na sam koniec dnia chwalę się swoim kolejnym uszytkiem... tym razem dla potrzeb mojej Mai, ponieważ w nowym wózku zabrakło podusi i kołderki
jaka ładna pościelka, sama chciałabym taką
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Brrr... śniła mi się wojna. Dobrze, że En się na mlesio obudziła, bo to byl paskudny sen.
przeczytałam, że Elenka obudziła się na mięso
Stary 2014-03-10, 08:13   #1489
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
przeczytałam, że Elenka obudziła się na mięso

Czarna zdolniacha z Ciebie

Zapowiada się piękny dzień
Ps. Jak można wstawić filmik inaczej niż przez yt?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 08:24   #1490
Madzia000
Zadomowienie

Co za okropna noc... Jasko sie zwijal i prezyl z bolu ;( jestem i bylam zla i wsciekla :[ a dlaczego ? Oczywiscie znowu wczoraj tesciu zrobil akcje :/ japierrrrrrr
Zanioslam im placka ktorego zrobilam: rafaello (solone krakersy i masa z kokosem) i co ? I tesc ma na rekach Jasia ja patrze a on ukroil kawalek placka (myslalam ze sam zje) i buuch daje malemu!:/ az mnie scislo, krzycze: NIE!!!! to jak kurna grochem o sciane... i jeszcze durny komentarz"tak jasiu jakbys byl sam z dziadkiem to dziadek by cie nakarmil bo mama nic ci nie chce dac" :[ tym sposobem w domu dostal czerwonych plam na buzi a w nocy byla masakra... Ja nie wiem czemu ci ludzie sa tacy nieodpowiedzialni :/

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 08:29   #1491
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

My już dzisiaj po jednym spacerze, ale jak Leo się obudzi to chyba wybierzemy sie na drugi bo pogoda wspaniala.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------
udal sie drugi spacer?
pogoda wczoraj byla cudowna
caly tydzien ma taki byc
Cytat:
cos mi sie zdjecie nia zalaczylo :/
śliczna Ty i fryzurka ,pasuje Ci
Cytat:

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

My jedziemy na spacer nad ocean. Trochę moze odetchne bo jakoś mam tyle zajęć w domu ze z niczym juz nie wyrabiam. Dziś nam przestawili czas i wszystko ni sie juz pomieszało. Poli tez a to tylko godzina juz widzę jak będziemy sie przestawiać o 9h po powrocie do pl..

ooo kurcze,faktycznie 9 h różnicy
kiedy wracacie?
Cytat:
hej

nadrobiłam, pocytowałam, odpowiedziałam i miałam wysyłać, ale poszłam do małego i tż nie dość ze wizaż wyłączył to i kompa bo szedł do pracy......

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

świetnie

ja też kiedyś miałam takie krótkie włosy
zeby udało sie wykryć co jest przyczyną
za przekręty
Cytat:
Hej dziewczyny!

motylku-moze jest tak jak dziewczyny mowią-ze te spodnie dopiero wejdą do asortymentu.Przeciez to nie normalne by w tylu hm w Polsce ich nie było.

dzieki Wam wydrukowałam sobie trzy kupony i miałam trzy rzeczy 25% taniej-naprawde mi się to opłaciło-DZIĘKUJE!

My dzis zaliczylismy pierwsze ognicho i pierwsze pieczone kiełbachy!Lila była bardzo grzeczna widocznie spodobał jej się ten klimacik

brawa dla wszysytkich półroczniaków!
jak Twoje rączki ?
mam dobrą maść do polecenia
cerdoderm30 koszt ok 20 zł lub nawet mniej ,dokładnie nie pamiętam
szczypie strasznie po posmarowaniu ale nastepnego dnia zero sladów plam,uczulenia itp
sprobuj oby pomogło i Tobie
Cytat:
dobrej nocy mamusie
ciężka noc
zdrówka dla dzieci a Tobie duzo energii
Cytat:

fajne mieszkanko
Cytat:
zdolniacha
dziewczynki mają szczęście że mają taką zdolną Mamusię
zdrówka

Motyl spóźnione najlepsze życzenia urodzinowe

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 08:31   #1492
tassia
Zakorzenienie

czesc dziewczyny.

mnie znow tu malo, ale chcialam powiedziec ze naszly mnie wspomnienia bo... siedze w przychodni po wypiciu glukozy
tyle ze tym razem jestem wnievowzieta bo dwie godziny wykorzystam na relaks z wizazem
zaraz wszystko ponadrabiam
buziaki
milego dnia

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 08:33   #1493
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Co za okropna noc... Jasko sie zwijal i prezyl z bolu ;( jestem i bylam zla i wsciekla :[ a dlaczego ? Oczywiscie znowu wczoraj tesciu zrobil akcje :/ japierrrrrrr
Zanioslam im placka ktorego zrobilam: rafaello (solone krakersy i masa z kokosem) i co ? I tesc ma na rekach Jasia ja patrze a on ukroil kawalek placka (myslalam ze sam zje) i buuch daje malemu!:/ az mnie scislo, krzycze: NIE!!!! to jak kurna grochem o sciane... i jeszcze durny komentarz"tak jasiu jakbys byl sam z dziadkiem to dziadek by cie nakarmil bo mama nic ci nie chce dac" :[ tym sposobem w domu dostal czerwonych plam na buzi a w nocy byla masakra... Ja nie wiem czemu ci ludzie sa tacy nieodpowiedzialni :/

Boszzzzz, co za człowiek :/
Mam nadzieję,że powiedziałaś mu kilka dosadniejszych słów?

Stary 2014-03-10, 08:37   #1494
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:

na Twoim miejscu widzac cos takiego podbiegłabym do dziecka i wyjeła z buzi lub zabrała natychmiast dziecko i wyszła z domu ,moze to by go oswieciło
poza tym skoro stało sie tak ze zjadł to w nocy zadzwoniłabym do szanownego dziadka i dała posłuchać co sie w domu dzieje i jak Wnuczek cierpi przez jego głupotę

masakra
nagadałabym im

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-10, 08:37   #1495
kahunia
Zadomowienie

Cytat:

Tez kiedys mialam krotkie A do zapuszczenia to ja sie zawzielam i sie udalo Najlepiej chodzic w tym czasie do fryzjera zeby robil jakas przejsciowa fryzurke coraz dluzsza

Cytat:

Też miałam ten wózek, tylko w wersji 3-kołowej ( Maja nim jeździła)- KOCHAŁAM GO ... i bardzo cięzko było mi się z nim rozstać

Cześć kobity
Rozchorowałam się... again Mam tego serdecznie dosyć
A czemu sie rozstalas z nim?

Zdrowka

Cytat:

chyba bym zadzwonila w nocy do tescia i mu podziekowala

U nas kolejny piekny dzien sie zapowiada Ide dzisiaj zapisac Amelke na basen i 20 marca zaczynamy mam nadzieje ze jej sie spodoba

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 08:38   #1496
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny.

mnie znow tu malo, ale chcialam powiedziec ze naszly mnie wspomnienia bo... siedze w przychodni po wypiciu glukozy
tyle ze tym razem jestem wnievowzieta bo dwie godziny wykorzystam na relaks z wizazem
zaraz wszystko ponadrabiam
buziaki
milego dnia

słynna glukoza
pamietam jak sie dygałam ją wypić,ostatecznie było ok
miłego nadrabiania

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-10, 08:40   #1497
tassia
Zakorzenienie

poza tym.wieczorem przezylam.koszmar usypiania macka.
pierwszy raz od grudbia musialam bujac na rekach. zasypianie trwalo poltorej godziny. plakal ze zmeczenia, oczka mu sie zamykaly ale plakal co chwile tak przerazliwie.
dzis mialam zaczac po raz drugi ekspozycje na gluten ale w takim wypadku sie troche boje
bo nie rozroznie objawow glutenu od tego czegos co bylo wczoraj

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 08:51   #1498
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Michaś nas wczoraj zaskoczył bo zasnął o 21 po kąpieli i butli i spał uwaga uwaga do 7:30
wstawałam 2 moze 3 razy na podanie smoczka,bez karmienia
no piekna noc
21 jak na niego to szał bo zawsze tp była 23 - 24
moze to skutek dotlenienia
wczoraj bylismy na dlugim spacerze w lesie i nad jeziorkiem

ja trochę zakatarzona i gardło boli ale biorę leki i sie nie dam, nie ma opcji na chorowanie

z kp koniec

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Tez kiedys mialam krotkie A do zapuszczenia to ja sie zawzielam i sie udalo Najlepiej chodzic w tym czasie do fryzjera zeby robil jakas przejsciowa fryzurke coraz dluzsza

A czemu sie rozstalas z nim?

Zdrowka

chyba bym zadzwonila w nocy do tescia i mu podziekowala

U nas kolejny piekny dzien sie zapowiada Ide dzisiaj zapisac Amelke na basen i 20 marca zaczynamy mam nadzieje ze jej sie spodoba
u nas tez piękna pogoda
pójdziemy na dłuuugi spacer i zanim się obejrzę mąż wróci z pracy

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

ponawiam pytanie
smoczki canpola pasuja do butelek aventu ?

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-03-10 o 08:42
Stary 2014-03-10, 08:53   #1499
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

jak tak można i zrobiłabym tak jak dziewczyny pisały, że za każdym razem jak się obudzi dzwoniłabym do teścia i niech słucha co zrobił, no i by wiedział co znaczy nieprzespana noc
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Michaś nas wczoraj zaskoczył bo zasnął o 21 po kąpieli i butli i spał uwaga uwaga do 7:30
wstawałam 2 moze 3 razy na podanie smoczka,bez karmienia
no piekna noc
21 jak na niego to szał bo zawsze tp była 23 - 24
moze to skutek dotlenienia
wczoraj bylismy na dlugim spacerze w lesie i nad jeziorkiem

ja trochę zakatarzona i gardło boli ale biorę leki i sie nie dam, nie ma opcji na chorowanie

z kp koniec

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

u nas tez piękna pogoda
pójdziemy na dłuuugi spacer i zanim się obejrzę mąż wróci z pracy
ojej dzkoda, ale robiłaś wszystko, by utrzymać laktację i już długo karmiłaś, więc to sukces
Stary 2014-03-10, 08:56   #1500
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść.

Nadrabiam, lecz nieżywa.
Natalka przed chwilką powiedziała MA-MA, oczywiście nieświadomie, aale to tak słodko brzmiało, Aaaaaach:love :

Cytat:
najlepszego dla Jasia
moj przewraca sie czasami z brzuszka na plecy, ale chyba nie do konca swiadomie. odwrotnie to bez problemu.
nie martw sie, przyjdzie tez na niego pora
a nie jest tak, ze Jasio jest troszke wiekszy i przez to ma troszke trudniej?

wszystkiego naj dla Bartusia

Nowych kosmetyykow nie uzywalismy
w kazdym razie rano juz nie bylo tego.
dla pewnosci nie podawalam brokula ponownie. sprobuje moze jutro.

Logoasia duzo zdrowka dla dzieciaczkow

Ewacia lanie sie nalezy dla twojego chlopa

Motyl wszystkiego najlepszego
Dziękuję
Bardzo ładna fryzurka

Cytat:
Motyl wszystkiego najlepszego! 100 lat

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

O taka fryzura by mi sie przydała na moje wypadające kłaki
Bardzo ładnie! Mi nie pasują tak krótkie włosy..

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

No Jaś to kawał chłopa pewnie dlatego mu wolniej idzie. Ale nie ma sie co martwić i ob zacznie niedługo fikac

Dziękuję

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Mam ochotę ukatrupić tż....

motylku zawszę mogę Ci je w UK kupić bo wiem że są online dostępne

mój też na plecach nie uleży za długo więc każde ubranie go i zmiana pieluszki to istna walka
Dziękuję, już nie mam takiego ciśnienia Na wyprzedaży w Endo kupiłam też takie lansiarskie spodenki z lekko obniżonym krokiem, z guzikami przez ten szew w kroku i to fioletowe I do tego bluzę Na wyprzedaży, więc mam komplet do czapy i już jestem happy:j upi:

Cytat:
Motyl wszystkiego najlepszego z okazji urodzin a pomysł męża z radiem super

mnie wczoraj mąż zabrał na rynek (we wro są takie stragany z kwiatami) później mnie pogonił i odwracam się a tam jedzie Miki z kwiatami (trzymał siedząc w spacerówce ) dostałam miniaturkę, a od P. duży normalnie łzy w oczach, ale okulary miałam więc wioski nie było jak ja kocham tych moich chłopaków to głowa mała....

Brawa dla Maluchów, które skończyły kolejny miesiąc życia

Poli będzie dobrze
Dziekuję

Słit

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Motyl, sto lat

ale dziś pieknie co do ubioru, to Hania dziś miała: body kr rękaw, bluzeczka i bluza misiowa, na dole rajstopki i welurowe spodenki wracaliśmy po 18 więc bluze zmieniłam na kurtkę taka przejściową. no i oczywiście lekka czapka
Dziękuję

I tak ma być cały tydzień Chociaz widziałam,że na niedzielę już zapowiadali śnieg

Cytat:

kochana, jeszcze ode mnie wszystkiego najpiękniejszego, spełnienia marzeń

zdrówka dla dzieciaczków

My mamy te 8mm i są ok. Zastanawiałam się nad tymi grubszymi, ale 8mm w zupełności nam starcza

Dziękuję

Cytat:

Bajka ja daję 2 ml soli plus mucosolvan.

Logoasia zdrówka dla Maluchów

Motylku, serdeczne życzenia

A poza tym było dziś pięknie więc cały dzień poza domem. U nas wprawdzie nie tak ciepło jak u niektórych z Was ale było super. Pojechaliśmy nad jeziorko na ognicho z dziećmi
Małż rano zajął się Miłkiem, więc ja dospałam po wczorajszej imprezce (było bardzo miło , wróciłam po 2 w nocy a o 3 miałam pierwsze karmienie ). Później zabrał Miłka na spacer więc się doprowadzałam do porządku i pakowałam nam jakieś jedzonko, pieluchy, zabawki i inne pierdołki. Chłopaki pomorsowali, my ganiałyśmy za dzieciakami Wróciliśmy po 18, więc zaraz kąpanie, kolacja i spanie.
Posprzątałam sobie później bo jutro w godz 7-17 nie ma u nas wody, ani zimnej ani ciepłej Obym nie zapomniała w wiadra nalać, żeby do kibelka było

No a teraz jestem padnięta ale poćwiczyć muszę bo wczoraj nie miałam jak
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Heja hej!

I na Podlasie dotarła piękna pogoda Poczytałam, jak ubieracie dzieci na spacery i stanowczo stwierdzam, że przegrzewam dziecko Mój mały ma body kr. rękaw, cienką bluzkę, dresy, skarpety, kombinezon na polarze z butami, rękawiczki plus czapa na polarze
Muszę:
a) poszukać na All jakichś fajnych kurteczek używek na teraz i cieńszą
b) wełnianej czapeczki, bo mam tylko bawełnianą i obawiam się, że jest jeszcze za zimno na nią

Motylku, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Anutka, fajna fryzurka Lubię takie

Lulla, a na opakowaniu kaszki nie ma napisane, jak podawać? W jakiejś innej kaszce Nestle czytałam, żeby podawać jedną łyżeczkę dziennie przez cały okres wprowadzania glutenu.

Kaśka, super, że weekend się udał Byłam kiedyś we Wro i podobało mi się Ale to za małolata A macie tam rodzinę? Gdzie się zatrzymaliście? I jak ogarnęłaś wszystko przy Mikim na wyjeździe, bo mnie to ciekawi?

Poli, ufff.... że z małżem się dogadaliście
Amelka, jesteś dzielna

Zbieram się za prasowanie chyba ze 100 sztuk odzieży mojej, mego męża i mego syna plus ze 20 pieluch

Ha! Mój TŻ już dziś kupił dwa kartony pampów w Lidlu, chociaż promo od jutra
Dziękuję

Cytat:
nasze puzle mają 8mm i fajnie izolują takze moim zdaniem takiej grubosci wystarczą.my mamy 120x120 płacilismy około 100 ale gdybym miała mozliwosc to bym brała większe.
tak się prezentuje nasza mata.
Fajnie się prezentują, ja wezmę ten drugi zestaw kolorystyczny, z fioletem

Cytat:
Madziuchna u mojego brata nocowaliśmy
we trójkę na dużym łóżku spałam z P. i Mikim wzięliśmy jego rzeczy i wanienkę, w której się wszystko zmieściło więc spoko, Mysza na szczęście ma po mnie to, że wszędzie się wyśpi bo pięknie przespał te dwie noce- obce miejsce nie zrobiło na nim wrażenia
kocham to miasto i żałuję, że już tam nie mieszkamy, ale... może kiedyś

Też uwielbiam Wroclove

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości