|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
hej!
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA KINGUSI DUZO ZDRÓWKA, RADOŚCI UŚMIECHU- 100LAT! dziś dwa razy Ewa obudziła się w nocy bidulka.. wzięłam na rączki, utuliłam i płacz przechodził.. jak chciałam ją oddać do tatusia to nie chciała iść i przytulała się się jeszcze bardziej.. więc chyba tęskni za mną musiałam ją ululać.. ja niestety nie czuję się jeszcze dobrze.. dziś doszło mi jeszcze zatkane ucho ;/ gardło całe w ropie ehh.. mnie tez się mylą avatary Nestelle z Agateczką, tasi z anika i klementyny z villga chyba
|
|
|
|
#4052 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wszystkiego, co najlepsze dla Kingi Cudowne dziecko!![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wracaj szybko do zdrowia ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Pisalyscie o tej woskowinie - moj ma bardzo duzo, codziennie mu czyszcze ostroznie i codziennie brudno - ale mozliwe, ze on to ma po mnie i bedzie mial w przyszlosci problemy z alergia. Raz mial brzydki zapach z jednego uszka, jak byl jeszcze malenki, ale lekarz zajrzal i nie bylo nic niepokojacego -chyba tylko krotka wizyta u lekarza moze uspokoic
|
|
#4054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pójde . co mi tam . lepiej dowiedzieć się ze to nic takiego . Cytat:
Moderna - polec mi jakies kremy /balsamy dla Ninki - zrobiła jej się skora na karku taka jakby paper scierny - chropowata,zaczerwieniona i mega sucha . zawsze miała lekkie problemy ze skora,ale teraz .... a zwykle balsamy nie pomagają -gorzej nawet -strasznie szczypie ja po tym . wczoraj posmarowałam ją moim masłem do ciala i było lepiej .wiec widać musi być cos tłustego . mamy fatalna wode w kranie . jak się przeprowadzimy będziemy mieć filtr.
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a to nie jest tak, że ta woskowina jest normalna, bo stanowi tak jakby barierę ochronną? Ja słyszałam, że nie należy u takich maluchów stosować płynów, które powodują jej wypływanie. My myjemy uszka codziennie, ale głównie z zewnątrz i to co dosięgniemy, nie wkładam mu nic do uszek i jest ok.
|
|
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
JolanT oj biedulko to się namęczycie i Ty i Ewunia, oby szybko przeszła ta choroba
Nestelle ja bym poszła z Roszkiem do lekarza kontrolnie lepiej zapobiegać oby nic nie było Co do filtra bardzo dobry pomysł ale soli to idzie sporo tż będzie miał ćwiczenia wsypując 25kg worki soli no ale zero kamienia w czajnikach itd. kwiatuszekkk21 oby Karolkowi już te ząbki wyszły biedulek namęczy się Z tymi zębami to się człowiek całe życie męczy. |
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4059 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
w nocy Kamila bardzo meczył katar, ale nie kaszlał ani raz, uffff! wokoło wszyscy chorzy, aż strach wychodzić Cytat:
![]() Cytat:
![]() ostatnio też sprawdzał twardość głowy, najpierw uderzał głową w ścianę narożnika a pozniej w normalną scianę i tak pare razy sobie sprawdzał. Wariat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() 100 lat dla Kingusi! Rośnij zdrowo |
|||||
|
|
|
#4060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i nie pozwala sobie dotknąć...ale oby oby to był przypadek! |
|
|
|
|
#4062 | ||||
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla KINGI!
Ojoj zapomniałam się pochwalić? Niemożliwe ![]() zaraz na bloga wrzuciłam post o nich ![]() Takie . W rzeczywistosci wygladaja ładniej Cytat:
![]() Moja H tez uwielbia biedronki (nie zjadać ![]() Cytat:
Cytat:
, bo Ty chyba ucieszona byłaś?Cytat:
![]() Czyszcze co jakis czas po wierzchu patyczkami. Lekarka ostatnio zagladała w uszka, mówi że duzo tam tego, ale nie jest to niepokojące.
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia
za udane odstawienie, wiadomo przykro ale to dla waszego dobra a niedługo znów będziesz karmić. I za L4 Ja też w trakcie załatwiania becikowego a co tam może się załapię ![]() despa dzięki za cynka |
|
|
|
#4064 |
|
MBZ♥
|
Lunka u Zosi jak u Marssela Moderny jest dużo tej wydzieliny, zwłaszcza po nocy i zapalenia nie ma. Ma tak po mnie. Czyszczę to co na zewnątrz, a do środka psikam 1-2 w tyg. bo lekarz uczulał na te czopy.
Oby Kamilek był zdrowy ![]() Nestelle aż się boję zapytać o czym Ty myslisz przed snem? ![]() ![]() Moderna no przesilenie jak nic ![]() OTJ, tak to jest bariera ochoronna ![]() Jola
|
|
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem wam że nie dałam się Kamilowi
![]() właśnie się obudził i w ryk, więc sobie myślę nie lece, poczekam może przejdzie... i teraz cisza, coś tam postękuje ale cichutko zasłużył żeby go wyjąć
|
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Despa przepadłam na pl też nowa kolekcja jest
|
|
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje że to nieprawda...
|
|
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tluscioszki pomoga - albo zwykla wazelina ochronna (choc ona nie ma wlasciwosci pielegnujacych! stosuje sie ja bardziej ochronnie ), przyjemny w stosowaniu jest krem na strategiczne miejsca Nanobase - powinien sobie z tym najlepiej poradzic Na bardzo suche miejsca najlepiej radzi sobie masc z mocznikiem, ale jak skora jest zaczerwieniona to moze ja jeszzce bardziej zaognic i moze tez piec - choc dziala cuda - ale musi byc na tlustej bazie (ale na razie bym raczej odradzala). Tak jak pisala Dragusia, masc z wiatmina A tez wyglada ok (choc jak sie caly czas zastanawiam, jaka to witamina A, bo wiem, ze retinolu nie wolno stosowac w ciazy, jak jest w przypadku dzieci? ) ![]() a z balsamow jak juz sie uporacie z najgorszym to np. Eucerin ma serie z Omega 12% (Eubos tez), bardzo przyjemny tlusciejszy balsam, A-Derma Exomega z owsem - lzejszy, mozesz poprosic o probki w aptece.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4070 |
|
MBZ♥
|
Oliwka
![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Luna, jasne że wtedy trzeba sprawdzić ja rutynowo zapytałam. Zawsze mam kartkę z pytaniami jak idziemy
|
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Mi kiedyś lekarz napomknął że podobno jak dziecko ma zapalenie ucha to nie idzie tego nie rozpoznać jest niespokojne, nie da się dotknąć w okolice ucha.
Ale nie chce nikogo tu wprowadzać w błąd. BYou dla Zosi Jaka z niej grzeczna dziewczynka o 18 chodzi spać ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- My mamy wyspkę podobno występuje po 3-dniówce czyli co my mieliśmy 6-dniówkę czy podwójną 3-dniówkę? Wczoraj dałam małej borówki i maliny ale już jadła więc chyba ta wysypka nie po tym tylko po tej 3/6 - dniówce. .... zarosnę brudem
|
|
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3+ |
|
|
|
|
#4073 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas w takich przypadkach dzwonie, umawiam sie u lekarza, i on na chwile pomiedzy pacjentami wychodzi i zaglada do dziecka - to trwa doslownie sekundy, czy wszystko ok - bez czekania w poczekalni. Ale jak macie czekac pomiedzy chorymi dziecmi to tez ryzyko, czy czegos nie zlapie .. ehh.. choc dla spokojnosci ja bym jednak wolala zajrzec do tego uszka Cytat:
My dzsiiaj pojdziemy jeszzce na dluzszy spacerek, bo piekna pogoda - a od jutra ochlodzenie. Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
A dziewczyny mam dla Was radę
![]() Jak chcecie coś do ubrania dziecku kupić a nie chcecie wydawać pieniędzy to zaprowadźcie dziecko dwa dni do mamy/teściowej w zamałych ubrankach Zaraz babcia weźmie na zakupy może wyślę małą to też dostanie buciki za parę stówek na wiosnę
|
|
|
|
#4075 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i kciuki za zdrówko Kamila -aby nic się nie rozwinelo . Cytat:
![]() Cytat:
zapisałam sobie i lece do superpharmy . wiecie co jestem już tak głupia ze widziałam emelki w sklepie ale tylko jeden wzor z rozmiaru na R . faktycznie mięciutkie bardzo . no ale brzydkie .niepasujące nam do niczego . a babka ze sklepu mowi ze trudno dostać ta firme i ze rzadko maja. w sklepie internet. tez kiepsko z rozmiarami . wiec pojechałam do sklepu gdzie kupuje dla starszaków i kupiłam naturino . za ponad 3 stówy . i teraz mnie tknelo ...jak bzinka pokazala swoje ,ze może na all są . i co? SĄ! rozmiar 20 na 6 stronach . ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() dziwne z ta 3 -6 dniówka ... Cytat:
tez tak robiłam pamietalam ile pytan .ale nie pamietalam jakie ![]() Cytat:
![]()
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem umówiona w orange na 17tą, jak usłyszycie w wiadomościach, że w jakimś salonie latały siekiery to byłam ja.
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
bzinka sliczne buciki
oliwka haha... ja bym bez odkurzacza nie przezyla, serio - odkurzam srednio 2 razy dziennie - ze wzgledu na psa
|
#4079 |
|
MBZ♥
|
Luna
![]() Oliwka, tego bólu przy zapaleniu ucha to nawet nie chcę sobie przypominać:/ O którym stroju myślisz?chyba wygodniejszy będzie dwuczęściowy? Nestelle duży wybór jest na mivokidskropkapl |
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki aby jednak szybko już poszlo i może z zadośćuczynieniem ![]() tez nie jest dobrze . najlepiej na all przynajmniej ten rozmiar o który mi chodzi...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.

musiałam ją ululać..

stąd słabe przybieranie na wadze.Byłam u lekarza, no i mamy żelazo, witaminy i zmianę diety. No i znów pod górkę...

oby nic nie było 

. brałam od niej rozmiar a one jej odrastaly 
za udane odstawienie, wiadomo przykro ale to dla waszego dobra a niedługo znów będziesz karmić.
.....
.......
mam nadzieje że to nieprawda...