Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-12, 16:55   #2041
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Samba no wlasnie ja uzytkuje. Ten daszek mi nie opada ja bym reklamowala. Filip niezjezdza mi bo moze poki co woze go na kocu a to pod nogi daje lekko do gory na wszelki. W zwiazku z tym ze Filip niesiada jezdzi calkiem na plasko albo na pierwszy poziom.

Laloca a Ty na spacer wychodzisz w porze drzemki czy po drzemce? Ja wychodze jak ma isc spac czyli 3 razy dziennie 2 minuty i spi ale jak sie obudzi i dalej chodzimy to czasem tez sie wierci i steka bo ile mozna lezec.

Inwersja a moze wychodz jak Milosz ma spac zawsze to przyjemniej na dworzu siedziec.
Stary 2014-03-12, 17:02   #2042
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Blenderem.
A to myślałam, że marchewka za twarda na blender spróbuje.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 17:03   #2043
karolson
Zakorzenienie

Snow tez mam wizaz w przegladarce idaje rade
Stary 2014-03-12, 17:19   #2044
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A teraz tak czytam, że lepiej nie podawać surowej marchewki dziecku...
29.12.2016 [9tc]
Stary 2014-03-12, 17:22   #2045
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Smutno mi bo moje dziecko nie lubi spacerów po 15 min jest ryk. Dzisiaj leżała na brzuchu w wózku i ciut lepiej ale też płakała. Jestem zrezygnowana Zamówiłam nosidło to może w nim wytrzyma dłużej ale to nie to samo co wózek eh Czy ma ktos podobny problem?
Pamiętam że miałyśmy podobny problem z tymi spacerami. Ja już przerobiłam i spacerówkę i nosidło a ciągle był ryk. Teraz od jakiegoś miesiąca jest spokój i wnioskuję że mały nienawidzi być w wózku tylko jak ma na sobie kombinezon/ grubą kurtkę itp wtedy drze sie po 5 minutach włożenia w cokolwiek. No i na spacer zabieram zabawki- nie dość że nad głową ma pałąk to w łapkę mu daje jakąś grzechotkę i jest o niebo lepiej. No i smoczek też musi być obowiązkowo. Mam nadzieję, że jak zrobi się cieplej to Maja też polubi spacery
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 17:23   #2046
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Smutno mi bo moje dziecko nie lubi spacerów po 15 min jest ryk. Dzisiaj leżała na brzuchu w wózku i ciut lepiej ale też płakała. Jestem zrezygnowana Zamówiłam nosidło to może w nim wytrzyma dłużej ale to nie to samo co wózek eh Czy ma ktos podobny problem?
kurcze, dziwne faktycznie. U nas jak Szymek płacze w wózku i nie pomaga bujanie, to włączam z telefonu suszarę, chwila moment i mały śpi. Aha, no i smoczek obowiązkowo...

Cytat:
Fiki-miki przy zmianie pieluchy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ale czad
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 17:23   #2047
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Samba no wlasnie ja uzytkuje. Ten daszek mi nie opada ja bym reklamowala. Filip niezjezdza mi bo moze poki co woze go na kocu a to pod nogi daje lekko do gory na wszelki. W zwiazku z tym ze Filip niesiada jezdzi calkiem na plasko albo na pierwszy poziom.

Laloca a Ty na spacer wychodzisz w porze drzemki czy po drzemce? Ja wychodze jak ma isc spac czyli 3 razy dziennie 2 minuty i spi ale jak sie obudzi i dalej chodzimy to czasem tez sie wierci i steka bo ile mozna lezec.

Inwersja a moze wychodz jak Milosz ma spac zawsze to przyjemniej na dworzu siedziec.
ale on nie bardzo chce spac na dworze, tzn. troche pośpi, troche sie budzi - tak w kratke bardzo i generalnie jak wózek przystaje to po chwili się budzi a ja moge troche pochodzić, ale nie ukrywam, najlepiej mi jednak jak usiądę na ławce i czytam

no i jakoś chyba bym nie potrafiła sama z dzieckiem na ręku wyciągać wózek z auta, rozkładać stelaż, wciskać gondolę i składać ten wózek... dlatego wychodzę jak jest mąż.

teraz np. spi ciągle, a jak bylismy od 11 do ok 12:30 na dworze to prawie wcale nie spał (może max 15 min)
Stary 2014-03-12, 17:29   #2048
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Lula dawaj więcej historyjek o t. uśmiałam się. Sorki, ale to jakaś nienormalna baba

Nie sorkuj, bo oprócz tego że nienormalna to jest jeszcze wiele na jej temat do powiedzenia wy się śmiejecie a ja tu cierpię

Co do nosidełka z WOMARa - moje dziecko i ja jesteśmy zadowoleni

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 17:30   #2049
inwersja
dryfuję słowami

marudzil dzis ostro w tej gondoli i tak go dopadło choc na te parenascie min

az mnie babka z targu zagadała i nadawałą mi o swojej wnuczce,któa jesc nie chce
i ciągle patrzyła na niego i gadała "jakie ładne dziecko..na psa urok!"
aż w końcu zapytała "to pani córeczka?" a młody w kombinezonie supermana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1959891_788557107841154_1366399631_n.jpg (73,2 KB, 56 załadowań)
Stary 2014-03-12, 17:38   #2050
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Wrzucam kolejną sówkę (nota bene dwustronną, tylko nie widać tyłu )
Ale masz talent!

Cytat:
To też mój problem
Najmniej dwa razy w tygodniu jest afera. Już nie wiem co zrobić, Leoś jest nakarmiony, pora spania, ubrany nie za ciepło, zrezygnowałam z kombinezonów bo dopiero był meksyk także kurteczka moim zdaniem niekrępująca ruchów i ciągle mu źle. Biorę na spacer herbatkę, ale mało kiedy go to pociesza, smoczka nie uznaje, zabawką się w wózku nie lubi bawić Przesadziłam go do spacerówki na pół leżąco, bo myślałam że chce sobie popatrzeć. Jedyne co jeszcze mi przychpodzi do głowy to to że mamy nudną trasę... Spacerujemy po polnej drodze co i mnie wpędza w depresję.

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
a w spacerówce?

Ci moi znajomi, o których tu juz nie raz pisałam tak mieli z synkiem, że nie lubił w wózku jeździć, bo się darł. Jego mama chciała kupować parasolkę w to lato, ale zrezygnowała, bo nie było sensu. Na spacery chodzą tylko na pieszo, a młody zaczął chodzić jak miał 9 mcy. Koło roczku już tak w miare stabilnie, najpierw na szelkach, a potem już sam. Wózka w ogóle nie używają, bo się nie da.
łudziłam się że to chwilowe

Cytat:
Fiki-miki przy zmianie pieluchy

Cytat:
Nie sprawdzałam. Mamy dużą gondolkę i co z tego. Ona by tylko na rączkach chciała. Sprawdze tą spacerówkę Teraz tak mysle że może okolica jej nie pasuje bo same pola i drzewa
No to tak jak u mnie w spacerówce jest lekka poprawa więc moze spróbuj. mój najpierw wyzywa potem chlipie no i na wrzask juz nie czekam tylko go biore na chwilę na ręce i czekam potem go odkładam daję herbatkę i niekiedy jest ok ale i tak spacery są nieraz dla mnie męką.
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 17:44   #2051
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Kroje ja drobno. Można tez najpierw na tarce zetrzec. Dodaje jabluszko i sok jablkowy/wodę

Stary 2014-03-12, 17:57   #2052
Larysa88
Zakorzenienie

chciałabym to mieć na lato dla Oli
http://www.hm.com/pl/product/27115?article=27115-A
Stary 2014-03-12, 17:59   #2053
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
super! to gnaj do h&m, koleżanka mi pisała, że są teraz promocje, ale nie wiem jakie

a Ty Larysko u rodziców?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 18:08   #2054
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
śliczna sówka zorro

tak, tak klik klik i puste konto
oj tak to jedyny minus

Cytat:
ale fajne

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 18:14   #2055
teacherka
Zakorzenienie

RUSAŁKO, dużo, dużo zdrowka! Dobrze, że mama może pomóc
Bajeczko, dla Amelki też zdrówka!

LaLoca, taki ładny ma wózek i jej nie odpowiada???? Ojjj.... Nie pomogę, moja Zuzka spokojna pod warunkiem, że nie jest za ciepło ubrana i słońce nie świeci jej w oczy. Odkąd chodzi w cienkiej kurtce potrafi ruszac rękoma i bawi się sówką albo gryzaczkiem i to na ogół wystarcza za rozrywkę...

MsLullaby, jakiego Womara zamówiłas? to Eco? Kurczę, trochę mi szkoda 4 stów na Tulę czy coś... A mąż nie ma przekonania do chusty, tzn. mowii, że nie da rady się zawiązać...

Udało mi się pójść do fryzjerki Mam krotsze włosy, od razu lżej, tak świeżo.

A nie zapeszając dziś na kupkowym koncie tylko 4!!! Chyba jest poprawa Czemu nei wiedziałam, że na wyniki badania kału czeka się 7 dni roboczych i jak idiotka poszłam po nie dzień po oddaniu próbki?

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Jo_asiek, mam nadzieję, że z tą nóżką to nic powżnego,... Ze poboli jeszcze chwikę minie, ale ja jako matka wariatka poszłabym jutro chyba do lekarza...

Asiek, biedny Hubcio
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 18:14   #2056
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Kroje ja drobno. Można tez najpierw na tarce zetrzec. Dodaje jabluszko i sok jablkowy/wodę

Dzięki
Cytat:
Ale superowe, brałabym ale nie mam dla kogo Filip nie byłby raczej zadowolony
29.12.2016 [9tc]
Stary 2014-03-12, 18:21   #2057
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
super! to gnaj do h&m, koleżanka mi pisała, że są teraz promocje, ale nie wiem jakie

a Ty Larysko u rodziców?
nie ... ale narazie nie chcę o tym pisać, zresztą wiem co o tym myślicie i macie rację ja też to wiem a i tak trudno jest? ehhh
ale dam znać jak już TO się stanie heh

Cytat:
Dzięki

Ale superowe, brałabym ale nie mam dla kogo Filip nie byłby raczej zadowolony
hehe no raczej nie
ale pewnie z moim pechem nie będzie już rozmiaru
Stary 2014-03-12, 18:24   #2058
teacherka
Zakorzenienie

Mamy krzesełko!

Nie bez łaski pana kuriera

Dzwoni i pyta czy w domu jestem. No nieee ,wyszłam na spacer z dzieckiem. Kiedy pani bedzie? Za 10 minut mogę być.

Co pan kurier na to? "Pffff".
to może się spotkamy tam gdzie jestem? Yyyyyyy jasne, wezmę krzesełko pod pachę, w drugą rękę wózek.... On zdziwiony: "A to nie jest lekkie?"............ to on zadzwoni później. Łaski bez.... Za parę minut dzwoni i pyta czy idę w stronę domu. Szłam. Doszłam pod blok zziajana, bo mam pod sporą górkę te 10 minut. Widzę auto, kuriera niet, to wchodze do bloku domyślając się, że poszedł pod drugie wejście (przy którym robią nowy chodnik i dziś jechałabym po piachu... ).
Jak wjrechałam windą na górę to zadzwoniłam i powiedziałam, że już jestem w domu i może zadzwonić domofonem to go wpuszczę. Zadowolony nie był. No ale przynajmniej wtargał mi to krzesełko na górę, spory, niewygodny karton. Miałam wrażenie, że jemu nie było wygodnie, ciekawe jak sobie wyobrażał, że ja to odbiorę kawałek od domu. A gdybym spotkała go pod blokiem to pewnie próbowałby mi go wcisnąć i pozbyć się problemu. O, nie nie!

Krzesełko jest piękne, przymierzyliśmy do niego Zuzię, podobało jej się, bardzo smakowite są ochraniacze od szelek No ale mogło jej się pomylic, bo tam są jabłuszka namalowane, może myślala, że już rozszerzamy dietę.
Stary 2014-03-12, 18:31   #2059
nena_milka
Wtajemniczenie

AAmelkaa u nas ryby i owoce morza tańsze od kurczaków, więc kupuje świeże, czasem stary coś złowi więc jak akurat się trafi to myślę, że też młodej dam, tylko będę musiała dobrze wyfiletować.

także nie myślcie sobie że taki ze mnie burżuj, 1kg scampi ok.25zł, 1 kg piersi z kurczaka ok 70zł. A avokado jest tańsze od buraków

Ale lecicie z koksem, no nie ogarniam, nie ogarniam
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 18:38   #2060
ja :)
Zakorzenienie

Nena, u nas też ryb dużo, ale i tak do tanich nie należą więc zazdraszczam Avocado też tańsze u nas od oburaków Podobno to jedno z najdelikatniejszych owoców, żeby dać dziecku.

Dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki! Jesteście niezastąpione Kamień spadł mi z serca, na szczescie wszystko jest ok. Tzn główka krzywa - na czubku i od urodzenia co wynika z ułożenia dziecka w brzuchu. Musiała mocno napierać na jakąś kość.
Z tyłu też jest lekkie spłszczenie od boku. No i to wszystko powinno się samo uregulować bo wiele dzieci tak ma, ale jedziemy zrobić specjalne zdjęcia i jeśli asymetria jest większa to będziemy nosić kask przez około 3-4 miesiące. Także kamień z serca, ufff

Przy okazji ważymy 7400g i mierzymy 66.5cm

Teściowa bawi się z Polą, więc lecę nadrabiać chociaż dzisiejszy dzień - ciekawa jestem co u Was
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 18:39   #2061
Madziuchna27
Zakorzenienie

U nas znów trzeci dzień bez kupy Dziecko mi jęczy, stęka, napina się i nic Nie chce nawet tknąć słodzonej herbaty z Hippa na trawienie Ja już nie wiem, co my mamy robić

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 18:43   #2062
kaska87
Zakorzenienie

ja : ) super wieści no i Pola super przybiera

Laryska no cóż, Twoje życie, niech się ułoży jak najlepiej dla Ciebie

Boja no Filipkowi by się stylów raczej nie podobała

oglądam odcinek Housa i dawno nie widziałam tak fajowego odcinka

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 18:44   #2063
teacherka
Zakorzenienie

Ja, wspaniałe wieści to teraz jeszcze kciuki aby obyło się i bez kasku! Ale piękna waga! Buziaki dla Poli

Madziuchna, a Twój Julek dużo leży na brzuszku? moja ciągle sobie go masuje leżąc tak... moze chociaż na Twoim brzuchu na brzuszku by poleżał, moze by pomogło? Ja z Zuzka jak mam wrażenie, że boli ją brzuszek to śpiewam "the wheels on the bus" i przy tym kręcę jej nóżkami i ona ma zaciesz.

Nena, wiesz jak sie skończyło dzisiaj z tą jego szkołą? nie musiał zostac na tym niby wydarzeniu. Ale dostał zastępstwo już po swoich lekcjach. a zobaczył dopiero jak skończył lekcje, bo wczesniej wszystkie przerwy na dyżurach spędził. Cool. Ta praca jest mocno specyficzna...
Stary 2014-03-12, 19:09   #2064
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
To jej powiedz, że ostatnie badania mówią, że można jeść 2 jajka dziennie i nie wpływa to na cholesterol Serio, serio

s:
A mowic to sobie moge, ona wie wszystko najlepiej

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
C

heh u Was takie lato jak i u nas... ja się zastanawiam czy będzie nam potrzebne więcej niż 2-3 koszulki z krótkim. Ja w zeszłym roku ubrałam 2 razy krótkie spodenki a lato było najcieplejsze od iluśtam lat

bić
No u nas jakis miesiac upalow bylo, ale tez bylo po 12-13 stopni wiec przesada nie kupowac dlugich rekawow
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 19:11   #2065
matallewar
Zakorzenienie

Lato jak lato, ja chce urlop taaaaaaka mam potrzebę wyjechać
Ale już za tydzień jadę do Poznania, lalalala

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 19:14   #2066
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
n
mam cie na fb??
Nie,ale bym link do ciebie w k.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 19:16   #2067
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Hej

U nas drobna poprawa, po kilku dniach z 10-11 kupkami wczoraj było tylko 6. Ale za to wieczorem krzyk, płacz, nie mogła spać, co zasypiała to się wybudzała i tak się bujałyśmy od 19 do północy... dostała nawet czopek przeciwbólowy, ale nie wiem czy pomógł,bo zasnęła z godzinę po jego podaniu... Brzuszek niby miękki, jak kręciłam jej nózkami delikatnie czy masowałam brzuch to nic nie szło, żadne bączki.... Do buzi rąk nei pchała, ale jak jej podalismy gryzaczek to gryzła jak szalona. Przy piersi była niezainteresowana jedzeniem. Spała całą nockę z nami, jestem trochę połamana, ale przynajmniej spałyśmy...

Dziś odbiorę wynik badania ogólnego, zobaczymy.. Jutro wizyta.

Nic jej jeszcze nie podawałam, ani marchewki ani kleiku, dziś dostaje ostatnią dawkę leku, jutro najwyżej dam kleik. Boję się zrobić cokolwiek.
Jejciu, strasznie z tymi kupkami macie.. Trzymam kciuki za wyniki i za jutrzejszą wizytę!

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
nie ma zaczęłam podawać, bo właśnie miałam wrażenie, że potrzebuje już czegoś konkretniejszego, no i przybiera raczej średnio

http://www.hm.com/pl/product/24933?article=24933-A
Ja narazie jeszcze nie rozszerzam diety. Planuje jak Pola będzie imeć 5.5 miesiąc. Ładnie przybiera a i mniej z tym zachodu, więc myślę że tak jest dobrze
Raz jej jedynie dałam do pociumkania kawałek jabłka to tak wysysała z niego soki że nie mogłam jej z buzi wyciągnąć

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ewcia, wszystkiego naj dla Sebcia!
I dla wszystkich dzieci, których jubileusze opuściłam

Mam dziś wizytę u fryzjera umówioną,ale nie wiem czy pójdę, bo u męża w szkole jakieś wydarzenie i szczegół, że zaczyna się godzinę po tym jak on kończy pracę.... możliwe, ż ebędzie musiał zostać i robić za fotografa... I tak jedyny dzien w tygodniu, kiedy ma chwile dla Zuzy minie i d.....
I jak ? Udała się ta wizyta?

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
nocka spokojnie, zasnął o 19:30 i pospał ciągiem do 4:40, także super. Od rana marudny trochę, ale to zrozumiałe. Od wczoraj popołudnia Szymek w ogóle nie ruszał lewą nóżką (tam, gdzie były dwa zastrzyki). Już się zestresowałam, bo naprawdę strasznie spięta była i nawet jak ja próbowałam mu nią poruszyć to się nie dawało. Teraz jest troszkę lepiej. Mam nadzieję, że mu przejdzie...
Bidula.. Pola też zawsze bardzo narzeka na bół nóżki - tzn nie mówi ze to on ale jak ją nawet lekko dotne przy ubieraniu to jest wycie w niebogłosy..

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość

ja jestem załamana, po Bebilonie pepti moje dziecko ma maskaryczną wysypkę na buzi, wczoraj wieczorem bolał go brzuszek i był mega ryk... idę popołudniu do pediatry, w piątek jak z nim poszłam na wizytę miał tylko małą plamkę na policzku
jejciu jak go wysypało.. biedny Hubcio.. Mam nadzieje ze piediatra cos doradzi sensowanego. A Hubcio i tak prześliczny

vea mocne kciuki za Jaśka!

Cytat:
aaaa i pani nasza pielęgniarka powiedziała, że po 4miesiącu można dawać awokado. I bardzo polecała, bo to 'super food'. może w przyszłym tyg spróbujemy bo teraz rybkę wprowadzamy.

A jak ją pytałam o gluten to powiedziała, że normalnie są kaszki z glutem od 4 mies. i mamy podawać, tylko przez pierwsze 3 dni taką porcję z jednej łyżki kaszki a nie 4. Ogólnie jeśli rodzice tolerują gluten to nie robi się ekspozycji.
U nas to samo - jak rodzice tolerują gluten to też nie zalecają tutaj ekspozycji.

No i o avocado slyszalam dokladnie to samo

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ładny też muszę coś wybrać bo z Polski wracam bez wózka

Sto lat dla Sebulki Cebulki!

Była dziś t. więc mam hity. Pyta się nas czy dajemy małemu już zupki, TŻ mówi że słoiczki tylko a ta, że jak gotujemy dla siebie to mamy go brać na kolana i np wziąć do buzi ziemniaka z zupy, pogryźć w buzi i wypluć na łyżkę i mu dac ja mówię do niej "pani jest niepoważna czy żartuje?" A ona do mnie że jak jej dzieci miały pół roku to już dawała im sosy, pogryzione kotlety, a ja do niej że mi szkoda zdrowia mojego dziecka. A jak usłyszała że chce minimum do 2rż nie dawać małemu żadnych słodyczy to mnie z jego siostrą wyśmiały to TŻ stanął w mojej obronie bo się bal że wybuchne że mnie popiera bo to mu nic dobrego nie przyniesie. A i raz już mnie poniosło bo wzięła małego za ramiona do góry (nie pod pachy tylko złapała za ramiona) to się już wkur.. i podniosłam głos że ma go tak nie brać bo mu krzywdę zrobi. No i teksty typu "plecy go bolą od leżenia, brzuch go boli od leżenia na brzuchu" to normalka. Byli może z 40-60minut ale wystarczyło haha. A no i chce żebyśmy przyjechali z małym w sobotę na jej urodziny (jeszcze go tam nie brałam) więc planuje być tam max godzinę bo pewnie i tak wtedy zacznie Bartek się denerwować więc da matce pretekst do ewakuacji aha i wczoraj była tu Mariusza bratanica ma 4lata i mówi do mojej mamy "ja wiem kim ty jesteś! Moją babcią! Jesteś moją najładniejszą babcią!" i potem do niej ciągle babcia gadała haha oczywiście dziś to powiedziałam t. Boską miała minę

dobra jest babka, nie ma co
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 19:23   #2068
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ładny też muszę coś wybrać bo z Polski wracam bez wózka

Sto lat dla Sebulki Cebulki!

Była dziś t. więc mam hity. Pyta się nas czy dajemy małemu już zupki, TŻ mówi że słoiczki tylko a ta, że jak gotujemy dla siebie to mamy go brać na kolana i np wziąć do buzi ziemniaka z zupy, pogryźć w buzi i wypluć na łyżkę i mu dac ja mówię do niej "pani jest niepoważna czy żartuje?" A ona do mnie że jak jej dzieci miały pół roku to już dawała im sosy, pogryzione kotlety, a ja do niej że mi szkoda zdrowia mojego dziecka. A jak usłyszała że chce minimum do 2rż nie dawać małemu żadnych słodyczy to mnie z jego siostrą wyśmiały to TŻ stanął w mojej obronie bo się bal że wybuchne że mnie popiera bo to mu nic dobrego nie przyniesie. A i raz już mnie poniosło bo wzięła małego za ramiona do góry (nie pod pachy tylko złapała za ramiona) to się już wkur.. i podniosłam głos że ma go tak nie brać bo mu krzywdę zrobi. No i teksty typu "plecy go bolą od leżenia, brzuch go boli od leżenia na brzuchu" to normalka. Byli może z 40-60minut ale wystarczyło haha. A no i chce żebyśmy przyjechali z małym w sobotę na jej urodziny (jeszcze go tam nie brałam) więc planuje być tam max godzinę bo pewnie i tak wtedy zacznie Bartek się denerwować więc da matce pretekst do ewakuacji aha i wczoraj była tu Mariusza bratanica ma 4lata i mówi do mojej mamy "ja wiem kim ty jesteś! Moją babcią! Jesteś moją najładniejszą babcią!" i potem do niej ciągle babcia gadała haha oczywiście dziś to powiedziałam t. Boską miała minę
nie no " zarąbista" jest...

Cytat:
My juz po szczepieniu. Chyba źle nie było ale dobrze ze tylko jedno klucie
Ola waży jakieś 7,5 kg
piękna waga

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
[wróciłam mma nadzieje z enadrobie was wieczorkiem ...nie bijcie
teraz muszę zakamuflować moją nieobecność przed tz czyli szybkie sprzatanko i wypad po adriana do przedszkola.....btw sebek spał 2 razy po 15 min na siłę uśpiłam go 20 min temu bo padniety strasznie..ale ale.... obkupiłam moje dzieciaczki 2 reklamówki ciuszków za 70 zł bedą eleganty dla sebcia nawet mam jeansy czarne zczerwonymi szelkami jeszce troszke duże ale szybko dorośnie mykam sprzatać buziaki
super że się rozerwałas na zakupach

Cytat:
dlatego u nas nie ma obiadów, bo jeśli chcę wyjść zanim mąż do pracy pójdzie to jak się ogarnę jest 10-11h, a on już ok 13h musi wyjść z domu. i niby kiedy miałabym ten obiad gotować jak młody o 7h się budzi, potrzebuje pobawić się, zjeść, spać idzie na 30min, więc tyle co sama zjem śniadanie i czerep umyję potem znów się budzi na jedzenie i wypadałoby wyjść z domu, i dziękuję, musztarda po obiedzie
ja obiady robię codziennie, nawet jak tż idzie na 14 do pracy to ma obiad przed wyjściem

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
o bosz...lec szybko do pediatry i odstawcie to mleko w choler.cie. zdrowka!

Cytat:
niestety prawda jest taka, że nie można tak szybko stwierdzić czy mleko pomaga czy szkodzi. potrzeba miesiąca żeby faktycznie stwierdzić jego działanie

u nas po nutramigenie najpierw była mega poprawa, a po tygodniu totalne pogorszenie (tragiczne kupki, bóle brzuszka 24h/dobe) i też panikowałam. tak na prawdę ustabilizowało się po ok 3-3,5tyg od kiedy zaczął pić nutra, w tym ze 2-2,5 tyg trwało to pogorszenie gdzie kupki baardzo powoli polepszały się.
byłam u pediatry i mnie rozczarowała ręce rozłożyła dała skierowanie do alergologa i w rozpoznaniu wpisała AZS... i mnie tym zdołowała jeszcze bardziej niż byłam, dała maść do smarowania buzi, wypytał co jadłam od piątku, w czym piorę, a i z wielką łaską nas przyjęła itp

Cytat:
marudzil dzis ostro w tej gondoli i tak go dopadło choc na te parenascie min

az mnie babka z targu zagadała i nadawałą mi o swojej wnuczce,któa jesc nie chce
i ciągle patrzyła na niego i gadała "jakie ładne dziecko..na psa urok!"
aż w końcu zapytała "to pani córeczka?" a młody w kombinezonie supermana
śliczną masz córeczkę

Cytat:
śliczne

Cytat:
AAmelkaa u nas ryby i owoce morza tańsze od kurczaków, więc kupuje świeże, czasem stary coś złowi więc jak akurat się trafi to myślę, że też młodej dam, tylko będę musiała dobrze wyfiletować.

także nie myślcie sobie że taki ze mnie burżuj, 1kg scampi ok.25zł, 1 kg piersi z kurczaka ok 70zł. A avokado jest tańsze od buraków

Ale lecicie z koksem, no nie ogarniam, nie ogarniam
70 zeta cycki kury o losie...

idę ciasto staremu do roboty robić
Stary 2014-03-12, 19:23   #2069
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Pytanie:
Czym sprać sok marchewkowy z bodziaka i koszulki taty?

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------
.
Ręcznie mydłem bambino na świeżo. Zaschnięte nic nie spiera.
Stary 2014-03-12, 19:25   #2070
czaszka_
Zakorzenienie

nie wiem kurcze jak moje dziecko przeciagnąc, juz jest tak nauczona ze o 19 spi ze od okolo 17:30 mam z nią sajgon codziennie i juz nosze do 18:30 tylko na rekach taka jest zmeczona i spiaca
i po kąpaniu toaleta juz jest zawsze przy akompaniamencie ryku
jak chce zeby po poludniu sie zdrzemnela to pospi ewentualnie chwilke do 16 ale to i tak nic nie daje
jakies pomysly?

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości