Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-10, 18:40   #2011
sylvuniaa84
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Berenika na poczatku chciałam ale 2x nie pokazało i sie wypielo dziecię to stwierdziliśmy z mężem ze juz wiecej nie pytamy ze zostaje niespodzianka.
Ale jak tak patrzę teraz na wasze zakupy,wyprawki itp to se mysle ze jak bym znała płeć to było by prościej...No ale cóż mój dziec uparty jest.
18 tego mam wizyte i spinam sie aby nie zapytac lekarza znowu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-10, 19:25   #2012
zubi89
Zakorzenienie

Od 2 dni kompletnie nie wiem co u was słychać...a wszystko przez to, że mąż dostał 2 dni wolnego dlatego korzystaliśmy

Lecę poczytać co przez ten czas napisałyście.

Gratuluję kolejnych kupionych wyprawek, tygodni, III trym, zdanych egzaminów, wyjść ze szpitala

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 19:32   #2013
bluesky89
Zakorzenienie

No faktycznie, to już III trymestr
Z maluszkiem też wszystko w najlepszym porządku, 890 g szczęścia już mi Pani doktor mówiła, że duży to on raczej nie będzie, chyba, że jeszcze nadrobi wagowo ale do porodu lepiej, żeby był mniejszy

Stary 2014-03-10, 19:49   #2014
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
No i pochwalę się, że wczoraj byłam na randce z mężem. Zabrał mnie na obiad do hiszpańskiej restauracji Potem poszliśmy na krótki spacer, bo brzuch mi trochę twardniał, więc oszczędnie

I witam się w 29 tc (wczoraj)
No i mój brzuchol
dla męża za zorganizowanie randki i dla Ciebie za tydzień
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Jutro mam badanie glukozy i zaczynam się obawiać, w sobotę była u mnie znajoma która ma cukrzycę i zmierzyła mi cukier po zjedzeniu kawałku tortu, miałam podwyższony sporo cukier, no ale po godz wrócił do normy, nie znam się na tym, niby nie powinnam panikować, ale chyba muszę jednak ograniczyć słodycze...

Dziewczyny trzymajcie kciuki, bo może uda nam się wynająć mieszkanie wcześniej duże i w dobrej cenie, nie wiem kiedy ale w tym tyg. Tż-t się wszystkiego dowie, na początku byłam nieco sceptyczna ale teraz marzę żeby się udało z tym mieszkaniem, więc trzymajcie kciuki
powodzenia jutro na glukozie i mocne kciuki za mieszkanie
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
octenisept jest bardzo dobry na każde rany dla dorosłych również, mama go dostała po oparzeniu nogi, więc ja chyba kupie ten większy ale jeszcze nie wiem
u mnie w domu w ogóle się wody utlenionej nie używa i jak robię porządki w szufladzie z lekami to bywa że wywalam nieotwartą więc nie wiem który kupić czy w ogóle zdecydować się na spirytus

Śliczne rzeczy i widzę że zamówiłaś fridę patrzyłaś już jak to wygląda? ja nadal nie wiem czym ten mały nosek najlepiej czyścić
a ta szczotka to specjalnie do Aventowych butelek?
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
w sumie jeszcze nie wiem, bo wciąż nie moge się zabrać za te worki
ale na pewno pościel +ciuszki to wiem, tak z grubsza

wczoraj ta młodsza córa tez chciała coś dla dzidzi przygotowac, poszła to swojego pokoju i przyniosła grzechotkę i portfel i mi daje, a mój bezmyslny mąż powiedział, czy na pewno chce dac, bo on tam kupę kasy widział no i się dziecko prawie popłakało, oddałam jej ten portfel, powiedziałam, ze na razie dzidzia nie będzie potrzebowac, ale się ucieszyła
ja bym nie wytrzymała bez dokładnego przejrzenia worków
a prezent od małej bezcenny

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Cały piątek układałam u mamy ciuchy dla małej w szafie bo mam tam dużo miejsca. Pochwalę się za chwilę zdjęciem bo mam je na telefonie. Jak rozmawiałam, z kuzynką na fejsie to mi napisała "wariatka" Ona ma termin teraz na 3 kwietnia choć wstępnie wychodziło na 15 kwietnia ale ginka trzyma się daty ostatniej miesiączki więc został jej już mniej niż miesiąc. To ona mi pisze że ona ma tylko kilka rozmiarów a później to będzie na bieżąco dokupować. No ale u niej to drugie dziecko będzie. Starszy ma już 8 lat więc pewnie teraz przy drugim też trochę inaczej do tego podchodzi. A ja jako że to pierwsze dzieciątko będzie to się ciągle tym ekscytuję, choć ostatnio jak zobaczyłam tą szafę po ułożeniu ciuchów to sama sobie postawiłam zakaz kupowania

Dodatkowo jeszcze wczoraj dostaliśmy w spadku od kolegi łóżeczko, taki zwykły prosty leżaczek, chyba ze 3 komplety pościeli, materac do łóżeczka, tą podstawke do wanienki taką wyprofilowaną do kąpania małej, kołdrę i poduszkę do łóżeczka, takie 2 małe cieniutkie kołderki z poszewką do wózka, rogala do karmienia dla mnie.
Tak więc jestem mega zadowolona. Teraz tylko łapać za proszek i zabierać sie powoli za pranie
Jeszcze jedno łóżeczko dostaniemy od szwagra. To będzie z szufladą. Więc to od szwagra będziemy mieli tutaj a to drugie będę miała u rodziców bo oczywiście będę tam pewnie każdego dnia. A żeby mała nie spała w wózku to będzie miała swoje wygodne łoże u dziadków

A w sobotę nareszcie jedziemy na zakupy Przeziębienie już mi minęło to z przyjemnością będę kupować. Kuzynka zrobiła mi zdjęcie cen kosmetyków z hippa i już mniej więcej wiem co i jak. Tak wiec oby do soboty i reszta wyprawki będzie no i zamówimy wózek
jej ile ubranek no i super spadek wyprawkowy dostałaś a gdzie kosmetyki hippa będziesz kupować?
Cytat:
Dziękuję, i nie wiem czy jest nie duży na zdjęciu może tak wyszedł bo w rzeczywistości to jest duuuuuży. w obwodzie już pewnie do 100 dobijam, ostatnio z ciekawości się zmierzyłam to było 98cm!!!

Własnie położna była, przyniosła mi próbki z Pharmacerisa dla mnie na rozstępy dla dzidzi do kąpieli
a ja coś w necie znalazłam, jedno o szczepieniach drugie takie na czasie
na zdjęciu brzuszek wygląda na malutki i zgrabny
Genialne te zdjęcia z brzuszka ale temat szczepionej mnie dobił i dalej nie wiem szczepić czy nie szczepić
Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Ja w razie w mam Octenisept w domu poj 50 ml. Lekarze w szpitalu mężowi po operacji nogi kazali go używać na ranę.

A i pytanko.
Jak w domu będziecie postępować przy zmianie pieluszek Będziecie używać husteczek jednorazowych dla niemowląt czy macie inne sposoby? Bo ja bym wolała naturalnie dbać o dziecko, niekoniecznie patrząc na moją wygodę. Bo poza domem to wiadomo że husteczki. Ale w domu czy np wystarczy przemyć pupę dziecka zmoczoną pieluszką tetrową czy jak?
dzięki za wszystkie opinie o Octenicept
W miarę możliwości planuję tyłek wsadzać pod kran a chusteczki na wyjście
Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Powiem Wam szczerze,ze w dzisiejszych czasch idzie oszalec.Polki pelne asortymentu,a czlowiek nie wie na co sie zdecydowac i czy wogole slusznie robi uzywajac takich kosmetykow

A powiedzcie mi jak sprawdzaja sie Wam poduszki(rogale) do spania? Jestescie zadowolone?
Ja druga ciaze uzywam i mi pomaga.
Dokładnie oszaleć można patrząc na wszelkie rodzaje kosmetyków. leków czy suplementów
Na początku byłam zadowolona z rogala do spania bo nie gniotłam brzucha ale teraz coraz częściej pomimo poduchy się na niego przekręcam i aż się boję
Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Cześć
Witam się w 28 tygodniu zaraz jedziemy na wizytę, troszkę się stresuje, zresztą jak przed każdą wizytą, ale mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze odezwę się później, buziaki

jak po wizycie?

Widziałyście że w Rossmanie są najmniejsze pieluszki BD za 9,99zł?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 20:03   #2015
eweden
Raczkowanie

Jeeeejku dziewczyny nie nadążam za wami

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
eweden miałam podobne wyniki w pierwszej ciąży i pocieszę Cię, że mogłam jeść normalnie - ważne żeby regularnie i zdrowo, częściej, ale mniej i będzie dobrze
To mnie pocieszyłaś troche jak narazie mierze ten cukier od piątku i to co zauważyłam, że 1,5h po śniadaniu i kolacji, gdzie jem chleb żytni czy jakiś inny bardziej zdrowy niż zwykły pszenny, mam wynik 135-140, a norma niby jest do 120... Na czczo i po obiedzie jest super.
Pamiętasz jakie miałaś mniej więcej wyniki po posiłkach? Co do jedzenia to wykluczyłam na pewno słodycze, wydaje mi się, że poza tym nie jem jakoś niezdrowo... A ty bardzo pilnowałaś diety? Skupiałaś się na jakichś konkretnych produktach czy wszystko tylko w rozsądnych granicach?
Stary 2014-03-10, 20:12   #2016
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweden Pokaż wiadomość
Jeeeejku dziewczyny nie nadążam za wami

To mnie pocieszyłaś troche jak narazie mierze ten cukier od piątku i to co zauważyłam, że 1,5h po śniadaniu i kolacji, gdzie jem chleb żytni czy jakiś inny bardziej zdrowy niż zwykły pszenny, mam wynik 135-140, a norma niby jest do 120... Na czczo i po obiedzie jest super.
Pamiętasz jakie miałaś mniej więcej wyniki po posiłkach? Co do jedzenia to wykluczyłam na pewno słodycze, wydaje mi się, że poza tym nie jem jakoś niezdrowo... A ty bardzo pilnowałaś diety? Skupiałaś się na jakichś konkretnych produktach czy wszystko tylko w rozsądnych granicach?
Wiesz co na wizazu jest wątek o słodkich mamach. Trochę z ciekawości zaczelam czytać bo obawiam się ze problem może mnie dotyczyc. Jest tam trochę fajnych rad, ale ja tylko trochę poczytalam bo nie miałam czasu. Generalnie moje odczucie jest takie ze ta cukrzyca jest dziwna. Jednego dnia po tym samym cukier może być ok a innego juz nie. Z kolei znajoma powiedziała ze ona pila na czczo sok z żurawiny bo usprawnia prace trzustki i u niej wyniki się polepszyly.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 20:24   #2017
poziomkka
Zadomowienie

Hej Zostawić Was na cały dzień to człowiek później musi kilka stron nadrabiać. W weekend jak mi się nudziło to był spokój, jedna strona niecała, a dzisiaj, kiedy nie mogłam nawet na sekunde wejśc na wizaz to parę stron się zrobiło
Cytat:
Dziewczyny trzymajcie kciuki, bo może uda nam się wynająć mieszkanie wcześniej duże i w dobrej cenie, nie wiem kiedy ale w tym tyg. Tż-t się wszystkiego dowie, na początku byłam nieco sceptyczna ale teraz marzę żeby się udało z tym mieszkaniem, więc trzymajcie kciuki
No to już zaciśnięte
Karolkya jaki malutki brzuszek

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Poziomka- zapisałam nas na poniedziałek na 19 do Aktywnej, więc dzisiaj idę, ale chyba sama bo maż chory znowu będę się samotnie czuła, ale lepiej niech nie idzie bo jeszcze kogoś zarazi szkoda, że nie zaczepiłyście mnie bo ja ślepak nie poznałam Was co do dziąseł mi krwawiły wcześniej i kupiłam pastę i płyn do płukania MERIDOL, po dwóch dniach ani śladu po wrażlwych dziąsłam..teraz stosuje raz na jakiś czas profilaktycznie ale baaardzo polecam taki zestaw
Zdaj koniecznie relacje, bo my jesteśmy zapisane na jutro 17.30
ja muszę 60 km dojeżdżać, także mi wygodniej jest na wcześniejszą godzinę
No mogłyśmy się głupie odezwać, ale jakoś się krępowałyśmy
Co do Meridolu to mam płyn, miękką szczoteczkę i tak od 3 dni używam. Jest lepiej, nie powiem, ale to jeszcze nie to Pasty to już od ponad roku używam elmex, mam nadwrażliwość, więc wolę nie zmieniać, żeby mi nie wróciła

beat@ ile Ty już tego masz ja chyba na dzień porodu tyle nie uzbieram

Cytat:
A powiedzcie mi jak sprawdzaja sie Wam poduszki(rogale) do spania? Jestescie zadowolone?
Ja na początku zasypiałam na nim, ale w nocy i tak lądował na podłodze Od 2 tyg zauważyłam, że nawet jak przebudzę się w nocy i zmienię pozycję to szukam rogala i przekładam go na drugą stronę
Cytat:
Cześć
Witam się w 28 tygodniu
Gratuluję 3 trymestru

Cytat:
no ja po poronieniu dostałam od gina od razu na podtrzymanie, jak tylko usłyszał co i jak było... po zmieniłam lekarza po tamtym zajściu...
Ja też dostałam luteinę na podtrzymanie z tego samego powodu co Ty, ale już w 16 tc mogłam ją odstawić
Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Berenika na poczatku chciałam ale 2x nie pokazało i sie wypielo dziecię to stwierdziliśmy z mężem ze juz wiecej nie pytamy ze zostaje niespodzianka.
Ale jak tak patrzę teraz na wasze zakupy,wyprawki itp to se mysle ze jak bym znała płeć to było by prościej...No ale cóż mój dziec uparty jest.
Ja właśnie myślałam, że ta Niespodzianka to z wyboru, dlatego Ciebie i malin nie uwzględniałam jako mam, które nie poznały płci Może zjedz coś słodkiego przed wizytą, ponoć to pomaga I przyjdź sobie z 10 min przed i posiedź spokojnie, żeby maleństwo się obudziło

Cytat:
Z maluszkiem też wszystko w najlepszym porządku, 890 g szczęścia już mi Pani doktor mówiła, że duży to on raczej nie będzie, chyba, że jeszcze nadrobi wagowo ale do porodu lepiej, żeby był mniejszy
.
Super, że z maluszkiem wszystko ok a jak do tego nie zapowiada się olbrzym to już w ogóle bajka U mnie chyba na odwrót, ale to zobaczymy dokładnie w środę, bo mamy wizytę
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 20:28   #2018
pater86
Zadomowienie

Dziewczyny dzięki za dobre fluidy trochę pomogło Nie przeczę, że przyczyniła się też do tego bułka z nutellą
Ramona_85 świetne zakupy muszę się też za to w końcu zabrać, ale jakoś mi się nie chce...
Stary 2014-03-10, 20:44   #2019
sylvuniaa84
Zadomowienie

Nie nie moja niespodzianka to nie z wyboru
Ale jak nie chciało sie pokazać czyli pewnie chce byc niespodzianką.No trudno.
Puki co na pierwszej str niech jest niespodzianka bo jak lekarz sam nie powie to ja nie bede pytać
A z tym słodkim to racja jest ze jak sie zje to dziec sie uaktywnia,na poczatku nie czułam różnicy ale teraz po słodkim czuje jak daje czadu i fika.
Przed usg ostatnio jak jadłam to jeszcze nie czułam spalo lepiej w sumie ze spalo bo lekarz dokładnie chciał serducho zbadać a jak by fikalo to był by problem z pomiarami.Nawet śmiać mi sie nie kazał bo obudze dzieco i nie skończy badania
A śmianie mnie brało sama nie wiem czemu....
Lecę na serial papa dobrej nocki

Stary 2014-03-10, 20:45   #2020
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ramona jeśli chodzi o mydło bialy jelen to najlepsze jest w kostce. To w płynie to takie sobie.
acha, to ok, bo w kostce tez mam
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 21:15   #2021
Izetka_
Zadomowienie

Poziomka- położna super Babka trochę się pośmiałam pisaliśmy list do Maluszka i ma Nam przysłac je na pierwsze urodziny mamy duża grupę, ale bardzo sympatycznie jak jeszcze wczoraj nie chciało mi się isc to dzisiaj już się doczekac nie mogę następnego spotkania

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 21:19   #2022
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Tu porady dotyczące pielęgnacji pępka: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...o_unikac_.html

Cytat:
wczoraj na all zamówiłam sobie jeszcze jedno prześcieradło do łóżeczka
przy okazji u tego samego sprzedawcy dla nas na łóżko, mąż kliknąć przypadkiem 2 sztuki hehe a tak to nie mogłam go namówić do zakupu, to będę miała od razu dwa
Niezła okazja

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Pochwalam inicjatywę kosmetykową Aczkolwiek sprawdź koniecznie na skórze swojej twarzy to mydło czy nie przesusza skóry, jak będzie ściągać buzię, to skórę maluszka też i trzeba będzie jednak nawilżać po każdej kąpieli.

A co do pieluch wielorazowych to ja planuję używać. Jakie masz i z których jesteś najbardziej i najmniej zadowolona? Jak oceniasz je w porównaniu z jednorazówkami?
Mydła marsylskie już miałam - oliwkowe i lawendowe. Naczytałam się jednak, że to palmowe jest najlepsze właśnie do skóry dzieci i do odkażania krocza http://www.mydlarnia.info/szare-mydl...73-id-165.aspx

Co do tematu wielorazowych pieluszek, to muszę to napisać po prostu w osobnym poście, tylko daj mi czas, OK? Dzisiaj już nie dam rady. W każdym razie nie odczuwałam z tego powodu jakiegoś dyskomfortu (czytaj: za dużo prania), no i z pupą nic się nie działo. Na 2,5 roku pieluchowania (łącznie z nocą), na palcach tylko jednej ręki mogłabym zliczyć poważniejsze problemy ze skórą.

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
Malin30 mam pytanie, bo wiem, że znasz się na chustach, ale u mnie akurat chusta odpada, bo nosić maluszka będzie głównie mąż i on nie chce słyszeć o chuście , myślimy nad nosidełkiem, znalazłam nawet na necie Manduca Baby Carier, który ma dobre opinie, ale niedostępne w Polsce, polecasz w ogóle tę firmę jeśli chodzi o nosidełka? Ogólnie cena nie gra roli (oczywiście bez przesady też w drugą stronę ), bo zależy mi na czymś porządnym, co nie zrobi dziecku krzywdy.
Z tego co wiem, to nosideł nie zalecają dla niemowlaków, tylko dla dzieci samodzielnie siedzących. Niby są specjalne wkładki dla noworodków, ale jak czytałam na Chustoforum, nosidło (nie wspominając już o "wisiadle") nigdy dobrze nie podtrzyma tak małego ciałka jak chusta.
A dlaczego mąż nie chce nosić w chuście? Ostatnio widziałam w mieście faceta z maluszkiem śpiącym słodko właśnie w chuście. Wcale to niemęsko nie wyglądało

Patrząc na Twoją listę zaczęłam się zastanawiać, czy Ty nie zamierzasz karmić piersią?

Cytat:
Może znacie jakieś pomysły na pielęgnację piersi w ciąży? ja teraz już pomału mam dość, czasami po nocy mam tak zdrętwiałe piersi że nie mogę dotknąć, w dodatku codziennie leci mi siara i jutro muszę już wkładki kupić, bi inaczej muszę codziennie stanik wymieniać a nie mam ich aż tyle w ogóle ciągle mnie swędzą albo bolą, może taką informację można na głównej stronie umieścić?
Ja kupuję olej ze słodkich migdałów. Też mnie swędzi skóra na piersiach, szczególnie wokół sutków, i już mam tego serdecznie dość.
http://mydlarnia.info/olej-ze-slodki...18-id-791.aspx
Cytat:
A co do siary to ja codziennie oglądam piersi w poszukiwaniu czegokolwiek ale nic nie leci, a często bolą jak diabli :/ Patentu na pielęgnację nie mam, smarując brzuchol wieczorem jadę też po biuście i tyle.

Jakie jest Wasze zdanie na temat oliwki dla dzieci? Szukam opinii do bloga bo spotykam się z dość skrajnymi, warto zebrać to w całość i wyciągnąć jakiś generalny wniosek
Co do siary, to wcale nie musi Ci teraz lecieć. Spróbuj leciutko ucinsąć piersi wokół sutków i zobaczysz, że pojawią się na nich kropelki. Też tak miałam w pierwszej ciąży, i teraz też.

Pierwsze dziecko było jesienne, więc w okresie grzewczym faktycznie trzeba było nieco natłuścić skórę oliwką, ale tylko trochę. Teraz latem, jeśli już jakieś problemy ze skórą się pojawią, dodamy do kąpieli kilka kropel olejku ze słodkich migdałów.

Ogólnie naturalne oleje są najzdrowsze i pomagają przy masażach uspokajających i antykolkowych.

Cytat:
Ja też chętnie dowiem się jakie pieluchy wielorazowe kupić i na co zwrócić uwagę. Więc czekamy na podpowiedzi.
W ogóle to mój mąż uznał że nie będziemy żadnych pampersów kupować tylko zwykłe pieluchy tetrowe będziemy używać. To mu mówie w sklepie że ja chce spróbować tyvch wielorazowych na co on i sprzedająca popatrzyli na mnie jak na jakiegoś dziwaka, o co mi wogóle chodzi i zrobił ze mnie głupka że skąd ja niby coś takiego wymymyśliłam, że czegoś takiego nie ma. Dopiero jak mu w domu uświadomiłam na zdjęciu o co mi chodzi to mina mu zrzedła.

A i pytanko.
Jak w domu będziecie postępować przy zmianie pieluszek Będziecie używać husteczek jednorazowych dla niemowląt czy macie inne sposoby? Bo ja bym wolała naturalnie dbać o dziecko, niekoniecznie patrząc na moją wygodę. Bo poza domem to wiadomo że husteczki. Ale w domu czy np wystarczy przemyć pupę dziecka zmoczoną pieluszką tetrową czy jak?
Jak pisałam we wcześniejszym poście - w domu woda z dodatkiem naturalnego mydła i duże płatki kosmetyczne. Ewentualnie pod kranem.

Co do wielorazowych pieluszek - patrz odpowiedź dla Małej Czarno-Białej

Cytat:
Ja też w domu chciałam wodę używać, do miseczki wody, umyć dziecko, zasypać mąką ziemniaczaną i tyle bez chusteczek jednorazowych no ale zobaczę jak to w praniu mi wyjdzie
Moim zdaniem nie ma sensu używać za każdym razem zasypki do pupy, nawet jeśli to jest tylko zwykła mąka ziemniaczana. Zasypkę stosuje się przy podrażnieniach skóry, i to nie tylko na pupie, ale np. w pachwinkach, pod kolanami. Ale napiszę szerze, że przy synku ani razu nie stosowaliśmy zasypki. Wystarczyła grubsza warstwa kremu na odparzenia Ziajki, no i wietrzenie pupy (dziecko leży na podkładzie z gołą pupą, tak przynajmniej z kwadrans).

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
a jak dla mnie jest to niepotrzebny wydatek ja po pierwszym porodzie bez problemu poruszałam się i siedziałam, więc to koło poporodowe wcale takie niezbędne nie jest
Wiesz, jeśli się kupi koło do pływania, to w końcu przyda się, gdy dziecko podrośnie

A na Allegro można kupić używane za małe pieniądze. Póki nie zdjęto mi szwów, koło poporodowe uratowało mi dosłownie tyłek

Cytat:
Eeee tam! Jakoś się da kupić ciuszki dla maluszka w kolorach unisex. Ostatnio trochę bodziaków i półśpiochów kupiłam w Pepco. No i lumpeksy są nieocenione - firma George, Next i Early days

Cytat:
Napisane przez eweden Pokaż wiadomość
jak narazie mierze ten cukier od piątku i to co zauważyłam, że 1,5h po śniadaniu i kolacji, gdzie jem chleb żytni czy jakiś inny bardziej zdrowy niż zwykły pszenny, mam wynik 135-140, a norma niby jest do 120... Na czczo i po obiedzie jest super.
Mi diabetolog mówiła, że po godzinie od posiłku cukier do 140 to norma.
Ja jadłam naprzemiennie - duże pierwsze śniadanie, małe drugie, większy obiad, mała przegryzka, kolacja. Teraz wiem, że przed snem powinnam była zjeść jeszcze małą kanapkę, żeby nie mieć za długiej przerwy nocnej, bo wtedy mocno spada cukier. Dobre są twarogi, kasze, ryby, chude mięso, dużo warzyw, orzechy, na owoce trzeba uważać, bo banany, kiwi, winogrona i śliwki mają dużo cukru. Na pieczywo razowe trzeba uważać - musi to był prawdziwy żytni czy orkiszowy chleb, bo potrafią oszukiwać i dodawać karmel, żeby był "kolor", a to przecież cukier, więc glukoza skakała. Poszukaj w necie informacji, które produkty spożywcze mają niski indeks glikemiczny.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 21:35   #2023
sylvuniaa84
Zadomowienie

Malin No ja do tej pory w Pepco kupowałam.Jeszcze tylko polspiochy potrzebuje bo bodziakow mam juz troche

Stary 2014-03-10, 21:39   #2024
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:

super

dobrej nocy
Stary 2014-03-10, 21:44   #2025
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:

super, że wszystko jest ok

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 22:08   #2026
bazile
Zadomowienie

ostatnio czesciej siedze wieczorami na wizazu,bo nadal bez TZta jestem,ale juz niedlugo.

Anteria oby sie udalo z mieszkaniem.Ostatnio zapomnialam Ci jeszcze napisac,ze jak masz skurcze w lydkach to w trakcie jego trwania,najlepiej jest odrazu przeciagnac stope w strone "kolana".A jak ma sie ogolnie duzy skurcz to najlepiej,zeby ktos szybko podniosl Ci noge do gory i naciskal na stope.Mi to bardzo pomaga.

bluesky89 fajnie,ze na wizycie wszystko ok

Chodzily za mna nalesniki od piatku i wkoncu sobie dzis zrobilam i sie tak objadlam

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 23:39   #2027
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ sie uśmialiśmy z mężem

Cytat:
Cześć dziewczynki

My dziś kupiliśmy pralkę Właśnie leci pranie na pusto I dopiero bierzemy się za sprzątanie Mąż ma 4 dni wolnego, to będzie mnie mniej I zapraszam na karpatkę, bo mam takiego smaka, że muszę dziś zrobić
Miłego wieczorku brzuchatki!
został jeszcze chociaż kawałeczek? tak bym zjadła jakieś ciacho ... jak sama upiekę to będę musiała całe zjeść
Mieszkasz w moich okolicach? tez jestem z podkarpacia wproszę się następnym razem
Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
cudnego masz synka
dziękuję

dobry wieczór
małż pojechał na 2 tygodnie w delegacje ... zostaliśmy sami z Ba i Szyszka
Wczoraj wytargałam ze strychu worki i pudła z ciuszkami i moze w tym tygodniu uda mi się to przeglądnąć jeszcze nic nie kupuję, bo nie wiem co mam a co by się przydało nowego Część rzeczy jest u szwagierki - np wózek, przewijak, wanienka - tez nie wiem w jakim stanie

Na pewno potrzebujemy nowego kocyka i termometr
O butelkach nawet nie myśle, bo poprzednim razem przydała mi się dopiero jak Ba miał 1,5 roku

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 23:53   #2028
majkela12
Zadomowienie

Dobry wieczór....

Miałam troszkę do nadrobienia, więc piszę na raty:
Ogólne gratki za wszystkie nowe tc, 100 dniówki, wizyty, zakupy

__Sylwia__88 gratki za samochód oby się dobrze sprawował, Wózek ten co pokazywałaś nie bardzo mi się widzi, ale ja nie lubię trójkołowców. Ooooo doczytałam, że już macie nowy, super i już tyle z wyprawki
Sola1 kciuki za wyniki ja bym nie wytrzymała i bym wcześniej chciała wiedzieć....
NecroKitty super, że już jesteście w domku, oszczędzaj się. Przytyłaś malutko nie przesadzaj, a i brawo za szyjkę. Spokojnie siły jeszcze wrócą, organizm musi się przyzwyczaić do domku....
pater86 fajnie, że jesteście zadowoleni z zajęć SR i
po raz 100 pewnie napiszę, zazdroszczę spaceru nad morzem
ANTERIA skurcze łydek magnez, banany i pomidory....
sylvuniaa84 ale masz malutki brzuszek, mój już wystrzelił, a w zabobony o oparzeniach, przestraszeniach jakoś nie wierzę. Kciuki już na zaś za dentystę (jakbym później zapomniała czy cuś) Zębów z NFZ nie leczyłam. Mój mąż kiedyś leczył i ma właśnie piękne czarne plomby fuj. Żadne darmowe leczenie, bo jak chcesz znieczulenie lub lepsiejszą plombę to i tak bulisz kasiore a jeszcze gigant kolejki...

Niestety ja też wszystko vegetą, wiem że nie dobra, ale inaczej nie umiem. Może kiedyś się nauczę bez
Ty masz obawy przed zakupami na allegro, a ja w sklepie stacjonarnym, że tyle miałabym przepłacić
Poziomkka skleroza ciążowa i nie tylko ciążowa to moja druga siostra. Niestety nie wiem co na podrażnione dziąsła, u mnie za to cały czas krwawią, zmieniłam nawet szczoteczkę. Podobno można płukać szałwią, ale nie próbowałam....
Rybka12321 gratki za listę, teraz tylko sio na zakupy...
bluesky89 brawo za wyniki glukozy i za pralkę
Kakusia ogórek z mlekiem, też beczę jak koza,a tż-towi bardzo szybko ostatnio wychodzi wkurzanie mnie. Przeprosił chociaż??
choc0late za wyniki glukozy
Ania0104 hej zgubo, zaglądaj częściej. Dzieci są śmieszne, mój czasami też kabelkiem bada mi brzuch i całuje siostrę
malin30 dobrze, że się odezwałaś, szkoda że synek będzie nosił okulary, ale może jeszcze z tego wyrośnie. Dzięki za porady....
eweden współczuję cukrzycy, dasz radę, z resztą czego się nie robi dla dziecka, ale jest jeden plus przynajmniej dużo nie przytyjesz. Podobno mając cukrzycę niestety łatwo o infekcję....
Berenika_26 fajnie, ze fitness udany a i gratki za egz, jeszcze trochę wytrzymaj i porzucisz mury szkoły. Niestety to trzeba przetrwać jak poród. Pomiary szyjki to dokładne wiem tylko na tych dużych usg np. połówkowych, bo po pilocie nic nie mówi....
alingles za egz
morin różowe gratki, i za wybór imion, bardzo oryginalne....
spokojnie malutka jeszcze nadrobi....
Prowansja88 gratki za łazienkę i glukozeczekamy na foto....
Ramona_85 i Izetka_ pokażcie siaty super, że macie od kogoś dostawać, zazdroszczę.....

A co do prasowania i tematu kupna sprzętu do domu, zapomniałam napisać, że jeśli któraś ma wolnych parę groszy, to polecam zakup suszarki do prania. Odkąd ją mamy, tzn. od grudnia. Żelazko wyciągnęłam raz aby uprasować firanki i tż koszulę. Uważam, że taki sprzęt powinna posiadać każda pani domu. Czuję, że żyję
Stary 2014-03-11, 00:11   #2029
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
W temacie kosmetyków Octenisept kupujecie mały czy ten większy?
Nie pamiętam, który wzięłam, ale śmiało możesz brać ten większy My używaliśmy później na wszelkiego typu skaleczenia zamiast wody utlenionej.

Cytat:
No i pochwalę się, że wczoraj byłam na randce z mężem. Zabrał mnie na obiad do hiszpańskiej restauracji Potem poszliśmy na krótki spacer, bo brzuch mi trochę twardniał, więc oszczędnie

I witam się w 29 tc (wczoraj)
No i mój brzuchol
brzunio śliczny co jadłaś dobrego??

Cytat:
Chciałyście moją listę, którą sobie stworzyłam, to wklejam. Część rzeczy mam wrażenie, że mogłabym jeszcze ograniczyć, bo raczej stawiam na minimalizm, ale w sumie to moje pierwsze dziecko, nie znam się, to myślę, że chyba taki zestaw startowy będzie ok (mam nadzieję ). Iiiiiiiiiii chciałąm sie pochwalić, że mam już pierwsza rzecz z tej listy , termometr bo nasz się zepsuł, to kupiliśmy .
Ładna lista ale na pewno jesteś przekonana, że szklane butelki nie raz mi upadła i za pierwszy zakup.

Cytat:
Jutro mam badanie glukozy i zaczynam się obawiać, w sobotę była u mnie znajoma która ma cukrzycę i zmierzyła mi cukier po zjedzeniu kawałku tortu, miałam podwyższony sporo cukier, no ale po godz wrócił do normy, nie znam się na tym, niby nie powinnam panikować, ale chyba muszę jednak ograniczyć słodycze...

Może znacie jakieś pomysły na pielęgnację piersi w ciąży? ja teraz już pomału mam dość, czasami po nocy mam tak zdrętwiałe piersi że nie mogę dotknąć, w dodatku codziennie leci mi siara i jutro muszę już wkładki kupić, bi inaczej muszę codziennie stanik wymieniać a nie mam ich aż tyle w ogóle ciągle mnie swędzą albo bolą, może taką informację można na głównej stronie umieścić?

x 2 (glukoza +mieszkanie). Co do piersi nie pomogę, smaruję je tym samym co resztę ciała

Cytat:
Ś
I chciałam Wam jeszcze powiedzieć, że zazdroszczę Wam randek z mężami, wspólnych wyjść, zakupów itp. , ale już niedługo i ja gdzieś wyjdę (prawda ).
Prawda

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
No i dzisiaj ruszamy z łazienką] Zaraz jadę dokupić jakieś i listwy i mam nadzieję, że do końca miesiąca będzie koniec.
Majkela gdzie jesteś? Mam nadzieję, że z wynikami wszystko w porządku
, no to ja trzymam za łazienkę, aby szybko gładko remont poszedł
Stary 2014-03-11, 00:40   #2030
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
no nareszcie się udało to się chwale łupami z coccodrlio, r_p77 oraz od chrzestnej
Śliczności

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Zebrałam się i ufarbowałam w końcu włosy, bo już wyglądałam jak wypłosz

Ja się w ogóle dowiedziałam, że u mnie w szpitalu położne nie polecają żadnych Octeniseptów ani nawet zwykłego spirytusu bo pępuszek najlepiej odpada na sucho a po różnych specyfikach to już zależy od dziecka, bo niektórym się paprze nawet od spirytusu a na sucho zawsze odpadnie i nie trzeba się męczyć Więc ja raczej nie kupuje, a spirytus jak coś zawsze w domu jest
O ja też jak pofarbowałam włosięta to odżyłam
Z tego co dziewczyny piszą, moda się zmienia.
4 lata temu modne były gaziki nasączone spirytusem np.leko. Przyszła do nas położna, ochrzaniła, że one są do d.... i kazała w spożywczaku kupić spirytus. Potem lekarz kazał nam przejść na octenisept i bądź tu człowieku mądry octenisept mam a co będę robić z kikutkiem, to jeszcze nie wiem

Cytat:
Z młodym używałam chusteczek, teraz jestem mądrzejsza trochę Was poczytałam i spróbuję w domu samą wodą, zobaczę na ile wystarczy mi cierpliwości ale oczywiście chusteczki kupiłam i to kilka rodzai

Cytat:

Majkela12 – nie zazdroszczę sytuacji z ósemkami. Znam dokładnie ból po wyrwaniu. Ja już usunęłam 3 ósemki. Najgorsze było pójść usunąć tą pierwszą. No ale u mnie jak na złość przed samiuśkim ślubem zrobił się stan zapalny. W piątek po południu nie szło się dostać do żadnego dentysty. Dopiero kolega załatwił mi u swojego bo się dobrze znają. Masakrą było dla mnie czyszczenie tego miejsca bez znieczulenia. Ledwo na fotelu wtedy wysiedziałam. Jeszcze chwila i myślałam że te podłokietniki z fotela powyrywam. No ale ulga po chwili jednak była. Jak w sobotę rano się obudziła to tylko czułam że mi gęba puchnie. Pomyślałam sobie tylko „niee e, tyko nie dziś „ i pędem do lustra. Buzia mi spuchła tylko minimalnie bo na szczęście zaczęło puchnąć ale od środka. Kosmetyczka tak mnie pomalowała że w sumie nic nie było widać. Na poprawiny było mi już wszystko jedno bo to już ani fotografa ani kamerzysty to mogłam puchnąć. Wszyscy goście wiedzieli co się dzieje i nikogo by to nawet nie zdziwiło. Miłe było to że szef cateringu nawet przychodził do mnie i mówi „słuchaj jak by coś to przychoć bo ja mam dobre tabletki przeciwbólowe i jest dużo lodu w kuchni” m no więc po ten lód to chodziłam do nich często i już w sumie po kilku razach jak widzieli że idę do nich to zanim doszłam do kuchni to lód już czekał. Zawsze to ból łagodziło. No a po weselu w poniedziałek mąż mnie zapisał do swojej dentystki. Ona to wyczyściła, dała antybiotyk żeby ten stan zapalny najpierw wyleczyć i zapisałam się na rwanie od razu. Ząb wyrwałam i w sumie dobrze bo wtedy akurat stan zapalny zaczynał mi się od nowa. Najgorszy ból to chyba był jak znieczulenie przestało puszczać. No i ta nieświadomość że z pyszczka leje się ślina. Mąż mnie dopiero uświadomił To wyrywałam tego we wrześniu. Wtedy pamiętam wzięłam dzień wolnego w pracy bo w czwartek wyrywałam.
Kolejnego ruszyłam w grudniu na mikołaja bardziej z zaleceń mojej dentystki że można go leczyć ale będzie to na jakiś czas. Miałam też dogadane w pracy że może mnie nie być więc później jak coś to urlop wypiszę. No ale w piątek normalnie poszłam i aż się szefo zdziwił że jestem No ale jak nie bolało to co miałam tracić na darmo dzień wolnego. A zęba wyrwałam po pracy. No a trzecią moją ósemkę w ubiegłym roku w czerwcu wyrwałam. Wolnego nie brałam bo pamiętam miałam nocki. I wyobraź sobie że ja jestem wariatka totalna bo wyrwałąm zęba około 16 i wieczorem poszłam do pracy na 22 Tabletki przeciwbólowe i heja. Spuchłam na drugi dzień jak balon. Ale później do pracy zaś poszłam. Tyle że rozpuszczałam włosy żeby nie było tak bardzo widać. I nawet pracę o 4 rano skończyłam i później spałam sobie w kąciku pod ścianą. Ale chłopaki z działu konali że takie coś można zgłaszać jak jest przemoc w domu bo oczywiście siniak wyszedł mi przepiękny i ta opuchlizna No ale pomagali bo widzieli że jadę na silnych tabletkach przeciwbólowych.
Teraz jak już urodzę to pomyślę nad wyrwaniem ostatniej ósemki i będę mieć spokój. Nie chcę czekać aż mi się stan zapalny zrobi. Każdy i tak mi mówi że jestem jakaś nienormalna, no bo jak można pójść bez powodu wyrwać sobie zęba. No ale nie żałuję bo pierwszego wręcz musiałam, drugi nie nadawał się do leczenia i tylko bym pieniądze straciła a po wyrwaniu trzeciego okazało się że pod zębem zrobił mi się torbiel a wcześniejsze prześwietlenie tego nie wykazało. No i jeszcze wysyłali to na badanie do histopatologa.

A teraz jak tylko urodzę to lecę od razu na prześwietlenie bo mi jeden ząb spokoju nie daje. Co mycie to z dziąsła krew leci, nie jem tą stroną bo się już wręcz boję bo zaraz boli a dentyści mówią że tam nic nie ma, żadnej dziury, no nic. Tylko jedynie jedzenie wchodzi mi między jednego a drugiego zęba i rozpycha i mam po prostu nitką dentystyczną czyścić. No ale dla mnie to coś dziwne no bo ja rozumiem że jedzenie może rozpychać ale nie do tego stopnia że to tak później boli że człowiek ma uraz i je później cały czas drugą stroną .
jeju Ty na prawdę jesteś szalona jak czytałam cały garnitur mnie bolał Piszcie tak dalej, a na pewno jeśli będę je musiała usuwać, to usunę je na pewno w głębokiej narkozie

Cytat:
No więc te 4 półki w szafie u rodziców wyglądają chwilowo tak jak na zdjęciu.
Dobra jesteś, ale nazbierałaś toć to na bliźniaki co najmniej

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
A ja mam jakiś spadek formy, poczarujcie coś żeby mi szybko przeszło, bo nawet piękna pogoda za oknem nie pomaga...
To ja już na jutro, tzn. dzisiaj już zapobiegawczo

Cytat:

U nas dzis piekne lato,19 stopni.W sloncu mozna spokojnie chodzic jak latem
Jeszcze nie używam, bo byśmy w łóżku się nie pomieścili ja +tż+ młody+ jego dwóch przyjaciół pluszowych. Na banana nie stykło miejsca
19C nieźle u nas 14 w dużym słońcu

Cytat:
Cześć
Witam się w 28 tygodniu
Gratki za III trymestr
Stary 2014-03-11, 01:01   #2031
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
A w ogóle kupiłam z ciekawości i aktualnie używam tych Tescowych chusteczek. Jeśli chodzi o mycie to bardzo dobrze czyszczą co dla mnie jest dużym plusem, ale mają coś z czym pierwszy raz się spotykam - mam wrażenie jakby lekko sie pieniły. Sama nie wiem, ale jakoś mam wątpliwości czy będą odpowiednio delikatne do skóry noworodka - ale to moje subiektywne odczucie, bo z tego co pisałyście skład mają dobry.
Też kupiłam i na razie testujemy z młodym, no ale my do rączek i buzi nawet są niezłe

Cytat:

Dziewczyny to odnośnie kosmetyków dla dziecka dzielę się info o zamówieniu z Gemini, jakby któraś była zainteresowana, co tam zamówiłam
większosc to tutaj mi doradziłyście, także mam nadzieję, ze zakupy dobre zrobiłam

http://www.aptekagemini.pl/katarek-p...r-do-nosa.html
http://www.aptekagemini.pl/termometr...ontaktowy.html
http://www.aptekagemini.pl/tantum-rosa-10-saszetek.html
http://www.aptekagemini.pl/hipp-baby...jne-350ml.html
http://www.aptekagemini.pl/hipp-baby...egn-350ml.html
http://www.aptekagemini.pl/disnemar-...nosa-25ml.html
http://www.aptekagemini.pl/octenisep...zownikiem.html
http://www.aptekagemini.pl/infacol-z...0ml-11209.html
http://www.aptekagemini.pl/dapis-zel...wadow-40g.html
http://www.aptekagemini.pl/linomag-m...-g-1g-30g.html
http://www.aptekagemini.pl/linomag-k...wlat-50ml.html
http://www.aptekagemini.pl/bepanthen...g-1g-100g.html
http://www.aptekagemini.pl/bialy-jel...pka-500ml.html
http://www.aptekagemini.pl/mustela-s...pf50-50ml.html
nie wiem, czy coś jeszcze będzie mi potrzebne z kosmetyków??
Chyba jest ok a ten żel po ukąszeniu od którego miesiąca można stosować??? kupiłam fridę, ale czaję sie na ten katarek może przy następnym zamówieniu, bo będę kupowała od nich laktator...

Cytat:
Ramona jeśli chodzi o mydło bialy jelen to najlepsze jest w kostce. To w płynie to takie sobie.
Mam tylko ja kupiłam z myślą o plamach, bo nie raz pisałyście, ze dobre

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45525815]

Dziś rano jestem sobie w łazience i nachylam się nad wanną myjąc zęby (nie mam umywalki). W mieszkaniu mamy piec, taką małą kozę i w niej się pali, a od niej odchodzi rura do takiego kaflowego, który w większej części jest w ścianie między pokojem a łazienką, a częściowo wychodzi też w łazience przy wannie akurat. Pomiędzy tymi kaflami jest wiadomo fuga, ale przez zimę na dole trochę popękała i porobiły się małe dziurki. No więc myję te zęby, aż tu nagle z jednej takiej dziurki wychodzi taki wielki, włochaty pająk No myślałam, że na zawał zejdę!! Zaczęłam się drzeć, tż przybiegł i go zabił... Ale od tej pory już się chyba w spokoju nie wykąpie.... [/QUOTE]
A u mnie tż się boi pająków i innych robali Zawsze to ja je zabijam

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość

Od 2 dni kompletnie nie wiem co u was słychać...a wszystko przez to, że mąż dostał 2 dni wolnego dlatego korzystaliśmy
To się nie dziwię, jesteś usprawiedliwiona

Cytat:
Super

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Poziomka- położna super Babka trochę się pośmiałam pisaliśmy list do Maluszka i ma Nam przysłac je na pierwsze urodziny mamy duża grupę, ale bardzo sympatycznie jak jeszcze wczoraj nie chciało mi się isc to dzisiaj już się doczekac nie mogę następnego spotkania
Ekstra pomysł z listem
-------------------------------------------------
Dziękuję za kciuki
Odebrałam dzisiaj wyniki, skonsultowałam z ginkiem i na szczęście to był fałszywy alarm ale skóra dalej schodzi, no ale przynajmniej nie swędzi już tak bardzo
U nas też wiosna pełną gębą, cały czas siedzimy na dworzu. Dzisiaj nawet zrobiłam młodemu dzień wolny od przedszkola z okazji dnia chłopaka, więc dopiero teraz zajrzałam. Poza tym troszkę się u nas pokomplikowało, więc za nim wyjdziemy na prostą to troszkę czasu minie Więc w tym tyg może mnie też być troszkę mniej, ale postaram się nadrobić.
Korzystam z tego że jest już nowy dzień, to życzę Wam aby był on udany dobrej nocki
Stary 2014-03-11, 07:02   #2032
Ramona_85
Zakorzenienie

majkela12 wklejś foty jak wypiorę, bo właśnie wrzuciłam do pralki, na szybko dziś powieszę, to mi ładnie wyschnie, szkoda by było dnia, a muszę przed 9 wyjść już na autobus

ten żel na ukąszenia jest niby od 1 roku, ale znajoma stosowała go wcześniej
tylko datę ma krótką, do kwietnia 2015, więc na przyszły rok mi nie starczy
najwyżej zużyję go w tym roku, dla dzieciaczków siostry i szwagierek oraz dla nas, gdybym nie stosowała u dziecka

dobra, lecę przetrzeć sznurki i rozwiesić klamerki
Stary 2014-03-11, 07:16   #2033
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry Pobudki o 5:30 chyba mi nie służą bo wczoraj padłam o 20
Dobrze, że pogoda ładna bo wybieram się na spacer po lumpeksach, muszę jakąś kurteczkę wiosenną upolować bo w te z zeszłego roku oczywiście nie wchodzę
Strasznie mi brzuch wywaliło, w ciągu 2 tyg. Nawet mąż mówi, że ten szpital nam chyba pod tym względem służył

Cytat:
Wcześniej uważałam to za kolejny bezsensowny wynalazek dla ciężarnych, żeby kasę zbić
ale teraz kajam się bo naprawdę jest świetna, w końcu się normalnie wysypiam

Cytat:
To super

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
NecroKitty super, że już jesteście w domku, oszczędzaj się. Przytyłaś malutko nie przesadzaj, a i brawo za szyjkę. Spokojnie siły jeszcze wrócą, organizm musi się przyzwyczaić do domku....
No właśnie o to chodzi, że mało a jem ostatnio bardzo dużo nie żebym narzekała ale zdrowie dziecka najważniejsze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_20140311021920_5_zmniejszamy_pl.jpg (57,8 KB, 30 załadowań)

Edytowane przez NecroKitty
Czas edycji: 2014-03-11 o 07:20
NecroKitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 07:21   #2034
Ramona_85
Zakorzenienie

NecroKitty

śliczny brzuszek
jeju jaki malusi, mój przy Twoim to kobyła
Stary 2014-03-11, 07:24   #2035
sylvuniaa84
Zadomowienie

Witam sie z rana
Dzis planuje sobie pokopiowac wyprawki i w koncu zrobie swoją listę.
Bede po woli kupować i wykreslac co kupiłam.A co do zakupów w necie to chyba macie racje,musze sie jakos przekonać bo na prawdę fajne i cenowo nie drogie mozna znaleźć w necie te łóżeczka.
Musze znaleźć takiego sprzedawcę co ma wszystko,bo sama chce skompletować łóżeczko po swojemu.Nie potrzeba mi baldachimu np.

Stary 2014-03-11, 07:31   #2036
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
NecroKitty

śliczny brzuszek
jeju jaki malusi, mój przy Twoim to kobyła
On dopiero teraz zaczął rosnąć wcześniej wyglądałam jakbym miała wzdęcia
Stary 2014-03-11, 07:42   #2037
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Ja postanowiłam spakować torbę do szpitala... W związku z tym szukam podkładów poporodowych i majtek poporodowych. Majtki są lepsze siateczkowe czy jednorazowe? A te podkłady to jest taka duża płachta na łóżko, czy to jest takie coś jak podpaska? Jakieś konkretne firmy polecacie?

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 07:51   #2038
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Ja postanowiłam spakować torbę do szpitala... W związku z tym szukam podkładów poporodowych i majtek poporodowych. Majtki są lepsze siateczkowe czy jednorazowe? A te podkłady to jest taka duża płachta na łóżko, czy to jest takie coś jak podpaska? Jakieś konkretne firmy polecacie?
Majtki poporodowe najlepsze są te z Seni. Wszystkie koleżanki mi właśnie je polecały, niby są trochę droższe bo 2szt 12zł ale można je prać i są bardzo wygodne.
Stary 2014-03-11, 07:53   #2039
Aldrin
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Będzie dobrze

Dziewczyny robicie jakieś sosy do ryby? dzisiaj na obiad piekę taką gotową rybkę z ziemniaczkami i zastanawiam się jaki sos do tego dorobić?
do łososia polecam koperkowy

Cytat:
możliwe, bo siostrzenicy przy octenisepcie odpadł późno, ale nie babrało się potem, tak jak siostrzeńcowi po spirytusie

Dziewczyny to odnośnie kosmetyków dla dziecka dzielę się info o zamówieniu z Gemini, jakby któraś była zainteresowana, co tam zamówiłam
większosc to tutaj mi doradziłyście, także mam nadzieję, ze zakupy dobre zrobiłam

http://www.aptekagemini.pl/katarek-p...r-do-nosa.html
http://www.aptekagemini.pl/termometr...ontaktowy.html
http://www.aptekagemini.pl/tantum-rosa-10-saszetek.html
http://www.aptekagemini.pl/hipp-baby...jne-350ml.html
http://www.aptekagemini.pl/hipp-baby...egn-350ml.html
http://www.aptekagemini.pl/disnemar-...nosa-25ml.html
http://www.aptekagemini.pl/octenisep...zownikiem.html
http://www.aptekagemini.pl/infacol-z...0ml-11209.html
http://www.aptekagemini.pl/dapis-zel...wadow-40g.html
http://www.aptekagemini.pl/linomag-m...-g-1g-30g.html
http://www.aptekagemini.pl/linomag-k...wlat-50ml.html
http://www.aptekagemini.pl/bepanthen...g-1g-100g.html
http://www.aptekagemini.pl/bialy-jel...pka-500ml.html
http://www.aptekagemini.pl/mustela-s...pf50-50ml.html

nie wiem, czy coś jeszcze będzie mi potrzebne z kosmetyków??
dzięki za taką listę

co do octenisepcie to przyjaciółce przy drugim dziecku odpadł ten kikut szybciej przy pierwszym stosowała spirytus, no ale sama mówiła, że położna przy drugim pokazała jej inny sposób "mycia" go i odpadło po tygodniu a przy pierwszym się tego bała i mały się męczył 4 czy 5 tygodni

Cytat:
Napisane przez Berenika_26 Pokaż wiadomość
Dziś rano jestem sobie w łazience i nachylam się nad wanną myjąc zęby (nie mam umywalki). W mieszkaniu mamy piec, taką małą kozę i w niej się pali, a od niej odchodzi rura do takiego kaflowego, który w większej części jest w ścianie między pokojem a łazienką, a częściowo wychodzi też w łazience przy wannie akurat. Pomiędzy tymi kaflami jest wiadomo fuga, ale przez zimę na dole trochę popękała i porobiły się małe dziurki. No więc myję te zęby, aż tu nagle z jednej takiej dziurki wychodzi taki wielki, włochaty pająk No myślałam, że na zawał zejdę!! Zaczęłam się drzeć, tż przybiegł i go zabił... Ale od tej pory już się chyba w spokoju nie wykąpie....

to skąd wiesz, że się skraca??

nie mów o pająkach bo teraz każdą fugę będę sprawdzać

tak lekarz twierdzi a skąd on to wie to nie mam pojęcia, na pierwszej było ok a teraz mówi, że jest krótsza niż powinna ale trzyma ładnie, więc mam się nie denerwować i oszczędzać

Cytat:

Gratulacje za III trymestr i super, że maluszek zdrowiutki, też bym wolała mniejszego brzdąca do porodu

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

u mnie w domu w ogóle się wody utlenionej nie używa i jak robię porządki w szufladzie z lekami to bywa że wywalam nieotwartą więc nie wiem który kupić czy w ogóle zdecydować się na spirytus

Śliczne rzeczy i widzę że zamówiłaś fridę patrzyłaś już jak to wygląda? ja nadal nie wiem czym ten mały nosek najlepiej czyścić
a ta szczotka to specjalnie do Aventowych butelek?

Widziałyście że w Rossmanie są najmniejsze pieluszki BD za 9,99zł?
No to jak nie używacie zupełnie ani wody utlenionej to bierz małe opakowanie tego octeniseptu

zamówiłam fridę, go gruszki nie chciałam a katarek jakoś nie wiem boję się coś uszkodzić dziecku, frida mnie przeraża ale widziałam koleżankę jak stosuje, więc ja też dam radę

niby specjalnie do tych butelek ale jeszcze nie myłam więc nie wiem jak się sprawdzi

nie oglądałam pieluszek z BD bo pierwsze to chce pampersy ok 40 sztuk a potem chce huggisy albo dadę albo jeszcze coś innego będę próbować ale te najmniejsze to chce pampersy

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki za dobre fluidy trochę pomogło Nie przeczę, że przyczyniła się też do tego bułka z nutellą
Ramona_85 świetne zakupy muszę się też za to w końcu zabrać, ale jakoś mi się nie chce...
Przesilenie wiosenne, znam to ja jem słodycze, spaceruje i chodzę spać o 21 i dzisiaj już normalnie funkcjonuje ale ostatni dni to jakaś załamka na całej linii była

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość

Moim zdaniem nie ma sensu używać za każdym razem zasypki do pupy, nawet jeśli to jest tylko zwykła mąka ziemniaczana. Zasypkę stosuje się przy podrażnieniach skóry, i to nie tylko na pupie, ale np. w pachwinkach, pod kolanami. Ale napiszę szerze, że przy synku ani razu nie stosowaliśmy zasypki. Wystarczyła grubsza warstwa kremu na odparzenia Ziajki, no i wietrzenie pupy (dziecko leży na podkładzie z gołą pupą, tak przynajmniej z kwadrans).
Pewnie też zrezygnuje z zasypki, musze zobaczyć jak maluszek będzie reagował

Cytat:
Malin No ja do tej pory w Pepco kupowałam.Jeszcze tylko polspiochy potrzebuje bo bodziakow mam juz troche

w pepcko są same rozm 62 nie kupujesz mniejszych ?

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki
Odebrałam dzisiaj wyniki, skonsultowałam z ginkiem i na szczęście to był fałszywy alarm ale skóra dalej schodzi, no ale przynajmniej nie swędzi już tak bardzo
U nas też wiosna pełną gębą, cały czas siedzimy na dworzu. Dzisiaj nawet zrobiłam młodemu dzień wolny od przedszkola z okazji dnia chłopaka, więc dopiero teraz zajrzałam. Poza tym troszkę się u nas pokomplikowało, więc za nim wyjdziemy na prostą to troszkę czasu minie Więc w tym tyg może mnie też być troszkę mniej, ale postaram się nadrobić.
Korzystam z tego że jest już nowy dzień, to życzę Wam aby był on udany dobrej nocki
No to super wiadomości

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Dzień dobry Pobudki o 5:30 chyba mi nie służą bo wczoraj padłam o 20
Dobrze, że pogoda ładna bo wybieram się na spacer po lumpeksach, muszę jakąś kurteczkę wiosenną upolować bo w te z zeszłego roku oczywiście nie wchodzę
Strasznie mi brzuch wywaliło, w ciągu 2 tyg. Nawet mąż mówi, że ten szpital nam chyba pod tym względem służył

ładny już brzuszek
Stary 2014-03-11, 07:57   #2040
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Podklady to te wielkie podpachy w szpitalu pewnie daja te na lozko ale moga sie przydc pozniej do domu. Majtki ponoc lepsze siateczkowe. Co do podkladow jeszcze to czytalam ze wiele osob z belli jest niezadowolonych... Dobre sa chyba absorgyn czy jakos tak

Dzien dobry i dobranoc
Ide jeszcze pospac bo nocka srednia...

Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości