|
|
#871 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Cambria GRATULACJE
![]()
|
#873 |
|
Zadomowienie
|
Magduś
![]() Mmhym Estera co się stało? Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#874 |
|
Zadomowienie
|
To prawda
Wczoraj byłam u mojej ginki i mówi do mnie: ooo...duży kawaler się szykuje. Ponieważ już nie będę miała USG to do porodu nie wiem jak duży W każdym bądź razie mówię do TŻ że nasz kruszynek będzie duży a on do mnie: przynajmniej będzie za co złapać a w ubrankach poobcina się stopki i będzie się mieścił
|
#875 |
|
Zadomowienie
|
Mała dalej marudzi- 4 godziny to chyba sporo...
Estera- trzy głębokie oddechy i będzie lepiej.
|
#876 |
|
Zadomowienie
|
sapie jak lokomotywa, niby brzuch nie jest wcale tak wysoko, ale bardzo ciężko mi się oddycha
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Estera co się dzieje ? może wyjdź troszkę na słoneczko, albo pojedź do sklepu ? |
|
|
|
#877 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
nie mam pytań co do Twoje eks.. nie zawracaj sobie dupkiem głowy ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- apropos niespodzianek ![]()
|
|||
|
|
|
#878 |
|
Rozeznanie
|
No mialam dzis badanie i usg.
Szyjka wiotka czy jakos tak, nie pamietam okreslenia. Rozwarcie na 2 cm. Lekarz jak mnie zaczal badac to mowi-ooo tu sie cos dzieje, tsk spokojnie niepozornie a tu popatrz. Na dniach wyjdzie. No boli mnie tak leciutko jak na okres. Nie jest to męczące wiec nie sadze bym dzis urodzila. Raczej jutro pojutrze. Ale w kazdym razie ruszylo. Z usg maly jest niemaly bo 3800 ale biorac pod uwage możliwość pomylki moze byc i 4200. ![]() Położne mierzyly moje biodra itd i powiedziały ze warunki super i moge rodzic. A jak bedzie to nie wiem. Najwyżej mnie podetna. Wole to niz zebym sama pekla. No i czekam na mojego skarba. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Magduś - kawał babki Ci się szykuje
![]() Estera - co się podziało? Nadzwyczajna - niech się rozkręca małż wrócił po nocce z kartonem ciuszków od koleżanki z pracy. cudne wszystko, zwłaszcza małe trampeczki ale teraz po pierwsze mam już wszystkiego za dużo, po drugie znów mnie czeka sterta prania i prasowania, a po trzecie trochę szkoda, że sama nie musze nic kupować
|
|
|
|
#880 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie Dziewczyny! Troche późno dołączam do wątku ale dopiero teraz odnalazłam się na forum
Na szybkości powiem że ja termin porodu mam oficjalnie na 6.04. i będzie to chłopczyk Chciałam zapytać czy któraś z Was miała podobne dylematy do moich. I jak zadecydowała.Otóż ok. 26 miesięcy temu miałam cc, dzięki któremu na świat przyszła moja córeczka. Nie planowałam cesarki. Było już długo po terminie i zapis KTG był nieprawidłowy. Teraz zbliża się drugi poród. Od początku ciąży chciałam aby zakończyła się ona siłami natury. Jednak cieżko mi było znaleźć lekarza który podzielałby moje zdanie. Teraz gdy poród coraz bliżej i czytam o porodach coraz wiecej mam wątpliwości. Może jednak cesarka to lepszy wybór? Jak myślicie? Czy jest tu dziewczyna która rodziła po raz drugi sn po wcześniejszym cesarskim cięciu? Wdzieczna bede za każdą radę. Tymczasem gratuluje już rozpakowanym mamusiom i buziaki dla słodkich bobasków
|
|
|
|
#881 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co za ludzie, brak słów Cytat:
za wagę no i żeby się ruszyło Cytat:
Cytat:
do dzieła !
|
|
|
#882 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#883 |
|
Raczkowanie
|
Konflikt z tesciowa i tesciem.
Mój tz najgorzej jest po ich stronie. Jezdzi do pracy po całej polsce, a ja siedze sama w domu. On przyjezdza tylko na weekendy i jak mama piernie tak synek tańczy. Chce kasy on jej daje, chce jechac na zakupy synek wsiada i jedzie. Ze mna siedzi tylko wieczorami zeby nie było ze wcale sie nami nie interesuje. Pogadac z nim nie moge bo zawsze twierdzi "co ja moge zrobic". Teraz mam pomysl znalazłam mieszkanie blizej jego pracy, a raczej siedziby firmy, w piatek mu to powiem albo my i wyprowadzka albo mamusia i bedzie nas odwiedzał u moich rodziców. Co o tym sadzicie, dobry pomysł czy raczej odpuscic sobie. I po drugie najważniejsze czy ewentulana przerpwadzke zrobic teraz jestem w 36 tc. Troche sie tego obawiam. Nowe miejsce, dom, szpital, połozna. |
|
|
|
#884 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Trochę mnie tu nie było i widzę , że niektóre dziewczyny już urodziły! Gratulacje ))Ja już też jestem szczęśliwą mamą - córeczka - 3700g , 57cm, 10 w skali Apgar Urodziłam 4 marca SN i szczerze mówiąc żałuję ,że nie zgodziłam się na cesarkę , którą w ostatnim momencie zaproponował mi ordynator. Psychicznie nastawiłam się na poród naturalny. Eh...masakra.... Poród krótki : wody odeszły mi o 5 rano, więc pojechaliśmy ok 6 do szpitala. Nie miałam skurczów w ogóle. Lekarz mnie przebadał, zrobił jeszcze USG, na którym wyszło ,że maleństwo waży max 3400 g, podał mi oksytocynę o 8.30... no i się zaczęło. Skurcze od razu co 2-3 minuty i to prawie minutowe. Zmęczyło mnie to tak, że jak miałam przeć , to wcale już sił nie miałam. Myslałam ,że to się nigdy nie skończy.. Ale jakoś dałam radę . O 10.15 urodziła się moja śliczna córeczka ) Jestem prze.....szczęśliwa!!! Mała jest grzeczniutka, karmię Ją co 3-5 godzin, a w międzyczasie wciąż śpi , bez większego marudzenia. Pozdrawiam wszystkie mamuśki
|
|
|
|
#885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje!
|
|
#887 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poród w sumie krótki, choć wierzę że lekko nie było. Podziwiam kobiety, które to przeżywają. Ja jestem cykor ![]() Cytat:
A tak było zawsze czy dopiero jak zaszłaś w ciążę?
|
||
|
|
|
#889 |
|
Zadomowienie
|
Wewill nie zamierzam :-*
Nadzwyczajna ![]() Lewek dosłownie głupie :/ chyba że się ocknął i myśli że go "przygarnę" teraz, jego niedoczekanie. Estera ciężki orzech do zgryzienia ale obawiam się że po porodzie jego"mamusia" może zacząć ingerować w wychowanie także ja raczej bym się zastanowiła nad przeprowadzką, ale to tylko moja opinia... -*Yoki ![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#890 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mam nadzieję, że rozmowa przyniesie skutek Jesteś dzielna! Ja bym nie wytrzymała 4 godz marudzenia ![]() Cytat:
Cytat:
A dlaczego żałujesz że nie wybrałaś cc? Przecież miałaś króki poród i chyba nie najgorszy? Prawie zawału dostałam....Przyszło mi pismo z pracowni badań przesiewowych z krakowa. Z tego, co kiedyś czytałam jak wyniki dzieciaczka sa dobre to nic nie wysyłają, a jak coś nie tak to informują. Serce mi stanęło i łzy w oczach ![]() a okazało sie, że w szpitalu źle pobrali Małemu krew i muszę się tłuc znowu z nim do szpitala i będą go kłuć
|
|
#891 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() paracetamol podajemy w syropie przez dolaczona strzykawke Cytat:
gdy wyskoczy cos wczesniej, to idziesz to lekarza Cytat:
![]() Cytat:
Serdecznie gratuluje!!!
Witaj Franku
|
|
#892 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja w sumie też szybko doszłam do siebie i byłam zadowolona, ale gdzieś w środku mam takie poczucie że może warto spróbować. Kuzynka mówi że nie wiem co to jest urodzić dziecko rodząc przez cc ![]() yoki73 Gratuluje!!! |
|
|
|
|
#893 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie zgubili mój wymaz na GBS i wczoraj miałam pobierany ponownie. Po prostu ekstra ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
Koniecznie musisz z nim pogadać ale na spokojnie. Nie atakuj od razu jego mamy bo to pewnie wywoła awanturę tylko. Ustalcie jakieś zasady. Co do przeprowadzki to nie wiem czy to jest dobry moment Ale tak czy siak to też z nim przedyskutuj
|
|
#894 | |||||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=BeautifulLie;455489 46]
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najpierw porozmawiaj, jak nic nie da to polecam terapie szokowa. Cytat:
![]() Dzisiaj 37 tc!!
73 kg Edytowane przez martorka Czas edycji: 2014-03-12 o 14:59 |
|||||
|
|
|
#895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Każdy sobie wybiera taki jaki chce bądź taki jaki może. Jak lekarz radzi cc to ja bym mu zaufała
|
|
#896 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i karuzele u mnie nie mozna kupic czopkow w aptece, tylko na recepte, a i tak nei chca przepisywac, bo mozna syropki dlatego zamawiam sobie z polskiej apteki 250mg? nie za duza ta dawka? ja mialam na poczatek czopki 80mg pozniej 125 mg, a 250 to dopiero u kilkulatka stosowalam ![]() moje sutki tez sa wrazliwe, ale krem mam praktycznie nieuzywany,Marco bardoz dobrze sie przystawia, nie mam potrzbey stosowania ![]() tak, tak, zmienia sie centrum naszego swiata ![]() Cytat:
wszystkiego dobrego Cytat:
Cytat:
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2014-03-12 o 15:07 |
||||
|
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy to każda już musi rodzić sn, nie jesteś prawdziwą kobietą, matką? nosz.. A co do tłumaczeń lekarzy to mój gin to samo mówi. A ja się go słucham No chyba, że chcesz się sama sprawdzić. Ja nie namawiam, szanuję każdą decyzję, bo każda ma prawo zrobić tak jak uważa. |
|
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Yoki - gratulacje
![]() Estera - tak jak dziewczyny radzą, najpierw spokojna rozmowa. chyba przydałoby mu się odciąć już tą pępowinkę, wyprowadzka (wspólna) byłaby najlepszym rozwiązaniem. |
|
|
|
#899 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko, że tam różnica wieku chyba 3 lata wynosi. Ogólnie ona jest zadowolona, że drugą urodziła naturalnie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
a jeszcze, bo pominęłam :
Martyna - listę wzięłam ze strony swojego szpitala i dopisałam to, co u nas w wątku na 1 stronie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

W każdym bądź razie mówię do TŻ że nasz kruszynek będzie duży a on do mnie: przynajmniej będzie za co złapać a w ubrankach poobcina się stopki i będzie się mieścił
trzy głębokie oddechy i będzie lepiej.
37t6d waga 3840.

Na szybkości powiem że ja termin porodu mam oficjalnie na 6.04. i będzie to chłopczyk
żeby się ruszyło 

. Pogratuluję tylko Tequibie i Cambrii syneczków!
.

Ale tak czy siak to też z nim przedyskutuj
na kiedy masz z usg ??