|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
czyli Endżi
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() Julek jest akurat bardzo "elastycznym" dzieckiem w kwestii karmienia - nie marudzi na butelki z różnymi smoczkami, lubi stałe pokarmy. Jedynym produktem, który mu nie zasmakował był Enfamil - cała reszta jest ok ![]() Częstotliwość karmienia mm jest taka sama jak kp. A mój mały ma tylko jedno karmienie w nocy (czasem i żadnego). Niestety budzi się przede wszystkim po to żeby się przytulić, napić itd.
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-03-12 o 21:20 |
|
|
|
|
#2132 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Dlatego zawsze o nie prosze ![]() Będe robić ekspozycje, zaczne niedługo. Musze zamówić holle na amazonie i jade z koksem jak to mawiają ![]() Tyle, ze ciężko bardzo dostać tą holle na amazonie, a zwykłej mi się nie chce robić.. Ale znalazłam jednego dostawce wiec powinno niedlugo byc ![]() Co do avocado to nie wiem dokładnie - jedyne co uslyszalam to 'jedno z pierwszych owocow do podania'. Jeszcze sie nie zaglebialam w szczegoly bo my w dalszym ciągu tylko mleko.. Cytat:
Cytat:
Pycha! Tłuste ale to zdrowy tłuszcz, potrzebny No i super zapycha ![]() Cytat:
A co do tych kasków no to w Europie Polska nie jedyna gdzie tego nie robią - jeszcze jednek nie jestesmy krajem rozwiniętym, ale miejmy najdzieje że zmierzamy w tym kierunku ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Angel rozumiem
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
We wszystkim trzeba znać umiar
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy polrocznemu dziecku mozna podac jakis surop na suchy kaszel?
|
|
|
|
#2136 |
|
czyli Endżi
|
ja : ), wiesz co, oczywiście mm i kp ma swoje plusy i minusy. Ja dostrzegam przede wszystkim wygodę w postaci faktu, że również inne osoby mogą być zaangażowane w opiekę nad małym. Jula może aktualnie nakarmić tata czy babcia
![]() Wspólne wyjścia nie są też dla mnie obwarowane stresem, że za godzinę-dwie będę się musiała gdzieś schować żeby wyciągnąć małemu cycek Analogicznie jeśli zapraszam kogoś do mnie i chciałabym porozmawiać bez spiny.Nie było mi łatwo zadecydować, że kończę kp - wiadomo, że to coś niesamowitego. To dla mnie świeża sprawa i trochę trudno mi wszystko ubierać w słowa.
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-03-12 o 21:43 |
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo ją męczy? może tel na pomoc nocną? a i fajnie, że Blanka tak mało choruje |
|
|
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
eh mam sinecod ale w syropie, no nic trzeba sie jutro zaopatrzyc
dzieki
|
|
|
|
#2141 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. masakra z państwową służbą zdrowia u nas w przychodni na szczęście nie ma problemu ostatnio ubzdurałam sobie, że Julek ma cukrzycę i powiedziałam o tym pediatrze, minutę później była już pielęgniarka z glukometrem a trzeba było zużyć rękawiczki, igłę i pasek do glukometru itd. ![]() co do smoczka to ja zawsze się stresuję, żeby nie wypadł bleee....3. brawa za wagę! ![]() póki co nie, ale drapie je na potęgę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziecko budzi się w środku nocy z płaczem a matka w tym czasie drepcze do kuchni przygotować mleko.... Oczywiście, jak dziecko przesypia noc to nie
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nadrabię, ale przy okazji też napiszę, że Adaś ma pierwszy ząbek. Dziś zauważyliśmy, ale napewno ma od kilku dni.
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
lesbie friends w bitwie o dom
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udane zakupyJa nie mam gdzie kupować dla Adasia taniej. Jak byłam w ciąży, to był fajny komis na osiedlu.
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
A co za tragedia była w Uwadze?
Bo tą z Faktów widziałam....
|
#2146 |
|
dryfuję słowami
|
W BOD będą lesski
|
|
#2147 | ||
|
czyli Endżi
|
Wiesz co, pytam, bo u nas wprowadzenie innych produktów niż mleko z piersi super wyregulowało kupy. A były z tym czasem spore kłopoty.
Cytat:
Cytat:
Zgadzam się, że są dwie strony medalu Wygoda i niewygoda. Lenistwo i nie lenistwo. Zarówno w kp jak i na mm.
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
2,5 letni chlopiec mial guza mozgu a lekarze go zle diagnozowali a wystarczylo zrobic tomograf. zrobili owszem ale za pozno, mial 10 cm guza i zmarl na stole
a wmawiali rodzicom zakazenie pasozytami.
|
|
|
|
#2149 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż znając ją będzie wrzask i dupa ze spaceru.Cytat:
Cytat:
Raczej nie przegrzewam Mai. Zakładam jej kurteczkę i spodnie, a pod spód to przeważnie getry, bluzeczka z dł. rękawem, body z kr. rękawem i skarpetki x2. Czape bawełnianą. Nie przykrywam kocykiem, a jedynie tą osłonką z wózka. Odkrywam daszek. Podnoszę lekko oparcie. Zabieram zabawki, ale ją nie interesują. Najbardziej lubi jak jej śpiewam no ale hello ileż można śpiewać na dworze Zastanawiam się nad tym pałąkiem z zabawkami, czy jej nie kupić. Smoczek wypluwa nie wiem czemu A i odgapiłam od Ciebie to leżenie na brzuszku Cytat:
jutro wezmę ją do spania na spacer i załączę suszarkę. W domu często zasypia przy suszarce ![]() Cytat:
Cytat:
nawiasem mówić moje Tako już zaczyna zgrzytać Ja długo przymierzałam się do kupna Tuli i w końcu nie kupiłam. Wzięłam o stówę tańszego Boba http://www.kangurkowo.pl/boba-nosidl...tern-lila.html Mam nadzieje, że będę zadowolona no i przede wszystkim, że mojej pannicy będzie wygodnie ![]() Cytat:
Biore ją wypoczętą na spacery i po 10 minutach zaczyna z nudów stękać, a po kolejnych 5 min już ryczy. Teraz spróbuje ją śpiącą zabrać, ale znowu boje się, że nie będzie chciała zasnąć, bo w domu usypiam ją niestety bujając na rękach ![]() Dzięki dziewczyny za pomoc to spróbuję jeszcze zastosować Wasze rady |
|||||||
|
|
|
#2151 |
|
dryfuję słowami
|
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-03-12 o 22:27 |
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
bojatoja, no właśnie Vanish nie dał rady
![]() ladan gratuluję wagi I zębiszcz MsLullaby nie wiem czy brr czy bleee... ...dobrze że TŻ Cię wspiera, bo ja bym chyba kobietę zagryzła ... ale przynajmniej jest co poczytać ![]() ewacia, gratuluję zakupów Kurcze też bym chciała 2 siaty za 70 zł ![]() bajka bo one z daleka idą ![]() kasiuni_a kupa poza flanelami schodzi nam vanishem Ale Twoje mydełko dopisują do listy rusałko, ależ Cie rozłożyło 83monia nie wiem jak to jest z wartościami słoiczków i mikrofalą, mówię tylko o tym, co mają na etykietce. Sama pudła nie mam więc się nie znam Natomiast wiem, ze mleka kobiecego podgrzewać nie wolno - za mocno podgrzane albo właśnie w mikro, traci swoje wartości. Wiesz co, chyba się mijamy w słowie "podgrzać" - dla mnie podgrzać, to z lodówki do temp. pokojowej i wtedy raczej witaminy i inne nie "uciekają"...Snow ![]() Larysko, śliczne wdzianko ja Super, że wszystko ok Madziuchna czopek glicerynowy Aniołku, ładnie Ci Julek waży ![]() Kurcze, ominęły mnie dyskusje o kp i mm Decyzja Twoja i nic nam do niej - najważniejsze, że się z nią dobrze czujesz ![]() A w ogóle jak czytam, to się czuje oszukana... karmię Jaśka wyłącznie moim mlekiem - czyli muszę być ciągle w pełnej gotowości, a Larwa i tak się co jakiś czas na cycek obraża i muszę dawać mu ściągnięte z butli. Czyli nie dość, że ja ready, to jeszcze wyparzanie i mycie butli (jak przy mm) ![]() papuga kaska A mi się ciągle kurczaki śnią... buuu... ja chcę kochanka ![]() Samba, ja byłam, ale tylko jednym okiem - tym czytającym ![]() Z Jaśkiem nie wiadomo dokładnie co... bo mamy chwilową gorączkę (może być od szczepienia), zaparcie, śmierdzące kupy w nietypowym kolorze i wysypkę, ale też w głupim miejscu - i to wszystko może być skutkiem jednej infekcji, albo być totalnie nie związane i mieć różne przyczyny Mamy siki zbadać i będziem dumać. Na razie za to mamy nic do jedzenia nie wprowadzać i obserwować A do ortopedy nie poszłam - nie zdążyłam - kolejny wolny termin 10 kwietnia ![]() Dobra, Jaśko śpi, Bartek padł, bo coś go rozbiera... to ja się idę sama rozebrać i spać. Kolorowych snów życzę
|
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
ja pierdziele, lazawa bedzie ta edycja
![]() normalnie w tym momencie po kaszlu Amelity boje sie zeby kurna zapalenia pluc nie zlapala |
|
|
|
#2154 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
sie glupio zapatrzalam...
|
|
|
#2155 |
|
czyli Endżi
|
Aha
![]() No, mnie śmieszy na maksa jak ktoś nie wie co to jest a robi zamęt Tutaj jest rewelacyjny wywiad, gdyby ktoś miał ochotę podczytać.http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...st_gender.html
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-03-12 o 22:34 |
|
|
|
#2156 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiecie co, odkąd zaszczepiłam Majkę przeciw grypie to mam spokój (ODPUKAĆ!!!). ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Julia walnęła tak paskudnie zieloną kupę ,że zaczynam się bać
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
mam giga doła
![]() jako ze zablokowalo mnie po dzisiejszych cwiczeniach musialam szybko konsultowac sie z fizjoterapeuta... jest gorzej niz zle... narazie na tydzien mam zakaz podnoszenia Macka i zakaz cwiczen ![]() nie wiem jak ja dam rade w domu z nim nie podnoszac go mam zaklejone plecy całe (chociaz dobrze ze na różowo) i niestety w przyszłym tygodniu lub jutro ide do neurochirurga umówić się na operacje kręgosłupa. jestem załamana... koles obejrzał mój najnowszy rezonans i za głowe się złapał bo nie mógł uwierzyć, ze o wlasnych siłach przyszłam... ja w sumie momentami tez nie wierze ze sie ruszam bo boli....... jak nie powiem co nadrabiam powoli ale jestem totalnie bez humoru
|
|
#2158 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
także to nie nowość jak niektórzy sądzą... ![]() no i oprócz tego, że mąż jest piekarzem-dziennikarzem jest też socjologiem tak, tak, takie połączenie piekarz-socjolog-dziennikarz, pracuje jako windykator telefoniczny ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- swoją drogą wydało się, stara jestem! 8, 9 lat temu na studiach
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-03-12 o 22:58 |
|
|
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przytulam Cię mocno!!!
|
|
|
#2160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
operacja... brzmi bardzo powaznie
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

dało się tak bez problemu odstawić Julka?

wnerwiona wzielam recepte i musialam cisnac do innej apteki bleee.

u nas w przychodni na szczęście nie ma problemu 
Dziecko budzi się w środku nocy z płaczem a matka w tym czasie drepcze do kuchni przygotować mleko.... Oczywiście, jak dziecko przesypia noc to nie

Chociaż znając ją będzie wrzask i dupa ze spaceru.