|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Też sobie pozwolę na takie podsumowanie
![]() - szlafrok-miałam cienki, w ogóle nie ubrałam - majtki siateczkowe tak jak mówię można się obejść, ewentualnie warto mieć małą ilość, ale podkreślam ja po cc, więc tez inaczej się oczyszczam - podkłady jeśli nie zużyje się w szpitalu to świetnie sprawdza się w domu na przewijak - ubranka- Jaś urodził się z 56 cm, mimo tego niektóre ciuszki na 56 są dla niego za małe. Fajnie się sprawdzają kaftaniki rozpinane z przodu lub kopertowe. Super są śpiochy z rozpięciem w kroku. Lubię ubierać zestaw body+ półśpiochy, ale niektóre body mają mocne wycięcia pod szyjką i to mi się nie podoba - chciałam myć pupę wacikami i wodą- nie robię tego, bo nie daje rady, mały strasznie nie lubi przebierania i wycierania pupy, więc chusteczki sa tu szybsze-wyciagam, przecieram i jest czysto - jestem zadowolona z butelki closer to nature TT- musiałam dopajać małego wodą z glukozą i ten smoczek rzeczywiście przypomina sutek przez co można karmić naprzemiennie -polecam wkładki laktacyjne Lovi- wkład jest super chłonny, ratuje moją bieliznę |
|
|
|
#1262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- My po wizycie poloznej ![]() Mala ladnei przybrala. NA wyjsciu miala 2950 Dzis 3030. Jeszce nie doszla do wagi urodzeniowej ale wazne ze przybiera
|
||
|
|
|
#1263 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Maja ma swój ulubiony kocyk w którym cały czas śpi jak w rozku Niedrapki to straszny niewypał u nas stosowane byly skarpetki Majtki używałam w szpitalu polecam te z siatki Szlafrok nie przydatny ja sie nim przykrywalam na łóżku bo jakoś mie lubie pościeli szpitalnej Wysłane z mojego GT-I8190 |
||
|
|
|
#1264 |
|
Wtajemniczenie
|
Spakowałam torbę
![]() Oczywiście nie do końca i w ostatniej chwili pewnie będę dorzucać jakieś rzeczy, ale generalnie jest ![]() Co do gaci, mi się z Antkiem sprawdziły te siateczkowe, chociaż rodziłam cc, miałam kilka par, jakoś z 5 chyba. |
|
|
|
#1265 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Smarrita i dobrze że strajk zarządziłaś!
o to ja nie mam prawie w ogóle Cytat:
![]() Cytat:
![]() JustiLbn strasznie współczuję ![]() a to położna wcześniej nie zauważyła że źle mała ciągnie? Nie możesz na IP jechać zeby już Ci dali jakieś leki na zakażenie? Cytat:
na mnie pełnia nie działa Cytat:
dziękuję za i się dziele z innymi mhymm gratuluję!!! W końcu się doczekałaś! |
||||
|
|
|
#1266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za 300zł go potem nie sprzedam, a tak wydam teraz tyle (200zł z przesyłką już), za ile mniej więcej planuję później "dać mu nowe życie gdzie indziej"znalazłam też zdjęcie (TUTAJ)gdzie starsza siostra używa leżaczka brata (czasami ogląda w nim TV) - a wszystko to od matki testującej ze strony http://thriftyniftymommy.com/2012/07...ve-3-in-1.html mnie przekonuje rozkładanie na płasko i to, że ma takie wysokie boki
|
|
|
#1267 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zresztą, z tymi wodami, to też nie wiadomo. ciężka sprawa to rozpoczęcie porodu ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
i tak nic z tych skurczy nie wynika, tylko się męczę ![]() 2. żebyś się nie zdziwiła
|
|||
|
|
|
#1268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serdecznie gratuluje Witaj Ulenko! Cytat:
dla coreczki
|
|
#1269 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kl aski: GRATULACJE!!!!!!!!Cytat:
Cytat:
oby tak dalej
|
|||
|
|
|
#1270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1271 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
GRaTULACJE!!!!! CIESZE SIE OGROMNIE, ZE TAK SZYBKO POSZŁO Cytat:
u mnie tak samo ![]() Cytat:
Mariola wlasnie chce ten na plasko rozkladany
|
|
#1272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja jestem dziś wykończona, mój piesek coś dziś był bardzo kiepski, leżał tylko i się cały trzasl wiec dzwonilismy szybko i szukaliśmy lekarza bo u nas w soboty to ciężko ale na szczęście jeden przyjechał specjalnie dla nas. Psiak dostał dwa zastrzyki i już jest duża poprawa. Ah te zwierzątka domowe, człowiek je kocha, martwi się jak o człowieka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1273 | ||
|
Zakorzenienie
|
fajnie ze piszecie te podsumowania
Cytat:
![]() Cytat:
ja się też dzisiaj już prawie w 100% dopakowałam no i spakowałam małego, może zrozumie aluzje moja sis uważa że mam dżentelmena bo czeka aż przygotuje wszytsko i dopiero wyjdzie daje czas kobiecie na przyszykowanie się BeautifulLie to raczej chodzi o to, że poród niby na dniach się rozkręca generalnie czop może być podbarwiony krwią i nie ma się czego obawiaćale cisza ![]() filupka a mówił dlaczego takie złe samopoczucie? Oby już mu nic nie dolegało
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2014-03-15 o 18:48 |
||
|
|
|
#1274 | |
|
Raczkowanie
|
Fajnie, że podsumowałyście
![]() Cytat:
Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
to u nas jest tak że Piotruś urodził się 54cm ale większośc ubranek 56 jest na niego bardzo luźna i wszystko jest na niego takie jakieś wielgachne. Otulaczek poszedł w kąt od początku, jest za duży, może się jeszcze przyda na potem, rożek używamy i przydaje się na pewno. Kocyk jeden ukochany a ten z womaru jakoś mnie nie przekonuje teraz. Wkładki do staników używam z Johnson & Johnson i są super potrzebne bo inaczej opływałabym mlekiem. laktatora nie kupowałam i póki co nie mam potrzeby kupować.
|
|
|
|
#1276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla potrzebujacych ![]() Oby w tym mies pelnia sie sprawdzila Bylam dzisiaj na ostanich zajeciach sr, moge rodzic
|
|
#1277 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po krótkiej nieobecności
Gratuluje Virginia Poczekalnia Nam się wreszcie zmniejsza stopniowo ![]() Myśmy od wczoraj zaczęli rodzinny weekend i komputer i komórka poszły w kąt, bo TZ ma urlop. Zaczęło się tym, ze zasnęłam o 20 na kanapie i o 21 juz smacznie spałam z Babelką w przystawionym łóżeczku. Moje podsumowanie: - Pupkę myjemy wodą przegotowana, ale zimna i jednorazowymi płatkami, albo myjkami frotte. Na zaczynające się odparzenia poszedł w ruch dwa razy krem z cynkiem, ale bardzo cieniutka warstwą i się poprawiło. - szlafrok przydał mi się tuz po porodzie- chodziłam tak do toalety, żeby nie latac w samej koszuli i z tymi podkładami - Mała urodziła sie 50 cm i ciesze sie, że miałam ciuszki 50, bo w 56 się topiła - Diety matki karmiącej nie stosuję- nie jem jedynie orzeszków ziemnych. Czekoladę raz wciągnęłam jedną na 2 dni i Małej to w ogóle nie ruszyło. - Polecam nosidełko ergonomiczne/ chustowanie. Od kiedy stosujemy z TŻ Emilka jest dużo spokojniejsza i ładnie śpi. O... dziecko mi sie budzi, takze do później
|
#1278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)))Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1279 |
|
Rozeznanie
|
Monka sam dokładnie nie wiedział ale coś z brzuszkiem. Teraz będzie już na pewno dobrze
(mam nadzieje) mój piesek ma już 11 lat więc jak coś mu jest to się zawsze strasznie wystrasze. Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2014-03-15 o 19:47 |
|
|
|
#1280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
moje krotkie podsumowanie.
chodzilam w szlafroku prawie caly czas.zle czulam sie w koszuli samej i nie wyobrazallam sobie wyjsc bez szlafroka. Ola miala 53 cm wsszystkie ciuszki 56o duzo za duze, teraz dopiero zaczynaja pasowac. rozek sie nie sprawdzil. ani z usztywniaczem, ani bez. i juz raczej go nie uzyje. na początku otulalam kocykiem. teraz nie otulam niczym. Mam dwa kocyki i one sluza na wyjscia do wozka, ewentualnie do przykrycia w lozeczku jak jest chlodniej. wkladki laktacyjne johnson mi pasuja. ciuszki do ubierania pasuja kuz mi wszystkie. nie mam ulubionych i znienawidzonych, do wszystkich sie przyzwyczailam i kazde zaklada mi sie dobrze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1282 |
|
Raczkowanie
|
Mmhym gratuluję
Tak czytam Wasze podsumowania i co mi przychodzi do glowy: -szlafrok mialam tylko dwa razy na sobie, ale przez te cztery dni... spalam pod nim na sali bylo strasznie gorąco a mi sie trafiła jakaś grubasna kołdra:/- nie wyobrażam sobie pobytu w szpitalu bez mojego jaska - po porodzie cc zuzylam tylko jedną paczkę tych dużych podpasek poporodowych, bo szybko przeszłam na zwykłe, wiec jedno opakowanie leży nietknięte - korzystam z majtek siateczkowych wielorazowych - w dzien myjemy pupę Malego przygotowaną wodą i dużymi platkami kosmetycznymi, w nocy bywa róznie, najczęściej korzystamy z chusteczek - bylam sceptycznie nastawiona do Fridy teraz dałabym za nią Nobla - uważam na to, co jem, tzn. w menu królują ryby i pierś z kurczaka + marchew gotowane na parze, piję slabe herbaty, w tym zieloną, po tym, jak napatrzylam się na cierpienie Małego, bo matka wyczytała, ze może jeść brokuły, to nie chcę drugi raz tego przechodzic... -laktator się przydaje, oj przydaje -za to biustonosz do karmienia narazie leży w szufladzie -kupiłam witaminy k+d3, choc w zaleceniach d3 podaje się od pierwszej, a witaminę K od ósmej doby i nie wiedziałam, co robić :P - oprócz witaminy k+d3 kupionej wcześniej w Gemini (kapsulki twist off) kupiliśmy te witaminy w butelczce z dozownikiem, co bardzo sobie chwalimy -to nieprawda, że nie warto kupować ciuszków w rozmiarze 56, gdybym tego nie dopilnowala Mały ze swoimi 53cm utopilby sie w ubrankach "na 62" -nigdy nie przypuszczalam, że odważę się wziąć na ręce takiego noworodka a po porodzie wszystko stało się takie naturalne, ba nawet kapanie czy obcinanie paznokci, czym wszyscy mnie straszyli ![]() -mój TZ okazał się super tatą, w co nigdy nie wątpiłam ![]() Ooo, syn sie obudził na karmienie... trzeba wyskoczyć z cycem ![]() Sent from my HTC Wildfire using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc tutaj bardziej kwestia jest jak długo dziecko będze chciało w tym bujaczku |
|
|
|
|
#1284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1285 |
|
Zadomowienie
|
mmhym Gratulacje
|
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
ooo... kolejne podsumowania
bardzo się nam przydają ja już tż mówiłam że trzeba bedzie jakąś chuste znaleźć żeby dziecko spokojne było ![]() a zamiast szlafroka mam taki bardzo cienki dłuższy sweterek, dostałam od koleżanki
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
A moim podsumowaniem będzie ze mam wszystkiego za duzo
Dziękuję niebiosom za laktator do krocza uzywalam octeniseptu i białego jelenia i jest ok Za dużo butelek ze smoczkiem o wolnym przepływie mam. Bede musiala kupować za 3 m-ce nowe smoczki Rozek rewelacja przy tak wiercacym dziecku jak moje ![]() Kocyka na razie.używamy i tak jednego Ochraniacz do lozeczka leży na szufladzie bo jak był założony nie widzialam bez podnoszenia sie z lozka czy Mikolaj ma zamknięte oczy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- A ubrania- Mikolaj urodził sie 58 cm a nosi w większości na 56. Najbardziej mi pasują kaftaniki i spioszki, choć wcześniej mi nie podchodzily Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1288 |
|
Rozeznanie
|
no tak jak pisze Monka, to znak, że niby na dniach zacznie się poród
ale spokojnie, póki wody nie odchodzą, nie masz regularnych skurczy i dzieciątko jest aktywne, to jest okej ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- no kochane jesteście z tymi podsumowaniami ![]() dziękuję |
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny miała któraś z was jakąś aplikacje na androida liczącą skurcze? Pytam z ciekawości
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2014-03-15 o 21:34 |
|
|
|
#1290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Używałam stopera i i tak wierzyć mi się nie chciało, że mam skurcze co 4 minuty A aplikację liczącą mam- kupy i "piersiominuty" przy karmieniu uzylam moze jeden dzien, a potem nie widzialam dalszego sensu ![]() Mam zestaw butelek "na wszelki wypadek"- zostanie pewnie nieuzyty i go sprzedam, bo butelke mam awaryjna przy laktatorze.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

no ani czasu na to ani chęci, a ubranka piorę ręcznie bo nie będę właczać pralki z 2 bodziakami i 2 pajacami.

okazało się że zamiast drzwi otwierać (kręcić w lewo) to ja je zamykałam (chciałam kręcić w prawo) 
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014
ciężka sprawa to rozpoczęcie porodu 

kl aski: GRATULACJE!!!!!!!!
generalnie czop może być podbarwiony krwią i nie ma się czego obawiać