|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
Hehehe to zem zablysnela ![]() Cytat:
![]() |
#3752 |
Zakorzenienie
|
U nas zdecydowanie w najgorszym stanie obecnie jest małpa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3753 |
MBZ♥
|
Despa, a nie możesz wymienić? ja na początku miałam taką zwykłą, potem wymieniałam
![]() Pani ![]() Moderna, a wiesz jak jeszcze do tego piszczała z uciechy? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Despa, a może CI coś zamówić? |
![]() ![]() |
![]() |
#3754 |
Zakorzenienie
|
BYou a co kupowałaś z zary? pochwal się
My byłyśmy znowu u lekarza bo w piatęk byłyśmy i dostała antybiotyk na 3 dni. I dziwne jest bo kurcze osłuchowo czysto, brak kaszlu, brak kataru a gorączka się utrzymuje. Dostała kolejny syropek bo lekarz nie widzi wskazań do antybiotyku kolejnego. Poszłysmy zrobić CRP no i wyszło 20,5 no ale teraz nie wiadomo czy ono jest wysokie czy ono spada bo w czwaretk jak dostała gorączkę nie robiłam CRP i nie wiadomo jakie było wyjściowe. Ale jutro mam iść odebrać wyniki bo dziś już tylko telefonicznie i z nimi do lekarza i zobaczymy. Ewentualnie zrobić jeszcze rano crp i porównamy czy spadło przez dobę i antybiotyk działa bo to ten tribiotyk czy jakoś tak 3 dni bieżesz a do 7 dni działa/rozkłada się w organizmie (to taki duży skrót myślowy). W każdym razie gorączkujemy nadal. BYou właśnie słyszałam że jakiś taki wirus panuje i że to może być. Dziecko jak jej zejdzie gorączka to nie widać żeby była chora. Ale hemoglobina jej spadała do 10,6ale co się dziwnić jak od 3 dni już prawie nic nie je ![]() Moderna super ta wkładka do wózka ![]() LunaO ![]() ![]() Anika_s super prezencik córcia dostała widać że tatuś dba o kobietki ![]() Alliw biedy Janek z tym jajkiem straszne może mu minie? Ale jednak bym powiedziała na szczepieniu lekarzowi bo ja jeszcze nie słyszałam żeby tak dziecko reagowało na jajka a coś tu musi być nie tak. Nestelle to co to były za urodziny?? ![]() Dziś przyszedł fotelik tylko mi się nie chce okręcać ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Despa ja myślałam, że już wszytskie karty mają ten numer z tyłu ![]() I dziękuję za info o wyprzedażach w next ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3755 | ||||||
Zakorzenienie
|
oj tam oj tam
![]() ![]() a z ta nocką to zagadaka.... co to było ![]() Cytat:
mów jak najwięcej ze nie wolno ,"ała",odciągaj , jak Tobie cos takiego robi to także nie pozwalaj tylko pokazuj ze to boli ...załapie -nie od razu ale załapie.... Cytat:
![]() ja tez kieeedys paliłam -jeszcze przed dziecmi ....mi pomogło zrozumienie ze nie po to tyle kasy wydaje n akremy i inne mazidła aby potem fajkami spieprzyc skóre ![]() Cytat:
![]() ![]() No -jesteś Dobrze Walnieta!!!! ![]() ![]() ![]() (nie będziemy sobie słodzić ale jednak cały czas pamiętam Twoja fote w szortach -to Ty jesteś przesliczna ![]() ![]() Cytat:
jak najwięcej mów do niego ,opowiadaj nazywaj ,pytaj a potem sama odpowiadaj. jak przewijasz nawet to mów,mów ,mów ..."to jest nozka a to brzuszek " i wymyślaj zabawy aby się nie znudziło aby czekał tylko np. "a to jest brzuszek-pierdziuszek "i rob ustami mu pierdzuszki w brzuszek .... jak do niego mówisz staraj się co jakiś czas nachylać nad nim aby mógł ogladac Twoje usta podczas wymowy ..zainteresuj go np. wymachwaniem jezyka i wtedy wyraźnie i wolno mow :ma - ma" .Podczas zwracania się do dziecka nie używaj zaimkow :tylko mów "mama teraz przewinie ""mama da obiadek" ..... Cytat:
![]() na pewno J ma cos z trawieniem tego jajka . może jak będzie starszy będzie lepiej... a tylko jajko sprawia taki kłopot? a inne białko ? Cytat:
albo takie papucio -skarpety http://allegro.pl/kapcie-skarpety-mo...022263112.html albo cos pluszowego ....
![]() |
#3756 |
MBZ♥
|
Oliwko to mam nadzieję, że crp spada
![]() Fotelik polukaj na spokojnie ![]() Z zarki to tylko tshirty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3757 |
Zakorzenienie
|
ooo na tą z kotkami się czaiłam ostatnio w skepie ale rozmiarów brak było
![]() Ewka ![]() ![]() ![]() Chyba czasami zbyt dużo wymagamy od dzieci a każde ma swój czas. Ale też jako matki czujemy co jest nie tak ale chyba bez paniki. A wygadać się tu zawsze można co na serduchu leży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3758 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() tatuś hojny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rano weszłam na chwilke do łazienki. R w tym czasie przyraczkował pod drzwi . pukał i pukal .otworzyłam drzwi -okazało się ze on wstał i się opierał rączką a drugą pukał ,jak otworzyłam to stracił oparcie i wleciał do srodka uderzając głowka o kafelki .... ![]() taka jestem madra mamą ![]() Teraz tez musiałam wejść na chwile wiec włożyłam R do kojca . wychodzę a on zabawki z kojca ulozył na "kupke " w rogu i na niej stanął ... nie wiem jak to możliwe ...
![]() |
#3759 | ||
Wtajemniczenie
|
u nas też
![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
![]() O. też kombinuje w kojcu - byle jak najwyżej ![]()
![]() |
#3760 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Wklejam fotki klocków, właściwie to puzzli i układanki drewnianej i książki, której zamówiłam w merlinie za te ankiety. Dostałam mejla od Rossmana, że od dziś promocja na mleko hipp3 15%!! ...tylko u mnie pewnie nie ma ![]() ![]()
![]() |
#3761 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
Tomek w środę kończy rok, jest 6 tygodniowym wcześniakiem. Nie piszcie oj tam oj tam ma czas, jest chłopcem, i to wcześniak. Nie. Są pewne określone zasady w rozwoju. Powinien to i tamto. No ale nadal spokojnie czekamy. Przy okazji wyjść z podziwu nie mogę z rozwoju mowy waszych pociech, to świadczy że każde dziecko inne . Oliwka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3762 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Pamieta mnie ktoś ![]() NIestety mam duzo do nadrobienia i nie wiem co u was tak wiec ślę buziaki słodziaki dla kochanych kolejnych Roczniaków ![]() ![]() odezwałam sie żebyście mnie nie zapomniały ![]() ![]()
#3763 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
tylko ze dzieci równo się nie rozwijaja . a kilka tutejszych -forumowych jak Zosia od BYou czy Zosia od Scarlett to już w ogole "nadrozwój " mowy ... także nie każdy roczniak musi mówic mama czy tata . Jeśli chodzi o wcześniaki to się nie znam nie wiem jakie sa wymogi ... może podpytaj np. Ptaszysko -jednak ona ma ogromną wiedze na temat wcześniactwa . W każdym razie mam nadzieje ze nidługo Twój syn zacznie choć troszkę więcej mówic ![]() ![]()
![]() |
#3764 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj znac jak bedziesz nastepnym razem się szykowała do zamówienia, to poprzeglądam, dzięki ![]() Cytat:
Nestelle- nie trzymaj w napięciu... Ewka- moja kumpela ma 4-ro latka który nie mowi, pierwsza rzecz która musiała zrobić to była diagnoza laryngologiczna zeby wykluczyc niedosłuch, a po wykluczeniu pracują od paru lat z logopedą. Jak się niepokoisz to sprawdzcie się laryngologicznie
![]() |
#3765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no niech sie zastanowie.. no nie wiem nie wiem nie wiem ![]() jak tam urodziny Karolka? ![]()
![]() |
#3766 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3767 |
Zakorzenienie
|
No może nie aż tak hardcorowo, ale.... CHleb z pasztetem z puszki
![]() nestelle-a Roch bardzo płakał?ma guza?biedaczek;* Laski ile roczniak powinien teraz jesć mleka mamy?CZy taka porcja mlrka może zastapić nadal jakis posiłek, czy to tylko dodatek? |
![]() ![]() |
![]() |
#3768 |
MBZ♥
|
Achna
![]() ![]() Despa nie ma problemu ![]() ![]() Malpko, witaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marii też nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3769 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3771 | ||||
Zakorzenienie
|
hehe, nasza małpka dość wysoko. a on niski
![]() ![]() ![]() cudo! szuka chłopców na swoim poziomie ![]() wydaje mi się, że Zosia już nie zmieni upodobań senno-odkurzaczowych ![]() ![]() Cytat:
bliskości jakby chciał to inaczej by się podczas cyckowania zachowywał ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to nie jest hardcorowo???? aaaa ![]() ![]() Moderna, w klubie mi nie zamieści w poście komentarza, więc tu w załączniku książeczki urodzinowe (+ "Babo chce" i "Lalo gra na bębnie"). Image mi wygasło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3772 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3773 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3774 |
MBZ♥
|
Nestelle, kochana moja
![]() ![]() A co do Roszka to nie doceniasz Go ![]() ![]() Pani ![]() wgrywaj fotki przez sendspace.pl-wchodzą pliki do 750mb ![]() wymyśl coś, a dlaczego, otwórz bardzo ostrożnie i naciśnij mnie też do nas leci ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3775 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3777 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- no ona jest "prze" kombinatorka ![]() ![]() Do tego jest bardzo szybka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3778 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy z nich tylko nacisnij mnie, na razie lezy na półce ![]() Ja zrobiłam zamówienie na arosie. Z czereśniowej serii mi też jakos głupio teraz kupowac zimę, więc zamówiłam wiosnę jako pierwszą ![]()
![]() |
#3779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dodam jeszcze: chcę, żebyś mnie dobrze zrozumiała ![]() ![]() ![]() Synek znajomej (nie jeden z tych 3latków ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3780 |
MBZ♥
|
Aniczko
![]() ![]() ![]() Pomogłaś Jej wyjść? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.