|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Dziewczyny, poradźcie mi, bo z małym jest coraz gorzej- nie dość że bardzo płacze, tych kaszelków ma coraz więcej ale nadal przy jedzeniu i jeszcze przed chwilą wyciągnęłam mu żółtego gluta z nosa! Gorączki nie ma a mimo to się poci. (fakt że mamy ciepło, ale aż musiałam mu ubranka zmieniać).
Myślicie że iść do lekarza z jednym glutem i "być może kaszelkami" (przedwczoraj lekarka mówiła, że póki nic mu z nosa nie leci to nie jest źle, ale jak on tak płacze to przecież sobie wciąga!) Czy jeszcze czekać, czy to jednorazowy wybryk? Apetyt ma i nawet się trochę uśmiecha jak nie płacze, ale jest trochę dziwny... Edit. Tridentina on na ogół nie płacze na spacerach a smoczek też średnio się sprawdza
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2014-03-13 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Zadomowienie
|
Ta moja laktacja mnie wykończy kiedyś
![]() ![]() ![]()
#4473 |
Raczkowanie
|
Moje i tak popsute dziecko popsulo sie jeszcze bardziej!!leon pomylil sobie noc z dniem i tak od kilku dni...O ile ku mojemu zaskoczeniu w dzien jest bardzo grzeczny ( jak na niego) to od 3 w nocy szaleje.....i tak do 7-8...do tego oczywiscie jedna kupe trzeba zrobic do 3 pampersow, bo przeciez jest fajniej...
![]() Dzisiaj wybieram sie po zabawki dla malego, bo nie liczac 2 maskotek- pozytywek nie mamy nic....Przegladalam online rzeczy z fisher- price i chyba na cos sie zdecyduje, tylko nie wiem co dla takiego miesiecznego malucha?? Grzechotki?????On reaguje tylko na dzwieki i swiatlo... Maruda- Kochana strasznie mi przykro!!! Twoj synek ma wspaniala i bardzo dzielna Mame!!! Perfuzja- ja jeszcze raz mam pytanie odnosnie ubrania malucha na specer, bo zagotowalam wczoraj dziecko. Ubralam mu body z dlugim rekawem a na to taka bluze z kapturem, tylko,z e miala misia od srodka, jeansy i skarpetki i mi sie spocil... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4475 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas wczoraj było 10 stopni: mała miała body z długim, cienkie spodenki, skarpetki, cienka czapka i na to moja bluza. Było akurat bo wiało dość mocno.
![]() |
#4476 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Zadomowienie
|
Juz mi lepiej, ogarnelam sie, dzieki dziewczyny
![]() Cytat:
Alek ma wiekszosc rzeczy z Next, sa super. No i jeszcze M&S i George, ale Next jest najlepszy wg mnie ![]() Mam niedaleko taki lumpek tylko z rzeczami dla dzieci, babka sciaga rzeczy z Anglii i sa naprawde tanie a praktycznie nowe, no i wybor jest duuzy. Nakupowalam Alkowi jak jeszcze w ciazy bylam pelno bluzeczek, pajacykow, spodenkek i ogrodniczek wlasnie z Next ![]()
![]() |
#4478 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja do biegania mam sportowy stanik o taki: i daję rade, trochę gorzej niż przed ciążą ale da się przezyć ![]() 1. Moja czasem zezuje, ma 2mce, ale tak jak pisała Em ma to ponoc normalne do roku ![]() 2. Narazie gondola później pomyślę więc patentu brak (hmm jak to z synem robiłam? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W nocy się bardzo prężyła i użyłam windi, no i poszła kupa bardzo bardzo gęsta, widziałam ze bardzo się przy tym męczyła ![]()
![]() |
#4481 |
Rozeznanie
|
cześć
![]() u mnie noc średnia, córka coraz wcześniej idzie w kimę, ale też wcześniej wybudza się już tak całkowicie ![]() zdecydowanie wolałam wcześniejszy system ![]() w ogóle to po raz pierwszy śniła mi się, niestety był to raczej koszmar, śniły mi się jakieś głupoty szpital, że chora itp wolę nawet nie pisać ![]() ![]() magnusia współczuję nocy.. nie obwiniaj się, już niedługo wrócicie do domu. ![]() ejani ja zadzwoniłabym do lekarza i spytała co on na to. moja córka gluty ma non stop, ale mój pediatra twierdzi że to normalne, zdrowe (a to pociąganie przez dziecko to głónie problem rodziców;-) tak samo np czkawka ) . poza tym te glutki spływając nawilżają gardło i śluzówkę. jest przeciwnikiem wyjaławiania przez ciągle odciąganie 'do spodu', np fridę zaleca używać raz na kilka dni a "katarka" w ogóle nie poleca. pytałam go o to ostatnio (chciałam kupić zachęcona opiniami w necie). jeszcze powiedział mi że firma która go produkuje dostarcza do gabinetów kolorowanki, ulotki ito żeby rodzice kupowali a lekarze polecali ![]() oczywiście gluty czy kaszel są normalne przy braku innych niepokojących objawów. co do spacerów to ja wsadzam pierdółki do kurtki, gondoli (w nogi) i do koszyka pod. wczoraj byłam po raz pierwszy z drugim wózkiem trochę 'po sklepach' i spisał się rewelacyjnie. świetnie się prowadzi, jest zwrotny, lekki, stelaż super się składa, zajmuje mało miejsca. wpinałam fotelik. dziecko spało prawie cały czas ![]() muszę się chwilę położyć, jestem niewyspana a tutaj jeszcze pełnia się zbliża ![]() blizna cc mnie tak napierdziela że już nie mogę zwytrzymać. od paru dni jest coraz gorzej (jestem jeszcze regularnie kopana w nią przez małego terrorystę podczas karmienia hehe) a dzisiaj to już w ogóle masakra ![]() LeLa pytałaś kiedyś o moje problemy "pospojeniowe" i miałam ostatnio pisać ale nie tutaj tylko w klubie, niesety coś mi wypadło. napiszę wieczorem jak będę wolna. teraz muszę się trochę zdrzemnąć póki córka śpi i nie domaga się jedzenia. do późneij ![]() życzę udanego popołudnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emil był na zewnątrz, miał na sobie ciepły welurowy pajacyk i czapkę bawełnianą, ja byłam w bluzce z długim rękawem. Ja wróciłam zgrzana potwornie, Emil miał bardzo ciepłą górę, ciepłe nogi i chłodną pupę. Następnym razem założę mu body bawełniane, dresowe spodnie i ciepłe skarpetki.
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
Cześć nadrobie pozniej. Jestem na Polach Mpkotowskich ale musze łazić bo Waleria sie budzi.
Mała, Perfuzja musimy sie umowic na wspólny spacer Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maruda - czytam Twoje posty i chciałam Ci powiedzieć, że jestem z Wami myślami i modlitwą, ja ciągle wierzę, że słońce do Was jasno zaświeci i wszystko zacznie się pomyślnie układać. Z okazji wczorajszych urodzin życzę Ci dużo siły, cierpliwości i wsparcia najbliższych, aby przejście przez te trudne chwile było dla Was łatwiejsze.
#4485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jutro? Albo w przyszłym tygodniu? ![]()
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
Moja pediatra fanatyczka kp wczoraj mi wmawiala ze pokarm jest zawsze taki sam i ze to co sie je przy kp nie ma znaczenia bo do mleka przenika chemia i witaminy myslalam ze umre ze smiechu bo przeciez naukowcy sie myla a ona ma racje. A mowila mi to po tym jak jej powiedzialam ze Ami jest mm karmiona.
Send from my IPhone ![]()
#4487 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moje dziecko wczoraj zasnęło o 22 (normalnie zasypia po 23) i spało do 2:30 potem jeszcze podkimało pod cycusiem, ale o 5 stwierdziła, że jest dzień i czas popyrkać i postrzelać kupy (a już myślałam, że jej przeszło) powalczyłyśmy ze sobą do 8, po czym padła cyckoholiczka jedna. zaraz zbieramy się z Młodą na spacer w teren bo piesa trzeba wybiegać.
![]() |
#4488 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czy któraś chce jeszcze dołączyć? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Mąż coś tam pomaga,ale raczej w dzień wolny,jak wraca z pracy,to godzinę się kąpie,potem jest,że tylko jedna gierka,a to trwa znów z godzinę jak nie dłużej i zaraz to idzie spać... Wlaśnie sporo śpię. Kacper ostatnie noce przesypia po 7 godz ciurkiem i później jeszcze 3-4,więc jest naprawdę super pod tym względem. Ale taka bez energii jestem też,no i wszystko mnie wyprowadza z równowagi. Cytat:
Ja też bardzo lubię i dzieciaki mają większość tych ubranek. Szkoda,że nie mieszkasz gdzieś blisko mnie,to bym cię zabrała na tanie zakupy ![]()
![]() |
#4491 |
Rozeznanie
|
kurde po wysłaniu tamtego posta z niańki elekt. rozległ się krzyk i tyle było mojego spania
![]() popędziłam do łóżeczka w drugim pokoju, przebrałam jej pieluchę (apropo w lidlu wszystko wymiecione ![]() ![]() więc myślę sobie "o co chodzi?,, budzić czy nie żeby więcej possała..(a miałam w głowie pierwszą zasadę wątku ![]() ![]() ![]() ![]() moja mama przyjechała i zaproponowała że weźmie ją na spacer a właściwie to na ogród, zgodziłam się. chociaż teraz mam obawy, bo ten wózek jest taki specyficzny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45570063]Ja bym chętnie dołączyła tylko mam trochę daleko. Musiałabym komunikacją jechać (pierwszy raz!). Chociaż może się skuszę
![]() Dajesz! Komunikacja nie jest zła ![]()
![]() |
#4494 |
Wtajemniczenie
|
Gosia: też żaluję, bo koleżanek tu nie mam za wiele
![]() A tu kolejna aukcja z nexta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Zakorzenienie
|
tez o tym pomyslalam ale poza tym kp to jest swietna lekarka i co wazne antybiotyki to dla niej ostatecznosc a tak stara sie leczyc metadami lagodniejszymi
#4496 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
mam chwilę to napiszę ![]() Ogólnie jestem wyczerpana, kręgosłup napierdziela mnie...chyba przewijaka mam zbyt nisko:/ Do godz 16 jestem sama z dzieckiem. Chyba zbyt dużo od siebie wymagam, a wieczorem padam. Dziś do 14 godziny: wysprzątałam w domu na błysk, wykąpałam małego, zrobiłam obiad, upiekłam ciasto (naszło mnie na słodkie), wyszykowałam się żeby jakoś wyglądać jak tż przyjedzie. No i teraz brak mi sił:p Mały nawet ok, jak czytam jak niektóre z was mają terrory nocne - to ja nie mam prawa narzekać. Jeśli chodzi o ubranka - to ja jestem zachwycona Ewą Klucze (ale fakt przymała rozmiarówka), no i Smykiem (cool clubem). Z przyjemnością prasuje ubranka, bo są super jakościową i aż żal, że z 56 dziecko tak szybko mi wyrosło. Mam też George (też ok) no i ubranka z all od Sylwiny5555 - są trochę gorsze od tych ze smyka lub ewy, ale też ok. No i żałuje, że nie nakupiłam rozmiaru 68 jak były wyprzedaże w Smyku (body były po 5 zeta sztuka!!!) ehh...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2014-03-13 o 15:14 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 |
Rozeznanie
|
No to my po wizycie u okulisty. Ja pierdziu, z głupim okiem tyle zachodu, biegania, latania, nie wyobrażam sobie w tym kraju leczyć poważnie chorego dziecka. Okulistka mnie powaliła - ona nie wie co to jest. Bo ona się dziećmi nie zajmuje. No dobra, pytam się jej jakie ma podejrzenia, bo przecież oko to oko, czy u dorosłego czy u dziecka. Ona nie wie i da skierowanie do szpitala (do Bydgoszczy, bo w Toruniu nie ma okulistyki dziecięcej). Dobrze, że najpierw tam zadzwoniłam zanim pojechałam. Oni w Bydgoszczy dziecka nie przyjmą, bo owszem dziećmi się zajmują, ale nie tak małymi. No tak, bo małe dzieci przecież nie mają oczu, pewnie w Bydgoszczy wyrastają im po pierwszym roku życia. Odesłali do innego szpitala. Z tamtego do jeszcze innego. A z tamtego do poradni. Termin wizyty na październik, bo dziecko nie z Bydgoszczy, tylko z Torunia. Aha! Los mi sprzyja myślę sobie, Nela się przecież urodziła w Bydgoszczy! - krzyczę do słuchawki. No to jak tak, to wizyta na 2 kwietnia, o ile mi dziecko nie oślepnie, bo opuchlizna z dnia na dzień coraz większa. Nic tylko wziąć granat i rozpierdzielić tą służbę zdrowia, bo po co leczyć dziecko w miarę zdrowe, skoro fajniej/taniej/bezpieczniej/lepiej leczy się takie "chorsze"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.