Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-13, 10:56   #2251
agusiowata
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Ewacia super zdjęcia od Sebka.
Stary 2014-03-13, 10:56   #2252
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Ja tam unikam podgrzewania w mikrofali i dla siebie, ale ja ostatnio jestem ortodoksyjnie EKO, PRONATURA itd. Także możecie mnie ignorować

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:58   #2253
agusiowata
Zakorzenienie

Trochę wkurza mnie teściowa. Chciałaby się rządzić. Mówi mi co mam robić. Chyba zapomniała, że to ja jestem matką. Jak się wkurzę, to jej nagadam i znowu się obrazi. Adaś nie ma innej babci w pobliżu.
Stary 2014-03-13, 11:00   #2254
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Wieczorny sen mniej więcej ma o stałej porze. W ciągu dnia drzemki różnie wyglądają. A niby powinny być o stałej porze, ale jak mam to zrobić.
Poza srodkami usypiajacymi i pobudzajacymi nic nie przychodzi mi do glowy.Zart oczywicie.Nie wiem po co stale pory drzemek, rozumiem jedzenie i sen nocny, ale drzemki to juz przesadne troche, tym bardziej, ze trwaja one u mnie pol godzny.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Trochę wkurza mnie teściowa. Chciałaby się rządzić. Mówi mi co mam robić. Chyba zapomniała, że to ja jestem matką. Jak się wkurzę, to jej nagadam i znowu się obrazi. Adaś nie ma innej babci w pobliżu.
Moja tez mnie wkurza, ale nie wiem po co strzepi sobie jezyk skoro i tak wie, ze ja oleje i zrobie po swojemu, chyba tylko po to by mnie wkurzyc.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:02   #2255
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Poza srodkami usypiajacymi i pobudzajacymi nic nie przychodzi mi do glowy.Zart oczywicie.Nie wiem po co stale pory drzemek, rozumiem jedzenie i sen nocny, ale drzemki to juz przesadne troche, tym bardziej, ze trwaja one u mnie pol godzny.
U mnie właśnie różnie to wygląda. Często pół godziny, ale czasem godzinę. Na spacerze czasem śpi cały, a czasem chwilę. Jedzenie i sen nocny o stałej porze. Też się przyznam, że różnie wychodzę. Jak mam coś do załatwienia. Np. jutro mam basen na 12, więc wychodzę ok 10.
Zmykam na spacer.
Stary 2014-03-13, 11:10   #2256
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Wychodzę po drzemce, bo ma dobry humor i łatwo ją czymś zainteresować. Nie zależy mi żeby spała na spacerze. Dawniej próbowałam ją brać w porze drzemki, ale był jeszcze większy ryk, więc wolę zabierać ją wyspaną. Spróbuję zabrać ją na spacer jak będzie senna. Może akurat jej się odmieniło Chociaż znając ją będzie wrzask i dupa ze spaceru.

Właśnie, że po drzemce wychodzimy. Obawiam się, że nie będzie potrafiła zasnąć w wózku, ale spróbuję.

Pamiętam właśnie, że i Twój Wikuś płakał na spacerkach.
Raczej nie przegrzewam Mai. Zakładam jej kurteczkę i spodnie, a pod spód to przeważnie getry, bluzeczka z dł. rękawem, body z kr. rękawem i skarpetki x2. Czape bawełnianą. Nie przykrywam kocykiem, a jedynie tą osłonką z wózka. Odkrywam daszek. Podnoszę lekko oparcie.
Zabieram zabawki, ale ją nie interesują. Najbardziej lubi jak jej śpiewam no ale hello ileż można śpiewać na dworze Zastanawiam się nad tym pałąkiem z zabawkami, czy jej nie kupić. Smoczek wypluwa nie wiem czemu A i odgapiłam od Ciebie to leżenie na brzuszku

O tym nie pomyślałam jutro wezmę ją do spania na spacer i załączę suszarkę. W domu często zasypia przy suszarce

Oj doskonale Cię rozumiem. Ściągnę spacerówkę ze strychu i zobaczymy. Zazdroszczę dziewczynom, które godzinami spacerują. Nie wyobrażalne to dla mnie jest, ale moje dziecko ogólnie jest z tych trudniejszych, więc muszę się chyba z tym pogodzić. Taki egzemplarz... czaszka a u Was jak ze spacerami? bo Twoja też ma charakterek jak moja Maja.

Ano widzisz jaka wybredna nawiasem mówić moje Tako już zaczyna zgrzytać a jak u Was?

Ja długo przymierzałam się do kupna Tuli i w końcu nie kupiłam. Wzięłam o stówę tańszego Boba http://www.kangurkowo.pl/boba-nosidl...tern-lila.html Mam nadzieje, że będę zadowolona no i przede wszystkim, że mojej pannicy będzie wygodnie

Możliwe, że nie lubi wózka, bo w domu wkładam ją często do niego, żeby się oswajała i zaraz stęka, że jej źle. Dlatego kupiłam nosidło. Lepszy rydz niż nic.
Biore ją wypoczętą na spacery i po 10 minutach zaczyna z nudów stękać, a po kolejnych 5 min już ryczy. Teraz spróbuje ją śpiącą zabrać, ale znowu boje się, że nie będzie chciała zasnąć, bo w domu usypiam ją niestety bujając na rękach

Dzięki dziewczyny za pomoc Chociaż jestem zrezygnowana i podłamana tym, że mojemu dziecku ciągle coś nie pasuje to spróbuję jeszcze zastosować Wasze rady
Wiesz mi tam też nie zależy żeby moja spala na spacerze ale jak inaczej się nie da no to musi spać spróbuj jednak tego sposobu ze 2 godziny ma w domu aktywności daj jeść i idź na spacer jak zobaczysz że spiaca. Może trochę pomarudzic czy płakać ale ja wtedy mocno bujam i w końcu zaśnie.
A dzisiaj mnie Ola zdziwiła bo wyszłam z nią pod dom o 10 postawiłam wózek niedaleko drzewa ze widziała gałęzie nad sobą i sama zasnęła gdy ja wróciłam się do domu tylko po bułkę
Moja lubi spać przy odglosach lasu z karuzeli wiec myślę że teraz cwierkanie ptaków ja uspalo

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
mam giga doła

jako ze zablokowalo mnie po dzisiejszych cwiczeniach musialam szybko konsultowac sie z fizjoterapeuta...

jest gorzej niz zle... narazie na tydzien mam zakaz podnoszenia Macka i zakaz cwiczen
nie wiem jak ja dam rade w domu z nim nie podnoszac go
mam zaklejone plecy całe (chociaz dobrze ze na różowo)

i niestety w przyszłym tygodniu lub jutro ide do neurochirurga umówić się na operacje kręgosłupa.

jestem załamana... koles obejrzał mój najnowszy rezonans i za głowe się złapał bo nie mógł uwierzyć, ze o wlasnych siłach przyszłam...
ja w sumie momentami tez nie wierze ze sie ruszam bo boli....... jak nie powiem co

nadrabiam powoli ale jestem totalnie bez humoru

Jeju tassia mam nadzieje ze wszystko będzie w porządku! Trzymam mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam
jak zwykle ostatnio zasnełam z kom w ręce
wiec piszę co pamiętam
dziekujemy za wszystkie i gratulacje zaraz wrzuce obiecaną fotke
endżi zaskoczyłas mnie swoją decyzją ale sama też ostatnio o tym myśle nie wiem dlaczego po czym jednak stwierdzam że brakowałoby mi tego jestem uzależniona
asiek zdrówka
bajka równeiż zdrówka dla dziewczyn
i wszystkich
chorowitków
moje bojsy też zakatarzone właśnie sebkowi odciągałam nosek bo ledwo oddech łapał
tasssia dbaj o siebie bo kregosłup to poważna sprawa a operacja brzm ibardzo poważnie....bedzie dobrze
laryska nei wrzucaj tu takich śliczności bo sie na córkę za wcześnie skusze
gratuluję ząbelków ..u nas nic nie widać

i nie wiem co komu chciałam pisać to kara za spanie z kom zamiast męża

---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:44 ----------

obiecany wczorajszy sebus i jego pierwsza marynara

---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:47 ----------

Heheh ja mam nie pokazywać takich rzeczy a Ty co robisz! piękny dżentelmen chce synka )))

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A u nas Eda wszystkich obudził 5:30 a tz wielkie pretensje, bo on o 2 wrócił i się nie wyspal nosz!! Mam serdecznie dość, on ma w wszystko, tylko się wścieka, że on niewyspany to może trzeba zacząć wracać do domu jak czlowiek
Do tego 10 miała być od niego kasa i co? I nadal nie ma, a on nawet nie zareagował, że nie dostał przelewu
Stary 2014-03-13, 11:21   #2257
gorgulek
Zakorzenienie

Poczytałam co nieco ale nie wszystko bo znów lecę na spacer. Pierwszy był 1,5h

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ale już posprzątałam dom, nakarmiłam dziecko i kota, siebie ubrałam, a malowac to mi się chyba dzisiaj nie chce... pierwszy raz od kiedy urodziłam młodego, ale nie mam mocy... psychicznie nie mam mocy nawet mi się jeść nie chce, a to zły znak oj zły bo ja łakomczuch

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Gorgulku, a Miłosz umie pić z butelki/kubeczka?

dziewczyny, które dawały dzieciom jakiś antybiotyk
ile czasu lekarz kazał Wam odczekać przed zaszczepieniem?
Nie umie bo nie kupiłam nic nie mogę się zebrać

Moja każe czekać 4 tygodnie.

I masz baty bo zawędrowałam dziś aż do lidla po ciuchy dla Zuzi a nie wiedziałam, że coś jest

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Kieszonki z kuraka z suszonymi pomidorami i mozarellą Tylko ja ich już w plastry nie kroję
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...i/przepis.html

Zrobię innym razem bo mnie na szpinak dziś wzięło

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
dziekuje ze pytasz nocka przespana bez kaszlu, obudzila sie tylko o polnocy i wypila troche mleka. za to od rana brzydki mokry kaszel dobrze ze ten antybiotyk dostala, bo gdyby nie on to pewnie dzis znowu byla bym u pediatry

co do kuraka tak jak vea chcialam kieszonki zaproponowac tyle ze ze szpinakiem i mozzarella
Po dzisiejszej nocy powinno byc jeszcze lepiej antybiotyk działa.

i takie dziś zrobię

Motylku, skoro jesteś przeziębiona (zdrówka ) to ja bym nie szczepiła Tusi bo mogła złapać od Ciebie oby nie ale ryzyko zawsze istnieje. To tylko moje zdanie.

Jo_asiek dobrze, że z nóżką lepiej ale może warto przejść się do pediatry?

Lecę papap
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:41   #2258
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Na 9 jedziemy do pediatry, niestety do naszej miejsc na dzisiaj nie ma i mamy iść do innej. Wyć mi się chce jak na niego patrzę...
Eh nie smuc się, oby lekarze szybko pomogli Hubertowi

Cytat:
u nas w lidlu dołożyli tych pampów

Natala a dużo rzeczy, ogólnie życie,mam wrażenie, że przyciągam pecha ale nie chcę o tym pisać
Kasia Ty i pech no jakoś mi się wierzyć nie chce taka pogodna dziewczyna głowa do góry!
Stary 2014-03-13, 11:43   #2259
jo_asiek
Zadomowienie

gorgulku , dzieci zdrowe przyjmują tylko we wtorki, a boję się Szymka brać do dzieci chorych, tym bardziej teraz po szczepieniu. Dzwoniłam, bo chciałam telefonicznie pogadać z pediatrą, ale oczywiście o 11 już jej nie było. TŻ jutro będzie jechał po swoją receptę, to z rana zagada lekarkę przed przychodnią.

Lecimy na spacer, bo pogoda cudna
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:48   #2260
badzia987
Wtajemniczenie

Cześć

rusałko- zdrówka kochana !!!
ewcia- Sebastian świetnie wygląda w tej marynarce. Na pewno za kilkanaście lat będzie Ci wdzięczny za takie zdjęcia
agusiwata- gratki za ząbka
ladan, ja - gratki za wagi Maluszków

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 12:07   #2261
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
ewacia, przystojniak z Seby a Ty jesteś super mamuśka!
anutka, kciuki za szczepienie Twój sen mnie rozbawił ale kiedyś miałam podobny o obudziłam się przerażona
matal, masakra z tą pracą TŻ u mojego męża też kasa miała być do 10, to ten już 10 z rana wydzwaniał czy na pewno będzie, a że nie było to dzwonił i 11 i 12 dopóki przelewu nie dostaliśmy

też tak mam, zwłaszcza po nocnym podczytywaniu na półśpiocha

z nóżką tak jakby trochę lepiej, bo zaczął ją podnosić (ale wyprostowaną) i zarzucać obie nóżki na szczebelki i przewijak tak jak do tej pory. Czasami ją zegnie na żabkę, ale nie do końca i zdecydowanie mniej niż prawą, tak jakby mu się jakiś przykurcz zrobił... czasami jak dotknę tą nóżkę, to po sekundzie ją spina... No ale jest lepiej niż było, więc mam więc nadzieję, że mu przechodzi i znów będzie fikał obiema nóżkami. W ogóle to zła trochę jestem, bo ponad miesiąc jeździmy na rehabilitację, ostro ćwiczymy i były naprawdę duże postępy, Szymcio się rozluźnił, zaczął nóżki w górze zgięte trzymać, a po tym cholernym szczepieniu tak jakby znów był spięty Oby to tylko chwilowe było...

to ja ostatnio mówię do męża, że niedługo Szymek dostanie kaszkę, a ten do mnie "nieeeee, przecież on taki malutki jeszcze jest", więc musiałam mu wytłumaczyć, że to o ekspozycję chodzi ehh synuś tatusia

nocki współczuję

Najlepszego dla Tusi z okazji pół roczku

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

a jeszcze miałam pisać, że wczoraj mój mąż znów mnie zaskoczył - wrócił do domu z bukietem tulipanów tak bez okazji... aż miło, że ma takie przebłyski romantyzmu ale żeby nie było za słodko, to wieczorem pojechał na wschód i wrócił przed 3 nad ranem, wstał przed 7 obrażony na cały świat, że się nie wyspał, obudził mi Szymka i mnie wkurzał niesamowicie dosłownie wszystkim co robił i co mówił:/ Wychodząc do pracy przekupił mnie ruskim ptasim mleczkiem więc już mi nerwy przeszły
coś za coś
Cytat:
Motyl najlepszości dla Tuśki z okazji pół roczku

chyba zaraz będę musiała rzucić jajem w sąsiadkę- nie wiem czy dzisiaj do szkoły nie poszłą czy co (ma z 10lat) i biega po ogrodzie i śpiewa piosenkę Red Lips "to co nam było, co nam się zdarzyło, do ułożenia w gowie mam..." coś tam coś tam i drze jape na pół osiedla, a ja mam okna otwarte

wybyłam do sklepu i mam zaległości a teraz sie uwijam ze sptrztaaniem i praniem bo sebek śpi wiec mam max 30 min a robimy siostrze neispodzianke bo kończy dzisiaj 30 lat i po południu wysyłamy ją z dziećmi do koscioła i w tym czasie mają sie goście zjechac i mamy 25 min n aprzygotowanie neispodzianki auta beda poparkowane u sąsiadów coby sie nie kapneła i właśnei skończyłam robić sałatke a mama torcik wczoraj upiekła i jest u mnie w lodówce ciekawe czy sie uda surprise
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 12:17   #2262
butterfly20
Zakorzenienie

T. wzięła Tusię, a ja mam poczucie winy,że mogę sobie teraz posiedzieć na spokojnie... Chyba się odzwyczaiłam, ostatnio tylko w weekendy mąż mi ją brał na spacer, a wtedy to ja zasuwałam w domu. I aż dziwinie...

Bajeczko
zdrówka dla Amelki

Wiem,że już mi kiedyś pokazywałaś ten łuk,ale są dwa do siebie podobne+w różu. Taki masz? http://allegro.pl/tiny-love-luk-z-za...039683844.html

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja tam unikam podgrzewania w mikrofali i dla siebie, ale ja ostatnio jestem ortodoksyjnie EKO, PRONATURA itd. Także możecie mnie ignorować
Ja nie uznaję mikrofali, dlatego też jej nie posiadam Mąż mnie namawia,ale od prawie 3 lat jestem nieugięta.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Poczytałam co nieco ale nie wszystko bo znów lecę na spacer. Pierwszy był 1,5h

Nie umie bo nie kupiłam nic nie mogę się zebrać

Moja każe czekać 4 tygodnie.

I masz baty bo zawędrowałam dziś aż do lidla po ciuchy dla Zuzi a nie wiedziałam, że coś jest

Zrobię innym razem bo mnie na szpinak dziś wzięło

Po dzisiejszej nocy powinno byc jeszcze lepiej antybiotyk działa.

i takie dziś zrobię

Motylku, skoro jesteś przeziębiona (zdrówka ) to ja bym nie szczepiła Tusi bo mogła złapać od Ciebie oby nie ale ryzyko zawsze istnieje. To tylko moje zdanie.

Jo_asiek dobrze, że z nóżką lepiej ale może warto przejść się do pediatry?

Lecę papap
Właśnie nad tym myślałam! Chyba faktycznie nie wezmę jej na te szczepienia, boję sięDziękuję

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 12:35   #2263
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
T
Ja nie uznaję mikrofali, dlatego też jej nie posiadam Mąż mnie namawia,ale od prawie 3 lat jestem nieugięta.[COLOR="Silver"]

A dlaczego?Ja bez tego jak bez reki
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 12:42   #2264
mariiasia
Zadomowienie

hej!
ale mam do nadrobienia
cały czas mi neta wybija od kilku dni i już szału dostaję

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 12:43   #2265
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Vea bo ja boidupa jestem, boję się nop itp. tfu tfu...

Eeeeej moje dziecko je jak dzikus.Zapięta w tych szelkach w krzesełku, a jak widzi łyżeczkę to strasznie się podnosi do góry,jakby miesiąc nie jadła. Ma tak któraś z Was?Bo nie wiem czy to jej chęć siedzenia, czy jedzenia

Dziękujemy A jak to robi?tak z boczku?Moja sobie tak leży na boczku, podpiera się na jednej ręce wyprostowanej i tak próbuje coś wykombinować, rusza pupą Aaa i często podnosi jedną nogę do góry, jak mel b. w ćwiczeniach na pośladki.Napatrzyła się na mnie
No własnie dziwnie,bo ona leży na plecach i wysoko podnosi głowę,a później przewraca się na boczek i w trakcie tego przewrotu robi to samo...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 13:02   #2266
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jestem przekonana co do szkodliwości lub nieszkodliwości. I kiedy robimy obiad a zostaje na następny dzień to bez problemu możemy podgrzać na płycie lub w piekarniku.

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
No własnie dziwnie,bo ona leży na plecach i wysoko podnosi głowę,a później przewraca się na boczek i w trakcie tego przewrotu robi to samo...
Tusia tak samo, więc chyba dziewczyny są coraz bliżej upragnionego siadania

O ja głupia, przypadkiem kliknęłam dwie sztuki na te spodenki z Endo, kapnęłam się dopiero dzisiaj jak przyszła paczka

Stary 2014-03-13, 13:10   #2267
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
T. wzięła Tusię, a ja mam poczucie winy,że mogę sobie teraz posiedzieć na spokojnie... Chyba się odzwyczaiłam, ostatnio tylko w weekendy mąż mi ją brał na spacer, a wtedy to ja zasuwałam w domu. I aż dziwinie...

Bajeczko
zdrówka dla Amelki

Wiem,że już mi kiedyś pokazywałaś ten łuk,ale są dwa do siebie podobne+w różu. Taki masz? http://allegro.pl/tiny-love-luk-z-za...039683844.html

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Ja nie uznaję mikrofali, dlatego też jej nie posiadam Mąż mnie namawia,ale od prawie 3 lat jestem nieugięta.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Właśnie nad tym myślałam! Chyba faktycznie nie wezmę jej na te szczepienia, boję sięDziękuję
tak dokladnie ten luk z linka mamy

jednak musialam wyjsc z dziewczynami bo przeciez do apteki musialam pogoda pieknaaaaa az zyc sie chce, cieplutko Amelka sobie pospala 2 h, Blanka sie wychodzila i odetchnela swiezym powietrzem. w lidlu bylam, ale wzielam tylko posciel z zyrafa. spodnie fajne, ale ja nie lubie prostych nogawek, wole jak Blanka w rurkach smiga ale juz prawie wzielam te w motylki hehe
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 13:14   #2268
rusałka_1
Zakorzenienie

moja mama zabrała właśnie Jasia na spacer a ja mam wyrzuty sumienia, bo czuję się już lepiej niz wczoraj

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja dzis mam dzien zombiaka... pobudki o 22:30, pólnocy, 2, 4, 6 juz wstała a razem z nia kinia i nici z ew podania cyca i podrzemania...
oj rozumiem cie doskonale, Jaś urządzał mi takie noce przez ok. 2 tyg.
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Ciśnie, wyje, ulewa (bo ciśnie) albo ma zaciesz na całego i walczy z poduszką Mam labilne emocjonalnie dziecko Ale coś widać, że nie do końca jest ok.
A w nocy przez dwie godziny z nim walczyłam, bo strasznie się rzucał i buczał - tak w półśnie
mam nadzieję że w końcu się wyjaśni i biedaczek przestanie się męczyć

Cytat:
c
wybyłam do sklepu i mam zaległości a teraz sie uwijam ze sptrztaaniem i praniem bo sebek śpi wiec mam max 30 min a robimy siostrze neispodzianke bo kończy dzisiaj 30 lat i po południu wysyłamy ją z dziećmi do koscioła i w tym czasie mają sie goście zjechac i mamy 25 min n aprzygotowanie neispodzianki auta beda poparkowane u sąsiadów coby sie nie kapneła i właśnei skończyłam robić sałatke a mama torcik wczoraj upiekła i jest u mnie w lodówce ciekawe czy sie uda surprise
ale fajna niespodzianka

Cytat:

Ja nie uznaję mikrofali, dlatego też jej nie posiadam Mąż mnie n
właśnie o tym pisłam wyżej

Cytat:
Nie jestem przekonana co do szkodliwości lub nieszkodliwości. I kiedy robimy obiad a zostaje na następny dzień to bez problemu możemy podgrzać na płycie lub w piekarniku.

ehh stanę sie niedługo nudna, ale znow podpisuję się pod motylem
ja tez nie mam mikrofali i nie chce mieć. w moim domu rodzinnym była. uwazam że niszczy i psuje smak potraw po podgrzaniu. dużo lepiej smakuja podgrzene na płycie/piekarniku

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 13:15   #2269
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
ja dzis mam dzien zombiaka... pobudki o 22:30, pólnocy, 2, 4, 6 juz wstała a razem z nia kinia i nici z ew podania cyca i podrzemania...

kp to i lenistwo i nie wg mnie. lenistwo jak wszystko jest ok - dziecko ladnie je i nie ma rewolucji, a mleka duzo. ja przy kp to mialam cieta piers, 2x bylam (i jestem) na diecie bezmlecznej, dzieci jadly co 2h w dzien i w nocy... moze butla bylaby lepsza (chociaz syn potem pil z butli co 2h ). ogolnie - woel jednak piers bo mi szybciej i taniej.

a natala nadal jest obrazona na pepti
ale przecież kp to chęć podania dziecku najlepszego dla niego jedzonka
W ogóle czytając niektóre posty dowiedziałam się, że jestem leniem, bo karmię piersią

Cytat:
Moja T. twierdzi ze sloiczki to zlo.i sie chwali, ze jej jakas tam znajoma karmi dziecko miesiac mlodsze normalnymi ziemiakami z obiadu(posolonymi i ze smietanka)
no ma się czym chwalić

Wszystkiego dobrego dla Natalki na 6 miesięcy
Stary 2014-03-13, 13:22   #2270
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez niemam mikrofali i mi z tym dobrze

Natala co do szxzepien to na tym kwicie jest pytanie czy przez 2 tyhh niebylo antybiotyku ale nam mowili miesiac.
Stary 2014-03-13, 13:24   #2271
butterfly20
Zakorzenienie

Dziękujemy jeszcze raz za życzenia!

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
moja mama zabrała właśnie Jasia na spacer a ja mam wyrzuty sumienia, bo czuję się już lepiej niz wczoraj

ale fajna niespodzianka

ja tez nie mam mikrofali i nie chce mieć. w moim domu rodzinnym była. uwazam że niszczy i psuje smak potraw po podgrzaniu. dużo lepiej smakuja podgrzene na płycie/piekarniku
Hehe Dokładnie. jedzenie z mikrofali kojarzy mi się z gumowatym półproduktem, jak fast food Oczywiście to przesada, u moich rodziców też była mikrofalówka, ale właśnie smakowo nie wszystko mi podchodziło po podgrzaniu

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
tak dokladnie ten luk z linka mamy

jednak musialam wyjsc z dziewczynami bo przeciez do apteki musialam pogoda pieknaaaaa az zyc sie chce, cieplutko Amelka sobie pospala 2 h, Blanka sie wychodzila i odetchnela swiezym powietrzem. w lidlu bylam, ale wzielam tylko posciel z zyrafa. spodnie fajne, ale ja nie lubie prostych nogawek, wole jak Blanka w rurkach smiga ale juz prawie wzielam te w motylki hehe

Dzięki za odp

Odwołałam szczepienia, babeczka z rejestracji sama mi powiedziała,że nie powinnam szczepić i umówiła nas za tydzień.

Stary 2014-03-13, 13:24   #2272
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
mam giga doła
O rany, biedaku Podstawa to zorganizować sobie teraz jakąś pomoc i spokojnie się podleczyć. Nie dołuj się

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
miałam o tym na studiach jakieś 8, może 9 lat temu także to nie nowość jak niektórzy sądzą...
no i oprócz tego, że mąż jest piekarzem-dziennikarzem jest też socjologiem tak, tak, takie połączenie piekarz-socjolog-dziennikarz, pracuje jako windykator telefoniczny

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

swoją drogą wydało się, stara jestem! 8, 9 lat temu na studiach
No, ja też po socjologii
Dlatego zadziwiło mnie co się narobiło w mediach z tego strasznego gender. Jakby to co najmniej jakiś szatański feminizm był. Śmiech na sali. To niesamowite jak łatwo można manipulować ludźmi, opowiadając jakieś farmazony.

Cytat:
endżi zaskoczyłas mnie swoją decyzją ale sama też ostatnio o tym myśle nie wiem dlaczego po czym jednak stwierdzam że brakowałoby mi tego jestem uzależniona
Wiesz co, ja już jak byłam w ciąży, to założyłam, że będę karmić piersią około pół roku - nie krócej, ale i nie dużo dłużej. Zakładając, że dziecko będzie gotowe i jakaś sytuacja życiowa nie sprawi, że będę musiała zmienić plany

Po prostu jakiś czas temu postanowiłam, że w niektórych sprawach nie będę się specjalnie uzewnętrzniać na forum, bo niestety jestem osobą, która niepotrzebnie przejmuje się jakimiś niesympatycznymi komentarzami i opiniami. A takowe często się pojawiają kiedy tylko rusza temat karmienia.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
dziewczyny, które dawały dzieciom jakiś antybiotyk
ile czasu lekarz kazał Wam odczekać przed zaszczepieniem?
U nas był miesiąc. Ale Julo był malutki (5 tygodni) - w sumie nie wiem czy ma to znaczenie.

Cytat:

to jest duży plus...
ja wieczorem specjalnie odciągnęłam pokarm,żeby mój mąż ją nakarmił chociaż raz w nocy, bo ja biedna jestem, no ale...nie chciała jeść u niego. Bawiła się tym smokiem, memlała...dopiero jak ja ją wzięłam i przytuliłam to ładnie zjadła.
Nie wiem no, uznałam,że spróbuję na wieczór odciągać i zagęszczać kleikiemnie wiem czy to cokolwiek pomoże, ale może pośpi z godzinę dłużej...spróbować muszę. I już się nie martwię,że mi odmówi piersi, bo jak coś to mój cel juz osiągnęłam i teraz będę mieć totalnie luzackie podejście, aczkolwiek oczywiście z nastawieniem na dalsze karmienie.
Moje piersi źle reagowały na odciąganie. Mam tylko laktator ręczny, nie chciałam inwestować w coś droższego. W sytuacji parogodzinnej separacji z dzieckiem cyce bolały mnie solidnie 2 dni.

Trzeba wybrać moment kiedy zarówno Ty jak i dziecko jest gotowe
Tylko takie przeciąganie np do 2-3 lat też może się okazać niedobrym pomysłem. Wtedy się zdarza, że dziecko już jest świadome, samo wyciąga sobie pierś mamy spod jej bluzki, robi sceny i tego typu akcje. Ja często słyszę o takich historiach.
Stary 2014-03-13, 13:32   #2273
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Powiedz jej prosto z mostu, ale grzecznie mi jak cos nie pasuje to zabieram glos albo zlecam to zadanie mezowi

Cytat:

Bajeczko
zdrówka dla Amelki

no co Ty! Odpoczywaj, wykorzystaj ten czas

Cytat:

ale fajna niespodzianka

no następna... Odpoczywaj a nie sie meczysz wyrzutami

Siedzę sobie na ławce pod blokiem. Cudownie świeci słońce, wieje lekki wiatr. Fajnie jest, tyko że Szymek sie budzi jak wozek stoi :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 13:33   #2274
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
spała,ale już nie śpi. Może skok, może znowu zęby, a może jej się odmieniło. Dzieciom się odmienia Te najpierw spokojne robią się łobuzami i vice versa
W przychodni w kolejce rozmawialiśmy z mamą czterolatka, który do 6 miesiąca spał całą noc a potem do 2 roku życia mu się odmieniło i budził się mnóstwo razy. Niesamowite.

Także też jestem zdania, że dzieci są w stanie zaskoczyć
Stary 2014-03-13, 13:36   #2275
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
niestety prawda jest taka, że nie można tak szybko stwierdzić czy mleko pomaga czy szkodzi. potrzeba miesiąca żeby faktycznie stwierdzić jego działanie

u nas po nutramigenie najpierw była mega poprawa, a po tygodniu totalne pogorszenie (tragiczne kupki, bóle brzuszka 24h/dobe) i też panikowałam. tak na prawdę ustabilizowało się po ok 3-3,5tyg od kiedy zaczął pić nutra, w tym ze 2-2,5 tyg trwało to pogorszenie gdzie kupki baardzo powoli polepszały się.
nie wiem czy taka wysypka to nie jest az zbyt duża reakcja alergiczna. nie znam sie
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

My dziś po szczepieniu. Trzecia seria poszła mniej problemowo niż poprzednie. Płaczu było mniej, humor i samopoczucie ok

Poza tym Julo waży 9600
pięknie
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
ale przecież kp to chęć podania dziecku najlepszego dla niego jedzonka
W ogóle czytając niektóre posty dowiedziałam się, że jestem leniem, bo karmię piersią

to ja tez jestem ostatnio leniwa

hej mamusie. U nas choroby ciąg dalszy. Wczoraj bylismy na IP Marcin zaczął kaszleć na poważnie, wróciliśmy o 4 nad ranem, podali mu glukozę i paracetamol dożylnie, zrobili badania, infekcję bakteryjną wykluczylii, mocz ok, więc mamy działać doraźnie. Dziś kaszel jest już tragiczny to podobno infekcja adenowirusowa. jutro popołudniu mamy pediatrę na osłuchanie. o 6 mialam już pobudkę, więc jestem jak zombie

a tak swoją drogą... przeżyłam koszmar na izbie przyjęć. Zanim dostaliśmy się do pediatry w szpitalu : rejestracja, sala kwalifikacji i zaczepienie obrączki w odpowiednim kolorze ( nagły przypadek, może zaczekać itd), 1,5 czekania na pediatrę (Marcin caly czas mial gorączkę), godzina kroplówki i 5 godzin czekania na wyniki na sali obsewacyjnej. nigdy wiecej. jestem wstrząśnięta.
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 13:41   #2276
karolson
Zakorzenienie

Pytanie. Czy Waszyn dzieciaczkom slychac jak pykaja, chrobocza kosci?

Zdrowka dla Marcinka.
Stary 2014-03-13, 13:45   #2277
your Angel
czyli Endżi

Logoasia, biedaki Wy Eska posłałam godzinkę temu. Daj znać czy czegoś nie potrzebujecie.
Stary 2014-03-13, 13:50   #2278
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:

kciuki dla Hubcia!
zapomniałam wczoraj napisac. Mój Jasio miał bardzo podobną wysypkę do Hubcia (tylko w ostrzejszej formie) dwa razy pamiętam jak nie mogłam na niego patrzeć, bo tak było mi go żal
Rusałko a z czym związana była wysypka u Jasia?

Cytat:

kp to i lenistwo i nie wg mnie. lenistwo jak wszystko jest ok - dziecko ladnie je i nie ma rewolucji, a mleka duzo. ja przy kp to mialam cieta piers, 2x bylam (i jestem) na diecie bezmlecznej, dzieci jadly co 2h w dzien i w nocy... moze butla bylaby lepsza (chociaz syn potem pil z butli co 2h ). ogolnie - woel jednak piers bo mi szybciej i taniej.

a natala nadal jest obrazona na pepti
twarda jest

Tassiu zdrówka zyczę

Motyl dla Tusi

i więcej nie pamiętam, mam jakąś niemoc....

ale miałam nerwa w przychodni... dzwoniłam rano na call cener przychodni zapisać Hubiego, odebrała baba i mówi że do naszej lekarz i dwóch innych dzisiaj sie nie dostanę żeby zapisać i że jest nowa doktor X, więc mówię no dobrze nich zapisze, zapisała na 9:00... 8:55 wpadam do przychodni i mówię w rejestracji że ja do doktor X, a pani oczy jak 5 zł i mówi ze takiej pediatry to nie ma i że moje dziecko wcale nie jest zapisane... co się okazało pipa na call center zapisała młodego do stazystki która dzieci nie przyjmuje, praktyki ma laska... i w efekcie przyjęła nas nasz pediatra, zbadała młodego, obejrzała dokładnie i ma młody gardełko czerwone, robimy inhalacje, maść majerankowa pod nosek, Cebion 6 kropelek 2 razy dziennie i Tantum verde mały psik do buzi... powiedziała że buzia ładniejsza niż wczoraj i że widać minimalną poprawę po kremie który kupiłam...
Stary 2014-03-13, 14:05   #2279
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
nie wiem czy taka wysypka to nie jest az zbyt duża reakcja alergiczna. nie znam sie

pięknie

hej mamusie. U nas choroby ciąg dalszy. Wczoraj bylismy na IP Marcin zaczął kaszleć na poważnie, wróciliśmy o 4 nad ranem, podali mu glukozę i paracetamol dożylnie, zrobili badania, infekcję bakteryjną wykluczylii, mocz ok, więc mamy działać doraźnie. Dziś kaszel jest już tragiczny to podobno infekcja adenowirusowa. jutro popołudniu mamy pediatrę na osłuchanie. o 6 mialam już pobudkę, więc jestem jak zombie

a tak swoją drogą... przeżyłam koszmar na izbie przyjęć. Zanim dostaliśmy się do pediatry w szpitalu : rejestracja, sala kwalifikacji i zaczepienie obrączki w odpowiednim kolorze ( nagły przypadek, może zaczekać itd), 1,5 czekania na pediatrę (Marcin caly czas mial gorączkę), godzina kroplówki i 5 godzin czekania na wyniki na sali obsewacyjnej. nigdy wiecej. jestem wstrząśnięta.
uuu
zdrówka !!!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 14:12   #2280
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

pięknie

zdrówka dla Marcinka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości