|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#422 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Acha, lakiery
![]() Kunegunda- na moich paznokciach trwałe tylko lakiery Essie sa. W superpahrm czasem na promocji w znośnej cenie sa. I lakiery ANNY, dostępne w douglasie, ale cena gloopia jak na lakier. Mam ich fiolet, ale taki szarawyi raczej ciemny. Korci mnie jeszcze jakis... bo trwałość powalająca. Inutil- biedny Julek ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-03-12 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przeżywam teraz to samo, kilka dni temu poroniłam.. dalej krwawię. Chciałabym mieć zrobiony zabieg, bo za każdym razem jak widzę tą krew.. serce pęka na nowo. Też 8tc. Trzymaj się kochana! ;*
![]() |
#424 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
Kurde coś nie mogę cytować...
![]() Agatka mi męż właśnie fryty smaży i steka ![]() Witam nowe dziewczyny ![]() Niestety ale zabieg jest gorszą opcją.. Ja modliłam się żeby samo się u mnie oczyściło. Ale się nie udało i miałam zabieg w 12 tygodniu ciąży ![]() W poniedziałek zaczynam prywatną SR ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
pannaporanna bardzo mi przykro!! 3maj się i pisz tutaj z Nami, będzie napewno łatwiej...
Kucyk zrobiłam Ci smaka?? ![]() ![]() ![]() Właśnie okazało się że było pół wątku mojego bocianowego wczoraj w klinice i wszystkie siedziałyśmy obok siebie ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Czy za tydzień powinno już być widać serduszko?? ![]()
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No za tydzień serduszko może być już. Ale jak wiadomo kiedy owu była. Bo jak się przesuneła, to wcale być nie musi ![]() I nie pogadałaś z koleżankami? ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Kucyk raczej mało prawdopodobne aby owu sie przesunęła bo w 13dc miałam zastrzyk no a w 26dc już mi test wyszedł i beta pozytywna...
No nie pogadałam bo nie wiedziałyśmy że MY to MY ![]()
#429 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jako że Jul gorączek nie miewał to nie jestem obeznana. Zbijać - nie zbijać? (lekarka mówi, żeby nie, ale on ma 3 dzień gorączkę i dziś od rana na moich rękach).
I termometr. Mamy dotykowy gówniany BabyOno. Ale po spaniu u Jula pokazuje 38,4 a u mnie 37,1 więc nie ufam mu za bardzo. Polecane są bardzo Microlife, ale jest ich kilka rodzajów i ogłupiałam przeglądając w necie. Możecie polecić coś co będzie miarodajne? Agatka powinno/nie powinno ciężko stwierdzić. U mnie w pierwszej ciąży było w 5t5d. pannaporanna witaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
Inutil u mnie dzis jest 5t5d
#431 |
Zakorzenienie
|
to teoretycznie powinno być, ale wiadomo że teoria z praktyką często się mocno rozmija.
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Konto usunięte
|
Inutil zdrówka dla Julka!
Dokładnie tak jest z tą kasą... Witam i przytulam nowe dziewczyny... ![]() Ja lubię różnych firm lakiery, z tańszych Miss Sporty i Eveline ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to szkoda że nie wiedziałyście że Wy to Wy ![]() Cytat:
czy pobierałyście krew pępowinową? Nie wiem co robić bo to kupa kasy. Ale jak nie pobiorę, to będę mieć wyrzuty sumienia... Z jednej strony to dużo kasy, ale z drugiej zdrowie dziecka nie ma ceny.. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#434 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja melduję sie po powrocie. Mąż zabrał mnie w poniedziałek rano do Berlina i przeciągnął po wszystkich możliwych atrakcjach, na które miałam siłę. Fizycznie czuję sie lepiej, ale mojej psychice, to jeszcze duuużo brakuje do powrotu do normalnego funkcjonowania. Wczoraj obudziłam sie w nocy, pogłaskałam brzuszek, powiedziałam naszej córeczce, że bardzo ja kochamy (bo często tak robiłam) ... i dopiero dotarło do mnie, że jej już tam nie ma. I zaryczana nie spałam już do rana. Mam nadzieję, że z czasem będzie choć trochę łatwiej. Zdążyłam już nawet zaliczyc dziś lekarza, bo krwawienie sie wczoraj skończyło, ale pojawił się ból, jakby cos szyjkę naciskało od środka i wywaliło mi brzuch. W ramach mojego czarnowidztwa wymyśliłam, że na bank szyjka się zamkneła, a w macicy zbiera sie krew i mam stan zapalny po złym wyłyżeczkowaniu. Na szczęście okazało się, że jest wszystko dobrze, a krwi jest taka odrobinka, że wyleci najpóźniej przy pierwszej miesiączce. Poszłam też dzisiaj zbadać CRP i betę, a wpiątek sprawdzę, czy spada. Dzisiejsza beta to 44,19, a crp 8,9 więc wygląda to przyzwoicie. ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
Edytowane przez zaraz_a Czas edycji: 2014-03-12 o 15:56 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
bo ja już na serio nie kupuję, ale mieć w koszyku można ![]() a jak ANNY do Essie?! jak się ostatnio na ten dziwny kolor pastelkowy połakomiłam (OPI, już poszedł w dobre ręce), to i w koszyku znalazł się lakier Nouby (kolor klasyczny - piękne wino). Na mej liście szitów w czołówce ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam z synem w Ikei. Zmęczyłam się jak dzikun... Syn dostał histerii przy ścianie z zegarami :/ nie mógł dotknąć wszystkich ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Kubku, są (w Ikei) absolutnie proste łyżeczki dzieciowe. tylko nie wiem czy to rozmiar Tymka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#436 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zabieg na pewno jest gorszą opcją. Ponoć ma się po nim blizny, trzeba długo czekać przed następnymi próbami. Ja dopiero w poniedziałek się dowiem, idę na usg i okaże się.. czy wszystko się dokładnie samo wyczyściło. Psychicznie dla mnie chyba łatwiejszy byłby zabieg.. bo tak.. codziennie myślę.. czy czegoś nie da się zrobić.. jakoś naprawić.. Nie wiem.. Może się mylę.
![]() |
#438 |
Konto usunięte
|
Pani, padłam z histerii Torressa przy zegarach
![]() Co do koszul - po cc NIE WYOBRAŻAM SOBIE podnoszenia się ciągle do ściągania tych galotek z piżamy do pokazywania rany przy obchodach. Po cc każdy ruch (a właściwie: brak ruchu) jest na wagę złota ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45556664]Będziesz mieć wyrzuty sumienia, bo marketingowcy tych banków Ci je wmówią... Ta krew się przydaje tylko do iluś kilogramów dziecka, dowiedz się lepiej, do ilu, jeśli to rozważasz. Ja nie pobierałam
![]() Podobno do 30kg. Ale przy niektórych chorobach starcza do leczenia, także dorosłego człowieka. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Konto usunięte
|
Wczoraj rano zapłaciłam Aros, a teraz książki już czekają w paczkomacie :O Właśnie TŻ idzie po ulicę Czereśniową między innymi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45556727]Pani, padłam z histerii Torressa przy zegarach
![]() Co do koszul - po cc NIE WYOBRAŻAM SOBIE podnoszenia się ciągle do ściągania tych galotek z piżamy do pokazywania rany przy obchodach. Po cc każdy ruch (a właściwie: brak ruchu) jest na wagę złota ![]() Hehe ja też! Biedny Torresik ![]() W pizamie to mozna sobie lezec przed porodem, jesli ktos w szpitalu byc musi. Po porodzie SN tez sobie nie wyobrażam. Lezalam gołym tyłkiem na podkładxie i wietrzylam (i przykladalam mrożone butelki z plynami infuzyjnymi- bo bolało mńie wszystko bardziej niz w trakcie porodu ![]() Natomiast szlafrok mi sie przydał. Zawsze jak wychodzilam z pokoju to zakładałam, średnio bym sie czuła paradują w samej koszuli. Tylko ja miałam zwykły szlafrok, nie żaden specjalny ciazowy. Pani- dzieki za info odnośnie lyzeczek z ikei. To chyba jakies przeznaczenie ![]() ![]() A lakier ANNY na moich paznokciach jest bardziej trwały niz Essie. Nigdy mi nie odprysnal, nie zarysował sie nawet. Jedynie po jakis 4-5 dniach delikatnie końce sie delikatnie ścierają (prawie niewidoczne to jest). Dobrze kryje, nawet przy jednej warstwie. Łatwo sie maluje. Tylko cena taka se. A szit OPI czy Nouba? Ja za OPI nie przepadam a Nouba nie mulam żadnego. Kucyk- jnie pobierałam krwi pepowinowej, Nikt z mojego otoczenia nie pobierał a środowisko wybitnie medyczne mam..IMO lepiej te kasę na szczepienia przeznaczyć . Te całe banki to po prostu niezly biznes. ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45557405]Wczoraj rano zapłaciłam Aros, a teraz książki już czekają w paczkomacie :O Właśnie TŻ idzie po ulicę Czereśniową między innymi ![]() ![]() ![]() Świetni sa ![]() Ciekawe czy Artusiowi sie Czeresniowa sie spodoba tak samo jak dwóm panom T ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- T. nie przespał sie dzisiaj w ciagu dnia a i 5minut. Za to teraz urządza sobie nocne karmienie ![]() ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-03-12 o 17:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
po drugie, mi lekarz kazał odczekać 3 cykle i też miałam łyżeczkowanie. pół roku to moim zdaniem nie ma sensu. Cytat:
Cytat:
jak tam Twoje malowanie? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja dziś zrobiłam sobie dzień "powsinogi". odwiedziłam koleżankę i jej malucha (zobaczyłam na żywo Jedo), teściową, kupiłam na ciuchach spodnie ciążowe i bluzę.
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45556664]Będziesz mieć wyrzuty sumienia, bo marketingowcy tych banków Ci je wmówią... [/QUOTE]
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45557405]Właśnie TŻ idzie po ulicę Czereśniową między innymi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() taaakkkkk i te historie o śpiacych całymi dniam niemowlaczkach. uwiiiellllbiam... masz już prawie ten dzień za sobą. i raczej piękną noc przed sobą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Konto usunięte
|
Na razie Mały śpi. W bólach i mękach zasnął. Jak już miałam jakiś lepszy okres, to znowu jestem zmęczona. TŻ bardzo późno wraca, a Mały 5 minut nie pobędzie sam... No chyba, że go zostawię z gołymi nogami, to 5 minut. Padam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Konto usunięte
|
Ladypurple, Pannaporanna witajcie... Szkoda, że się tu spotykamy. Wiem dobrze przez co przechodzicie, 11.02 w 9 tc dowiedziałam się, że serduszko nie bije. Dzięki Dziewczynom jest mi trochę lepiej, także rozgośćcie się u nas...
Nadrobiłam po łebkach, tyle dzisiaj naskrobałyście. U mnie wczoraj był miesiąc odkąd wiem o stracie, było mi strasznie źle. Następny zły dzień w niedzielę - miesiąc od zabiegu. Mam wyniki badań hist-pat... Wszystko w normie, więc tak jak mówiłyście, dalej nic nie wiem. Teraz trochę łatwiej mi wierzyć, że to po prosyu przypadek... |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przytulam mocno ![]() Ja łapię się na tym, że wciąż liczę w którym byłabym tygodniu... i nie da się o tym nie myśleć... ![]()
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
J. dla odmiany dzis lepiej (chyba). Po basenie spal ponad godzine, po deserze tez, trzeba go bylo budzic. Na spacerze bylismy ponad 1,5 godz. nie marudzil, ziewal tylko. W domu troche marudzil wieczorem moze zemsta za wybudzenie? Ale... wiecie.. to wcale nie po basenie tak spi... za lekko go ubralam na spacer, zmarzl i juz go cos bierze... Moja mama jak cos wymysli to w glowie mi tylko miesza.
Wlasnie uspilam go na noc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() i jak Jedo? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45558410]a Mały 5 minut nie pobędzie sam... [/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
pięknie! T. dziś spał 40 minut o swojej zwykłej porze. A ja miałam umyć łazienkę i okna w "salonie". Zjadłam obiad, rozczyniłam łazienkę (zalałam chemią) i syn wstał. Próbowałam go zajeździć, ale przyszedł listonosz z przesyłką dla T. i tyle było. szybko wyszliśmy z domu... do tej pory wietrzę, bo dopiero po powrocie spłukałam chemię ![]() a że zasnął jak wracaliśmy, to nawet nie startuję do kąpieli. on przed 22gą nie zaśnie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
Jedo coraz bardziej mi się podoba. ale czasem jak czytam w necie różne opinie to się obawiam. ale w sumie na jaki model nie wyjdę to coś krytykują, więc wiem, że nic nie wiem. czytałam gdzieś że skrzypi, Kundzia to prawda? dla tż Jedo też się podoba, ale decydująca rozgrywka jeszcze przed nami.
#450 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamiętam dokładnie - jakby to było wczoraj! Cytat:
![]() Cytat:
![]() a bober ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
też mam ten sposób - wbijanie łokcia ![]() ========================= ============ ale pędzicie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.