|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI
Cytat:
to teraz kiedy idziesz do tego lekarza w 28 tc? i co on tam bedzie ogladał jak echo jest w kwietniu? |
|
|
|
|
#3332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie będę cię nakręcać z piersiami po prostu napiszę że bardzo chce żeby Wam się udało ![]() Cytat:
Cytat:
![]() na echo miałam się zgłosić około 30 tc i zapisali mnie na 14.04 a w tym tygodniu jeszcze zapiszę się pewnie na przyszły tydzień na tego co chciał mnie widzieć po 28tc i on będzie oglądał wszystko. Wiem zakręciłam
|
|||
|
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nie zakręciłaś, zrozumiałam co pisałaś tylko ja oczywiście znowu głupio pytanie zadałam właśnie chodziło mi kiedy idziesz dokładnie do tego lekarza co chciał Cie widzieć w 28 tc i co on będzie robił?
|
|
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstępnie planuję dokładniejsze usg zrobić po 20.03 a co będzie oglądał to ostatnio patrzył na wszystko i na serce i na kości i na główkę
|
|
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin - na mojej bazie jest obrazek jak zamontować ją pasami i to bardzo łatwe.
Fiona - to ja trzymam bardzo mocno kciuki, żeby ten marzec był szczęśliwy ![]() Pradip - co do autyzmu to jest jeszcze kwestia, że często autyzm "pojawia" się u dzieci właśnie w tym okresie życia, kiedy się szczepi, więc czasami można wyciągnąć błędne wnioski... no ale to twoja decyzja ... Izetka - ja chudzina? kochana no chyba oszalałaś. Przy takim brzuchu może tak wyglądało hahah oj spokojnie mogłabym zgubić jeszcze z 10kg i wcale nie byłabym wychodzona - choć mam wrażenie że moje cycki ważą chyba z 7 kg ![]() Tak, ja miałam wizytę u lekarza choć to bardziej pogadanka bo to jest u ogólnego. Dała mi takie jakby czopki na te hemoroidy i maść, ale mówiła że nie jest źle. A i jeszcze coś z serii "Małgoś radzi - na podstawie własnych doświadczeń" jeśli przewijak to tylko taki twardy, który można położyć na łóżeczko lub czasami są z szafkami (taki zestaw), ale ogólnie chodzi o to, że jak się zmienia te pieluszki 1000 razy dziennie to nie trzeba się schylać
|
|
|
|
#3336 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewuszki
![]() Już powracam ![]() Byłam na weekend w Gdańsku, dlatego się nie odzywałam ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
Kochana Gratuluję córeczki A z serduszkiem napewno wszystko będzie dobrze Nie martw się na zapas ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
Świetny pomysł z tym listem do maluszka ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
|
|
#3337 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam parę osób dobrych znajomych pracujących w służbie zdrowia i każdy mówi mi to samo odnośnie szczepionek , potwierdza się wszystko to u każdej osoby ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Fiona - wiosna dobrze na Ciebie wpływa Oby Twoje przeczucia się sprawdziły ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Pradip - ile Ty masz tych lekarzy Ja już bym się pogubiła w tych wizytach i w tym co każdy mówi Wacław całkiem dobrze brzmi ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
U Nas potówki wyskoczyły jak Marcel był w kombinezonie na dworze w okolicy szyi i następnego dnia już był ubrany w grubą bluzę( z futerkiem w środku) i na to kamizelkę i od razu lepiej, nie był przegrzany i krostki zniknęły, kombinezony na razie schowałam do szafy i jak idziemy na spacer to albo zakładam mu już wiosenna kurtkę, albo zestaw z bluzą Małemu dużo wygodniej i nie tak ciepło:![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Dziś na spacerze zrobiliśmy 7 km wiem dokładnie bo Tż zostawił licznik w wózku Poszliśmy nad Wisłę Oby już była taka pogoda Coś dla łakomczuchów http://motywatordietetyczny.pl/467/D...asto-jogurtowe
|
|||
|
|
|
#3338 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie miałam pytać jak Twoje dolegliwości po maści od brata ale sama napisałaś że nie jest źle Cytat:
![]() Cytat:
Oj mam ich trochę bo jak wyszły te odchylenia od normy to miałam chyba usg co drugi dzień przez tydzień u coraz to innego lekarza... A spacerek imponujący i cały czas wisisz nam zdjęcie małego podróżnika i prezentu dla męża Pomóżcie mi bo ja w temacie fb jestem zielona. Chciałam dodać wiadomość tak żeby cała grupa widziała i po napisaniu wyświetliło mi się że moja wiadomość czeka na akceptacje i teraz nie wiem bo minęło już kilka godzin i dalej jej nie widzę ![]() Mamusie brać podgrzewacz butlek Disney Ariete za 35zł? Edytowane przez Pradip Czas edycji: 2014-03-11 o 16:35 |
|||
|
|
|
#3339 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Bylam dzisiaj u lekarza ogólnego po skierowane do kardiologa i endokrynologa . Zrobił mi ekg serca i wyszło ok. Terminy na Nfz do tych specjalistów to czekanie od 3 lat w gore :-(masakra a prywatnie za 3 dni śmiech . Fiono trzymam mocno kciuki kiedy będziesz testowac? Malgos fajnie ze wizyta dziadków sie udala. To ich pierwszy wnuczek ;-) Meduzko ale ci dobrze, i jeszcze taka piękna pogoda byla Justii super ze Marcelkowi w końcu kolki przeszły;-) Dziewczyny jesteście super mamusiami ;-) Pradip a czemu robisz ekg serduszka ♥. Mi wczoraj tez lekarz mówił ze mam zrobic po kontrolnej wizycie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - popytałam lekarza i rozmawiałam jeszcze z położną i byli zgodni że to reakcja skóry na powietrze, zanieczyszczenia itp. To pojawia się i znika w ciągu dnia. Ja już od dawna małego nie ubieram w kombinezon tylko właśnie w bluzę z futerkiem, leciutki kocyk tylko na nogi, a ostatnio jak tylko do auta to normalną bluzę, a do tego jak spał i było cieplej w mieszkaniu to ubierałam tylko pajaca lub body z długim rękawkiem i spodenki (tzn takie całe ze stópkami) a i tak mu to wyskakuje i np znika po kilku godzinach (jeszcze przed spacerkiem) ... więc muszę przeczekać, aż skóra przyzwyczai się do nowych warunków środowiska
Super, że Marcel już ma spokój z kolkami. A ile mu teraz mleka dajesz i jak często? u mnie też dzisiaj przepięknie. Wróciliśmy ze spaceru, ale mały dalej śpi więc jeszcze na chwilkę wystawiłam go w gondoli na balkon ![]() co do szczepień - to my również będziemy szczepić na te podstawowe, pierwsze szczepienie mamy 1 kwietnia ![]() Meduzka - co robiłaś w Gdańsku? odpoczywałaś? Pradip - może nie zaakceptowała cię grupa i dlatego... jeśli będziesz często karmić butelką to możesz wziąć, ale jeśli cycem to pewnie ci się nie przyda za bardzo, choć z drugiej strony 35zł to nie majątek. Ja podgrzewacza nie posiadam Papryczka - przepraszam ile??? 3 lata oczekiwania? o matko! brak słów.... |
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
Papryczko z wizytami na NFZ u specjalistów to jest masakra, a w konsekwencji i tak trzeba iść prywatnie, bo czlowiek prędzej pokaże nr buta niż sie dostanie
A co do testowania to jeszcze nie wiem, bo prędzej pójdę na betę w poniedziałek, bo muszę jak najszybciej wiedzieć czy się udało ponieważ jestem obecnie na wypowiedzeniu do 31 marca. Jak by co to na gwałt muszę lecieć do lekarza po L4 tylko ciekawe czy je dostanę tak na zawołanie . No nic na razie jeszcze nie wiem czy się udało wtedy będę się martwiła ![]() Fikusek a Ty gdzie? ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Meduzko dziękuję za kciuki. Jak było nad morzem ?
|
#3342 |
|
Wtajemniczenie
|
Fiono to rzeczywiście z praca masz nieciekawi. Leć w poniedziałek na BETE ;-)
Moje tacie kazali czekać 18 lat na endoprotezę st . kolanowego, paranoja z naszą służbą zdrowia ;-(. Dzisiaj zaczęło podobać mi się imię Jagódka ;-)
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona - to czekamy do poniedzialku
Papryczka - 18 lat? yyyy... rece opadaja... fajne imie
|
|
|
|
#3344 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo się ciesze że ekg dobre Ja dostałam skierowanie na echo od tego lekarza który stwierdził że mały będzie chory Cytat:
Planuję cycem ale to nigdy nic nie wiadomo no i prędzej czy póżniej i tak butelka pójdzie w ruch nawet jak za rok Cytat:
A ja się dziś dowiedziałam że księgowej gdzieś zaginęło moje zwolnienie i zus jeszcze nie wie że powinien mi płacić |
|||
|
|
|
#3345 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jagódka to też był jeden z moich typów ale K się nie zgodził, bo w młodości chodził często zbierać jagody i stwierdził, że to imię źle mu się kojarzy Cytat:
Jednak zdecydowaliśmy się na szary z z dołem w krateczkę szaro-czarną Cytat:
masz rację, że powinny być bardziej opływowe ![]() Cytat:
fartnęło mi się ![]() Trzymam bardzo mocno kciuki za poniedziałek, strasznie bym chciała żeby wam się udało ![]() Dotarł, jestem zakochana w nowej furze naszej córki Jutro jak K ją poskłada do kupy to zrobię zdjęcia i się pochwalę Właśnie jakoś jeszcze o tym nie rozmawialiśmy, muszę podyskutować z Tż o tej bazie. Justii właśnie muszę się zapisać do jakiejś grupy, a gdzie ty się zapisałeś? Małgoś chyba czytasz mi w myślach, miałam dziś spytać się was o przewijak Pokażcie jakieś nowe fotki waszych maluchów ![]() Dziewczyny ja nie mogę dać rady sobie ze spaniem, ciągle bym spała, w dzień wystarczy że się położę na chwile a już śpię, w nocy dotykam głową poduszki i budzę się rano. Aż się boję jak ja się przestawię na czuwanie nocne gdy maluszek będzie z nami
|
||||
|
|
|
#3346 |
|
Wtajemniczenie
|
A powiedzcie jakie wyniki powinnam jeszcze zrobić żeby nie latać prywatnie co chwila do endo , prawdopodobnie mam niedoczynność zrobiłam tylko TSH
?????????
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45542017]
miałam wcześniej ci odpisać i całkiem zapomniałam, dokładnie nie pamiętam ale raczej szybko po 2-3 dniach masz rację, że powinny być bardziej opływowe ![]() Dotarł, jestem zakochana w nowej furze naszej córki Jutro jak K ją poskłada do kupy to zrobię zdjęcia i się pochwalę Właśnie jakoś jeszcze o tym nie rozmawialiśmy, muszę podyskutować z Tż o tej bazie. Justii właśnie muszę się zapisać do jakiejś grupy, a gdzie ty się zapisałeś? Dziewczyny ja nie mogę dać rady sobie ze spaniem, ciągle bym spała, w dzień wystarczy że się położę na chwile a już śpię, w nocy dotykam głową poduszki i budzę się rano. Aż się boję jak ja się przestawię na czuwanie nocne gdy maluszek będzie z nami [/QUOTE]kurcze to ja biorę już 4,5 dnia i nie zauważyłam żeby coś to dawało :/ wrzuć zdjęcie jak Tż go złoży i napisz mi proszę co myślicie o montażu go w aucie ![]() odpowiem za Justii bo ona mnie tam wciągnęła grupa to Baby outlet śpij kochana puki możesz to Twoje ostatnie chwile ![]() zrób jeszcze Ft3 i Ft4 albo chociaż Ft4 bo jest ważniejsze |
|
|
|
#3348 |
|
Wtajemniczenie
|
Na czczo to badanie powinno być ?
A możesz podać linka na FB bo szukam , a tu Włochy, Niemcy, a Polski ani śladu.
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-03-11 o 20:49 |
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak podpisywałam wypowiedzenie 3 miesiące temu to moja mądra pani kierwonik powiedziła regionalnemu, że staram się o dziecko i on mi powiedział, że jak się uda to zebym przyniosła zaświadczenie o ciąży i będę miała wszystkie świadczenia. Problem polega na tym, że moja firma przestaje istnieć z dniem 1 kwietnia. I tak się zasatnawiam jak by to mialo wyglądać? Oni by mi dawali normalną pensję, ale jak firma przestaje istnieć to niby jak? Po co gdybam, jak nic nie wiadomo [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45542017] Tak fartnęło mi się ![]() Trzymam bardzo mocno kciuki za poniedziałek, strasznie bym chciała żeby wam się udało ![]() Dotarł, jestem zakochana w nowej furze naszej córki Jutro jak K ją poskłada do kupy to zrobię zdjęcia i się pochwalę Właśnie jakoś jeszcze o tym nie rozmawialiśmy, muszę podyskutować z Tż o tej bazie. Dziewczyny ja nie mogę dać rady sobie ze spaniem, ciągle bym spała, w dzień wystarczy że się położę na chwile a już śpię, w nocy dotykam głową poduszki i budzę się rano. Aż się boję jak ja się przestawię na czuwanie nocne gdy maluszek będzie z nami [/QUOTE]Dziękuję Dziewczyny tu spać nie mogły po nocach, a Ty się wyspać nie możesz . Dziecko przyjdzie na świat to i przejdziesz na jego rytm spokojnie
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2014-03-11 o 21:10 |
|
|
|
|
#3350 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie rozumiem czemu lekarz nie robi usg na każdej wizycie tym bardziej jak wie jaka była sytuacja pewnie wszystko się unormowało i maluch całkiem zdrowy ale i tak trzymam kciuki i idz jak najszybciej ![]() Cytat:
Małgoś częściej prosimy o rady, są bardzo przydatne Cytat:
i gdzie ja będę spacerować ![]() zdecydujecie się na jedną szczepionkę czy każdą z osobna? Cytat:
Cytat:
Cytat:
no to teraz sobie poczekasz oby ksiegowa szybko znalazła Twoje L4 [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45542017] Pokażcie jakieś nowe fotki waszych maluchów ![]() Dziewczyny ja nie mogę dać rady sobie ze spaniem, ciągle bym spała, w dzień wystarczy że się położę na chwile a już śpię, w nocy dotykam głową poduszki i budzę się rano. Aż się boję jak ja się przestawię na czuwanie nocne gdy maluszek będzie z nami [/QUOTE]nie mogę się doczekać zdjęć ![]() spokojnie pewnie jak maluszek się urodzi to będziemy bardziej czuwały czy oddycha, patrzyły, oglądały i o spaniu zapomnimy
|
||||||
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - czekasz na akceptację - tzn tzw założyciel grupy sprawdza Twoje ogłoszenie i jeśli jest zgodne z regulaminem dodaje je do postów i wtedy cała grupa je widzi.
Ewelika - Baby Outlet, e-bazar dziecięcy, zara kids, kids lumpa, dzieciaczkowo, e- baby shop to są grupy w których jestem zapisana
|
|
|
|
#3352 | |
|
Zadomowienie
|
Jeżeli chodzi o przewijak to zgadzam się z Małgoś
A zmierzam do tego, że nie ma problemu z przewijaniem Małej, nie wierci się, nie kręci, nie ucieka, jest bardzo grzeczna podczas przebierania, a z kolei mój chrześniak mial przewijak, ale nie używany(dostałam nowiutki), i póki był malenki to jescze dalo sie przezyc, ale im większy tym bardziej go nosiło a teraz zmiana pieluchy to jakiś hardcore ale dałam wywód o losie![]() Pradip-to jesteś porządnie obstawiona lekarzami Ewelika-ale bryka pewnie wypasiona będzie koniecznie pokaż![]() Fionka-oh tyle czekania do poniedziałku ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
|
|
#3353 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale 7 dni licząc od kiedy? Księgowa podobno już całe biuro przeszukała wiec w czwartek po prostu poproszę o duplikat ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
Cytat:
Na baby outlet kupiłam nowy laktator aventu za 40 zł i teraz chyba wezmę ten podgrzewacz/sterylizator za 35zł jeśli chodzi o ciuszki to jest wiele ładnych ale większość mam jest z okolic Justii i nie opłaca mi się więcej dawać za przesyłkę niż za ciuch ale widziałam wiele wózków w super cenie |
|||||
|
|
|
#3354 |
|
Zadomowienie
|
Pradip-to chyba sie spróbuje zapisac
zawsze to jakies okazje można wyhaczyc
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się, że podobają się wam moje rady i nie bierzecie tego jako wymądrzanie się. Oczywiście wszystko zależy od dzieciaka... ale niektóre sprawy nie.
Izetka - mój dzieciak ruchliwy jak nie wiem co. Co drugi ruch jaki wykonuję to ściąganie dziecka na dół przewijaka, bo się non stop odbija nogami, wierci itp, aż nie chcę myśleć co będzie później ![]() Pradip - jeśli to podgrzewacz/sterylizator w jednym to pewnie warto, bo to nie majątek, choć ja jak używam w momentach krytycznych mleka modyfikowanego to już są takie fajne, że się nie podgrzewa ja sterylizuję w parowarze lub mikrofalówce (bo takie mam butelki przynajmniej na razie)kochana, nie licz że uspokoisz się po porodzie przyjdą inne zmartwieniaEwelika - jak ty to robisz, że śpisz całą noc? |
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
od wystawienia ale jak tego nie zrobi to może to wysłać w każdym momencie ale dopiero od dnia wysłania będą Cie sprawdzać i wyślą Ci kasę, więc trochę sobie na to poczekasz
|
|
|
|
#3357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć bardziej liczę ze uda mi sie dorwać ta nianie z oddechem ale to nie jest już tak chodliwy towar ![]() Nie liczę na to ale nadzieja jest zawsze ![]() Tak się zbieram od kilku dni żeby Cię zapytać ale sie trochę obawiam... Wy już dostaliście wszystkie wyniki Kacperka? Cytat:
Na zwolnieniu jestem od 8.01. Zwolnienie które się zawieruszyło |
||
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam same ubranka musze się skupić i poszukać też jakiś promocji ![]() nie to nie tak zus ma 30 dni na wypłatę zasiłku chorobowego(teoretycznie) . Czym dłużej pracodawca będzie zwlekał z wysyłką Twojego chorobowego tym później dostaniesz kasę. Mówie, że teoretycznie ma 30 dni bo u nas w zusie kuzynka czekała 3 miesiące na kasę z chorobowego, więc to zależy od zusu i od tego czy aby na pewno lekarz i pracodawca dopilnował każdej pieczątki, każdego przecinka i wszystkich dupereli związanych z chorobowym
|
|
|
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba przeglądać wpisy a one czasem pojawiają się w zastraszającym tempie Kurcze kicha z tym zusem... dziś jest 65 dzień mojego zwolnienia czyli powinni mi już pierwsza wypłatę wysyłać a jak to dalej w takim tempie będzie szło to będą mi kilka wypłat na raz wysyłać czy po każdej wypłacie miesiąc sprawdzania/oczekiwania? Sorry za te głupie pytania ale dla mnie tematy urzędowo podatkowe itd to czarna magia |
|
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

Tylko nie wiem czy to dobra wiadomość czy zła
tzn drugi dzień ostro mnie bolą cycochy jak by mi się gotowały w środku, ale to dopiero 20dc, niby przed @ zawsze mnie bolą, ale nie aż tak i nie tak długo przed okresem. Wiem pewnie małpa przylezie do mnie ze 2-3 dni wcześniej dlatego, a ja sobie wmawiam . W sumie to nawet mój małżonek wczoraj mnie troszkę wymacał i sam do mnie mówił co ja mam takie nabrzmiałe piersi

mąż proponował, tak?
wstępnie planuję dokładniejsze usg zrobić po 20.03 a co będzie oglądał to ostatnio patrzył na wszystko i na serce i na kości i na główkę