Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-11, 10:17   #1741
Madzia000
Zadomowienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Vea7 ja w naszym xlanderze od czasu pieknej pogody nie zakladam juz tego pokrowca na nozki wydaje mi sie ze sie tam gotuje. Daje kocyk a pokrowiec w razie wu w kiszyku.

kurde chyba za wczescie z tym naszym mlekiek nastepnym zaczelam bo na opakowaniu pisze PO 6 miesiacu i co teraz ? Nowa otwarta pucha 800g w kosz czy dawac ten miesiac wczesniej. Co sie moze stac ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 10:17   #1742
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

ja mam wszędzie napisane,że żółtko po 7 miesiącu.

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
ja nie narzekam, ale wolala bym zeby miala drzemki po 20min a nie jedna 2godzinna czy tam 3. zawsze przez te 20min mozna cos ogarnac, obiad przygotowac a tak musze latac do niej co dwie min bo sama nigdzie nie usiedzi tylko marudzi.

kladlam jej zabawki ale zamiast pelnych obrotow jest tylko przekrecenie sie na boczek

Eh a moj sam nie kapie, zawsze ja musze kapac z nim

Czas wstawac, robak sie obudzil i "gada" w lozeczku
a czemu nie ogarniesz wszystkiego jak śpi te 2/3 godziny?nie masz co narzekać,chciałaym tam

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Sprobuj zakres zmienic jak mozesz bo moze od sasiadow cos przebija, albo masz dwa rozne ustawione.

dobrze ze moje dziecko u lekarza grzeczne

Moze pic mu sie chcialo. Bo to geste jednak jest. Ja jak daje kleik czy kaszke to i tak piers daje do popicia.

My juz po szczepieniu Grzeczna byla moja dziewczynka, tylko przy wkluciu troche zaplakala A pozniej zaczepiala miesiac starszego chlopca

Wazy mi 6500g i ma 71cm dluga po tatusiu

A dzisiaj kolejny piekny dzien wiec spacerek dlugi bedzie

Milego dnia
ooo to nasze dziewczyny podobne! moja też 6500, 73 cm podobnobrawa

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 10:21   #1743
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Vea7 ja w naszym xlanderze od czasu pieknej pogody nie zakladam juz tego pokrowca na nozki wydaje mi sie ze sie tam gotuje. Daje kocyk a pokrowiec w razie wu w kiszyku.

kurde chyba za wczescie z tym naszym mlekiek nastepnym zaczelam bo na opakowaniu pisze PO 6 miesiacu i co teraz ? Nowa otwarta pucha 800g w kosz czy dawac ten miesiac wczesniej. Co sie moze stac ?

Ale przeciez skoncyl 6 miesiecy 9.03, moj jest 2 dni mlodszy i dzisiaj konczy.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 10:22   #1744
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
a ja znowu spac nie moge
laski doradzcie zostawic ta sciane taka pusta czy cos powiesic jeszcze?

aaaa i jeszcze pytanko : macie moze nianie elektroniczne??
pytam bo moja strasznie szumi gdy jest wlaczona, to tak ma byc?
wkurza mnie i ją wylaczam, juz nie wiem czy cos sie da z tym zrobic czy to taki urok niani
Ja mam nianie i powiem tak jak mam ja włączona na maksa to jasne że wszystko słychać do tego nawet zegarek tykajacy ;-)ale jak na 1czy 2 stopień głośnosci to nie generalnie mam ja wyłączona bo stoji u nas ta cała baza w sypialni i wkurza mnie jak miga w nocy na każdy ruch wiec włączan jedynie jak wychodzę z sypialni a mała śpi ;-)
Stary 2014-03-11, 10:22   #1745
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Nie wiem mnie te drewniane jakoś nie przekonywały... to nasze można szybko złożyć i przewieźć autem... nie wiem co będzie latem, potem będę myśleć
ten kojec jest w stylu łóżeczka turystycznego tylko jest sporo wiekszy

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Elena mi zaraz usiądzie chyba Staje na czworaka i się przechyla, ale nadal się boi
A poza tym perfekcyjnie robi planka Czyli na prostych nogach i rękach się podnosi, szalona
świetna jest

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

mój mąż też kąpieli, albo przy ubieraniu śpiewa coś Mikiemu, ale hitem jest przy zmianie pieluszki "pupa do góry! pupa do góry! HEJ!"

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj prasowałam od 21 do 23
Ale przynajmniej w tym czasie obejrzeliśmy z TŻ wspólnie film Co nie zdarza się często

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
mój dzisiejszy humor zawdzięczam w dużym stopniu t. próbuje na siłę układać nam życie. niby się nie wtrąca a tak manipuluje tżtem, że czasem to uwierzyć nie mogę, że matka własnemu synowi wodę z mózgu robi by grał pod jej dyktando. nie cierpię jej... i coraz częściej mam poczucie, że tego wszystkiego nie wytzrymam

, a dla T

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
aaaa i jeszcze pytanko : macie moze nianie elektroniczne??
pytam bo moja strasznie szumi gdy jest wlaczona, to tak ma byc?
wkurza mnie i ją wylaczam, juz nie wiem czy cos sie da z tym zrobic czy to taki urok niani
ja mam nianię baby ono i czasami szumi

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja juz 4 miesiace ponad na diecie bezmlecznej i tez tylko gorzej. wczoraj bylismy u alergologa. dala jakies masci, leki na ulewanie, zrobila badania krwii i 260 zl nie moje a w tym miesiacu z asa krucho bo samochod oplacic trzeba... a za meisiac bedzie chrzest i znowu krucho... w poniedzialek znowu do niej ide na kontrole. no i bylo ryku na tym pobieraniu krwi... ale skubana jak fiolke pani odlozyla to przestala plakac, jak wziela druga to zaczela
a może to nie od mleka...

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
hejka

caly czas probuje nadrabiac ale ciagle cos
od wczoraj łeb mi peka
maly chce spac 2 razy dziennie ale tylko w wozku na spacerze takze pol dnia jestem poza domem

probowalam mu zrobic z tego co pamietam od was ekspozycje na gluten ale nie wiem czy dobrze robie
czy moge prosic o rozpiske Natali? jezeli to nei problem!
buziaki
proszę:

Ekspozycja glutenu:
Skopiuje wiadomość od Natali, mam nadzieję że mogę?
2-3g tej kaszki to około 2 płaskich łyżeczek do herbaty lub niecała duża łyżka - uwaga, mam mało pojemne łyżeczki i łyżki w każdym bądź razie to jakieś 5 ml (sprawdzałam w takim kieliszku od syropów). żeby to miało sensowaną konsystencję, to należy dać około 20 ml wody. Ja do tego dawałam troszkę swojego mleka, no nie wiem, może z 5 ml, odciągniętego ręcznie i wychodziło takie ani za rzadkie ani za gęste.
ale wydawało mi się po 3 dniach, że Hani trochę w brzuszku bulgocze za bardzo, więc dziś zmniejszyłam do 1 płaskiej łyżeczki na 10 ml wody i też trochę mleka"

jeśli chcesz dawać zwykłą mannę, to te 1/2 łyżeczki surowej kaszki musisz ugotować. chyba ze masz lubelle, to wystarczy wrzucić na wrzątek. potem dajesz łyżeczką + pierś do popicia, albo wrzucasz tą ugotowaną kaszkę do obiadku/deserku.
jeśli wybierasz gotową kaszkę typu holle czy zdrowy brzuszek, to robisz ją na mm albo na wodzie. jest to wygodniejsze niż gotowanie manny bo wrzucasz tylko na np ciepłą wodę 1 łyżeczkę, mieszasz i gotowe a manne musisz ugotować (5 minut?), ostudzić i dopiero dać że już niewspomnę, że jak masz tylko duże/normalne garnki to Ci te 1/2 łyżeczki zginie w garnku ja gotowałam przy Marysi, ale w tygielku. teraz używam holle, każda minuta jest dla mnie na wagę złota
jak masz jeszcze jakieś wątlpiwości to pytaj

Edytowane przez Asiek84
Czas edycji: 2014-03-11 o 10:46
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 10:23   #1746
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Zastanawiam sie kim jest Lala Ala.Janek o takowej ciagle opowiada, nie wiem dziadek go z jakas laska poznal na spacerach czy co...
Stary 2014-03-11, 10:24   #1747
butterfly20
Zakorzenienie

czy Wasze dzieci też się tak strasznie podnoszą jak chcecie je nakarmić w krzesełku?bo się zastanawiam,czy młoda tak bardzo chce siedzieć,czy jest tak wygłodzona,że rzuca ię do przodu do łyżeczki:confus ed:

Stary 2014-03-11, 10:25   #1748
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

ooo to nasze dziewczyny podobne! moja też 6500, 73 cm podobnobrawa
ale jest miesiac mlodsza
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 10:25   #1749
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
czy Wasze dzieci też się tak strasznie podnoszą jak chcecie je nakarmić w krzesełku?bo się zastanawiam,czy młoda tak bardzo chce siedzieć,czy jest tak wygłodzona,że rzuca ię do przodu do łyżeczki:confus ed:
Moj sie zsuwa, opada na boki na tym krzeselku, chyba jeszcze za maly, ale do jedzenia wytrzyma
Stary 2014-03-11, 10:26   #1750
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
moja robi mostek, pnie sie do gory i wali na dupsko z impetem ale my w lezaczku jeszcze bo krzeselko mam u mojej mamy, kupila bym nowe ale tz mnie chyba z domu by wypedzil
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 10:29   #1751
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

A ja mam odwrotne pytanie niz Madzia.Czy musze przejsc koniecznie na mleko nastepne?Czy cos sie stanie jak ten tydzien czy 2 pociagnie jeszcze na poczatkowym?
Stary 2014-03-11, 10:34   #1752
Madzia000
Zadomowienie

Maharet. Wlasnie szperam po internecie i mleko nastepne ma podobno wiecej kalorii jest bardziej syte no bo nornalne ze starsze dziecko tego ootrzebuje... nie jestem na biezaco, a czemu nie chcesz swojemu Jasiowi podac dwojki ;>?

Ja sie zas pospieszylam i pisza ze zbyt wczesne podanie mleka nast moze powodowac bole brzuszka... Tego nie zaobserwowalam, ale Jasko wazy juz 10800! I jesli to mleko jest bardziej kaloryczne to chyba kupie puszke 1 i ta wywale w kosz... f*u*c*k

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Stary 2014-03-11, 10:38   #1753
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Maharet. Wlasnie szperam po internecie i mleko nastepne ma podobno wiecej kalorii jest bardziej syte no bo nornalne ze starsze dziecko tego ootrzebuje... nie jestem na biezaco, a czemu nie chcesz swojemu Jasiowi podac dwojki ;>?

Ja sie zas pospieszylam i pisza ze zbyt wczesne podanie mleka nast moze powodowac bole brzuszka... Tego nie zaobserwowalam, ale Jasko wazy juz 10800! I jesli to mleko jest bardziej kaloryczne to chyba kupie puszke 1 i ta wywale w kosz... f*u*c*k

Bo mam jeszcze 4 paczki jedynki

Ale Twoj jest przeciez w odpowiednim wieku na to mleko...Co do wagi to sie nie znam, ale jak jest w normie to nie wiem w czym problem.
Stary 2014-03-11, 10:43   #1754
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
My juz po szczepieniu Grzeczna byla moja dziewczynka, tylko przy wkluciu troche zaplakala A pozniej zaczepiala miesiac starszego chlopca

Milego dnia
Ładnie
Kurcze, wychodzi na to, że Jasiek klusek jest, bo przy 72 cm waży 7945... a i tak spadł w centylach

Nawzajem

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Są kciuki!

Dzień dobry
Żeby nie było że nic nie pisze na ten temat - t. doprowadza mnie do szału. TŻ widział się z nią dwa razy i dwa razy wyciągnęła od niego kasę. Dał jej łącznie 70zł, niby 50zł ma oddać w czwartek, jak nie odda to dzwonię w piątek gdzie nasza kasa koniec sponsorowania. U mojej mamy stoi nasze łóżeczko turystyczne dla małego i dla mojej siostrzenicy a ta jak je zobaczyła to już pytała czy długo chcemy z niego korzystać dziś dzwoni i pyta TŻta to o której będziecie? (My się nawet nie zapowiadaliśmy że przyjedziemy) no i Mariusz mówi że mamy dziś plany, ja fryzjer, później spacer na cmentarz i do babci TŻta a ta "no to ja przyjadę!". To powiedziałam że proszę bardzo ale nikogo w domu nie zastanie ale miniemy się w drzwiach. Jeszcze mnie TŻ wkurzył bo jego była bratowa zawiozła jego bratanice do swojej mamy która mieszka w moim mieście i powiedziała mu o tym pod warunkiem że nie powie swojej matce (zawsze jak od niej dziewczynki wracają to są okropne, krzyczą do swojej mamy że jej nienawidzą, że ma ich nie dotykać itd i tylko wtedy gdy wracają od matki TŻta, no i brała je na widzenia do więzienia bez wiedzy ich matki ) a ten do niej że są u drugiej babci ale jak zobaczył moj wzrok to zaczął coś kręcić że tylko na dzisiaj a ta od razu "to weź je niby do siebie i przywieź je do mnie na parę dni!". Co za baba.

No to się wyżaliłam ale tylko do niedzieli i moj telefon będzie czasowo niedostępny więc będę już miała spokój :P
Osz... nie dziwię się, że wkurza
Tak czytam o teściowych i mi się chyba wadliwy egzemplarz trafił - nie jest specjalnie upierdliwa ani nałaźliwa, wręcz przeciwnie (poza czasami słabszym dniem) jest sympatyczna i pomocna

Cytat:

Wiesz co, tylko Młody pod spodenkami nic nie ma, a przebiera tak nogami, że albo zdejmuje skarpetki albo mu spodnie podjeżdżają, wiec chyba wolę, żeby miał nóżki w czymś... za to kocyk sobie odpuszczę... ewentualnie brzuszek mu przykryję cienkim, bawełnianym

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ale przeciez skoncyl 6 miesiecy 9.03, moj jest 2 dni mlodszy i dzisiaj konczy.
W Medycynie Praktycznej jest żeby zacząć podawać w 7 mc pół żółtka co drugi dzień. Jeśli w 7 to dla mnie po ukończeniu 6 można dać

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
proszę:

Ekspozycja glutenu:
Skopiuje wiadomość od Natali, mam nadzieję że mogę?
2-3g tej kaszki to około 2 płaskich łyżeczek do herbaty lub niecała duża łyżka - uwaga, mam mało pojemne łyżeczki i łyżki w każdym bądź razie to jakieś 5 ml (sprawdzałam w takim kieliszku od syropów). żeby to miało sensowaną konsystencję, to należy dać około 20 ml wody. Ja do tego dawałam troszkę swojego mleka, no nie wiem, może z 5 ml, odciągniętego ręcznie i wychodziło takie ani za rzadkie ani za gęste.
ale wydawało mi się po 3 dniach, że Hani trochę w brzuszku bulgocze za bardzo, więc dziś zmniejszyłam do 1 płaskiej łyżeczki na 10 ml wody i też trochę mleka"

jeśli chcesz dawać zwykłą mannę, to te 1/2 łyżeczki surowej kaszki musisz ugotować. chyba ze masz lubelle, to wystarczy wrzucić na wrzątek. potem dajesz łyżeczką + pierś do popicia, albo wrzucasz tą ugotowaną kaszkę do obiadku/deserku.
jeśli wybierasz gotową kaszkę typu holle czy zdrowy brzuszek, to robisz ją na mm albo na wodzie. jest to wygodniejsze niż gotowanie manny bo wrzucasz tylko na np ciepłą wodę 1 łyżeczkę, mieszasz i gotowe [IMG]file:///C:\DOCUME~1\MODZEL~1\USTA WI~1\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image001.gif[/IMG]a manne musisz ugotować (5 minut?), ostudzić i dopiero dać [IMG]file:///C:\DOCUME~1\MODZEL~1\USTA WI~1\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image002.gif[/IMG]że już niewspomnę, że jak masz tylko duże/normalne garnki to Ci te 1/2 łyżeczki zginie w garnku [IMG]file:///C:\DOCUME~1\MODZEL~1\USTA WI~1\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image002.gif[/IMG]ja gotowałam przy Marysi, ale w tygielku. teraz używam holle, każda minuta jest dla mnie na wagę złota [IMG]file:///C:\DOCUME~1\MODZEL~1\USTA WI~1\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image002.gif[/IMG]
jak masz jeszcze jakieś wątlpiwości to pytaj
Super
Ja zaczynam jutro, więc się baaardzo przyda

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
moja robi mostek, pnie sie do gory i wali na dupsko z impetem ale my w lezaczku jeszcze bo krzeselko mam u mojej mamy, kupila bym nowe ale tz mnie chyba z domu by wypedzil
Bosz... mój też mostek w bujaku i plucie na całego

Cytat:
A ja mam odwrotne pytanie niz Madzia.Czy musze przejsc koniecznie na mleko nastepne?Czy cos sie stanie jak ten tydzien czy 2 pociagnie jeszcze na poczatkowym?
Chyba nie... no bo dlaczego miałoby się coś stać?

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 10:46   #1755
bojatoja
Zakorzenienie

hej
Głowa dzisiaj mi pęka ;/
Taka ładna pogoda a ja w domu siedzę, bo muszę pisać ;/ Dobrze, że ma kto wyjść z Filipem na spacer.
Cytat:

nie wiem czy dobrze wczoraj zrobilam. Jasko skonczyl 6mcy w niedziele i wczoraj kupilam mu mleko nastepne 2jke ;> czy wy juz tez przeszlyscie na niego mamy polroczniakow ?
Ja przeszłam. Tylko, że ja daje mm jedynie na noc.
I na początku, przez kilka dni dawałam raz jedynkę, raz dwójkę. Aż jedynka się skończyła. Teraz tylko dwójka.
Cytat:
ja mam wszędzie napisane,że żółtko po 7 miesiącu.
Też tak czytałam.
29.12.2016 [9tc]

Edytowane przez bojatoja
Czas edycji: 2014-03-11 o 10:47
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 10:50   #1756
Madzia000
Zadomowienie

Maharet aaa to o paczki chodzi wg mnie napewno nic mu nie bedzie... a moze kup 2 dodatkowo i w ciagu dnia zuzywaj 1nke a 2jke dawaj na noc ? Moze przy tym dluzej by tez spal (jesli nie spi) noi mialby cos bardziej kalorycznego.

Teraz znowu wyczytalam ze mleko nastepne wprowadza sie jak dziecko je juz 2 inne posilki niz mleko. To by sie zgadzalo bo Jasko wcina obiadek miesno warzywny i deserek owociwy takze zostawiam ta puche.

musze zmienic butelki aventa natural beznadziejne sa... Smoczki na kolejne miesiace zamiast miec jedna dziurke a wieksza to maja malutkie dziurki ale jest ich wiecej... noi po co mi one jak mleko jest gesciejsze a mlody sie wkurza bo mu nie leci przez te mikroskopijne dziury. musze zamowic tt butelki bo chyba sa lepsiejsze...

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Stary 2014-03-11, 10:53   #1757
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość

Tassia super sprawa! Sprawdza się toto jako sprzątacz??
Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Zastanawiamy sie nad zakupem takiego cuda, jesteś zadowolona ?
NIE
beznadzieja! poważnie, żal kasy

no chyba ze jako zabawka dla Macka...to juz nie zlauje

Cytat:
Są kciuki!

Dzień dobry
Żeby nie było że nic nie pisze na ten temat - t. doprowadza mnie do szału. TŻ widział się z nią dwa razy i dwa razy wyciągnęła od niego kasę. Dał jej łącznie 70zł, niby 50zł ma oddać w czwartek, jak nie odda to dzwonię w piątek gdzie nasza kasa koniec sponsorowania. U mojej mamy stoi nasze łóżeczko turystyczne dla małego i dla mojej siostrzenicy a ta jak je zobaczyła to już pytała czy długo chcemy z niego korzystać dziś dzwoni i pyta TŻta to o której będziecie? (My się nawet nie zapowiadaliśmy że przyjedziemy) no i Mariusz mówi że mamy dziś plany, ja fryzjer, później spacer na cmentarz i do babci TŻta a ta "no to ja przyjadę!". To powiedziałam że proszę bardzo ale nikogo w domu nie zastanie ale miniemy się w drzwiach. Jeszcze mnie TŻ wkurzył bo jego była bratowa zawiozła jego bratanice do swojej mamy która mieszka w moim mieście i powiedziała mu o tym pod warunkiem że nie powie swojej matce (zawsze jak od niej dziewczynki wracają to są okropne, krzyczą do swojej mamy że jej nienawidzą, że ma ich nie dotykać itd i tylko wtedy gdy wracają od matki TŻta, no i brała je na widzenia do więzienia bez wiedzy ich matki ) a ten do niej że są u drugiej babci ale jak zobaczył moj wzrok to zaczął coś kręcić że tylko na dzisiaj a ta od razu "to weź je niby do siebie i przywieź je do mnie na parę dni!". Co za baba.

No to się wyżaliłam ale tylko do niedzieli i moj telefon będzie czasowo niedostępny więc będę już miała spokój :P

Twarda jestes...ale gdybysmy zrobiły ranking to chyba Twoja tesciowa wygrywa to niechlubne miejsce

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
ja gdzies kiedys czytalkam z elepeij dluzej podawac 1 niz szybciej dac 2

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 10:55   #1758
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Maharet aaa to o paczki chodzi wg mnie napewno nic mu nie bedzie... a moze kup 2 dodatkowo i w ciagu dnia zuzywaj 1nke a 2jke dawaj na noc ? Moze przy tym dluzej by tez spal (jesli nie spi) noi mialby cos bardziej kalorycznego.

T
musze zmienic butelki aventa natural beznadziejne sa... Smoczki na kolejne miesiace zamiast miec jedna dziurke a wieksza to maja malutkie dziurki ale jest ich wiecej... noi po co mi one jak mleko jest gesciejsze a mlody sie wkurza bo mu nie leci przez te mikroskopijne dziury. musze zamowic tt butelki bo chyba sa lepsiejsze...

.
Spi, ale ostatnio to na noc nie je, ogolnie kiepsko je, wczoraj cieszylismy sie bo on o 19 jeczal i byl glodny, a tak to by mogl chyba nie jest wcale, jakby mu cos nie wcisnac.Ale mimo tego, ze glodny zjadl "az" 120 ml.

Polecam smoczek trojprzeplywowy.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja gdzies kiedys czytalkam z elepeij dluzej podawac 1 niz szybciej dac 2
Mysle, ze dam mu ta miarke wiecej i tyle.O ile wogole jasnie pan raczy sie zainteresowac pokarmem.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-03-11 o 10:57
Stary 2014-03-11, 10:58   #1759
matallewar
Zakorzenienie

Dzieci znów nie dały mi spać i jestem wypluta

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

maharet ja 1 będę dawać dłużej, bo mam jeszcze z 3 puszki, a za 9 dni En kończy 6 mcy
Eda pepti 1 jadł dużo dłużej, 1 po prostu jest lżejsze dla brzuszka, można je dawać dłużej.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 11:00   #1760
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ale jest miesiac mlodsza

wiem,ale miałam na myśli wymiary ogólne

Stary 2014-03-11, 11:08   #1761
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie dostałam @
Może mu się pić chciało po tej kaszce i dlatego się obudził?

może i tak, ale kaszkę jadł po 18, o 19 była kąpiel i potem normalnie mu dałam pierś

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Można niestety... od grzechotki naparzającej w drugą też

Jeszcze w temacie kupy Jaśka
Dałam Młodemu wczoraj pół czopka i w końcu po dwóch godzinach kupę wydusił... Pomija fakt, ze wielka i meeega śmierdząca, to znalazł się w niej nie do końca rozpuszczony czopek - cztery dni wcześniej podany paracetamol. Co mnie zdziwiło i zaniepokoiło, to fakt, że czopek się do końca nie rozpuścił, a po drugie, że naokoło była taka twarda "skorupka" coś jak odrobiny cementu Czy to możliwe, że coś się wytrąciło z leku i Małego zatkało? I czy coś mu może być, skoro trzy dniu kupę w sobie nosił - jakieś bakterie, podrażnienie czy co? Bo ciągle marudzi i to tak brzuszkowo...
a jesteś pewna, że to paracetamol był a nie ten czopek na kupę??

Cytat:
Moze pic mu sie chcialo. Bo to geste jednak jest. Ja jak daje kleik czy kaszke to i tak piers daje do popicia.

Milego dnia
dałam pierś, ale może rzeczywiście jeszcze chciało mu się pić
za szczepienie i za wagę

Jeszcze raz dziękuję za wszystkie kciuki
Jesteśmy już po usg, na początku strasznie się wkurzyłam, bo przyszłam do przychodni, a tam cała kolejka osób czekających pod gabinetem. Jedni umówieni na godzinę, inni bez konkretnej godziny No więc sobie ustalili, że wchodzą wg kolejki po prostu. Wkurzyłam się i zaczęłam się tam wykłócać aż przyszłą pielęgniarka i powiedziała, że wchodzi się wg godzin, a Ci którzy nie mają konkretnej godziny wyznaczonej to są dopisani do listy z pilnym przypadkiem i wchodzą na końcu kolejki. Więc jak tylko wyszedł pacjent z gabinetu to my z Miłkiem weszliśmy
Na usg wyszło wszystko w porządku, wszystkie narządy ok. Ale na skierowaniu mieliśmy podane zniekształcenie klatki piersiowej, bo ma to jedno żebro zapadnięte. I w związku z tym niczego się nie dowiedziałam. Lekarka powiedziała, że nie ma jak dokładnie tego obejrzeć Stwierdziła, że może jadłam za mało wapnia w ciąży Albo miał złamane żebro przy urodzeniu i tak się zapadło
Do tego mega mnie wkurzyła, bo Miłek bardzo płakał przy badaniu więc dałam mu grzechotkę, którą od razu wpakował do buzi. A lekarka na to, że matka go niepotrzebnie przegłodziła przed badaniem Nie no, ja głupia jestem i nie wiem, że niemowlę nie musi być na czczo Złapała go też za rączki i miał je lekko chłodne, więc od razu komentarz, że mamusia już pewnie na letnio ubiera

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 11:11   #1762
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

T. sie pytala co potrzebje na nastepny rozmiar to napisama, ze body\kosulki dlugi rekaw, body\koszulki ktotki, spochy\polscpiochy\rajsto py i to tak po 10 sztuk.Ze 4 pajace i rampersy.To sie zapytala po co mi tyle dlugich rekawow i nogawek na lato.

P.S.Janek zuzywa zazwyczaj 3 koszulki i 2 spochy dziennie
Stary 2014-03-11, 11:21   #1763
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
NIE
beznadzieja! poważnie, żal kasy

no chyba ze jako zabawka dla Macka...to juz nie zlauje

Twarda jestes...ale gdybysmy zrobiły ranking to chyba Twoja tesciowa wygrywa to niechlubne miejsce[COLOR="Silver"]
Wiem jeszcze dziś moj teść ma sprawę w sądzie o jakieś pobicie po pijaku czy awantury nawet nie wiem
Rodzina Adamsów przy nich to amatorzy

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Dziewczyny a ja źle robie że daje mu następne mleko stopniowo? Tzn np na 180ml wody dawałam wpierw 5miarek jedynki i 1dwójki, teraz daje 4jedynki i 2dwójki i tak powoli zwiększam, to źle że mieszam?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 11:24   #1764
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

Jesteśmy już po usg, na początku strasznie się wkurzyłam, bo przyszłam do przychodni, a tam cała kolejka osób czekających pod gabinetem. Jedni umówieni na godzinę, inni bez konkretnej godziny No więc sobie ustalili, że wchodzą wg kolejki po prostu. Wkurzyłam się i zaczęłam się tam wykłócać aż przyszłą pielęgniarka i powiedziała, że wchodzi się wg godzin, a Ci którzy nie mają konkretnej godziny wyznaczonej to są dopisani do listy z pilnym przypadkiem i wchodzą na końcu kolejki. Więc jak tylko wyszedł pacjent z gabinetu to my z Miłkiem weszliśmy
Na usg wyszło wszystko w porządku, wszystkie narządy ok. Ale na skierowaniu mieliśmy podane zniekształcenie klatki piersiowej, bo ma to jedno żebro zapadnięte. I w związku z tym niczego się nie dowiedziałam. Lekarka powiedziała, że nie ma jak dokładnie tego obejrzeć Stwierdziła, że może jadłam za mało wapnia w ciąży Albo miał złamane żebro przy urodzeniu i tak się zapadło
Do tego mega mnie wkurzyła, bo Miłek bardzo płakał przy badaniu więc dałam mu grzechotkę, którą od razu wpakował do buzi. A lekarka na to, że matka go niepotrzebnie przegłodziła przed badaniem Nie no, ja głupia jestem i nie wiem, że niemowlę nie musi być na czczo Złapała go też za rączki i miał je lekko chłodne, więc od razu komentarz, że mamusia już pewnie na letnio ubiera
Jestem pewna
Ten w pieluszce był większy niż dałam gliceryny

Super, że usg ok, a lekarka za komentarze

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 11:27   #1765
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Wiem jeszcze dziś moj teść ma sprawę w sądzie o jakieś pobicie po pijaku czy awantury nawet nie wiem
Rodzina Adamsów przy nich to amatorzy

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Dziewczyny a ja źle robie że daje mu następne mleko stopniowo? Tzn np na 180ml wody dawałam wpierw 5miarek jedynki i 1dwójki, teraz daje 4jedynki i 2dwójki i tak powoli zwiększam, to źle że mieszam?
Powinno dawac sie stopniowo, dobrze robisz
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 11:29   #1766
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Powinno dawac sie stopniowo, dobrze robisz

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 11:34   #1767
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Eh a moj sam nie kapie, zawsze ja musze kapac z nim
Mojemu się nie chce samemu kąpać Adasia, ale nie daje się tak. Jakieś obowiązki musi mieć. Raz zrobiłam podstępem, by przygotował kąpiel. Zaniosłam Adasia i wyszłam z łazienki. Wcześniej też zawsze razem, jak miał na drugą zmianę to sama sobie radziłam, ale teraz nie kąpiemy na stojaku, tylko wanienkę dajemy do brodzika.
Stary 2014-03-11, 11:38   #1768
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Mojemu się nie chce samemu kąpać Adasia, ale nie daje się tak. Jakieś obowiązki musi mieć. Raz zrobiłam podstępem, by przygotował kąpiel. Zaniosłam Adasia i wyszłam z łazienki. Wcześniej też zawsze razem, jak miał na drugą zmianę to sama sobie radziłam, ale teraz nie kąpiemy na stojaku, tylko wanienkę dajemy do brodzika.
No mojemu zazwyczaj tez sie nic nie chce bo on zmeczony po pracy. A raz jak go poprosilam zeby zrobil Juli mleko to przyniosl mi kaszke ale tak to jest jak sie niczym nie interesuje...
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 11:42   #1769
Poziomkowa89
Zakorzenienie

czaszka moja niania nie szumi

Cytat:
Czeeeść

Dziś kolejny piekny dzionek, będziemy się byczyć w ogrodzie
luzyyy
Ja mam też plan by dzień spędzić w ogródku ale chce w nim zrobić porządki po zimie

Cytat:

a jesli jeszcze chodzi o ubior na zewn to wczoraj mial na sobie, podkoszulek, body dl rekaw sweterek i cienka wiosenna kurteczke, rajtuski i dresiki plus grubsze skarpetki bo buty zawsze leca noi czapeczke taka sztruksowa z bawelniana podszywka kocyk cienki mial jak spal a pozniej mu go sciaglam

Dało mi to do myślenia bo ja jeszcze go dawałam do śpiworka z polaru i ten pokrowiec. Dziś wezmę tylko kocyk...

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
może i tak, ale kaszkę jadł po 18, o 19 była kąpiel i potem normalnie mu dałam pierś

dałam pierś, ale może rzeczywiście jeszcze chciało mu się pić
za szczepienie i za wagę

Co za kobieta My mieliśmy usg w zeszłym tygodniu to ten lekarz powiedzial ze jak się rozpłacze to dobrze, i żeby go nie uspokajać bo nabierze dużo powietrza i on lepiej widzi.

My mamy za sobą najlepszą noc w historii
Leo się obudził o 6 na jedzenie jak Tż się szykował do pracy, a potem spał jeszcze do 10.20. To mi się podoba
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 11:55   #1770
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
No mojemu zazwyczaj tez sie nic nie chce bo on zmeczony po pracy. A raz jak go poprosilam zeby zrobil Juli mleko to przyniosl mi kaszke ale tak to jest jak sie niczym nie interesuje...
U nas zazwyczaj ja robię mleko, ale niech już będzie, lepiej by dzieckiem się zajął tą chwilę.Mamę prawie cały czas widzi.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości