Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-13, 16:46   #2311
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

hej my zaliczyliśmy dłuuuugi spacer, moje dziecko pierwszy raz na spacerku zrobiło kupę podjechałam do rodziców i zmieniłąm i heja dalej
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
mi Amelka siada tak jak Miki, ale z czworacznej to jeszcze daleko bo takiej pozycji na brzuchu w ogole nie przyjmuje leniuch wstretny

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Eeeeej moje dziecko je jak dzikus.Zapięta w tych szelkach w krzesełku, a jak widzi łyżeczkę to strasznie się podnosi do góry,jakby miesiąc nie jadła. Ma tak któraś z Was?Bo nie wiem czy to jej chęć siedzenia, czy jedzenia
mój tak robi jak mu coś smakuje i jeszcze buzinkę otwiera szeroko
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
dzięki
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Kasia Ty i pech no jakoś mi się wierzyć nie chce taka pogodna dziewczyna głowa do góry!
ano ja
Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Hej. Witam się po tygodniu. Nie polecam Internetu z Netii. Równo tydzień temu coś im tam nawaliło i dopiero przed chwilą odzyskałam łączność ze światem. Niestety jeszcze nie nadrobiłam ale wieczór długi.
myślałam, że Cię potrójne macierzyństwo pochłonęło- a to net
Cytat:
robię obiad,więc tylko jedno; te puzzle są super!!!!

odebrałam wyniki i oczywiście debil w necie czytałam i mam podwyższony poziom erytrocytów i limfocytów, a to może być białaczka cholesterol mam 120 a norma 150-200 i wyczytałam, że to może depresję powodować a ja faktycznie mam doły, z resztą pisałam Wam
a tsh mi leży na łopatkach norma 0,4-4 a ja mam 0,005 dobrze, że jutro wizyta u endo

zjedliśmy obiadek i lecimy dalej się dotleniać
w dodatku mąż przyniósł dobre newsy z pracy więc trzymajcie bo są medżik! może to troszkę potrwać, ale warto

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 16:52   #2312
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej my zaliczyliśmy dłuuuugi spacer, moje dziecko pierwszy raz na spacerku zrobiło kupę podjechałam do rodziców i zmieniłąm i heja dalej

dzięki

ano ja

odebrałam wyniki i oczywiście debil w necie czytałam i mam podwyższony poziom erytrocytów i limfocytów, a to może być białaczka cholesterol mam 120 a norma 150-200 i wyczytałam, że to może depresję powodować a ja faktycznie mam doły, z resztą pisałam Wam
a tsh mi leży na łopatkach norma 0,4-4 a ja mam 0,005 dobrze, że jutro wizyta u endo

w dodatku mąż przyniósł dobre newsy z pracy więc trzymajcie bo są medżik! może to troszkę potrwać, ale warto
bialaczki sobie nie wkrecaj, ale twoje samopoczucie jest odzwierciedleniem twojego tsh moj kolega wpadl w nadczynnosc i prawie samoboja strzelil lykajac jakies tablety bo juz mu sie zyc nie chcialo a wszystko przez poziom tsh
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 17:01   #2313
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Czesc,
staram sie Was nadrabiac ale nie zawsze mi sie udaje.

Z kregosłupem kiszka, ledwo sie poruszam. Dziś tz wpakował mnie w auto wczesnym rankiem i pojechałam do taty. Spedziłam tam czas do 14 w tym czasie podniosłam Macka tylko dwa razy bo takto tato nosił.
Jutro robie ten sam patent z mama... bo ma dzien wolnego
weekend w wawie
a od poniedziałku strzelam sobie w łeb
Tesciowa wyjezdza na 3 tygodnie do włoch; mama w pracy i tylko szansa ze tata ze dwa dni w domu bedzie
Trzymajcie kciuki zebym dała rade...

AH Maciej dziś pierwszy dzien w spacerówce po całym dniu na ogrodzie i spacerze stwierdzam ze Tako lepsze od Maxi Cosi

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

a co do blenderów to nie wiem czy jest lepszy jesli chodzi o moc w stosunku do ceny
blender zelmer nerro-klik
dobrze ze masz kogoś do pomocy
a tż w razie czego nie może pójść na urlop??

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
dziękuję Rusałko, Hubiego skóra wygląda podobnie...
ja do około dwa tygodnie wstecz jadłam przeważnie gotowane, zaczęłam jeść mięsko smażone, kilka razy czekolada ciemna nie biała i moze to dlatego się tak zadziało- mam taką wielką nadzieję. I tak myślę że jego układ pokarmowy nie był gotowy na taki mega skok z moim jedzeniem a i podałam dwa tygodnie temu pierwszą marchewkę, po niej nic, ale jazda zaczęła się jak dałam troszkę marchewki z ziemniaczkiem...

była też w przychodni pani z 5-letnim synkiem i jak zobaczyła Hubiego to powiedziała że tak jakby swojego małego widziała w wieku 5 m-cy sama też zaszalała z jedzeniem- jadła więcej smażonego, duszonego, pomidorek kawałeczek, ogórek i synka wysypało, też ją alergią i azs straszyli, przeszła na dietę eliminacyjną i dziecku minęło po 2-3 tygodniach. Myła synka przez jakiś czas mydłem biały jeleń. Dała mi duzo nadziei swoją historią
spokojnie pamiętam że tak samo zamartwiałam się o Jasia i miałam wyrzuty sumienia z każdym kęsem pokarmu bo miałam wrazenie ze mu moge zaszkodzić
ale to wszytsko doprowadziło mnie do (taką mam nadzieję) szęsliwego finału i u Was tak będzie
Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Jejku strasznie wyglądała ta twarzyczka .
na żywo było jeszcze gorzej płakać mi się chciało jak patrzyłam na mojego bidulka.

Cytat:
Oto wiosenna Ola czyżby czas przesiąść się na spacerowke? na zdjęciach dopiero zauważyłam że wszystko w kropki kocyk tez w kropki biedronkowy ale zdjęty do zdjęć ;p
jaka cudna Oleńka

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 17:11   #2314
bajka1807
Zakorzenienie

Larysa cos dla ciebie http://www.smyk.com/elodie-details-s...t-niemowlaka-p
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 17:14   #2315
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Czesc,
staram sie Was nadrabiac ale nie zawsze mi sie udaje.

Z kregosłupem kiszka, ledwo sie poruszam. Dziś tz wpakował mnie w auto wczesnym rankiem i pojechałam do taty. Spedziłam tam czas do 14 w tym czasie podniosłam Macka tylko dwa razy bo takto tato nosił.
Jutro robie ten sam patent z mama... bo ma dzien wolnego
weekend w wawie
a od poniedziałku strzelam sobie w łeb
Tesciowa wyjezdza na 3 tygodnie do włoch; mama w pracy i tylko szansa ze tata ze dwa dni w domu bedzie
Trzymajcie kciuki zebym dała rade...

AH Maciej dziś pierwszy dzien w spacerówce po całym dniu na ogrodzie i spacerze stwierdzam ze Tako lepsze od Maxi Cosi

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

a co do blenderów to nie wiem czy jest lepszy jesli chodzi o moc w stosunku do ceny
blender zelmer nerro-klik
Tassia trzymam bardzo mocne kciuki

Cytat:
super ze widac poprawe mozna tantum u takich maluchow? cholerka chyba sprobuje jak mozna bo Amela zachrypnieta okropnie :/
można Tantum verde, my mamy w zaleceniach 3 razy po 2 psiki

Cytat:
Kaśka wujek google to czasami zuo...
Stary 2014-03-13, 17:25   #2316
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Bartek na swoje puzzle musi czekać aż do kwietnia jak wrócimy do uk bo tam zostały ale mnie bolą nogi! Od 8 rano do 11.30 byliśmy na dworze, później znów na godzinę i teraz na 30minut w nosidełku. Tak pięknie dziś były dziś u mnie kuzynki i jedna z małą córką, ma ponad 2latka, chodziła krok w krok tam gdzie Bartek z butelką w ręce jakby nagle zgłodniał i dała mu chipsa do ręki ale w porę zareagowałam znów dostał masę prezentów ale u mnie w rodzinie to normalne, ja sama wcześniej jak głupia biegałam z prezentami do dzieci kuzynek
Spotkaliśmy dziś t. wracała z poczty podjarana bo zasiłek wzięła i nam opowiada co kupiła na jutrzejsze widzenie w ZK dla brata TŻta a jak już odeszła to TŻ do Bartka "widzisz synu, musisz iść siedzieć żeby babcia o tobie pamiętała!"
Musimy jechać w sobotę na jej urodziny ale tylko na godzinę nie dłużej i dzwonię po ojczyma żeby nas zgarnął z powrotem

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 17:31   #2317
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:

dzięki

ano ja

no to kciuki mocne !
i do lekarza skonsultować wyniki a nie wkręcać sobie nic

Cytat:

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Bartek na swoje puzzle musi czekać aż do kwietnia jak wrócimy do uk bo tam zostały ale mnie bolą nogi! Od 8 rano do 11.30 byliśmy na dworze, później znów na godzinę i teraz na 30minut w nosidełku. Tak pięknie dziś były dziś u mnie kuzynki i jedna z małą córką, ma ponad 2latka, chodziła krok w krok tam gdzie Bartek z butelką w ręce jakby nagle zgłodniał i dała mu chipsa do ręki ale w porę zareagowałam znów dostał masę prezentów ale u mnie w rodzinie to normalne, ja sama wcześniej jak głupia biegałam z prezentami do dzieci kuzynek
Spotkaliśmy dziś t. wracała z poczty podjarana bo zasiłek wzięła i nam opowiada co kupiła na jutrzejsze widzenie w ZK dla brata TŻta a jak już odeszła to TŻ do Bartka "widzisz synu, musisz iść siedzieć żeby babcia o tobie pamiętała!"
Musimy jechać w sobotę na jej urodziny ale tylko na godzinę nie dłużej i dzwonię po ojczyma żeby nas zgarnął z powrotem
niemożliwa!!
Stary 2014-03-13, 18:00   #2318
lamponek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
coś za coś

wybyłam do sklepu i mam zaległości a teraz sie uwijam ze sptrztaaniem i praniem bo sebek śpi wiec mam max 30 min a robimy siostrze neispodzianke bo kończy dzisiaj 30 lat i po południu wysyłamy ją z dziećmi do koscioła i w tym czasie mają sie goście zjechac i mamy 25 min n aprzygotowanie neispodzianki auta beda poparkowane u sąsiadów coby sie nie kapneła i właśnei skończyłam robić sałatke a mama torcik wczoraj upiekła i jest u mnie w lodówce ciekawe czy sie uda surprise
Ale super niespodzianka !!!! na pewno siostra bedzie przeszczesliwa. Trzymam kciuki zeby sie udało

Cytat:
T. wzięła Tusię, a ja mam poczucie winy,że mogę sobie teraz posiedzieć na spokojnie... Chyba się odzwyczaiłam, ostatnio tylko w weekendy mąż mi ją brał na spacer, a wtedy to ja zasuwałam w domu. I aż dziwinie...

Bajeczko
zdrówka dla Amelki

Wiem,że już mi kiedyś pokazywałaś ten łuk,ale są dwa do siebie podobne+w różu. Taki masz? http://allegro.pl/tiny-love-luk-z-za...039683844.html

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Ja nie uznaję mikrofali, dlatego też jej nie posiadam Mąż mnie namawia,ale od prawie 3 lat jestem nieugięta.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Właśnie nad tym myślałam! Chyba faktycznie nie wezmę jej na te szczepienia, boję sięDziękuję
Mam takie samo zdanie jesli chodzi i mikrofale. Żarcie z niej mi w ogóle nie podchodzi ... Jakies gumowe takie jest i smakuje jak papier.

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
No własnie dziwnie,bo ona leży na plecach i wysoko podnosi głowę,a później przewraca się na boczek i w trakcie tego przewrotu robi to samo...
Moja robi dokładnie to samo dodatkowo ciagle próbuje czegoś sie łapać zeby sie podciagac i usiąść

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
O rany, biedaku Podstawa to zorganizować sobie teraz jakąś pomoc i spokojnie się podleczyć. Nie dołuj się

No, ja też po socjologii
Dlatego zadziwiło mnie co się narobiło w mediach z tego strasznego gender. Jakby to co najmniej jakiś szatański feminizm był. Śmiech na sali. To niesamowite jak łatwo można manipulować ludźmi, opowiadając jakieś farmazony.

Wiesz co, ja już jak byłam w ciąży, to założyłam, że będę karmić piersią około pół roku - nie krócej, ale i nie dużo dłużej. Zakładając, że dziecko będzie gotowe i jakaś sytuacja życiowa nie sprawi, że będę musiała zmienić plany

Po prostu jakiś czas temu postanowiłam, że w niektórych sprawach nie będę się specjalnie uzewnętrzniać na forum, bo niestety jestem osobą, która niepotrzebnie przejmuje się jakimiś niesympatycznymi komentarzami i opiniami. A takowe często się pojawiają kiedy tylko rusza temat karmienia.

U nas był miesiąc. Ale Julo był malutki (5 tygodni) - w sumie nie wiem czy ma to znaczenie.

Moje piersi źle reagowały na odciąganie. Mam tylko laktator ręczny, nie chciałam inwestować w coś droższego. W sytuacji parogodzinnej separacji z dzieckiem cyce bolały mnie solidnie 2 dni.

Trzeba wybrać moment kiedy zarówno Ty jak i dziecko jest gotowe
Tylko takie przeciąganie np do 2-3 lat też może się okazać niedobrym pomysłem. Wtedy się zdarza, że dziecko już jest świadome, samo wyciąga sobie pierś mamy spod jej bluzki, robi sceny i tego typu akcje. Ja często słyszę o takich historiach.
Angel zazdroszczę troche decyzji . Ja pewnie bede ciągnąć dopóki mała bedzie chciała ale powiem szczerze ze kp zaczyna mnie juz troche męczyć . Moze dlatego ze moja mała nie uznaje smoczka ale ciumkac bardzo lubi wiec uwielbia wisieć mi na cycu... Dzis znowu cała jestem połamana bo mała chciała spać z cycem w buzi a ja sie wtedy musze wyginac w rożne dziwne pozycje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 18:09   #2319
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
padłam
Stary 2014-03-13, 18:14   #2320
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Mojemu czasem strzykaja.

Ma ktoras kurtke dla dziecia ze Smyka? Jak one wychodza rozmiarowo? Julkowi pasuje teraz 62 z h&m. Jakbym tam miala kupowac na wiosne to kupilabym 68 a wiem ze w h&m rozmiarowka zanizona. Jak to jest z ciuchami ze Smyka?
wg mnie sa akurat. artur ma kurtke 128 i tyle samo mierzy

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 18:14   #2321
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe,widzę,że pobyt udany,nie nudzisz się w każdym bądź razie

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-13, 18:29   #2322
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Lepsze niz te z allegro? Ja dzis w koncu dojrzalam do decyzji zakupu puzzli i wzielam te co czaszka polecala Jutro juz powinny przyjsc. Mam nadzieje ze bede zadowolona
Cytat:
super ze widac poprawe mozna tantum u takich maluchow? cholerka chyba sprobuje jak mozna bo Amela zachrypnieta okropnie :/

hehe uciekinierka

ale sie wkurzylam, nienawidze niespodziewanych wizyt. przelezli od zarzadcy architekci ze bedea inwentaryzacje budynku robic na zlecenie urzedu miasta... kuzwa syf w domu, dzieci chore, mialam wlasnie Amele karmic a tu mi jakies dwa czlonu przychodza i nie maja zamiaru isc wrrr. nie dosc ze nerw to jeszcze wstyd
Mozna tantum verde Julkowi mialam psikac 3 razy dziennie po 2 psiki (na jedna i druga strone gardla).
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
wg mnie sa akurat. artur ma kurtke 128 i tyle samo mierzy
Dzieki To wezme 74. Mysle ze powinien w niej wiosne przechodzic
Stary 2014-03-13, 18:41   #2323
matallewar
Zakorzenienie

My dziś też długo byliśmy, ze dwa razy 1,5 h wyszło na dworze

Larysaaaa? Ty na święta będziesz u rodziców? Bo ja planuję tż namówić, żebyśmy trochę w Rze zostali, to może bym pojechała do Mielca w odwiedziny Planuję też ewacię odwiedzić jednego dnia

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 19:00   #2324
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
my ja wyszlismy o 13:30 to wrocilismy i 17:30...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 19:18   #2325
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:

Larysaaaa? Ty na święta będziesz u rodziców? Bo ja planuję tż namówić, żebyśmy trochę w Rze zostali, to może bym pojechała do Mielca w odwiedziny Planuję też ewacię odwiedzić jednego dnia
o jaaaaaaaaaaa aż mi się micha cieszy teraz
pewnie, że będę
i jestem jak najbardziej chętna!!

to by było pierwsze moje takie spotkanie, obym się nie wstydziła
Stary 2014-03-13, 19:23   #2326
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
o jaaaaaaaaaaa aż mi się micha cieszy teraz
pewnie, że będę
i jestem jak najbardziej chętna!!

to by było pierwsze moje takie spotkanie, obym się nie wstydziła
Haha, spoko, dziewczyny będą plotkować "Auuuaaaa eeeee oooo" (w wolnym tłumaczeniu "Wow, ale mama Cię ubrała, super modna bluzka, świetne spodnie")

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-03-13, 19:30   #2327
kaska87
Zakorzenienie

Miki ma nową zabawkę...mój biustonosz
Cytat:
bialaczki sobie nie wkrecaj, ale twoje samopoczucie jest odzwierciedleniem twojego tsh moj kolega wpadl w nadczynnosc i prawie samoboja strzelil lykajac jakies tablety bo juz mu sie zyc nie chcialo a wszystko przez poziom tsh
dobrze, że jutro idę do endo
Cytat:
Kaśka wujek google to czasami zuo...

[=;
l/
;'[
a to dzieło Mikiego, bo się do lapa dogramolił

Stary 2014-03-13, 19:31   #2328
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, spoko, dziewczyny będą plotkować "Auuuaaaa eeeee oooo" (w wolnym tłumaczeniu "Wow, ale mama Cię ubrała, super modna bluzka, świetne spodnie")
heheh
ale jak coś, to ja też mogę gdzieś podjechać, może w trójkę się spotkamy? sprawdziłam i do Ewaci mam 69km, do Rzeszowa 60 jest
Stary 2014-03-13, 19:58   #2329
ja-ika
Zakorzenienie

Zrobiłam torta, a Kamil go "udekorował" czołgiem :-D jakiś taki łysy jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1394737084166.jpg (53,0 KB, 34 załadowań)
Stary 2014-03-13, 20:16   #2330
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Streszczam nasz dzisiejszy dzień
Mieliśmy dziś na 11 szczepienie, do przychodni 5 minut piechotką, ale ja dopiero o 10.35 obudziłam Miłka z drzemki, zanim zjadł i go ubrałam to była 10.55, więc pędem z młodym w gondoli na dół do piwnicy po stelaż od wózka, a on rozwalony tzn. jakaś śrubka odpadła nie wiem kiedy i nie dało się jechać. Więc Miłka na ręce i biegiem do przychodni Wpadliśmy spóźnieni, a ja mega zziajana i lekarz miał ubaw Syn na szczęście zachowywał się tym razem poprawnie, zapłakał tylko chwilkę przy wkłuciu. Waży 7370g, a to oznacza, że przybrał 330g w tydzień a wczesniej było 140g w dwa tygodnie.
Na szczęście po szczepieniu był w dobrym nastroju, nie marudził, a nawet cały dzień był bardzo wesoły. Jako, że nie mieliśmy wózka, więc od razu z przychodni do domu. Miłek pierwszy raz był bez czapki na dworze W domu wyciągnęłam parasolkę i wystawiłam go w niej na balkon, ale niezbyt się podobało, pospał z 30 minut tylko.
Potem na szczęście przyjechała moja siostra i została z Miłkiem, a ja mogłam odebrać Dawida.
Jak mąż wracał z pracy to znalazł przed blokiem na trawniku śrubkę i naprawił już wózek No i był wreszcie u księdza i chrzciny już na pewno 30 marca, goście zaproszeni, więc tylko zakupy, gotowanie i sprzątanie przede mną.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

wybyłam do sklepu i mam zaległości a teraz sie uwijam ze sptrztaaniem i praniem bo sebek śpi wiec mam max 30 min a robimy siostrze neispodzianke bo kończy dzisiaj 30 lat i po południu wysyłamy ją z dziećmi do koscioła i w tym czasie mają sie goście zjechac i mamy 25 min n aprzygotowanie neispodzianki auta beda poparkowane u sąsiadów coby sie nie kapneła i właśnei skończyłam robić sałatke a mama torcik wczoraj upiekła i jest u mnie w lodówce ciekawe czy sie uda surprise
super niespodzianka siostra pewnie będzie w szoku

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hej mamusie. U nas choroby ciąg dalszy. Wczoraj bylismy na IP Marcin zaczął kaszleć na poważnie, wróciliśmy o 4 nad ranem, podali mu glukozę i paracetamol dożylnie, zrobili badania, infekcję bakteryjną wykluczylii, mocz ok, więc mamy działać doraźnie. Dziś kaszel jest już tragiczny to podobno infekcja adenowirusowa. jutro popołudniu mamy pediatrę na osłuchanie. o 6 mialam już pobudkę, więc jestem jak zombie

a tak swoją drogą... przeżyłam koszmar na izbie przyjęć. Zanim dostaliśmy się do pediatry w szpitalu : rejestracja, sala kwalifikacji i zaczepienie obrączki w odpowiednim kolorze ( nagły przypadek, może zaczekać itd), 1,5 czekania na pediatrę (Marcin caly czas mial gorączkę), godzina kroplówki i 5 godzin czekania na wyniki na sali obsewacyjnej. nigdy wiecej. jestem wstrząśnięta.
to brzmi strasznie tyle różnych tragedii ostatnio i nikt nie wyciąga wniosków
dużo zdrówka dla Marcina

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Pytanie. Czy Waszyn dzieciaczkom slychac jak pykaja, chrobocza kosci?

Zdrowka dla Marcinka.
nie

Cytat:
ale miałam nerwa w przychodni... dzwoniłam rano na call cener przychodni zapisać Hubiego, odebrała baba i mówi że do naszej lekarz i dwóch innych dzisiaj sie nie dostanę żeby zapisać i że jest nowa doktor X, więc mówię no dobrze nich zapisze, zapisała na 9:00... 8:55 wpadam do przychodni i mówię w rejestracji że ja do doktor X, a pani oczy jak 5 zł i mówi ze takiej pediatry to nie ma i że moje dziecko wcale nie jest zapisane... co się okazało pipa na call center zapisała młodego do stazystki która dzieci nie przyjmuje, praktyki ma laska... i w efekcie przyjęła nas nasz pediatra, zbadała młodego, obejrzała dokładnie i ma młody gardełko czerwone, robimy inhalacje, maść majerankowa pod nosek, Cebion 6 kropelek 2 razy dziennie i Tantum verde mały psik do buzi... powiedziała że buzia ładniejsza niż wczoraj i że widać minimalną poprawę po kremie który kupiłam...
ale bym się wkurzyła
tyle dobrze, że Wasza lekarka Was przyjęła
zdrówka dla Huberta

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Mamusie, który blender polecacie? Mam tylko końcówkę do miksera, ale to kicha jest, bo nie słabo miksuje i mały się krztusi. Musi mieć jednak gładką konsystencję jak w słoikach, bo nie daje rady
http://allegro.pl/braun-mr-570-fp-k-...032885841.html
jestem z niego bardzo zadowolona

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Witam sie w ten piekny dzien

Juz jestesmy po szczepieniu.

DZIEKUJEMY ZA WSZYSTKIE KCIUKI

nie bylo tak zle. Jakubplakal przy obydwu wkluciach, ale szybko sie uspokoil.
u pani dr byl czarujacy nie dawal sie zbadac stetoskopem bo lapal ja za rece, za stetoskop, kopal po brzuchu. ale mial radoche
pediatra byla troche zmartwiona przyrostem jego wagi - w 12 tygodni przytyl 1400g. powiedziala, ze na styk miesci sie w dolnej granicy normy.
nie mam pojecia dlaczego tak zwolnil.
w sumie wazy 8000g
i niby ma dlugosc 62 w co nie wierze zupelnie, bo dziwnie go mierzyla centymetrem.
jak go klade na przewijaku, gdzie mam miarke do 70mo to on mi sie nie miesci na nim juz
przed chwila dostalam od niego w kosc
usypialam go 2 godziny, a on byl ledwo zywy i plakal.
temperatury nie bylo, ale dalam czopka, potem jeszcze herbatki i w wielkich bolach ale sie udalo...
mam wiec w koncu chwilke zeby nadrobic i zjesc w miedzyczasie obiad

a i mozemy podawac juz miesko i rozpoczac ekspozycje, ktora juz od dawna robie
za wagę
a ta długość to rzeczywiście jakoś dziwnie mierzona, może Jakub się za bardzo wiercił

Cytat:
Oto wiosenna Ola czyżby czas przesiąść się na spacerowke? na zdjęciach dopiero zauważyłam że wszystko w kropki kocyk tez w kropki biedronkowy ale zdjęty do zdjęć ;p
ale mała agentka, już by chciała uciekać

ja-ika taki męski ten tort

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-03-13 o 20:17
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 20:21   #2331
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
posypcie kolorowymi cukierkami i będzie super
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Streszczam nasz dzisiejszy dzień
Mieliśmy dziś na 11 szczepienie, do przychodni 5 minut piechotką, ale ja dopiero o 10.35 obudziłam Miłka z drzemki, zanim zjadł i go ubrałam to była 10.55, więc pędem z młodym w gondoli na dół do piwnicy po stelaż od wózka, a on rozwalony tzn. jakaś śrubka odpadła nie wiem kiedy i nie dało się jechać. Więc Miłka na ręce i biegiem do przychodni Wpadliśmy spóźnieni, a ja mega zziajana i lekarz miał ubaw Syn na szczęście zachowywał się tym razem poprawnie, zapłakał tylko chwilkę przy wkłuciu. Waży 7370g, a to oznacza, że przybrał 330g w tydzień a wczesniej było 140g w dwa tygodnie.
Na szczęście po szczepieniu był w dobrym nastroju, nie marudził, a nawet cały dzień był bardzo wesoły. Jako, że nie mieliśmy wózka, więc od razu z przychodni do domu. Miłek pierwszy raz był bez czapki na dworze W domu wyciągnęłam parasolkę i wystawiłam go w niej na balkon, ale niezbyt się podobało, pospał z 30 minut tylko.
Potem na szczęście przyjechała moja siostra i została z Miłkiem, a ja mogłam odebrać Dawida.
Jak mąż wracał z pracy to znalazł przed blokiem na trawniku śrubkę i naprawił już wózek No i był wreszcie u księdza i chrzciny już na pewno 30 marca, goście zaproszeni, więc tylko zakupy, gotowanie i sprzątanie przede mną.
dla dzielnego pacjenta i wagę

Stary 2014-03-13, 20:23   #2332
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A dlaczego?Ja bez tego jak bez reki
Ja tak samo

Stary 2014-03-13, 20:29   #2333
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
posypcie kolorowymi cukierkami i będzie super
dla dzielnego pacjenta i wagę
Chciałam mu posypać czymś innym namalować jakieś kwiatuszki :-D ale stanowczo zabronił

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Kasiuni_a no męski, w końcu 14 lat. Nawet mu ten czołg wyszedł :-D bo talentu plastycznego to on raczej nie ma ;-)

Stary 2014-03-13, 20:29   #2334
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam mu posypać czymś innym namalować jakieś kwiatuszki :-D ale stanowczo zabronił

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Kasiuni_a no męski, w końcu 14 lat. Nawet mu ten czołg wyszedł :-D bo talentu plastycznego to on raczej nie ma ;-)

no to bomby narysujcie- będzie pasowało

Stary 2014-03-13, 20:33   #2335
matallewar
Zakorzenienie

Ja dziś w domu wazylam i mierzylam En i wyszło 7200 g i 73 cm modelka moja

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-03-13, 20:36   #2336
butterfly20
Zakorzenienie

Kaśka weź ty tam nic sobie nie wkręcaj i nie używaj doktora gogla!!

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Lepsze niz te z allegro? Ja dzis w koncu dojrzalam do decyzji zakupu puzzli i wzielam te co czaszka polecala Jutro juz powinny przyjsc. Mam nadzieje ze bede zadowolona

Mozna tantum verde Julkowi mialam psikac 3 razy dziennie po 2 psiki (na jedna i druga strone gardla).

Dzieki To wezme 74. Mysle ze powinien w niej wiosne przechodzic
Tak,są twardsze, z innego tworzywa no i na pewno mają właściwy certyfikat, a co do tamtych nie mam pewności

Cytat:
najważniejsze,że czołg jest

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Ja dziś w domu wazylam i mierzylam En i wyszło 7200 g i 73 cm modelka moja

oo to długościowo znowu równe są nasze dziewuszki

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 20:40   #2337
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Hehe,widzę,że pobyt udany,nie nudzisz się w każdym bądź razie

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Tak, aż jestem zaskoczona bo myślałam że będę tu ciągle zmęczona i nerwowa a tak to powiem szczerze okropnie się rozleniwiłam, aż mi się źle robi na myśl że TŻ w niedzielę leci z powrotem i przez 2tygodnie będę musiała nocne usypianie i wstawanie ogarniać sama :P ale planuje na jakiś tydzień iść mieszkać do babci żeby mnie t. nie namierzyła a potem już tylko tydzień zostanie to już niech spada, czasu mi braknie

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-03-13, 20:40   #2338
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Tusia chyba mniej waży? To też modelka En 50 centyl wagowo i grubo ponad 97 wzrostem

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-03-13, 20:45   #2339
MsLullaby
Zakorzenienie

Dziś oglądałam kasety z 2002roku jak moj brat był noworodkiem. I mama po 20minutach już żałowała bo ja bez przerwy: mamo! Jak ty go nosiłaś! Mamo! Źle go karmilas! On nie mógł mieć w buzi samego sutka! 3miesiące i je słoiczki?! Zwariowałaś? Jak ty go kładłaś spać?! Co to za wielka poducha!

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-03-13, 20:45   #2340
lamponek
Raczkowanie

Cytat:
Kaśka weź ty tam nic sobie nie wkręcaj i nie używaj doktora gogla!!

Tak,są twardsze, z innego tworzywa no i na pewno mają właściwy certyfikat, a co do tamtych nie mam pewności

najważniejsze,że czołg jest

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Motylek a ty skąd zamawialas puzzelki ? Te czeskie ? Nie śmierdzą na pewno ?

lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości