|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Cytat:
A jest szansa, zeby co ktoś przy Macku pomógł? Mama, teściowa, koleżanka? Za kupę ![]() ![]() ![]() Mój też od rana ciśnie i nic ![]() Cytat:
![]() Co fajnego jest? ![]() Cytat:
Tylko ja ich już w plastry nie kroję ![]() http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...i/przepis.html Cytat:
Nigdy do 48 nie podgrzewam... chyba nawet nie do 40 Jest letnie, nie ciepłe Cytat:
Dla męża barwa za romantyczne odruchy ![]() ewacia, ale masz przystojniaka w marynarze anutka będzie dobrze ![]() Jasiek znowu ciśnie i wycisnąć nie może A jeszcze znowu pobudka o 7.30, bo to najlepszy moment, żeby wiercić - w mieszkaniu powyżej jest od miesiąca remont i mniej więcej między 7.30 a 8.30 panowie odwalają najcięższe prace - wiercenie, stukanie, cięcie rur, etc... potem w ciągu dnia jakby już mniej ![]() A to jest dokładnie czas, kiedy usypiam Młodego po porannym karmieniu i jeśli nie wiercą, to potrafi mi dwie godziny do kolejnego przespać. A jeśli wiercą to doopa |
||||||
|
|
|
#2222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2223 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2225 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za życzenia
![]() różnie to bywa,ale przecież nie zawsze się to zmienia ![]() Cytat:
Brawa dla Szymka ![]() I dla małża za kwiatki ![]() Cytat:
Mi też ciągle śni się Motyl i ubrania, pewnie przez ten detoks. Muszę podpis zaktualizować ![]() Cytat:
ale spoko, to nie jest najważniejsze, tylko,żeby wszystko było ok ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
i to również prawda ![]() jak widać nie ma prawdy uniwersalnej, obie metody mają plusy i minusy, jak i zwolenników oraz przeciwników ![]() Także tyle czasu już minęło, nie ma po co znowu o tym dyskutować, nasze dzieci już zaczynają poznawać inne smaki i tym się cieszmy
|
|
#2226 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nocka przespana bez kaszlu, obudzila sie tylko o polnocy i wypila troche mleka. za to od rana brzydki mokry kaszel dobrze ze ten antybiotyk dostala, bo gdyby nie on to pewnie dzis znowu byla bym u pediatry ![]() co do kuraka tak jak vea chcialam kieszonki zaproponowac tyle ze ze szpinakiem i mozzarella ![]() Cytat:
na co moj malzonek stwierdzil ze trzeba przywiezc krzeselko z kolobrzegu bo przeciez nie bedziemy nowego kuowac takze ten... musze lepiej sie postarac Cytat:
ale nie bede szla, zreszta mam zakaz kupowania rzeczy Blance bo ma ich od cholery a w polowie nie chodzi ![]() jeju zazdroszcze "wolnosci" ![]() nam wczoraj pediatra powiedziala ze szczepienie dopiero w kwietniu, a mamy zalegle pneumo ktoro mialo byc w styczniu no i na pol roczku miala byc zoltaczka. powiedziala ze nie ma co sie spieszyc. |
|||
|
|
|
#2227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-03-13 o 10:12 |
|
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
rusałka, zdrowiejesz
Ciśnie, wyje, ulewa (bo ciśnie) albo ma zaciesz na całego i walczy z poduszką Mam labilne emocjonalnie dziecko Ale coś widać, że nie do końca jest ok.A w nocy przez dwie godziny z nim walczyłam, bo strasznie się rzucał i buczał - tak w półśnie ![]() No i następna... co takiego fajnego jest? Niestety strona Lidla mi się nie chce otworzyć... kasiuni_a za dostanie się Młodego ![]() Motyl za połówkę Tusi ![]() Czego Ty się boisz w tym szczepieniu? Dobrze będzie bajka, kieszonki ze szpinakiem są pyyycha |
|
|
|
#2229 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Tusiaczku gratulacje za skończenie kolejnego miesiąca!
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Julia mnie zadziwia na całego. Od kilku dni próbowała położna na poduszce podnieść głowę,ale dzisiaj przechodzi samą siebie- leży na macie i próbuje tak jakby usiąść... :O
|
|
#2231 | ||||
|
Rozeznanie
|
Zapomniałam się pochwalić, Zuzi pomalutku wychodzi ząbek
Jak się dotyka dziąsła to czuć no i widać![]() Moje malutkie dziecko już nie jest takie malutkie......... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
2 sałatki, ciasto, wędlina i co jeszcze??Dziewczyny help: Co jeszcze zrobić?? Bo pomysłów brak
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoja droga zastanawia mnie czemu kiedys dawali to mleko niebieskie dziciom - przeciez to zwykle mleko! rownie dobrze mogli dawac krowie z folii czy butli jak kiedys sprzedawano... |
|
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna super
w wózku owszem, ale P. mocniej szelki naciągnął wczoraj i koniec
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
galaretki, gulasz, bigos, zapieanka jakas...
ja sama musze jakies menu wymyslec bo chrzciny w swieta |
|
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
idziemy na spacer
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2238 |
|
BAN stały
|
Bo kiedys mm bylo za drogie na przecietna kieszen.A czego nie dawalo zwyklego to nie mam pojecia.
|
|
|
|
#2239 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w lidlu są ubranka dla trochę starszych dzieciaków, bluzeczki, spodnie, sweterki, skarpetki, jakieś buty itd., rozmiary chyba od 86/92 ![]() Cytat:
oby ten nastrój już pozostał Cytat:
za ząbkamy robimy całość w domu, ale jeszcze nie mam menu ![]() na pewno obiad i jakaś gorąca kolacja, bo wszystkich mamy przyjezdnych ok. 100km, 2 albo 3 sałatki, ciasto, tort, wędlina, pieczony schab, galantyna, jakieś faszerowane jajka, wędlina zawijana z jakimś nadzieniem, może małe tortille i jeszcze jakaś jedna przekąska mam zamiar sama to ogarnąć, no mama mi może ze 2 placki upiecze ![]() moją siostrę 27 lat temu mama kp przez 1,5 miesiąca, potem przez 3 miesiące dawała to właśnie mleko niebieskie, a potem się zrobił jakiś problem z wodą, nie chciało się to mleko mieszać czy coś, chwilę przynosiła wodę od sąsiadów, ale potem było to samo i od skończenia 5 miesięcy moja siostra była na krowim |
|||
|
|
|
#2240 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- A kuzym mial alergie na krowie to go kozim karmili |
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
moj brat tez byl na niebieskim a ja na bebiko
|
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też uciekam. Planuję dzisiaj uszyć czapę Mai
|
|
#2243 |
|
Wtajemniczenie
|
TASIA kurcze przykro mi
dbaj o siebie i strasznie Ci współczuję ![]() EWACIA ale Ci przystojniak rośnie a tak w ogole to podziwiam że tak wszystko ogarniasz w ogole wszystkie mamy dwójki czy trójki bablow ja czasem nie daje rady z Lena nie ma stałej pory wieczornego snu i nie wiem kiedy w końcu to nastąpi
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Vea bo ja boidupa jestem, boję się nop itp. tfu tfu...
Eeeeej moje dziecko je jak dzikus.Zapięta w tych szelkach w krzesełku, a jak widzi łyżeczkę to strasznie się podnosi do góry,jakby miesiąc nie jadła. Ma tak któraś z Was?Bo nie wiem czy to jej chęć siedzenia, czy jedzenia ![]() Cytat:
A jak to robi?tak z boczku?Moja sobie tak leży na boczku, podpiera się na jednej ręce wyprostowanej i tak próbuje coś wykombinować, rusza pupą Aaa i często podnosi jedną nogę do góry, jak mel b. w ćwiczeniach na pośladki.Napatrzyła się na mnie
|
|
#2245 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
Rusałka, Motyl zdrówka łącze się z Wami po sama tez chodzę podziębiona ![]() Motyl że Ci się chciało wczoraj sprzątać,podziwiam ,super że dziś troszkę odpoczniesz,regeneracja jest potrzebna szczególnie po takiej nocy jaką miałaś i Twoim przeziębieniu , dużo sił za pół roczku,najlepszego dla Tusi świętujecie jakoś specjalnie ten dzień? za szczepienie Cytat:
no lekarz sie dziwi bo kobietą nie jest, matki mają nadprzyrodzone moce, dlatego to my rodzimy a tak na poważnie bo wiem że sprawa błaha nie jest,trzymam mocne ,oszczędzaj się jak najwięcej, oby Teściowa Ci pomogła odzywaj sie do nas wizażowe zawsze działają cuda ,jestesmy z Tobą Kochana Cytat:
z Ciebie extra mama,reagujesz na pierwsze oznaki tzn ze jesteś juz doświadczona mamusia Cytat:
![]() pięknie wystroiłaś Synka
|
|
#2246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podstawa to dobra organizacja jak Ci się zwalą na łeb to ich wykorzystaj do pomocy niech z dzieckiem wyjdą na spacer luźniej wtedy będzie chrzciny na dużo osób ? Cytat:
szczepionka u mnie 280zł
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj teściowa znowu zaczęła: mamy nie robić tak, czyli nie podgrzewać w mikrofali, bo to zło...
Wczoraj byliśmy u teściowej, bo dostaliśmy zaproszenie na obiad. Zapowiedziała się, że przyjedzie w sobotę z szwagierką. Adaś kończy pół roku. Pasuje coś przygotować.
|
#2248 |
|
BAN stały
|
Moja T. twierdzi ze sloiczki to zlo.i sie chwali, ze jej jakas tam znajoma karmi dziecko miesiac mlodsze normalnymi ziemiakami z obiadu(posolonymi i ze smietanka)
|
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Wieczorny sen mniej więcej ma o stałej porze. W ciągu dnia drzemki różnie wyglądają. A niby powinny być o stałej porze, ale jak mam to zrobić.
|
#2250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba się na kawę w domu umówimy, a nie na spacer Cytat:
Czasem myślę, że bylibyśmy najlepszymi przyjaciółmi, gdybyśmy tylko nie byli małżeństwem. Po prostu jako ludzie dogadujemy się super, ale jako małżeństwo - koszmar. Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.

Jest letnie, nie ciepłe
ale żeby nie było za słodko, to wieczorem pojechał na wschód i wrócił przed 3 nad ranem, wstał przed 7 obrażony na cały świat, że się nie wyspał, obudził mi Szymka i mnie wkurzał niesamowicie dosłownie wszystkim co robił i co mówił:/ Wychodząc do pracy przekupił mnie ruskim ptasim mleczkiem
więc już mi nerwy przeszły 

Dziecko budzi się w środku nocy z płaczem a matka w tym czasie drepcze do kuchni przygotować mleko.... Oczywiście, jak dziecko przesypia noc to nie 
nocka przespana bez kaszlu, obudzila sie tylko o polnocy i wypila troche mleka. za to od rana brzydki mokry kaszel 

2 sałatki, ciasto, wędlina i co jeszcze??

w ogole wszystkie mamy dwójki czy trójki bablow ja czasem nie daje rady z Lena nie ma stałej pory wieczornego snu i nie wiem kiedy w końcu to nastąpi 

Jak nie wyniesie dzisiaj to ja to zrobię, ale tak że nic nie znajdzie.