|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i brawo dla spokojnej gaduły ![]() Cytat:
2. o, a dlaczego? my teraz na spacer zakłądamy (zeby cieplej w stópki było ![]() 3. leje z was ![]() A ja chyba dziś widziałam "swój" wózek. Facet stał z dzieckiem w kolejce do kasy, akurat wchodziłam do sklepu, prawie pożarłam ich wzrokiem. Stał z kobitą, obok jakis maluch się plątał, ale mnie korciło zeby zapytać czy to moze nie mój skradziony wózek, ale stwierdziłam ze szkoda nerwów, jak widac nie zmarnował się (oczywiscie jesli to był ten "mój" ![]() Dziewczyny, co polecacie do czyszczenia piekarnika? |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3992 |
Zakorzenienie
|
TŻta
![]() Wygenerowanie umowy dla mnie dzisiaj jest niemożliwe - Orange zadzwoniło.............. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3993 |
Zakorzenienie
|
scarlett Zosia wygadana, super!
![]() alliw ja sobie w notatniku zapisalam sposob strippi ![]() Jak zrobić domowy czyścik - zwinięta w kulkę folia aluminiowa mniej rysuje powierzchnię niż szorstka strona gąbki. Na bardzo trudne zabrudzenia Perfekcyjna Pani Domu proponuje papkę: - 5 łyżeczek sody oczyszczonej - 5 łyżeczek soli - i ok. 5 łyżeczek octu Całość mieszamy , najlepszy do tego będzie pędzelek. Przygotowaną papkę kładziemy na silne zabrudzenia np. w piekarniku. Zostawiamy ją na 15-20 minut. Później szorujemy tak jak zwykle. i mowisz, ze to Twoj wozek byl? ![]() ![]() panika histeriusz jednak czasem ma sowje plusy ![]() ![]()
#3994 |
Wtajemniczenie
|
#3995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do umowy, ja juz bym dawno po takich jajcach zmienila operatora ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- wystawilam dzisiaj fotelik na sprzedaz i dopiero dzisiaj zajrzalam do instrukcji obslugi ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3996 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3997 |
Zakorzenienie
|
jak jest na noc ubrany w pizamke i jeszzce biega to ma skarpetki, na noc w lozku sciagam, ma cieplutkie stopki
![]()
#3998 |
Wtajemniczenie
|
a w śpiworku czy pod kołderką?
#3999 |
Zakorzenienie
|
#4000 |
Wtajemniczenie
|
#4001 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4002 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4003 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ano też to widzę u nas. Akcja w ikei dobra ![]() U nas też w nocy stópki gołe i cieple (ma to po mamie) ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4004 |
MBZ♥
|
Florkowski
![]() ![]() Tomaszku, samych słonecznych dni na kolejny rok ![]() Malpko pytałaś czy u nas ciepło ![]() ![]() ![]() Demeter ![]() ![]() Pani, rośnie Ci Kombinator ![]() Anika ![]() ![]() Moderna, a ja CI chyba pisałm, że tam jest regulacja ![]() ![]() Scarlett ![]() ![]() A dla Zosi ![]() ![]() Alliw, ja bym podeszła, nie wytrzymałabym ![]() Achna, ![]() ![]() Nestelle mogłabyś mi podać przepis na sałatkęz gruszką i lazurem plus ten sos? ![]() Lunka, cudne to przezwisko Kamilka ![]() Za nami intensywny dzień ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4005 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() o ja pierdziu . już dawno zmieniłabym operatora . Zosiek mądra ![]() ![]() Cytat:
![]() no ja nie uważam aby attipaski były cokolwiek ładne .ale przydatne chyba jednak . Cytat:
![]() Cytat:
chyba bym nie wytrzymala i jednak spytala gdzie kupili wozek? skad mają? nie jestem często w hm ale wydaje mi się ze te pajacyki -piżamki bez stopek to stała pozycja .nawet na stronce sa http://www.hm.com/pl/subdepartment/K...#Nr=4294915937 tego typu sa chyba jeszcze w kaphalu . ![]()
![]() |
#4006 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I podczepiam się pod zyczenia! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4008 |
Zakorzenienie
|
Pani cudownie Michaś wygląda w koszuli
![]() ![]() Nestelle przeczytałam urodziny... i aż mi głupio że się cieszyłam kiedyś z Roszka marudzenia ![]() ![]() miałam taką sytuacje z wiecznie radosną siostrzenicą, miała roczek, wigilia, mama zaczyna modlitwę a ta w szał... nie szło barszczu zjeść bo tak się darła w drugim pokoju. Uspokoiła się chyba po 3h, jak zaczęła tak skończyła czyli bez powodu. druga opcja-Kamil ostatnio miał taki dzień, kompletne rozstrojenie nerwowe.. jeden jedyny dzień (więcej bym nie zniosła) i mnie się wydaje że to jakis skok rozwojowy Co do nas to ja jestem nerwowa, TŻ ciężko wyprowadzić z równowagi, ale odkąd mamy dziecko to ja jestem bardzo cierpliwa a TŻ dużo mniej ![]() Ogólnie raczej ode mnie tego nie wziął bo rzadko się denerwuje przy nim ![]() ![]() Alliw ja znów co szukałam pajaców to wszystkie duże roz86 były bez stópek ![]() doczytałam że patrzyłaś w Hm ![]() Monika to widzę że masz podobnie. Wściekają się na rzeczy bezsensowne.. nie rzucę wszystkiego bo jemu coś tam nie gra.. ![]() ![]() JolanTa jesteś moją nadzieją ![]() ![]() Achna padłam z biedronką! ![]() Demeter brawa dla Kubusia ![]() Scarlett ale Zosia ma mowę ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego dla Tomeczka i Florka ![]() U nas tyle że Kamil od dwóch dni ma katar, myślałam że zębowy, bo nie zatyka noska, śpi normalnie całą noc, ale.. przed snem pare razy pokaszlał i już mam pełno w gaciach ![]() ale koleżanki synek z którym ostatnio się bawił ma właśnie zapalenie oskrzeli ![]() ![]() Próba z łóżeczkiem wyszła świetnie, obudził się po porannej drzemce i leżał sobie i gaworzył ![]() ![]() bez problemu też znów w nim zasypia... także to chyba jednak ten skok ![]() a i jeszcze skurczybyki z Arosa wysłali mi e-maila że od 11marca jest 33% na ich urodziny, a ja 10-tego zamówiłam Kamilowi książki na prezent ![]() buciki Kamil uwielbia, a najbardziej jak mówie żeby je przyniósł, przynosi i czeka aż ubiorę ![]()
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2014-03-12 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4009 |
Zakorzenienie
|
LunaO to żeś mnie pocieszyła nie było trzeba pisać tej promocji w arosie za te 33% to ja bym miała jeszcze z 6 książeczek dla małej
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- anika_s nie nie odchudzam się postanowiłam nie jeść takich ilości słodkiego i więcej d... ruszać a nie siedzieć na niej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4010 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie ma ![]() a jak non-stop mam takie atrakcje, to jest średnio atrakcyjne ![]() ![]() ![]() jak Wy to robicie...
![]() ![]() |
![]() |
#4011 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=BYou;45560317]Nestelle mogłabyś mi podać przepis na sałatkęz gruszką i lazurem plus ten sos? ![]() /QUOTE] sałatka wg swoich upodoban -co kto lubi co z czym pasuje ... ja robie taką - sałata masłowa, orzechy włoskie , ser lazur (niebieski?)(zetrzeć na tarce),gruszki ( w obecnej porze roku kupuje w zalewie .kroje wzdłuż. no i czekam az pojawia się te "prawdziwe" -miękkie ,soczyste ,słodziutkie), ogorek ,oliwki ,kiełki.. sos - 1,5 łyzki musztardy sareps. ,1,5 łyzki miodu ,oliwa ok. 2 -2,5 łyzek. , sok wycisniety z ok.1/4 cytryny. dobrze wymieszać . Dziewczyny - ostatnio R czasami łapie się za uszko .tylko jedne. jak dotykam to próbuje mi reke odsunąć . jak dotykam drugiego to mu tak nie przeszkadza . Po tej akcji urodzinowej miał całe uszko w wydzielinie woskowej . wyczyściłam z trudem bo nie chciał pozwolić ale pomyślałam ze normalne . ale dzisiaj po kąpieli to tez było dużo tego .i takie swieze . tylko w tym jednym uszku . wtedy tez. czy to przez kąpiel -bo dziś dluzej siedział a rano jeszcze basen był . czy to normalne ? uszko nie jest zaczerwienione .
![]() |
#4012 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy Wasze dzieci biją się rączka po główce albo uszach.? Może biją to złe słowo, raczej tak klepią z otwartej rączki? Kinia tak czasem się klepie w okolicy ucha i trochę się martwię.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4013 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4014 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Miało być smyki-koncert muzyki klasycznej dla niemowląt i małych dzieci ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4015 |
MBZ♥
|
Nestelle dziękuję
![]() Co do uszka to Zosi wydziela się dużo wosku. Wieczorem wytrę, rano jest. Kupiłam w aptece taki spray i jest lepiej. Może Rozkowi zrobił się czop z woskowiny i Go drażni? Słyszałam też, że przy ząbkowaniu dzieci ciągną się za uszko/a albo klepią. Pani, odkąd spora część wyjścia na spacer jest na nóżkach to tak właśnie zasypia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4016 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tam klocek ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale Z to jest mądralka ![]() Cytat:
![]() ![]() Bo grzecznych dzieci z rodzicami nikt nie przepuszcza ![]() Cytat:
Tomciu, Florianku Wszystkiego co najlepsze!!!! ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wolalabym jednak odstac swoje w kolejce ![]()
![]() |
#4019 |
Zakorzenienie
|
![]() - najLepszego chlopaki ..!!! Ja tak dzis z doskoku - bylam dzis w innym sklepie za wozkiem patrzyc i sorry wielkie G...! Komoletna Kicha nic a Nic sensownego ![]() Potem Milus BIEGAL po trawie goniac 4latke i 6latka - dzieci psiapsih - ile mial radosci ..!!! - ciekawam tylko czy spodenki sie dopiora ![]() ![]() ![]() No i jeszcze tylo niecale 100 postow i koniec watku ![]() Ide spac dobrej nocy Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4020 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=nestelle;45560964]
![]() Cytat:
Dzięki wszystkim za mile słowa. Miałam cos cytowac i się nie zacytował o, a nie pamiętam co....
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.