Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-12, 21:18   #2131
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Endżi nikt nie każe się tłumaczyć dało się tak bez problemu odstawić Julka?
Kazać nie każe, ale na wątku panuje specyficzna atmosfera w kwestii tematów związanych z karmieniem

Julek jest akurat bardzo "elastycznym" dzieckiem w kwestii karmienia - nie marudzi na butelki z różnymi smoczkami, lubi stałe pokarmy.
Jedynym produktem, który mu nie zasmakował był Enfamil - cała reszta jest ok

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no chodzi mi o to czy śpi lepiej- dłużej bo karmisz go teraz mm?
Częstotliwość karmienia mm jest taka sama jak kp. A mój mały ma tylko jedno karmienie w nocy (czasem i żadnego). Niestety budzi się przede wszystkim po to żeby się przytulić, napić itd.

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-03-12 o 21:20
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 21:18   #2132
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
mówiłam, że nasze kciuki działają cuda

Za wagę

Ja bym dała surowe jabłuszko albo suszone śliwki.

I nie zamierzasz robić ekspozycji?

Kiedy można avocado podać?

Jesteś jako niewidoczna ale jako użytkownik
Wiem, ze działają Dlatego zawsze o nie prosze

Będe robić ekspozycje, zaczne niedługo. Musze zamówić holle na amazonie i jade z koksem jak to mawiają
Tyle, ze ciężko bardzo dostać tą holle na amazonie, a zwykłej mi się nie chce robić.. Ale znalazłam jednego dostawce wiec powinno niedlugo byc

Co do avocado to nie wiem dokładnie - jedyne co uslyszalam to 'jedno z pierwszych owocow do podania'. Jeszcze sie nie zaglebialam w szczegoly bo my w dalszym ciągu tylko mleko..

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

alez sie wkurzylam w aptece. pojechalam po antybiotyk bo jak bylam wczesniej to nie mieli tej dawki, kazali przyjechac o 17, no to pojechalam i co? jak na glupka patrzyli bo dzis to nie, dopiero jutro.... wnerwiona wzielam recepte i musialam cisnac do innej apteki bleee.
Uwielbiam takie sytuacje

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Co do avocado, to ono samo jest paskudne i bardzo tłuste, trzeba jeść z czymś koktajl, sałatka, jajecznica zdrowy dodatek, ale tuczacy, wiec nie można przeginac z ilością
Ja lubie jeszcze do omletu, albo na kanapki - slatka szynka pomidorek i avocado Pycha! Tłuste ale to zdrowy tłuszcz, potrzebny No i super zapycha

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Nie karmię piersią, odstawiłam po skończonym 6 miesiącu - także bardzo niedawno. Nawet nie pisałam na forum, bo trochę niezbyt chcę się tłumaczyć

Widziałam, że już Boja wyjaśniła. Ja też się ukrywam, ale doliczam się do licznika :zalogowanych" Goście to niezalogowani.

No, jakoś się nie złożyło Muszę nadrobić

Kaski potrafią wyglądać przeuroczo
No ale zakładam, że cena hamuje popularność w Polsce (no i to, że NFZ raczej nie wpadł na pomysł solidnej refundacji). U mnie w mieście mało kto kupuje szczepionki skojarzone a co dopiero kaski do formowania kształtu główki

Raz tylko użarł brzeg.
Ale za to koty pałają namiętnością do tych puzzli. Nie można ich zostawić samopas na sekundę, bo już koty się pakują i ostrzą na nich pazury
A mogę zayptac jak Ci się żyje z mm? W sensie, jak to porównujesz do kp jeśli chodzi o wygode? Oczywiscie jesli nie chcesz to nie odpowiadaj.

A co do tych kasków no to w Europie Polska nie jedyna gdzie tego nie robią - jeszcze jednek nie jestesmy krajem rozwiniętym, ale miejmy najdzieje że zmierzamy w tym kierunku

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
tak w niemczech robia i pewnie kasa chorych to pokrywa..... ale moj lekarz powiedzial ze to jest ostateczna ostatecznosc gdy deformacja jest duza i nic innego nie przynosi efektow... bo to pomaga osiagnac ladny ksztalt glowki ale obciaza kark i szyje i tez ponoc nie jest dobre... ja sie martwilam ze moj maly bedzie musial to nosic bo ma plaska glowe ale lekarz powiedzial ze mam duzo klasc na brzuch, na boczki i samo przejdzie...maly ma dalej troche plaska glowke z tylu ale to juz raczej po tatusiu
No właśnie dlatego robią te zdjęcia i sprawdzają dokładnie jak duża jest asymetria i czy kwalifikuje się do kasku. Żeby ludzie dla własnego widzimisie nie zakładali Tak jak piszesz - repozycjonowanie, boczki, zabawy na brzuszku i wszystko to powinno pomóc i głowka się wyrównać. W końcu masa dzieci ma krzywe głowki, a u dorosłych się tego jakoś nie widzi szczegolnie
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 21:21   #2133
kaska87
Zakorzenienie

Angel rozumiem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 21:34   #2134
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja lubie jeszcze do omletu, albo na kanapki - slatka szynka pomidorek i avocado Pycha! Tłuste ale to zdrowy tłuszcz, potrzebny No i super zapycha
No tak, ale to jak orzechy - są zdrowe, ale jak się je ich za dużo, to można przytyć i to już niezdrowo We wszystkim trzeba znać umiar

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 21:36   #2135
bajka1807
Zakorzenienie

dziewczyny czy polrocznemu dziecku mozna podac jakis surop na suchy kaszel?
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 21:40   #2136
your Angel
czyli Endżi

ja : ), wiesz co, oczywiście mm i kp ma swoje plusy i minusy. Ja dostrzegam przede wszystkim wygodę w postaci faktu, że również inne osoby mogą być zaangażowane w opiekę nad małym. Jula może aktualnie nakarmić tata czy babcia
Wspólne wyjścia nie są też dla mnie obwarowane stresem, że za godzinę-dwie będę się musiała gdzieś schować żeby wyciągnąć małemu cycek Analogicznie jeśli zapraszam kogoś do mnie i chciałabym porozmawiać bez spiny.

Nie było mi łatwo zadecydować, że kończę kp - wiadomo, że to coś niesamowitego. To dla mnie świeża sprawa i trochę trudno mi wszystko ubierać w słowa.

Czas edycji: 2014-03-12 o 21:43
Stary 2014-03-12, 21:41   #2137
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam pojecia, ja podawałam tylko wykrztuśny
bardzo ją męczy? może tel na pomoc nocną?
a i fajnie, że Blanka tak mało choruje

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 21:46   #2138
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
nie mam pojecia, ja podawałam tylko wykrztuśny
bardzo ją męczy? może tel na pomoc nocną?
a i fajnie, że Blanka tak mało choruje
dzieki kochana, ja wlasnie tez nie podawalam bo nigdy nie bylo potrzeby, ale na szczescie nie jest to jakies intensywne tylko co jakis czas kaszlnie. w ciagu dnia miala mokry. kurcze mam nadzieje ze antybiotyk szybko pomoze i nie pojdzie na oskrzela czy pluca
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-03-12, 21:49   #2139
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
dzieki kochana, ja wlasnie tez nie podawalam bo nigdy nie bylo potrzeby, ale na szczescie nie jest to jakies intensywne tylko co jakis czas kaszlnie. w ciagu dnia miala mokry. kurcze mam nadzieje ze antybiotyk szybko pomoze i nie pojdzie na oskrzela czy pluca
Sinecod w kroplach można od 2 miesiąca, wycisza kaszel, działa

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 21:50   #2140
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Sinecod w kroplach można od 2 miesiąca, wycisza kaszel, działa

eh mam sinecod ale w syropie, no nic trzeba sie jutro zaopatrzyc dzieki
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-03-12, 22:00   #2141
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Madziuchna, a Twój Julek dużo leży na brzuszku? moja ciągle sobie go masuje leżąc tak... moze chociaż na Twoim brzuchu na brzuszku by poleżał, moze by pomogło? Ja z Zuzka jak mam wrażenie, że boli ją brzuszek to śpiewam "the wheels on the bus" i przy tym kręcę jej nóżkami i ona ma zaciesz.
leży, ale za krótko bardzo szybko się wścieka i zaczyna płakać
Cytat:
Biedny Julek. A jak u Was z rozszerzaniem diety?

My dziś po szczepieniu. Trzecia seria poszła mniej problemowo niż poprzednie. Płaczu było mniej, humor i samopoczucie ok

Tak na marginesie, to ręce opadają jak w przychodni skąpią na jakieś drobiazgi sanitarne. Julkowi jak zwykle ciekło trochę krwi z ukłutych nóżek, tż poprosił żeby dać nam kawałek plastra do tych wacików. Pielęgniara podejrzliwie pytała czy na pewno leci krew z tych ranek i czy na pewno potrzebujemy A jak smok spadł na podłogę i chciałam go umyć, to okazało się, że tam w ogóle nie ma ciepłej wody. No śmiech na sali

Poza tym Julo waży 9600
1. rozszerzanie diety idzie według mnie bardzo fajnie

2. masakra z państwową służbą zdrowia u nas w przychodni na szczęście nie ma problemu ostatnio ubzdurałam sobie, że Julek ma cukrzycę i powiedziałam o tym pediatrze, minutę później była już pielęgniarka z glukometrem a trzeba było zużyć rękawiczki, igłę i pasek do glukometru itd.

co do smoczka to ja zawsze się stresuję, żeby nie wypadł bleee....

3. brawa za wagę!

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci też "zjadają" te puzzle piankowe??
póki co nie, ale drapie
Cytat:
Ja bym dała surowe jabłuszko albo suszone śliwki.
je na potęgę

Cytat:
Nie karmię piersią, odstawiłam po skończonym 6 miesiącu - także bardzo niedawno. Nawet nie pisałam na forum, bo trochę niezbyt chcę się tłumaczyć
O!
Cytat:
ja : ), wiesz co, oczywiście mm i kp ma swoje plusy i minusy. Ja dostrzegam przede wszystkim wygodę w postaci faktu, że również inne osoby mogą być zaangażowane w opiekę nad małym. Jula może aktualnie nakarmić tata czy babcia
Wspólne wyjścia nie są też dla mnie obwarowane stresem, że za godzinę-dwie będę się musiała gdzieś schować żeby wyciągnąć małemu cycek Analogicznie jeśli zapraszam kogoś do mnie i chciałabym porozmawiać bez spiny.

Nie było mi łatwo zadecydować, że kończę kp - wiadomo, że to coś niesamowitego. To dla mnie świeża sprawa i trochę trudno mi wszystko ubierać w słowa.
zgadzam się, ale pamiętam, jak była dyskusja o tym, że matki nie KP z lenistwa - według mnie karmienie piersią to lenistwo wyciągasz cyc i już, a MM to butelki, wyparzanie, gotowanie minerałki, ostudzanie itd. Dziecko budzi się w środku nocy z płaczem a matka w tym czasie drepcze do kuchni przygotować mleko.... Oczywiście, jak dziecko przesypia noc to nie

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 22:06   #2142
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Zachowam się jak pewna persona: wchodzę, nie nadrabiam i chwalę się swoim dzieckiem Waży 8 kg No i mamy dwa pierwsze ząbki!
Ja nadrabię, ale przy okazji też napiszę, że Adaś ma pierwszy ząbek. Dziś zauważyliśmy, ale napewno ma od kilku dni.
Stary 2014-03-12, 22:14   #2143
bajka1807
Zakorzenienie

lesbie friends w bitwie o dom
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-03-12, 22:14   #2144
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
[wróciłam mma nadzieje z enadrobie was wieczorkiem ...nie bijcie
teraz muszę zakamuflować moją nieobecność przed tz czyli szybkie sprzatanko i wypad po adriana do przedszkola.....btw sebek spał 2 razy po 15 min na siłę uśpiłam go 20 min temu bo padniety strasznie..ale ale.... obkupiłam moje dzieciaczki 2 reklamówki ciuszków za 70 zł bedą eleganty dla sebcia nawet mam jeansy czarne zczerwonymi szelkami jeszce troszke duże ale szybko dorośnie mykam sprzatać buziaki
za udane zakupy
Ja nie mam gdzie kupować dla Adasia taniej. Jak byłam w ciąży, to był fajny komis na osiedlu.
Stary 2014-03-12, 22:14   #2145
Madziuchna27
Zakorzenienie

A co za tragedia była w Uwadze? Bo tą z Faktów widziałam....

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 22:15   #2146
inwersja
dryfuję słowami

W BOD będą lesski Gender pełną gębą
Stary 2014-03-12, 22:15   #2147
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

1. rozszerzanie diety idzie według mnie bardzo fajnie
Wiesz co, pytam, bo u nas wprowadzenie innych produktów niż mleko z piersi super wyregulowało kupy. A były z tym czasem spore kłopoty.
Cytat:

2. masakra z państwową służbą zdrowia u nas w przychodni na szczęście nie ma problemu ostatnio ubzdurałam sobie, że Julek ma cukrzycę i powiedziałam o tym pediatrze, minutę później była już pielęgniarka z glukometrem a trzeba było zużyć rękawiczki, igłę i pasek do glukometru itd.
No to super! Nie sądzę żeby u mnie w przychodni dziecięcej mieli takie wynalazki...
Cytat:
zgadzam się, ale pamiętam, jak była dyskusja o tym, że matki nie KP z lenistwa - według mnie karmienie piersią to lenistwo wyciągasz cyc i już, a MM to butelki, wyparzanie, gotowanie minerałki, ostudzanie itd. Dziecko budzi się w środku nocy z płaczem a matka w tym czasie drepcze do kuchni przygotować mleko.... Oczywiście, jak dziecko przesypia noc to nie
No, tych dyskusji było multum.

Zgadzam się, że są dwie strony medalu Wygoda i niewygoda. Lenistwo i nie lenistwo. Zarówno w kp jak i na mm.
Stary 2014-03-12, 22:17   #2148
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
A co za tragedia była w Uwadze? Bo tą z Faktów widziałam....
2,5 letni chlopiec mial guza mozgu a lekarze go zle diagnozowali a wystarczylo zrobic tomograf. zrobili owszem ale za pozno, mial 10 cm guza i zmarl na stole a wmawiali rodzicom zakazenie pasozytami.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-03-12, 22:17   #2149
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
kurcze nie wiem czego tak ola marudzi czasem a nawet jak była mniejsza to płakała ale tylko wtedy kiedy nie mogła zasnąć ale dobre bujanie dawało rade i po chwili płaczu spala. Wychodzisz wtedy kiedy ma mieć drzemkę? Czy kiedy jest wyspana? Bo moja znów jak jest wyspana to marudzi, nie usiedzi długo w jednym miejscu wiec tylko pory snu wchodzą w grę najbardziej
Wychodzę po drzemce, bo ma dobry humor i łatwo ją czymś zainteresować. Nie zależy mi żeby spała na spacerze. Dawniej próbowałam ją brać w porze drzemki, ale był jeszcze większy ryk, więc wolę zabierać ją wyspaną. Spróbuję zabrać ją na spacer jak będzie senna. Może akurat jej się odmieniło Chociaż znając ją będzie wrzask i dupa ze spaceru.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Laloca a Ty na spacer wychodzisz w porze drzemki czy po drzemce? Ja wychodze jak ma isc spac czyli 3 razy dziennie 2 minuty i spi ale jak sie obudzi i dalej chodzimy to czasem tez sie wierci i steka bo ile mozna lezec.
Właśnie, że po drzemce wychodzimy. Obawiam się, że nie będzie potrafiła zasnąć w wózku, ale spróbuję.

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Pamiętam że miałyśmy podobny problem z tymi spacerami. Ja już przerobiłam i spacerówkę i nosidło a ciągle był ryk. Teraz od jakiegoś miesiąca jest spokój i wnioskuję że mały nienawidzi być w wózku tylko jak ma na sobie kombinezon/ grubą kurtkę itp wtedy drze sie po 5 minutach włożenia w cokolwiek. No i na spacer zabieram zabawki- nie dość że nad głową ma pałąk to w łapkę mu daje jakąś grzechotkę i jest o niebo lepiej. No i smoczek też musi być obowiązkowo. Mam nadzieję, że jak zrobi się cieplej to Maja też polubi spacery
Pamiętam właśnie, że i Twój Wikuś płakał na spacerkach.
Raczej nie przegrzewam Mai. Zakładam jej kurteczkę i spodnie, a pod spód to przeważnie getry, bluzeczka z dł. rękawem, body z kr. rękawem i skarpetki x2. Czape bawełnianą. Nie przykrywam kocykiem, a jedynie tą osłonką z wózka. Odkrywam daszek. Podnoszę lekko oparcie.
Zabieram zabawki, ale ją nie interesują. Najbardziej lubi jak jej śpiewam no ale hello ileż można śpiewać na dworze Zastanawiam się nad tym pałąkiem z zabawkami, czy jej nie kupić. Smoczek wypluwa nie wiem czemu A i odgapiłam od Ciebie to leżenie na brzuszku

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
kurcze, dziwne faktycznie. U nas jak Szymek płacze w wózku i nie pomaga bujanie, to włączam z telefonu suszarę, chwila moment i mały śpi. Aha, no i smoczek obowiązkowo...
O tym nie pomyślałam jutro wezmę ją do spania na spacer i załączę suszarkę. W domu często zasypia przy suszarce

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
To też mój problem
Najmniej dwa razy w tygodniu jest afera. Już nie wiem co zrobić, Leoś jest nakarmiony, pora spania, ubrany nie za ciepło, zrezygnowałam z kombinezonów bo dopiero był meksyk także kurteczka moim zdaniem niekrępująca ruchów i ciągle mu źle. Biorę na spacer herbatkę, ale mało kiedy go to pociesza, smoczka nie uznaje, zabawką się w wózku nie lubi bawić Przesadziłam go do spacerówki na pół leżąco, bo myślałam że chce sobie popatrzeć. Jedyne co jeszcze mi przychpodzi do głowy to to że mamy nudną trasę... Spacerujemy po polnej drodze co i mnie wpędza w depresję.

No to tak jak u mnie w spacerówce jest lekka poprawa więc moze spróbuj. mój najpierw wyzywa potem chlipie no i na wrzask juz nie czekam tylko go biore na chwilę na ręce i czekam potem go odkładam daję herbatkę i niekiedy jest ok ale i tak spacery są nieraz dla mnie męką.
Oj doskonale Cię rozumiem. Ściągnę spacerówkę ze strychu i zobaczymy. Zazdroszczę dziewczynom, które godzinami spacerują. Nie wyobrażalne to dla mnie jest, ale moje dziecko ogólnie jest z tych trudniejszych, więc muszę się chyba z tym pogodzić. Taki egzemplarz... czaszka a u Was jak ze spacerami? bo Twoja też ma charakterek jak moja Maja.

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
LaLoca, taki ładny ma wózek i jej nie odpowiada???? Ojjj.... Nie pomogę, moja Zuzka spokojna pod warunkiem, że nie jest za ciepło ubrana i słońce nie świeci jej w oczy. Odkąd chodzi w cienkiej kurtce potrafi ruszac rękoma i bawi się sówką albo gryzaczkiem i to na ogół wystarcza za rozrywkę...

MsLullaby, jakiego Womara zamówiłas? to Eco? Kurczę, trochę mi szkoda 4 stów na Tulę czy coś... A mąż nie ma przekonania do chusty, tzn. mowii, że nie da rady się zawiązać...
Ano widzisz jaka wybredna nawiasem mówić moje Tako już zaczyna zgrzytać a jak u Was?

Ja długo przymierzałam się do kupna Tuli i w końcu nie kupiłam. Wzięłam o stówę tańszego Boba http://www.kangurkowo.pl/boba-nosidl...tern-lila.html Mam nadzieje, że będę zadowolona no i przede wszystkim, że mojej pannicy będzie wygodnie

Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość
Moze nie lubi wózka ? Moja tez woli spacery w chuscie ... Dzis na wzięłam w wózku to powiedziała mi co o tym myśli hehe chociaz potem poszła spać. Mi sie wydaje ze ona czesto ze zmęczenia płacze a cieżko jej usnac. Moze spróbuj swoją mała wypoczeta w ten wózek dać ?
Możliwe, że nie lubi wózka, bo w domu wkładam ją często do niego, żeby się oswajała i zaraz stęka, że jej źle. Dlatego kupiłam nosidło. Lepszy rydz niż nic.
Biore ją wypoczętą na spacery i po 10 minutach zaczyna z nudów stękać, a po kolejnych 5 min już ryczy. Teraz spróbuje ją śpiącą zabrać, ale znowu boje się, że nie będzie chciała zasnąć, bo w domu usypiam ją niestety bujając na rękach

Dzięki dziewczyny za pomoc Chociaż jestem zrezygnowana i podłamana tym, że mojemu dziecku ciągle coś nie pasuje to spróbuję jeszcze zastosować Wasze rady
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 22:18   #2150
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
W BOD będą lesski Gender pełną gębą
No, homoseksualizm z gender raczej niewiele ma wspólnego
Stary 2014-03-12, 22:22   #2151
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
No, homoseksualizm z gender raczej niewiele ma wspólnego
wiem

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-03-12 o 22:27
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 22:27   #2152
vea7
Zakorzenienie

bojatoja, no właśnie Vanish nie dał rady

ladan gratuluję wagi I zębiszcz

MsLullaby nie wiem czy brr czy bleee...
...dobrze że TŻ Cię wspiera, bo ja bym chyba kobietę zagryzła ... ale przynajmniej jest co poczytać

ewacia, gratuluję zakupów Kurcze też bym chciała 2 siaty za 70 zł

bajka bo one z daleka idą

kasiuni_a kupa poza flanelami schodzi nam vanishem Ale Twoje mydełko dopisują do listy

rusałko, ależ Cie rozłożyło Zdrowiej Kochana szybciorem

83monia nie wiem jak to jest z wartościami słoiczków i mikrofalą, mówię tylko o tym, co mają na etykietce. Sama pudła nie mam więc się nie znam Natomiast wiem, ze mleka kobiecego podgrzewać nie wolno - za mocno podgrzane albo właśnie w mikro, traci swoje wartości. Wiesz co, chyba się mijamy w słowie "podgrzać" - dla mnie podgrzać, to z lodówki do temp. pokojowej i wtedy raczej witaminy i inne nie "uciekają"...

Snow

Larysko, śliczne wdzianko

ja Super, że wszystko ok

Madziuchna
czopek glicerynowy

Aniołku, ładnie Ci Julek waży
Kurcze, ominęły mnie dyskusje o kp i mm Decyzja Twoja i nic nam do niej - najważniejsze, że się z nią dobrze czujesz
A w ogóle jak czytam, to się czuje oszukana... karmię Jaśka wyłącznie moim mlekiem - czyli muszę być ciągle w pełnej gotowości, a Larwa i tak się co jakiś czas na cycek obraża i muszę dawać mu ściągnięte z butli. Czyli nie dość, że ja ready, to jeszcze wyparzanie i mycie butli (jak przy mm)

papuga

kaska
A mi się ciągle kurczaki śnią... buuu... ja chcę kochanka

Samba, ja byłam, ale tylko jednym okiem - tym czytającym

Z Jaśkiem nie wiadomo dokładnie co... bo mamy chwilową gorączkę (może być od szczepienia), zaparcie, śmierdzące kupy w nietypowym kolorze i wysypkę, ale też w głupim miejscu - i to wszystko może być skutkiem jednej infekcji, albo być totalnie nie związane i mieć różne przyczyny
Mamy siki zbadać i będziem dumać. Na razie za to mamy nic do jedzenia nie wprowadzać i obserwować
A do ortopedy nie poszłam - nie zdążyłam - kolejny wolny termin 10 kwietnia

Dobra, Jaśko śpi, Bartek padł, bo coś go rozbiera... to ja się idę sama rozebrać i spać.
Kolorowych snów życzę

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 22:28   #2153
bajka1807
Zakorzenienie

ja pierdziele, lazawa bedzie ta edycja

normalnie w tym momencie po kaszlu Amelity boje sie zeby kurna zapalenia pluc nie zlapala
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-03-12, 22:31   #2154
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

normalnie w tym momencie po kaszlu Amelity boje sie zeby kurna zapalenia pluc nie zlapala
mam dosc taniego sentymentalizmu w tv sie glupio zapatrzalam...

Stary 2014-03-12, 22:32   #2155
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
wiem
Aha
No, mnie śmieszy na maksa jak ktoś nie wie co to jest a robi zamęt Tutaj jest rewelacyjny wywiad, gdyby ktoś miał ochotę podczytać.
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...st_gender.html

Czas edycji: 2014-03-12 o 22:34
Stary 2014-03-12, 22:52   #2156
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
chciałabym to mieć na lato dla Oli
http://www.hm.com/pl/product/27115?article=27115-A
Słodkie

Cytat:
U nas znów trzeci dzień bez kupy Dziecko mi jęczy, stęka, napina się i nic Nie chce nawet tknąć słodzonej herbaty z Hippa na trawienie Ja już nie wiem, co my mamy robić
Uuu :/ Może jabłuszko mu podaj?

Cytat:

Aż tak?

Wiecie co, odkąd zaszczepiłam Majkę przeciw grypie to mam spokój (ODPUKAĆ!!!).

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Julia walnęła tak paskudnie zieloną kupę ,że zaczynam się bać

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 22:52   #2157
tassia
Zakorzenienie

mam giga doła

jako ze zablokowalo mnie po dzisiejszych cwiczeniach musialam szybko konsultowac sie z fizjoterapeuta...

jest gorzej niz zle... narazie na tydzien mam zakaz podnoszenia Macka i zakaz cwiczen
nie wiem jak ja dam rade w domu z nim nie podnoszac go
mam zaklejone plecy całe (chociaz dobrze ze na różowo)

i niestety w przyszłym tygodniu lub jutro ide do neurochirurga umówić się na operacje kręgosłupa.

jestem załamana... koles obejrzał mój najnowszy rezonans i za głowe się złapał bo nie mógł uwierzyć, ze o wlasnych siłach przyszłam...
ja w sumie momentami tez nie wierze ze sie ruszam bo boli....... jak nie powiem co

nadrabiam powoli ale jestem totalnie bez humoru

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 22:56   #2158
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Aha
No, mnie śmieszy na maksa jak ktoś nie wie co to jest a robi zamęt Tutaj jest rewelacyjny wywiad, gdyby ktoś miał ochotę podczytać.
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...st_gender.html
miałam o tym na studiach jakieś 8, może 9 lat temu także to nie nowość jak niektórzy sądzą...
no i oprócz tego, że mąż jest piekarzem-dziennikarzem jest też socjologiem tak, tak, takie połączenie piekarz-socjolog-dziennikarz, pracuje jako windykator telefoniczny

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

swoją drogą wydało się, stara jestem! 8, 9 lat temu na studiach

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-03-12 o 22:58
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 23:01   #2159
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
mam giga doła

jako ze zablokowalo mnie po dzisiejszych cwiczeniach musialam szybko konsultowac sie z fizjoterapeuta...

jest gorzej niz zle... narazie na tydzien mam zakaz podnoszenia Macka i zakaz cwiczen

i niestety w przyszłym tygodniu lub jutro ide do neurochirurga umówić się na operacje kręgosłupa.

jestem załamana... koles obejrzał mój najnowszy rezonans i za głowe się złapał bo nie mógł uwierzyć, ze o wlasnych siłach przyszłam...
ja w sumie momentami tez nie wierze ze sie ruszam bo boli....... jak nie powiem co

Taśka,co Ty opowiadasz?
Przytulam Cię mocno!!!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 23:03   #2160
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Słodkie

Uuu :/ Może jabłuszko mu podaj?

Aż tak?

Wiecie co, odkąd zaszczepiłam Majkę przeciw grypie to mam spokój (ODPUKAĆ!!!).

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Julia walnęła tak paskudnie zieloną kupę ,że zaczynam się bać
dobrze nie jest bo az szczeka

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
mam giga doła

o kurcze tassia... na twoim przypadku widac ze czasami matki to roboty nieczujace bolu i zmeczenia
operacja... brzmi bardzo powaznie
Mel B 14/14 ✓
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości