|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Jola, nie pisałam, że mam urodziny. Jakoś tak się tym zwykle nie chwale. Dziękuję za życzenia :-*
|
![]() ![]() |
![]() |
#3902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdradliwa pogoda - ale jak masz juz antybiotyk to niedlugo powinnas sie lepiej czuc ![]() i bardzo dobrze, ze wozisz ja w tym pierwszym foteliku ![]()
![]() |
#3903 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tą miną to jest dobre- Kubcio też jak wsadzi palucha w coś to jest zniesmaczony taki. Kiedys wsadził w jedzonko z puszki dla kotów i się paplał w tym a minę miał nieziemską ![]() Cytat:
![]() A jak samopoczucie? Który to już tydzień? Kiedy płeć poznasz? Cytat:
Heh no ja też nie mogłabym...bom strachliwa. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Bardzo ładne ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Oby się nie zaraziła ![]() Pani, nie mogę z tego tortu- wyglądał re-we-la-cy-jnie!!!! No i wielkie ![]() ![]() Kwiatuszku ![]() ![]() ------------- Ja dziś ogarnęłam mieszkanko, bo mieli rodzice wpaść no ale mama ma katar, więc wolimy nie ryzykować. TŻ u lekarza, Kubcio śpi a ja odpoczywam. TŻ przywiezie obiad, robi się też fasolka na kolację i jutrzejszy obiadek ![]() Zrobiłam też przegląd rzeczy, które sa już dobre na Kubusia i wyprałam - ile tego jest ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3904 |
Zakorzenienie
|
JolanT dużo zdrówka dla Ciebie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3905 |
Zakorzenienie
|
Demeter nic nie mów o praniu, mam wrażenie, że u mnie pralka chodzi non stop..... W ogóle ja się chyba trochę wykańczam na własne życzenie poziomem higieny..... Pisałam kiedyś, że Z miała straszne brzuszne historie po urodzeniu, z mlekami milion kombinacji, bardzo ostrożne włączanie wszystkiego itp.itd..... Żarcie miało być sterylne praktycznie... Koło 10 m-ca jej super lekarka, której ufam na milion% powiedziała mi, że mogę spróbować przestać gotować butelki, ale żebym od razu nastawiła się na to, że będzie bieguna przez tydzień - dwa.... Więc co zrobiła scarlett?? gotuje je nadal.....
![]() ![]() A z tym praniem - piorę nadal osobno, tzn. nasze jakieś mało przybrudzone rzeczy wrzucam z Zosi, ale piorę w jej proszku, osobno białe, osobno kolory, nasze białe i kolory, potem ręczniki, potem pościel..... Mogłoby to szybciej schnąć, te suszarki stojące non stop mnie wkurzają, bo już muszę prać kolejne, a poprzednie jeszcze nie wyschło.... Kupiłabym więcej ciuchów, to rzadziej bym mogła prać te Zosiowe, ale kasy szkoda, np. mam 5 piżamek, zmieniam codziennie, no to min. 2 x w tygodniu muszę prać..... Łudziłam się, że do powrotu do pracy rozpracuję jakiś perfekcyjny system na wszystko, a g z tego jest ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Co do tortu Pani to też się nabrałam, że zegar prawdziwy ![]()
#3906 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłyśmy
![]() ![]() O. nie spała cały dzień tj. od 6.00 rano ![]() ![]() kaszy na noc nie zjadła ![]() ![]() jak ogarnę się troche i wyprasuje chłopu gajerek (zapomniałam go oddać prasowania ![]() ![]() to poczytam co tam naskrobałyście przez dzień ![]()
#3907 |
Zakorzenienie
|
Bleeeee, zeżarłam jakieś warzywa na patelnię z mrożonki, bo nie miałam już co na obiad zjeść, a nie chciało mi się leźć do sklepu, ale to niedobre było, brzuch mnie boli i niedobrze mi
![]() TŻ przybył i wybył, kichowaty dzień, ostatnio jednak same takie ![]() ![]() ![]() coś fajnego z innego wątku https://www.facebook.com/photo.php?f...levant_count=1
#3908 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() warzywa na patelnie bleee ![]() Dzieki za odpowiedzi w sprawie fotelika ![]() A do nas przyszło dziś lego, w zasadzie jeden klocek ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3909 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i bardzo fajniaste zakupy. brałabym ![]() ![]() ![]() osłabiasz mnie.... aaa! dziś o tym kminiłam... ostatnie 3 dni Michał chadzał na spacery z dziadkami. i 3 razy wracał na rączkach. także nigdy specjalnej sielanki nie miałam na spacerze, a dzis to w ogóle szał ![]() ![]() i myslałam, jakie dzieci różne. mają inne termostaty, inne upodobania, inne gusta... i że Zosia Scarlettówna to złote dziecko i w jakiejkolwiek spacerówce byłaby wciąż złota ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() hehe, tak naprawdę to był oszołomiony. nie wiem czego się spodziewałam ![]() ![]() On uwielbia albumy ze swoimi fotami (chyba sobie myśli - ale ten cykl książek ma zajefajnego głównego bohatera ![]() ![]() o jaaaaaaa... znów wychodzi żem fleja... ja gdzieś co trzy-cztery dni.... Cytat:
![]() ![]() oszalałammmmm!!!!!!!!!!!! dawaj linka Kobitoooo! T. "zarobił" na urodzinach, więc chwilo trwaj ![]() Janek ma fryzurę przedszkolną. serio. Pomijając moją zazdrość ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Zadomowienie
|
Scarlett, ja tez zmieniam codziennie ale Kinga ma z 10 pizamek wiec luz. Pościel nasza i Kini zmieniam co sobotę- no ale to juz ze względu na podejrzenie alergii na kurz. Pralka chodzi na okrągło mam wrażenie, gorzej bo sie sypać zaczyna.
No i w dzieciowym proszku też piore. |
![]() ![]() |
![]() |
#3911 | |||||||||||
Wtajemniczenie
|
Scarlett cudne ciuszki
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no dokładnie !! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() śliczne ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() łał ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3912 |
Rozeznanie
|
hejka
próboje nadrobić na telefonie ale sie da bo co troche przeczytam to sie pojawia nastepna strona i tak przez cały dzień mam 5 stron jeszcze ![]() my po urodzinach dla znajomych, troche wczesniej ale poźnije moge nie miec czasu, na dodatek jedni sa na wyloci z drugim dzidziusiem i nawet w ten weekend co bedzie moze juz sie rozpakuja a tez chciałam zeby sie pojawili ![]() młody dostał fajne prezenty i nikt nie zapomniał o młodej, od kazdego dostała małe upominki takze super ![]() żarcie się udało, nawet mi tort wyszedł jadlany, moj pierwszy w zyciu ![]() chciałam poodpisywac o jedzeniu twardszych rzeczy i o innych sprawach ale to w nastepnym wejsciu bo mi wrzaskun wisi u spodnicy ![]()
#3913 |
Zakorzenienie
|
alliw a co to za gigantyczny klocek?
![]() ![]() bzinka ja mam podnozek podniesiony, tam po bokach (tak bardziej pod spodem) sa takie przyciski - ustawiasz podnozek poziomo i przesuwasz przycisk w strone wozka (od siebie), i tak sie blokuje po obu stronach.
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-03-11 o 19:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
MBZ♥
|
Oliwka po pierwsze to baty dla TŻ za ten tekst
![]() A po drugie, które conversy kupiłaś? ![]() Pozostałe butki też super ![]() Anika ja to bym wpadła do mohito ![]() Zosia też nie zjadła kolacji-powiedziałam Jej, że jak w nocy zgłodnieje to sama sobie idzie zrobić mleczko ![]() ![]() Moderna ale słodko ![]() Villqa cieszę się, że imprezka udana ![]() Alliw, oooo ![]() ![]() ![]() Też się dziś rozkoszowałam odgłosami natury na spacerku ![]() Jolu ![]() ![]() Demeter może u mnie posegregujesz ciuszki? ![]() Scarlett, u nas też pralka na okrągło chodzi ![]() ![]() ![]() Trolla super, że Goście pomyśleli też o Córeczce ![]() Pani, e tam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja białe osobno, kolory jasne i ciemne razem z tymi chusteczkami właśnie, zwłaszcza jak podejrzewam, że coś farbuje... no właśnie, ble, za lenistwo spotkała mnie kara... sraczkę mam jak nie wiem co i brzuch mnie boli jak cholera ![]() ![]() a co to za kloc? pudło na klocki? Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no ja też się łudziłam, ale przestaję się łudzić, zwłaszcza jeden stanik co kosztował już stanikową fortunę bardzo lubiłam i się łudziłam, ale biust kipi z niego i fiszbiny się wbijają więc sorry, nic z tego. Ty jeszcze karmisz, ja ostatni raz laktatorowałam się z 4 m-ce temu, myślałam, że może się cyc skurczy, ale nic z tego ![]() oj tam fleja zaraz mi się też spodobało, pudła na klocki nie mam, no ale klocków póki co też nie... Cytat:
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Zmowa Zosiorów? Sabat czarownic? Z wychlała 60ml, ryk i tarcie oczu, to walnęłam do wyrka w śpiworek i papa. Tatuś będzie się bujał z nią w nocy.
![]() |
#3916 | |||
Zakorzenienie
|
hejo
![]() przelatuje was tak co nie co po łebkach od tyłu ![]() zdróweczka dla chorowitków zycze ![]() ![]() Wszystkie inne fotki tez cudne Byou- Zosia juz tak na letniaka tak ciepło u was? ja sama nadal w zimowej kurtce i kozakach chodzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My dzis mielismy taka noc tak płakał no ale to tak strasznie i żałośnie i nic nie chciał ani wody ani mleka i płakał przytulony aż po północy dałąm mu przeciwbólowy i dopiero usnał obok mnie przytuliłam go i razem spaliśmy czyli chyba musiało go cos bolec bo chyba syrop zadziałał, ale nam lekarka mowiła ze widac ze idą kolejne zeby a ja jestem ciekawa, proszę napisz mi co szykowałaś do jedzonka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3917 | ||||
Zakorzenienie
|
Ja trdycyjny robiłam na roczekj-mięso i sos pomidorowy,ale czasem dodaje zielony groszek, szpinak, lub co mam w lodówce
![]() Cytat:
![]() U nas też były kwiatki i czekoladki sla wzystkich Pań ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Czytam dalej... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy myślałyście/rozglądałyściesię, a może mamusie które mają starsze dzieciaczki mają godne polecenia foteliki rowerowe ?
http://www.rowerystylowe.pl/p-3770/p...rowy-yepp-mini I Pytanie do Nestelle już dawno miałam pytać: Ninka chodzi do przedszkola i tam dostaje jedzonko czy sama nosi? Pytam dlatego ponieważ zastanawia mnie bardzo czy są takie sytuacje że dzieci dostajś np. na deserek danonka i wtedy co? Ninka nie je siedzi głodna czy dostaje coś innego? Ja jakiś czas temu mało zawału nie dostałam jak mi mama powiedziała jakie obecnie mają podwieczorki, deserki w przedszkolu państwowym. To że w prywatnych takie cyrki to wiedziałam już dawno ale myślałam że w państwowych jednak mają jakieś normy, ale jednak nie danio, monte, chrupki itp. ręce opadają. ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- BYou ja mam zwykłe białe blanc optical
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-03-11 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | ||||||
Zakorzenienie
|
(zakupy stacjonarnie robie w disel , pinko , cos, stefanel patrizia pepe , liu lo, guess ... w tym ostatnim jest już nowa kolekcja dzinsow -swietnie leza , w dieslu niedawno kupiłam kilka par boyfrendow(uwielbiam) a teraz rurek .
w reszcie sklepow kupiłam "góry "-bluzki itp. Napalam się na bluzki od Kupisza . buty na razie kupiłam w loft37 i trampki armaniego . ogolnie tłumaczy mnie tylko ze kupuje tzw,bazy .na dłuższy czas . nie lubie raczej sezonówek. a i czasem zajrzę do zary czy massmo dutti ... wszystkiego wymieniac nie będę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() już ociupinkę rozumiem . tak okruszeczke . ciężko . Cytat:
![]() ciężko się nawet o tym myśli co przezyłas . Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() następny biedulek ,zdrowka ![]()
![]() |
#3920 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() CUdny JAnek z klockiem ![]() Cytat:
![]() A co do prania. to chwalę Tatę za zrobienie suszarni na poddaszu...JEdno nie zdazy wyschnąc juz kolejne... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
Zakorzenienie
|
nestelle dzięk
![]() ![]()
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-03-11 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3922 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. ![]() Cytat:
zorganizowana nie jestem raczej ale nerwowa tez nie a na pewno nie z takich powodow jak imprezy... Przyjmuje Twoją wersje ![]() Cytat:
![]() niestety nie ma cudów .niestety .... ![]() no właśnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja tez mam mnóstwo prania -no ale my w 5 ,do tego dzieciaki treningi ,tz tez ,i baseny -to wiadomo ze więcej wszystkiego . No ale piżamki dzieci maja na 2 noce . Cytat:
![]() tez mamy takie pudła. ale J ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się cały czas zastanawiam ile te tyłem zajmują miejsca, bo chyba więcej niż te przodem ![]() ![]() ![]() _________ Scarlet - bo wcześniej mi nie zacytowało, albo przeoczyłam cytat. Mój J. też daje sobie wejść na głowę, na basenie dzieci zabierają mu piłki z rąk a on je po prostu wypuszcza i oddaje, Kacprowi Klementyny niczego nie zabrał chociaż podobało mu się kilka rzeczy, za to Kacper dość asertywnie odsuwał od J. co ciekawsze zabawki ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3924 |
Rozeznanie
|
Witam drogie MAMY....z chęcią bym dziś z Wami popisała bo jest o czym: staniki, ciudry nowe na wiosnę, foteliki i urodzin J. ale zaraz padnie bateria mi ( może i dobrze ) a ja musze dokończyć wklejać zdjęcia J. do albumu - dodam, że album kupiłam na gwiazdkę i od tamtej pory nie mam czasu ani weny do zrobienia tego - mobilizacją są urodziny J. w sobotę i goście i może w końcu pokażę swoje dzieło
![]() skończyłam swoje ulubione prasowanie, tż ukołysał córę spać po pierwszym szybkim przebudzeniu i może uda mi się jeszcze coś zrobić ![]() dobrej nocki wszystkim życzę ![]()
#3925 |
Zakorzenienie
|
powiecie zaraz, że ja brudas, ale piżamę J. ma na tydzień
![]() ![]() która pisała o promocji na mleko hipp3? na moją kartę rossnę nie działa ![]() spacer przetrwaliśmy, pod koniec ciężej bylo, ale wytrzymaliśmy ponad 1,5 godz, zawsze to lepiej i fajniej niż w domu. założyłam skarpety zamiast jakichkolwiek bucików i nawet fajnie to wyglądało, ale ciągle mam wrażenie, że jednak mu trochę zimno w te stopy (koca nie mieliśmy żadnego). dobrze, że moja mama tego nie widziała bo na zawał by zeszła. potrzebuję pomocy w zmodyfikowaniu menu J., brakuje mi pomysłów...... teraz wygląda to tak: 6-200ml mm, 9.30-kasza mleczna owocowa na 150ml wody, 13-obiad zupa wielkości słoiczka 220-250g, 16-owoce, kisiel, jogurt z owocami, ok 190g, 19-kasza holle na 170ml mm. Wydaje mi się, że za dużo kaszek dostaje... J. jest papkowy, nie jada jajek, bardzo ciężko idzie nam nauka jedzenia, więc i wybór niewielki, ale co można zmodyfikować? chciałabym kaszę na śniadanie czymś zastąpić tylko czym? kanapki nie zje, może pół kromki chleba z serkiem jakimś, wędliny nie zje raczej, taką porcją się nie naje. |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogole to Ty nie narzekaj na cycki - tylko dawaj chociaż pół . ja chętnie przyjmę rozmarek albo 2 .... ![]() Cytat:
serce pęka jak dziecku co sjest . i tak płacze .i nie można pomóc .i nie wiadomo co to właściwie..... ja robiłam udka indyka (wielkie to jak od dinozaura ![]() ![]() Cytat:
no to tez biedny Kacperek . widze ze dzieci co niektóre tez takie akcje przezywają .... biedactwa . Cytat:
kucharki gotują wszystko . na podwieczorki są owoce ,warzywa ,budynie ,kisiele,kanapki ,pizerinnki , ciasto drozdzowe z owocami się zdarzy .Ninka nie może jesc zbyt dużo nabiału -wiec budynie odpadają . kisielu nie lubi . je posiłki w przedszkolu -sniadani ,obiad ,podwieczorek . nie jest to kuchnia wpełni moich zasad ale jest dobrze . i można zastrzec czego dziecku nie dawac . wiec Ninka ma zastrzeżone aby nie dawac budyniow,kisielow,sosów , zbyt dużo mleka .aby nie zmuszac do jedzenia nawet jeśli odmowi całego posiłku . Kilka razy w roku zdarzają się słodkości -więcej na dzień dziecka, na swieta .... no i zajecia gdzie przedszkolaki pieką ,gotuja ...sałatki ,pizzeitp a także ciasteczka a potem jedza to na podwieczorek . co do fotelików rower. kiedyś uzywalismy z kubą (nadal pewnie jest gdzies w garażu). jednak jak się dowiedziałam na nasze drogi nie ma odpowiednich fotelików dla maluchow . kręgosłup na tych naszych dziurach ,chodnikach itp. dostaje ostro popalić . także odpuściliśmy . Cytat:
![]()
![]() |
#3927 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ktoś u mnie na blogu wkleił ciekawy link do artykułu, przeczytaj sobie http://www.edziecko.pl/rodzice/1,793...zyczepka_.html
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki ![]() ja uzywac nie będę. a tak sobie jeszcze przypomniałam: Oliwka - ja kilka lat temu miałam szał na melisski , do teraz zostało pare par -balerinki , sandałki, obcasy ,koturny. fajne tylko jednak pachna czy nie -noga i tak się poci w tym .jeden plus ze można umyc -wytrzeć i gotowe . Fotelik samochodowy - my nadal w pierwszym . ale każdy który kupowałam(nieliczac pierwszego wlasnie) -mierzyłam . Lidl -u nas już dziś rano pampkow 5 nie było .zostało pełno 3 i 4 . Ja dziś focha strzeliłam tztowi - bo w końcu ile można się prosić o ruter .... Efekt -jutro będzie ,tzt sciągnał fachowca ![]() Wybyłam dziś rano z domu ...wróciłam o 19 . R spokojny ,grzeczny ,spiewajaco-gadający ![]() ![]() Ogladałam,przymierzałam także R buty .znalazłam emelki ale okazało się ze trudno z rozmiarem . i wzor mi się nie podobal .ale faktycznie mięciutkie ![]()
![]() |
#3929 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Zadomowienie
|
hej
dziś nie zamelduję, że zyję, bo sama nie wiem ![]() tylko do północy K.budził się 8 razy z płaczem ![]() najchętniej przeleżałby z cyckiem całą noc. mam gorączkę i prawie nie spałam chłop też chory ---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:22 ---------- Wszystkiego najlepszego dla Florka i Tomka ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.