Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-11, 19:19   #2761
Curly81
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Kurcze, przepiękna jesteś! Moim zdaniem lepiej Ci w kręconych, ale to dlatego, że kręcone włosy - jak dla mnie - są urocze. Faktycznie troche objętości uciekło, ale moim zdaniem i tak są piękne!
Nie przesadzajale dziękuję.

ALe masz dłuuuuugie włosy.Faktycznie wyglądają też na miękkie.Co prawda nie mogę dotknąć ale tak włąsnie wyglądają.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 19:23   #2762
Floria
Zadomowienie

Bijum - dzisiaj świetnie wyglądają
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 19:33   #2763
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Godzenie sie ze staroscia w wieku 25 lat w moim przypadku to chyba przegiecie, idac tym tokiem myslenia to o zeby tez przestane dbac bo przeciez juz sie czlowiek starzeje to i zeby juz moga wygladac nienajlepiej, a przeciez lepsze juz nie beda, a niedlugo zaczna wypadac tak samo jak wlosy.
Dokładnie, ja też niedługo 25 lat skończę za parę miesięcy to już w ogóle kłaść się i czekać na śmierć

bijum, ładne i dłuugie
Stary 2014-03-11, 19:42   #2764
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Mogłabyś rzucić linkiem do KWC tego produktu na porost? Albo gdziekolwiek w necie bo nie mogę znaleźć. ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html ?
W jakiejś sieciówce kupowałaś czy przez neta?
Dokładnie ten co link wkleiłaś
Ja kupuję zawsze na dozie
Moje stare konto

Edytowane przez Milena_ 798
Czas edycji: 2014-03-11 o 19:59
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 19:47   #2765
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Zupełnie nie widać różnicy , u mnie jesszcze takiego wypadania strasznego chyba nigdy nie było i niestety u mnie widać różnicę

1 zdjęcie sprzed 2 lat chyba
2 zdjęcie sprzed 2 miesięcy
3 zdjęcie z wczoraj
nie lubie Cię za te zdjęcia

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 19:49   #2766
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
Dokładnie ten co link wkleiłaś
Ja kupuję zawsze na ☠☠☠☠☠☠☠
też tego używam,kupuję na allegro.

Stary 2014-03-11, 19:50   #2767
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
"Tak w sumie to chyba normą jest, że im człowiek starszy, tym gorzej wygląda ;-)"

No nie powiedziałabym. To jest właśnie kwestia dbania (świadomego dbania) o siebie. Z resztą widzę coraz więcej kobiet po 40 zadbanych i wyglądających świetnie (lepiej nawet niż dwudziestki). Sama przy swoim wieku (26 wiosen) uważam, że wyglądam coraz lepiej nie nie to nie samozachwyt. Po prostu poznałam potrzeby swego ciała, włosów i lepiej je pielęgnuję.
Jesteśmy w tym samym wieku
Ja tak samo uważam, że wyglądam coraz lepiej wcześniej nie poświęcałam sobie tyle czasu co teraz.
Moje stare konto

Edytowane przez Milena_ 798
Czas edycji: 2014-03-11 o 19:52
Stary 2014-03-11, 19:54   #2768
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
A co z olejem?
Imp ja się nie przejmuję tym zbytnio. Olej nakładam na suche włosy przed myciem a później po prostu myję szamponem z SLS.
Później odżywka d/s i na zakończenie metoda LOC. Jakoś nie zauważyłam żeby im brakowało nawilżenia chyba że wy widzicie to na zdjęciach?
Jeśli mi tak pasuje to nie mam zamiaru myć delikatnymi myjadłami i tylo
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 19:54   #2769
Milena_ 798
Raczkowanie

przypomniało mi się. Dodajecie jakieś dodatki do żelu lnianego? już po ugotowaniu?
Moje stare konto
Stary 2014-03-11, 20:10   #2770
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Nic nie robię, bo chyba tylko ja to widzę. U mnie to przerzedzenie nie jest chyba mocno widoczne.
Chyba że tak. :P Przy mojej gęstości to jednak wszystko widać, więc wolę nie chodzić z trzema nitkami na krzyż i jak już przestają być pierwszej świeżości, to ukrywam to przed światem :p

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Nie przesadzajale dziękuję.

ALe masz dłuuuuugie włosy.Faktycznie wyglądają też na miękkie.Co prawda nie mogę dotknąć ale tak włąsnie wyglądają.
Mam nadzieję, że dobrze mnie zrozumiesz - chciałabym kiedyś, mając rodzinę i dziecko, być tak zadbaną, promieniującą kobietą jak Ty Nieczęsto się to zdarza, przynajmniej wśród znanych mi osób. Wyglądasz zjawiskowo na każdym zdjęciu! Co do moich - dziękuję. Może ich miękkość trochę przeszkadza falom, ale lubię je takie i wolę już rozmymłane miękkie, niż tępe fale (a takie niestety są po żelu :c )

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Bijum - dzisiaj świetnie wyglądają
Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Dokładnie, ja też niedługo 25 lat skończę za parę miesięcy to już w ogóle kłaść się i czekać na śmierć

bijum, ładne i dłuugie
Dziękuję! Naprawdę, rzadko słyszę o nich cokolwiek miłego, więc zwłaszcza od Was takie słowa to niesamowita pociecha. Aż tak długie nie są, bo na tym zdjęciu lekko pochyliłam głowę, żeby widzieć w lustrze za mną, czy trafiam telefonem we włosy - mam straszne problemy ze zrobieniem dobrego zdjęcia włosów od tyłu ^^

Nie lubię ich tępych od żelu, ale bez niego kompletnie nie łapią tego mojego mini - minimalnego skrętu. I bądź tu mądra kobito :<

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 20:16   #2771
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Haha może trzeba zrobić zbiorowe zamówienie na ten cudowny szampon in porzucić żele, ugniatanie i kremy do loków? ;P
No tak robię, a co do angoli to... don't get me started...
Na mnie też działają jak płachta na byka te dzieciory rozpuszczone, socjal taki, ze sami nie wiedzą na czym im dupy jeżdzą, niedouczine, leniwe i arghhhhhh!!!! Na rzeczy typu 'keratyna, maski emolientowe i inne włosomaniacze oczywistości' równiez reagują wielkimi oczami i tłumaczeniem, ze to sa rzeczy profesonalne i to niemozliwe ze ja rego uzywam, ze to peeenie jakies olejki 'z zawartoscia keratyny'.... Z jednej strony nic nie wiedza a z drugiej na wszystko wg nich trzeba mieć licencję i3 tony papierów....
Plus ten szok i obrzydzenie na twarzy jak wspominam o oleju, albo wręcz przeciwnie wybuch śmiechu i spojrzenia jak na kretynkę kiedy mówiłam o facelle i delikatnym obchodzeniem sie ze skora głowy...
Mama też patrzyła dziwnie na oleje i psiukacze albo komentowała głośno, że mi te włosy wylecą od tych moich wydziwiań, ale ostatnio jak wysłałam jej foto do pl to pochwalila i mowi ze na prawde ładne ;]
To ja wymiękam, że idę do urzędu czy gdzieś i tylko dają mi ulotkę z numerem do osoby, która siedzi 2 m ode mnie przy biurku i mówią, że mam dzwonić. Ostatnio byłam na policji bo chcę tam pracować po szkole i się chciałam popytać o kwalifikacje itd. to mi babsko powiedziało, że ona nic nie wie i ja nic nie potrzebuję, wywaliła gały i uznała, że mogę tą pracę dostać po 20 roku życia o ile w ogóle, a to nieprawda.
Ja nie wymagam odn ikogo wiedzy na temat składów itd. bo to żadna konieczność, ale po co się wypowiadać na tematy o krórych nie ma się pojęcia. Mnie najbardziej strzela jak zaczynają gadać na lekcji takie bzdury, normalnie rambo już mam wtedy.
A uwagi na temat swojej pielęgnacji słyszę ciągle od mamy i zdania nigdy chyba nie zmieni. I ciągle tlyko, że mam żadnego świństwa nie paćkać bo będę łysa, a póki co to jej włosy lecą i jak namówiłam ją do kupna rycynowego olejku to potem uznała, że nie ma czasu, a szkoda.

Curly81
Twoja kuzynka naprawdę dobrze wygląda :O Znam dwie kobiety co mają więcej latek i też wyglądają dobrze i to bez mejkapu. Jedna znajoma ma nawet bardzo ładne kręcioły W sumie to sie nie tylko kobiet tyczy, ale od kiedy tu w UK siedzę to facet lat 40 wygląda niebo lepiej niż taki co ma 20 jak tak obserwuję ;D
Kurczę, ja nawet 18 jeszcze nie skończyłam a przy oczach i na czole mam zmarszczki mimiczne, a dbam Co prawda urodę mam męską bardziej i bez mejkapu jak chłopaczek, ale lubię to jak wyglądam bo widzę mega poprawę np. jak rok temu gdzie przypominałam zombie. Dodatkowo póki mieszka się z rodzicami i nie decyduje się o rzeczach to nie ma wyboru wielkiego o odżywianiu itd., jak niektórym gluten przykładowo nie służy a muszą to jeść bo innej możliwości nie ma i może dlatego też kobieta starsza jest bardziej zadbana bo ma ten wybór i nie jest tak mocno uzależniona ;D
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 20:26   #2772
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Imp ja się nie przejmuję tym zbytnio. Olej nakładam na suche włosy przed myciem a później po prostu myję szamponem z SLS.
Później odżywka d/s i na zakończenie metoda LOC. Jakoś nie zauważyłam żeby im brakowało nawilżenia chyba że wy widzicie to na zdjęciach?
Jeśli mi tak pasuje to nie mam zamiaru myć delikatnymi myjadłami i tylo
No może masz i rację, może też przestanę się aż tak przejmować
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 21:27   #2773
xal
Zakorzenienie

A co sądzicie o mgiełce jantara? Piszą, że ma filtry UV i nawilżająca.
Jak już bym kupowała to może kilka ( chłop mnie wyrzuci z chałupy z całym pudłem kosmetyków włosowych )

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 21:31   #2774
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam nadzieję, że dobrze mnie zrozumiesz - chciałabym kiedyś, mając rodzinę i dziecko, być tak zadbaną, promieniującą kobietą jak Ty Nieczęsto się to zdarza, przynajmniej wśród znanych mi osób. Wyglądasz zjawiskowo na każdym zdjęciu! Co do moich - dziękuję. Może ich miękkość trochę przeszkadza falom, ale lubię je takie i wolę już rozmymłane miękkie, niż tępe fale (a takie niestety są po żelu :c )
Miło mi to słyszeć.
Moja córka ma takie miękkie włoski.Też nie lubię włosów po żelu dlatego unikam na co dzień a jak stosuję to minimum.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-03-11 o 21:33
Stary 2014-03-11, 21:32   #2775
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
Jak już bym kupowała to może kilka ( chłop mnie wyrzuci z chałupy z całym pudłem kosmetyków włosowych )
fajna sprawa próbowałam jakiś czas temu
Moje stare konto
Stary 2014-03-11, 21:39   #2776
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
nie znam ,nie miałam

Stary 2014-03-11, 21:46   #2777
martaakow
Zakorzenienie

Jej, tyle narzekań na żel, a ja po żelu wgniecionym na zupełnie mokre włosy (nie tylko wilgotne, jak jakiś czas temu kładłam) mam bardziej miękkie włosy niż bez żadnego stylizatora. Są takie cudne, że macać bym je ciągle mogła.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 21:58   #2778
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Jej, tyle narzekań na żel, a ja po żelu wgniecionym na zupełnie mokre włosy (nie tylko wilgotne, jak jakiś czas temu kładłam) mam bardziej miękkie włosy niż bez żadnego stylizatora. Są takie cudne, że macać bym je ciągle mogła.
jakiego Ty żelu używasz?

Stary 2014-03-11, 21:59   #2779
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seviwren Pokaż wiadomość
Ja na wypadnie przy rycynowym cierpiałam przez ponad 4 tygodnie. Dopiero po dwóch miesiącach czupryna wystrzeliła jak nienormalna o nie nie nie ! Co złego to nie ja Nie dam sie w to wrobić
Proszę Cię, utraty 3-4 nawet 5 cm nie zauważysz jak oddasz potrzebującej

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Tyle piszecie o tym wypadaniu, walce o odrost... Przyczynach, środkach, odzyskiwaniu...
A może pora się pogodzić, że ... "starość nie radość" :-D ???
Tak w sumie to chyba normą jest, że im człowiek starszy, tym gorzej wygląda ;-). Włosów to też dotyczy. I raczej nieczęsto spotyka się starsze kobiety z burzą pięknych włosów (choć sama ostatnio właśnie taką widziałam, piękne, siwe, kręcone do łopatek, tylko trochę spuszone). Ale to bardzo nieliczne wyjątki. W większości choroby, zmiany hormonalne, starzenie organizmu - top jednak utrata również włosów. Może po prostu trzeba się z tym pogodzić, a nie ciągle walczyć i frustrowac nierówną walką z czasem? Raczej żadna z nas nie wróci do wyglądu i gęstości z okresu nastoletniego. Ot, walka z wiatrakami.
A to ja rozumiem, że mam się godzić z wyłysieniem przed 30stką?

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Godzenie sie ze staroscia w wieku 25 lat w moim przypadku to chyba przegiecie, idac tym tokiem myslenia to o zeby tez przestane dbac bo przeciez juz sie czlowiek starzeje to i zeby juz moga wygladac nienajlepiej, a przeciez lepsze juz nie beda, a niedlugo zaczna wypadac tak samo jak wlosy.
Otóż to.

Cytat:
To moja kuzynka 49letniato zdjęcie sprzed 2ch lat.W akutalne zdjęcie z jej dziećmi już dorosłymi bo mają po 22 i 23lata.
Łooo świetna jest

Cytat:
Wrzucam moje kłaczuchy z dzisiaj, dawno już tego nie robiłam, to może nie macie mnie dość. :P Nie stylizowałam niczym, spałam w leciutkim warkoczu, który się i tak rozdziabił przez noc. Rano lekko spryskałam odżywką w sprayu i delikatnie przeczesałam, bo takie zbite były. Puch na końcach i jakieś nie wiadomo co - falami to to ciężko nazwać. :< Ale jestem pocieszona - koleżanka dzisiaj powiedziała mi, że mam bardzo miękkie włosy i aż mi się miło zrobiło bardzo rzadko słyszę o nich cokolwiek miłego, więc taki komplement zawsze trochę podnosi na duchu.
Eeee no ładne kłaki masz

Cytat:
Ja w przyszłym miesiącu!
Stary 2014-03-11, 22:21   #2780
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Co to za żel masz?! rano odgniatasz? Mów proszę co i jak

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Proszę Cię, utraty 3-4 nawet 5 cm nie zauważysz jak oddasz potrzebującej

Eeee no ładne kłaki masz
koleżanka to by nas dwie uszczęśliwiła, a jeszcze jej by sporo zostało!
Dziękuję, tylko mogłyby się zdecydować, czy one się kurka falują, czy nie, bo póki co to sobie ze mnie jaja robią i tyle

Rozdanie u Bijum!

Stary 2014-03-11, 22:34   #2781
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Ja w przyszłym miesiącu!
Ty masz 25? :O Jak tak wrzucałaś fotki to byłam wręcz przekonana że masz max 20, szok w trampkach, fajnie Ci z takim typem urody, no ;D pozazdrościć. Ostatnio ogladałam jakiś film i było tam powiedziane, że kobieta ma tyle lat na ile wygląda
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 22:43   #2782
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
nie lubie Cię za te zdjęcia

A toż dlaczemu?
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 22:45   #2783
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Isany prof. można dawać jako b/s, tylko pamiętaj, że mają keratynę, nawet "oil". Nie ma tylko do farbowanych. Ale są dość lekkie ogólnie w moim odczuciu.
Ja się zastanawiam nad eksperymentem kiedyś - kropelka oleju do porcji szamponu Barwy, który mnie podrażnił. Ciekawe czy to by coś dało.
Moje kochają keratynę
Ja bym wywaliła coś co mnie podrażniło.

Cytat:
Napisane przez AgusiA753 Pokaż wiadomość
Co do włosów to cały czas od babci słyszę, że za chwilę łysa zostanę, i że ten chłop jeszcze tak ze mną wytrzymuje. A ćwiczenia? Po co mi ćwiczenia, przecież i tak nic nie dają, głupoty jakieś mi w głowie.

Cytat:
Pierwsze zdjęcie po wypadaniu...a drugie zdjęcie przed wypadaniem,dokładnie 2 tyg.po porodzie.Zdjęcie 3cie przed ciążą.No nie mówicie,że nie widzicie różnicy.
Piękna dziołszka z Ciebie i piękne włosy. Wierzę że schudły po ciąży, i jak powiedzialas to W-I-D-Z-E, ale tak normalnie przy kreciołach to tego nie widac Wiadomo, ze włosy krecone mają różne dni, roznie się układają, nie pomyślałabym po tych fotkach ze jest ich mniej, GDYBYŚ nie powiedziała.

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Zupełnie nie widać różnicy , u mnie jesszcze takiego wypadania strasznego chyba nigdy nie było i niestety u mnie widać różnicę

1 zdjęcie sprzed 2 lat chyba
2 zdjęcie sprzed 2 miesięcy
3 zdjęcie z wczoraj
U Ciebie za to niestety różnica kolosalna ;-(
do lekarza marsz. Tarczyca badana?

Wiesz co - po co farbnelas siena czarno - tak pomyślalam o tej farbie. nie dość że te w brązie ladniejsze były, to czy jeszcze w czarnych nie ma jakiegos szkodliwego czynnika ppd czy coś? Może to to??

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Tyle piszecie o tym wypadaniu, walce o odrost... Przyczynach, środkach, odzyskiwaniu...
A może pora się pogodzić, że ... "starość nie radość" :-D ???
Tak w sumie to chyba normą jest, że im człowiek starszy, tym gorzej wygląda ;-). Włosów to też dotyczy. I raczej nieczęsto spotyka się starsze kobiety z burzą pięknych włosów (choć sama ostatnio właśnie taką widziałam, piękne, siwe, kręcone do łopatek, tylko trochę spuszone). Ale to bardzo nieliczne wyjątki. W większości choroby, zmiany hormonalne, starzenie organizmu - top jednak utrata również włosów. Może po prostu trzeba się z tym pogodzić, a nie ciągle walczyć i frustrowac nierówną walką z czasem? Raczej żadna z nas nie wróci do wyglądu i gęstości z okresu nastoletniego. Ot, walka z wiatrakami.

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
No to przywaliłaś siostra!
Tak - to po trzydziestce istne próchno i mogiła, czas wybrać miejsce na cmentarzu. wspołczuję jesli tak myślisz naprawdę, będziesz miala za parę lat przechlapane. Posypiesz sie najpierw psychicznie, wiec z tym walcz z tym ile sił Ja mam w pracy "kolezankę" 57 letnią, ktorej to wiek poznałam po wypełeniniu dokumentow i moja szczeka wywindowała w dol. Jest aktywna cholernie i żadnych botoksow nie miała.

Cytat:
Ja tam uważam, że teraz mam bardziej zadbane włosy i lepsze niż za cielęcych latek, a to było już jakiś czas temu
No to przeczysz teorii Macki

Cytat:
Wiek metrykalny a biologiczny to dwie różne rzeczy.Jak kobieta super dba o zdrowie,odzywia się dobrze i ma dobre geny to może przeskoczyć swój wiek.Same zobaczcie.To moja kuzynka 49letniato zdjęcie sprzed 2ch lat.W akutalne zdjęcie z jej dziećmi już dorosłymi bo mają po 22 i 23lata.
Kuzynka tez bossska
Jak super dbacie o swoje zdrowie?

Cytat:
To samo tyczy się kobiet ,które rodziły.Młode dziewczyny 18letnie czasami wyglądają gorzej niż kobieta,ktora urodziła dwoje dzieci.Ja urodziłam jedno ale ani rozstępów nie mam ani cerulitu ani brzucha do kolan..Po ciązy nie zrobiłam ani jednego brzuszka.Moja kolezanka tak samo.Obie wyglądamy jakbyśmy nigdy nie rodziły i obie nic nie robiłyśmy specjalnie.I takie stereotypowe myślenie mnie wkurza.Młode dziewczyny myślą,że kobiety 30-40letnie są wrakami.Sorry ale niejedna 20latka przy mnie wygąda żle.Nie piszę tego,żeby się chwalić ale dlatego,żeby dać świadectwo temu,że jak się chce i zadba to można wiek przeskoczyć.Ja od 18tego roku zycia jem mnóstwo przeciwutelniaczy,nie wypaliłam nigdy ani 1 papierosa i dbam o siebie.Znam niejedną 20latkę zapuszczoną przez papierosy,alkohol,imprezy i myślą,że są młode,fajne.A gdzie tam.Samemu można sobie zrobić ,,kuku''.
Popieram, popieram, popieram!
Ja tez z tym walczę tzn ze sterotypowym mysleniem, jak wejdzesz na mamusiowym i napiszesz ze nie masz rozstępow i wygladasz lepiej niż kiedyś to niektore nie chcą uwierzyć. Wiesz dlaczego? Bo większosci nie chce się nic ze soba zrobić, nawet czasem umyc wlosów...

A tak btw jak u Ciebie ze spaniem? Bo u mnie jest z tym problem ewidentnie, ktory mi trochę psuje moj pro-zdowotny wizerunek
(na marginesie - wlazlam na Twoj suwaczek - ja mam cudnego 4 letniego synka i tez jestem zdania że wyglądam nieźle, zważywszy na pewne czynniki o ktorych pisz np Macka
A i ćwicze - bo lubie

Cytat:
Wrzucam moje kłaczuchy z dzisiaj, dawno już tego nie robiłam, to może nie macie mnie dość. :P Nie stylizowałam niczym, spałam w leciutkim warkoczu, który się i tak rozdziabił przez noc. Rano lekko spryskałam odżywką w sprayu i delikatnie przeczesałam, bo takie zbite były. Puch na końcach i jakieś nie wiadomo co - falami to to ciężko nazwać. :< Ale jestem pocieszona - koleżanka dzisiaj powiedziała mi, że mam bardzo miękkie włosy i aż mi się miło zrobiło bardzo rzadko słyszę o nich cokolwiek miłego, więc taki komplement zawsze trochę podnosi na duchu.
No więc teraz słowo ode mnie - cenne, bo ja ostatnio na Ciebie "naskoczylam" - tutaj Twoje włosy wyglądają cudnie, nie wygldają na rzadkie jak na tamtych fotach. Nie wiem czym je potraktowalas - ale to im rob, naprawdę wielka różnica, nie te same

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2014-03-11 o 22:48
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 22:56   #2784
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

No więc teraz słowo ode mnie - cenne, bo ja ostatnio na Ciebie "naskoczylam" - tutaj Twoje włosy wyglądają cudnie, nie wygldają na rzadkie jak na tamtych fotach. Nie wiem czym je potraktowalas - ale to im rob, naprawdę wielka różnica, nie te same
Jejku, dziękuję Kochana! Trochę się napuszyły, zwłaszcza najdłuższa warstwa, ale po za tym to sprawcą wszystkiego jest chyba rozczesanie ich. Ostatnio też bardziej zwracam uwagę na oczyszczenie, poprzednio myłam OMO w ten sposób, że szampon praktycznie nie miał kontaktu z włosami poniżej uszu, teraz jadę je wszystkie równo szamponem i trochę im lepiej (dalej OMO, tylko troszkę technikę zmieniłam). Jeszcze nie znalazłam patentu na równe zakręcenie ich w nocy, ale jestem na tropie. Coś około warkocza to chyba będzie, dziś spróbuję spać z dwoma zamiast jednym.

Ostatnio wcale na mnie naskoczyłaś, po prostu stwierdziłaś fakt. Nigdy nie były jakoś imponująco gęste, a na tamtych zdjęciach jeszcze pozostawały niedomyte. Gdybym dzisiaj chciała jakość spiąć ich część, pewnie wyglądałyby podobnie. Po prostu muszę je dobrze układać i będą wyglądały lepiej

Co do mamusiowania i całej wypowiedzi konspiracji - nie mam się co zbytnio wypowiadać, bo dopiero osiemnastkę skończyłam, ale bardzo mi się podoba, jak pomimo domu, rodziny, dzieci, pracy i Bóg wie czego tam jeszcze kobieta pozostaje zadbaną, zdrową, pełną życia kobietą. Tak trzymać, jak się chce to wszystko się da

Dzisiaj moje marudy potraktowałam glorią pod czapką na jakąś godzinkę z kapką olejku z pestek moreli. Taaakie mięciutkie jeszcze schną, ale zapowiada się miło

Rozdanie u Bijum!

Stary 2014-03-11, 22:59   #2785
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
jakiego Ty żelu używasz?
Cytat:
Co to za żel masz?! rano odgniatasz? Mów proszę co i jak
Używam Joanny mrożącej/elastycznej.

Na ociekające włosy kładę odżywkę b/s, wgniatam, jednocześnie odciskając z wody, od razu kładę żel na takie mokre, ugniatam przez ręcznik (aaaa, złoooo, zwykły frotte), żeby je lekko osuszyć, na to daję odżywkę Ziaję oliwkową i suszę.
Suszę prawie do samego końca i natychmiast podpinam przy głowie, żeby nie mieć przyklapu. Jak tylko doschną, odgniatam i w odgniecionych idę spać (w ananasie). Rano skręt jest ciut rozluźniony, ale włosy dalej miękkie. Mnie się podoba.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 23:01   #2786
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
U Ciebie za to niestety różnica kolosalna ;-(
do lekarza marsz. Tarczyca badana?

Wiesz co - po co farbnelas siena czarno - tak pomyślalam o tej farbie. nie dość że te w brązie ladniejsze były, to czy jeszcze w czarnych nie ma jakiegos szkodliwego czynnika ppd czy coś? Może to to??

Mam wizyte umówioną już ale najbliżyszy termin jaki był dopiero 31 marca wiec jeszcze czekać muszę. I własnie miałam robione wszystkie badania i kompletnie mi nic nie jest.

Kolor na pierwszym zdjęciu jest trochę przekłamany, bo miałam blond pasemka a reszta to mi chyba w słońcu wyjaniała bo nigdy takiego brązu aż nie mialam, na pozostałych zdjęciach to moje naturalki kompletnie niefarbowane. A jak kiedys farbowałam to tylko henna no i raz rozjasniaczem te blond pasemka.
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 23:08   #2787
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Piękna dziołszka z Ciebie i piękne włosy. Wierzę że schudły po ciąży, i jak powiedzialas to W-I-D-Z-E, ale tak normalnie przy kreciołach to tego nie widac Wiadomo, ze włosy krecone mają różne dni, roznie się układają, nie pomyślałabym po tych fotkach ze jest ich mniej, GDYBYŚ nie powiedziała.

Jak super dbacie o swoje zdrowie?

Popieram, popieram, popieram!
Ja tez z tym walczę tzn ze sterotypowym mysleniem, jak wejdzesz na mamusiowym i napiszesz ze nie masz rozstępow i wygladasz lepiej niż kiedyś to niektore nie chcą uwierzyć. Wiesz dlaczego? Bo większosci nie chce się nic ze soba zrobić, nawet czasem umyc wlosów...

A tak btw jak u Ciebie ze spaniem? Bo u mnie jest z tym problem ewidentnie, ktory mi trochę psuje moj pro-zdowotny wizerunek
(na marginesie - wlazlam na Twoj suwaczek - ja mam cudnego 4 letniego synka i tez jestem zdania że wyglądam nieźle, zważywszy na pewne czynniki o ktorych pisz np Macka
A i ćwicze - bo lubie
Dziękuje za miłe słowa
Jeżeli chodzi o spanie to ja bardzo żle sypiam od jakiegoś czasu...Wczesniej było karmienie w nocy po 5razy bo miałam głodomora ,jak już odespałam karmienie to kłotnie zTŻ-tem nie pozwalały mi spac.A jak zasnę to mam koszmary:/.Nie zawsze ale często.W tym tygodniu spałam dobrze ale cały styczeń to tak mpo 2,3 godziny w nocy.Teraz jest lepiej.
Nie robię nic specjalnego,jem zdrowo,duzo warzyw,owoców,piję zieloną herbatę od dawna,jem żeń-szeń od 14lat,piję pokrzywę,bilobil lecytynę też od 14lat.Nigdy nie paliłam i jak piję to przeważnie wino czerwone.Nie imprezuję,nie przebywam z zadymionych miejscach,no i używam kremów przeciwzmarszczkowych od bardzo dawna.
Co robi kuzynka?Wiem,że ćwiczy dużo i prowadzi zdrowy tryb zycia bo jej mąż jest prof. medycyny.Kiedys ciotka zrobiłą bigos i wystawiła na balkon,stał tam ze 2 dni.Mąż kuzynki zobaczył i powiedział,,proszę to usunąć''.On tylko świeże,zdrowe....

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-03-11 o 23:14
Stary 2014-03-11, 23:11   #2788
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Używam Joanny mrożącej/elastycznej.

Na ociekające włosy kładę odżywkę b/s, wgniatam, jednocześnie odciskając z wody, od razu kładę żel na takie mokre, ugniatam przez ręcznik (aaaa, złoooo, zwykły frotte), żeby je lekko osuszyć, na to daję odżywkę Ziaję oliwkową i suszę.
Suszę prawie do samego końca i natychmiast podpinam przy głowie, żeby nie mieć przyklapu. Jak tylko doschną, odgniatam i w odgniecionych idę spać (w ananasie). Rano skręt jest ciut rozluźniony, ale włosy dalej miękkie. Mnie się podoba.
Dziękuję za instrukcję Chyba muszę wymienić żel jak się odkuję z kasą, bo ten mój kompletnie mi nie służy. Ja niestety nie mogę suszyć włosów rano, a po nocy przeważnie wyglądają nieciekawie, jak nałożę na wilgotne dużo żelu, żeby noc przetrwało, to rano straszny przesusz. Więc póki co szukam fryzury na noc, która je ładnie poskręca, a rano przeważnie utrwalam to pianką i odrobiną żelu, wtedy jest jeszcze w miarę ok.

Rozdanie u Bijum!

Edytowane przez bijum
Czas edycji: 2014-03-11 o 23:15 Powód: znalazłam na KWC ;)
Stary 2014-03-12, 00:05   #2789
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
No może masz i rację, może też przestanę się aż tak przejmować
ej no ale włosy mają być dla Ciebie a nie ty dla włosów. Możesz dać im to co fajne ale kurcze bez przesady. Np. moje włosy nie wyglądają źle po SLS, nawet sądzę że lepiej bo trochę mają więcej lekkości. Po myciu odżywką też było fajne ale wystarczyło 2 miesiące i przekonałam się że to nie to

Cytat:
ja skończę 20

---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ----------

Cytat:
hahahha też używam zwykłego ręcznika frotte bo zgubiłam mój z mikrofibry i kompletnie nie wiem gdzie jest

koszulkę mam tak podartą że szok więc zostaje mi na szybko frote ale szybciej schną przynajmniej a co zauważyłam ze stylizatorem schną 4-5 h bez 2-3
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 07:20   #2790
Curly81
Wtajemniczenie

Ja odciskam włosy w starą bawelniana podszewke od poduszki.moje włosy bez żadnych odzywek schną bardzo szybko. Wystarczy,ze nałoże b/ s i juz godzinę dluzej..
Zamówiłam olej z pestek dyni i sezamowy do sałatek ale cos mi sie wydaje,ze polowe zużyje na wlosy.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-03-12 o 07:33
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości