Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-12, 06:48   #811
martorka
Rozeznanie

GG do martorka
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
ag ale sie nastrachalas przed cieciem
za opis i dla tzta, ze tak fajnie ogarnal sytuacje

teqiba ogromne gratulacje
rzeczywiscie Kacperek dlugi, ciekawe po kim

Ja po wizycie, na szczescie ktg i wszystko inne ok i nie mam nic ciekawszego do powiedzenia noo moze tylko tyle, ze 1 raz potwierdzil plec a moja waga wola juz o pomste do nieba +13kg
Przestan moja waga prawie 20+ wiec luuz
A Kacperek taki dlugi, i wez to kupuj ubranka na 56

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Martorka za wózek

Melduję po wizycie: Pessar ściągnięty rozwarcie 2 cm glowka malego napiera, także w każdej chwili mogę rodzic jeśli nie to 20 marca mam na IP sie zglosic

Wysłane z telefonu...
Czyli

Cytat:
Dobry :-*

Wysłane z telefonu...
A no Dobry ide dzis na badania ostatnie, a taka glodna jestem, ze zaraz padne. Jakis mam dobry humor, chociaz musze na zajecia isc i w ogole... Ale co tam wazne ze slonce swieci
Milego dnia laski

Nadzwyczajna oby szybko sie rozkrecilo!
Stary 2014-03-12, 07:40   #812
nadzwyczajna
Rozeznanie

No u mnie na razie bez zmian. Troche zeszło jeszcze krwi. Bóli nie mam jako takich. Cos tam mnie ćmi ale to raczej dyskomfort niż bol. No może jakbym okres miała dostać za 2 czy 3 dni.
Zobaczymy co powie ordynator. Moj gin bedzie dopiero we wtorek. Gdyby byl to moze by mi tam cos przyspieszyl a tak bede kwitnac az samo sie ruszy.
Wczoraj dziewczyna z mniejszum opuchnieciem miala wywolany i miala o tydzien mniejsza ciążę.
Moja tesciowa sie wscieka ze ze mna czekają az cos zlego sie zadzieje.
Mowi:dziecko duze donoszone, cukrzyca, puls,puchniesz tak ze pielegniarki sie zlatuja ogladac a on czeka nie wiem na co.
Trochę racji ma.
Ale skoro czop juz mnie opuścił to moze jednak urodze bez wywoływania.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 07:50   #813
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
No u mnie na razie bez zmian. Troche zeszło jeszcze krwi. Bóli nie mam jako takich. Cos tam mnie ćmi ale to raczej dyskomfort niż bol. No może jakbym okres miała dostać za 2 czy 3 dni.
Zobaczymy co powie ordynator. Moj gin bedzie dopiero we wtorek. Gdyby byl to moze by mi tam cos przyspieszyl a tak bede kwitnac az samo sie ruszy.
Wczoraj dziewczyna z mniejszum opuchnieciem miala wywolany i miala o tydzien mniejsza ciążę.
Moja tesciowa sie wscieka ze ze mna czekają az cos zlego sie zadzieje.
Mowi:dziecko duze donoszone, cukrzyca, puls,puchniesz tak ze pielegniarki sie zlatuja ogladac a on czeka nie wiem na co.
Trochę racji ma.
Ale skoro czop juz mnie opuścił to moze jednak urodze bez wywoływania.

Oby ruszyło szybciutko!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 07:52   #814
JustiLbn
Raczkowanie

Witam się z rana, z dzieckiem na klacie
Noc nawet spoko. Budziła się co godzinę , dwie, ale po jedzeniu zasypiała, więc nie jest źle. Pobudka była o 5 rano.
Delicol zaczął pomagać
Wczoraj był pediatra na wizycie patronażowej i Alicja się darła konkretnie Ale uspokoił mnie i zaczynam dietę rozszerzać, wczoraj zjadłam zasmażane na maśle buraczki Do tej pory jest ok, a mała kupkę zrobiła i rano takie bąki sadziła, że męża obudziła, bo myślał, że to ja
Cytat:
Martorka za wózek

Teqiba GRATULACJE

Asienka

Magduś dobrze że to nie cholestaza :-*

Melduję po wizycie: Pessar ściągnięty rozwarcie 2 cm glowka malego napiera, także w każdej chwili mogę rodzic jeśli nie to 20 marca mam na IP sie zglosic

Wysłane z telefonu...
Kciuki dla Ciebie, już niedługo zaznasz tego szczęścia. Należy Ci się po tym co przeszłaś

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Nie moge uśpić Mikolaja chyba od 19 dupe juz przebieralam z 5 razy, karmiłam jeszcze więcej, lezal chwilę na brzuszku zeby go nie bolal i nic
Sprzedalam go na razie mojemu tacie i sie schowałam w lazience zeby sie wykapac.

A stosujesz sposób wyciszania? Mi koleżanka poradziła, bo Ala też nie spała. Teraz kąpiemy o 19-19.30, cała toaleta, robię jej masaż brzuszka i kładziemy się do łóżka. Mąż gasi TV i światło, zapalam lampeczkę i mąż wychodzi sobie pograć. Ja ją karmię, czasem nawet z 2 piersi, odbijam i zasypia gdzieś koło 20.30. Oczywiście nie było tak od razu, gdzieś po tygodniu się przestawiła. Potem śpi do 23.30 , a ja razem z nią. I dalej karmienia etc. aż do 5 rano.

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Witam na szybko i melduje juz z domku! Dzis popoludniu dostalysmy wypis!! Jest ciężko ale nikt nie mówil że różwoo będzie Tż pomaga ja "tylko: karmię. Z karmieniem masakra.. Pogryzione czym zebow tam nie widz sutki (smaruję mascia ale nie zdarza sie zregenerowac) No i mam wrazenie ze cala brodawka to jeden wielki siniec.. Ale mam nadzieje wygrac walke o kp. W szitalu naprawde te panie w fartuchach pomogly przy karmieniu. jak slyszaly ze mala placze to przychodzily i pokazywaly jak przystawiac i pomagaly bo za huhu mi to nie szlo i pozycji znalesc nie moglam.. Dalej nie jest idelanie ale jakos radzimy.. Porod opisze w wolnej chwili... Mam nadzieje ze jutro sie ogarne w domu i znajde czas
No i fotki Monisi

Jeju ile mam nadrabiania..
Jeszcze nawet nei weim której gratulowac porodow..
Witaj kochana, ale śliczna córcia, jak się uśmiecha, cudo Mimo, że mam swoją , to dalej się rozklejam nad cudzymi dzieciaczkami.
Co do KP to z czasem się rozkręci . Ja mam 3 tygodniowe dziecko i dalej mnie palą sutki. Smaruj między karmieniami swoim mlekiem i daj mu wyschnąć. Jak najczęściej wietrz piersi i na razie nie zakładaj stanika po domu. Stanik uciska gruczoły i spłaszcza sutki. Najlepiej po tygodniu karmienia dopiero założyć.

Cytat:
Teqiba, gratki :thumbup::thumbup::thumbu p:

A ja wlasnie sie przebudzilam z mokrymi majtasami. Zaczyna odchodzic mi czop. Jest podbity krwia, troche czerwony troche jakby w braz. Pielegniarka kazala mi zalozyc wkladke i obserwowac. Zmienilam majtki i leze. W sumie zastanawiam sie czy wody mi sie nie sączą bo majtki mialam po prostu mokre. Ale raczej to tylko od czopu. Ale obserwujemy. Nie moge zasnac. Brzuch mnie nie boli, to raczej dyskomfort. Ale nareszcie cos sie ruszyło. Mam ochote obudzic TZta i mu powiedziec ale poczekam z tym do 5 rano jak wstanie do pracy.
Juz mnie nie puszcza skoro cos sie ruszyło. No i w ogole wg usg termin mam na 12tego. Czyzby?
Rano dam wam znac.

Kochana to już blisko! Może dziś lub jutro nawet Więc czekamy na wieści

Teqiba Gratulacje dla Ciebie

Kate jesteś pewna, że chcesz się poddać? Ja karmię już tylko piersią, ale tydzień temu miałam kryzys. Alicja płakała non stop, uspokajała ją tylko butla Ja miałam depresję, chciałam rzucić KP, ale koleżanka mnie wspierała i dałam radę. Kilka dni było ciężko wytrzymać i dokarmiałam 2 razy dziennie MM, rano i na noc. Po 2 takich sesjach mała się już najada. Ale wymagało to poświęceń z mojej strony. A mianowicie picie dużo wody, której nienawidzę, picie piwa karmelowego, okładanie piersi gorącą pieluchą tetrową, gorące prysznice piersi przed karmieniem i przystawianie ryczącego i złego dziecka na żądanie. Czasem noc to było jedno wielkie karmienie. Dodatkowo pobudzałam laktację laktatorem , metodą 7-5-3 . Nie wiem czy to wystarczy, bo mam wrażenie, że Ala za mało na wadze przybiera. Wszystko się okaże na wizycie szczepiennej.
Jednak jeśli nie chcesz karmić , to może chociaż kilka razy dziennie dawaj pierś? Albo ściągaj do butelki? Ja zamierzam karmić tylko piersią około 3 miesięcy, a potem pomału przestawiać na butelkę, bo wracam do pracy. Po pół roku mała będzie już tylko na MM i będę rozszerzała jej dietę.

Asienka213 piękna waga Ja na koniec miałam+ 17 kg, a tydzień po porodzie już nie mam 12 kg :-D Dodatkowo widzę, że same piersi z mlekiem przed karmieniem ważą kilogram .

mariolasl zazdroszczę pogody i synka, który lubi spacerować. Ale Marco zdecydowanie nadrabia stracony w szpitalu czas i jest grzeczny po to, by sobie zjednać mamusię . Jest taki malutki, a słodziutki.

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 08:01   #815
mara86
Raczkowanie

Witam!!! Kochane piękne opisy porodów! Mega wzruszające.

Ag synek prześluczny!

Teqiba za Kacperka!!

Ja leże chora wczoraj mnie rozłożyło. Strasznie się czuję ;(

Nie mam kupiuonego jeszcze wózka. Nie możemy się zdecydować jaki wybrać. Któraś pisała kiedyś, że ma jedo fyn?? Jak go ocenia? Polececie jakieś inne?

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-03-12, 08:02   #816
kate1623
Zadomowienie

Dziękuję za kolejne rady

Czbasia super że już w domu niestety zdjęcia nie widzę z telefonu :-(

JustiLbn jestem pewna że chce to skończyć Maja od początku miała problemy z lapaniem cycka i dalej ma mimo doradcy laktacyjnego i kojego uporu. Walcxylam o laktacje już tymi sposobami co piszesz i tyle z tego mam ze w nocy jest trochę wiecej. Myślę ze dużo leży w mojej psychice ze juz nie dam rady z tym dalej.
Jeszcze raz dziękuję za rady dziewczyny

Trzymam w dalszym ciągu mocne kciuki za wszystkie nierozpakowane

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 08:27   #817
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
A ja wlasnie sie przebudzilam z mokrymi majtasami. Zaczyna odchodzic mi czop. Jest podbity krwia, troche czerwony troche jakby w braz. Pielegniarka kazala mi zalozyc wkladke i obserwowac. Zmienilam majtki i leze. W sumie zastanawiam sie czy wody mi sie nie sączą bo majtki mialam po prostu mokre. Ale raczej to tylko od czopu. Ale obserwujemy. Nie moge zasnac. Brzuch mnie nie boli, to raczej dyskomfort. Ale nareszcie cos sie ruszyło. Mam ochote obudzic TZta i mu powiedziec ale poczekam z tym do 5 rano jak wstanie do pracy.
Juz mnie nie puszcza skoro cos sie ruszyło. No i w ogole wg usg termin mam na 12tego. Czyzby?
Rano dam wam znac.
trzymam kciuki mocno
Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
[/COLOR]mariolasl u was wiosna na całego, tutaj nie ma jeszcze takich kwiatów, dopiero pierwsze pąki na drzewach; super, że spacerek się udał
tak, u nas wiosna zawsze duzo wczesniej
ale tak wole
za sniegiem tez nie tesknie
Cytat:

Dziewczyny jakie schizy bez tego pessara, pól nocy coś kuło coś bolało dziwne. A mój gin stwierdził że jednak tp będzie liczyć z om czyli na 18 marca ;D
to normalne, nie martw sie, juz mozesz rodzic
Stary 2014-03-12, 08:32   #818
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
No i fotki Monisi

ale cudo!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 08:35   #819
Ela87
Zakorzenienie

Dzien dobry.

kciuki i brokuly dla nierozpakowanych

Justi za w miare spokojna noc

A ja mam pytanko, bo bede robila zakupy na gemini chyba i chcialabym kupic malej jakis lek przeciwgoraczkowy.przeciw bolowy w razie W, bo jak nam kiedys cos wyskoczy to bedzie beret, bo apteka calodobowa 20 km od nas, albo jak bede sama to juz w ogole beret, tylko nie wiem co kupic i co nadaje sie dla niemowlaka ktos cos wie?

Elunka jak tam Miki Zasnal, czy nie wiesz, bo nie odebralas go od taty i teraz spisz kiedy wracacie do pampersow?

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 08:40   #820
margo80
Zakorzenienie

Nadzwyczajna -

lenia mam, nic mi się nie chce. niech mnie któraś kopnie do roboty, bo mnie te sterty prania przysypią...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 08:40   #821
Ela87
Zakorzenienie

Mariola za pierwszy spacer. ale Marco super wyglada w wozku i ma zadowolony wyraz twarzy

Stary 2014-03-12, 08:42   #822
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

A ja mam pytanko, bo bede robila zakupy na gemini chyba i chcialabym kupic malej jakis lek przeciwgoraczkowy.przeciw bolowy w razie W, bo jak nam kiedys cos wyskoczy to bedzie beret, bo apteka calodobowa 20 km od nas, albo jak bede sama to juz w ogole beret, tylko nie wiem co kupic i co nadaje sie dla niemowlaka ktos cos wie?
dla takich maluszków to tylko czopki, nam po pierwszym szczepieniu na wszelki wypadek lekarka podpowiedziała Efferalgan (on chyba jest na paracetamolu).

Ewcia
Przemek
Stary 2014-03-12, 08:48   #823
mmhym
Zadomowienie

Dzień dobry

Teqiba, wielkie gratulacje! Dużo zdrowia dla długiego Kacperka i dla Ciebie

Cytat:
Witam na szybko i melduje juz z domku! Dzis popoludniu dostalysmy wypis!!
No i fotki Monisi
Monisia jest prześliczna za karmienie

Cytat:
No to czekamy na wieści porodówki niech się szybko rozwinie i ładnie pójdzie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
U mnie Badania ok- nie mam cholestazy, wizyta u dermatologa niewiele wniosła, potwierdzila to co myślałam czyli to ta pokrzywka, nie jest zagrażająca tylko upierdliwa. Dała mi dwie maści i tyle, podobno minie do 2 tygodni po porodzie.
Najważniejsze, że to nie cholestaza - oby maści pomogły

Ela, ja na gemini tylko to znalazłam dozwolone od urodzenia chyba http://www.aptekagemini.pl/pedicetam...uplikat-1.html pedicetamol - ale przy wielu nie jest napisane od kiedy można stosować.

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 08:48   #824
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Nadzwyczajna -

lenia mam, nic mi się nie chce. niech mnie któraś kopnie do roboty, bo mnie te sterty prania przysypią...

Chociaz ja w ciazy codziennie mialam lenia i balam sie,zemi tak zostanie, ale na szczescie jest calkoem odwrotnie

Stary 2014-03-12, 08:49   #825
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Spokojnie, daj sobie czas - przecież dopiero po 8...

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 08:51   #826
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
dla takich maluszków to tylko czopki, nam po pierwszym szczepieniu na wszelki wypadek lekarka podpowiedziała Efferalgan (on chyba jest na paracetamolu).
.

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Teqiba, wielkie gratulacje! Dużo zdrowia dla długiego Kacperka i dla Ciebie

Monisia jest prześliczna za karmienie

Najważniejsze, że to nie cholestaza - oby maści pomogły

Ela, ja na gemini tylko to znalazłam dozwolone od urodzenia chyba http://www.aptekagemini.pl/pedicetam...uplikat-1.html pedicetamol - ale przy wielu nie jest napisane od kiedy można stosować.

Dziekuje slicznie. Musze sie w cos zaopatrzy, ale mam nadzieje, ze mi sie szybko nie przyda

Stary 2014-03-12, 09:04   #827
margo80
Zakorzenienie

po szczepionkach zalecano mi też smarować miejsce wkłucia Altacetem w żelu.

Ewcia
Przemek
Stary 2014-03-12, 09:05   #828
asienka213
Wtajemniczenie

zadna nie urodzila

Cytat:

Dziewczyny jakie schizy bez tego pessara, pól nocy coś kuło coś bolało dziwne. A mój gin stwierdził że jednak tp będzie liczyć z om czyli na 18 marca ;D
a czemu mu sie nagle odmienilo na kiedy masz z usg ??
teraz sie juz nie martw zadnymi kluciami, mozesz rodzic

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
A Kacperek taki dlugi, i wez to kupuj ubranka na 56
no dokladnie, ciekawe czy teqiba zdazy go ubrac w jakies 56

powodzenia na badaniach

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Noc nawet spoko. Budziła się co godzinę , dwie, ale po jedzeniu zasypiała, więc nie jest źle. Pobudka była o 5 rano.
Delicol zaczął pomagać
Wczoraj był pediatra na wizycie patronażowej i Alicja się darła konkretnie Ale uspokoił mnie i zaczynam dietę rozszerzać, wczoraj zjadłam zasmażane na maśle buraczki Do tej pory jest ok, a mała kupkę zrobiła i rano takie bąki sadziła, że męża obudziła, bo myślał, że to ja
za walke i sukces, coraz lepiej wam idzie

Cytat:

to tylko czopki A nie chcesz pediatry spytac jakie by polecal ?? Ja to bralam zawsze recepte od pediatry na czopki, zebym mialam w razie potrzeby, no tylko ze u nas z recepta dostaje sie za darmo

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 09:10   #829
Ela87
Zakorzenienie

u pediatry bedziemy dopiero za 3 yyg na szczepieniach. a ja sie boje ze wczesniej cos wyskoczy

Stary 2014-03-12, 09:16   #830
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
u pediatry bedziemy dopiero za 3 yyg na szczepieniach. a ja sie boje ze wczesniej cos wyskoczy

Lepiej sie zaopatrzyc na wszelki wypadek, tym bardziej, ze nie masz apteki blisko
tylko nie wiem w co bo sie jeszcze nie orientowalam co sie teraz uzywa

Mi sie snil porod dzisiaj, nie pamietam dokladnie, ale pozytywnie
Stary 2014-03-12, 09:17   #831
margo80
Zakorzenienie

dobra, idę spisać listę rzeczy potrzebnych do szpitala i zabieram się za ogarnięcie torby.

Ewcia
Przemek
Stary 2014-03-12, 09:20   #832
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
aaa no to pewnie, tez bym wolala miec cos na wszelki wypadek

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Lepiej sie zaopatrzyc na wszelki wypadek, tym bardziej, ze nie masz apteki blisko
tylko nie wiem w co bo sie jeszcze nie orientowalam co sie teraz uzywa

Mi sie snil porod dzisiaj, nie pamietam dokladnie, ale pozytywnie
mi sie tez dzisiaj snilo, ze urodzilam przec cc I jeszcze mowilam do tzta, ze co dziewczyny pisaly, ze po cesarce boli jak mi nic nie bylo i od razu wstalam

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 09:33   #833
BeautifulLie
Zadomowienie

[QUOTE=asienka213;45548510]

a czemu mu sie nagle odmienilo na kiedy masz z usg ??
teraz sie juz nie martw zadnymi kluciami, mozesz rodzic

a nie wiem czemu :/ z usg na 1 kwietnia

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Delicol zaczął pomagać

Kciuki dla Ciebie, już niedługo zaznasz tego szczęścia. Należy Ci się po tym co przeszłaś

że Ali się poprawiło no super wieści
Dziękuję Ci za miłe słowa

Powiem wam nowine roku, że wczoraj aż mnie z butów wysadziło... bój eks zapytał się mnie przez sms'a (!!!) czy ma być przy porodzie kur** wzorowy tatuś się znalazł
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 09:51   #834
thidien
Rozeznanie

witam się teoretycznie od OM donoszona, praktycznie (od ovu) będę się czuła donoszona za tydzień :P ale świętowaś mogę dwa razy, a co :P

ale nie, niech Młody siedzi :P
dopiero pierwszą warstwę farby w nocy położyliśmy, a gdzie podłoga, meble itp :P

Cytat:
ktoś mi tu uciekł z prima aprilisa :P:P:P:P
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 09:56   #835
BeautifulLie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
witam się teoretycznie od OM donoszona, praktycznie (od ovu) będę się czuła donoszona za tydzień :P ale świętowaś mogę dwa razy, a co :P

ale nie, niech Młody siedzi :P
dopiero pierwszą warstwę farby w nocy położyliśmy, a gdzie podłoga, meble itp :P

ktoś mi tu uciekł z prima aprilisa :P:P:P:P
no to świętujemy razem
no wybacz mi tak wyszło ale jeszcze różnie może być może Stasiowi się odwidzi, że chce na ten świat przyjść wcześniej
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 10:06   #836
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
INFO OD TEQIBY prosze o zaznaczenie na czerwono.

Uprzejmie donosze, ze w dniu dzisiejszym o godzine 11:35 wyskoczyl z brzuszka moj synek Kacperek Wazy 3450, ma 61 cm i otrzymal 10 punktow.
Gratulacje!!! Faktycznie długi Kacperek

Cytat:
No to za szybki poród.

Cytat:
Rano dam wam znac.

na rozkręcenie akcji.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 10:22   #837
cambria04
Rozeznanie

Witajcie! Dziś o 4 05 urodził się Franek :-D 3730g 56cm SN.
Wszystko w porządku, odpoczywamy sobie, ale taki tłok na poporodowym że jesteśmy na patologii... Brokuły dla potrzebujących!
cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 10:25   #838
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Wszystko w porządku, odpoczywamy sobie, ale taki tłok na poporodowym że jesteśmy na patologii... Brokuły dla potrzebujących!
Gratulacje!!!!
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 10:31   #839
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
gratulacje : roza:
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 10:35   #840
monkaa321
Zakorzenienie

JustiLbn faktycznie szybko Ci miesiączka wróciła...
A Alicja może nie lubi spacerków? Absorbującą córeczkę masz

kate1623 żeby Ci się bez problemów udało zakończyć tą laktacje w takim razie

martorka bardzo ładny wózek i faktycznie bdb cena

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
moja Beauty jest bardzo do mnie przywiazana, spi z nami w lozku
jesli to jest rozpuszczenie, to tak, jest rozpuszczona
ale po blatach w kuchni nie chodzi, po meblach rowniez nie
jej rewir to kanapy, fotele, lozko, podloga
masz kota kanapowca

widziałam zdjęcia ze spacerku, super

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
aha szukałam dzisiaj w sklepach herbacianych tej herbatki z liści malin ale doopa... mam jeszcze dwa sklepiki, zobaczę może uda mi się kupić
wewillrockyou pisała że w rossmanie są na promocji z kartą rosnę

TEQIBA gratuluję serdecznie urodzenia zdrowego syneczka!!
Czekamy na wieści

asienka213 to masz za potwierdzoną płeć

BeautifulLie to czekamy na poród
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości