|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
hej!
![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA KINGUSI ![]() DUZO ZDRÓWKA, RADOŚCI UŚMIECHU- 100LAT! dziś dwa razy Ewa obudziła się w nocy bidulka.. wzięłam na rączki, utuliłam i płacz przechodził.. jak chciałam ją oddać do tatusia to nie chciała iść i przytulała się się jeszcze bardziej.. więc chyba tęskni za mną ![]() ja niestety nie czuję się jeszcze dobrze.. dziś doszło mi jeszcze zatkane ucho ;/ gardło całe w ropie ehh.. mnie tez się mylą avatary Nestelle z Agateczką, tasi z anika i klementyny z villga chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wszystkiego, co najlepsze dla Kingi Cudowne dziecko!![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wracaj szybko do zdrowia ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Pisalyscie o tej woskowinie - moj ma bardzo duzo, codziennie mu czyszcze ostroznie i codziennie brudno - ale mozliwe, ze on to ma po mnie i bedzie mial w przyszlosci problemy z alergia. Raz mial brzydki zapach z jednego uszka, jak byl jeszcze malenki, ale lekarz zajrzal i nie bylo nic niepokojacego -chyba tylko krotka wizyta u lekarza moze uspokoic ![]()
![]() |
#4054 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
pójde . co mi tam . lepiej dowiedzieć się ze to nic takiego . ![]() Cytat:
![]() Moderna - polec mi jakies kremy /balsamy dla Ninki - zrobiła jej się skora na karku taka jakby paper scierny - chropowata,zaczerwieniona i mega sucha . zawsze miała lekkie problemy ze skora,ale teraz .... a zwykle balsamy nie pomagają -gorzej nawet -strasznie szczypie ja po tym . wczoraj posmarowałam ją moim masłem do ciala i było lepiej .wiec widać musi być cos tłustego . mamy fatalna wode w kranie . jak się przeprowadzimy będziemy mieć filtr.
![]() |
#4055 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a to nie jest tak, że ta woskowina jest normalna, bo stanowi tak jakby barierę ochronną? Ja słyszałam, że nie należy u takich maluchów stosować płynów, które powodują jej wypływanie. My myjemy uszka codziennie, ale głównie z zewnątrz i to co dosięgniemy, nie wkładam mu nic do uszek i jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4057 |
Zakorzenienie
|
JolanT oj biedulko to się namęczycie i Ty i Ewunia, oby szybko przeszła ta choroba
![]() Nestelle ja bym poszła z Roszkiem do lekarza kontrolnie lepiej zapobiegać ![]() Co do filtra bardzo dobry pomysł ale soli to idzie sporo tż będzie miał ćwiczenia wsypując 25kg worki soli ![]() kwiatuszekkk21 oby Karolkowi już te ząbki wyszły biedulek namęczy się ![]() ![]() Z tymi zębami to się człowiek całe życie męczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4059 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
w nocy Kamila bardzo meczył katar, ale nie kaszlał ani raz, uffff! wokoło wszyscy chorzy, aż strach wychodzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ostatnio też sprawdzał twardość głowy, najpierw uderzał głową w ścianę narożnika a pozniej w normalną scianę i tak pare razy sobie sprawdzał. Wariat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() 100 lat dla Kingusi! Rośnij zdrowo ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4060 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale oby oby to był przypadek! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4062 | ||||
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla KINGI!
![]() ![]() Ojoj zapomniałam się pochwalić? Niemożliwe ![]() zaraz na bloga wrzuciłam post o nich ![]() Takie . W rzeczywistosci wygladaja ładniej ![]() Cytat:
![]() Moja H tez uwielbia biedronki (nie zjadać ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyszcze co jakis czas po wierzchu patyczkami. Lekarka ostatnio zagladała w uszka, mówi że duzo tam tego, ale nie jest to niepokojące.
![]() |
#4063 |
Zakorzenienie
|
Tasia
![]() I za L4 ![]() Ja też w trakcie załatwiania becikowego a co tam może się załapię ![]() despa dzięki za cynka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4064 |
MBZ♥
|
Lunka u Zosi jak u Marssela Moderny jest dużo tej wydzieliny, zwłaszcza po nocy i zapalenia nie ma. Ma tak po mnie. Czyszczę to co na zewnątrz, a do środka psikam 1-2 w tyg. bo lekarz uczulał na te czopy.
Oby Kamilek był zdrowy ![]() Nestelle aż się boję zapytać o czym Ty myslisz przed snem? ![]() ![]() ![]() Moderna no przesilenie jak nic ![]() OTJ, tak to jest bariera ochoronna ![]() ![]() Jola ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4066 |
Zakorzenienie
|
Powiem wam że nie dałam się Kamilowi
![]() właśnie się obudził i w ryk, więc sobie myślę nie lece, poczekam może przejdzie... i teraz cisza, coś tam postękuje ale cichutko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
Zakorzenienie
|
Despa przepadłam na pl też nowa kolekcja jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tluscioszki pomoga - albo zwykla wazelina ochronna (choc ona nie ma wlasciwosci pielegnujacych! stosuje sie ja bardziej ochronnie ), przyjemny w stosowaniu jest krem na strategiczne miejsca Nanobase - powinien sobie z tym najlepiej poradzic ![]() Na bardzo suche miejsca najlepiej radzi sobie masc z mocznikiem, ale jak skora jest zaczerwieniona to moze ja jeszzce bardziej zaognic i moze tez piec - choc dziala cuda - ale musi byc na tlustej bazie (ale na razie bym raczej odradzala). Tak jak pisala Dragusia, masc z wiatmina A tez wyglada ok (choc jak sie caly czas zastanawiam, jaka to witamina A, bo wiem, ze retinolu nie wolno stosowac w ciazy, jak jest w przypadku dzieci? ) ![]() a z balsamow jak juz sie uporacie z najgorszym to np. Eucerin ma serie z Omega 12% (Eubos tez), bardzo przyjemny tlusciejszy balsam, A-Derma Exomega z owsem - lzejszy, mozesz poprosic o probki w aptece.
![]() |
#4070 |
MBZ♥
|
Oliwka
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Luna, jasne że wtedy trzeba sprawdzić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
Zakorzenienie
|
Mi kiedyś lekarz napomknął że podobno jak dziecko ma zapalenie ucha to nie idzie tego nie rozpoznać jest niespokojne, nie da się dotknąć w okolice ucha.
Ale nie chce nikogo tu wprowadzać w błąd. BYou dla Zosi ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- My mamy wyspkę podobno występuje po 3-dniówce czyli co my mieliśmy 6-dniówkę czy podwójną 3-dniówkę? Wczoraj dałam małej borówki i maliny ale już jadła więc chyba ta wysypka nie po tym tylko po tej 3/6 - dniówce. .... zarosnę brudem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() + |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4073 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas w takich przypadkach dzwonie, umawiam sie u lekarza, i on na chwile pomiedzy pacjentami wychodzi i zaglada do dziecka - to trwa doslownie sekundy, czy wszystko ok - bez czekania w poczekalni. Ale jak macie czekac pomiedzy chorymi dziecmi to tez ryzyko, czy czegos nie zlapie .. ehh.. choc dla spokojnosci ja bym jednak wolala zajrzec do tego uszka ![]() Cytat:
My dzsiiaj pojdziemy jeszzce na dluzszy spacerek, bo piekna pogoda - a od jutra ochlodzenie. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4074 |
Zakorzenienie
|
A dziewczyny mam dla Was radę
![]() Jak chcecie coś do ubrania dziecku kupić a nie chcecie wydawać pieniędzy to zaprowadźcie dziecko dwa dni do mamy/teściowej w zamałych ubrankach ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i kciuki za zdrówko Kamila -aby nic się nie rozwinelo . Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() zapisałam sobie i lece do superpharmy . wiecie co jestem już tak głupia ze ![]() widziałam emelki w sklepie ale tylko jeden wzor z rozmiaru na R . faktycznie mięciutkie bardzo . no ale brzydkie .niepasujące nam do niczego . a babka ze sklepu mowi ze trudno dostać ta firme i ze rzadko maja. w sklepie internet. tez kiepsko z rozmiarami . wiec pojechałam do sklepu gdzie kupuje dla starszaków i kupiłam naturino . za ponad 3 stówy . i teraz mnie tknelo ...jak bzinka pokazala swoje ,ze może na all są . i co? SĄ! rozmiar 20 na 6 stronach . ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziwne z ta 3 -6 dniówka ... Cytat:
![]() tez tak robiłam pamietalam ile pytan .ale nie pamietalam jakie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4076 |
Zakorzenienie
|
Jestem umówiona w orange na 17tą, jak usłyszycie w wiadomościach, że w jakimś salonie latały siekiery to byłam ja.
#4077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4078 |
Zakorzenienie
|
bzinka sliczne buciki
![]() oliwka haha... ja bym bez odkurzacza nie przezyla, serio - odkurzam srednio 2 razy dziennie - ze wzgledu na psa ![]()
#4079 |
MBZ♥
|
Luna
![]() ![]() Oliwka, tego bólu przy zapaleniu ucha to nawet nie chcę sobie przypominać:/ O którym stroju myślisz?chyba wygodniejszy będzie dwuczęściowy? Nestelle duży wybór jest na mivokidskropkapl |
![]() ![]() |
![]() |
#4080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki aby jednak szybko już poszlo i może z zadośćuczynieniem ![]() tez nie jest dobrze . najlepiej na all przynajmniej ten rozmiar o który mi chodzi...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.