|
|
#601 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Muszę zapytać moją położną o wędzidełko bo według mnie Maja za płytko łapie wolę to sprawdzić Cytat:
Cytat:
masz kciuki ![]() Cytat:
Też jesteśmy pierwszy dzień sami i już po spacerze Mnie i Tż też śmieszy jak sobie mała popierduje, albo robi kupę ![]() Cytat:
2. Majce dzisiaj ![]() Cytat:
![]() My już po spacerku piękna pogoda cieplutko. Majka od razu zasneła. Teraz wciągnęła cycka i śpi. Jakoś sobie radzę do tej pory bez Tż, ale tak smutno bez niego dobrze że depresja mi odpuściła bo bym pewnie siedziała i wyła ![]() Dziewczyny bardzo mocne kciuki i moc brokułów za porody ![]() ![]() : brokul: |
||||||||
|
|
|
#602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
justine_87 mama zachowuje się na prawdę bardzo nieładnie ![]() dla Ciebie ogromne brawa że sobie radzisz bez męża (szybko) a jak Ci idzie karmienie? Kolejny grzeczny niemowlaczek na wątku nam się trafił no ba ![]() no, kupa już poszła? pola_m szybko CI się skróciła oby Ci się udało urodzić kiedy będzie tato![]() śliczne zdjęcie z tymi górami... |
||
|
|
|
#604 |
|
Zadomowienie
|
Z naszego placu boju: kupa była, nawet dwie. Nie sądziliśmy z TZem że tak nas ucieszy kupa
![]() Młody się rozkręca, kolejna noc prawie w ogóle nie przespana. Jak to ogarnąć i nie zwariować? W dzień zasypia zaraz po jedzeniu i płacze jak jest głodny albo jak mu pielucha ciąży. Śpi ładnie w łóżeczku albo w hamaczku. A w nocy istny cyrk. W łóżeczku max godzinę uda mu się przespać, potem najlepiej by spać na rękach przewieszonym przez ramię. Ze dwie godziny przespał w hamaczku który stał u nas w łóżku (jak dobrze że mamy łóżko 1,8m), a nad ranem z 3 godziny z nami na łóżku. Przedstawiam wam Gabrysia vel. Gucia.
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- ag9 słodziak z niego ![]() może on jest bardziej "aktywny" w nocy a w ciągu dnia sobie śpi. Noworodki jeszcze nie czują rytmu nocy i dnia
|
|
|
|
|
#606 |
|
Rozeznanie
|
ag9 - ale słodkość
Mamuśki czy dawałyście pod prześcieradełko w łóżeczku jakiś podkład/ceratke ? Tak żeby materac nie przeciekł jeśli zdarzy się jakaś niespodzianka ?
30.04.2014 3:15
|
|
|
|
#607 | ||
|
Zadomowienie
|
Pola- super fotki
Brawa za szyjkę. Cytat:
Na złość matce wyła na spacerze i teraz trzecia godzinę śpi, a ja bym wyszła... A bez przebrania teraz i karmienia ani rusz.Malej odpadł pępek już 4 dni temu. Cytat:
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czemu się nie chwalisz? ![]() |
|
|
|
|
#609 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Justine Dziwnie Twoja mama zareagowała, nie dziwię Ci się,że jest Ci przykro.Może lepiej powiedzieć jej wprost jak się czujesz i czego oczekujesz
![]() Cytat:
Boje się właśnie tego buntu ![]() Cytat:
za udaną ostatnią wizytę.Widoki przepiękne i te na pierwszym planie i drugim Cytat:
![]() Czekamy na wieści Cytat:
Brak wiaterku, ani jednej chmurki na niebie ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- No to mamy następny klub dzieci z dwiema brodami Cytat:
Cytat:
Widocznie lubi noce ![]() Cytat:
|
|
#610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#611 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ratujcie, nie wiem co mam robic, od dwoch godz mam skurcze, czeste ale nie mocne. jestem sama w domu z krzysiem!! zaraz spanikuje chyba.
One nie przechodza jak zmieniam pozycje. ide sie wykapie, moze to cos da. A wg suwaczka 36 tydz 5 dni
|
#612 |
|
Zadomowienie
|
A czy są regularne, stają się coraz mocniejsze i są coraz częściej?
|
|
|
|
#613 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o rany jaki słodziak! też chcę już mieć takie cudo...---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
może zadzwoń po kogoś żeby ewentualnie został z małym...
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#615 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak moja znowu miała jakieś bezsensowne pretensje i żaliła się do taty, to nie wytrzymałam i mówię "czemu ty na mnie naskakujesz tylko w 4 oczy, a potem obgadujesz, mów teraz przy tacie o co ci chodzi bo ja już nie wiem" to oczywiście padło, że ona w życiu by nie pomyślała, że tak ją będę traktować (zapytałam jak, bo póki co to ona się nie odzywa a do mnie ma pretensje), po wylaniu żali zarządała przeprosin (jak zapytałam za co, to też rzeczowej odpowiedzi brak) chciałam rozładować sytuację, bo wcześniej zarzuciła mi sekrety (np. dot płci dziecka, co wyśmiałam już wcześniej, bo każdemu mówimy to samo; zresztą chyba nie myśli, że będę jej mówić O WSZYSTKIM, od tego to męża mam) i walnęłam dla dowcipu "chodź zobaczysz nasz nowy nabytek - narożnik - bo znowu powiesz, że sekrety mam, to syknęła, że nie chce i że jaki kupiliśmy taki będziemy mieć; za kilka minut znowu śmiechem żartem mówię "no chodź, nie bocz się już, chodź zobaczyć czy wygodny" to warknęła, że nie, bo "jeszcze zauroczy" ręce mi opadły powiedziałam tacie, że chciałam jakoś podejść, rozładować sytuację, ale się nie dało i chyba też jej przemówił do rozsądku, bo następnego dnia, jak się mijałyśmy na mieście i coś zagadałam, to nawet odpowiedziała NORMALNIE przyjaciółka mi podpowiedziała, że może ona jest w jakiś sposób zazdrosna... o nasze życie, rodzinę, dziecko, remont.. może coś w tym jest szkoda, że jednak takie dziwne sytuacje w relacjach matka (przyszła babcia)-córka (przyszła matka) występują, że ciężko niektóre "babć" zachowania zrozumieć, a nas to gryzie i sprawia przykrość... oby takich chwil było jak najmniej, a najlepiej wcale
|
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#617 |
|
Zadomowienie
|
witam się nadal w dwupaku- 3dni ptp
![]() Hanka się zasiedziała, w brzuchu się wierci, ale wychodzić ani myśli. Poproszę o dużego brokuła, bo inaczej w środę idziemy na wywołanie ![]() thidien a może twoja mama ma klimakterium. To by tłumaczyło humory i dziwne zachowania. Mimo to bardzo Ci współczuje kiepskich relacji, szczególnie teraz, kiedy powinna być dla Ciebie podporą! ag9 słodziak ten Twoj Synek virginia kciuki trzymam z całych sił!!! Dasz radę, bo jesteś dzielna mamuśka i nawet beznadziejny gin Ci nie przeszkodzi.
|
#618 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ag9 ślicznego masz synka! a ze spaniem to jeszcze kawałek czasu zanim sobie wyreguluje co i jak i wypracujecie wspólny rytm dnia ( i nocy ![]() Zazdroszczę mamusiom spacerków z wózkami ja swoje póki co wyprowadzam w brzuchu![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
o, widze, że pomyslałyśmy o tym samym ![]() brokuł dla Ciebie |
||
|
|
|
#619 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny, po kapieli troche sie uspokoilo, tn jak leze i sie nie ruszam to nic spokoj, ale jak chce zmienic pozycje to mi twardnieje brzuch, to normalne?
Zraz siostra przyjedzie. Maz pojechal do pracy i wroci jutro... Kurde ale sie przestraszylam, bo te skurcze sie zaczely na uczelni, strasznie sie zdenerwowalam i na nastepnym wykladzie juz byly, i przyjechalam do domu, polozylam sie a one dalej takie same! i dlatego sie tak przestraszylam, jeszcze babcia do lekarza poszla i cos jej dlugo nie ma. do tego wydawalo mi sie ze sie nasilaja...
|
#620 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za ten tydzień zaplanowany i poród SN Brawa za początek robót wyprawkowych Jakie zdjęcie widoki niesamowite Cytat:
Cytat:
Ale to takie moje przemyślenia, wiadomo, zdam się na lekarzy Najśmieszniejsze jest to, ile obie się omartwiłyśmy, kiedy nam się w 7 miesiącu szyjka skróciła, prawda? Teraz jak trzeba, to ![]() Trzymam za Ciebie tak mocne jak za mnie ![]() Cytat:
zuch dziewczyny Ale malutki Mi to też do głowy przyszło pierwsze z pomieszaniem dnia i nocy - ale chyba trzeba mu dac troszkę czasu Cytat:
Mam nadzieję, że kąpiel pomoże. Wzięłaś nospę? Zadzowń po kogokolwiek a Ty się połóż |
|||||
|
|
|
#621 |
|
Wtajemniczenie
|
Justine, Thidien, współczuję sytuacji z Waszymi mamami... Pewnie też przeżywają narodziny i też to się rzuca na wrażliwość ich, ale to w końcu Wam się należy specjalne traktowanie...
ale słodziak!! I jak te skurcze? Rozwijają czy ucichły? |
|
|
|
#622 |
|
Rozeznanie
|
menopauzę to już ma dawno za sobą, ma 64 lata
powiedziałam jej kiedyś, przy okazji chyba naszego drugiego "starcia", że szkoda, że jest tak nieprzyjemnie, że nie mówi, tylko krzyczy, że stroi wtedy groźne miny i potem się boczy dniami, a o to ma pretensje do mnie, a mi wcale się wtedy nie spieszy, żeby rozmawiać z kimś, kto w tak nieprzyjemny sposób się zachowuje z tatą boczy się tak samo, nie rozmawia z nim dniami, a tata ma fajne podejście, że zawsze zaraz żartuje, rozmawia normalnie, uśmiechnie się... a tu mur dla niej tylko zakupy, skoki i biegi narciarskie, papierosy i córka mojego kuzyna, której mówi co chwila, że ją kocha, a ja słyszałam coś takiego chyba ze 24 lata temu ostatni raz, a mam 30 :P:P:P:P bo to ją trzeba przepraszać, a w życiu nie słyszałam, żeby sama kogokolwiek przeprosiła no nic... teraz jest względnie ok, trzeba korzystać ![]() i zapamiętać, by nie powielać
|
|
#623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzeba nam rodzić Dziewczyny! Ja Ulce też już dzisiaj wykład dałam, ale nie obchodzi jej, co rodzice myślą...
|
|
|
|
|
#624 | ||
|
Zadomowienie
|
śliczny
a na czym on leży ? na bujaczku ? Cytat:
![]() czarnamadonna dlatego ja nie ide na razie na plac zabaw - nie byłabym w stanie wynieść Kuby, bo on sam by nie wyszedł, a siedziałby do nocy - takie ma braki po zimie ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
może wsyp mamie od czasu do czasu persen rozdrobniony do herbaty ... albo zrób jej melisy
|
||
|
|
|
#625 |
|
Zadomowienie
|
Ag prześliczny
Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#626 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2. ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- ale słodki bobo ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
cieszę się, że u Was to zadziałało ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
thidien współczuję sytuacji z mamą.. rzeczywiście zachowuje się jak zazdrosne dziecko.. oby szybko jej przeszło, może jak Maleństwo będzie na świecie to inaczej się będzie zachowywała
|
||||
|
|
|
#627 |
|
Zadomowienie
|
wewillrockyou a co tam u was ?
|
|
|
|
#628 |
|
Rozeznanie
|
a dziękuję
![]() cieszę się z każdego przepowiadacza a ich ostatnio coraz więcej, no ale nie chwalę się coby nie zapeszać jutro idę na ktg, to się dowiem co tam z Małym, brzuch od wczoraj non stop twardy, także może w końcu coś się zacznie dziać i tak obrażona jestem na Olka, bo ileż można mówić żeby wyłaził, dałam sobie spokój
|
|
|
|
#629 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za niedlugo bedziesz tam wypatrywac swojego Olka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a zima juz beda mogly saneczkowac ![]() pola urocza fotka Co do sesji, to napewno sie pochwale
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
thidien moze z ta zazdroscia to prawda
ja jestem w domu juz dwa tygodnie a moja mama tylko raz Ole trzymala na rekach. W ogole do nas nie zaglada i nawet nie pyta jak tam mala, a przeciez mieszkamy razem. Sama tylko czasami powiem jak minela noc i co slychac, by cisze zabic jak jestem obok. Zero zainteresowania. Tylko dziwne, ze Nie jest mi przykro Ja sie prosic o uwage nie bede. Nic na sile ![]() Cytat:
a ja glupia pisze, ze potem cos podloze, a zapomnialam co mam w lozeczku.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

za mnie i za Niusię.

wszystko ok, mieliśmy gości z Polski i raczej nie siadałam do kompa.

II kreski 30.07.2013
Chodziłyśmy 1,5 godziny, a jestem zmęczona jak po 8 godzinach w pracy. Muszę częściej pracować nad moją kondycją