Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-10, 16:07   #3751
despa
Zakorzenienie

GG do despa
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
krocej spimy, czyli przekrecamy zegarek na godzine pozniej, czyli zamiast 6 bedzie juz 7 - dlatego trzeba wstac wczesniej, jak chce sie zdazyc do pracy
(dobrze, ze nam to nie grozi )

Hehehe to zem zablysnela , ale w takim razie przy dziecku to nie krocej tylko dluzej .....

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Anika, super prezencior ale jeszcze fajniejsza Użytkowniczka
My też dostaniemy swoje prezenty dopiero w piątek

Monika, w tescowym f&f widziałam takie tramposzki z miękką podeszwą

Dragusiu, ło matkoto się napracowałaśmnie prasowanie relaksuje, uwielbiam

Moderna, u nas puzzle już schowałam, najlepsza zabawka to mamusine bransoletki

Demeter nie za dobrze CI?

Agatko to witam w klubie porannego wstawaniaZosia ma to po tatusiu bo mama lubi sobie pospać

WKurzył mnie next mimo zmienionego adresu dostarczenia paczki wysłali na adres, na któym jest zarejestrowana moja karta na szczęście kurier zadzwonił, przekierowałam na moją Mamę. Ale ciuszki zobaczę dopiero za tydzień jak przyjadą na urodziny:/już im wysmarowałam maila

Za to zara nie zawiodłaczekam jeszcze na kurtałkę

Niedawno wróciłyśmy. Jak cieplutko jestposzalałyśmy na siłowni na świeżym powietrzuZosi nie interesują maluszki tylko chłopcy z gimnazjum grający w kosza

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Despa jeszcze odnośnie zamówienia w nexcie, można płacić kartą jak na odwrocie masz takie 3 cyfry-ja dodatkowo musiałam zmienić limit płatności internetowych-standardowo w ing jest ustawione na 0.

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Pani, weź mnie nie stresuj, że Zosi minie spanie przy odkurzaczu:/

Alliw dla spokojności przed szczepieniem na mmr zgłoś może ten problem z jajkiem
BYou nie mam, to nie moge nia placic...
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 16:09   #3752
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
, krokodyl nie przeżyje tego dźgania
U nas zdecydowanie w najgorszym stanie obecnie jest małpa

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 16:14   #3753
BYou
MBZ♥

Despa, a nie możesz wymienić? ja na początku miałam taką zwykłą, potem wymieniałam

Pani

Moderna, a wiesz jak jeszcze do tego piszczała z uciechy? śmiali się, że mają Czirliderkę

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Despa, a może CI coś zamówić?

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 16:16   #3754
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

BYou a co kupowałaś z zary? pochwal się

My byłyśmy znowu u lekarza bo w piatęk byłyśmy i dostała antybiotyk na 3 dni. I dziwne jest bo kurcze osłuchowo czysto, brak kaszlu, brak kataru a gorączka się utrzymuje. Dostała kolejny syropek bo lekarz nie widzi wskazań do antybiotyku kolejnego. Poszłysmy zrobić CRP no i wyszło 20,5 no ale teraz nie wiadomo czy ono jest wysokie czy ono spada bo w czwaretk jak dostała gorączkę nie robiłam CRP i nie wiadomo jakie było wyjściowe. Ale jutro mam iść odebrać wyniki bo dziś już tylko telefonicznie i z nimi do lekarza i zobaczymy. Ewentualnie zrobić jeszcze rano crp i porównamy czy spadło przez dobę i antybiotyk działa bo to ten tribiotyk czy jakoś tak 3 dni bieżesz a do 7 dni działa/rozkłada się w organizmie (to taki duży skrót myślowy). W każdym razie gorączkujemy nadal.
BYou właśnie słyszałam że jakiś taki wirus panuje i że to może być.
Dziecko jak jej zejdzie gorączka to nie widać żeby była chora.
Ale hemoglobina jej spadała do 10,6ale co się dziwnić jak od 3 dni już prawie nic nie je a jeszcze dwa tygodnie temu miała coś ponad 12

Moderna super ta wkładka do wózka

LunaO leję jaka szczerość tekst o Nestelle mało się kanapką nie udławiłam jak czytałam rano na telefonie

Anika_s super prezencik córcia dostała widać że tatuś dba o kobietki

Alliw biedy Janek z tym jajkiem straszne może mu minie? Ale jednak bym powiedziała na szczepieniu lekarzowi bo ja jeszcze nie słyszałam żeby tak dziecko reagowało na jajka a coś tu musi być nie tak.

Nestelle to co to były za urodziny??

Dziś przyszedł fotelik tylko mi się nie chce okręcać albo taka tępa i nie umiem albo popsułam bo za pierwszym razem w bok się okręcił ale już o 180 stopni to nie i teraz myślę coś popsułam czy nie umiem?

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Despa ja myślałam, że już wszytskie karty mają ten numer z tyłu
I dziękuję za info o wyprzedażach w next
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 16:16   #3755
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
ale miałam noc

nestelle- piękni jesteście całą rodzinką
oj tam oj tam

a z ta nocką to zagadaka.... co to było .najważniejsze ze minęło ...choć dziwne .....
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy u mojej znajomej, która ma dziecko w tym samym wieku co mój syn. Jestem przerażona. Moje dziecko dwa razy grzmotnęło tamtym o podłogę, a raz przeciągnęło go po podłodze przez pół pokoju. Tamten jest wyjątkowo spokojnym dzieckiem, mój zawsze był wyrywny, ale aż się zmartwiłam. To pierwszy jego kontakt z takim maluchem, mam nadzieję, że nie będzie bił dzieci. Czy ja coś robię źle?
niektóre dzieci tak maja ..tak same z siebie ....
mów jak najwięcej ze nie wolno ,"ała",odciągaj ,
jak Tobie cos takiego robi to także nie pozwalaj tylko pokazuj ze to boli ...załapie -nie od razu ale załapie....

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
JOLANt - nie pale - ale nie powiem kilka pastylek wziasc musialam bo byl kryzys 2tyg temu, ta cala przeprowadzka dala mi we znaki.
.
najważniejsze ze dajesz rade
ja tez kieeedys paliłam -jeszcze przed dziecmi ....mi pomogło zrozumienie ze nie po to tyle kasy wydaje n akremy i inne mazidła aby potem fajkami spieprzyc skóre . nigdy już więcej nie zapaliłam.
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Hej. Pół ranka dziś przeryczałam... ze szczęścia..

Małpo tak??
Właśnie miałam napisać że poźniej pokomentuje zdjęcia, ale w skrócie-jesteś tak piękna że nie wyglądasz na taką mądrą jak jesteś!
ale za małpe, cofam!
totalnie mnie RO-ZWA-LI-ŁAŚ!!!!!!
No -jesteś Dobrze Walnieta!!!!
(nie będziemy sobie słodzić ale jednak cały czas pamiętam Twoja fote w szortach -to Ty jesteś przesliczna .i jak się teraz okazało jeszcze ...ślepa )
Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Nestelle pytałaś co tworzy w swoim języku. Już pisze ( ciężko mi się cytuje na tel )
No no ciągle krzyczy piszczy, bardzo chce. U niego przeważają chęci nad umiejętnościami. Chce a nie umie. Mówi ulubione a a a a, e e e, o o o o o. No i łączy. Czasem przez plucie powie bu. Ale sam nie może wydobyć ma ba da ta. Albo powie a potem mmm ale całe am nie. O mamie i tacie mogę kur*a pomarzyć. . . . :-( :-( :-(

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Tak [B]Luna[B] ćwicze. Już powoli tracę nadzieje . . On jest skłonny do przyzwyczajeń. Ciągle to o o o. A rodzina zamiast mówić "ba ba" da da to mu o o o o odpowiadają :-(:-(:-( i się cieszą że tak nawija.
wydaje mi się ze ma czas .... przypomnij ile ma miesięcy?
jak najwięcej mów do niego ,opowiadaj nazywaj ,pytaj a potem sama odpowiadaj. jak przewijasz nawet to mów,mów ,mów ..."to jest nozka a to brzuszek " i wymyślaj zabawy aby się nie znudziło aby czekał tylko np. "a to jest brzuszek-pierdziuszek "i rob ustami mu pierdzuszki w brzuszek .... jak do niego mówisz staraj się co jakiś czas nachylać nad nim aby mógł ogladac Twoje usta podczas wymowy ..zainteresuj go np. wymachwaniem jezyka i wtedy wyraźnie i wolno mow :ma - ma" .Podczas zwracania się do dziecka nie używaj zaimkow :tylko mów "mama teraz przewinie ""mama da obiadek" .....

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Co do tematu jajka. Nie pytałam lekarza o to, bo nie chodzimy na żadne kontrole tylko na szczepienia, no i raz bylismy jak J był chory, ale wizyta trwała 5 minut. W ogóle wkurza mnie to że nie ma u mnie takiego lekarza, do którego mogłabym pójśc pogadać i nie patrzyłby sie na mnie jak na wariatke szukającą dziury w całym (tzn moze jest ale ja jeszcze go nie znalazłam). Generalnie poczytałam troche w sieci i podobno z tym jajem tak bywa, ze sie nie trawi (bo nie odbieram tego jako alergię). Czekam miesiąc i spróbuje z jajkiem perliczki (niby ma byc po nim lepiej), a jak to nie pomoze to bede szukac pomocy gdzie indziej. Jest jeszcze taka dziwna sprawa, w dniu porodu jadłam carbonarę (dla niewtajemniczonych makaron z sosem z surowego jaja ) i tak sobie głupio myślę że może to miało jakiś wpływ tż z kolei twierdzi że on słabo trawi jajka, więc J moze miec to po nim, sama już nie wiem
ale nie mogło przecież takie cos mieć wpływu ... .
na pewno J ma cos z trawieniem tego jajka . może jak będzie starszy będzie lepiej...
a tylko jajko sprawia taki kłopot? a inne białko ?
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam problem z butami dla J. Nie chodzi i jeszcze dlugo chodzic nie bedzie wiec niby nie potrzebuje ale nie puszcze go na spacer w skarpetach przeciez. Zakladalam mu te kombinezonowe ale do spodni i kurtki kiepsko to wyglada bo sa duze. Co mu kupic? Chce cos taniego bo to tylko na spacery i wiem ze nie zrobi w tym ani kroku ale nie chce mu tez zaszkodzic... Poradzcie cos...
a jakies pseudo trampeczki np. z h&m http://www.hm.com/pl/product/06913?article=06913-D
albo takie papucio -skarpety
http://allegro.pl/kapcie-skarpety-mo...022263112.html
albo cos pluszowego ....
Stary 2014-03-10, 16:20   #3756
BYou
MBZ♥

Oliwko to mam nadzieję, że crp spada
Fotelik polukaj na spokojnie ja też na początku się stresowałam, że coś popsute:/
Z zarki to tylko tshirtymiętowy i różowy z taką kiesznką koronkową, w paski z kieszonką w kwiatuszki, miętową z kwiatkiem i ciemną kawę z mlekiem z kotkami

Stary 2014-03-10, 16:27   #3757
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

ooo na tą z kotkami się czaiłam ostatnio w skepie ale rozmiarów brak było

Ewka będzie dobrze tż bratanek bardzo długo nie mówił mając praiwe 3 lata mówił adzia, baba, i jeszcze kilka słów dosłownie może łącznie z 10? (które zaczął mówić jak mmiał z 1,5 roczku i przez kolejne 1,5 tylko to mówił). Jak poszedł do przedszkola to coś powoli zaczął mówić ale to już miał skończone 3 lata i 2 miesiące a tak ładnie mówić zaczą jak skończył 3,5 roku więc bardzo późno ale teraz za to jak powie a w licpu skończy 4 latka to padamy. Słowa typu dżentelmen, albo "Dziadku! weź mnie" jeszcze zaakcentowane A naprawdę ja nie kojarzę żeby on gaworzył bo wiem że się dziwiłam że nigdzie z nim nie idą bo on nic nie mówił poz atymi 10 słowami. A problem sam się rozwiązał.
Chyba czasami zbyt dużo wymagamy od dzieci a każde ma swój czas. Ale też jako matki czujemy co jest nie tak ale chyba bez paniki. A wygadać się tu zawsze można co na serduchu leży
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-10, 16:40   #3758
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
bzinka mi sie poduszka podoba, bylismy na spacerze, M. nie narzekal, wydaje mi sie, ze fajnie trzyma glowke, i dziecku jest wygodnie
wow ! super to wygląda widać pasuje Marssselowi
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Janek ma dziś dzień "pierdzenia" od rana "pierdzi" buzią

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
prezent od taty na Dzień Kobiet
tatuś hojny
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Aaaa pisałyscie o moim nocnym prasowaniu - cóż, wyspałam sie za bardzo, a wieczorem stwierdziłam, że musze się za to w koncu wziaśc. No i tak zeszło do 2:30
o matko .....
Cytat:
Urodziny w porzo. Kameralne ale łeb mnie boli jak po tygodniowych baletach
babcie mi dziecko rozwydrzyły... no i histeria za histerią i wpijanie się we mnie... jak małpka... heh. będzie ciekawie, bo ja go nosić nie zamierzam...
a jakies foty ???
Cytat:
Niedawno wróciłyśmy. Jak cieplutko jestposzalałyśmy na siłowni na świeżym powietrzuZosi nie interesują maluszki tylko chłopcy z gimnazjum grający w kosza
hehe
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
My byłyśmy znowu u lekarza bo w piatęk byłyśmy i dostała antybiotyk na 3 dni. I dziwne jest bo kurcze osłuchowo czysto, brak kaszlu, brak kataru a gorączka się utrzymuje. Dostała kolejny syropek bo lekarz nie widzi wskazań do antybiotyku kolejnego. Poszłysmy zrobić CRP no i wyszło 20,5 no ale teraz nie wiadomo czy ono jest wysokie czy ono spada bo w czwaretk jak dostała gorączkę nie robiłam CRP i nie wiadomo jakie było wyjściowe. Ale jutro mam iść odebrać wyniki bo dziś już tylko telefonicznie i z nimi do lekarza i zobaczymy. Ewentualnie zrobić jeszcze rano crp i porównamy czy spadło przez dobę i antybiotyk działa bo to ten tribiotyk czy jakoś tak 3 dni bieżesz a do 7 dni działa/rozkłada się w organizmie (to taki duży skrót myślowy). W każdym razie gorączkujemy nadal.
BYou właśnie słyszałam że jakiś taki wirus panuje i że to może być.
Dziecko jak jej zejdzie gorączka to nie widać żeby była chora.
Ale hemoglobina jej spadała do 10,6ale co się dziwnić jak od 3 dni już prawie nic nie je a jeszcze dwa tygodnie temu miała coś ponad 12
oby było dobrze już

Rano weszłam na chwilke do łazienki. R w tym czasie przyraczkował pod drzwi . pukał i pukal .otworzyłam drzwi -okazało się ze on wstał i się opierał rączką a drugą pukał ,jak otworzyłam to stracił oparcie i wleciał do srodka uderzając głowka o kafelki ....
taka jestem madra mamą

Teraz tez musiałam wejść na chwile wiec włożyłam R do kojca . wychodzę a on zabawki z kojca ulozył na "kupke " w rogu i na niej stanął ... nie wiem jak to możliwe ...
Stary 2014-03-10, 16:58   #3759
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
nooooooo marzenia!
u nas też

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
a to kokietka

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Rano weszłam na chwilke do łazienki. R w tym czasie przyraczkował pod drzwi . pukał i pukal .otworzyłam drzwi -okazało się ze on wstał i się opierał rączką a drugą pukał ,jak otworzyłam to stracił oparcie i wleciał do srodka uderzając głowka o kafelki ....
taka jestem madra mamą

Teraz tez musiałam wejść na chwile wiec włożyłam R do kojca . wychodzę a on zabawki z kojca ulozył na "kupke " w rogu i na niej stanął ... nie wiem jak to możliwe ...
boshe dobrze że nic Mu sie nie stało

O. też kombinuje w kojcu - byle jak najwyżej
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 17:20   #3760
achna79
Rozeznanie

Cytat:

monika my nie mamy w ogole zadnych bucikow, cala zime M. przejezdzil w wozku w spiworku w samych skarpetkach, teraz jak biore drugi wozek bez spiworku a jest jeszcze chlodno to zawijam nozki w kocyk - niedlugo wiosna, lato - to buciki tez beda zbedne. Ja kupie dopiero wtedy, jak mlody ruszy - bo nozka jednak szybko rosnie, buciki sa drogie - i zanim dziecko zacznie chodzic, to sie moze okazac, ze trzeba kupic juz kolejne . dlatego ja sie nie spiesze
My mamy takie z mięciutką podeszwą. Do chodzenia się nie nadają no ale on nie chodzi. Gdyby nie to, że dostał je na gwiazdkę tak jak Ty chodzilibyśmy w samych skarpetkach

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

ale super wygląda aż mnie się zrobiło wygodnie

Cytat:
prezent od taty na Dzień Kobiet
Super

Cytat:

a jakies pseudo trampeczki np. z h&m http://www.hm.com/pl/product/06913?article=06913-D
albo takie papucio -skarpety
http://allegro.pl/kapcie-skarpety-mo...022263112.html
albo cos pluszowego ....
te drugie ma Mikołaj właśnie. Pomyka w nich po domu.

Wklejam fotki klocków, właściwie to puzzli i układanki drewnianej i książki, której zamówiłam w merlinie za te ankiety.

Dostałam mejla od Rossmana, że od dziś promocja na mleko hipp3 15%!! ...tylko u mnie pewnie nie ma
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg forum klocki.jpg (49,3 KB, 21 załadowań)
Stary 2014-03-10, 18:31   #3761
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Ewka ale teraz zmieniamy czas na letni i krocej spimy, czyli to bedzie 5:20 ;-)
Tak krócej śpimy bo dzień dłuższy czyli z mojej 6.30 będzie (mam nadzieje )wstawać 7.30 tak jak przed zmianą zimowa

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:

wydaje mi się ze ma czas .... przypomnij ile ma miesięcy?
jak najwięcej mów do niego ,opowiadaj nazywaj ,pytaj a potem sama odpowiadaj. jak przewijas?, nawet to mów,mów ,mów ..."to jest nozka a to brzuszek " i wymyślaj zabawy aby się nie znudziło aby czekał tylko np. "a to jest brzuszek-pierdziuszek "i rob ustami mu pierdzuszki w brzuszek .... jak do niego mówisz staraj się co jakiś czas nachylać nad nim aby mógł ogladac Twoje usta podczas wymowy ..zainteresuj go np. wymachwaniem jezyka i wtedy wyraźnie i wolno mow :ma - ma" .Podczas zwracania się do dziecka nie używaj zaimkow :tylko mów "mama teraz przewinie ""mama da obiadek" .....

.
Wszystko to robie. Bujam się po lekarzach dostaje wskazówki. Ćwicze pracuje nadal czekam
Tomek w środę kończy rok, jest 6 tygodniowym wcześniakiem. Nie piszcie oj tam oj tam ma czas, jest chłopcem, i to wcześniak. Nie. Są pewne określone zasady w rozwoju. Powinien to i tamto. No ale nadal spokojnie czekamy. Przy okazji wyjść z podziwu nie mogę z rozwoju mowy waszych pociech, to świadczy że każde dziecko inne .

Oliwka
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-10, 18:45   #3762
Malpka
Zakorzenienie

hej
Pamieta mnie ktoś
NIestety mam duzo do nadrobienia i nie wiem co u was tak wiec ślę buziaki słodziaki dla kochanych kolejnych Roczniaków

odezwałam sie żebyście mnie nie zapomniały może kiedyś będę na bieżąco
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 19:01   #3763
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Wklejam fotki klocków, właściwie to puzzli i układanki drewnianej i książki, której zamówiłam w merlinie za te ankiety.
obrotna mamuśka z Ciebie
Cytat:
Wszystko to robie. Bujam się po lekarzach dostaje wskazówki. Ćwicze pracuje nadal czekam
Tomek w środę kończy rok, jest 6 tygodniowym wcześniakiem. Nie piszcie oj tam oj tam ma czas, jest chłopcem, i to wcześniak. Nie. Są pewne określone zasady w rozwoju. Powinien to i tamto. No ale nadal spokojnie czekamy. Przy okazji wyjść z podziwu nie mogę z rozwoju mowy waszych pociech, to świadczy że każde dziecko inne .
nie no nie chodzi o to aby lekcewazyc jakies nieprawidłowości ....
tylko ze dzieci równo się nie rozwijaja . a kilka tutejszych -forumowych jak Zosia od BYou czy Zosia od Scarlett to już w ogole "nadrozwój " mowy ... także nie każdy roczniak musi mówic mama czy tata .
Jeśli chodzi o wcześniaki to się nie znam nie wiem jakie sa wymogi ... może podpytaj np. Ptaszysko -jednak ona ma ogromną wiedze na temat wcześniactwa .
W każdym razie mam nadzieje ze nidługo Twój syn zacznie choć troszkę więcej mówic
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
Pamieta mnie ktoś
napisz choć co u Was ? jak kp ?ogarnięte w nocy? udało się zrezygnować? i jak K? co umie nowego ?
Stary 2014-03-10, 19:14   #3764
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Despa, a nie możesz wymienić? ja na początku miałam taką zwykłą, potem wymieniałam

Pani

Moderna, a wiesz jak jeszcze do tego piszczała z uciechy? śmiali się, że mają Czirliderkę

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Despa, a może CI coś zamówić?
właśnie za kilka miesięcy mi się kończy

daj znac jak bedziesz nastepnym razem się szykowała do zamówienia, to poprzeglądam, dzięki

Cytat:
BYou a co kupowałaś z zary? pochwal się

Despa ja myślałam, że już wszytskie karty mają ten numer z tyłu
I dziękuję za info o wyprzedażach w next
właśnie nie, mam konto zakładane parenascie lat temu w pko i jest masakryczne, ale musze dotrwać do powrotu do pracy, zeby pokombinować, bo mogą mi rachunek zmienic a nie chce mi się jeżdzic do kadr i załatwiać, kartę ostatnią mi przysłali 5 lat temu więc wiesz....

Nestelle- nie trzymaj w napięciu...

Ewka- moja kumpela ma 4-ro latka który nie mowi, pierwsza rzecz która musiała zrobić to była diagnoza laryngologiczna zeby wykluczyc niedosłuch, a po wykluczeniu pracują od paru lat z logopedą. Jak się niepokoisz to sprawdzcie się laryngologicznie
Stary 2014-03-10, 19:14   #3765
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
:
fajne

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
Pamieta mnie ktoś
:
no niech sie zastanowie.. no nie wiem nie wiem nie wiem

jak tam urodziny Karolka?
Stary 2014-03-10, 19:35   #3766
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
obrotna mamuśka z Ciebie

nie no nie chodzi o to aby lekcewazyc jakies nieprawidłowości ....
tylko ze dzieci równo się nie rozwijaja . a kilka tutejszych -forumowych jak Zosia od BYou czy Zosia od Scarlett to już w ogole "nadrozwój " mowy ... także nie każdy roczniak musi mówic mama czy tata .
Jeśli chodzi o wcześniaki to się nie znam nie wiem jakie sa wymogi ... może podpytaj np. Ptaszysko -jednak ona ma ogromną wiedze na temat wcześniactwa .
W każdym razie mam nadzieje ze nidługo Twój syn zacznie choć troszkę więcej mówic

napisz choć co u Was ? jak kp ?ogarnięte w nocy? udało się zrezygnować? i jak K? co umie nowego ?
:-* z Agą jestem w stałym kontakcie.
Stary 2014-03-10, 19:36   #3767
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
parówkę
Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
hej!

aż się boję rozwiązania
parówa, nutella, jajecznica na boczku?

)
Cytat:
parówkę
No może nie aż tak hardcorowo, ale.... CHleb z pasztetem z puszki 5-cio miesięczniakowi bez zębów...i narzeka jeszcze, że w nocy "się drze" nech jej da golonke z cebulą to na pewno jej przejdzie...

nestelle-a Roch bardzo płakał?ma guza?biedaczek;*

Laski ile roczniak powinien teraz jesć mleka mamy?CZy taka porcja mlrka może zastapić nadal jakis posiłek, czy to tylko dodatek?
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 19:41   #3768
BYou
MBZ♥

Achna co Cię tak mało?

Despa nie ma problemu na pewno przy tej wyprzedaży

Malpko, witajnapisz coś o Was
brak Cię tutaj

Marii też nie ma

Stary 2014-03-10, 19:43   #3769
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
właśnie za kilka miesięcy mi się kończy

daj znac jak bedziesz nastepnym razem się szykowała do zamówienia, to poprzeglądam, dzięki

właśnie nie, mam konto zakładane parenascie lat temu w pko i jest masakryczne, ale musze dotrwać do powrotu do pracy, zeby pokombinować, bo mogą mi rachunek zmienic a nie chce mi się jeżdzic do kadr i załatwiać, kartę ostatnią mi przysłali 5 lat temu więc wiesz....

Nestelle- nie trzymaj w napięciu...

Ewka- moja kumpela ma 4-ro latka który nie mowi, pierwsza rzecz która musiała zrobić to była diagnoza laryngologiczna zeby wykluczyc niedosłuch, a po wykluczeniu pracują od paru lat z logopedą. Jak się niepokoisz to sprawdzcie się laryngologicznie
Niedosłuch wykluczony. To nie jest tak ze on nie słyszy bo słuch ma nad zwyczaj Dobry. Uwielbia dźwięki, pukanie, wszystko. Najmniejsza drobnostka i on to wyłapie i nawet powtórzy. Puknie po kimś zakaszle po kimś patrząc się w kierunku dźwięku usłyszanego. Tylko jak zaskoczył z tymi samogłoskami to na nic moje ba bo wanie cały dzień. Nie chce mi od ba bo wać ani od ma mo wac.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-10, 19:46   #3770
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Niedosłuch wykluczony. To nie jest tak ze on nie słyszy bo słuch ma nad zwyczaj Dobry. Uwielbia dźwięki, pukanie, wszystko. Najmniejsza drobnostka i on to wyłapie i nawet powtórzy. Puknie po kimś zakaszle po kimś patrząc się w kierunku dźwięku usłyszanego. Tylko jak zaskoczył z tymi samogłoskami to na nic moje ba bo wanie cały dzień. Nie chce mi od ba bo wać ani od ma mo wac.
no to jak wykluczony to tylko praca z logopedą i cierpliwość, nic innego , bedzie dobrze -bo musi byc
Stary 2014-03-10, 20:16   #3771
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
U nas zdecydowanie w najgorszym stanie obecnie jest małpa
hehe, nasza małpka dość wysoko. a on niski

Cytat:
W każdym razie gorączkujemy nadal.

Cytat:
Zosi nie interesują maluszki tylko chłopcy z gimnazjum grający w kosza
cudo! szuka chłopców na swoim poziomie

wydaje mi się, że Zosia już nie zmieni upodobań senno-odkurzaczowych

Cytat:
a dlaczego nie zamierzasz nosic?
moze zbyt duzo emocji? na pewno on tego teraz potrzebuje, bliskosci z mama
hehe, znam, to znam.
bliskości jakby chciał to inaczej by się podczas cyckowania zachowywał

Cytat:
mi pomogło zrozumienie ze nie po to tyle kasy wydaje n akremy i inne mazidła aby potem fajkami spieprzyc skóre .

Cytat:
wychodzę a on zabawki z kojca ulozył na "kupke " w rogu i na niej stanął ... nie wiem jak to możliwe ...
możliwe, możliwe. T. to samo robi. wszystkie twardziochy wyjęliśmy z kojca

Cytat:
Nie piszcie oj tam oj tam ma czas, jest chłopcem, i to wcześniak. Nie. Są pewne określone zasady w rozwoju. Powinien to i tamto.
hhhhhmmmmm, z bliskich mi 4 trzylatków wszyscy byliby do tyłu z rozwojem... mówią od niedawna...

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
No może nie aż tak hardcorowo, ale.... CHleb z pasztetem z puszki
to nie jest hardcorowo???? aaaa :brzyda l:

Moderna, w klubie mi nie zamieści w poście komentarza, więc tu w załączniku książeczki urodzinowe (+ "Babo chce" i "Lalo gra na bębnie"). Image mi wygasło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buki ur..jpg (136,9 KB, 29 załadowań)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 20:23   #3772
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

hhhhhmmmmm, z bliskich mi 4 trzylatków wszyscy byliby do tyłu z rozwojem... mówią od niedawna...
Mój Tomek nie ma 3 ani 4 lat. Żebyście dobrze mnie zrozumiały nie chce usłyszeć pełnego zdania "mama poszła do kuchni" tylko chociaż spółgłoske "BA" lub ma da ta. Cokolwiek. A nie to o o o o o o o o o o !!!!!!! chyba aż tak dużo nie wymagam . . . (I tak jestem spokojna i cierpliwa)
Stary 2014-03-10, 20:23   #3773
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
No może nie aż tak hardcorowo, ale.... CHleb z pasztetem z puszki 5-cio miesięczniakowi bez zębów...i narzeka jeszcze, że w nocy "się drze" nech jej da golonke z cebulą to na pewno jej przejdzie...
aaaaaaaaaaaaaaa!
Stary 2014-03-10, 20:24   #3774
BYou
MBZ♥

Nestelle, kochana moja utuliłaś i szybko przestało boleć
A co do Roszka to nie doceniasz Go ale wierzę, że się zlękłaś. Zosiek ostatnio weszła na moją szafkę nocną-jeszcze mnie radośnie zawołała przy tym. A ja nieświadoma wkładałam ręczniki do szafy. Jak to zobaczyłam to serce miałam w gardle

Pani
wgrywaj fotki przez sendspace.pl-wchodzą pliki do 750mbnie trzeba się rejestrować
wymyśl coś, a dlaczego, otwórz bardzo ostrożnie i naciśnij mnie też do nas lecii jeszcze co słychać u leśnych zwierząt, co słychać w wojskuzień dobry-dobranoc, Piłka

Stary 2014-03-10, 20:25   #3775
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Moderna, w klubie mi nie zamieści w poście komentarza, więc tu w załączniku książeczki urodzinowe (+ "Babo chce" i "Lalo gra na bębnie"). Image mi wygasło
fajneee
Stary 2014-03-10, 20:27   #3776
BYou
MBZ♥

Anika to Twoja O. też akrobatka

Stary 2014-03-10, 20:34   #3777
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Zosiek ostatnio weszła na moją szafkę nocną-jeszcze mnie radośnie zawołała przy tym. A ja nieświadoma wkładałam ręczniki do szafy. Jak to zobaczyłam to serce miałam w gardle
WOW!

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Anika to Twoja O. też akrobatka
no ona jest "prze" kombinatorka wlazła dziś np między pralke a wanne i się zaklinowała, bo chciała się odwrócić .
Do tego jest bardzo szybka tzn. nie potrafi iść pomału jak "normalne dziecko" tylko jak burza ! nie nadąża nogami przebierać -nie mówiąc już o mnie. O. jeszcze sama stabilnie i pewnie nie chodzi więc muszę ją asekurować
Stary 2014-03-10, 20:34   #3778
bzinka
Zadomowienie

Cytat:

Czy te książeczki Tidholm sa takie fajne jak Jest tam kto?

My mamy z nich tylko nacisnij mnie, na razie lezy na półce

Ja zrobiłam zamówienie na arosie. Z czereśniowej serii mi też jakos głupio teraz kupowac zimę, więc zamówiłam wiosnę jako pierwszą , do tego Strzałkowską Na łące i jedną z dotykanek,bo nie mamy żadnej.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 20:35   #3779
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
chyba aż tak dużo nie wymagam . . . (I tak jestem spokojna i cierpliwa)
chyba trochę tak
i dodam jeszcze: chcę, żebyś mnie dobrze zrozumiała ale rozumiem co piszesz
Synek znajomej (nie jeden z tych 3latków ), zaczął mówić jak miał 4 lata. Jego pierwsze słowo: "tata ma opel". Koleżanka była u psycho, logo, pedago itp. (choć tu dużo "zwalali" na kilkujęzyczność rodziców - tata mówił przy dziecku dużo po francusku, rodzice ze sobą po angielsku, żyją w Polsce).

Cytat:
co słychać w wojsku

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 20:36   #3780
BYou
MBZ♥

Aniczko ja nie znam takiego malucha, które odkryło chodzenie, pełzanie czy raczkowanie żeby robiło to powoli
Pomogłaś Jej wyjść?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości