![]() |
#2641 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
![]() Ja się tylko przywitam i lecę gotować obiad, potem ogarnąć chatę i jak się Pola obudzi - idziemy znowu na polko. Na razie byłyśmy 2 h i przez to padło mi dziecię na drzemkę już o 12, a przecież o 7.30 wstała. |
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra, tak się oparzyłam w palca, jak gotowałam Amelce zupke, ze zaraz zejde, tak strasznie boli....
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Od wczoraj sobie cytowalam i mi wszystko pozjadalo ![]() ![]() Z tego co pamietam to oczywiscie zdrowka dla wszystkich naszych chorowitkow ![]() Ultra ![]() ![]() ![]() neti swietne kurteczki ![]() blogerko fajnie napisane ![]() ![]() Ifwka super dziewczyny z Was! ![]() bokeh nadal nie moge wyjsc z podziwu jakie zakupy tzbokeh poczynil, sam! ![]() ![]() ![]() Laurko sliczne zdjecia ![]() U nas znowu pieknie, cieplo ![]() ![]()
![]() |
#2645 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45529310]Bry wieczór, Dorka prawie anginę ma, antybiotyk, witamy w wariatkowie ![]() ![]() buziaki dla malutkiej ![]() Cytat:
usg nerek? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas jest poprawa, ciotkowe życzenia powrotu do zdrowia pomogły ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W paluszek ![]() Dzięki ![]()
![]() |
#2647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młodym kierowcą wg prawka nie jestem, ale nie jeździłam bardzo dużo. Naprawdę bardzo sporadycznie.a teraz muszę się przemoc bo Zuźkę do t. będę wozić. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2648 |
Zakorzenienie
|
neti jedna warstwa wiecej, to bylo za noworodka. Teraz ubieram Yae jedna warstwe mniej niz siebie.
Tak czytam rozpiski jedzeniowe i nie widze kolacji. kunegunda my mamy sniadanie , obiad i kolacje oraz w miedzynczasie dwie przekaski lub karmienie piersia. ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- blogerko a ja nadal jezdze dookola - prawko tutejsze od lipca. Przed wyjazdem z domu sprawdzam GPS i wybieram najszersza droge - polowa drog jest na jeden samochod a ruch w obu kierunkach ze sznurami samochodow. Poza tym kodeksu nikt nie przestrzega a juz zwlaszcza mini-ciezarowki prowadzone przez 80+ dziadkow. Jeszcze parkowanie - nigdy nie mialam z tym problemow, ale tu miejsca parkingowe sa miniaturowe... |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Zakorzenienie
|
hej, melduje się, wyszłyśmy wczoraj
![]()
#2650 | ||
Rozeznanie
|
Czołem!
Melduję, że żyję i mam się nieźle. Dziękuję WAM za miłe słowa wsparcia!!! Kochane jesteście!!! ![]() ![]() Wyglądam nadal strasznie, ale że Julia miała dziś szczepienie, to zrobiłam najbrzydszy tuszujący make-up świata (z tego miejsca przepraszam Black) ![]() Moja bidulka przepłakała prawie całą wizytę, jak wróciłyśmy - zasnęła. Mam nadzieję, że wszystko po szczepieniu będzie dobrze ![]() Z dobrych wieści - Mała waży 11,200 i mierzy 82 cm. Moja duża dziewczynka ![]() Nadrobiłam od ostatniego wieczoru: Cała - zdrówka dla Juleczki Nina - piękne rysunki. A loczki ![]() Hje - co do mojego złamanego nosa, to przykładam tylko żel dla sportowców, pełni funkcję woreczka z lodem. Opuchlizna ładnie zeszła, mam twarzową śliwkę pod oczami i równie piękne zadrapania na nosie, brodzie i przeciętej wardze. Wczoraj kazałam tz wybrać mój lepszy profil ![]() Twoja historia rowerowa o wiele lepsza ![]() Silver - brawa za bieganie! I kciuki, by w pracy było coraz lepiej! Black - brawa za spacer "na nóziach" ![]() Ifka - fajny awatar ![]() Gochaa - super, że już wyszłyście! Co do pieluszek w nocy - my nie zmieniamy. Aha, i zapomniałam napisać wcześniej - Deli, śliczny piesek! A zdjęcia Amelki ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45529310]Bry wieczór, Dorka prawie anginę ma, antybiotyk, witamy w wariatkowie ![]() ![]() Zdrówka dla Was! I dla pozostałych chorusków też! Cytat:
Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję za miłe słowa. Ja i mój nos ![]() ![]() ![]() A, jeszcze mi się przypomniało: jak byłam na przychodni, była tam mama z taką małą, może 2-3 miesięczną dziewczynką. Dziewczynka miała na sobie grubą polarową bluzę, cienką czapeczkę, na to gruba czapka i kaptur od tej polarowej bluzy. Przykryta była grubym kocem. A matka stoi w rozpiętej bluzie. Przechodziła lekarka, zobaczyła dziewczynkę i kazała ją natychmiast rozebrać z czapek, bluzy i zdjąć koc i zafundowała matce pogadankę na temat ubierania niemowlaka. Matka skwitowała tylko "bo mi wszyscy mówią, żeby uszka zakrywać". Na to lekarka: "a gdybym ja kazała teraz pani założyć gruby kożuch? Założyłaby pani?". Dodam tylko, że u nas dziś słońce i +10 w cieniu. Edytowane przez Ultra81 Czas edycji: 2014-03-11 o 13:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Zakorzenienie
|
Yellow, co do tego, że promocje Cię unikają
![]() ![]() Rosół się ugotował, ale ziemniaki już nie, bo gaz się skończył. Nie umiem zmieniać butli, niniejszym ziemniaczki będą musiały poczekać do powrotu taty lub mamy ![]() Jeszcze zmyłam podłogi i wywiesiłam dwa prania, a Pola dalej śpi, od 12... ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Ultra, kask do hokeja sobie kup ![]() Dobrze, że już lepiej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Zadomowienie
|
czesc
![]() widzę, że o jazdach autem rozmawiacie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zostane przy pociągu ![]() Mykam moze uda mi sie cos wiecej nadrobic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow, ale długo spiocha;o moja zaraz wstanie. zje obiados i idziemy na plac zabaw;]
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No długo, ale chyba dlatego, że ją przetrzymałam, bo przed 11 już chciała spać, a wtedy poszłyśmy na pole, więc i wymęczona, i przewietrzona ![]() A ja nie wiem, co jej mam dać na obiad, skoro ziemniaki do rosołu się nie zrobiły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Zakorzenienie
|
Tak piszecie o tym przegrzewaniu-wiecie jakie mam wyrzuty sumienia że też to raz zrobiłam dzięki temu że posłuchałam swojej mamy?
![]() Do dziś pamiętam w co był ubrany i myślę sobie gdzie ja wtedy głowę miałam? No gdzie? Chyba w ![]() Tak skrzywdzić dziecko-torba głupia ze mnie ![]() Ultra-najważniejsze że poczucie humoru dopisuje,reszta się sama ułoży ![]() Meneq-możesz napisać wasz jadłospis w ciągu dnia uwzględniając godziny i to co mała je mniej więcej? Zależy mi na wartościowych (w składniki odżywcze)posiłkach a mam wrażenie że wy macie idealnie dobrany jadłospis pod tym względem.
#2656 |
Zakorzenienie
|
a piekarnik tez na gaz? czy elektrikos? jak elektrikos tomoze upiecz pare ziemniaków;p
![]() |
#2657 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Masz racje z tym szczepieniem, Olcia miała pare dni po szczepieniu różowe krostki, i po paru kolejnych zeszły Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Zakorzenienie
|
Wstała gwiazda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Dziewczyny ma ktoras spacerowke tansza niz 500zł? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Zakorzenienie
|
![]() Wróciłam właśnie z pracy. Tż ma dziś i jutro wolne ![]() Nie ma ich w domu więc chyba na spacerek poszli. Piękna pogoda!! LATO normalnie ![]() Idę zobaczyć co tam u Was.
#2661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yae jest zimnolubna, w dodatku stale w ruchu mala mamy chyba bardziej "dorosle" menu 8-9 sniadanie 25% 11 przekaska 10% 14 obiad 30% 17 przekaska 10% 19 kolacja 15% Powyzej rozpiska godzinowa posilkow i orientacyjne pokrycie dziennego zapotrzebowania na energie. Celowo nie jest 100%, bo zostawilam 10% na uu. Kieruje sie zasada, zeby kazdy posilek zawieral weglowodany (ilosci orientacyjne) (np, ryz, makaron - 80-90g, pieczywo 1-1,5 kawalka chleba tostowego) bialko (mieso lub ryba lub produkty sojowe 20-30g, pol jajka, 100 g jogurtu) oraz witaminy i sole mineralne (warzywa i owoce, rowniez ziemniaki mimo duzej zawartosci weglowodanow - lacznie 40g). Przekaski rozne - tu kieruje sie zasada, ze uzupelniam to, czego w dziennym menu wydaje mi sie, ze brakuje - jesli malo bialka to kawalek sera, jesli malo weglowodanow to buleczki pieke. Dzis upieklam ciasteczka dyniowe z sezamem - malo warzyw. Staram sie urozmaicac jak sie da, przygotowac kilka roznych drobnych potraw zamiast michy zupy i unikac powtorek tych samych dan. Kaszka na mm bardzo sporadycznie - raz na tydzien dwa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | |||||||
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla Naszych chorowitków
![]() ![]() Deli, Amelka jest bosssssssssska ![]() ![]() ifwka, super fotki z urodzin ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze że już masz lepsze podejście co do porwotu do pracy ![]() ![]() Ja byłam na razie w pracy 3 dni i już się przyzwyczaiłam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
12.00 kaszka 130 ml 15-16 obiadek 17-18 jakiś deser 20.00 mleczko 180 ml w ciągu dnia też jakieś biszkopciki, chrupki kuku, herbatka, soczek ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Ale mam dziś zakwasy po wczorajszym bieganiu ![]() Gdzie Fewcia?? Martwię się ![]()
![]() |
#2663 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ponawiam moje pytanko odnosnie butkow- jakiej firmy polecacie? ![]() szczepilyscie juz na MMR? moze zadam glupie pytanie czy dziecko majac tylko kaszel mozna inhalowac przez maske czy tylko ustnikiem? aaa nie odpoiwezialam z jakiego rejonu wawy jestem - z Bemowa ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2664 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki żeby wszystko ok było po szczepieniu ![]() Wróciłam z pracy i te krostki zaczęły znikać i takie płaskie się zrobiły. na dodatek czytałam że zawsze przy ospie jest gorączka a Igi nie ma. Nie poszłam więc bo to nie ospa na pewno. I właśnie w pracy pod koniec dnia wyczytałam to co napisałaś że to może mieć związek ze szczepieniem - dziś 12 dni po szczepieniu jesteśmy, dobrze pamiętasz. No ale nasza lekarka tego nie powiedziała ![]() ![]() ![]() Wiecie co dorwałam wczoraj na ciuchach? Kombinezon taki dresowy z nexta! Super jest ![]() Zaczynam chyba uwielbiać nexta jak Debrah ![]() ![]() ![]()
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2014-03-23 o 17:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też polubiłam nexta ![]() Silver ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2667 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szczepiłam 12 dni temu, Igor dobrze zniósł, żadnej gorączki, obrzęku, nic. Dziś tylko ta wysypka. Jak Igorek miał tylko kaszel to inhalowałam ustnikiem. A czy można maseczką? Hm...nie wiem, nie pytałam wtedy lekarza nawet o to ale u nas był lek typowo od kaszlu mucosolvan i logiczne wydało mi się żeby przez ustnik.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2668 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
obojętne może być w tygodniu ![]() ![]() Cytat:
![]() Kurcze tez musze kupić jakieś butki. Teraz zakładam chyba o rozmiar za duże no ale on i tak nie chodzi :P może dziś pójdziemy, promocji się nie spodziewam :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no nie mów, że nie ma wyboru dla dziewczynek ![]() Cytat:
a dla Kubusia nie wiem w jakim stylu mniej więcej szukasz, ale neti dużo fajnych wklejała, a jak nie takie, to może http://allegro.pl/next-swietna-kurtk...036847215.html http://allegro.pl/superowa-kurteczka...048278742.html super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super ![]() Cytat:
![]() a takie kombinezony widziałąm właśnie na all i tak się zastanawiałam, czy to praktyczne, bo jak się ciepło zrobi, to góry nie zdejmiesz w sumie ![]()
![]() |
#2670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Butki mamy Befado. Meneq-super,takiej rozpiski było mi trzeba. Dziękuje ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.