|
|
#841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cambria
Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#843 | |||||
|
Zakorzenienie
|
TeQiba serdecznie gratuluje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pogryzione sutki dobrze wiem co to zanaczy-psikaj octeniseptem, smaruj maścią i karm przez kapturki, mi to bardzo pomogłoCytat:
Wysyłam duzo |
|||||
|
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witajcie Kobitki. Nadzwyczajna kciuki aby się akcja szybko rozkręciła. Za wszystkie potrzebujące też kciuki i brokułki ![]() Ja za równo 4 tygodnie będę właśnie cięta
|
|
|
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
elunka88 no i usnął Ci wczoraj? Co mu nie pasowało?
czbasia jaka śliczna Monisia witaj w domku nadzwyczajna gratuluję tylko czekać aż się coś rozkręciCytat:
![]() thidien :impreza: cambria04 gratuluję! Witaj Franeczku Która tu jeszcze nie urodziła? ![]() Rodzić dziewczyny! |
|
|
|
|
#846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam się z "rana" i przesyłam moc ![]() W Warszawie kolejny dzień ze słońcem i kolejny dzień który spędzam na tarasie w krótkim rękawku. Jest po prostu cuuuuudownie Szkoda tylko, że na weekend zapowiadają załamanie pogody i możliwe opady śniegu |
|
|
|
|
#847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To mamy drugiego Franka na wątku Moja córa zaczęła dziś wodzić wzrokiem za biało-czarno-czerwoną zabawką Tylko, żeby jeszcze do gondoli dało się ja włożyć nie na śpiąco, to byłoby rewelacyjnie ![]() :brokuly: dla potrzebujących, szczególnie przeterminowanych ![]() ![]() ![]() i na rozkręcenia akcji, bo czytałam, że się sporo porodów zbliża wielkimi krokami ![]() Ela- ja mam paracetamol w czopkach 250mg, w syropku tez może być- tylko trzeba uważać na dawkowanie. A na później, od 3 miesiąca, dozwolony jest Ibuprofen- czyli Nurofen, Ibum itd dla dzieci. Też najczęściej w syropku. Ale czopki polecałabym mieć, bo jak dziecko wymiotuje, albo mocno ulewa, to tylko ta droga masz pewność, ze się lek wchłonął. A co do sutków- ja nie mam jakichś ran na nich, ale po karmieniu często mnie pieką i sa wrażliwe. Maść i wkładki pomagają bardzo. Jak moze niektórzy zauwazyli- próbuje trzymac Emilke jak najdłużej bez smoczka. Wczoraj wieczorem byłam juz tak padnieta, że po godzinie karmienia zawołałam TŻ, żeby przyniósł smoczki, które mamy na "wszelki wypadek". Chciałam tak uspokoić Małą, żeby nie przewrócić się ze zmęczenia. Daliśmy jej- a ona.... pluła nimi dalej niż normalnie rzyga Także, mimo mojego złamania wczoraj, dalej udaje sie mieć bezsmoczkowego potwora. W razie potrzeby (dość rzadko) ssie palucha.I z góry przepraszam nierozpakowane za dość monotematyczne posty... Nie do końca zdawałam sobie sprawę, ze życie z maluchem się tak przestawi i praktycznie wszystko na początku będzie kręcić sie wokół tej małej istotki.
|
|
#848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak tylko spamiętać te wszystkie informacje jak lenistwo nie pozwala notatek robić
|
|
|
|
|
#849 |
|
Raczkowanie
|
Cambria i Teqiuba GRATULACJE
![]() Ktoś (uciekło mi kto) pytał o jedo fyn - my mamy jedo fyn 4ds i jestem zakochana w tym wózku. Super wykonanie, prowadzi się jedną ręką, bardzo zwrotny (testy domowe). Niestety jest dość duży i masywny, ale ja świadomie taki wybrałam ze względu na naszą okolicę (swoją drogą u mnie co drugi napotkany wózek to jedo fyn a reszta jest w podobnym typie ) - chodniki słabe, trochę terenów zielonych i potrzeba porządnej amortyzacji dziecia. I to ten wózek zapewnia. Cenowo też tragedii nie ma podpowiem tylko polecam kupić wersję 4ds (ma ona spacerówkę z własnym daszkiem, a nie przekładanym z gondolii, podobno wersja z przekładaniem ma jakieś problemy).I tak w ogóle to przepraszam wszystkie kwietniówki ale wciskam się w kolejkę 2.04 mam cc Młody będzie z nami cały tydzień wcześniej niż z TP
|
|
|
|
#850 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam jedo bartatine ale w sumie jeszcze nie testowana. Tzn troszkę po pokoju ale mi się ogólnie wózki jedo podobają :thumbup: Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#851 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
klask i:![]()
|
|
|
|
|
#853 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() GRATULACJE ! będzie koszykarz ![]() Cytat:
super sobie radzicie, będzie jeszcze lepiej Cytat:
ja juz pakuje chyba ze dwa tygodnie i nadal nie spakowana Cytat:
![]() ja sie biore za prasowanie moze jakas pralke tez zaraz wrzuce niech sie pierze.. kolejny przepiękny dzień ! może później się gdzieś wybiore ![]() Miłego Dnia dziewczyny
|
|
|
#854 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za termina czemu cc jesli mozna spytac ??
|
|
|
#855 |
|
Zadomowienie
|
nivka i lewek to macie CC poumawiane na tydzień przed TP,
czyli mnie pewnie gin będzie umawiał gdzieś na 10.04, czyli za 4tyg i dzień |
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
ja na chybcika bo pożyczyłam od dziewczyny z sali laptopa z internetem mobilnym a zaraz mnie przenoszą na inną salę . Pogratuluję tylko Tequibie i Cambrii syneczków!W szpitalu jedna wielka kołomyja, dowiedzieć się czegokolwiek graniczy z cudem, co dzień mówią co innego. Miałam mieć cc w środę/czwartek, dziś usłyszałam, że może w piątek więc tak na dobrą sprawę nic nie wiem. Na wejściu zrobili mi usg i morfologię, co dzień 3 raz mam ktg. Wyniki podobno ok, raz tylko w nocy miałam dość silne skurcze i myślałam, że to już ale to był na szczęście fałszywy alarm. O szpitalu mogłabym napisać cały referat ale na razie nie będę sobie i Wam głowy zawracać. A swojego gina pozostawię w ogóle bez komentarza... I pomyśleć, że jest tu ordynatorem...Pewnie dlatego takie tu porządki... .Muszę już kończyć. Trzymajcie się i trzymajcie dalej za nas kciuki
|
#857 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem do końca czy tak jest - u mnie data wynika z "wolnych" miejsc w szpitalu, choć może tak być. Nie dopytywałam lekarza dlaczego tak, wiem, że jak rozmawialiśmy to szukał miejsc w grafiku i narzekał, że wszystko zajęte.
|
|
|
|
#858 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
co za człowiek.. Rzeczywiście myśli, że nagle wsparciem może być dla Ciebie? Gratulacje! Dużo zdrowia dla Ciebie i Franciszka Cytat:
![]() Cytat:
Ogólnie jesteś przeciwna smoczkowi czy tylko chcesz odsunąć w czasie? za łatwiejsze wybieranie na spacer ![]() Virginia, Coś 12mu05 znikła Ja dzisiaj po KTG - dalej nic. W piątek po 8 do szpitala - będziemy powoli wywoływać
Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2014-03-12 o 12:06 |
||||
|
|
|
#859 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a chciałabyś już rodzić? ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
powodzenia! ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- virginia ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Trisdom pouczające są te monotematyczne posty
|
||||||
|
|
|
#860 |
|
Zadomowienie
|
Nivka super że już znasz termin
![]() Olakola odpisałam że powinien znać odpowiedź (która oczywiscie brzmi nie). Trzeba mieć tupet żeby wg po tym wszystkim o takie coś zapytać. Mmhym no on tak myśli, on nie dopuszcza do siebie że mnie wywalił z domu i mówi wg wszystkim że to ja podjęłam decyzję o wyprowadzce Wysłane z telefonu... ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Wewill no ba wolę sama się rozpakować niż z pomocą oksy ![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#861 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdjęcie corci lukne potem na laptopie. Cytat:
Zazdroszcze rozszerzania diety ![]() Myślę ze stosuje metodę wyciszenia. Też gasze światło, zapalam lampke, mówię ciszej. No nie wiem. Cytat:
Nie wiem kiedy wracam, nie mam serca i sie boję. Raz jak przebierał placze jak opętany innym razem wycieram dupe - dziecka jakby nie było. Cytat:
Cytat:
GRATULUJEMY I WITAMY NA ŚWIECIE! Usnal o 22.40 i spał prawie 3 godz. Nie chce powiedziec co mu nie pasowało ![]() Cytat:
![]() My też nadal bez smoczka Mikolaj ssie czasem wszystkie paluchy oprocz kciuka ![]() Siedze wlasnie na ławce za domem a mikus drzymie w wozku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mikołajek 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2014-03-12 o 13:08 |
||||||
|
|
|
#862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
virginia oby się szybko sprawy wyjaśniły i już urodziła nivka za poznanie terminu mmhym 12mu05 właśnie też się zastanawiałam że jej nie ma, w sumie najwyższy czas ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja jestem po wizycie u gina, ostatnie badania, ostatnie USG 37t6d waga 3840 pani doktor się ze mną już pożegnała i życzyła szczęśliwego urodzenia mojego "klocuszka" w piątek mam ktg w szpitalu i niech się już coś ruszy bo według usg jestem już po 40t- w związku z wagą 'małej'. Na moją wysypkę nic nie powiedziała, skoro dermatolog już mi zapisała maści to tylko wierzyć, że pomogą! czekamy...
|
|
#864 |
|
Zadomowienie
|
teQiba GRATULACJE, ale długaśny ten Twój bąbelek.
czbasia ślicznotka z tej Twojej córy cambria GRATULACJE
|
#865 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powodzenia Cytat:
![]() 2. ehh czyli tak czy siak juz niedlugo Cytat:
|
|
|
#866 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jeśli te hormony ciazowe nie odpuszczą to rozpadnie sie moja rodzina.
|
|
|
|
#867 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I przypomniałaś mi, że miałam napisać wagę mojego uparciucha 40t3d - 3275 g . Dzięki za wpis ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
już niedługo
|
|||
|
|
|
#868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co się dzieje?
|
|
#869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Duża córunia będzie
|
|
#870 |
|
Wtajemniczenie
|
przynajmniej się tatuś nie będzie bał dotknąć;P
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.

noo moze tylko tyle, ze 1 raz potwierdzil plec 

Tż pomaga ja "tylko: karmię. Z karmieniem masakra.. Pogryzione
czym zebow tam nie widz

Także, mimo mojego złamania wczoraj, dalej udaje sie mieć bezsmoczkowego potwora. W razie potrzeby (dość rzadko) ssie palucha.

klask i:
ja juz pakuje chyba ze dwa tygodnie i nadal nie spakowana
. Pogratuluję tylko Tequibie i Cambrii syneczków!
za łatwiejsze wybieranie na spacer

Do tej pory jest ok, a mała kupkę zrobiła i rano takie bąki sadziła, że męża obudziła, bo myślał, że to ja