Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-11, 12:50   #3331
Aldrin
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Dziś zapisałam sie na echo serduszka 14.04 a w 28tc miałam sie pokazać jeszcze jednemu lekarzowi

to teraz kiedy idziesz do tego lekarza w 28 tc? i co on tam bedzie ogladał jak echo jest w kwietniu?
Stary 2014-03-11, 13:53   #3332
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Dziewuszki mam nadzieję, ze jak wszytskie urodzicie dzieciątka to nie pouciekacie ? Nadal będziemy pisały sobie na forum

Postaram się częściej wpadać do Was Tylko nie wiem czy to dobra wiadomość czy zła

A ja mam nową schizę tzn drugi dzień ostro mnie bolą cycochy jak by mi się gotowały w środku, ale to dopiero 20dc, niby przed @ zawsze mnie bolą, ale nie aż tak i nie tak długo przed okresem. Wiem pewnie małpa przylezie do mnie ze 2-3 dni wcześniej dlatego, a ja sobie wmawiam . W sumie to nawet mój małżonek wczoraj mnie troszkę wymacał i sam do mnie mówił co ja mam takie nabrzmiałe piersi

Wiecie, ze ja zawsze Wam pisałam przed każdym testowaniem, że na bank nie jestem w ciąży, a teraz o dziwo mam dobre przeczucie
Mam wielką nadzieję że jak urodzę to choć w części ogarnę się tak super jak nasze najświeższe mamusie i będę mogła dalej z wami plotkować

Nie będę cię nakręcać z piersiami po prostu napiszę że bardzo chce żeby Wam się udało
Cytat:
To jeszcze nie wiadomo czy będzie hmmm ...Andrzeja mąż proponował, tak?
żadnego Andrzeja czy Wacława nie będzie
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
to teraz kiedy idziesz do tego lekarza w 28 tc? i co on tam bedzie ogladał jak echo jest w kwietniu?
to 2 niezależnych od siebie lekarzy i od prowadzącego
na echo miałam się zgłosić około 30 tc i zapisali mnie na 14.04 a w tym tygodniu jeszcze zapiszę się pewnie na przyszły tydzień na tego co chciał mnie widzieć po 28tc i on będzie oglądał wszystko. Wiem zakręciłam
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 13:57   #3333
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Mam wielką nadzieję że jak urodzę to choć w części ogarnę się tak super jak nasze najświeższe mamusie i będę mogła dalej z wami plotkować

Nie będę cię nakręcać z piersiami po prostu napiszę że bardzo chce żeby Wam się udało

żadnego Andrzeja czy Wacława nie będzie

to 2 niezależnych od siebie lekarzy i od prowadzącego
na echo miałam się zgłosić około 30 tc i zapisali mnie na 14.04 a w tym tygodniu jeszcze zapiszę się pewnie na przyszły tydzień na tego co chciał mnie widzieć po 28tc i on będzie oglądał wszystko. Wiem zakręciłam

nie nie zakręciłaś, zrozumiałam co pisałaś tylko ja oczywiście znowu głupio pytanie zadałam właśnie chodziło mi kiedy idziesz dokładnie do tego lekarza co chciał Cie widzieć w 28 tc i co on będzie robił?
Stary 2014-03-11, 14:26   #3334
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
nie nie zakręciłaś, zrozumiałam co pisałaś tylko ja oczywiście znowu głupio pytanie zadałam właśnie chodziło mi kiedy idziesz dokładnie do tego lekarza co chciał Cie widzieć w 28 tc i co on będzie robił?
w czwartek idę po zwolnienie do swojego lekarza i zobaczę czy on będzie chciał podejrzeć małego choć myślę że nie wstępnie planuję dokładniejsze usg zrobić po 20.03 a co będzie oglądał to ostatnio patrzył na wszystko i na serce i na kości i na główkę
Stary 2014-03-11, 15:03   #3335
Malgos_12
Zakorzenienie

Aldrin - na mojej bazie jest obrazek jak zamontować ją pasami i to bardzo łatwe.

Fiona
- to ja trzymam bardzo mocno kciuki, żeby ten marzec był szczęśliwy

Pradip - co do autyzmu to jest jeszcze kwestia, że często autyzm "pojawia" się u dzieci właśnie w tym okresie życia, kiedy się szczepi, więc czasami można wyciągnąć błędne wnioski... no ale to twoja decyzja ...

Izetka - ja chudzina? kochana no chyba oszalałaś. Przy takim brzuchu może tak wyglądało hahah oj spokojnie mogłabym zgubić jeszcze z 10kg i wcale nie byłabym wychodzona - choć mam wrażenie że moje cycki ważą chyba z 7 kg

Tak, ja miałam wizytę u lekarza choć to bardziej pogadanka bo to jest u ogólnego. Dała mi takie jakby czopki na te hemoroidy i maść, ale mówiła że nie jest źle.

A i jeszcze coś z serii "Małgoś radzi - na podstawie własnych doświadczeń" jeśli przewijak to tylko taki twardy, który można położyć na łóżeczko lub czasami są z szafkami (taki zestaw), ale ogólnie chodzi o to, że jak się zmienia te pieluszki 1000 razy dziennie to nie trzeba się schylać
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 15:28   #3336
meduzka88
Wtajemniczenie

Hej dziewuszki
Już powracam
Byłam na weekend w Gdańsku, dlatego się nie odzywałam

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Obstawiłam dziewczynkę ;-) czułam ;-).
A przepis hyyy bzykanko na jeden , dwa dni przed owulką .

Kochana Gratuluję córeczki
A z serduszkiem napewno wszystko będzie dobrze Nie martw się na zapas

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Papryczka- huuuurrrrrraaaaaaaaa:jupi : Babeczka super super super

Pradip-ten niebieski to kocykkurcze no szkoda że dawka zwiększona, ale jak trzeba to trzeba

Wróciłam z pierwszego spotkania Położna super, taka pozytywna Babka pisaliśmy list do dzidziusia ma nam je przysłac w pierwsze urodziny Maluszków

Świetny pomysł z tym listem do maluszka

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Hej

Malgos wcale się nie dziwię, ze wizyta taka udana . Rodzicom pewnie troszkę przykro, że nie mogą widywać wnuka częściej. Za to jak będziesz w Polsce w odwiedzinach to dopiero będą go rozpieszczać

Ewlika sukieneczki bardzo ładne i powiedz mi czy Ty je kupiłas za takie pieniążki za jakie tam jest podane tzn tak mało zapłaciłaś ?

Justii no w końcu zajrzałaś, ciesze się że z synkiem lepiej no i nie na darmo jest modelem( karnacja, niebieskie oczka )

Dziewuszki mam nadzieję, ze jak wszytskie urodzicie dzieciątka to nie pouciekacie ? Nadal będziemy pisały sobie na forum

Postaram się częściej wpadać do Was Tylko nie wiem czy to dobra wiadomość czy zła

A ja mam nową schizę tzn drugi dzień ostro mnie bolą cycochy jak by mi się gotowały w środku, ale to dopiero 20dc, niby przed @ zawsze mnie bolą, ale nie aż tak i nie tak długo przed okresem. Wiem pewnie małpa przylezie do mnie ze 2-3 dni wcześniej dlatego, a ja sobie wmawiam . W sumie to nawet mój małżonek wczoraj mnie troszkę wymacał i sam do mnie mówił co ja mam takie nabrzmiałe piersi

Wiecie, ze ja zawsze Wam pisałam przed każdym testowaniem, że na bank nie jestem w ciąży, a teraz o dziwo mam dobre przeczucie
Fionka oby twoje przeczucia się sprawdziły i trzymam kciuki za kolejną fasolkę

http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 15:58   #3337
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś zapisałam sie na echo serduszka 14.04 a w 28tc miałam sie pokazać jeszcze jednemu lekarzowi

No w końcu się odezwałaś. Bardzo sie cieszę ze wszystko dobrze bo tak nagle zniknęłaś że sie martwiłyśmy. Super że kropelki zadziałąły tzn że Marcel już sie tak nie meczy tyle pozytywnych wiadomości napisałaś ale zdjęcia żadnego nie zostawiłaś
Tematu imienia w ogóle nie poruszamy
Właśnie wróciłam od położnej której pytałam o szczepienia bo sie wczoraj naczytałam że jednak będą oficjalnie podawać ze niektóre korelują z autyzmem no i ciężki temat. Generalnie ona osobiście nie szczepiłaby na rota bo przy tfu tfu chorobie dziecku grozi odwodnienie z takich najgorszych rzeczy a skutki szczepionki mogą być dużo gorsze ale to jej zdanie.

za wagę
Idziesz tylko na przegląd do lekarza?

ja tez o tym nie wiedziałam

Ewelika kurier dotarł? jak będziecie montować Wasz fotelik?
Ja dziś będąc na spacerze poszłam po wypis Marcelka ze szpitala i przy okazji poszłam do lekarza zapytać o szczepienia i uzyskałam odpowiedź:szczepić na podstawowe (obowiązkowe szczepienia), rota odpuścić, pneumokoki po 6 miesiącu życia, meningo po pierwszym roku życia. Jeśli Nas stac to zaszczepić 6 w 1, a jeśli liczymy się z kasą to na szczepienia standardowe. Uzyskałam satysfakcjonującą mnie odpowiedź

Mam parę osób dobrych znajomych pracujących w służbie zdrowia i każdy mówi mi to samo odnośnie szczepionek , potwierdza się wszystko to u każdej osoby

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Fiona - wiosna dobrze na Ciebie wpływa Oby Twoje przeczucia się sprawdziły

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Pradip - ile Ty masz tych lekarzy Ja już bym się pogubiła w tych wizytach i w tym co każdy mówi
Wacław całkiem dobrze brzmi

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Justii-fajnie się czyta takie pozytywne opowieści o życiu Młodej Mamy bardzo optymistycznie to wszystko brzmi i chyba jesteś baaardzo szczęśliwa wpadaj do nas chociaz na chwilkę ale wyobrażam sobie, że świat sie kręci wkoło Małego Królewicza i wcale mnie to nie dziwi

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Małgoś-Ty i tak chudzinka w ciaży byłaś, bo tylko brzuszek Ci urósł wiec teraz już z tą waga nie przesadzaj bo nam znikniesz
Oj tak jestem bardzo szczęśliwa

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Aldrin - tak, tę bazę przypinasz pasami - niezastąpiona rzecz, poważnie zakup warty wydanych pieniędzy. Docenia się też w momencie jak wraca się ze szpitala, człowiek zestresowany i tylko jakby kładziesz na bazie i tyle itd

Ewelika - cudne te ciuszki!

Pradip - nie musisz montować isofix jak już pisałam my w tym aucie też nie mamy i przypina się wtedy pasami

Justii - Kacper też chodzi jeszcze w niektórych 56, ale te 62 myślałam, że będą sporo za długie ale one są głównie za szerokie

wy dalej z tymi bólami brzuszka się męczycie? o kurcze, współczuję wam. U nas spokój jak na razie, czasami troszkę się pręży po jedzeniu i popłakuje, ale tak z 5 min i potem jest OK. Kacper nadal ma tą wysypkę, wygląda na te potówki, choć staramy się go nie przegrzewać, ale bez grzania było ponad 23 stopnie w mieszkaniu...

o tak! pogoda zachęca do spacerków ja jakoś tak się martwiłam, że przez tą wizytę rodzinki przytyłam, bo nie pilnowałam się z jedzeniem... no i wchodzę dziś na wagę i co?? nie dość, że nie przytyłam to jeszcze prawie ponad pół kg mniej

co do szczepień mnie martwi to, że tak wiele osób odchodzi od nich (od tych podstawowych) i wracają takie choroby jak gruźlica, której już praktycznie nie było... ale to temat rzeka...

Ja dziś lecę do lekarza...
U Nas już nie ma płaczu, ani wrzasków jak były, Marcel dostaje porcję jedzenia w butki i nie ma bólu brzuszka, po kolce na razie nie ma śladu, ale tak na wszelki o godz 19 wkładamy Go do bujaczka bo jak miał atak bólu pomagały wibracje.
U Nas potówki wyskoczyły jak Marcel był w kombinezonie na dworze w okolicy szyi i następnego dnia już był ubrany w grubą bluzę( z futerkiem w środku) i na to kamizelkę i od razu lepiej, nie był przegrzany i krostki zniknęły, kombinezony na razie schowałam do szafy i jak idziemy na spacer to albo zakładam mu już wiosenna kurtkę, albo zestaw z bluzą Małemu dużo wygodniej i nie tak ciepło:

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Dziś na spacerze zrobiliśmy 7 km wiem dokładnie bo Tż zostawił licznik w wózku Poszliśmy nad Wisłę same mamuśki z wózkami Oby już była taka pogoda

Coś dla łakomczuchów http://motywatordietetyczny.pl/467/D...asto-jogurtowe
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 16:21   #3338
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip - co do autyzmu to jest jeszcze kwestia, że często autyzm "pojawia" się u dzieci właśnie w tym okresie życia, kiedy się szczepi, więc czasami można wyciągnąć błędne wnioski... no ale to twoja decyzja ...

Tak, ja miałam wizytę u lekarza choć to bardziej pogadanka bo to jest u ogólnego. Dała mi takie jakby czopki na te hemoroidy i maść, ale mówiła że nie jest źle.
No właśnie nikt mi nie zagwarantuje że podejmuję dobrą decyzję no nic na dzień dzisiejszy jestem zdecydowana na obowiązkowe szczepionki.
Właśnie miałam pytać jak Twoje dolegliwości po maści od brata ale sama napisałaś że nie jest źle
Cytat:
Napisane przez meduzka88 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki
Już powracam
Byłam na weekend w Gdańsku, dlatego się nie odzywałam
o proszę jak jej dobrze
Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Ja dziś będąc na spacerze poszłam po wypis Marcelka ze szpitala i przy okazji poszłam do lekarza zapytać o szczepienia i uzyskałam odpowiedź:szczepić na podstawowe (obowiązkowe szczepienia), rota odpuścić, pneumokoki po 6 miesiącu życia, meningo po pierwszym roku życia. Jeśli Nas stac to zaszczepić 6 w 1, a jeśli liczymy się z kasą to na szczepienia standardowe. Uzyskałam satysfakcjonującą mnie odpowiedź

Mam parę osób dobrych znajomych pracujących w służbie zdrowia i każdy mówi mi to samo odnośnie szczepionek , potwierdza się wszystko to u każdej osoby

Pradip - ile Ty masz tych lekarzy Ja już bym się pogubiła w tych wizytach i w tym co każdy mówi
Wacław całkiem dobrze brzmi
Dziś na spacerze zrobiliśmy 7 km wiem dokładnie bo Tż zostawił licznik w wózku Poszliśmy nad Wisłę same mamuśki z wózkami Oby już była taka pogoda
dzięki że napisałaś o tych szczepionkach bo ja od każdego słyszałam co innego
Oj mam ich trochę bo jak wyszły te odchylenia od normy to miałam chyba usg co drugi dzień przez tydzień u coraz to innego lekarza...
A spacerek imponujący i cały czas wisisz nam zdjęcie małego podróżnika i prezentu dla męża

Pomóżcie mi bo ja w temacie fb jestem zielona. Chciałam dodać wiadomość tak żeby cała grupa widziała i po napisaniu wyświetliło mi się że moja wiadomość czeka na akceptacje i teraz nie wiem bo minęło już kilka godzin i dalej jej nie widzę

Mamusie brać podgrzewacz butlek Disney Ariete za 35zł?

Edytowane przez Pradip
Czas edycji: 2014-03-11 o 16:35
Stary 2014-03-11, 17:49   #3339
papryczka160
Wtajemniczenie

Witam
Bylam dzisiaj u lekarza ogólnego po skierowane do kardiologa i endokrynologa . Zrobił mi ekg serca i wyszło ok. Terminy na Nfz do tych specjalistów to czekanie od 3 lat w gore :-(masakra a prywatnie za 3 dni śmiech .

Fiono trzymam mocno kciuki kiedy będziesz testowac?

Malgos fajnie ze wizyta dziadków sie udala. To ich pierwszy wnuczek ;-)

Meduzko ale ci dobrze, i jeszcze taka piękna pogoda byla

Justii super ze Marcelkowi w końcu kolki przeszły;-)
Dziewczyny jesteście super mamusiami ;-)
Pradip a czemu robisz ekg serduszka ♥. Mi wczoraj tez lekarz mówił ze mam zrobic po kontrolnej wizycie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 18:12   #3340
Malgos_12
Zakorzenienie

Justii - popytałam lekarza i rozmawiałam jeszcze z położną i byli zgodni że to reakcja skóry na powietrze, zanieczyszczenia itp. To pojawia się i znika w ciągu dnia. Ja już od dawna małego nie ubieram w kombinezon tylko właśnie w bluzę z futerkiem, leciutki kocyk tylko na nogi, a ostatnio jak tylko do auta to normalną bluzę, a do tego jak spał i było cieplej w mieszkaniu to ubierałam tylko pajaca lub body z długim rękawkiem i spodenki (tzn takie całe ze stópkami) a i tak mu to wyskakuje i np znika po kilku godzinach (jeszcze przed spacerkiem) ... więc muszę przeczekać, aż skóra przyzwyczai się do nowych warunków środowiska

Super, że Marcel już ma spokój z kolkami. A ile mu teraz mleka dajesz i jak często?

u mnie też dzisiaj przepięknie. Wróciliśmy ze spaceru, ale mały dalej śpi więc jeszcze na chwilkę wystawiłam go w gondoli na balkon

co do szczepień - to my również będziemy szczepić na te podstawowe, pierwsze szczepienie mamy 1 kwietnia

Meduzka - co robiłaś w Gdańsku? odpoczywałaś?

Pradip - może nie zaakceptowała cię grupa i dlatego...
jeśli będziesz często karmić butelką to możesz wziąć, ale jeśli cycem to pewnie ci się nie przyda za bardzo, choć z drugiej strony 35zł to nie majątek. Ja podgrzewacza nie posiadam

Papryczka - przepraszam ile??? 3 lata oczekiwania? o matko! brak słów....
Stary 2014-03-11, 18:14   #3341
fiona27
Zakorzenienie

Papryczko z wizytami na NFZ u specjalistów to jest masakra, a w konsekwencji i tak trzeba iść prywatnie, bo czlowiek prędzej pokaże nr buta niż sie dostanie

A co do testowania to jeszcze nie wiem, bo prędzej pójdę na betę w poniedziałek, bo muszę jak najszybciej wiedzieć czy się udało ponieważ jestem obecnie na wypowiedzeniu do 31 marca. Jak by co to na gwałt muszę lecieć do lekarza po L4 tylko ciekawe czy je dostanę tak na zawołanie . No nic na razie jeszcze nie wiem czy się udało wtedy będę się martwiła

Fikusek a Ty gdzie?

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Meduzko dziękuję za kciuki. Jak było nad morzem ?
Stary 2014-03-11, 18:29   #3342
papryczka160
Wtajemniczenie

Fiono to rzeczywiście z praca masz nieciekawi. Leć w poniedziałek na BETE ;-)

Moje tacie kazali czekać 18 lat na endoprotezę st . kolanowego, paranoja z naszą służbą zdrowia ;-(.

Dzisiaj zaczęło podobać mi się imię Jagódka ;-)

Stary 2014-03-11, 19:07   #3343
Malgos_12
Zakorzenienie

Fiona - to czekamy do poniedzialku
Papryczka - 18 lat? yyyy... rece opadaja...
fajne imie
Stary 2014-03-11, 19:13   #3344
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Bylam dzisiaj u lekarza ogólnego po skierowane do kardiologa i endokrynologa . Zrobił mi ekg serca i wyszło ok. Terminy na Nfz do tych specjalistów to czekanie od 3 lat w gore :-(masakra a prywatnie za 3 dni śmiech .

Pradip a czemu robisz ekg serduszka ♥. Mi wczoraj tez lekarz mówił ze mam zrobic po kontrolnej wizycie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
porażka z tymi terminami na nfz pamiętam jak na gwałt szukałam dobrego lekarza ze skierowaniem to trafiłam do przychodni gdzie usłyszałam że lekarz przyjmuje na nfz raz w tygodniu przez godzinę dokładnie 6 pacjentek a potem się dowiedziałam że w pozostałe dni w tej samej państwowej przychodni na średnim sprzęcie przyjmuje prywatnie
bardzo się ciesze że ekg dobre
Ja dostałam skierowanie na echo od tego lekarza który stwierdził że mały będzie chory
Cytat:
Pradip - może nie zaakceptowała cię grupa i dlatego...
jeśli będziesz często karmić butelką to możesz wziąć, ale jeśli cycem to pewnie ci się nie przyda za bardzo, choć z drugiej strony 35zł to nie majątek. Ja podgrzewacza nie posiadam
Należę normalnie do grupy ale nigdy nigdzie się "nie odzywałam"
Planuję cycem ale to nigdy nic nie wiadomo no i prędzej czy póżniej i tak butelka pójdzie w ruch nawet jak za rok
Cytat:
A co do testowania to jeszcze nie wiem, bo prędzej pójdę na betę w poniedziałek, bo muszę jak najszybciej wiedzieć czy się udało ponieważ jestem obecnie na wypowiedzeniu do 31 marca. Jak by co to na gwałt muszę lecieć do lekarza po L4 tylko ciekawe czy je dostanę tak na zawołanie . No nic na razie jeszcze nie wiem czy się udało wtedy będę się martwiła
dobrze liczę że to będzie 26dc? Co do zwolnienia to wydaje mi się że wystarczy zaświadczenie o ciąży żeby Ci wymówienia nie dali

A ja się dziś dowiedziałam że księgowej gdzieś zaginęło moje zwolnienie i zus jeszcze nie wie że powinien mi płacić
Stary 2014-03-11, 19:20   #3345
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Cytat:
Fiono to rzeczywiście z praca masz nieciekawi. Leć w poniedziałek na BETE ;-)

Moje tacie kazali czekać 18 lat na endoprotezę st . kolanowego, paranoja z naszą służbą zdrowia ;-(.

Dzisiaj zaczęło podobać mi się imię Jagódka ;-)
O matko jakieś kpiny z tym czekaniem
Jagódka to też był jeden z moich typów ale K się nie zgodził, bo w młodości chodził często zbierać jagody i stwierdził, że to imię źle mu się kojarzy

Cytat:
Ewelika- za wizytę
A teraz będziesz miała częściej wizyty czy miałaś przez cały czas co dwa tygodnie???oooo bryka przyjedzie dzisiaj ale fajnie a kolor ten z granatowym??? Ale łupy masz Ty farta
Do tej pory miałam normalnie co miesiąc, dopiero teraz na koniec mam co dwa.
Jednak zdecydowaliśmy się na szary z z dołem w krateczkę szaro-czarną

Cytat:

Jak ja lubię takie konkretne wizyty że wszystko ok i o nic nie trzeba się martwić
No to czekamy na kuriera i gratki za aukcje (czemu rzeczy dla dziewczynek są takie śliczne...)
A podpytam jeszcze raz pamiętasz po jakim czasie po luteinie brzuch przestał Ci się napinać?
miałam wcześniej ci odpisać i całkiem zapomniałam, dokładnie nie pamiętam ale raczej szybko po 2-3 dniach wcześniej miałam ci jeszcze napisać, że wkładanie ich to był dla mnie koszmar, czasami prosiłam K żeby to za mnie zrobił masz rację, że powinny być bardziej opływowe

Cytat:
Hej

Ewlika sukieneczki bardzo ładne i powiedz mi czy Ty je kupiłas za takie pieniążki za jakie tam jest podane tzn tak mało zapłaciłaś ?
Tak fartnęło mi się
Trzymam bardzo mocno kciuki za poniedziałek, strasznie bym chciała żeby wam się udało

Cytat:

Ewelika kurier dotarł? jak będziecie montować Wasz fotelik?
Dotarł, jestem zakochana w nowej furze naszej córki Jutro jak K ją poskłada do kupy to zrobię zdjęcia i się pochwalę
Właśnie jakoś jeszcze o tym nie rozmawialiśmy, muszę podyskutować z Tż o tej bazie.

Justii właśnie muszę się zapisać do jakiejś grupy, a gdzie ty się zapisałeś?

Małgoś chyba czytasz mi w myślach, miałam dziś spytać się was o przewijak

Pokażcie jakieś nowe fotki waszych maluchów

Dziewczyny ja nie mogę dać rady sobie ze spaniem, ciągle bym spała, w dzień wystarczy że się położę na chwile a już śpię, w nocy dotykam głową poduszki i budzę się rano. Aż się boję jak ja się przestawię na czuwanie nocne gdy maluszek będzie z nami
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 19:25   #3346
papryczka160
Wtajemniczenie

A powiedzcie jakie wyniki powinnam jeszcze zrobić żeby nie latać prywatnie co chwila do endo , prawdopodobnie mam niedoczynność zrobiłam tylko TSH
?????????

Stary 2014-03-11, 20:40   #3347
Pradip
Zakorzenienie

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45542017]
miałam wcześniej ci odpisać i całkiem zapomniałam, dokładnie nie pamiętam ale raczej szybko po 2-3 dniach wcześniej miałam ci jeszcze napisać, że wkładanie ich to był dla mnie koszmar, czasami prosiłam K żeby to za mnie zrobił masz rację, że powinny być bardziej opływowe

Dotarł, jestem zakochana w nowej furze naszej córki Jutro jak K ją poskłada do kupy to zrobię zdjęcia i się pochwalę
Właśnie jakoś jeszcze o tym nie rozmawialiśmy, muszę podyskutować z Tż o tej bazie.

Justii właśnie muszę się zapisać do jakiejś grupy, a gdzie ty się zapisałeś?

Dziewczyny ja nie mogę dać rady sobie ze spaniem, ciągle bym spała, w dzień wystarczy że się położę na chwile a już śpię, w nocy dotykam głową poduszki i budzę się rano. Aż się boję jak ja się przestawię na czuwanie nocne gdy maluszek będzie z nami [/QUOTE]
kurcze to ja biorę już 4,5 dnia i nie zauważyłam żeby coś to dawało :/
wrzuć zdjęcie jak Tż go złoży i napisz mi proszę co myślicie o montażu go w aucie
odpowiem za Justii bo ona mnie tam wciągnęła grupa to Baby outlet
śpij kochana puki możesz to Twoje ostatnie chwile
Cytat:
A powiedzcie jakie wyniki powinnam jeszcze zrobić żeby nie latać prywatnie co chwila do endo , prawdopodobnie mam niedoczynność zrobiłam tylko TSH
?????????
zrób jeszcze Ft3 i Ft4 albo chociaż Ft4 bo jest ważniejsze
Stary 2014-03-11, 20:45   #3348
papryczka160
Wtajemniczenie

Na czczo to badanie powinno być ?

A możesz podać linka na FB bo szukam , a tu Włochy, Niemcy, a Polski ani śladu.

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2014-03-11 o 20:49
Stary 2014-03-11, 20:53   #3349
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze liczę że to będzie 26dc? Co do zwolnienia to wydaje mi się że wystarczy zaświadczenie o ciąży żeby Ci wymówienia nie dali
Dobrze liczysz
Jak podpisywałam wypowiedzenie 3 miesiące temu to moja mądra pani kierwonik powiedziła regionalnemu, że staram się o dziecko i on mi powiedział, że jak się uda to zebym przyniosła zaświadczenie o ciąży i będę miała wszystkie świadczenia. Problem polega na tym, że moja firma przestaje istnieć z dniem 1 kwietnia. I tak się zasatnawiam jak by to mialo wyglądać? Oni by mi dawali normalną pensję, ale jak firma przestaje istnieć to niby jak?
Po co gdybam, jak nic nie wiadomo

Tak fartnęło mi się
Trzymam bardzo mocno kciuki za poniedziałek, strasznie bym chciała żeby wam się udało

Dziewczyny ja nie mogę dać rady sobie ze spaniem, ciągle bym spała, w dzień wystarczy że się położę na chwile a już śpię, w nocy dotykam głową poduszki i budzę się rano. Aż się boję jak ja się przestawię na czuwanie nocne gdy maluszek będzie z nami [/QUOTE]

Dziękuję

Dziewczyny tu spać nie mogły po nocach, a Ty się wyspać nie możesz . Dziecko przyjdzie na świat to i przejdziesz na jego rytm spokojnie

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2014-03-11 o 21:10
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 20:58   #3350
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
w czwartek idę po zwolnienie do swojego lekarza i zobaczę czy on będzie chciał podejrzeć małego choć myślę że nie wstępnie planuję dokładniejsze usg zrobić po 20.03 a co będzie oglądał to ostatnio patrzył na wszystko i na serce i na kości i na główkę

nie rozumiem czemu lekarz nie robi usg na każdej wizycie tym bardziej jak wie jaka była sytuacja pewnie wszystko się unormowało i maluch całkiem zdrowy ale i tak trzymam kciuki i idz jak najszybciej

Cytat:

A i jeszcze coś z serii "Małgoś radzi - na podstawie własnych doświadczeń" jeśli przewijak to tylko taki twardy, który można położyć na łóżeczko lub czasami są z szafkami (taki zestaw), ale ogólnie chodzi o to, że jak się zmienia te pieluszki 1000 razy dziennie to nie trzeba się schylać

Małgoś częściej prosimy o rady, są bardzo przydatne

Cytat:

7km? kurcze tyle to nawet moja wieś nie ma i gdzie ja będę spacerować

zdecydujecie się na jedną szczepionkę czy każdą z osobna?

Cytat:
Witam
ile trzeba czekać? no oni chyba zwariowali spotkałam się juz z terminami pół roku ewentualnie do roku ale na dłuższy czas u nas nei zapisują albo ja się nie spotkałam a tutaj 3 lata

Cytat:
Papryczko z wizytami na NFZ u specjalistów to jest masakra, a w konsekwencji i tak trzeba iść prywatnie, bo czlowiek prędzej pokaże nr buta niż sie dostanie

stresuje się tymi Twoimi badaniami, już bym chciała abyś testowała jakos mi się dłuży ten Twój cykl

Cytat:

A ja się dziś dowiedziałam że księgowej gdzieś zaginęło moje zwolnienie i zus jeszcze nie wie że powinien mi płacić
widzisz mówiłam, że mają 7 dni na wysyłkę a jak nie wyślą to czekasz na wypłatę no to teraz sobie poczekasz oby ksiegowa szybko znalazła Twoje L4

Pokażcie jakieś nowe fotki waszych maluchów

nie mogę się doczekać zdjęć

spokojnie pewnie jak maluszek się urodzi to będziemy bardziej czuwały czy oddycha, patrzyły, oglądały i o spaniu zapomnimy
Stary 2014-03-11, 21:42   #3351
justiii87
Zakorzenienie

Pradip - czekasz na akceptację - tzn tzw założyciel grupy sprawdza Twoje ogłoszenie i jeśli jest zgodne z regulaminem dodaje je do postów i wtedy cała grupa je widzi.

Ewelika - Baby Outlet, e-bazar dziecięcy, zara kids, kids lumpa, dzieciaczkowo, e- baby shop to są grupy w których jestem zapisana
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 21:54   #3352
Izetka_
Zadomowienie

Jeżeli chodzi o przewijak to zgadzam się z Małgoś super sprawa ja już taki mam a i właśnie nie wiem ile to ma się do każdego dzieciaczka, ale np. moja bratanica była praktycznie do czasu kiedy się mieściła na tym przewijaku przewijana, przebierana, wycierana po kąpieli, cała pielęgnacja odbywała się na nim bo Bratowa ma problemy z kręgosłupem i tak wszyscy sie nauczyliśmy A zmierzam do tego, że nie ma problemu z przewijaniem Małej, nie wierci się, nie kręci, nie ucieka, jest bardzo grzeczna podczas przebierania, a z kolei mój chrześniak mial przewijak, ale nie używany(dostałam nowiutki), i póki był malenki to jescze dalo sie przezyc, ale im większy tym bardziej go nosiło a teraz zmiana pieluchy to jakiś hardcore wszystko na wariata w powietrzu może to zbieg okoliczności, ale wydaje mi się ż etaki przewijak uczy trochę dyscypliny przebierania ale dałam wywód o losie

Pradip-to jesteś porządnie obstawiona lekarzami mam nadzieję, ze w końcu któryś Cie uspokoi, że z Maluszkiem wszystko jest dobrze

Ewelika-ale bryka pewnie wypasiona będzie koniecznie pokaż a co do spania to ja zaczynam miec podobnie...w dzień to ze dwie drzemki sobie robię bo nie daję rady

Fionka-oh tyle czekania do poniedziałku

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Pradip - czekasz na akceptację - tzn tzw założyciel grupy sprawdza Twoje ogłoszenie i jeśli jest zgodne z regulaminem dodaje je do postów i wtedy cała grupa je widzi.

Ewelika - Baby Outlet, e-bazar dziecięcy, zara kids, kids lumpa, dzieciaczkowo, e- baby shop to są grupy w których jestem zapisana
A fajne te grupy???można coś kupic w rozsądnej cenie???i czy trzeba tez wstawiac jakies ogłoszenia??

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 22:15   #3353
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Na czczo to badanie powinno być ?

A możesz podać linka na FB bo szukam , a tu Włochy, Niemcy, a Polski ani śladu.
ja na pobranie zawsze szłam na czczo ale coś mi sie kojarzy że przy morfologii trzeba a przy hormonach nie trzeba Wiecznie by wiedziała...
Cytat:
Dobrze liczysz
Jak podpisywałam wypowiedzenie 3 miesiące temu to moja mądra pani kierwonik powiedziła regionalnemu, że staram się o dziecko i on mi powiedział, że jak się uda to zebym przyniosła zaświadczenie o ciąży i będę miała wszystkie świadczenia. Problem polega na tym, że moja firma przestaje istnieć z dniem 1 kwietnia. I tak się zasatnawiam jak by to mialo wyglądać? Oni by mi dawali normalną pensję, ale jak firma przestaje istnieć to niby jak?
Po co gdybam, jak nic nie wiadomo

Dziewczyny tu spać nie mogły po nocach, a Ty się wyspać nie możesz . Dziecko przyjdzie na świat to i przejdziesz na jego rytm spokojnie
No to zaświadczenie lekarz powinien dać Ci bez problemu a na kolejne pytanie niestety nie znam odpowiedzi...
Cytat:
nie rozumiem czemu lekarz nie robi usg na każdej wizycie tym bardziej jak wie jaka była sytuacja pewnie wszystko się unormowało i maluch całkiem zdrowy ale i tak trzymam kciuki i idz jak najszybciej

widzisz mówiłam, że mają 7 dni na wysyłkę a jak nie wyślą to czekasz na wypłatę no to teraz sobie poczekasz oby ksiegowa szybko znalazła Twoje L4
Wiesz on od początku powiedział mi ze nie jest zwolennikiem witamin i usg na każde zawołanie szczególnie ze chodzę do niego co 2 tygodnie. Uważam że zachował sie uczciwie mówiąc że robi tylko podstawowe usg a le jeśli zobaczy coś niepokojącego to odsyła do specjalistów.

Ale 7 dni licząc od kiedy? Księgowa podobno już całe biuro przeszukała wiec w czwartek po prostu poproszę o duplikat

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:

Jej tyle jest tych grup?A nie wiesz ile to moze trwac? no i ja pisałam że szukam niani a nie chce sprzedać jeśli to ma znaczenie
Cytat:
Pradip-to jesteś porządnie obstawiona lekarzami mam nadzieję, ze w końcu któryś Cie uspokoi, że z Maluszkiem wszystko jest dobrze
A fajne te grupy???można coś kupic w rozsądnej cenie???i czy trzeba tez wstawiac jakies ogłoszenia??
No troche ich mnie badało ale pewnie i tak uspokoję się dopiero po porodzie choć wątpię...
Na baby outlet kupiłam nowy laktator aventu za 40 zł i teraz chyba wezmę ten podgrzewacz/sterylizator za 35zł jeśli chodzi o ciuszki to jest wiele ładnych ale większość mam jest z okolic Justii i nie opłaca mi się więcej dawać za przesyłkę niż za ciuch ale widziałam wiele wózków w super cenie
Stary 2014-03-11, 22:25   #3354
Izetka_
Zadomowienie

Pradip-to chyba sie spróbuje zapisac zawsze to jakies okazje można wyhaczyc

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 01:12   #3355
Malgos_12
Zakorzenienie

Cieszę się, że podobają się wam moje rady i nie bierzecie tego jako wymądrzanie się. Oczywiście wszystko zależy od dzieciaka... ale niektóre sprawy nie.

Izetka - mój dzieciak ruchliwy jak nie wiem co. Co drugi ruch jaki wykonuję to ściąganie dziecka na dół przewijaka, bo się non stop odbija nogami, wierci itp, aż nie chcę myśleć co będzie później

Pradip - jeśli to podgrzewacz/sterylizator w jednym to pewnie warto, bo to nie majątek, choć ja jak używam w momentach krytycznych mleka modyfikowanego to już są takie fajne, że się nie podgrzewa
ja sterylizuję w parowarze lub mikrofalówce (bo takie mam butelki przynajmniej na razie)

kochana, nie licz że uspokoisz się po porodzie przyjdą inne zmartwienia

Ewelika - jak ty to robisz, że śpisz całą noc?
Stary 2014-03-12, 07:00   #3356
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

Ale 7 dni licząc od kiedy? Księgowa podobno już całe biuro przeszukała wiec w czwartek po prostu poproszę o duplikat
od wystawienia ale jak tego nie zrobi to może to wysłać w każdym momencie ale dopiero od dnia wysłania będą Cie sprawdzać i wyślą Ci kasę, więc trochę sobie na to poczekasz
Stary 2014-03-12, 09:12   #3357
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip - jeśli to podgrzewacz/sterylizator w jednym to pewnie warto, bo to nie majątek, choć ja jak używam w momentach krytycznych mleka modyfikowanego to już są takie fajne, że się nie podgrzewa
ja sterylizuję w parowarze lub mikrofalówce (bo takie mam butelki przynajmniej na razie)

kochana, nie licz że uspokoisz się po porodzie przyjdą inne zmartwienia
Właściwie to nie brałam pod uwagę zakupu sterylizatora bo planowałam przez pierwsze kilka miesięcy wygotowywać tylko butelki ale skoro sie trafiło choć bardziej liczę ze uda mi sie dorwać ta nianie z oddechem ale to nie jest już tak chodliwy towar
Nie liczę na to ale nadzieja jest zawsze
Tak się zbieram od kilku dni żeby Cię zapytać ale sie trochę obawiam... Wy już dostaliście wszystkie wyniki Kacperka?
Cytat:
od wystawienia ale jak tego nie zrobi to może to wysłać w każdym momencie ale dopiero od dnia wysłania będą Cie sprawdzać i wyślą Ci kasę, więc trochę sobie na to poczekasz
Poczekaj pomału bo teraz mój ciążowy mózg nie ogarnia Na zwolnieniu jestem od 8.01. Zwolnienie które się zawieruszyło jest 7.02-27.02. W piątek doniosę to brakujące i aktualne wiec pewnie w przyszłym tygodniu to pójdzie do zusu czyli licząc od przyszłego tygodnia zus ma tydzień żeby mnie sprawdzić i wysłać kasę?
Stary 2014-03-12, 09:34   #3358
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Właściwie to nie brałam pod uwagę zakupu sterylizatora bo planowałam przez pierwsze kilka miesięcy wygotowywać tylko butelki ale skoro sie trafiło choć bardziej liczę ze uda mi sie dorwać ta nianie z oddechem ale to nie jest już tak chodliwy towar
Nie liczę na to ale nadzieja jest zawsze
Tak się zbieram od kilku dni żeby Cię zapytać ale sie trochę obawiam... Wy już dostaliście wszystkie wyniki Kacperka?

Poczekaj pomału bo teraz mój ciążowy mózg nie ogarnia Na zwolnieniu jestem od 8.01. Zwolnienie które się zawieruszyło jest 7.02-27.02. W piątek doniosę to brakujące i aktualne wiec pewnie w przyszłym tygodniu to pójdzie do zusu czyli licząc od przyszłego tygodnia zus ma tydzień żeby mnie sprawdzić i wysłać kasę?
nie ogarniam tych grup na fb tam same ubranka musze się skupić i poszukać też jakiś promocji

nie to nie tak zus ma 30 dni na wypłatę zasiłku chorobowego(teoretycznie) . Czym dłużej pracodawca będzie zwlekał z wysyłką Twojego chorobowego tym później dostaniesz kasę. Mówie, że teoretycznie ma 30 dni bo u nas w zusie kuzynka czekała 3 miesiące na kasę z chorobowego, więc to zależy od zusu i od tego czy aby na pewno lekarz i pracodawca dopilnował każdej pieczątki, każdego przecinka i wszystkich dupereli związanych z chorobowym
Stary 2014-03-12, 09:49   #3359
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
nie ogarniam tych grup na fb tam same ubranka musze się skupić i poszukać też jakiś promocji

nie to nie tak zus ma 30 dni na wypłatę zasiłku chorobowego(teoretycznie) . Czym dłużej pracodawca będzie zwlekał z wysyłką Twojego chorobowego tym później dostaniesz kasę. Mówie, że teoretycznie ma 30 dni bo u nas w zusie kuzynka czekała 3 miesiące na kasę z chorobowego, więc to zależy od zusu i od tego czy aby na pewno lekarz i pracodawca dopilnował każdej pieczątki, każdego przecinka i wszystkich dupereli związanych z chorobowym
ja generalnie nie ogarniam fb trzeba przeglądać wpisy a one czasem pojawiają się w zastraszającym tempie
Kurcze kicha z tym zusem... dziś jest 65 dzień mojego zwolnienia czyli powinni mi już pierwsza wypłatę wysyłać a jak to dalej w takim tempie będzie szło to będą mi kilka wypłat na raz wysyłać czy po każdej wypłacie miesiąc sprawdzania/oczekiwania? Sorry za te głupie pytania ale dla mnie tematy urzędowo podatkowe itd to czarna magia
Stary 2014-03-12, 10:04   #3360
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
ja generalnie nie ogarniam fb trzeba przeglądać wpisy a one czasem pojawiają się w zastraszającym tempie
Kurcze kicha z tym zusem... dziś jest 65 dzień mojego zwolnienia czyli powinni mi już pierwsza wypłatę wysyłać a jak to dalej w takim tempie będzie szło to będą mi kilka wypłat na raz wysyłać czy po każdej wypłacie miesiąc sprawdzania/oczekiwania? Sorry za te głupie pytania ale dla mnie tematy urzędowo podatkowe itd to czarna magia
za pierwszy miesiąc ci płaci pracodawca, wiec już za styczeń kasę powinnaś mieć i chyba masz? teraz zus będzie liczył te zwolnienie od 7.02 które się zawieruszyło i te co dostaniesz na najbliższej wizycie a kiedy to zależy od zusu bo mogą ci teraz te 2 chorobowe razem uwzględnić i dostaniesz za luty i marzec od razu kasę ale mogą też ci je podzielić na 2 osobne i tak jak mówie to że mają 30 dni to nic nie znaczy oni mogą to wysłać w tydzień czy w dwa a możesz i kilka miesięcy czekać

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości