|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Samba no wlasnie ja uzytkuje. Ten daszek mi nie opada ja bym reklamowala. Filip niezjezdza mi bo moze poki co woze go na kocu a to pod nogi daje lekko do gory na wszelki. W zwiazku z tym ze Filip niesiada jezdzi calkiem na plasko albo na pierwszy poziom.
Laloca a Ty na spacer wychodzisz w porze drzemki czy po drzemce? Ja wychodze jak ma isc spac czyli 3 razy dziennie 2 minuty i spi ale jak sie obudzi i dalej chodzimy to czasem tez sie wierci i steka bo ile mozna lezec. Inwersja a moze wychodz jak Milosz ma spac zawsze to przyjemniej na dworzu siedziec.
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
A to myślałam, że marchewka za twarda na blender
spróbuje.
|
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Snow tez mam wizaz w przegladarce idaje rade
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
A teraz tak czytam, że lepiej nie podawać surowej marchewki dziecku...
|
|
|
|
#2045 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2046 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2047 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
a ja moge troche pochodzić, ale nie ukrywam, najlepiej mi jednak jak usiądę na ławce i czytam ![]() no i jakoś chyba bym nie potrafiła sama z dzieckiem na ręku wyciągać wózek z auta, rozkładać stelaż, wciskać gondolę i składać ten wózek... dlatego wychodzę jak jest mąż. teraz np. spi ciągle, a jak bylismy od 11 do ok 12:30 na dworze to prawie wcale nie spał (może max 15 min)
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wy się śmiejecie a ja tu cierpię ![]() Co do nosidełka z WOMARa - moje dziecko i ja jesteśmy zadowoleni
|
|
#2049 |
|
dryfuję słowami
|
marudzil dzis ostro w tej gondoli i tak go dopadło choc na te parenascie min
az mnie babka z targu zagadała i nadawałą mi o swojej wnuczce,któa jesc nie chce i ciągle patrzyła na niego i gadała "jakie ładne dziecko..na psa urok!" aż w końcu zapytała "to pani córeczka?" a młody w kombinezonie supermana
|
|
#2050 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ale masz talent!
Cytat:
Najmniej dwa razy w tygodniu jest afera. Już nie wiem co zrobić, Leoś jest nakarmiony, pora spania, ubrany nie za ciepło, zrezygnowałam z kombinezonów bo dopiero był meksyk także kurteczka moim zdaniem niekrępująca ruchów i ciągle mu źle. Biorę na spacer herbatkę, ale mało kiedy go to pociesza, smoczka nie uznaje, zabawką się w wózku nie lubi bawić Przesadziłam go do spacerówki na pół leżąco, bo myślałam że chce sobie popatrzeć. Jedyne co jeszcze mi przychpodzi do głowy to to że mamy nudną trasę... Spacerujemy po polnej drodze co i mnie wpędza w depresję. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w spacerówce jest lekka poprawa więc moze spróbuj. mój najpierw wyzywa potem chlipie no i na wrzask juz nie czekam tylko go biore na chwilę na ręce i czekam potem go odkładam daję herbatkę i niekiedy jest ok ale i tak spacery są nieraz dla mnie męką.
|
||||
|
|
|
#2051 |
|
Wtajemniczenie
|
Kroje ja drobno. Można tez najpierw na tarce zetrzec. Dodaje jabluszko i sok jablkowy/wodę
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
chciałabym to mieć na lato dla Oli
![]() http://www.hm.com/pl/product/27115?article=27115-A
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to gnaj do h&m, koleżanka mi pisała, że są teraz promocje, ale nie wiem jakie ![]() a Ty Larysko u rodziców?
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
oj tak to jedyny minus
Cytat:
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
RUSAŁKO, dużo, dużo zdrowka! Dobrze, że mama może pomóc
![]() Bajeczko, dla Amelki też zdrówka! LaLoca, taki ładny ma wózek i jej nie odpowiada???? Ojjj.... Nie pomogę, moja Zuzka spokojna pod warunkiem, że nie jest za ciepło ubrana i słońce nie świeci jej w oczy. Odkąd chodzi w cienkiej kurtce potrafi ruszac rękoma i bawi się sówką albo gryzaczkiem i to na ogół wystarcza za rozrywkę... MsLullaby, jakiego Womara zamówiłas? to Eco? Kurczę, trochę mi szkoda 4 stów na Tulę czy coś... A mąż nie ma przekonania do chusty, tzn. mowii, że nie da rady się zawiązać... Udało mi się pójść do fryzjerki A nie zapeszając dziś na kupkowym koncie tylko 4!!! Chyba jest poprawa Czemu nei wiedziałam, że na wyniki badania kału czeka się 7 dni roboczych i jak idiotka poszłam po nie dzień po oddaniu próbki? ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Jo_asiek, mam nadzieję, że z tą nóżką to nic powżnego,... Ze poboli jeszcze chwikę minie, ale ja jako matka wariatka poszłabym jutro chyba do lekarza... Asiek, biedny Hubcio ![]() ![]()
|
#2056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Filip nie byłby raczej zadowolony
|
||
|
|
|
#2057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też to wiem a i tak trudno jest? ehhhale dam znać jak już TO się stanie heh Cytat:
ale pewnie z moim pechem nie będzie już rozmiaru
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy krzesełko!
Nie bez łaski pana kuriera Dzwoni i pyta czy w domu jestem. No nieee ,wyszłam na spacer z dzieckiem. Kiedy pani bedzie? Za 10 minut mogę być. Co pan kurier na to? "Pffff". to może się spotkamy tam gdzie jestem? Yyyyyyy jasne, wezmę krzesełko pod pachę, w drugą rękę wózek.... On zdziwiony: "A to nie jest lekkie?"............ to on zadzwoni później. Łaski bez.... Za parę minut dzwoni i pyta czy idę w stronę domu. Szłam. Doszłam pod blok zziajana, bo mam pod sporą górkę te 10 minut. Widzę auto, kuriera niet, to wchodze do bloku domyślając się, że poszedł pod drugie wejście (przy którym robią nowy chodnik i dziś jechałabym po piachu... ). Jak wjrechałam windą na górę to zadzwoniłam i powiedziałam, że już jestem w domu i może zadzwonić domofonem to go wpuszczę. Zadowolony nie był. No ale przynajmniej wtargał mi to krzesełko na górę, spory, niewygodny karton. Miałam wrażenie, że jemu nie było wygodnie, ciekawe jak sobie wyobrażał, że ja to odbiorę kawałek od domu. A gdybym spotkała go pod blokiem to pewnie próbowałby mi go wcisnąć i pozbyć się problemu. O, nie nie! Krzesełko jest piękne, przymierzyliśmy do niego Zuzię, podobało jej się, bardzo smakowite są ochraniacze od szelek
|
#2059 |
|
Wtajemniczenie
|
AAmelkaa u nas ryby i owoce morza tańsze od kurczaków, więc kupuje świeże, czasem stary coś złowi więc jak akurat się trafi to myślę, że też młodej dam, tylko będę musiała dobrze wyfiletować.
także nie myślcie sobie że taki ze mnie burżuj, 1kg scampi ok.25zł, 1 kg piersi z kurczaka ok 70zł. A avokado jest tańsze od buraków ![]() Ale lecicie z koksem, no nie ogarniam, nie ogarniam
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Nena, u nas też ryb dużo, ale i tak do tanich nie należą więc zazdraszczam
Avocado też tańsze u nas od oburaków Podobno to jedno z najdelikatniejszych owoców, żeby dać dziecku.Dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki! Jesteście niezastąpione Kamień spadł mi z serca, na szczescie wszystko jest ok. Tzn główka krzywa - na czubku i od urodzenia co wynika z ułożenia dziecka w brzuchu. Musiała mocno napierać na jakąś kość.Z tyłu też jest lekkie spłszczenie od boku. No i to wszystko powinno się samo uregulować bo wiele dzieci tak ma, ale jedziemy zrobić specjalne zdjęcia i jeśli asymetria jest większa to będziemy nosić kask przez około 3-4 miesiące. Także kamień z serca, ufff ![]() Przy okazji ważymy 7400g i mierzymy 66.5cm ![]() Teściowa bawi się z Polą, więc lecę nadrabiać chociaż dzisiejszy dzień - ciekawa jestem co u Was
|
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
U nas znów trzeci dzień bez kupy
Dziecko mi jęczy, stęka, napina się i nic Nie chce nawet tknąć słodzonej herbaty z Hippa na trawienie Ja już nie wiem, co my mamy robić
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
ja : ) super wieści
![]() Laryska no cóż, Twoje życie, niech się ułoży jak najlepiej dla Ciebie Boja no Filipkowi by się stylów raczej nie podobała oglądam odcinek Housa i dawno nie widziałam tak fajowego odcinka
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Ja, wspaniałe wieści
to teraz jeszcze kciuki aby obyło się i bez kasku! Ale piękna waga! Buziaki dla Poli ![]() Madziuchna, a Twój Julek dużo leży na brzuszku? moja ciągle sobie go masuje leżąc tak... moze chociaż na Twoim brzuchu na brzuszku by poleżał, moze by pomogło? Ja z Zuzka jak mam wrażenie, że boli ją brzuszek to śpiewam "the wheels on the bus" i przy tym kręcę jej nóżkami i ona ma zaciesz. Nena, wiesz jak sie skończyło dzisiaj z tą jego szkołą? nie musiał zostac na tym niby wydarzeniu. Ale dostał zastępstwo już po swoich lekcjach. a zobaczył dopiero jak skończył lekcje, bo wczesniej wszystkie przerwy na dyżurach spędził. Cool. Ta praca jest mocno specyficzna...
|
#2064 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- No u nas jakis miesiac upalow bylo, ale tez bylo po 12-13 stopni wiec przesada nie kupowac dlugich rekawow |
|
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
Lato jak lato, ja chce urlop
taaaaaaka mam potrzebę wyjechać ![]() Ale już za tydzień jadę do Poznania, lalalala
|
|
#2066 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2067 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Raz jej jedynie dałam do pociumkania kawałek jabłka to tak wysysała z niego soki że nie mogłam jej z buzi wyciągnąć Cytat:
Cytat:
ale jak ją nawet lekko dotne przy ubieraniu to jest wycie w niebogłosy.. Cytat:
vea mocne kciuki za Jaśka! Cytat:
No i o avocado slyszalam dokladnie to samo ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
dobra jest babka, nie ma co |
|||||||
|
|
|
#2068 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
idę ciasto staremu do roboty robić
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
Ręcznie mydłem bambino na świeżo. Zaschnięte nic nie spiera.
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem kurcze jak moje dziecko przeciagnąc, juz jest tak nauczona ze o 19 spi ze od okolo 17:30 mam z nią sajgon codziennie i juz nosze do 18:30 tylko na rekach taka jest zmeczona i spiaca
![]() i po kąpaniu toaleta juz jest zawsze przy akompaniamencie ryku ![]() jak chce zeby po poludniu sie zdrzemnela to pospi ewentualnie chwilke do 16 ale to i tak nic nie daje ![]() jakies pomysly?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

spróbuje.
po 15 min jest ryk. Dzisiaj leżała na brzuchu w wózku i ciut lepiej ale też płakała. Jestem zrezygnowana
a ja moge troche pochodzić, ale nie ukrywam, najlepiej mi jednak jak usiądę na ławce i czytam 

)

No ale przynajmniej wtargał mi to krzesełko na górę, spory, niewygodny karton. 
a zobaczył dopiero jak skończył lekcje, bo wczesniej wszystkie przerwy na dyżurach spędził. Cool. 
Serio, serio