|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Cytat:
My chcemy te zdjęcia wykonać zajmujemy się fotografia zawodowo, wiec chodzi o profesonalne zdjęcia mój mąż jest fotografem w duzej firmie zajmujacej się sprzedaża garniturów ślubnych, wiec na codzien pracuje z modelami i modelkami ślubnymi, a ja zajmuję się fotografia dziecięcą, portretową i koncetrową A kiedy jedziecie w podróż poslubną i gdzie?
|
|
#4232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bronię się na początku maja więc też mnie uczelnia goni Dobrze, że Twój TŻ się angażuje mój niestety nie... zachowuje się tak, jakby nie chciał ślubu, wesela... eh...
|
|
|
|
|
#4233 |
|
Zadomowienie
|
Mojemu dać kalendarz, kazać coś zrobić - będzie usatysfakcjonowany... bez szansy na zmianę
Jeżeli miałby realizować krok po kroku jakiś plan, to bardzo mu się to wszystko podoba, ale jak tylko pojawił się jakiś problem wymagający zmiany konceptu... o masakra Zaraz wielka burza wokół tego że "to nie tak miało być".
|
|
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie nie mamy jeszcze sprecyzowanych planów, ale jakoś w sierpniu i w jakieś piękne miejsce Prowansja, Rzym, Florencja, myśleliśmy też o Grecji.
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet moja mama pamiętała-jak wychodziliśmy z cmentarza, bo dzisiaj pogrzeb był i nagle mówi-"a Wy to nie macie dzisiaj rocznicy?"
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#4236 |
|
Wtajemniczenie
|
Przypomniało mi się! Widziałam dzisiaj gazetkę Super-Pharm i obecnie perfumy Marry Me są w cenie niecałe 90zł za 30ml
|
|
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie dzis wybily rowne 50 dni jak ten czas leci, pamietam, ze niedawno pisalam o studniowce, zmianie kodu to juz taaak blisko, wydaje sie, ze lada dzien..a ja dalej nie mam butow Jutro po pracy jedziemy odebrac obraczki troche sie boje jak wyszly![]() Moj Tz kupil dzis wszystkie prezenty dla gosci na oczepinowe konkursy-te smieszne ja musze zamowic celofan i popakowac ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
a jakie rzeczy tż kupił na te prezenty?
|
#4239 |
|
Raczkowanie
|
Nadrobiłam większość
Na dodatek to co chciałam zacytować, coś mi zjadło Tak na szybko: Buty i kiecki a ta z koronkowymi rękawami (nie pamiętam czyja) Dziewczyny, jak czytam o waszych "przebojach" rodzinami narzeczonych to mi się słabo robi i cieszę się jednocześnie z bardzo udanych i przesympatycznych teściów ![]() Dla gości na odchodne dajemy ciastko jako gościniec ![]() I wierszyki się przewijały. Nam się żaden o pieniądzach zamiast prezentów nie podobał więc nie daliśmy, a o kwiatkach: Kwiaty choć piękne szybko przeminą
może więc książka lub smaczne wino. A! Rano miałam dzisiaj niezły ubaw z TŻta On, mężczyzna mający czas na wszystko, wszystko się zrobi jakoś (najlepiej samo, bez angażowania w to ) Nasza poranna rozmowa:TŻ: Miałem dzisiaj dziwny niepokojący sen... Ja: ?? TŻ: Niepokojący sen o ślubie... Ja: ??? ![]() TŻ: No byliśmy w kościele i mieliśmy sobie mówić jakieś przysięgi! z kartek! Ale ja zapomniałem o tym... i na szybko jakąś kartkę z zeszytu wyrywałem, zeby coś napisać! a w ogóle okazało się, że jestem spóźniony, bo jak przyjechałem do kościoła, to ksiądz już był i czekał!
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
Ten po prawej śliczny
Nie wiedziałabym jak ten po lewej pokroić
|
|
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
odkurzacz bezprzewodowy (szczotka+szufelka)
zmywarka (zmywak+płyn do naczyń) kolacja w chińskiej restauracji (ryż, świece i pałeczki) 7-dniowy karnet na solarium (7 saszetek samoopalacza-kupił chusteczki brązujące bo nie wiedział )ekspres do kawy(mamy kawę a gazetę ekspres kupimy dzień przed ślubem )zastawa stołowa (papierowe talerzyki, sztućce i kubeczki) inspiracje dla EKO PMek http://floraldeco.pl/galeria/slub-w-stylu-eko
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
trochę inspiracji
te butyyy śnią mi się po nocach
|
#4243 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje! To już blisko! Sama niedawno miałam studniówkę, tu już tylko 44 dni! Cytat:
![]() Cytat:
Konkordatowy w innym kościele niż katolicki ![]() Świetny makijaż! Wiele osób maluje się tak na co dzień, ale ja lubię w miarę delikatny i codzienny makijaż na ślub, więc jak dla mnie super ![]() Wow, 10 lat! Gratulacje! Gratulacje! Pierwszy mi się nie wyświetla, a drugi jak na elfickie wesele, świetny!Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolacja w chińskiej restauracji najlepsza
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też TZ zdecydował który konkretnie bierzemy. Ja po prostu chciałam 'klasyczne' auto w ciemnym kolorze. ![]() weź spróbuj to ukroić
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-03-13 o 22:43 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
madzixx88 czekamy na foty obrączek
a buty z inspiracji przez Ciebie teraz mi sie beda snic !dobranoc wszystkim
|
|
#4247 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co najlepsze pytam pani ekspedientki gdzie są te odżywki to mi pokazuje i potem mnie pyta czy jestem z niej zadowolona a ja, że dopiero będę zaczynać stosować rzęsy mam długie to fakt, ale tylko z tuszem a na skórę polecam Olimp Perfect Skin na włosy łykam Asystor Hair-te dwufazowe ![]() Cytat:
makijaż piękny Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dobrej nocki
|
|
#4248 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale co zrobić... faceci kupiłam TE buty!!! na drugim zdjęciu realistyczny kolor są o dziwo wygodne (rozmiar 37!!! a normalnie noszę 38-39) teraz po chałupce będę w nich popylać, co by się do obcasa przyzwyczaić ![]() byłam dzisiaj w odwiedzinach u mojej sukni, wiąż jest najpiękniejsza ![]() tymczasem spadam, zajrzę jutro
|
|
#4249 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() mój opowiadał podobne rzeczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i dobrze, że suknia wciąż ściska za serce
|
||||
|
|
|
#4250 |
|
Wtajemniczenie
|
Juz pisalam w klubie ale sie powtorze.
Przepraszam i kajam sie okrutnie ale pogoda zdecydowala za mnie ze odwyk od wizazu czas zaczac Calymi dniami siedzimy z synkiem na dworze wiec niestety bede sie udzielala zdecydowanie rzadziej. Prosze mnie jednak nie wyrzucac bo ja o Was bede pamietala i zagladala, w miare mozliwosci. Oczywiscie bede pisala co u mnie i jak przygotowania do slubu, a na dzien dzisiejszy wszytko stoi w miejscu. Jeszcze tyle rzeczy a ja nic nie robie, bo ciagle spacerujemy albo sie wyglupiamy na sloneczku. Musimy jechac do kosciola i musze KONIECZNIE zadzwonic do salonu umowic sie na dopasowanie sukni ( babka z salonu powiedziala ze poczatkiem marca mam sie umowic i nie zwlekac) a ja co? A ja nic! Zaraz sie okaze ze bez sukni skoncze, bo nie zdaza jej poprawic No coz. Po kwiaty mialam na gielde jechac, zrobic probne bukieciki no ale klops nie pojechalam. Ohh nawet nie chce mi sie na liste rzeczy do zrobienia zagladac bo jeszcze bardziej sie dobije.
|
|
#4251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
świetne! ![]() Atomoowka korzystajcie z pogody, bo straszą powrotem zimy!
|
|
#4252 |
|
Zadomowienie
|
Tak się zastanawiam właśnie...jeśli ślub jest w lipcu...to kiedy powinniśmy iść zamówić obrączki?
|
|
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, ze dla bezpieczeństwa 2 miesiące przed tez wystarczy
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
Nam powiedzieli, że robią do 4 tygodni.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#4256 |
|
Zadomowienie
|
Heej
wiecie co.... Jak wcześniej tż musiał mnie stopować z przygotowaniami ślubnymi to teraz musi mnie popędzać, bo tak mi się nic nie chce Może przez to, że coraz więcej spraw do załatwiania.Byliśmy wczoraj na sali, cena od 2012 niestety podskoczyła o 20 zł/osobę (w umowie mieliśmy wyższą z adnotacją, że jak nie wzrośnie to zostaje 180 zł), więc menu "na bogato" wynosi nas 200 zł + poprawiny 30 zł + pokrowiec 5 zł, co daje za osobę 235 zł. W tej cenie mamy: -menu weselne - jest na prawdę dużo jedzenia, byliśmy w lipcu u znajomych i na prawdę było w czym wybierać, - napoje niegazowane, woda, kawa, herbata b/o - pieczone szynki o godz. 22 - ciasta (ilość przeliczona żeby starczyło na wesele, poprawiny i do pudełek dla gości) lub tort (100 g na osobę) - deser lub owoce. Myślę, że 230 zł/os to jednak nie tak źle, bo na prawdę dużo w tej cenie dają. Ale jak wpisałam w kalkulator ślubny tą cenę i przeliczyłam przez liczbę gości to całkowity koszt wesela 50 tys Najgorsze jest to, że byłam pewna, że oni zakupią materiały do strojenia sali tzn tiule, kokardy, świece, organzy a okazało się, że jednak muszę to sama załatwić Całe szczęście nie jest to jakoś mega drogie.
|
|
|
|
#4257 |
|
Winter is coming
|
myślę, że w kwietniu. Ja jestem z czerwca i jeszcze nie mamy zamówionych. Czas oczekiwania to 3-4 tygodnie.
|
#4258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czekaliśmy 3 tygodnie, więc sądzę, że jeśli pójdziecie wybierać pod koniec maja, ostatecznie na początku czerwca, to będzie ok ale to pierdółka jest którą lepiej załatwić wcześniej i mieć z głowy
|
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czas oczekiwania 4 tygodniowy wydłużył się do 6 z powodu choroby - o czym byliśmy poinformowani, ale i tak życie lubi płatać niespodzianki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.

przeczytałam twoją wypowiedź dwa razy i wciąż się zastanawiam, czy dobrze zrozumiałam
To wy chcecie wykonać sesję innej parze, tak? 

Bo slub slubem, ale obok sie jeszcze normalne zycie toczy i jednak w kalendarzu trzeba uwzglednic rozne rzeczy... 
bronię się na początku maja więc też mnie uczelnia goni
mój niestety nie... zachowuje się tak, jakby nie chciał ślubu, wesela...
eh...

i cieszę się jednocześnie z bardzo udanych i przesympatycznych teściów

jak na elfickie wesele, świetny!
za znalezienie makijażystki!!
)
ale co zrobić... faceci