Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-14, 22:03   #2551
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Na pewno nie tylko Twój Ma jeszcze czas. Jeśli Cię to pocieszy to mój Filip jest 2 miesiące starszy od Twojego Jasia a dalej nie robi przewrotu z pleców na brzuch. Z brzucha na plecy obróci się.

Fajowo
wiem wiem jak juz pisałam jestem baaardzo niecierpliwa

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dobra skopiowałam z poczty to co koleżanką pisałam

lekarka powiedziała, że zły wynik mam bo zaczynałam z niedoczynnością(miałam prawie 5)a teraz po ciąży spadłam w nadczynność (0,005 przy normie 0,4-4), a to niby źle pytała o kołatanie serca, czy się męczę szybko, czy jestem słaba, nerwowa i mam tak, że nic mi się nie chce - no i tak, tętno też mam nie takie. Pytała czy jeszcze karmię młodego bo te leki, które miałam mieć (thyrozol) nie mogą być stosowane, a dała mi inne (thyrosan), które mogę stosować, ale karmić tylko rano później tabletka i wieczorem i znowu tabletka
ale ja chyba nie będę go karmić już bo się boję bo te leki jego tarczycę mogą blokować cholesterol powiedziała, że ok to tyle dobrego
no i jeszcze bardziej się zlękłam bo P. poszedł do apteki mi te leki zamówić, bo nigdzie nie ma od ręki i pani farmaceutka zdziwiona, że taka dawka duża
w życiu bym nie wpadła na to, że tarczyca może takie rzeczy powodować
mam nadzieję że leki wszytsko unormują

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość

Nadrobiłam dzisiejszy dzień, mam jeszcze sporo zaległości ale nie mam siły. Rzadko zdarza mi się narzekać, ale zmęczenie chyba mi się kumuluje. Wcześniej Bartek budził się trzy, cztery razy ale między karmieniami spał spokojnie dzięki czemu byłam wyspana a od tygodnia jakby go ktoś zaczarował. a tu jeszcze pozostała dwójka do ogarniania. Stare konie ale też wymagają choćby chwili uwagi. No cóż trzeba zacisnąć zęby i przeczekać.
dużo sił dla Ciebie!

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
I na te cieplejsze dni przesadzilam ja do spacerowki. Rozlozona na plasko i super jej w niej bo nawet jak nie spi to nie jeczy. W gondoli jak nie spala to mimo podniesienia oparcia zaczynala sie wic jak jakis maly piskorz i jeczec.
twoja opinia jest pocieszająca, mam nadzieje, że i Jaśkowi w spacerówce znów spodobają się spacery
Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
trzymajcie sie dzielnie.u nas oficjalnie wykryto rowniez
Rota w kupce

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 22:05   #2552
pszczoua
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Przyszly mi puzzle te co polecala czaszka. Niestety, moje po wyjeciu z opakowania smierdza... Nie jest to intensywny zapach ale jednak jest... Jutro je umyje, poki co sie wietrza. Zobaczymy jaki bedzie efekt...
Stary 2014-03-14, 22:06   #2553
dodinha
Wtajemniczenie

Odpisali mi od tych [puzli czeskich,koszt wysylki do Anglii 127zl,no juz kupilam
Stary 2014-03-14, 22:08   #2554
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
A jeśłi chodzi o te czeski puzzle,to które najlepiej wybrać?
Ja mam gladkie, bez literek, cyferek. 12 szt tych 30*30 i do tego obramowanie. Mam na nich mate i kawalek jeszcze wystaje. Ale czesto tez mate sciagam i jest na samych puzlach Zastanawialam sie nad wiekszymi ale pozniej stwierdzilam ze i tak zaraz mi z nich zwieje a calego pokoju nimi nie wyloze

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dziś byliśmy u babci TŻta bez komentarza haha, byliśmy tam może z pół godziny i przez ten czas ciągle gadała o jego bracie (tym co siedzi) że on taki biedny, że to i tamto, kilka razy pytała czy dali mu te 200zł od niej (jego matka dała 80 resztę sobie wzięła) i ogólnie wiadomo - rodzina TŻta
A jutro idziemy na te urodziny jego matki (pierwszy raz odkąd z nim jestem wogóle wyprawia urodziny) no i wybieramy się z pustą ręką, TŻ nic nie gada o prezencie a ja napewno proponować nic nie będę, ale jakoś się tym nie przejmuje
boska rodzinka

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 22:09   #2555
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś byliśmy u babci TŻta bez komentarza haha, byliśmy tam może z pół godziny i przez ten czas ciągle gadała o jego bracie (tym co siedzi) że on taki biedny, że to i tamto, kilka razy pytała czy dali mu te 200zł od niej (jego matka dała 80 resztę sobie wzięła) i ogólnie wiadomo - rodzina TŻta
A jutro idziemy na te urodziny jego matki (pierwszy raz odkąd z nim jestem wogóle wyprawia urodziny) no i wybieramy się z pustą ręką, TŻ nic nie gada o prezencie a ja napewno proponować nic nie będę, ale jakoś się tym nie przejmuje
No to biedna ta babcia :-( a co do jutrzejszej imprezy to pewnie tż da kasę ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-14, 22:09   #2556
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ale ale nie to najważniejzsze w tej chwili ...właśnie mam świeczki w oczach bo raz za razem mały woła MAMA MAMA MAMA naśladował ruchy twarzy tż i z pełny, skupieniem ćwiczył ruchy po czym próba samego mmmmmmm a potem pieknie kilka razy mama z pełną świadomością tego co mówi
siedze i rycze
ojjjjj słodkooo

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość

Poziomkowa współczuję. Wyobrażam sobie jak sie czułaś eh Ja za radą od wczoraj nie spacerujemy w gondoli i jest dużo lepiej. Zabieram zabawki, soczek, smoka. Dzisiaj nawet udało mi się ją uspać bujając na boki. Po 10 min obudzila sie ale dobre i to muszę nagrać suszarkę to może pośpi dłużej
Piękna pogoda dziś była

Przyszlo mi nosidło. Jest super. Solidne i wygodne.
no to świetnie że jest lepiej oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A ja się zbieram na miasto, na babski wieczór...średnio mi się chce zważywszy,że mam czerwony kinol, schodzi z niego skóra feeee i ogólnie wyglądam we wszystkim jak dojna krowa...no ale... chyba muszę się zmusić...

jak masz możliwość to idź korzystaj!!
zazdroszczę!!!!

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
dziękuje za odp
mój Malutki jako że jeszcze dopiero co kp to pije z smoczka 1
zamowiłam mu już wsyztskie przepływy,bedziemy powoli przechodzić dalej
ładnie pije z 1 , ale szkoda mi go ,niech ma łatwiej
dla Was

ooo dobre pytanie
u mnie dziś wiało więc dałam jeszcze ten krem co i Ty masz
jeśli jeździcie w spacerówce i jest wystawiona buzia na słonko to dałabym już z filtrem

używacie już parasolek do wózków ?
no z przepływami to powoli wprowadzaj coraz większy bo moja Ola to miała tak, że nie chciała jeść jak jej za wolno leciało
a trójprzepływowy jest fajny właśnie na to zagęszczone mleko kleikiem czy kaszką

co do filtra to chyba tez kupię z babydream, lubię ich kosmetyki
parasolki jeszcze nie zakładałam, ale chyba trzeba będzie bo moja nienawidzi jak ją razi w oczka, no szału dostaje

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Chciałam Wam powiedzieć, że Filip karolson jest naprawdę wielkim mężczyzną Encia przy nim ginie karolson wrzucisz zdjęcie potem do K?

Ja się idę szykować na urodziny koleżanki, tylko się spóźnię, bo o 19 tż zaczął rozmowę o pracę z anglikami, może wyjedzie, a my potem do niego Kasa sporo lepsza niż tutaj...
jaaaa ale Wam fajnieeeeeee ))))
udanej zabawy na urodzinach ! rozerwij się należy Ci się
i kciuki za rozmowę tż!

Cytat:

lekarka powiedziała, że zły wynik mam bo zaczynałam z niedoczynnością(miałam prawie 5)a teraz po ciąży spadłam w nadczynność (0,005 przy normie 0,4-4), a to niby źle pytała o kołatanie serca, czy się męczę szybko, czy jestem słaba, nerwowa i mam tak, że nic mi się nie chce - no i tak, tętno też mam nie takie. Pytała czy jeszcze karmię młodego bo te leki, które miałam mieć (thyrozol) nie mogą być stosowane, a dała mi inne (thyrosan), które mogę stosować, ale karmić tylko rano później tabletka i wieczorem i znowu tabletka
ale ja chyba nie będę go karmić już bo się boję bo te leki jego tarczycę mogą blokować cholesterol powiedziała, że ok to tyle dobrego
no i jeszcze bardziej się zlękłam bo P. poszedł do apteki mi te leki zamówić, bo nigdzie nie ma od ręki i pani farmaceutka zdziwiona, że taka dawka duża
nie znam się za bardzo na tarczycy ale pewnie leki pomogą nie martw się
Stary 2014-03-14, 22:09   #2557
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Odpisali mi od tych [puzli czeskich,koszt wysylki do Anglii 127zl,no juz kupilam
A paczka do Angli ile kosztuje? Moze znajdziesz cos podobnego u siebie.

Stary 2014-03-14, 22:12   #2558
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
A paczka do Angli ile kosztuje? Moze znajdziesz cos podobnego u siebie.
Nie wiem,ale pewnie mniej niz 127 zl.Szukam,ale nie wiem jaka nazwe podawac w wyszukiwarce

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Ja mam gladkie, bez literek, cyferek. 12 szt tych 30*30 i do tego obramowanie. Mam na nich mate i kawalek jeszcze wystaje. Ale czesto tez mate sciagam i jest na samych puzlach Zastanawialam sie nad wiekszymi ale pozniej stwierdzilam ze i tak zaraz mi z nich zwieje a calego pokoju nimi nie wyloze

:
Dzięki
Stary 2014-03-14, 22:13   #2559
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Rota w kupce
ajjjjjjjjjjjj
dużo siły dla Ciebie trzymajcie się dzielnie
Stary 2014-03-14, 22:14   #2560
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem,ale pewnie mniej niz 127 zl.Szukam,ale nie wiem jaka nazwe podawac w wyszukiwarce

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Dzięki
Moze jakies inne podobne, bo w zasadzie to chodzi o to zeby tego formamidu nie mialy.

Stary 2014-03-14, 22:15   #2561
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
No to biedna ta babcia :-( a co do jutrzejszej imprezy to pewnie tż da kasę ;-)

Niee, nie da, bo już swoją wydał zresztą nawet by nie miał zamiaru dawać po tym wszystkim, mało tego, to ona ma nam jutro oddać 50zł które planowała "pożyczyć" bezzwrotnie ale skończyły się dobre czasy pewnie się zdziwi, bo nie bez powodu wyjątkowo urodziny robi

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 22:16   #2562
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Moze jakies inne podobne, bo w zasadzie to chodzi o to zeby tego formamidu nie mialy.
Aha no to juz wiem cos wiecej,bede szukac,dzieki
Stary 2014-03-14, 22:31   #2563
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Rota w kupce
o rany

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
nieźli oni są

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Chciałam się pochwalić że od paru dni mój synek podnosi główkę w podłogi przy próbie trakcji. nie muszę chyba mówić jak bardzo się cieszę i jestem z niego dumna

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 22:35   #2564
LaLoca
Zakorzenienie

Ej moja też budzi sie zawsze okolo 6 i nie ma znaczenia o której zaśnie magiczna ta pora. Ciekawe jak po zmianie czasu bedzie. Kiedy jest zmiana czasu?

Logoasiu trzymajcie się biedne maleństwo.
Szybkiegi powrotu do zdrowia

Poziomkowa nie namawiam do smoka. Jak tyle wytrzymaliście to teraz powinno być łatwiej a z piersi dziecko może sano zrezygnować. Różne są przypadki.
Nam zależało, bo Maja jest beksa. Poza tym nauczona jest zasypiania przy cycu i przez to tylko ja potrafie ją uspać Ostatnio udaje mi sie ze smokiem ją uspać co dobrze rokuje. Chcialabym tez powoli konczyc albo chociaz ograniczyc kp, wiec ze smoczkiem bedzie to łatwiejsze.

Lulla ale Ci sie trafila rodzinka wspolczuje twojemu tż-towi. Oby nie odziedziczył po nich za wiele!

Amelka pytalaś o gluten. Ja rozrabiam kaszkę w
okolo 20ml mm i dodaję do deserku. Podaję łyżeczką. Mam kaszke Holle. Rozrabiana na wodzie Mai nie smakowała. Bezpośrednie dodanie do deseru strasznie go zagęszcza wiec i tak trzeba dodać wode/mleko.

Edytowane przez LaLoca
Czas edycji: 2014-03-14 o 22:47
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 22:37   #2565
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
dziękuje za odp
mój Malutki jako że jeszcze dopiero co kp to pije z smoczka 1
zamowiłam mu już wsyztskie przepływy,bedziemy powoli przechodzić dalej
ładnie pije z 1 , ale szkoda mi go ,niech ma łatwiej
dla Was

super zakupy z Pepco, kusisz mnie tą bluzeczką z zwierzakami ,a teraz jeszcze spodenki były jakieś bluzeczki z napisem o mamie ?
pytam bo większość mamy z napisami tatusiowymi

ooo dobre pytanie
u mnie dziś wiało więc dałam jeszcze ten krem co i Ty masz
jeśli jeździcie w spacerówce i jest wystawiona buzia na słonko to dałabym już z filtrem

używacie już parasolek do wózków ?

my też tęsknimy !!!
wracaj do nas!

ooooooooooooooooooooooooo ooo czekam na to słowo

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

udanego wieczoru
Laska z Ciebie nie gadaj głupot !
baw się dobrze !
Byly Nie pamietam dokladnie co ale cos w stylu "Synus Mamusi".
Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Idź idź, dobrze Ci to zrobi. Udanej zabawy

Baw się dobrze kciuki za pracę TŻ

spodenki sa super też takie nabyłam dla Szymka. Szkoda tylko, że u mnie nie było takich ładnych bluzeczek jakie pszczoua kupila.

U mnie w okolicy Pepco jest w dwoch miejscach. Jedno jest swietnie zaopatrzone i tam zawsze cos wyszperam Julkowi a to drugie slabo.... Nie wiem od czego to zalezy...
Stary 2014-03-14, 22:42   #2566
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Niee, nie da, bo już swoją wydał zresztą nawet by nie miał zamiaru dawać po tym wszystkim, mało tego, to ona ma nam jutro oddać 50zł które planowała "pożyczyć" bezzwrotnie ale skończyły się dobre czasy pewnie się zdziwi, bo nie bez powodu wyjątkowo urodziny robi
Już nie mogę się doczekać jutrzejszych opowieści nie daj się :p

Stary 2014-03-14, 22:43   #2567
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
o rany

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

nieźli oni są

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Chciałam się pochwalić że od paru dni mój synek podnosi główkę w podłogi przy próbie trakcji. nie muszę chyba mówić jak bardzo się cieszę i jestem z niego dumna
a jak obroty? Pamiętam pisałaś niedawno, że przestał to robić. Moja też ostatnio nic, ale może to wina skoku
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 00:26   #2568
czaszka_
Zakorzenienie

heja nie bylo mnie 2 dni i mam ponad 10 stron do tyłu
lece nadrabiac

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:32 ----------

Cytat:
wow aż się łezka w oku kręci , nie mogę się doczekać aż Antoś powie świadomie MAMA
tez sie nie moge doczekac to musi byc piekne uczucie
Cytat:

o kurcze
mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze
i widze ze jak takie cyrki sie moga dziac z tarczyca to tez sie musze za siebie zabrac i isc do tego endo
Cytat:
hej mamusie. Jestesmy w szpitalu wdalo sie podglosniowe zapalenie krtani.trzymajcie za nas kciuki,nie wiem jak dlugo zostaniemy. Bidulek spi wiec i ja sprobuje przysnąć
Cytat:
Rota w kupce
Bidulek
trzymam kciuki zeby wszystko dobrze sie skonczylo i zebyscie szybko wrocili do domu
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Przyszly mi puzzle te co polecala czaszka. Niestety, moje po wyjeciu z opakowania smierdza... Nie jest to intensywny zapach ale jednak jest... Jutro je umyje, poki co sie wietrza. Zobaczymy jaki bedzie efekt...
przykro mi
moze je zareklamuj jak są jakies nie teges
moje wogole nie smierdzialy i są super.Nie wiem od czego to zalezy
az mi glupio ze je polecilam

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
czy tylko mój Jasiek się jeszcze nie przewraca?
moja tez sie nie przewraca jeszcze
udalo jej sie tylko pare razy "spasc"z brzucha na plecy ale juz znowu nawet tego nie robi bo teraz jest caly czas "samolot"
moja tak naprawde to nawet na boki za bardzo się nie przekreca, czasem tylko jak ją najdzie, az sie tez martwie ze to wszystko jakos powoli i opornie jej idzie
Cytat:
hej.
mam ponad 10 stron zaległości.. pierwszy raz od dawna
postaram się dzisiaj nadrobić jak już położę małego spać.

TĘSKNIE ZA WAMI ale na prawdę nie miałam ostatnio mocy na nic jest kiepsko..

pytałyście mnie ostatnio co u mnie , napiszę później w K, ale to dopiero jak Was nadrobię..

Cytat:
A ja się zbieram na miasto, na babski wieczór...średnio mi się chce zważywszy,że mam czerwony kinol, schodzi z niego skóra feeee i ogólnie wyglądam we wszystkim jak dojna krowa...no ale... chyba muszę się zmusić...
baw sie dobrze
Cytat:
oj tak,z Cartersa też mam i uwielbiam,ale z dostępnością gorzej:P
tez mam od mamy troche ciuchow z cartersa i potwierdzam ze są super
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Zaraz nadrobie. Bylam w Pepco i oto moje dzisiejsze zdobycze. Wszystko 100% bawelna i wydalam w sumie 52 zl. Takie zakupy to ja lubie
super ciuszki
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co do przestawiania dzieci tak żeby kładły się spać i wstawały później, to ja uważam, że słabe szanse.
Zauważcie, że większość wątkowych maluszków budzi się około 6 - i Julka Ladan kładąca się o 18 i np. mój Julo kładący się o 20. Coś jest w tym zegarze biologicznym, że 6 rano to magiczna pora pobudki
Ja też już próbowałam różnie to rozegrać, ale i tak kończyło się na wstaniu o 6 - no, ewentualnie 5.45 albo 6.15

A, wczoraj biedak mi padł o 18. Leżeliśmy razem u mnie w łóżku, bo myślałam, że standardowo pokima pół godzinki a maluch spał wczepiony we mnie do 23 i obudził się na jedzenie. Szczepienie dzień wcześniej, klujące się ząbki i skok to było trochę za wiele. Zmęczony był okropnie.
No i spał do 6.
u nas tez to nic nie daje
przez 2 dni bylo w domu u nas duze zamieszaie duzo ludzi i przez co kladlam spac Julke troche pozniej i co? wstawala jeszcze wczesniej wlasnie o 4

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 00:47   #2569
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
mloda ma zapalenie oskrzeli, dostala skierowanie do szpitala
ale dzis jeszcze mamy powalczyc z inhalacjami z mucosolvanu, pulmicortu i czegos tam jeszcze na b. jutro moja mama przyjezdza po Blanke a teraz stara sie zalatwic jej miejsce na tydzien w przedszkolu ktoro jest w pracy mojej mamy... a jak sie nie uda to bedzie z nia jezdzila do pracy
tz bedzie dopiero w czwartek... bosko

wlasnie sie inhalujemy czego Amelka nie trawi juz nawet nie daje rady plakac taka jest zachrypnieta wiec jutro szpital
ale mamy chorowitkow na watku kolejna bidulka
kciuki zeby szybko wrocila do zdrowia
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
My dziś też długo byliśmy, ze dwa razy 1,5 h wyszło na dworze

Larysaaaa? Ty na święta będziesz u rodziców? Bo ja planuję tż namówić, żebyśmy trochę w Rze zostali, to może bym pojechała do Mielca w odwiedziny Planuję też ewacię odwiedzić jednego dnia
Jak bedziesz w Rzeszowie to rowniez zapraszam do siebie
oczywiscie nie tylko Ciebie ale tez Was reszta dziewczyn
Cytat:
czaszka przesylka doszla wczoraj, dziekuje serdecznie.nie mialam czasu jeszcze do niej zagladnac,ale na pewno to nadrobie po powrocie
nie ma za co
Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić, Zuzi pomalutku wychodzi ząbek Jak się dotyka dziąsła to czuć no i widać
Moje malutkie dziecko już nie jest takie malutkie.........
gratki za zębolka!

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
mam giga doła

jako ze zablokowalo mnie po dzisiejszych cwiczeniach musialam szybko konsultowac sie z fizjoterapeuta...

jest gorzej niz zle... narazie na tydzien mam zakaz podnoszenia Macka i zakaz cwiczen
nie wiem jak ja dam rade w domu z nim nie podnoszac go
mam zaklejone plecy całe (chociaz dobrze ze na różowo)

i niestety w przyszłym tygodniu lub jutro ide do neurochirurga umówić się na operacje kręgosłupa.

jestem załamana... koles obejrzał mój najnowszy rezonans i za głowe się złapał bo nie mógł uwierzyć, ze o wlasnych siłach przyszłam...
ja w sumie momentami tez nie wierze ze sie ruszam bo boli....... jak nie powiem co

nadrabiam powoli ale jestem totalnie bez humoru
biedna
strasznie Ci wspolczuje, mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze
uwazaj na siebie i oszczedzaj sily!
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
2,5 letni chlopiec mial guza mozgu a lekarze go zle diagnozowali a wystarczylo zrobic tomograf. zrobili owszem ale za pozno, mial 10 cm guza i zmarl na stole a wmawiali rodzicom zakazenie pasozytami.
masakra

uff w miare nadrobilam

a u nas nic nowego,
od kilku dni sortuje ubrania po mamie P. i bylo u nas troche osob z jego rodziny sobie cos powybierac

poza tym Julka w miare grzeczna
ja bylam u dentysty i dzisiaj na test.ach marche.wki w alima gerber

lece spac dobranoc

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 03:30   #2570
ja :)
Zakorzenienie

Pocytowane miałam a tu skillowała mi się przeglądarka i wszystko w☠☠☠☠u! Damn!

Z tego co pamiętam:
- matal i karolson - zazdroszcze spotkania I tak powinno być, żeby chłop był jak dąb i bronił drobnej kobietki! Trzymam kciuki za TZ pracę
- rusałko - mu od wczoraj w spacerowce bo tez było maruderstwo że nuda i nic nie widać. I jest o niebo lepiej. Pospi 40 min jak w gondoli ale pozniej przrz 40 min a dzis nawet dluzej oglada swiat zanim zacznie marudzic. Wiec mam 40 min zeby wrocic na spokojnie do domu jak sie obudzi
- coś mialo byc o uspianiu ale nie pamietam..
- zdrówka dla wszystkich chorowitkow!
- kaśka, mam nadzieję, że leki Ci wszysko ładnie uregulują - na pewno będzie dobrze!

Wróciłam z carters'a. Teściowa obkupiła Pole na 5 miesięcy które ma za tydzien A ja kupiłam Poli śliczny kapelusz na słońce bo u nas już ponad 25 stopni pały ostatnio.. Wygląda przecudownie słodko W nagorde teściowa zobaczyla jak Pola chybnela przez prawy boczek na plecy 3 razy. A ja nie widzialam co za niesprawiedliwosc! (a dzis marudzilam tu ze przez prawy jeszcze sie nie przekreca )
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 04:12   #2571
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
A jeśłi chodzi o te czeski puzzle,to które najlepiej wybrać?
My mamy 8mm, takie duże 120x180 mix kolorów (24elementy)

Cytat:
o rany

nieźli oni są

Brawo dla Antosia za postepy

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Pocytowane miałam a tu skillowała mi się przeglądarka i wszystko w☠☠☠☠u! Damn!

Z tego co pamiętam:
- matal i karolson - zazdroszcze spotkania I tak powinno być, żeby chłop był jak dąb i bronił drobnej kobietki! Trzymam kciuki za TZ pracę
- rusałko - mu od wczoraj w spacerowce bo tez było maruderstwo że nuda i nic nie widać. I jest o niebo lepiej. Pospi 40 min jak w gondoli ale pozniej przrz 40 min a dzis nawet dluzej oglada swiat zanim zacznie marudzic. Wiec mam 40 min zeby wrocic na spokojnie do domu jak sie obudzi
- coś mialo byc o uspianiu ale nie pamietam..
- zdrówka dla wszystkich chorowitkow!
- kaśka, mam nadzieję, że leki Ci wszysko ładnie uregulują - na pewno będzie dobrze!

Wróciłam z carters'a. Teściowa obkupiła Pole na 5 miesięcy które ma za tydzien A ja kupiłam Poli śliczny kapelusz na słońce bo u nas już ponad 25 stopni pały ostatnio.. Wygląda przecudownie słodko W nagorde teściowa zobaczyla jak Pola chybnela przez prawy boczek na plecy 3 razy. A ja nie widzialam co za niesprawiedliwosc! (a dzis marudzilam tu ze przez prawy jeszcze sie nie przekreca )
O proszę brawo dla Poli. Jak widać sprawdza się to co nie raz już tu pisałysmy, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie i na każde przyjdzie odpowiednia pora na nabywanie nowych umiejętności

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 06:06   #2572
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Rota w kupce
o matko trzymajcie się dzielnie
Cytat:
o rany

nieźli oni są

bravo klaski:

kurcze nie spałam od 2 do 4 bo sebek strasznie kaszlał ..próbowałam mu odciągnąć gile ale nic nie szło bez wody morskiej i wiadomo spął na leżąco to nie schodziło a nie chciałam go rozbudzac bo usilnie chciał spac .ledwo zasnał to adi sie obudził....pno ale całe szczęscie jeszce śpi ....za to sebek nie jakiś taki zachrypniety muszę mu wodę morską zaaplikować ale nawet nie mam go jak położyc na brzuszku bo adi spi w pokoju a my siedzimy w kuchni.....zastanawiam się czy nie pojechać z nim do całodobówki do szpitala....mama jest dzisiaj w pracy to mi sprawdzi kto przyjmujei da znać kiedy jechać zeby nie czekać długo....no nic póki co to obserwuje
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 06:21   #2573
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Już nie mogę się doczekać jutrzejszych opowieści nie daj się :p

Nigdy!

Dzień dobry Bartuś budzi mi się tu coraz wcześniej

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 06:44   #2574
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Nigdy!

Dzień dobry Bartuś budzi mi się tu coraz wcześniej
Dzień dobry. Mój. też. Może oni tak na te wiosnę nadchodzącą?

Logoasiu trzymajcie się tam dzielnie
Ewacia zdrówka dla Sebusia.
Kaśka nie znam się na tarczycy ale na pewno tabletki wszystko uregulują

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013

Edytowane przez katarzyna2811
Czas edycji: 2014-03-15 o 06:49
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 06:48   #2575
ja-ika
Zakorzenienie

Witam z rana
Ale mialam sny. Najpierw Maharet dawała mi jakiś przepis na ciastka i dokładnie tłumaczyła jak mam je zrobić
Następny sen to już nie taki fajny. Siedziałam z Emilką u niej w pokoju i nagle było wielkie trzęsienie ziemi i blok się zawalił :-(
Jestem niewyspana. 2 pobudki na karmienie i ok 5 na podanie smoka. Coś mi mała zaczyna kaszleć :-( co mogę jej już podać? W domu mam tylko nurofen

Stary 2014-03-15, 07:14   #2576
kaska87
Zakorzenienie

hej

Logoasia kurczaki- zdrowia dla Marcinka!

Cytat:
Kaska nic sie nie martw, tylko kontroluj i stosuj sie do zalecen. No tarczyca moze rozwalic prace calego organizmu. Ale czesto jest tak ze jedna tabletka wszystko wyreguluje czego Ci zycze
ja byłam leczona już przed ciążą udało się w pierwszym cyklu, ciąża można powiedzieć bezproblemowa, dziecko zdrowe co najważniejsze

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
O kurcze. Zdrówka,Kaśko

Chyba muszę odstawić tabletki anty.
Mam po nich nieziemskie jazdy,a już naajbardziej ryczę po Mai
Jestem zła na siebie

ja też odstawiłam tabsy bo miałam dość ciągłego @
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
mam nadzieję że leki wszytsko unormują
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
nie znam się za bardzo na tarczycy ale pewnie leki pomogą nie martw się
Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze
i widze ze jak takie cyrki sie moga dziac z tarczyca to tez sie musze za siebie zabrac i isc do tego endo
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
kaśka, mam nadzieję, że leki Ci wszysko ładnie uregulują - na pewno będzie dobrze!
Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Kaśka nie znam się na tarczycy ale na pewno tabletki wszystko uregulują
dzięki dziewczyny
niestety to jest choroba, która już do końca życia będzie ze mną do końca życia branie tabletek a najgorsze jest to, że ta głupia tarczyca wpływa na cały organizm jedynie mam nadzieję, że szybko się to wyreguluje

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-15 o 07:15
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 07:19   #2577
ja-ika
Zakorzenienie

http://www.tvn24.pl/zaginely-dwie-14...,407972,s.html widziałyście? mój Kamil chodził z tymi dziewczynami do podstawówki
Stary 2014-03-15, 07:22   #2578
agaabuu
Raczkowanie

Witam z rana.....ponadrabiałam Was troszkę
Kaśka a jakie leki na tarczycę brałaś? Ja mam niedoczynność i teraz biorę Euthyrox 125 pół tabletki....jak robiłam badania po ciąży to też wynik mi spadł miałam coś ok 0,03 ale lekarka nie kazała mi zmieniać dawki tylko jeszcze poczekać .Teraz jak byłam w lutym to już miałam 2,3 i nadal mam przyjmować tą samą dawkę. A może u Ciebie ta dawka którą brałaś była za duża? Ale nie martw się ja też jestem przykładem, że nawet przy chorej tarczycy można zajść w ciąże i urodzić zdrowe dziecko Ale niestety prawdą jest, że tarczyca może spory zamęt w organizmie zrobić ale odpowiednia dawka leków i wszystko wróci do normy. Także głowa do góry.
Antosia za 3 dni będzie miała pół roczku...na razie potrafi się obracać z brzucha na plecki a w drugą stronę nie jest zainteresowana Dziś ruszam z glutenem ...od dwóch tygodni wprowadzałam jej warzywka to teraz dodam gluten do obiadku. Lekarka powiedziała żebym z rozszerzaniem diety poczekała jak skończy pół roku ale nie wyobrażam sobie wprowadzać jej wszystkiego na raz...warzywka gluten jajko i mięso.....bez sensu są te rozpiski dla kp.
Trzymam kciuki za wszystkie chore dzieciaczki oby szybko wróciły do zdrówka!!!
Stary 2014-03-15, 07:27   #2579
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Witam z rana.....ponadrabiałam Was troszkę
Kaśka a jakie leki na tarczycę brałaś? Ja mam niedoczynność i teraz biorę Euthyrox 125 pół tabletki....jak robiłam badania po ciąży to też wynik mi spadł miałam coś ok 0,03 ale lekarka nie kazała mi zmieniać dawki tylko jeszcze poczekać .Teraz jak byłam w lutym to już miałam 2,3 i nadal mam przyjmować tą samą dawkę. A może u Ciebie ta dawka którą brałaś była za duża? Ale nie martw się ja też jestem przykładem, że nawet przy chorej tarczycy można zajść w ciąże i urodzić zdrowe dziecko Ale niestety prawdą jest, że tarczyca może spory zamęt w organizmie zrobić ale odpowiednia dawka leków i wszystko wróci do normy. Także głowa do góry.
w ciąży brałam euthyrox 75, po ciąży mi zmniejszyła na 50, a teraz wpadłam z niedoczynności w nadczynność i dostałam thyrosan 50 na początku czerwca mam kontrolę i zobaczymy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 07:35   #2580
agaabuu
Raczkowanie

Cytat:
w ciąży brałam euthyrox 75, po ciąży mi zmniejszyła na 50, a teraz wpadłam z niedoczynności w nadczynność i dostałam thyrosan 50 na początku czerwca mam kontrolę i zobaczymy
No to może teraz się wszystko unormuje...ja też mam kolejną wizytę w czerwcu

A oto jak moja córka się sama obraca....wychodząc z pokoju zostawiłam ją śpiącą na brzuchu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0909.jpg (91,8 KB, 39 załadowań)

Edytowane przez agaabuu
Czas edycji: 2014-03-15 o 07:44
agaabuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości