|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
A u mnie nuda kochane.
Praca - dom praca - dom. Chyba Perse miala dobre typy te bole glowy u mnie to migrena tylko wczesniej lagodniej to bylo I na tle hormonow. Po skonczonym @ we wtorek w czwartek mialam takie cos jak bym obok siebie stala. Bol glowy I mdlosci. I tak caly dzien w pracy. Wczoraj juz duzo lepiej. Z tych zawrotow glowy balam sie wziac tabketke przeciwbolowa. Jestem twarda ![]() No I moj tż walczy z zembem. Ale juz dzis go nie boli. Kucyku przyznam ze wynik masz niezly z tym USG A jak wy sie czujecie? U mnie fajna pogoda slonka nie ma ale nie pada co dziwne w Anglii ![]() Pozdrawiam
#662 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Dołączam do grona cieszących sie z brzydkiej pogody. Wieje, leje... I dobrze
![]() Nie przypuszczałam, ze kiedys bedzie mi taka pogoda pasować ![]() Perse- współczuje. My mieliśmy wczoraj imprezę od 4 nad ranem. Tylko nie ryczaca a zabalowowa. Impreza trwała do 7. Pierwszy raz Tymon wzięłam na karmienie do swojego lozka. I spaliśmy razem jeszcze do 9. Dzisiaj vhćialam powtórzyć akcje karmienia i drzemki w łóżku to taka koope zrobił, ze przeszła przez body, polspichy, pieluche flanelowe , przescieadlo i pobrudzili mi materac ![]() ![]() Kucyku, tez miałam multum USG. Co 2tyg u gina, oprócz tego na IP w czasie moich niepokoi (nuepokojow?) , w szpitalu...trudno, sa sytuacje, ze inaczej sie nie da. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-03-15 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#663 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To niezłego klocka strzelił skoro tyle warstw pokonał ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
Kucyk właśnie weszłam na nasz stary wątek (XIX) i czytam o tym jak stałyśmy się parą. uśmiałam się jak po napisaniu, że fajną parą jestesmy Kucyk pony i lalka berbie ja stwierdziłam, ze pewnie dziewczynki będą. a teraz jesteśmy dziewczynami z siusiakami
![]() iza jak dziś Domiś?
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo się cieszę, że u Was w porządku ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45594288]Hej! U nas noc dramat, poranek nie lepszy... Artur sobie czasami robi imprezę w nocy, dzisiaj była od po 3 do przed 5, najedzony nie spał, tylko sobie ryczał - na mnie ryczał, obok mnie ryczał, w łóżeczku ryczał, ja już byłam u kresu sił, tym bardziej, że cały tydzień jest jakiś zębomarudny, a TŻ mi niespecjalnie pomógł, chwilę go ponosił. W końcu przed 5 usnął ze zmęczenia, wstał nie wiem sama o której, byłam nieprzytomna. Oczywiście też z płaczem... No ale po śniadanku jest już OK. Nie miał wczoraj drzemki po południu i dość wcześnie (jak na niego) poszedł spać, ledwo po 21. Może to dlatego... Dziś NA SZCZĘŚCIE (sic!) jest brzydka pogoda, więc nie idę na spacer, bo znowu włóczyłabym nogami...[/QUOTE] współczuję ![]() mój J. też marudny, wścieka się i płacze z byle powodu, dziąsła ma jakby podwójne, tk spuchnięte, na górze od 3 do 3 wszystko opuchnięte, na dole 2 i 3 szerokie, niby zaczyna prześwitywać dolna 2 ale jednak góra wygląda gorzej...... kurde.... 10 zębów w dziąsłach i nic nie chce wyjść ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
Witam.Czarnula za spadek wagi
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
a teraz doszłam do momentu w którym stwierdziłam, że będę się rekami i nogami zapierać żeby dziecka nie nazwać "Krzyś"
![]() dawno measi nie było? ![]()
27.06.2011 ![]() ![]() Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam Edytowane przez BERBIE Czas edycji: 2014-03-15 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() u nas noce w porządku, tzn budzi się czasem z płaczem jak dziąsła bolą ale nie ma już (raczej) zabawy w nocy, za to o 6 zaczynamy ryczącą imprezę.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Zadomowienie
|
![]() Ale pospałam dzisiaj - wstałam po 10 ![]() ![]() I w ogóle to zjadłabym sernik, albo szarlotkę.. w sumie byle co, tylko żeby było świeżo upieczone w domu. Tylko jeden problem - nie chce mi się piec ... Wszystkie mamusie, które są nie wyspane i zmęczone przytulam mocno ![]() Ciociami szczerze współczuję kolejnego ataku migreny ![]() Monia niech te ząbki się przebijają, to Jakub na pewno poczuje ulgę a Ty razem z nim. Też o niej wczoraj myślałam.. |
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie rozumiem ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
Witam sobotnio,ponuro i deszczowo
![]() ![]() ![]() Czarnula śliczne masz dziewczynki!! A WIKI już taka dorosła ![]() Fiol ufff dobrze że się odezwałaś!! No i w dalszym ciągu ![]() Lunka ![]() Ciociami masz pisać o sobie! Biednaś z tymi migrenami ![]() ![]() Perse nie zazdroszczę Ci nocnej "imprezy" ![]() W nocy kilka razy obudził mnie ból takie jakby kłucie w jajniku czy to normalne?? troszkę mnie to martwi i z rana też troszkę kuło ale teraz jakby przeszło... ![]()
![]() |
#672 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
no! ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45594288] U nas noc dramat, poranek nie lepszy...[/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
dużo! ale jak trza, to trza ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Czarnula, boskie córy i świetny wynik! Zebra, daj koniecznie znać co z Kasią. Byłam na zakupach. ceny kurtek przejściowych dla T. mnie powaliły (ale też żadna nie zachwyciła) ... ale kolekcje marine w Zarze i Mothercare ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
Pani Ja ostatnio też szukałam dla S. ale w niemarkowym sklepie i były po 95 zł. A w coccodrillo 110 zł z nowej kolekcji. Wolałabym kupić lepszą, żeby może na jesień jeszcze była, ale ciężko to widzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam i sernik i szarlotke i mam też makowca zatem zapraszam ![]() Iza biedny Domiś ![]() ![]()
![]() |
#675 | |
Zakorzenienie
|
już edytowałam, mówiłam, że będę się zapierać, żeby synka Krzyś nie nazwać
Cytat:
![]() nawet nie ciut... ![]() przypomniało mi się, że miałam dziś okropny sen. śniło mi się, że okazało się że Krzyś okazał się syjamskimi bliźniakami ![]() ![]() u nas dziś pogoda pod psem. wiatr gotów głowy pourywać.
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
Berbie no tak
![]() ![]() ![]() zaczęłam dziś 7tc ![]()
#677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
Mąż tableta kupił mi tableta
![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#680 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jeju wszystkie maluszki chorują ![]() Cytat:
![]() w soboty do 14, ale niedziele wolne... ![]() Cytat:
![]() Głupio mi to pisać na wątku gdzie dziewczyny pragną maleństwa... ale od dwóch dni mam takie plamienie, malutkie skrzepy-prawie identyczne jak wtedy gdy ciąża była obumarła (bo ja nie poroniłam samoistnie) i ze dwa razy dziennie a potem czysto. jestem w 10 d.c ale na tabletkach anty... najpierw brałam azalie dla karmiących i o dziwo plamień nie miałam a wszyscy przy nich na to narzekają, za to teraz 3 opakowanie Kontracept i coś takiego... jeszcze mnie brzuch pobolewa ![]() już mam schizy że jestem. lub byłam w ciąży, ale testu nie zrobie bo boje się kolejnej ciąży, poprostu nie chce ![]() i boje się że nawet jakbym była to poroniłam co też by mnie zdołowało. więc sobie czekam aż przejdzie ![]() jeszcze sobie myślę że to może od ćwiczeń, bo ćwicze brzuch od 3 dni, ale co ma piernik do wiatraka ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Konto usunięte
|
A mi się cykle porozjeżdżały i czekam na @ i czekam, a tu nic, jakieś marne plamienie. Chcę iść do ginki po zaświadczenie do becikowego i od razu bym się przebadała, ale tak to się nie ma co umawiać
![]() Oczywiście ciąża niemożliwa, nie było żadnych przytulanek. |
![]() ![]() |
![]() |
#682 | ||
Rozeznanie
|
Witam
Dziękujemy z dziewczynkami za miłe słowa ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Moja amelka już prawie zdrowa,zaraz idziemy do przychodni na 12 zastrzyk ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A sen okropny... ![]() Cytat:
gratuluję kolejnego tygodnia ![]() Cytat:
Dziwnie się piszę na tablecie ale za to dobrze Was widzę ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
Agatko Będzie dobrze, nie martw się
![]() Mam nadzieję, że zobaczysz teraz serduszko. Luna Wiem, że się boisz ciąży. Ja też się bałam, z czasem mniej lub bardziej. Teraz strach jest, ale już inny. Mam nadzieję i chcę, żeby wszystko było dobrze. Iza A pokazali Ci w szpitalu jak oklepywać mu plecki? Nam lekarz mówił, że to bardzo pomocne ![]() Kucyk Jak się przegląda internet na tablecie ![]() ![]() Perse Może Twój organizm potrzebuje więcej czasu, żeby dojść do siebie po porodzie? Gdzieś czytałam, że na to potrzebuje nawet roku. |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
Bardzo dobrze
![]() ![]() Ale wydatek spory...nie wiem co mu do głowy przyszło...Chyba mu mnie żal że tak leżeć muszę :p Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |||||||
Zakorzenienie
|
śliczności
![]() i wielkie ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45594288] U nas noc dramat, poranek nie lepszy... Artur sobie czasami robi imprezę w nocy, dzisiaj była od po 3 do przed 5, najedzony nie spał, tylko sobie ryczał - na mnie ryczał, obok mnie ryczał, w łóżeczku ryczał, ja już byłam u kresu sił, tym bardziej, że cały tydzień jest jakiś zębomarudny, a TŻ mi niespecjalnie pomógł, chwilę go ponosił. W końcu przed 5 usnął ze zmęczenia, wstał nie wiem sama o której, byłam nieprzytomna. Oczywiście też z płaczem... No ale po śniadanku jest już OK. Nie miał wczoraj drzemki po południu i dość wcześnie (jak na niego) poszedł spać, ledwo po 21. Może to dlatego... Dziś NA SZCZĘŚCIE (sic!) jest brzydka pogoda, więc nie idę na spacer, bo znowu włóczyłabym nogami...[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#687 |
Konto usunięte
|
Widzę, że rozmawiacie o Dziewczynie z tatuażem... Czytałyście Millenium, na podstawie którego powstał film? Jeśli tak, to jest jeszcze saga filmowa właśnie Millenium, nakręcona w Szwecji. Osobiście pierwsza część Millenium szwedzkiego podobała mi się dużo bardziej niż Dziewczyna z tatuażem
![]() ![]() Robiłam dzisiaj próbę fryzury ślubnej, żeby zobaczyć, czy nie będzie trzeba zagęszczać włosów - na szczęście nie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45599453]Robiłam dzisiaj próbę fryzury ślubnej, żeby zobaczyć, czy nie będzie trzeba zagęszczać włosów - na szczęście nie ![]() ![]() ![]() masz jakieś foty?
![]() |
#689 |
Konto usunięte
|
Hej jakoś nie mogę się wbić ostatnio. Czarną zazdroszczę silnej woli i gratuluje spadku. Córeczki masz śliczne.
Agatka trzymam kciuki za serduszko. Waderka mam nadzieję że u Ciebie wszystko dobrze. Kiedy masz wizytę ? Oby bibus urósł dużo żebyś była spokojną Kucyku oby szyjka się nie skracala Berbi jak Krzyś? Nadal prowadzi mocny styl życia ? Anita to już niedługo ![]() A u mnie zapalenie ścięgna ręki. Biorę silne leki i w tym cyklu odpuszczam. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#690 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a na ciuchach nie idzie wyłowić coś fajnego, godnego uwagi? my jedziemy na zapasie kurtek po dzieciach koleżanki... Cytat:
myślę, że dzisiejsza wizyta nie wniosłaby niczego nowego,od ostatniej wizyty minęło tak mało czasu, że pomiar mógłby wyjść w granicach błędu i Cię nie zadowolić, w dodatku takie częste USG chyba nie jest wskazane szczerze to myślałam o Tobie dzisiaj całe przedpołudnie i martwiłam się, że pojechałaś i że teraz sobie znowu różne dziwy wkręcasz ![]() masz odpoczywać, barć leki a nie biegać po lekarzach książka, łóżko, herbatka i aranżacja wnętrz, relaks ![]() a wtorek już niebawem (chociaż jak dla mnie to i tak za wcześnie na kolejną wizytę) Cytat:
![]() też od niedawna mam tabletkę ![]() wolniej, trudniej odpisać i edytować ale do czytania w łóżku super wygodne i poręczne ![]() Cytat:
![]() jestem lżejsza o 150zł i teoretycznie spokojniejsza... teoretycznie bo praktycznie cała wizyta sprowadziła się do: zapoznania z dokumentacją, którą mieliśmy przy sobie (wszelkie ważne badania robione przez ostatnie 21 miesięcy), wywiadu, wzrokowej oceny dziecka, badania brzucha rękami, interpretacji siatek.... wnioski- powodów do zmartwień nie powinniśmy mieć bo przy problemach gastrycznych oprócz zaburzeń wagi są też zaburzenia wzrostu a Kasia rośnie jak na drożdżach uspakajające(!) i świadczące o urodzie jest to, że w wieku 8 miesięcy tak samo była poniżej siatki pomiaru masy ciała jak teraz - niepokojące byłoby gdyby różnica była znaczna i nagle Kasia osiągnęła wysoki centyl wagi, wzrost podobnie od miesięcy utrzymuje się na podobnym (wysokim) centylu- problemy z jedzeniem wskazują na kaprysy upodobaniowe - mamy próbować podać co 20 razy zanim przyjmiemy, że ona tego nie lubi w końcu też wiem, że mam się nie martwić tym, że żywimy się 'dunkanowo" bo nie mam wyboru i skoro jedyne co chce to jogurt, jajko, mleko i szynka to mam jej to dawać- próbować równocześnie zachęcać do jedzenia innych smakołyków z innej gruupy ponieważ miałam wrażenie, że nie wychodzę z gabinetu z niczym nowym (świeże usg itp) to zadałam jeszcze panu pytanie jako pediatrze czy gdybyśmy przyszli do niego na wizytę pediatryczną to zwróciłby nam uwagę na nietypową budowę twarzy i sugerował konsultacje genetyczne ze względu na zmarszczki nakątne u Kasi pan absolutnie nie widzi takiej potrzeby, uważa, że w jej przypadku to taka uroda jednak gdybym koniecznie chciała mam kontakt do genetyka w katowicach, wspominałam, że wybieramy się do okulisty i przytaknął, że może akurat w tej kwestii okulista coś więcej powie (powiedział to w kontekście, że okulista bardziej mnie uspokoi i potwierdzi, że genetyk jest niepotrzebny) ladypurple-? nie odzywała się wczoraj? jakieś mam dziwne przeczucia, że wysłali ją z tym krwawieniem do szpitala... ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- miałam zwolnienie do wczoraj więc po gastrologu pojechaliśmy prosto do gin a że tydzień temu było w poczekalni "pusto" postanowiłam posłać chłopa aby przebił się przez tłumy(jakich się dzisiaj spodziewałam) - bo wiedziałam, że po zwolnienie szybciej jego przepuszczą poza kolejką niż mnie poszedł, przyszedł po 25 minutach, przyniósł zwolnienie i mówi " Ostatni raz takie coś załatwiam, tak te baby na mnie nazywały- nie chciały mnie przepuścić" zerkam a zwolnienie źle wypisane (od jutra a miało być od dzisiaj bo szpitalne było do wczoraj), więc mówię mu, żeby poszedł jeszcze raz a on mi na to "Nie ma mowy, teraz idziesz Ty, w poczekalni jest pusto ![]() poszłam, szybko załatwiłam ale ch.olerka martwię się bo gin nie wypisała nowego L4 tylko poprawiła długopisem i przybiła na tym pieczątkę, mam nadzieję, że mi to w pracy przyjmą i że dostanę w kwietniu wypłatę...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.