Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-13, 09:19   #4051
jolanT
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

hej!

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA KINGUSI
DUZO ZDRÓWKA, RADOŚCI UŚMIECHU- 100LAT!

dziś dwa razy Ewa obudziła się w nocy bidulka..
wzięłam na rączki, utuliłam i płacz przechodził.. jak chciałam ją oddać do tatusia to nie chciała iść i przytulała się się jeszcze bardziej.. więc chyba tęskni za mną musiałam ją ululać..
ja niestety nie czuję się jeszcze dobrze.. dziś doszło mi jeszcze zatkane ucho ;/ gardło całe w ropie ehh..

mnie tez się mylą avatary Nestelle z Agateczką, tasi z anika i klementyny z villga chyba

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:22   #4052
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wszystkiego, co najlepsze dla Kingi

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
zasnęła po 18
Cudowne dziecko!
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
buciki Kamil uwielbia, a najbardziej jak mówie żeby je przyniósł, przynosi i czeka aż ubiorę
Następne cudowne dziecko
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Dziewczyny - ostatnio R czasami łapie się za uszko .tylko jedne. jak dotykam to próbuje mi reke odsunąć . jak dotykam drugiego to mu tak nie przeszkadza . Po tej akcji urodzinowej miał całe uszko w wydzielinie woskowej . wyczyściłam z trudem bo nie chciał pozwolić ale pomyślałam ze normalne . ale dzisiaj po kąpieli to tez było dużo tego .i takie swieze . tylko w tym jednym uszku . wtedy tez. czy to przez kąpiel -bo dziś dluzej siedział a rano jeszcze basen był .
czy to normalne ? uszko nie jest zaczerwienione .
Ja bym obserwowała i jeśli za dzień, dwa nadal będzie tak robił i będzie dużo woskowiny to bym poszła do lekarza.
Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wasze dzieci biją się rączka po główce albo uszach.? Może biją to złe słowo, raczej tak klepią z otwartej rączki? Kinia tak czasem się klepie w okolicy ucha i trochę się martwię.
Mój trzepie tymi łapkami gdzie popadnie, wali się po głowie, ciągnie za uszy, za włosy, a nic mu nie jest, więc to raczej normalne
Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
A wiecie, ja zrobiłam małemu tą morfologię bo od urodzenia nie miał robionej więc mówię sobie sprawdzę po roku czasu akurat. No i masz wyszło kiepsko ma braki żelaza stąd słabe przybieranie na wadze.Byłam u lekarza, no i mamy żelazo, witaminy i zmianę diety. No i znów pod górkę...
Kciuki w takim razie, żeby się poprawiło
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
u nas nocka lepsza, tylko 5 pobudek. Od wtorku nie ma gorączki, poza tym bez zmian. Karolowi z buzią nic nie lepiej, dziąsła ma tak czerwone i opuchnięte że prawie nie widać zębów. serce boli jak się uśmiechnie. Wczoraj nawet miał ochotę na kaszę ale zjadł 2 łyżeczki i płacz bo boli

u mnie chyba bez lekarza się nie obędzie, mam powiększone migdałki albo coś co znajduję się pod żuchwą, dalej ledwo ślinę łykam i jeszcze boli mnie ucho
Biedni Wy Dużo siły życzę

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:26   #4053
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
wzięłam na rączki, utuliłam i płacz przechodził.. jak chciałam ją oddać do tatusia to nie chciała iść i przytulała się się jeszcze bardziej.. więc chyba tęskni za mną musiałam ją ululać..
ja niestety nie czuję się jeszcze dobrze.. dziś doszło mi jeszcze zatkane ucho ;/ gardło całe w ropie ehh..
za niedlugo antybiotyk musi zadzialac, ale ladnie Cie wzielo, nie ma co
wracaj szybko do zdrowia

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Pisalyscie o tej woskowinie - moj ma bardzo duzo, codziennie mu czyszcze ostroznie i codziennie brudno - ale mozliwe, ze on to ma po mnie i bedzie mial w przyszlosci problemy z alergia. Raz mial brzydki zapach z jednego uszka, jak byl jeszcze malenki, ale lekarz zajrzal i nie bylo nic niepokojacego -chyba tylko krotka wizyta u lekarza moze uspokoic
Stary 2014-03-13, 09:31   #4054
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Nestelle ja bym poszła na zdrową, bo przy zapaleniu ucha jest jeszcze goraczka a Ciebie niepokoi nadmiar wydzieliny i łapanie za uszko, ale to ja
w sumie masz racje .
pójde . co mi tam . lepiej dowiedzieć się ze to nic takiego .

Cytat:

Moderna - polec mi jakies kremy /balsamy dla Ninki - zrobiła jej się skora na karku taka jakby paper scierny - chropowata,zaczerwieniona i mega sucha . zawsze miała lekkie problemy ze skora,ale teraz .... a zwykle balsamy nie pomagają -gorzej nawet -strasznie szczypie ja po tym . wczoraj posmarowałam ją moim masłem do ciala i było lepiej .wiec widać musi być cos tłustego .
mamy fatalna wode w kranie . jak się przeprowadzimy będziemy mieć filtr.
Stary 2014-03-13, 09:36   #4055
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dziewczyny, a to nie jest tak, że ta woskowina jest normalna, bo stanowi tak jakby barierę ochronną? Ja słyszałam, że nie należy u takich maluchów stosować płynów, które powodują jej wypływanie. My myjemy uszka codziennie, ale głównie z zewnątrz i to co dosięgniemy, nie wkładam mu nic do uszek i jest ok.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:38   #4056
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna - polec mi jakies kremy /balsamy dla Ninki - zrobiła jej się skora na karku taka jakby paper scierny - chropowata,zaczerwieniona i mega sucha . zawsze miała lekkie problemy ze skora,ale teraz .... a zwykle balsamy nie pomagają -gorzej nawet -strasznie szczypie ja po tym . wczoraj posmarowałam ją moim masłem do ciala i było lepiej .wiec widać musi być cos tłustego .
jeśli mogę się wtrącić to Florkowi na papierowo ścierne policzki pomogła maść ochronna z witaminą A

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:42   #4057
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

JolanT oj biedulko to się namęczycie i Ty i Ewunia, oby szybko przeszła ta choroba

Nestelle ja bym poszła z Roszkiem do lekarza kontrolnie lepiej zapobiegać oby nic nie było
Co do filtra bardzo dobry pomysł ale soli to idzie sporo tż będzie miał ćwiczenia wsypując 25kg worki soli no ale zero kamienia w czajnikach itd.

kwiatuszekkk21 oby Karolkowi już te ząbki wyszły biedulek namęczy się
Z tymi zębami to się człowiek całe życie męczy.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 09:42   #4058
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a to nie jest tak, że ta woskowina jest normalna, bo stanowi tak jakby barierę ochronną? Ja słyszałam, że nie należy u takich maluchów stosować płynów, które powodują jej wypływanie. My myjemy uszka codziennie, ale głównie z zewnątrz i to co dosięgniemy, nie wkładam mu nic do uszek i jest ok.
tak jest normalna .ale w R zawsze miał uszka czyste a od kilku dni dopiero jedno uszko jest jakby zalewane woskowina . dużo tego.drugie natomiast czyste . to mnie nie pokoi . no i ta ilość bo widać z daleka nawet .i nie pozwala czyscic tego uszka ,natomiast te drugie mogę...
Stary 2014-03-13, 09:44   #4059
Luna0
Zakorzenienie

Hej
w nocy Kamila bardzo meczył katar, ale nie kaszlał ani raz, uffff!
wokoło wszyscy chorzy, aż strach wychodzić

Cytat:
Dziewczyny - ostatnio R czasami łapie się za uszko .tylko jedne. jak dotykam to próbuje mi reke odsunąć . jak dotykam drugiego to mu tak nie przeszkadza . Po tej akcji urodzinowej miał całe uszko w wydzielinie woskowej . wyczyściłam z trudem bo nie chciał pozwolić ale pomyślałam ze normalne . ale dzisiaj po kąpieli to tez było dużo tego .i takie swieze . tylko w tym jednym uszku . wtedy tez. czy to przez kąpiel -bo dziś dluzej siedział a rano jeszcze basen był .
czy to normalne ? uszko nie jest zaczerwienione .
Wiesz co, jak K. zaczął zdrowieć z zapalenia oskrzeli to miał właśnie "ten" dzień płaczu i marudzenia, wtedy też zaczął chwytać się za ucho. Poczytałam i to są objawy zapalenia ucha+wydzielina z ucha, szczeglnie po spaniu. Poszłam na kontrole do pediatry, sprawdziła uszy i ok. Marudzenie przeszło a ucho nadal często ciągnie i to tylko lewe

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wasze dzieci biją się rączka po główce albo uszach.? Może biją to złe słowo, raczej tak klepią z otwartej rączki? Kinia tak czasem się klepie w okolicy ucha i trochę się martwię.
Kamil ostatnio odkrył coś takiego i czasami się bije
ostatnio też sprawdzał twardość głowy, najpierw uderzał głową w ścianę narożnika a pozniej w normalną scianę i tak pare razy sobie sprawdzał. Wariat

Cytat:
Dobra...myślę. Poszlabym na kontrolę ale się boje ze w poczekalni zarazi się od kogoś...... z drugiej strony jak zaniedbam....[COLOR="Silver"]
no i to jest najgorsze, a teraz tyle chorób że poczekalnie pelne

Cytat:
To moze od razu do laryngologa?

Dziewczyny a Wy nie macie rozdzielonych poradni? Bo u mnie sa np. dziecko zdrowe- wizyty,szczepienia,pytani a i dziecko chore- gdzie same chorowitki....
ja mam, ale z podejrzeniem zapalenia ucha odesłali by mnie na chore...

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
u nas nocka lepsza, tylko 5 pobudek. Od wtorku nie ma gorączki, poza tym bez zmian. Karolowi z buzią nic nie lepiej, dziąsła ma tak czerwone i opuchnięte że prawie nie widać zębów. serce boli jak się uśmiechnie. Wczoraj nawet miał ochotę na kaszę ale zjadł 2 łyżeczki i płacz bo boli
bidulek

100 lat dla Kingusi! Rośnij zdrowo

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:45   #4060
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
jeśli mogę się wtrącić to Florkowi na papierowo ścierne policzki pomogła maść ochronna z witaminą A

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

Nestelle ja bym poszła z Roszkiem do lekarza kontrolnie lepiej zapobiegać oby nic nie było
Co do filtra bardzo dobry pomysł ale soli to idzie sporo tż będzie miał ćwiczenia wsypując 25kg worki soli no ale zero kamienia w czajnikach itd.
.
nie znam się wiec nie wiem jeszcze na czym to polega . jeśli faktycznie na takiej ilości soli to będzie robic . co to 25 kg dla faceta? 100 przezuca na silce lekko ..
Stary 2014-03-13, 09:48   #4061
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
tak jest normalna .ale w R zawsze miał uszka czyste a od kilku dni dopiero jedno uszko jest jakby zalewane woskowina . dużo tego.drugie natomiast czyste . to mnie nie pokoi . no i ta ilość bo widać z daleka nawet .i nie pozwala czyscic tego uszka ,natomiast te drugie mogę...
mnie jeszcze niepokoi to że może dlatego w urodziny tak marudził, podobno gdy dziecko ma zapalenie to marudzi jak nigdy no i nie pozwala sobie dotknąć...
ale oby oby to był przypadek!

Aniołek 25.05.2012
Stary 2014-03-13, 09:49   #4062
bzinka
Zadomowienie

Wszystkiego najlepszego dla KINGI!

Cytat:

Bzinka-
super te buciki, pochwalisz się które kupiłaś?
Ojoj zapomniałam się pochwalić? Niemożliwe
zaraz na bloga wrzuciłam post o nich
Takie . W rzeczywistosci wygladaja ładniej

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

w ogóle poszliśmy do Ikei po tunel/namiot. ale T. w bawialni wcale się nimi nie interesował. co go zjarało (oprócz lasek ) - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50139170/
hehe Torres wymiata, pamiętam te jego samcze miny

Moja H tez uwielbia biedronki (nie zjadać )

Cytat:

Dziewczyny a Wy nie macie rozdzielonych poradni? Bo u mnie sa np. dziecko zdrowe- wizyty,szczepienia,pytani a i dziecko chore- gdzie same chorowitki....
My mamy rozdzielone.

Cytat:
czesc ,
ehhhh te moje sny ...wszystko przez te tematy z forum...
pół snu latałam po przychodniach - zagadkach ,gdzie pokoj dla chorych a gdzie dla zdrowych a drugie pół snily mi się Cycki Pani . brałam od niej rozmiar a one jej odrastaly
OMG koszmarrr dla Pani , bo Ty chyba ucieszona byłaś?

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

[/COLOR]Pisalyscie o tej woskowinie - moj ma bardzo duzo, codziennie mu czyszcze ostroznie i codziennie brudno - ale mozliwe, ze on to ma po mnie i bedzie mial w przyszlosci problemy z alergia. Raz mial brzydki zapach z jednego uszka, jak byl jeszcze malenki, ale lekarz zajrzal i nie bylo nic niepokojacego -chyba tylko krotka wizyta u lekarza moze uspokoic
Moja od zawsze ma dużo woskowiny w uszach, czasem jej wyłazi
Czyszcze co jakis czas po wierzchu patyczkami. Lekarka ostatnio zagladała w uszka, mówi że duzo tam tego, ale nie jest to niepokojące.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:50   #4063
oliwka__
Zakorzenienie

Tasia za udane odstawienie, wiadomo przykro ale to dla waszego dobra a niedługo znów będziesz karmić.
I za L4
Ja też w trakcie załatwiania becikowego a co tam może się załapię

despa dzięki za cynka
Stary 2014-03-13, 09:53   #4064
BYou
MBZ♥

Lunka u Zosi jak u Marssela Moderny jest dużo tej wydzieliny, zwłaszcza po nocy i zapalenia nie ma. Ma tak po mnie. Czyszczę to co na zewnątrz, a do środka psikam 1-2 w tyg. bo lekarz uczulał na te czopy.
Oby Kamilek był zdrowy

Nestelle aż się boję zapytać o czym Ty myslisz przed snem?

Moderna no przesilenie jak nic

OTJ, tak to jest bariera ochoronna ale jak jest jej wybitnie dużo to robię jak lekarz mówił

Jola

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:53   #4065
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA KINGI

................... ................ ........

Podpinam się i ja pod życzenia dla KINGUSI Wszystkiego najlepszego słoneczko
Stary 2014-03-13, 09:53   #4066
Luna0
Zakorzenienie

Powiem wam że nie dałam się Kamilowi
właśnie się obudził i w ryk, więc sobie myślę nie lece, poczekam może przejdzie... i teraz cisza, coś tam postękuje ale cichutko zasłużył żeby go wyjąć

Aniołek 25.05.2012
Stary 2014-03-13, 09:53   #4067
oliwka__
Zakorzenienie

Despa przepadłam na pl też nowa kolekcja jest
Stary 2014-03-13, 09:56   #4068
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Lunka u Zosi jak u Marssela Moderny jest dużo tej wydzieliny, zwłaszcza po nocy i zapalenia nie ma. Ma tak po mnie. Czyszczę to co na zewnątrz, a do środka psikam 1-2 w tyg. bo lekarz uczulał na te czopy.
Czyli to normalne, ale jak pojawia się to nagle plus inne objawy to można się zaniepokoić.. lepiej sprawdzić, bo z tego co czytałam większość dzieci do dwóch lat przechodzi zapalenie ucha mam nadzieje że to nieprawda...

Aniołek 25.05.2012
Stary 2014-03-13, 09:56   #4069
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
jak zaczerwieniona i ja piecze, to nie stosuja zadnych balsamow nawilzajacych bazowanych na wodzie - to za lekkie i nic nie da.

Tluscioszki pomoga - albo zwykla wazelina ochronna (choc ona nie ma wlasciwosci pielegnujacych! stosuje sie ja bardziej ochronnie ), przyjemny w stosowaniu jest krem na strategiczne miejsca Nanobase - powinien sobie z tym najlepiej poradzic (jest jeszcze Lipobase, ale to slabszy, juz mniej pielegnujacy).

Na bardzo suche miejsca najlepiej radzi sobie masc z mocznikiem, ale jak skora jest zaczerwieniona to moze ja jeszzce bardziej zaognic i moze tez piec - choc dziala cuda - ale musi byc na tlustej bazie (ale na razie bym raczej odradzala).

Tak jak pisala Dragusia, masc z wiatmina A tez wyglada ok (choc jak sie caly czas zastanawiam, jaka to witamina A, bo wiem, ze retinolu nie wolno stosowac w ciazy, jak jest w przypadku dzieci? )

a z balsamow jak juz sie uporacie z najgorszym to np. Eucerin ma serie z Omega 12% (Eubos tez), bardzo przyjemny tlusciejszy balsam, A-Derma Exomega z owsem - lzejszy, mozesz poprosic o probki w aptece.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 09:58   #4070
BYou
MBZ♥

Oliwka

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Luna, jasne że wtedy trzeba sprawdzićja rutynowo zapytałam. Zawsze mam kartkę z pytaniami jak idziemy

Stary 2014-03-13, 10:02   #4071
oliwka__
Zakorzenienie

Mi kiedyś lekarz napomknął że podobno jak dziecko ma zapalenie ucha to nie idzie tego nie rozpoznać jest niespokojne, nie da się dotknąć w okolice ucha.
Ale nie chce nikogo tu wprowadzać w błąd.

BYou dla Zosi Jaka z niej grzeczna dziewczynka o 18 chodzi spać Stroje kąpielowe są fajne akurat na wakacje

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

My mamy wyspkę podobno występuje po 3-dniówce czyli co my mieliśmy 6-dniówkę czy podwójną 3-dniówkę?
Wczoraj dałam małej borówki i maliny ale już jadła więc chyba ta wysypka nie po tym tylko po tej 3/6 - dniówce.

.... zarosnę brudem odkurzacz mi się popsuł
Stary 2014-03-13, 10:02   #4072
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Luna, jasne że wtedy trzeba sprawdzićja rutynowo zapytałam. Zawsze mam kartkę z pytaniami jak idziemy
hehe ja jestem taka zapominalska że raz miałam kartkę u gina i o kartce zapomniałam także teraz tylko liczę na placach ile mam pytań i po kolei u lekarza sobie wyliczam 3
+

Aniołek 25.05.2012
Stary 2014-03-13, 10:11   #4073
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
troszke niepokojace.. hm..
u nas w takich przypadkach dzwonie, umawiam sie u lekarza, i on na chwile pomiedzy pacjentami wychodzi i zaglada do dziecka - to trwa doslownie sekundy, czy wszystko ok - bez czekania w poczekalni.
Ale jak macie czekac pomiedzy chorymi dziecmi to tez ryzyko, czy czegos nie zlapie .. ehh..
choc dla spokojnosci ja bym jednak wolala zajrzec do tego uszka

Cytat:
ja tez sie zawsze boje, czy sie cos nie zaczopuje - ale lekarz mi nigdy nie spominal o zadnych plynach, mam nadzieje, ze nie ebdzie konieczne.

My dzsiiaj pojdziemy jeszzce na dluzszy spacerek, bo piekna pogoda - a od jutra ochlodzenie.
Cytat:
My mamy wyspkę podobno występuje po 3-dniówce czyli co my mieliśmy 6-dniówkę czy podwójną 3-dniówkę?
Wczoraj dałam małej borówki i maliny ale już jadła więc chyba ta wysypka nie po tym tylko po tej 3/6 - dniówce.

ohh.. ciekawe, czy to "trzydniowka" (jak jadla wczesniej to jest nikle prawdopodobienstwo alergii, ale mozliwe )

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
hehe ja jestem taka zapominalska że raz miałam kartkę u gina i o kartce zapomniałam także teraz tylko liczę na placach ile mam pytań i po kolei u lekarza sobie wyliczam 3
+
Stary 2014-03-13, 10:15   #4074
oliwka__
Zakorzenienie

A dziewczyny mam dla Was radę
Jak chcecie coś do ubrania dziecku kupić a nie chcecie wydawać pieniędzy to zaprowadźcie dziecko dwa dni do mamy/teściowej w zamałych ubrankach Zaraz babcia weźmie na zakupy może wyślę małą to też dostanie buciki za parę stówek na wiosnę
Stary 2014-03-13, 10:23   #4075
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Kamil ostatnio odkrył coś takiego i czasami się bije
ostatnio też sprawdzał twardość głowy, najpierw uderzał głową w ścianę narożnika a pozniej w normalną scianę i tak pare razy sobie sprawdzał. Wariat
no
Cytat:
mnie jeszcze niepokoi to że może dlatego w urodziny tak marudził, podobno gdy dziecko ma zapalenie to marudzi jak nigdy no i nie pozwala sobie dotknąć...
ale oby oby to był przypadek!
już się boje ...

i kciuki za zdrówko Kamila -aby nic się nie rozwinelo .
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Ojoj zapomniałam się pochwalić? Niemożliwe
zaraz na bloga wrzuciłam post o nich
Takie . W rzeczywistosci wygladaja ładniej .
bardzo ładne
Cytat:
Nestelle aż się boję zapytać o czym Ty myslisz przed snem?

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
jak zaczerwieniona i ja piecze, to nie stosuja zadnych balsamow nawilzajacych bazowanych na wodzie - to za lekkie i nic nie da.

Tluscioszki pomoga - albo zwykla wazelina ochronna (choc ona nie ma wlasciwosci pielegnujacych! stosuje sie ja bardziej ochronnie ), przyjemny w stosowaniu jest krem na strategiczne miejsca Nanobase - powinien sobie z tym najlepiej poradzic (jest jeszcze Lipobase, ale to slabszy, juz mniej pielegnujacy).

Na bardzo suche miejsca najlepiej radzi sobie masc z mocznikiem, ale jak skora jest zaczerwieniona to moze ja jeszzce bardziej zaognic i moze tez piec - choc dziala cuda - ale musi byc na tlustej bazie (ale na razie bym raczej odradzala).

Tak jak pisala Dragusia, masc z wiatmina A tez wyglada ok (choc jak sie caly czas zastanawiam, jaka to witamina A, bo wiem, ze retinolu nie wolno stosowac w ciazy, jak jest w przypadku dzieci? )

a z balsamow jak juz sie uporacie z najgorszym to np. Eucerin ma serie z Omega 12% (Eubos tez), bardzo przyjemny tlusciejszy balsam, A-Derma Exomega z owsem - lzejszy, mozesz poprosic o probki w aptece.
o dziekuje
zapisałam sobie i lece do superpharmy .

wiecie co jestem już tak głupia ze
widziałam emelki w sklepie ale tylko jeden wzor z rozmiaru na R . faktycznie mięciutkie bardzo . no ale brzydkie .niepasujące nam do niczego . a babka ze sklepu mowi ze trudno dostać ta firme i ze rzadko maja. w sklepie internet. tez kiepsko z rozmiarami .
wiec pojechałam do sklepu gdzie kupuje dla starszaków i kupiłam naturino . za ponad 3 stówy .
i teraz mnie tknelo ...jak bzinka pokazala swoje ,ze może na all są . i co? SĄ! rozmiar 20 na 6 stronach .

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:

co do niewidocznego wiem wredna jestem no ale choć raz będziesz normalna

dziwne z ta 3 -6 dniówka ...
Cytat:
+

tez tak robiłam pamietalam ile pytan .ale nie pamietalam jakie
Cytat:
A dziewczyny mam dla Was radę
Jak chcecie coś do ubrania dziecku kupić a nie chcecie wydawać pieniędzy to zaprowadźcie dziecko dwa dni do mamy/teściowej w zamałych ubrankach Zaraz babcia weźmie na zakupy może wyślę małą to też dostanie buciki za parę stówek na wiosnę
hmmm no to może i ja pójde do babci w zamalych ciuszkach , z zamałą torebką tez ...
Stary 2014-03-13, 10:23   #4076
scarlett26
Zakorzenienie

Jestem umówiona w orange na 17tą, jak usłyszycie w wiadomościach, że w jakimś salonie latały siekiery to byłam ja.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:25   #4077
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
woskowina jest normalna, ale jeśli jak pisała Nestelle do tej pory było jej bardzo mało a nagle jest dużo więcej to może to być niepokojące jednak. kazde dziecko ma jakiś swój standard i jednak rodzic wychwytuje, że coś się zmienia. mojemu J. rzadko coś wyłazi, po kroplach do nosa zaczęło kiedyś wyłazić i niby w normie, ale jednak ja widziałam, że więcej tego niż zwykle. tu zawsze ma znaczenie, że do tej pory było inaczej..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 10:28   #4078
Moderna
Zakorzenienie

bzinka sliczne buciki

oliwka haha... ja bym bez odkurzacza nie przezyla, serio - odkurzam srednio 2 razy dziennie - ze wzgledu na psa
Stary 2014-03-13, 10:29   #4079
BYou
MBZ♥

Luna ja tak mam z listą na zakupy

Oliwka, tego bólu przy zapaleniu ucha to nawet nie chcę sobie przypominać:/
O którym stroju myślisz?chyba wygodniejszy będzie dwuczęściowy?

Nestelle duży wybór jest na mivokidskropkapl

Stary 2014-03-13, 10:38   #4080
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Jestem umówiona w orange na 17tą, jak usłyszycie w wiadomościach, że w jakimś salonie latały siekiery to byłam ja.
hehe
trzymam kciuki aby jednak szybko już poszlo i może z zadośćuczynieniem
Cytat:
Nestelle duży wybór jest na mivokidskropkapl
tez nie jest dobrze .
najlepiej na all przynajmniej ten rozmiar o który mi chodzi...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości