Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-12, 22:17   #2851
Klaudenc
Moderator

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Też mam takie przekonanie ze pigułki to zło i że nigdy ale teraz zmieniam zdanie ( mimo że nie borę), bo po pigułkach nie dosc ze cera sie moze poprawic (choć ja akurat niezłą nawet mam ) Włosy mogą się polepszyć, mniej wypadać, i okres mniej bolesny wiec to nie aż takie zło wcielone.
Okres statnio dopiero mi zaczął wariować i boli jak sto diabłów. Ale mam na to skuteczny sposób, bardzo mnie on śmieszy ale działa i jakoś tabletek nie biorę Chociaż takie naturalne że np. tam jest proszek ze skrzypu albo olej jakiś to jestem za bo może to być fajne uzupełnienie dietki, wzmocnienie dla włosia i paznokci... bo picie tranu czy drożdży przyjemne nie jest, a jak to zamknięte i się łyka to jakoś ujdzie
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 22:20   #2852
Seviwren
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
O matko miałabym wtedy 10 cm Jak mi z rycyną (i całą obecną kuracją, dietą, a nawet odpowiednimi roślinami w pokoju - taki hardcore) nie wyjdzie (tfu tfu) to zgłoszę się na przeszczep

Jak często te rycyne kłaść na łeb?

Edit: Ok widzę, że dopisałaś. Bosz przed każdym myciem tak robiłaś? Dobra, postaram się. Czego się nie robi dla buszu na głowie. Obecnie jestem skłonna do najdziwniejszych zmian w życiu.
Trzymam kciuki żeby włoski wystrzeliły jak szalone
Za każdym razem może nie ale jak nie kładłam rycynowego dłuższy czas to jakoś tak dziwnie mi było...Umyte wysuszone i co i juz? Próbowałam jantar ale rycynka u mnie rządzi Jak tylko wchodze do apteki to pani krzyczy:
- O matko już lecę po rycynkę na Paulinkę !
Na te moje zabiegi to już rodzina nie patrzy. Jak poprosiłam tatę żeby mi sera białego zostawił ( na sniadanko) to sie zapytał czy na głowę mam zamiar go położyć

Walczę o siebie
Seviwren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 22:31   #2853
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Okres statnio dopiero mi zaczął wariować i boli jak sto diabłów. Ale mam na to skuteczny sposób, bardzo mnie on śmieszy ale działa i jakoś tabletek nie biorę Chociaż takie naturalne że np. tam jest proszek ze skrzypu albo olej jakiś to jestem za bo może to być fajne uzupełnienie dietki, wzmocnienie dla włosia i paznokci... bo picie tranu czy drożdży przyjemne nie jest, a jak to zamknięte i się łyka to jakoś ujdzie

U mnie na szczęscie na większosć problemów jakichs pomaga zazwyczaj pokrzywa ale w ostatnecznosci sięgnęłabym po pigułki zamiast się męczyć

Cytat:
Napisane przez Seviwren Pokaż wiadomość
Za każdym razem może nie ale jak nie kładłam rycynowego dłuższy czas to jakoś tak dziwnie mi było...Umyte wysuszone i co i juz? Próbowałam jantar ale rycynka u mnie rządzi Jak tylko wchodze do apteki to pani krzyczy:
Na te moje zabiegi to już rodzina nie patrzy. Jak poprosiłam tatę żeby mi sera białego zostawił ( na sniadanko) to sie zapytał czy na głowę mam zamiar go położyć

Hahaha z tym serem dobre
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 22:55   #2854
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Też założyłam bloga niedawno tylko że pod zupełnie innym nikiem bo mój za cholerę nie chciał wejsć więc zrobiłam nowy e-mail i nowy nik specjalnie na bloga jakby ktos chciał to mogę napisać adres
Bardzo chętnie poczytam niedługo mi braknie paska w fajerfoksie na ikonki

Cytat:
Czyli rycynka naprawdę działa cuda? Nakładałaś podgrzewaną czy jak? jak już pisałaś to przepraszam, czasem coś umyka :<

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 23:04   #2855
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Ależ Ty masz włosię piękne i gęste, zapleć kiedyś jakiegoś warkocza i wstaw coooo *,* albo koka, ojejujełe, kocham upięcia różne. a z tym olejem rycynowym kupiłam reklamę, właśnie zmyłam po godzinie trzymania.
A za Ciebie Aziddee trzymam kciuki również, u siebien iel iczę na gęstość aż tak jak na wzmocnienie. Będziemy wytrwałe i cierpliwe, a moze się wynagrodzi
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:37   #2856
iwonsia01
Zadomowienie

Czytam od jakiego czasu posty o trądziku.... i wraca mi koszmar z dzieciństwa. Dziewczyny, ja Wam radzę (jeśli nie jest jeszcze za późno) udać się do dobrego dermatologa. To co ja miałam na twarzy to była masakra! Na samą myśl mam dreszcze. Na szczęście w porę dostałam namiar na dobrego lekarza i problem jak ręką odjął. Nie mam śladów, teraz wyskoczy mi jakaś krostka od święta. Ja osobiście leczyłam się dość silnym lekiem Izotek, który miał wyleczyć wszystko niby do końca życia. W bajki nie wierzyłam, ale faktycznie nie miałam nawrotu ani razu. Tylko trzeba trafić na odpowiedzialnego lekarza, który na kasę nie poleci. Moja Pani doktor ostrożnie dozowała mi tabletki (brałam jedną na na 2-3 dni w wieku ok 14-15 lat nie pamiętam dokładnie) a potem jeszcze poszłam na szybko do innego i o zgrozo kazał mi brać 2 dziennie!!! A to są dość silne leki.
Stary 2014-03-13, 09:16   #2857
xal
Zakorzenienie

Chyba mam bardzo przesuszone włosy, wczoraj ponad 2h z olejem na odżywkę (zwilżone włosy) później ponad 1h z biovaxem i dzisiaj mam siano lekkie. Myję alterrą migdałową, ale może to za mocne?
Jakiego pottersa (odżywkę) używacie do mycia włosów?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:23   #2858
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Czytam od jakiego czasu posty o trądziku.... i wraca mi koszmar z dzieciństwa. Dziewczyny, ja Wam radzę (jeśli nie jest jeszcze za późno) udać się do dobrego dermatologa. To co ja miałam na twarzy to była masakra! Na samą myśl mam dreszcze. Na szczęście w porę dostałam namiar na dobrego lekarza i problem jak ręką odjął. Nie mam śladów, teraz wyskoczy mi jakaś krostka od święta. Ja osobiście leczyłam się dość silnym lekiem Izotek, który miał wyleczyć wszystko niby do końca życia. W bajki nie wierzyłam, ale faktycznie nie miałam nawrotu ani razu. Tylko trzeba trafić na odpowiedzialnego lekarza, który na kasę nie poleci. Moja Pani doktor ostrożnie dozowała mi tabletki (brałam jedną na na 2-3 dni w wieku ok 14-15 lat nie pamiętam dokładnie) a potem jeszcze poszłam na szybko do innego i o zgrozo kazał mi brać 2 dziennie!!! A to są dość silne leki.
Też się leczyłam czymś o takiej sile rażenia, ale mój lek to Axotret. Tylko jak pisałam wyczyścił mnie na jakiś czas bo u mnie to dietowa sprawa te krosty
Stary 2014-03-13, 09:26   #2859
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Jakie te kwiatki ??
Wężownica na oczyszczanie powietrza i produkcję tlenu w nocy, fikus na pochłanianie promieniowania, aloes na tlen w nocy i przy okazji wiadomo korzystanie z liści i jakieś palmy - usuwają formaldehyd z powietrza i poprawią mi nastrój przez tropikalny wygląd

Cytat:

Cytat:
A za Ciebie Aziddee trzymam kciuki również, u siebien iel iczę na gęstość aż tak jak na wzmocnienie. Będziemy wytrwałe i cierpliwe, a moze się wynagrodzi
Liczę na to, bo wolalabym nie wyłysieć przed 30stką

Cytat:
Dobrego dermatologa ze świecą szukać. Ja nie miałam tyle szczęścia. Trądzik załatwiłam sobie sama, a po kuracjach od dermatologów zostały mi tylko blizny.
Stary 2014-03-13, 09:35   #2860
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Wężownica na oczyszczanie powietrza i produkcję tlenu w nocy, fikus na pochłanianie promieniowania, aloes na tlen w nocy i przy okazji wiadomo korzystanie z liści i jakieś palmy - usuwają formaldehyd z powietrza i poprawią mi nastrój przez tropikalny wygląd

Dobrego dermatologa ze świecą szukać. Ja nie miałam tyle szczęścia. Trądzik załatwiłam sobie sama, a po kuracjach od dermatologów zostały mi tylko blizny.
Fajne kwiatki ja niestety jedyne na jakie mogę liczyć to sztuczne, alergia i mi lekarz wszystkie żywe kazał usunąć z pokoju w którym śpię, a że mam go połączonego dziurą z kuchnią moją to nie mam nigdzie, w wc sobie postawię

Dokładnie, ja zaliczyłam co najmniej 10 różnych zanim trafiłam na moją. Wcześniejsi to dawali ten sam lek pod inną nazwą, bo już składy ogarniałam po jakimś czasie nawet tych leków nie wykupowałam czasem tylko od razu zwiewałam do kolejnego dermy
Stary 2014-03-13, 09:36   #2861
DELL
Zakorzenienie

Dot.: Jaki szampon do włosów kręconych, który nawilży i uwydatni skręt?

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Ja zawsze myję wieczorem i moje kudły mają się z tym dobrze. Trzeba tylko pamiętać, żeby nie kłaść się z takimi całkiem mokrymi i odpowiednio je na noc związać, żeby się nie ocierały o wszystko dookoła. Ja właśnie jestem na etapie poszukiwania takiego upięcia, które by kiełbasiło ich naturalnego falowania, było mało inwazyjne i dało się w tym być wśród ludzi (mieszkam w internacie, więc mam ciężko :p ). Jeśli masz taką możliwość, to możesz spróbować spać np z koszulką na głowie, albo czymś takim. Powodzenia w walce o piękne loczki
Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
metalowa16
Niestety jako posiadaczka włosów kreconych/falowanych musisz nastawic się na trochę więcej wkładu w pielegnację włosia niż tylko umycie szamponem, który magicznie sprawi, że Twoje włosy będa wyglądać jak te z reklamy wszelkich produktów z 'curl' w nazwie.

Mówisz, że włosy się puszą, czyli coś jest nie tak z Twoją pielegnacją, niektóre włosy puszą się od silikonów, niektóre przy złym dobraniu humekantów. Czego używasz do ich pielegnacji?
Musisz się nauczyć co one lubią, czego chcą.
Mozliwe, ze popełniasz błedy stylizacyjne; zawijasz w ręcznik frotte po umyciu? Suszysz ciepłym powietrzem suszarki? czeszesz na sucho?
Czy używasz jakiś stylizatorów.?
Niestety niewiele jest szczęściar ,które mają krecone włosy i one po prostu 'są'.
Umyją, zarzucą do tyłu, roztrzepią i Merida waleczna - cud malinka.
Na poczatek spróbuj olejowania, intensywnego odzywiania i nawilżania maskami z aloesu ale staraj się zachować rówbnowagę proteinową bo żeby ich nie przenawilzyć [odzywki z proteinwami mleka/jedwabiu/keratyną/pszenicą]. Wiem, że wydaje się że to duzo do ogarnięcia i na poczatku to iście czarna magia ale zapraszam do nas, na pewno coś zaradzimy.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post45554196
bijum - dzięki!! ja niestety nie mogę niczym ich spinać jak są mokre, bo wtedy mam je proste przy głowie, a resztę kręconych, i wyglądam jak "idź po wino i nie wracaj"

metalowa 16 - do niedawna byłam tą szczęściarą, która myła włosy szamponem, nakładała odżywkę, potem zawijała w ręcznik i szła spać. Rano wstawałam, wklepywałam piankę do stylizacji i miałam mega loki!! a teraz.... no comments. Jeden wielki żal.
pomożesz mi??? proszę napisz mi jak krowie na rowie co mam zrobić. Bo czytam te wszystkie fora..i już głupieję.
chciałam dziś umyć głowę szamponem z odrobią sody, aby zmyć te wszystkie chemikalia, potem ymuć odżwyką (tylko jaką..? Joanna Rzepa..czy coś innego?), a potem jeszcze nałożyć na sam włos odżywkę mocniejszą (ale jaką..? na pewno bez silikonów..a ale nie wiem którą wybrać..)
Wiem, że musze na początke poeksperymentować i zobaczyć co będzie moim włosom służyć..ale od czegoś muszę zacząć...? prosze pomóż!

co do olejowania. . . to olejucie czym?
DELL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:38   #2862
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Aloes i jedwab

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:46   #2863
iwonsia01
Zadomowienie

No to fakt, ciężko o lekarza który nie olewa;/ Pamiętam jak z liceum koleżanka miała duże zmiany na twarzy i lekarz dermatolog uparcie leczył ją na trądzik...kiedy było już mega dużo tego wszystkiego i jakieś takie dziwne to dopiero w specjalistycznym szpitalu się okazało, że ma gronkowiec
Stary 2014-03-13, 09:50   #2864
Floria
Zadomowienie

Dot.: Jaki szampon do włosów kręconych, który nawilży i uwydatni skręt?

Cytat:
Napisane przez DELL Pokaż wiadomość
bijum - dzięki!! ja niestety nie mogę niczym ich spinać jak są mokre, bo wtedy mam je proste przy głowie, a resztę kręconych, i wyglądam jak "idź po wino i nie wracaj"

metalowa 16 - do niedawna byłam tą szczęściarą, która myła włosy szamponem, nakładała odżywkę, potem zawijała w ręcznik i szła spać. Rano wstawałam, wklepywałam piankę do stylizacji i miałam mega loki!! a teraz.... no comments. Jeden wielki żal.
pomożesz mi??? proszę napisz mi jak krowie na rowie co mam zrobić. Bo czytam te wszystkie fora..i już głupieję.
chciałam dziś umyć głowę szamponem z odrobią sody, aby zmyć te wszystkie chemikalia, potem ymuć odżwyką (tylko jaką..? Joanna Rzepa..czy coś innego?), a potem jeszcze nałożyć na sam włos odżywkę mocniejszą (ale jaką..? na pewno bez silikonów..a ale nie wiem którą wybrać..)
Wiem, że musze na początke poeksperymentować i zobaczyć co będzie moim włosom służyć..ale od czegoś muszę zacząć...? prosze pomóż!

co do olejowania. . . to olejucie czym?
Czemu chcesz odżywkę bez silikonow?
Umyj szamponem bez silikonów, ale włosy ochrony potrzebują, są też delikatne sylikony, które się łatwo zmywają.
Jaki masz szampon w domu?
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:07   #2865
DELL
Zakorzenienie

Cytat:

Melduję się o pani i juz mówię. Przed myciem, najczęściej na noc podgrzewałam w miseczce wodę do której wkładałam potem buteleczkę z rycynowym i czekałam aż się podgrzeje ( jak jest ciepły o wieeeele łatwiej go rozprowadzić na skórze głowy). Potem hop na łeb i masowałam przez 3-4 minuty. Włosy na noc w kite i spać. Rano zmywałam normalnie szamponem
na pewno spróbuję,
jestem tak zdesperowana, że spróbuje wszystkiego!!

Cytat:
O matko miałabym wtedy 10 cm Jak mi z rycyną (i całą obecną kuracją, dietą, a nawet odpowiednimi roślinami w pokoju - taki hardcore) nie wyjdzie (tfu tfu) to zgłoszę się na przeszczep
.
Twój pomysł z kwiatkami super. Ściągam i spróbuję

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Pojawiają się...stopniowo i podstępnie ;-)
Nooooo na włosach to u mnie akurat tak, istotne i szybkie :-D. Siwieje od podstawowki więc teraz mam już piękne pasma całe...
witaj w klubie siwusów.... to jakiś koszmar. Bez farbowania byłabym już jak jakaś babulenka.. a odrosty- widac na kilomter!!

Cytat:

dostałam już takiej obsesji na punckie włosów..że i u umnie na bank będą dziwnie spoglądać.... na razie się uśmiechają pod nosem

Cytat:
U mnie na szczęscie na większosć problemów jakichs pomaga zazwyczaj pokrzywa ale w ostatnecznosci sięgnęłabym po pigułki zamiast się męczyć
a ta pokrzywa to taka świerza, zebrana samemu? czy kupiona herbtaka w aptece?

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Czemu chcesz odżywkę bez silikonow?
Umyj szamponem bez silikonów, ale włosy ochrony potrzebują, są też delikatne sylikony, które się łatwo zmywają.
Jaki masz szampon w domu?
naczytałam się tych wszystkich cudów o myciu głowy odżywkami ale bez silikonów...
jak już od tego wszystkiego całkiem głupia jestem juz nic nie wiem

szampon mam : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html
Stary 2014-03-13, 10:33   #2866
Floria
Zadomowienie

Szampon składowo wygląda na dość mocny oczyszczacz i może też podrażniać lub przesuszać (dużo wyciągów ziołowych i sól). Jeżeli Ci służy, to go używaj. Silikonów nie ma, przynajmniej gdzieś wysoko.
Stary 2014-03-13, 10:35   #2867
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Twój pomysł z kwiatkami super. Ściągam i spróbuję
A prosze bardzo

Cytat:
naczytałam się tych wszystkich cudów o myciu głowy odżywkami ale bez silikonów...
jak już od tego wszystkiego całkiem głupia jestem juz nic nie wiem

szampon mam : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html
Ale jak myjesz szamponem z slsem to niepotrzebny jest dodatek sody, ani mycie odżywką. Akurat ten co masz nie jest do końca "czysty", bo ma pq. Dobry szampon do oczyszczania to np Joanna pokrzywowa. Mycie odżywką stosuje się zamiennie, a nie łącznie
Stary 2014-03-13, 10:36   #2868
DELL
Zakorzenienie

Floria, a ty czego użwyasz??
Stary 2014-03-13, 10:38   #2869
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
A po ciąży serio tak włosy lecą? Moja siostra bo 2 dzieciach to ma nadal dużo herów i grube, więcej ode mnie chyba nawet, a używa jedynie szamponu i farbuje, ale takie mocne już po prostu pewnie są. Jedna znajoma tak samo, wiec nie każdy przy tym cierpi
U mnie to chyba bardziej kwestia stresu, może nie aż tak ciąży Jak synek po roku przestał kolkować, włosy przestały lecieć jak ręką odjął.

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Mnie ludzie często pytają o dowód jak kupuję rzeczy +18 nie powiem, że to miłe nie jest, bo jest ale jednak chyba wyglądam na ponad 18
Mnie też lubią pytać, a mam już 24 lata Choć jak idę do sklepu z synkiem, to już nie pytają :P

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Nie chwaliłaś się, super, zleci szybko jak już zapisana

No ja też nie zważam na śladowe ilości, podobnie mam jak Ty, że celiakii nie mam i cieszę się, bo jak zgrzeszę to tylko wzdęcia i niemożność puszczenia gazu, plus parę krost na twarzy

Ja mam jeszcze myśli samobójcze czasem po glutenie i zawsze doła, poważnie.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Chyba mam bardzo przesuszone włosy, wczoraj ponad 2h z olejem na odżywkę (zwilżone włosy) później ponad 1h z biovaxem i dzisiaj mam siano lekkie. Myję alterrą migdałową, ale może to za mocne?
Biovaxa którego masz? One lubią spuszyć fale i loki, choć niektóre z nas biovaxy kochają

Pottersa ostatnio uwielbiam z lotosem i kolagenem, choć lubię też myć tym słynnym z aloesem i jedwabiem
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:39   #2870
DELL
Zakorzenienie

Aziddee, dziękuję za opinię, Tobie również Floria.

ale powiedzcie.. czyli mam kupić np. Joannę Pokrzywa, umyć i co dalej??

prosze napiszcie jak to u Was wygląda?? bo chciałabym zacząć .. mądrze zacząć dbac o swoje włosy i doprowdzić je do lepszego stanu

Edytowane przez DELL
Czas edycji: 2014-03-13 o 10:43
Stary 2014-03-13, 10:41   #2871
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Floria, a ty czego użwyasz??
Ja mam problem z szamponami.
Używam na zmianę różnych, bo żaden mi nie pasuje jako jeden na stałe.
Na mnie nie masz się co patrzeć, bo ja mam włosy niefarbowane i średnioporowate. Odżywki mnie nie doczyszczają, muszę mieć silne środki. Ale slsy w tych szamponach, które próbowałam były drażniące, więc używam najczęściej fructis mint & fresh. Ma guar - to coś trochę jak silikon, ale myje dobrze i nie swędzi mnie po nim skóra.
Stary 2014-03-13, 10:46   #2872
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
U mnie to chyba bardziej kwestia stresu, może nie aż tak ciąży Jak synek po roku przestał kolkować, włosy przestały lecieć jak ręką odjął.
Ja raczej po karmieniu dziecka bo karmiłam co 1,5 godziny przez całą dobę.Dziecko urodziłam wielkie 4,560g i 60cm i była wiecznie głodna.Nie chciała pić w butelki niczego.Przez rok nie piła niczego ani kroli wody tylko mojego cycka.Miała pół roku zaćzeła jesc inne rzeczy ale nie chciał pic wody,soków tylko cycka.dzień czy noc to wrzask a próbowałam ją przetrzymać by jednak zaczęła pic w butelki.Nie pomagało.Straciła na wadze a pic zbutelki nie chciała a ja wymeczona byłam nieżle.Wyciągnęła ze mnie wszystko.Ja byłam chuda po kilku miesiącach a ona jak okaz zdrowia na moim mleczku.Przypuszczam,że dlatego tak włosy odczuły bo wszystko co dobre szło najpierw do pokarmu dziecka i ona ze mnie spijała.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-03-13 o 10:49
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:47   #2873
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Aziddee, dziękuję za opinię, Tobie również Floria.

ale powiedzcie.. czyli mam kupić np. Joannę Pokrzywa, umyć i co dalej??

prosze napiszcie jak to u Was wygląda?? bo chciałabym zacząć .. mądrze zacząć dbac o swoje włosy i doprowdzić je do lepszego stanu
Myjesz slsem, głęboko odżywiasz jakąś dobrą maską, a potem do mycia stosujesz lżejsze szampony (bez sls, sles, scs) lub właśnie mycie odżywką. Niektórym pasuje codzienne mycie slsem, inni wolą go używać np. raz w miesiącu, tu akurat musisz sama poobserwować swoje włosy i dowiedzieć się co lubią. U mnie, w zależności od pory roku, jest to albo łagodny szampon albo odżywka do mycia i potem nieobciążająca odżywka d/s i b/s. Plus zabezpieczenie końcówek. Sls raczej raz na miesiąc - przed hennowaniem.
Odsyłam do pigułki w pierwszym poście, sporo do czytania, ale naprawdę bardzo rozjaśnia
Stary 2014-03-13, 10:59   #2874
Milena_ 798
Raczkowanie

zauważyłam w końcu zmniejszone wypadanie włosów od prawie 3 tygodni wcieram sok z aloesu zmieszany z cerkogelem. No i swędzenie zmniejszyło się w 80% Nareszcie....
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:02   #2875
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
UUU, ostro dajesz

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Ja raczej po karmieniu dziecka bo karmiłam co 1,5 godziny przez całą dobę.Dziecko urodziłam wielkie 4,560g i 60cm i była wiecznie głodna.Nie chciała pić w butelki niczego.Przez rok nie piła niczego ani kroli wody tylko mojego cycka.Miała pół roku zaćzeła jesc inne rzeczy ale nie chciał pic wody,soków tylko cycka.dzień czy noc to wrzask a próbowałam ją przetrzymać by jednak zaczęła pic w butelki.Nie pomagało.Straciła na wadze a pic zbutelki nie chciała a ja wymeczona byłam nieżle.Wyciągnęła ze mnie wszystko.Ja byłam chuda po kilku miesiącach a ona jak okaz zdrowia na moim mleczku.Przypuszczam,że dlatego tak włosy odczuły bo wszystko co dobre szło najpierw do pokarmu dziecka i ona ze mnie spijała.
Na pewno tak
4,56 mam nadzieję że miałas cesarke...

Dziewczyny, spróbowalam dodac dzisiaj gliceryny do stylizacji rano i nie wiem czy mam napisać że ją kocham
Włosy są gładkie, mięsiste, miękkie, cód -miod,orzeszki, tylko.... sie rozprostowały do stylizacji na prosto jak znalazł...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:05   #2876
DELL
Zakorzenienie

Cytat:
Myjesz slsem, głęboko odżywiasz jakąś dobrą maską, a potem do mycia stosujesz lżejsze szampony (bez sls, sles, scs) lub właśnie mycie odżywką. Niektórym pasuje codzienne mycie slsem, inni wolą go używać np. raz w miesiącu, tu akurat musisz sama poobserwować swoje włosy i dowiedzieć się co lubią. U mnie, w zależności od pory roku, jest to albo łagodny szampon albo odżywka do mycia i potem nieobciążająca odżywka d/s i b/s. Plus zabezpieczenie końcówek. Sls raczej raz na miesiąc - przed hennowaniem.
Odsyłam do pigułki w pierwszym poście, sporo do czytania, ale naprawdę bardzo rozjaśnia
czytałam tą pigułkę i nie tylko.....
aczkowliek chciałam się dowiedziec bardziej praktycznie....
Stary 2014-03-13, 11:07   #2877
Aziddee
Zadomowienie

konspi jak szaleć to szaleć

Cytat:
czytałam tą pigułkę i nie tylko.....
aczkowliek chciałam się dowiedziec bardziej praktycznie....
Może w codzienniku znajdziesz włosy podobne do swoich i będziesz mogła pokierować jakoś konkretnie swoją pielęgnację
Stary 2014-03-13, 11:08   #2878
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Na pewno tak
4,56 mam nadzieję że miałas cesarke...
no pewnie,że tak

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:31   #2879
iwonsia01
Zadomowienie

Moje dzisiejsze kudły Zrobione już lepszym aparatem. Same wyschły, pielęgnacja minimalna. Na noc nałożyłam silikonowo-jedwabne serum (w sumie sama nie wiem po co ? toż to nie olej ehehe). Rano umyłam raz szamponem przeciwłupieżowym z SLS,a potem jeszcze Pottersem. Lekka stylizacja kremem Boots. Na 2 zdjęciu mam 2 loczki kontrolne;D Są to jedne z moich najzdrowszych włosów. Regularnie je podcinam i widać zdaje to egzamin. To daje mi nadzieję, że moje włosy da się jeszcze uratować:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0665.jpg (99,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0666.jpg (164,4 KB, 41 załadowań)
Stary 2014-03-13, 11:36   #2880
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Moje dzisiejsze kudły Zrobione już lepszym aparatem. Same wyschły, pielęgnacja minimalna. Na noc nałożyłam silikonowo-jedwabne serum (w sumie sama nie wiem po co ? toż to nie olej ehehe). Rano umyłam raz szamponem przeciwłupieżowym z SLS,a potem jeszcze Pottersem. Lekka stylizacja kremem Boots. Na 2 zdjęciu mam 2 loczki kontrolne;D Są to jedne z moich najzdrowszych włosów. Regularnie je podcinam i widać zdaje to egzamin. To daje mi nadzieję, że moje włosy da się jeszcze uratować:P
Ślicznie wyszły

Btw nie chce ktoś Vatiki kokosowej? Jednak totalnie mi nie służy

Edytowane przez Aziddee
Czas edycji: 2014-03-13 o 11:38
Aziddee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości