|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Ewacia super zdjęcia od Sebka.
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Ja tam unikam podgrzewania w mikrofali i dla siebie, ale ja ostatnio jestem ortodoksyjnie EKO, PRONATURA itd.
Także możecie mnie ignorować
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę wkurza mnie teściowa. Chciałaby się rządzić. Mówi mi co mam robić. Chyba zapomniała, że to ja jestem matką. Jak się wkurzę, to jej nagadam i znowu się obrazi. Adaś nie ma innej babci w pobliżu.
|
#2254 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Moja tez mnie wkurza, ale nie wiem po co strzepi sobie jezyk skoro i tak wie, ze ja oleje i zrobie po swojemu, chyba tylko po to by mnie wkurzyc. |
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmykam na spacer.
|
|
#2256 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuj jednak tego sposobu ze 2 godziny ma w domu aktywności daj jeść i idź na spacer jak zobaczysz że spiaca. Może trochę pomarudzic czy płakać ale ja wtedy mocno bujam i w końcu zaśnie. A dzisiaj mnie Ola zdziwiła bo wyszłam z nią pod dom o 10 postawiłam wózek niedaleko drzewa ze widziała gałęzie nad sobą i sama zasnęła gdy ja wróciłam się do domu tylko po bułkę Moja lubi spać przy odglosach lasu z karuzeli wiec myślę że teraz cwierkanie ptaków ja uspalo Cytat:
Jeju tassia mam nadzieje ze wszystko będzie w porządku! Trzymam mocno kciuki ![]() Cytat:
Heheh ja mam nie pokazywać takich rzeczy a Ty co robisz! piękny dżentelmen ))) Cytat:
|
|
#2257 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Poczytałam co nieco ale nie wszystko bo znów lecę na spacer. Pierwszy był 1,5h
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie mogę się zebrać ![]() Moja każe czekać 4 tygodnie. I masz baty a nie wiedziałam, że coś jest ![]() Cytat:
Zrobię innym razem bo mnie na szpinak dziś wzięło ![]() Cytat:
![]() Motylku, skoro jesteś przeziębiona (zdrówka oby nie ale ryzyko zawsze istnieje. To tylko moje zdanie. Jo_asiek dobrze, że z nóżką lepiej ale może warto przejść się do pediatry? Lecę papap
|
||||
|
|
|
#2258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
taka pogodna dziewczyna głowa do góry!
|
|
#2259 |
|
Zadomowienie
|
gorgulku , dzieci zdrowe przyjmują tylko we wtorki, a boję się Szymka brać do dzieci chorych, tym bardziej teraz po szczepieniu. Dzwoniłam, bo chciałam telefonicznie pogadać z pediatrą, ale oczywiście o 11 już jej nie było. TŻ jutro będzie jechał po swoją receptę, to z rana zagada lekarkę przed przychodnią.
Lecimy na spacer, bo pogoda cudna
|
|
|
|
#2260 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() rusałko- zdrówka kochana !!! ewcia- Sebastian świetnie wygląda w tej marynarce. Na pewno za kilkanaście lat będzie Ci wdzięczny za takie zdjęcia agusiwata- gratki za ząbka ladan, ja - gratki za wagi Maluszków
|
|
#2261 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wybyłam do sklepu i mam zaległości auta beda poparkowane u sąsiadów coby sie nie kapneła i właśnei skończyłam robić sałatke a mama torcik wczoraj upiekła i jest u mnie w lodówce ciekawe czy sie uda surprise
|
||
|
|
|
#2262 | ||
|
Zakorzenienie
|
T. wzięła Tusię, a ja mam poczucie winy,że mogę sobie teraz posiedzieć na spokojnie...
Bajeczko zdrówka dla Amelki ![]() Wiem,że już mi kiedyś pokazywałaś ten łuk,ale są dwa do siebie podobne+w różu. Taki masz? http://allegro.pl/tiny-love-luk-z-za...039683844.html ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
Mąż mnie namawia,ale od prawie 3 lat jestem nieugięta.---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
Dziękuję
|
|
#2263 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2264 |
|
Zadomowienie
|
hej!
ale mam do nadrobienia ![]() cały czas mi neta wybija od kilku dni i już szału dostaję
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie jestem przekonana co do szkodliwości lub nieszkodliwości. I kiedy robimy obiad a zostaje na następny dzień to bez problemu możemy podgrzać na płycie lub w piekarniku.
Cytat:
![]() O ja głupia, przypadkiem kliknęłam dwie sztuki na te spodenki z Endo, kapnęłam się dopiero dzisiaj jak przyszła paczka
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak musialam wyjsc z dziewczynami bo przeciez do apteki musialam pogoda pieknaaaaa az zyc sie chce, cieplutko Amelka sobie pospala 2 h, Blanka sie wychodzila i odetchnela swiezym powietrzem. w lidlu bylam, ale wzielam tylko posciel z zyrafa. spodnie fajne, ale ja nie lubie prostych nogawek, wole jak Blanka w rurkach smiga ale juz prawie wzielam te w motylki hehe
|
|
|
|
|
#2268 | |||||
|
Zakorzenienie
|
moja mama zabrała właśnie Jasia na spacer a ja mam wyrzuty sumienia, bo czuję się już lepiej niz wczoraj
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ehh stanę sie niedługo nudna , ale znow podpisuję się pod motylem![]() ja tez nie mam mikrofali i nie chce mieć. w moim domu rodzinnym była. uwazam że niszczy i psuje smak potraw po podgrzaniu. dużo lepiej smakuja podgrzene na płycie/piekarniku
|
|
#2269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle czytając niektóre posty dowiedziałam się, że jestem leniem, bo karmię piersią Cytat:
Wszystkiego dobrego dla Natalki na 6 miesięcy
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez niemam mikrofali i mi z tym dobrze
![]() Natala co do szxzepien to na tym kwicie jest pytanie czy przez 2 tyhh niebylo antybiotyku ale nam mowili miesiac.
|
|
#2271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy jeszcze raz za życzenia!
![]() Cytat:
Dokładnie. jedzenie z mikrofali kojarzy mi się z gumowatym półproduktem, jak fast food Oczywiście to przesada, u moich rodziców też była mikrofalówka, ale właśnie smakowo nie wszystko mi podchodziło po podgrzaniu![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
Dzięki za odp ![]() Odwołałam szczepienia, babeczka z rejestracji sama mi powiedziała,że nie powinnam szczepić i umówiła nas za tydzień.
|
|
#2272 | ||||
|
czyli Endżi
|
O rany, biedaku
![]() Cytat:
![]() Dlatego zadziwiło mnie co się narobiło w mediach z tego strasznego gender. Jakby to co najmniej jakiś szatański feminizm był. Śmiech na sali. To niesamowite jak łatwo można manipulować ludźmi, opowiadając jakieś farmazony. Cytat:
![]() Po prostu jakiś czas temu postanowiłam, że w niektórych sprawach nie będę się specjalnie uzewnętrzniać na forum, bo niestety jestem osobą, która niepotrzebnie przejmuje się jakimiś niesympatycznymi komentarzami i opiniami. A takowe często się pojawiają kiedy tylko rusza temat karmienia. Cytat:
Cytat:
Trzeba wybrać moment kiedy zarówno Ty jak i dziecko jest gotowe ![]() Tylko takie przeciąganie np do 2-3 lat też może się okazać niedobrym pomysłem. Wtedy się zdarza, że dziecko już jest świadome, samo wyciąga sobie pierś mamy spod jej bluzki, robi sceny i tego typu akcje. Ja często słyszę o takich historiach.
|
|
#2273 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi jak cos nie pasuje to zabieram glos albo zlecam to zadanie mezowi ![]() Cytat:
no co Ty! Odpoczywaj, wykorzystaj ten czas ![]() Cytat:
Siedzę sobie na ławce pod blokiem. Cudownie świeci słońce, wieje lekki wiatr. Fajnie jest, tyko że Szymek sie budzi jak wozek stoi :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2274 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Także też jestem zdania, że dzieci są w stanie zaskoczyć
|
|
#2275 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pięknieCytat:
![]() hej mamusie. U nas choroby ciąg dalszy. Wczoraj bylismy na IP Marcin zaczął kaszleć na poważnie, wróciliśmy o 4 nad ranem, podali mu glukozę i paracetamol dożylnie, zrobili badania, infekcję bakteryjną wykluczylii, mocz ok, więc mamy działać doraźnie. Dziś kaszel jest już tragiczny to podobno infekcja adenowirusowa. jutro popołudniu mamy pediatrę na osłuchanie. o 6 mialam już pobudkę, więc jestem jak zombie ![]() a tak swoją drogą... przeżyłam koszmar na izbie przyjęć. Zanim dostaliśmy się do pediatry w szpitalu : rejestracja, sala kwalifikacji i zaczepienie obrączki w odpowiednim kolorze ( nagły przypadek, może zaczekać itd), 1,5 czekania na pediatrę (Marcin caly czas mial gorączkę), godzina kroplówki i 5 godzin czekania na wyniki na sali obsewacyjnej. nigdy wiecej. jestem wstrząśnięta. |
|||
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie. Czy Waszyn dzieciaczkom slychac jak pykaja, chrobocza kosci?
Zdrowka dla Marcinka.
|
|
#2277 |
|
czyli Endżi
|
Logoasia, biedaki Wy
Eska posłałam godzinkę temu. Daj znać czy czegoś nie potrzebujecie.
|
#2278 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tassiu zdrówka zyczę Motyl i więcej nie pamiętam, mam jakąś niemoc.... ale miałam nerwa w przychodni... dzwoniłam rano na call cener przychodni zapisać Hubiego, odebrała baba i mówi że do naszej lekarz i dwóch innych dzisiaj sie nie dostanę żeby zapisać i że jest nowa doktor X, więc mówię no dobrze nich zapisze, zapisała na 9:00... 8:55 wpadam do przychodni i mówię w rejestracji że ja do doktor X, a pani oczy jak 5 zł i mówi ze takiej pediatry to nie ma i że moje dziecko wcale nie jest zapisane... co się okazało pipa na call center zapisała młodego do stazystki która dzieci nie przyjmuje, praktyki ma laska... i w efekcie przyjęła nas nasz pediatra, zbadała młodego, obejrzała dokładnie i ma młody gardełko czerwone, robimy inhalacje, maść majerankowa pod nosek, Cebion 6 kropelek 2 razy dziennie i Tantum verde mały psik do buzi... powiedziała że buzia ładniejsza niż wczoraj i że widać minimalną poprawę po kremie który kupiłam...
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdrówka !!!
|
|
|
#2280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

Także możecie mnie ignorować 

Chociaż znając ją będzie wrzask i dupa ze spaceru.
to spróbuję jeszcze zastosować Wasze rady
spróbuj jednak tego sposobu ze 2 godziny ma w domu aktywności daj jeść i idź na spacer jak zobaczysz że spiaca. Może trochę pomarudzic czy płakać ale ja wtedy mocno bujam i w końcu zaśnie.

i gratulacje
a nie wiedziałam, że coś jest

oby nie ale ryzyko zawsze istnieje. To tylko moje zdanie. 

Twój sen mnie rozbawił
więc już mi nerwy przeszły