|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI
W końcu dziewczynka GRATULUJĘ
![]() A tak z ciekawości kogo obstawiałaś ? ![]() No podrzuć przepis na córeczkę ![]() Pradip na rowerze był ale tylko synek To tak czaruj żeby w tym cyklu się udało ![]() Ewelika to się naczekasz ....
|
#3302 |
|
Wtajemniczenie
|
Obstawiłam dziewczynkę ;-) czułam ;-).
A przepis hyyy bzykanko na jeden , dwa dni przed owulką .
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż zadowolony ?Ile waży malutka? Imię wybrane? To teraz możesz zacząć kupować różowe ubranka ![]() A z owulką to najpierw trzeba wiedzieć kiedy ona jest dokładnie A tak w ogóle to ciekawe co u wiecznie
|
|
#3304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. 294 gramy moje szczęścia , A nad imieniem ciągle się zastanawiamy myślę o Anastazji . mnie na owulkę strasznie jajniki bolały za każdym razem . Właśnie Wiecznie hop hop ?
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zapraszam po ciuszki dla córeczki tsh faktycznie wysokie mi wyszło 1,24 i tak się cieszyłam a endo i tak co drugi dzień kazał zwiększyć dawkę no to zazdroszczę Marcelowi ![]() jakiś czas temu pisała na staraczkowym (chyba nawet Ty o tym pisałaś) a teraz nie wiem ale też o niej myślę... Kochane jutro idę do położnej może któraś z Was ma jakieś pytania? |
|
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio też tam wlazłam na przeszpiegi, ale coś jej tam nie widać
|
|
#3307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak coś to po jod się zgłoszę dziękuję.
|
|
#3308 |
|
Zadomowienie
|
Papryczka- huuuurrrrrraaaaaaaaa:jupi :
![]() Pradip-ten niebieski to kocyk kurcze no szkoda że dawka zwiększona, ale jak trzeba to trzeba Wróciłam z pierwszego spotkania pisaliśmy list do dzidziusia ma nam je przysłac w pierwsze urodziny Maluszków
|
#3309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i jest BABECZKA ;-)
|
|
#3310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale cudowny pomysł z tym listem Żałuję że u mnie żadnych takich atrakcji czy próbek nie ma ale może coś nowego się dowiem |
||
|
|
|
#3311 |
|
Wtajemniczenie
|
Sobą się nie martwię, bardziej się boję o kruszynkę moją , pod USG piszę słabo widoczne serce płodu i tym się martwię
. A termin przesunął się według USG na 1.08 .
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
ja tylko na chwilkę. Rodzice byli i niestety już wyjechali, choć z drugiej strony oszaleli (zwłaszcza babcia) na punkcie wnuka i teraz strasznie się cieszę, że nie było nikogo przy nas na początku bo myślałabym, że robię krzywdę dziecku wiecie taka babcina paranoja i nadopiekuńczość, ale pozwoliłam się im nacieszyć, nosić na rękach, karmić itd teraz nie będą widzieć wnuka przez kolejne kilka miesięcyJakoś w ogóle nie ciągnęło mnie do kompa bo czas leciał niesamowicie, jak tż był w pracy to mogłam troszkę pospać bo mama zajęła się Kacperkiem i rano tylko czyhała żeby go zabrać do sypialni, a ja mogłam jeszcze troszkę pospać ![]() Strasznie przykro było im wyjeżdżać. Teraz czekamy na kolejne odwiedziny ![]() Dziś natomiast była cudowna pogoda i zrobiliśmy chyba z 5 km na spacerku, a w ogóle mój mały Kurczaczek zaczął nosić ubranka na 62 są jeszcze troszkę za szerokie, ale strasznie się zdziwiłam, bo myślałam że są o wiele za duże ![]() Pradip - tutaj nie ma Pepco, ale moja przyjaciółka jest kierowniczką w jednym ze sklepów ![]() Ja badanie na przeciwciała robiłam jedynie w 28tc (wraz z zastrzykiem Anti D) i powiem wam że nie spotkałam się z tym (nawet w książkach), że trzeba by było powtarzać je co trymestr. Mój Kacperek ma również ujemną krew więc nawet nie dostawałam zastrzyku po porodzie ![]() Brawa za dobre wyniki! Fionka - pamiętaj, że ty nam tu nic nie zasmucasz! ![]() Ewelika, Fiona - ja tam stwierdziłam, że kariera mnie już nie interesuje i mogę pracować gdziekolwiek Ewelika - sto lat kochana! wybacz, że tak późno... Papryczka - śliczna sukienka i gratuluję córeczki!! Mam nadzieję, że reszta też się ustabilizuje. Staraj się nie martwić, choć wiadomo, że łatwo powiedzieć... A właśnie, jeśli jeszcze coś mogę wam doradzić... baza pod fotelik do auta to tak wspaniała sprawa, że sobie nawet nie zdajecie sprawy (oczywiście warto kupić używaną, bo nowa to na serio kupę kasy kosztuje, a to się nie zużywa). My obecnie nie mamy już ISOFIX-a ale tę bazę można przypiąć pasami i jednym kliknięciem montujesz fotelik lub wyjmujesz z auta, baaardzo ułatwia życie. Przypomniało mi sie również, bo na takiej grupie z FB polskie mamy z dublina pisały, że koleżanki z PL im doniosły o tych materacach z gryką, że znalazły w nich robaki i kilka dziewczyn tutaj "prześwietliło" swoje materace i niestety było to samo, więc zwróćcie sobie uwagę na tę stronę z gryką. No to dobrej nocki dziewczynki
|
|
|
|
#3313 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć mamuśki, wczoraj się położyłam o 21 spać i do rana przespałam
rano wstałam wypoczęta i jakaś taka pełna energii oby praca mi tego nie zmieniła ![]() [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45524368]Trzymam mocno kciuki, napewno wszystko będzie dobrze ![]() Ale dobrze cię rozumiem, ja tez właśnie czekam u lekarza i sie denerwuje. Lekarz przyjmuje od 16 ja byłam o 16.30 i jestem 11 No i jak u lekarza? Cytat:
tak czułam, że Ty lub izetka będziecie miały córeczkę póki co serduszkiem się nie przejmuj jak lekarz mówi, że za wcześnie to może tak jest, poczekaj na kolejne badania. Tylko Twoje TSH trochę wysokie ale jak mówi Pradip to można zbić Cytat:
Cytat:
cześć kochana ![]() Po takich spacerach to nawet nie będziesz potrzebować ćwiczeń tylko do formy wrócisz szybciej niż myślisz ![]() O właśnie baza !!! jak u mnie nie ma możliwości wpięcia tej bazy isofix to jak mam to zapiąć pasami? O materacykach słyszałam, mówili o tym w DDTVN |
|||
|
|
|
#3314 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ale słoneczko mi świeci do okna aż miło było wstac![]() Małgoś-super, że wizyta się udała Babcia pewnie zasmucona, że musiała wnusia zostawic i odjechac Podobno dziadkowie kochaja bardziej wnuki niż własne dzieci A właśnie skoro Kacperek taki duży mężczyzna to ciotki Go chętnie zobacząAldrin-mnie też wczoraj wyłożyło o 22 nawet nie wiem kiedy zasnęłam ![]() I ja słyszałam o tych materacach az mnie ciary przeszły , że jakies robactwo tam się wylęga
|
#3315 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
gratuluję z serduszkiem na pewno wszystko będzie dobrze Piękna data ja tego dnia dowiedziałam się, że jestem w ciąży U mnie po wizycie wszystko ok , wczoraj późno wróciłam i już nie miałam siły pisać. Kolejna za dwa tygodnie. Dziś ma kurier przywieźć nam wózek nie mogę się już doczekać A Prad pytałaś się kiedyś skąd kupujemy, okazało się że K wózek kupił z tego sklepu co polecała nam Justii tylko przez allegro Właśnie Justii co tam u was? Małgoś nie dziwię się, że rodzince było smutno odjeżdżać, napewno Kacperek od razu skradł im serca Musze porozmawiać z K o tej bazie, bo całkiem zapomniałam o czymś takim. A z tego co piszesz to naprawdę przydatna rzecz. Kurcze jak ja zazdroszczę tych spacerów, ja już też bym chciała wychodzić z moją niunią ![]() A i miałam wam się pochwalić wygrałam te aukcje z sukienkami moja córeczka stała się posiadaczką 4 sukienek ![]() http://allegro.pl/sukienka-gap-rozmi...021599060.html http://allegro.pl/sukienka-mini-club...016430460.html http://allegro.pl/sukienka-john-lewi...024034881.html http://allegro.pl/sukienka-jeans-guz...024210551.html |
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45532689] U mnie po wizycie wszystko ok , wczoraj późno wróciłam i już nie miałam siły pisać. Kolejna za dwa tygodnie. A i miałam wam się pochwalić wygrałam te aukcje z sukienkami moja córeczka stała się posiadaczką 4 sukienek ![]() http://allegro.pl/sukienka-gap-rozmi...021599060.html http://allegro.pl/sukienka-mini-club...016430460.html http://allegro.pl/sukienka-john-lewi...024034881.html http://allegro.pl/sukienka-jeans-guz...024210551.html[/QUOTE] super, że wizyta udana ![]() jakie sukienki |
|
|
|
|
#3317 |
|
Zadomowienie
|
Ewelika-
za wizytę![]() A teraz będziesz miała częściej wizyty czy miałaś przez cały czas co dwa tygodnie???oooo bryka przyjedzie dzisiaj masz Ty farta
|
#3318 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale pozostają piękne wspomnienia Już się przyzwyczaiłam że każdy lekarz mówi co innego ale wkurza mnie to Kacper już przeskoczył rozmiar ? jej jak to leci... Cytat:
![]() [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45532689] U mnie po wizycie wszystko ok , wczoraj późno wróciłam i już nie miałam siły pisać. Kolejna za dwa tygodnie. Dziś ma kurier przywieźć nam wózek nie mogę się już doczekać A Prad pytałaś się kiedyś skąd kupujemy, okazało się że K wózek kupił z tego sklepu co polecała nam Justii tylko przez allegro A i miałam wam się pochwalić wygrałam te aukcje z sukienkami moja córeczka stała się posiadaczką 4 sukienek ![]() http://allegro.pl/sukienka-gap-rozmi...021599060.html http://allegro.pl/sukienka-mini-club...016430460.html http://allegro.pl/sukienka-john-lewi...024034881.html http://allegro.pl/sukienka-jeans-guz...024210551.html[/QUOTE] Jak ja lubię takie konkretne wizyty że wszystko ok i o nic nie trzeba się martwić No to czekamy na kuriera A podpytam jeszcze raz pamiętasz po jakim czasie po luteinie brzuch przestał Ci się napinać? Co do bazy to ja też jestem nią zachwycona ale raz że mamy za stary samochód a 2 że sama nigdzie nie będę jeżdzić więc nie panikuję. W każdym razie na warsztatach mówili ze koszt zamontowania w samochodzie isofixu to około 100zł więc nawet nie tak dużo. O lokatorach w materacach z gryki też słyszałam ale to się może zdarzyć chyba tylko jak w domu jest wilgoć |
|||
|
|
|
#3319 |
|
Zadomowienie
|
Pradip- a kiedy masz takie dokładne usg???
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Meduzko Ty zmieniłaś ten szpital ostatecznie? bo Twój lekarz został odwołany tak?
Gdzie Justii? Gdzie wiecznie? jakoś jesteśmy osamotnione ostatnio
Edytowane przez Aldrin Czas edycji: 2014-03-11 o 10:15 |
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki
![]() Jestem i cały czas Was podczytuję, ale z tel i jakoś nie lubię z Niego pisać. My całe dnie spędzamy aktywnie, prawie całe dnie na dworze jesteśmy Nie mam ochoty nawet kompa odpalać. W sobotę byliśmy na wsi powdychać świeżego powietrza, wieczorem mieliśmy gości z okazji urodzin , a w niedzielę Marcelka zabrali moi rodzice, a My odsypialiśmy Teraz też czekam, aż Marcelek się obudzi i zmykamy na spacer ![]() Ogólnie nie mam czasu na nic Spacery, sprzątanie, gotowanie, prasowanie i wieczorem chwila dla siebie ![]() Wczoraj byłam u gin, wszystko ładnie pięknie się goi, dostałam zielone światło na łubudubu i na ćwiczenia , oczywiście mam się nie szarpać od razu na brzuszki, ale siłownia typu bieżnia, orbitrek, ćwiczenia na uda jak najbardziej No i mam zamiar zacząć ćwiczyć z Mel B, ale musi przyjść dany dzień W czwartek mamy szczepienia i strasznie się boję tego dnia. Nie wiem w końcu czy szczepić na rotawirust ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- ewelika - piękne sukienki , zapisz się na fb do grup sprzedających ubranka, tam można naprawdę piękne rzeczy kupić za śmieszne pieniądze papryczka - gratuluje psioszki nie martw się, wszystko jest i będzie dobrze!!! fiona - seksik po % - oby przyniósł skutki już to widzę jakie fikołki wyczyniałaś Malgos - widzę, że ty też wolisz spacerować niż kompa odpalać ale się zmieniają priorytety Dobrze, że odpoczęłaś Mój Marcelek tez zaczął śmigać w 62, ale jeszcze nosi tez 56 ![]() Izetka - śliczne ubranka Aldrin - oj ale masz dobrze z tym snem , ale to niedługo się skończy ![]() Pradip - kupiliśmy kropelki co polecałaś i chyba pomagają , ale Marcelek przestał się przejadać i płacz ustąpił, albo jedno albo drugie , najważniejsze, że są efekty Imię wybraliście?![]() No i Ja już wróciłam do swojej wagi teraz czas na zrzucenie kg których nie chcę , wszystkie ubrania już wróciły do łaski nie mogę patrzeć na getry, obrzydły mi przez te 9 miesiący Teraz tylko muszę wybrać się na zabiegi ujędrniające, ale muszę poczekać, aż kosmetyczce przyjdzie sprzęt i do dzieła, akcja lato rozpoczęta Pierwszy urlop mamy w lipcu wiec trochę czasu mam, a drugi we wrześniu, więc dam radę ![]() Marcelkowi zjaśniały włosy i na śniadej karnacji wyglądają dość kosmicznie, niby blond niby to złoty, ciężko określić kolor włosów, ale mama moja mówi, że Ja takie miałam jak byłam mała . Lekarz znów robił Marcelkowi badania bo myślał, że ma żółtaczkę śniady, niebieskie oczy i blond-złote włosy hahah co mieszankę mamy
|
|
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że u Was coraz lepiej, małemu kropeli albo nie przejadanie się pomaga i że pogoda dopisuje, że możecie chodzić na spacerki, zaglądaj do nas częściej bo się martwimy ![]() no i szybko wróciłaś do swojej wagi
|
|
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin - tak, tę bazę przypinasz pasami - niezastąpiona rzecz, poważnie zakup warty wydanych pieniędzy. Docenia się też w momencie jak wraca się ze szpitala, człowiek zestresowany i tylko jakby kładziesz na bazie i tyle itd
Ewelika - cudne te ciuszki! Pradip - nie musisz montować isofix jak już pisałam my w tym aucie też nie mamy i przypina się wtedy pasami Justii - Kacper też chodzi jeszcze w niektórych 56, ale te 62 myślałam, że będą sporo za długie ale one są głównie za szerokie ![]() wy dalej z tymi bólami brzuszka się męczycie? o kurcze, współczuję wam. U nas spokój jak na razie, czasami troszkę się pręży po jedzeniu i popłakuje, ale tak z 5 min i potem jest OK. Kacper nadal ma tą wysypkę, wygląda na te potówki, choć staramy się go nie przegrzewać, ale bez grzania było ponad 23 stopnie w mieszkaniu... o tak! pogoda zachęca do spacerków ja jakoś tak się martwiłam, że przez tą wizytę rodzinki przytyłam, bo nie pilnowałam się z jedzeniem... no i wchodzę dziś na wagę i co?? nie dość, że nie przytyłam to jeszcze prawie ponad pół kg mniej co do szczepień mnie martwi to, że tak wiele osób odchodzi od nich (od tych podstawowych) i wracają takie choroby jak gruźlica, której już praktycznie nie było... ale to temat rzeka... Ja dziś lecę do lekarza... |
|
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3325 |
|
Zadomowienie
|
Justii-fajnie się czyta takie pozytywne opowieści o życiu Młodej Mamy
bardzo optymistycznie to wszystko brzmi i chyba jesteś baaardzo szczęśliwa wpadaj do nas chociaz na chwilkę ale wyobrażam sobie, że świat sie kręci wkoło Małego Królewicza i wcale mnie to nie dziwi![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Małgoś-Ty i tak chudzinka w ciaży byłaś, bo tylko brzuszek Ci urósł
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Malgos wcale się nie dziwię, ze wizyta taka udana . Rodzicom pewnie troszkę przykro, że nie mogą widywać wnuka częściej. Za to jak będziesz w Polsce w odwiedzinach to dopiero będą go rozpieszczać ![]() Ewlika sukieneczki bardzo ładne i powiedz mi czy Ty je kupiłas za takie pieniążki za jakie tam jest podane tzn tak mało zapłaciłaś ? ![]() Justii no w końcu zajrzałaś, ciesze się że z synkiem lepiej no i nie na darmo jest modelem( karnacja, niebieskie oczka ) Dziewuszki mam nadzieję, ze jak wszytskie urodzicie dzieciątka to nie pouciekacie ? Nadal będziemy pisały sobie na forum ![]() Postaram się częściej wpadać do Was Tylko nie wiem czy to dobra wiadomość czy zła A ja mam nową schizę tzn drugi dzień ostro mnie bolą cycochy jak by mi się gotowały w środku, ale to dopiero 20dc, niby przed @ zawsze mnie bolą, ale nie aż tak i nie tak długo przed okresem. Wiem pewnie małpa przylezie do mnie ze 2-3 dni wcześniej dlatego, a ja sobie wmawiam . W sumie to nawet mój małżonek wczoraj mnie troszkę wymacał i sam do mnie mówił co ja mam takie nabrzmiałe piersi Wiecie, ze ja zawsze Wam pisałam przed każdym testowaniem, że na bank nie jestem w ciąży, a teraz o dziwo mam dobre przeczucie
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana ja nie mam zamiaru uciekać ![]() No kochana to mega mocne kciuki aby przeczucia były dobre
|
|
|
|
|
#3328 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziś zapisałam sie na echo serduszka 14.04 a w 28tc miałam sie pokazać jeszcze jednemu lekarzowi
Cytat:
![]() Tematu imienia w ogóle nie poruszamy Właśnie wróciłam od położnej której pytałam o szczepienia bo sie wczoraj naczytałam że jednak będą oficjalnie podawać ze niektóre korelują z autyzmem no i ciężki temat. Generalnie ona osobiście nie szczepiłaby na rota bo przy tfu tfu chorobie dziecku grozi odwodnienie z takich najgorszych rzeczy a skutki szczepionki mogą być dużo gorsze ale to jej zdanie. Cytat:
za wagęIdziesz tylko na przegląd do lekarza? Cytat:
Ewelika kurier dotarł? jak będziecie montować Wasz fotelik? |
|||
|
|
|
#3329 |
|
Zadomowienie
|
Fionka-widzę, że razem z wiosną przyszło pozytywne nastawienie
jeszcze tylko kilka dni i będziesz wiedziała co tam w trawie piszczy
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
To jeszcze nie wiadomo czy będzie hmmm ...Andrzeja
mąż proponował, tak?Justii ja nie szczepiłam na rota, ale na pneumokoki tak. Teraz bym wzięła podstawowe ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

.

ale pozostają piękne wspomnienia