Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-12, 23:25   #2161
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
2,5 letni chlopiec mial guza mozgu a lekarze go zle diagnozowali a wystarczylo zrobic tomograf. zrobili owszem ale za pozno, mial 10 cm guza i zmarl na stole a wmawiali rodzicom zakazenie pasozytami.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Wiesz co, pytam, bo u nas wprowadzenie innych produktów niż mleko z piersi super wyregulowało kupy.
też na to liczyłam, ale w naszym przypadku nie udało się

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Madziuchna czopek glicerynowy
jutro podam jak nic nie wyciśnie ale u nas czop też słabo działa

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Uuu :/ Może jabłuszko mu podaj?
je i jabłko i śliwkę

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
mam giga doła

jako ze zablokowalo mnie po dzisiejszych cwiczeniach musialam szybko konsultowac sie z fizjoterapeuta...

jest gorzej niz zle... narazie na tydzien mam zakaz podnoszenia Macka i zakaz cwiczen
nie wiem jak ja dam rade w domu z nim nie podnoszac go
mam zaklejone plecy całe (chociaz dobrze ze na różowo)

i niestety w przyszłym tygodniu lub jutro ide do neurochirurga umówić się na operacje kręgosłupa.

jestem załamana... koles obejrzał mój najnowszy rezonans i za głowe się złapał bo nie mógł uwierzyć, ze o wlasnych siłach przyszłam...
ja w sumie momentami tez nie wierze ze sie ruszam bo boli....... jak nie powiem co

nadrabiam powoli ale jestem totalnie bez humoru
Tassia, no co Ty opowiadasz?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 23:25   #2162
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
mam giga doła

jako ze zablokowalo mnie po dzisiejszych cwiczeniach musialam szybko konsultowac sie z fizjoterapeuta...

jest gorzej niz zle... narazie na tydzien mam zakaz podnoszenia Macka i zakaz cwiczen

i niestety w przyszłym tygodniu lub jutro ide do neurochirurga umówić się na operacje kręgosłupa.

jestem załamana... koles obejrzał mój najnowszy rezonans i za głowe się złapał bo nie mógł uwierzyć, ze o wlasnych siłach przyszłam...
ja w sumie momentami tez nie wierze ze sie ruszam bo boli....... jak nie powiem co

Kochana, zdrowie najważniejsze! Zorganizuj pomoc do Maćka i oszczędzaj się, jak się da!

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Ja skończyłam robić, co musiałam zrobić, tż się nie doczekałam, idę spać. A chciałam serial obejrzeć Może jutro będzie jakoś rozsądniej

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 23:47   #2163
angelikada
Wtajemniczenie

LADAN za ząbki i wagę

LULA padłam normalnie szkoda słów to jest okropne i oblesne moja szwagierka z mężem tak właśnie robiła swojej córce a ja przy stole myślałam że zwymiotuje

RUSALKO zdrówka :-*

My dzisiaj zaliczyly dwa spacerki bo tak ładnie było właśnie się cyckujemy a tz pojechał w trasę :-(
Stary 2014-03-13, 00:12   #2164
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Co do avocado, to ono samo jest paskudne i bardzo tłuste, trzeba jeść z czymś koktajl, sałatka, jajecznica zdrowy dodatek, ale tuczacy, wiec nie można przeginac z ilością
Avocado jest pyyyycha! Mam przepis na świetną sałatkę z avocado i mogę się podzielić Poza tym ma tyyyle witamin że głowa boli

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 00:25   #2165
czaszka_
Zakorzenienie

heja
ja jak zwykle o tej porze zamiast spac to siedze na wizazu
znowu nie moge usnac

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Wychodzę po drzemce, bo ma dobry humor i łatwo ją czymś zainteresować. Nie zależy mi żeby spała na spacerze. Dawniej próbowałam ją brać w porze drzemki, ale był jeszcze większy ryk, więc wolę zabierać ją wyspaną. Spróbuję zabrać ją na spacer jak będzie senna. Może akurat jej się odmieniło Chociaż znając ją będzie wrzask i dupa ze spaceru.

Oj doskonale Cię rozumiem. Ściągnę spacerówkę ze strychu i zobaczymy. Zazdroszczę dziewczynom, które godzinami spacerują. Nie wyobrażalne to dla mnie jest, ale moje dziecko ogólnie jest z tych trudniejszych, więc muszę się chyba z tym pogodzić. Taki egzemplarz... czaszka a u Was jak ze spacerami? bo Twoja też ma charakterek jak moja Maja.
u mnie tez nieobrazalne zeby spacerowac godzinami bo u nas kolo godziny to maximum jakie Julka wytrzyma i to rzadko sie zdarza
dzis byla z chrzestna na spacerze i 40 min spala a pozniej sie podobno darla przez 30 min powrotu do domu
moze sprobuj z ta spacerowka bo jak wszystko bedzie widziec do okola to moze bedzie szczesliwa
My lazilismy z Julka po galerii pare godzin w niedziele w spacerowce i byla zachwycona i grzeczna bo wszystko widziala i ją interesowalo
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Czaszka, a dlaczego chcesz ją przeciągać?
w sumie dobre pytanie

tak chyba z wygody bo kiedys potrafila isc spac kolo 20/21/22 i spala dluzej a teraz ledwo wytrzymuje do 19 i zaczyna dzien 4/5 max 6 ja zawsze nalezalam do osob co nie umieją wstawac rano
i tak poprostu kombinuje zeby ją choc do tej 19 przeciagnac bo o 4 to masakra zacząć dzien
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
a nie da się tej popołudniowej drzemki troszkę później zrobić, tak żeby choć do 16.3o pospała? albo kłaść wieczorem pół godziny wcześniej?
czasami do 17 spala to i tak kolo 18 juz nie wytrzymuje, ona w ciagu dnia spi tylko 2x 30 min czasem 3x wiec bardzo malo i poprostu tak wczesnie kolo 17:30 juz pada
a znowu jak ją poloze 18/18:30 to mi wstanie o 3 albo 4 a z nią niestety raczej nie polezy w lozku bo zaraz jej sie nudzi
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Spacer? My wychodzimy ok 14.30 i śpi w wózku do 17,wtedy jestem na placu zabaw z Ada

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no wlasnie na spacerze tez wiecej nie pospi niz zwykle

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Avocado jest pyyyycha! Mam przepis na świetną sałatkę z avocado i mogę się podzielić Poza tym ma tyyyle witamin że głowa boli
ja chyba z 3 razy kupowalam w sklepie avocado z mysla ze cos z tym zrobie i zawsze potem lądowala przelezana i zgnita do kosza

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

Edytowane przez czaszka_
Czas edycji: 2014-03-13 o 00:27
czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 01:25   #2166
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Ja nadrabię, ale przy okazji też napiszę, że Adaś ma pierwszy ząbek. Dziś zauważyliśmy, ale napewno ma od kilku dni.
za ząbka!

Cytat:
No tak, ale to jak orzechy - są zdrowe, ale jak się je ich za dużo, to można przytyć i to już niezdrowo We wszystkim trzeba znać umiar
Niestety Orzechy to uwielbiam ale właśnie z tego względu nie przesadzam..

Cytat:
2,5 letni chlopiec mial guza mozgu a lekarze go zle diagnozowali a wystarczylo zrobic tomograf. zrobili owszem ale za pozno, mial 10 cm guza i zmarl na stole a wmawiali rodzicom zakazenie pasozytami.
Moja mama mi opowiadala jak pojechala z moją prawie roczną siostrą na jakieś rutynowe badanie do neurologa. Ten ją wyoglądał kazał mojej mamie usiąść i powiedział że może mieć guza i skierował na specjalne badania. Moja mama mówi, że w jedną noc osiwiała wtedy - dosłownie.. Na szczęście okazało się to pomyłką i moja siostra ma się dobrze
A podobno miała objawy jak właśnie dziecko jednego z lekarzy w tej klinice u którego za późno zdiagnozowali i źle to się skończyło, dlatego ten lekarz tak się zestrachał o moją siostrę.

Cytat:
ja : ), wiesz co, oczywiście mm i kp ma swoje plusy i minusy. Ja dostrzegam przede wszystkim wygodę w postaci faktu, że również inne osoby mogą być zaangażowane w opiekę nad małym. Jula może aktualnie nakarmić tata czy babcia
Wspólne wyjścia nie są też dla mnie obwarowane stresem, że za godzinę-dwie będę się musiała gdzieś schować żeby wyciągnąć małemu cycek Analogicznie jeśli zapraszam kogoś do mnie i chciałabym porozmawiać bez spiny.

Nie było mi łatwo zadecydować, że kończę kp - wiadomo, że to coś niesamowitego. To dla mnie świeża sprawa i trochę trudno mi wszystko ubierać w słowa.
Rozumiem. Masz rację - teraz na pewno ktoś Cię może odciążyć z karmieniem. Dobrze, że Julek nie wybrzydza i chwyci się smoczka Moja Pola na szczęście tak samo - nie ważne co i z czego, ważne żeby było jedzenie

---------- Dopisano o 02:25 ---------- Poprzedni post napisano o 02:16 ----------

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Z Jaśkiem nie wiadomo dokładnie co... bo mamy chwilową gorączkę (może być od szczepienia), zaparcie, śmierdzące kupy w nietypowym kolorze i wysypkę, ale też w głupim miejscu - i to wszystko może być skutkiem jednej infekcji, albo być totalnie nie związane i mieć różne przyczyny
Mamy siki zbadać i będziem dumać. Na razie za to mamy nic do jedzenia nie wprowadzać i obserwować
A do ortopedy nie poszłam - nie zdążyłam - kolejny wolny termin 10 kwietnia

Dobra, Jaśko śpi, Bartek padł, bo coś go rozbiera... to ja się idę sama rozebrać i spać.
Kolorowych snów życzę
Kciuki za Jaśka żeby się wyjaśniło co mu dolega. No i oczywiście żeby szybko mu przeszło!

Cytat:
Aha
No, mnie śmieszy na maksa jak ktoś nie wie co to jest a robi zamęt Tutaj jest rewelacyjny wywiad, gdyby ktoś miał ochotę podczytać.
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...st_gender.html
Świetny artykuł

Cytat:
mam giga doła

Kurcze tassia, co to się porobiło? Oszczędzaj się i załatw jakąś pomoc do Maćka! Operacja brzmi poważnie.. Mam nadzieję, że szybko się uporasz z bólem i problemem.

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Dawaj przepis!
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 03:25   #2167
Asiek84
Wtajemniczenie

Hubert ma gorączkę, zbijamy paracetamolem w czopku... Rano będę się do przychodni dobijala do pediatry, pomysli baba ze matka wariatka codziennie u lekarza...
Wczoraj w poczekalni była pani z córką 5 letnia i zwróciła uwagę na buzię małego, mówiła ze jej córką miała niedawno rumień zakaźny i podobne zmiany na buzi i ze teraz dzieci na to chorują i się przenosi drogą kropelkową...
Stary 2014-03-13, 04:57   #2168
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
moze jakis nerw podraznili albo cos? nie wyglada to ciekawie :/ corka mojej kolezanki tak miala z raczka po szczepieniu, ale tylko przez wieczor po szczepieniu.

masakra, ale Amelka ma paskudny kaszel, teraz taki suchy ze az gardlo zdziera
Biedna Amelcia, zdrówka

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Ja nadrabię, ale przy okazji też napiszę, że Adaś ma pierwszy ząbek. Dziś zauważyliśmy, ale napewno ma od kilku dni.

gratuluję ząbka

Cytat:
mam giga doła

ale się porobiło zdrowie najważniejsze, bo bez niego ciężko całą reszte ogarnąć.

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Hubert ma gorączkę, zbijamy paracetamolem w czopku... Rano będę się do przychodni dobijala do pediatry, pomysli baba ze matka wariatka codziennie u lekarza...
Wczoraj w poczekalni była pani z córką 5 letnia i zwróciła uwagę na buzię małego, mówiła ze jej córką miała niedawno rumień zakaźny i podobne zmiany na buzi i ze teraz dzieci na to chorują i się przenosi drogą kropelkową...
No to faktycznie rano do lekarza. Biedny Hubi, a Ty nie matka wariatka, a odpowiedzialna mama dbająca o dobro swojego dziecka

---------- Dopisano o 04:57 ---------- Poprzedni post napisano o 04:51 ----------

My po pierwszym karmieniu, ale Szymek od pół godziny sie kreci w łóżeczku, marudzi i zasnąc nie moze. Juz chyba z 10 razy wstawalam, a on ani nie mysli zeby zasnac.

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 05:49   #2169
ewacia85
Wtajemniczenie

witam
jak zwykle ostatnio zasnełam z kom w ręce
wiec piszę co pamiętam
dziekujemy za wszystkie i gratulacje zaraz wrzuce obiecaną fotke
endżi zaskoczyłas mnie swoją decyzją ale sama też ostatnio o tym myśle nie wiem dlaczego po czym jednak stwierdzam że brakowałoby mi tego jestem uzależniona
asiek zdrówka
bajka równeiż zdrówka dla dziewczyn
i wszystkich
chorowitków
moje bojsy też zakatarzone właśnie sebkowi odciągałam nosek bo ledwo oddech łapał
tasssia dbaj o siebie bo kregosłup to poważna sprawa a operacja brzm ibardzo poważnie....bedzie dobrze
laryska nei wrzucaj tu takich śliczności bo sie na córkę za wcześnie skusze
gratuluję ząbelków ..u nas nic nie widać

i nie wiem co komu chciałam pisać to kara za spanie z kom zamiast męża

---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:44 ----------

obiecany wczorajszy sebus i jego pierwsza marynara

---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:47 ----------

ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 05:50   #2170
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam
jak zwykle ostatnio zasnełam z kom w ręce
wiec piszę co pamiętam
dziekujemy za wszystkie i gratulacje zaraz wrzuce obiecaną fotke
endżi zaskoczyłas mnie swoją decyzją ale sama też ostatnio o tym myśle nie wiem dlaczego po czym jednak stwierdzam że brakowałoby mi tego jestem uzależniona
asiek zdrówka
bajka równeiż zdrówka dla dziewczyn
i wszystkich
chorowitków
moje bojsy też zakatarzone właśnie sebkowi odciągałam nosek bo ledwo oddech łapał
tasssia dbaj o siebie bo kregosłup to poważna sprawa a operacja brzm ibardzo poważnie....bedzie dobrze
laryska nei wrzucaj tu takich śliczności bo sie na córkę za wcześnie skusze
gratuluję ząbelków ..u nas nic nie widać

i nie wiem co komu chciałam pisać to kara za spanie z kom zamiast męża

---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:44 ----------

---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:47 ----------

haha, ja chyba też
Sebuś niezły przytojniacha w tej marynarce
Stary 2014-03-13, 06:03   #2171
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
mam giga doła

brzmi bardzo powaznie
moze ktos ci pomoc? nawet nie wiem jak sobie wyobrazic niedzwiganie dziecka..
trzymam kciuki i chce powiedziec, ze jestes mega dzielna

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

też na to liczyłam, ale w naszym przypadku nie udało się

jutro podam jak nic nie wyciśnie ale u nas czop też słabo działa

je i jabłko i śliwkę

Tassia, no co Ty opowiadasz?
Madziuchna u nas tez na poczatku, po wprowadzeniiu stalych pokarmow byla porazka i myslalam, ze przejdzie po jablku/sliwce.
po ich podaniu nic sie nie dzialo, w ruch poszedl termometr i czopek.
az tu jakies 1,5 tygodnia temu samo sie wyregulowalo i jest kupka codziennie
moze u was tez tak bedzie?

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
za ząbka!

Niestety Orzechy to uwielbiam ale właśnie z tego względu nie przesadzam..

Moja mama mi opowiadala jak pojechala z moją prawie roczną siostrą na jakieś rutynowe badanie do neurologa. Ten ją wyoglądał kazał mojej mamie usiąść i powiedział że może mieć guza i skierował na specjalne badania. Moja mama mówi, że w jedną noc osiwiała wtedy - dosłownie.. Na szczęście okazało się to pomyłką i moja siostra ma się dobrze
A podobno miała objawy jak właśnie dziecko jednego z lekarzy w tej klinice u którego za późno zdiagnozowali i źle to się skończyło, dlatego ten lekarz tak się zestrachał o moją siostrę.

Rozumiem. Masz rację - teraz na pewno ktoś Cię może odciążyć z karmieniem. Dobrze, że Julek nie wybrzydza i chwyci się smoczka Moja Pola na szczęście tak samo - nie ważne co i z czego, ważne żeby było jedzenie

---------- Dopisano o 02:25 ---------- Poprzedni post napisano o 02:16 ----------

Kciuki za Jaśka żeby się wyjaśniło co mu dolega. No i oczywiście żeby szybko mu przeszło!

Świetny artykuł

Kurcze tassia, co to się porobiło? Oszczędzaj się i załatw jakąś pomoc do Maćka! Operacja brzmi poważnie.. Mam nadzieję, że szybko się uporasz z bólem i problemem.

Dawaj przepis!
Wcale sie nie dziwie, ze osiwiala w jedna noc

Cytat:
Wcale nie wariatka
Zdrowka dla Huberta i kciukam za wizyte

Jo_asiek mam nadzieje, ze to chwilowe u Szymka.
Moze jak nie bedzie przechodzilo to skontaktuj sie z pediatra

Ja was tez chcialabym prosic o magiczne kciuki bo dzis idziemy na szczepienie 5w1 i pneumo
oby nie bylo wielkiego krzyku
strasznie sie boje ostatnio tych szczepionek, ale odkladalam od 30 stycznia i trzeba isc
mam tylko nadzieje, ze Kubus jes kompletnie zdrowy

a wlasnie maly jak wstal na jedzenie to obudzil mnie z koszmaru.
snilo i sie, ze wazylam 103 kg
masakra, jak to dobrze ze to tylko sen
Stary 2014-03-13, 06:11   #2172
ewacia85
Wtajemniczenie

anutka kciuki są a co do snu to swietny
tż śniło sioę dzisiaj ż erakieta stratuje z podwórka
btw dlaczego ja sie pytam moje dzieci zaczynaja dzień o 5 rano ...rozumiem jedno ale dwójka
Stary 2014-03-13, 06:23   #2173
matallewar
Zakorzenienie

A u nas Eda wszystkich obudził 5:30 a tz wielkie pretensje, bo on o 2 wrócił i się nie wyspal nosz!! Mam serdecznie dość, on ma w wszystko, tylko się wścieka, że on niewyspany to może trzeba zacząć wracać do domu jak czlowiek
Do tego 10 miała być od niego kasa i co? I nadal nie ma, a on nawet nie zareagował, że nie dostał przelewu

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-03-13, 06:25   #2174
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
brzmi bardzo powaznie
moze ktos ci pomoc? nawet nie wiem jak sobie wyobrazic niedzwiganie dziecka..
trzymam kciuki i chce powiedziec, ze jestes mega dzielna

Madziuchna u nas tez na poczatku, po wprowadzeniiu stalych pokarmow byla porazka i myslalam, ze przejdzie po jablku/sliwce.
po ich podaniu nic sie nie dzialo, w ruch poszedl termometr i czopek.
az tu jakies 1,5 tygodnia temu samo sie wyregulowalo i jest kupka codziennie
moze u was tez tak bedzie?

Wcale sie nie dziwie, ze osiwiala w jedna noc

Wcale nie wariatka
Zdrowka dla Huberta i kciukam za wizyte

Jo_asiek mam nadzieje, ze to chwilowe u Szymka.
Moze jak nie bedzie przechodzilo to skontaktuj sie z pediatra

Ja was tez chcialabym prosic o magiczne kciuki bo dzis idziemy na szczepienie 5w1 i pneumo
strasznie sie boje ostatnio tych szczepionek, ale odkladalam od 30 stycznia i trzeba isc

Trzymamy kciuki! Z kazdym szczepieniem jest lepiej, wiec Kubus na pewno bedzie dzielny

A co do snu to To musiała być ulga jak sie obudzilas
Stary 2014-03-13, 06:34   #2175
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
A u nas Eda wszystkich obudził 5:30 a tz wielkie pretensje, bo on o 2 wrócił i się nie wyspal nosz!! Mam serdecznie dość, on ma w wszystko, tylko się wścieka, że on niewyspany to może trzeba zacząć wracać do domu jak czlowiek
Do tego 10 miała być od niego kasa i co? I nadal nie ma, a on nawet nie zareagował, że nie dostał przelewu
ehhhhhhhhhh....ja wczoraj o 18 dzwoniłam do tz na budowie jak był z pytaniem czy ja moge być zmęczona i mieć wszystkiego serdecznie dość ....tz nie wiedział o co mi chodzi no ale powiedział z usmiechem ze moge no ale serio miałam dosć dwóch wyjców nieh wiadomo o co i jak pytałam kiedy przyjdzie do domu to powiedział że późnoa a ajk wykapałam adriana i szykowałam sebe to wparował tz i z dziwną miną pyta czy adi wykąpany bo przyszedł żeby go wykąpać
no to mu tłumacze że powidział ż enie przyjedzie wiec musiałam sie wczesniej zorganizowac .....po czym jak sebka uspiłam to poiszedł sie kąpać a mówiłam żeby przeczytał adrianowi bajke i wraca a ja w kuchni siedze i zdziwiony ż eadi już śpi...a ja sie go pytam ...no kto jest super mama....a on ż eja ...no wiec mówię mu żeby sie tak nie dziwił że dzieci śpią o 20 jak maja taką super mame jak ja

no to się spisałam ...ide ubierać adriana
Stary 2014-03-13, 06:36   #2176
Natala84
Zakorzenienie

Bajka a jak kaszel szczekajacy to nie krtan ?
Mam nadzieje ze nocka byla ok

A ja zaraz do lidla jade

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 06:59   #2177
matallewar
Zakorzenienie

Ewacia, no super mama jesteś

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-03-13, 07:02   #2178
MsLullaby
Zakorzenienie

Tassia przytulam
Dzień dobry! Odkąd tu jestem każdy dzień zaczynamy przed 7

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 07:20   #2179
Zakorzenienie

Idę w kimono. Uda mi sie wreszcie przed północą yeah!
U nas piękna pogoda sie zapowiada cały tydzień po 25 stopni - nie mam pojęcia w co ubierać Pole przy takiej temp bo niby wysoka a wiatr pizga na wszystkie strony. Jutro musze przegrzebac szafę z ubrankami

Milego dnia mamuśki !

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2014-03-13, 07:21   #2180
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
U nas znów trzeci dzień bez kupy Dziecko mi jęczy, stęka, napina się i nic Nie chce nawet tknąć słodzonej herbaty z Hippa na trawienie Ja już nie wiem, co my mamy robić
Może moje dziecko by się podzieliło wczoraj zrobił conajmniej 6. 4,3to dla niego norma, ale ostatnio jest 6, czasem 8. Nie wiem czy to normalne.
Stary 2014-03-13, 07:24   #2181
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
U nas znów trzeci dzień bez kupy Dziecko mi jęczy, stęka, napina się i nic Nie chce nawet tknąć słodzonej herbaty z Hippa na trawienie Ja już nie wiem, co my mamy robić
Czop lezenie na brzuchu masowanie.. a dawalas juz gotowana marchewke? Doczytalam ze jablko i sliwke.

Cytat:
Lato jak lato, ja chce urlop taaaaaaka mam potrzebę wyjechać
Ale już za tydzień jadę do Poznania, lalalala
Ja tez chce jechac gdziekolwiek.. Matal widzialas prognoze pogody od weekendu? Maharet miala racje zima powraca.

Cytat:
leży, ale za krótko bardzo szybko się wścieka i zaczyna płakać

1. rozszerzanie diety idzie według mnie bardzo fajnie

2. masakra z państwową służbą zdrowia u nas w przychodni na szczęście nie ma problemu ostatnio ubzdurałam sobie, że Julek ma cukrzycę i powiedziałam o tym pediatrze, minutę później była już pielęgniarka z glukometrem a trzeba było zużyć rękawiczki, igłę i pasek do glukometru itd.

co do smoczka to ja zawsze się stresuję, żeby nie wypadł bleee....

3. brawa za wagę!

póki co nie, ale drapie

je na potęgę

O!

zgadzam się, ale pamiętam, jak była dyskusja o tym, że matki nie KP z lenistwa - według mnie karmienie piersią to lenistwo wyciągasz cyc i już, a MM to butelki, wyparzanie, gotowanie minerałki, ostudzanie itd. Dziecko budzi się w środku nocy z płaczem a matka w tym czasie drepcze do kuchni przygotować mleko.... Oczywiście, jak dziecko przesypia noc to nie
Przygotowanie mm w nocy zajmuje mi max 45 sek trzeba miec patenty ;D

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Wychodzę po drzemce, bo ma dobry humor i łatwo ją czymś zainteresować. Nie zależy mi żeby spała na spacerze. Dawniej próbowałam ją brać w porze drzemki, ale był jeszcze większy ryk, więc wolę zabierać ją wyspaną. Spróbuję zabrać ją na spacer jak będzie senna. Może akurat jej się odmieniło Chociaż znając ją będzie wrzask i dupa ze spaceru.

Właśnie, że po drzemce wychodzimy. Obawiam się, że nie będzie potrafiła zasnąć w wózku, ale spróbuję.

Pamiętam właśnie, że i Twój Wikuś płakał na spacerkach.
Raczej nie przegrzewam Mai. Zakładam jej kurteczkę i spodnie, a pod spód to przeważnie getry, bluzeczka z dł. rękawem, body z kr. rękawem i skarpetki x2. Czape bawełnianą. Nie przykrywam kocykiem, a jedynie tą osłonką z wózka. Odkrywam daszek. Podnoszę lekko oparcie.
Zabieram zabawki, ale ją nie interesują. Najbardziej lubi jak jej śpiewam no ale hello ileż można śpiewać na dworze Zastanawiam się nad tym pałąkiem z zabawkami, czy jej nie kupić. Smoczek wypluwa nie wiem czemu A i odgapiłam od Ciebie to leżenie na brzuszku

O tym nie pomyślałam jutro wezmę ją do spania na spacer i załączę suszarkę. W domu często zasypia przy suszarce

Oj doskonale Cię rozumiem. Ściągnę spacerówkę ze strychu i zobaczymy. Zazdroszczę dziewczynom, które godzinami spacerują. Nie wyobrażalne to dla mnie jest, ale moje dziecko ogólnie jest z tych trudniejszych, więc muszę się chyba z tym pogodzić. Taki egzemplarz... czaszka a u Was jak ze spacerami? bo Twoja też ma charakterek jak moja Maja.

Ano widzisz jaka wybredna nawiasem mówić moje Tako już zaczyna zgrzytać a jak u Was?

Ja długo przymierzałam się do kupna Tuli i w końcu nie kupiłam. Wzięłam o stówę tańszego Boba http://www.kangurkowo.pl/boba-nosidl...tern-lila.html Mam nadzieje, że będę zadowolona no i przede wszystkim, że mojej pannicy będzie wygodnie

Możliwe, że nie lubi wózka, bo w domu wkładam ją często do niego, żeby się oswajała i zaraz stęka, że jej źle. Dlatego kupiłam nosidło. Lepszy rydz niż nic.
Biore ją wypoczętą na spacery i po 10 minutach zaczyna z nudów stękać, a po kolejnych 5 min już ryczy. Teraz spróbuje ją śpiącą zabrać, ale znowu boje się, że nie będzie chciała zasnąć, bo w domu usypiam ją niestety bujając na rękach

Dzięki dziewczyny za pomoc Chociaż jestem zrezygnowana i podłamana tym, że mojemu dziecku ciągle coś nie pasuje to spróbuję jeszcze zastosować Wasze rady
No to jal zasypia tylko bujana na rekach to tym bardziej probowalabym uczyc spac wozku mocniej bujac jezdzic po wertepach.
Miejmy nadzieje ze nosidlo sie sprawdzi
Cytat:
Ja i moja siostra mialysmy rumien zakazny ale bez zmisn na buzi .. to Hub mozna wygoglowac widzialam zdjecie Huberta i faktycznie nie wyglada to ciekawie..

Joasia kciuki zeby to dretwienie nozki przeszlo!

Tassia zdrowka kochana

Ladan ja byn sprobowala spacer ok 17 z godzinka spania jakb sie dalo to Filip do 20 wytrzynuje a i tak wdtal dzis o 5.40 z jedna pobudka..
Stary 2014-03-13, 07:35   #2182
kaska87
Zakorzenienie

Bajka zdrowia dla młodej

Ewa ale super Seba w tej marynarce hihi

Matal

Natala a Ty po co gnasz tak wcześnie- po pampy

TZ pojechał do pracy nie wiem kiedy wróci a młody obudził się o 6:30 i pytam go wtf Miki?! a ten się cieszy i już mu powiedziałam, że mamusia nie toleruje jego wstawania przed 7:00

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 07:42   #2183
ja-ika
Zakorzenienie

Ewacia, przystojniaczek z Sebcia
Stary 2014-03-13, 08:02   #2184
83monia
Zakorzenienie

kurcze, natalka tego pepti nie trai. kaszke zrobilam z pepti i jesc nie chce a sama to wcinala z usmiechem

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:03   #2185
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Bajka a jak kaszel szczekajacy to nie krtan ?
Mam nadzieje ze nocka byla ok

A ja zaraz do lidla jade

noc na szczescie spokojna. Co do krtani to nie mam pojecia ale im wiecej kaszlala tym bardziej na mokry przechodzilo ale to do polnocy trwało. Obudzila sie, wypila troche mleka i spala do 7:30 bez kaszlu. Mogłam jej wczesmiej wody dac zeby śluzówke nawilzyc

Tez bym poszła do lidla ale sie nie rusze z chirowitkami. Chyba z tesco zakupy trzeba zamowic

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Czop lezenie na brzuchu masowanie.. a dawalas juz gotowana marchewke? Doczytalam ze jablko i sliwke.

Ja tez chce jechac gdziekolwiek.. Matal widzialas prognoze pogody od weekendu? Maharet miala racje zima powraca.

Przygotowanie mm w nocy zajmuje mi max 45 sek trzeba miec patenty ;D

No to jal zasypia tylko bujana na rekach to tym bardziej probowalabym uczyc spac wozku mocniej bujac jezdzic po wertepach.
Miejmy nadzieje ze nosidlo sie sprawdzi

Ja i moja siostra mialysmy rumien zakazny ale bez zmisn na buzi .. to Hub mozna wygoglowac widzialam zdjecie Huberta i faktycznie nie wyglada to ciekawie..

Joasia kciuki zeby to dretwienie nozki przeszlo!

Tassia zdrowka kochana

Ladan ja byn sprobowala spacer ok 17 z godzinka spania jakb sie dalo to Filip do 20 wytrzynuje a i tak wdtal dzis o 5.40 z jedna pobudka..
Mi tez zajmuje mi to tyle co tobie ja przed snem przygotowuje wode w butli wstawiam do miktofali i czas ustawiam heh. Chociaz mloda w nocy juz nie jada.

Ewacia sliczny sebus

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2014-03-13 o 08:04
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:07   #2186
teacherka
Zakorzenienie

Tassia, bidulko oby było dobrze, teściowa pomoże??

Ewcia, ale masz dorosłego chłopaka!

Asiek, w moim przedszkolu rok temu panował rumień zakaźny - to były takie okrągłe plamy na policzkach, a u Hubcia wyglądało jakby wysypało całą twarz... To chyba nie to... poza tym gdzie by to złapał?? Bidulek, trzymam kciuki.

dzien dobry!

U nas znowu wieczór z pobudką z płaczem Chyba dziąsełka, ma bardzo napuchnięte, ale średnio daje tam sobie zajrzeć...
Jestem dziś nieżywa, bo dotrzymywałam Tżowi towarzystwa do 2 w nocy, on pracował jeszcze dłużej, ale ja już nie dałam rady. Uszyłam za to biedroneczkę dla Zuzi, teraz ucina sobie z nią drzemkę.

Jezuuuu, mam tyle sprzątania, że głowa mała
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:13   #2187
Asiek84
Wtajemniczenie

Na 9 jedziemy do pediatry, niestety do naszej miejsc na dzisiaj nie ma i mamy iść do innej. Wyć mi się chce jak na niego patrzę...
Stary 2014-03-13, 08:14   #2188
teacherka
Zakorzenienie

Muszę przestać podczytywać, bo potem nie wiem co komu miałam odpisać...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:16   #2189
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Zdrówka

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
...

Ja wczoraj dumałam czy nie zacząć powoli odstawiać od piersi ale też doszłam do wniosku, że chyba jestem uzależniona

Zdrówka dla chłopaków

Śliczności

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

Jo_asiek jak dziś nóżka Szymka?

Bajka jak kaszel Amelki? Jaka nocka?

Tassia przytulam mocno

Siedzę wyszykowana, chata ogarnięta, śniadanie zjedzone Młody ma pierwszą drzemkę i zbieramy się zaraz na spacer w nosidle. Zrobimy szybkie zakupy na obiad i zajdziemy na kawkę do mojej pracy

Macie jakiś pomysł co zrobić z piersi kuraka na obiad? Coś pieczonego albo duszonego

Miłego dnia
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:21   #2190
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny czy polrocznemu dziecku mozna podac jakis surop na suchy kaszel?
sinecod w kroplach

edit: doczytalam ze juz wiesz

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości