Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-15, 16:11   #1261
baja_86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7

Też sobie pozwolę na takie podsumowanie

- szlafrok-miałam cienki, w ogóle nie ubrałam
- majtki siateczkowe tak jak mówię można się obejść, ewentualnie warto mieć małą ilość, ale podkreślam ja po cc, więc tez inaczej się oczyszczam
- podkłady jeśli nie zużyje się w szpitalu to świetnie sprawdza się w domu na przewijak
- ubranka- Jaś urodził się z 56 cm, mimo tego niektóre ciuszki na 56 są dla niego za małe. Fajnie się sprawdzają kaftaniki rozpinane z przodu lub kopertowe. Super są śpiochy z rozpięciem w kroku.
Lubię ubierać zestaw body+ półśpiochy, ale niektóre body mają mocne wycięcia pod szyjką i to mi się nie podoba
- chciałam myć pupę wacikami i wodą- nie robię tego, bo nie daje rady, mały strasznie nie lubi przebierania i wycierania pupy, więc chusteczki sa tu szybsze-wyciagam, przecieram i jest czysto
- jestem zadowolona z butelki closer to nature TT- musiałam dopajać małego wodą z glukozą i ten smoczek rzeczywiście przypomina sutek przez co można karmić naprzemiennie
-polecam wkładki laktacyjne Lovi- wkład jest super chłonny, ratuje moją bieliznę
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 16:16   #1262
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, sprawdzily Wam sie te majtki poporodowe? Ktore lepsze i ile warto ich miec?
JA mialam 2 opakowania jednorazowych. Poszlo 1-(5sz) dla mnie przydatne. U nas w szpitalu nic nie gadali jak je nosilam

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

Ćwiczcie, nie zrażaj się, po paru dniach nawet zmasakrowane sutki się wylecza a karmienie stanie się przyjemnością
Doskonale to napisalas. Było ciężko. Przychodzily w szpitalu doradczynie laktacyje i wrecz kazaly zeby mala spala przy cycku a one takie obolale i popekane. Lzy w oczach i karmilam. Ale teraz jak mija tydz juz prawie wogole bolu nie ma. No moze na poczatku jak mala glodomorra sie dorwie

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

My po wizycie poloznej
Mala ladnei przybrala. NA wyjsciu miala 2950 Dzis 3030. Jeszce nie doszla do wagi urodzeniowej ale wazne ze przybiera
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 16:37   #1263
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Mi się przydał tylko taki cieniutki szlafrok z krótkim rękawem, bo w szpitalach faktycznie jest gorąco ale ciężko się chodzi z wielką podpachą bez majtek tak żeby jeszcze nie odstawała z tyłu jak kaczy kuper. Więc tutaj cienki szlafrok jak najbardziej.

Z innych rzeczy, które okazały się niewypałem lub wręcz odwrotnie:

podgrzewacz do butelek - mimo karmienia mm. Pięć razy szybciej jest mieć przegotowaną wodę w termosie i temperaturę regulować zimną przegotowaną wodą z jakiegoś innego pojemnika.

Pościeli oczywiście narazie też nie używamy, za to kocyki jak najbardziej. I przydaje się ich mieć faktycznie kilka, bo dzisiaj właśnie jeden mieliśmy zasikany

Rękawiczki niedrapki nietrafione - Gucio ściąga je buzią w kilka minut.

No i całe szczęście że miałam kilka kompletów ubrań na rozmiar 50 lub małe 56 bo inaczej by Gucio goły i wesoły chodził.
Aha, no i ambitne plany prasowania ubranek no ani czasu na to ani chęci, a ubranka piorę ręcznie bo nie będę właczać pralki z 2 bodziakami i 2 pajacami.

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

mmhym - GRATULACJE!

Cytat:
Też sobie pozwolę na takie podsumowanie

- szlafrok-miałam cienki, w ogóle nie ubrałam
- majtki siateczkowe tak jak mówię można się obejść, ewentualnie warto mieć małą ilość, ale podkreślam ja po cc, więc tez inaczej się oczyszczam
- podkłady jeśli nie zużyje się w szpitalu to świetnie sprawdza się w domu na przewijak
- ubranka- Jaś urodził się z 56 cm, mimo tego niektóre ciuszki na 56 są dla niego za małe. Fajnie się sprawdzają kaftaniki rozpinane z przodu lub kopertowe. Super są śpiochy z rozpięciem w kroku.
Lubię ubierać zestaw body+ półśpiochy, ale niektóre body mają mocne wycięcia pod szyjką i to mi się nie podoba
- chciałam myć pupę wacikami i wodą- nie robię tego, bo nie daje rady, mały strasznie nie lubi przebierania i wycierania pupy, więc chusteczki sa tu szybsze-wyciagam, przecieram i jest czysto
- jestem zadowolona z butelki closer to nature TT- musiałam dopajać małego wodą z glukozą i ten smoczek rzeczywiście przypomina sutek przez co można karmić naprzemiennie
-polecam wkładki laktacyjne Lovi- wkład jest super chłonny, ratuje moją bieliznę
Podpisuje sie pod wypowiedziami dziewczyn z tym że Ja używam podgrzewacza.
Maja ma swój ulubiony kocyk w którym cały czas śpi jak w rozku
Niedrapki to straszny niewypał u nas stosowane byly skarpetki
Majtki używałam w szpitalu polecam te z siatki
Szlafrok nie przydatny ja sie nim przykrywalam na łóżku bo jakoś mie lubie pościeli szpitalnej

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 17:03   #1264
pola_m
Wtajemniczenie

Spakowałam torbę
Oczywiście nie do końca i w ostatniej chwili pewnie będę dorzucać jakieś rzeczy, ale generalnie jest

Co do gaci, mi się z Antkiem sprawdziły te siateczkowe, chociaż rodziłam cc, miałam kilka par, jakoś z 5 chyba.
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 17:12   #1265
monkaa321
Zakorzenienie

Smarrita i dobrze że strajk zarządziłaś!

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
wszystko w jednym czasie. Twardnienie, bóle @ i pleców
o to ja nie mam prawie w ogóle

Cytat:
Przeleciałam ostatnie strony, ale nie mam czasu się odnieść. Wyrabiamy z Jankiem rytm dnia, jest różnie, ale radzimy sobie całkiem nieźle. Żółtaczka chyba schodzi, we wtorek kolejne badanie we wtorek, mam nadzieję, że poziom bilirubiny ładnie spada

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ale macie fajnie.
Moj tata jakby mial mi cos ugotowac , to na pewno bym tego nie zjadla. On to by jakies plucka, czy mozdzki ugotowal
.
blee... mój tato za to umie naprawdę dobre rzeczy gotować...

JustiLbn strasznie współczuję a to położna wcześniej nie zauważyła że źle mała ciągnie? Nie możesz na IP jechać zeby już Ci dali jakieś leki na zakażenie?

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
wewillrockyou i monkaa321 jak tam z tymi przepowiadaczami teraz u was ?? przeszło coś?? bo ja dzisiaj od 1 w nocy nie spałam tak mnie bolała kość ogonowa lub krzyż już sama nie wiem i tak jak by tylko po prawej stronie brzucha, ból miesiączkowy i od czasu do czasu coś mnie kuło w dole .... rzesz chole.ra nie za wcześnie u mnie czasami ?? torbę już spakowałam dzisiaj po takiej nocce
no u mnie kompletna cisza od wczoraj na mnie pełnia nie działa

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
dziewczyny mój mózg ciążowy niedługo zrobi mi chyba krzywde wczoraj wracam z koleżanką z zakupów do domciu, wsadzam klucz w drzwi a tam nic.. Ani nie moge otworzyć, dzwonie nikt nie otwiera (tżta nie było) no i zdziwienie, że co sie dzieje okazało się że zamiast drzwi otwierać (kręcić w lewo) to ja je zamykałam (chciałam kręcić w prawo) aż mi wstyd było mówię Wam
dzisiaj w lux medzie nie umiałam głupiego świstka przeczytać ze zrozumieniem i poprawnie wypełnić tylko wypełniłam jak se chciałam, pielęgniarka pomogła mi to ogarnąć wstyd do ludzi iść

dzisiaj Tż robi imprezke urodzinową, mój brat też jutro kończy 18 gnoisko kiedy to mineło także imprezkujemy, chociaż mi to już średnio idzie i to juz narazie Nasze ostatnie 'podrygi' przed porodem
miałam podobne przeboje
dziękuję za

i się dziele z innymi : brokul:

mhymm gratuluję!!! W końcu się doczekałaś!
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 17:28   #1266
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny tak sie zastanawiam nad lezaczkiem z tiny love.
On jest podobno do 18 kg to ile mniej wiecej to bedzie miesiecy
ja kupiłam używkę - ze zdjęć super, będzie u mnie we worek za 300zł go potem nie sprzedam, a tak wydam teraz tyle (200zł z przesyłką już), za ile mniej więcej planuję później "dać mu nowe życie gdzie indziej"

znalazłam też zdjęcie (TUTAJ)gdzie starsza siostra używa leżaczka brata (czasami ogląda w nim TV) - a wszystko to od matki testującej ze strony http://thriftyniftymommy.com/2012/07...ve-3-in-1.html

mnie przekonuje rozkładanie na płasko i to, że ma takie wysokie boki
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 17:51   #1267
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
Wewillrockyou dzieki za odp, bo sie zmartwilam. Dzisiaj to pierwsza taka nocka ze mnie bol brzucha obudzil a w dodatku po jednej stronie wzielam nospe ale i tak czulam plecy. Chcialabym odejscie wod a nie przepowiadacze, ale ja moge sobie chciec
też chciałabym żeby mi wody najpierw odeszły wtedy na pewno bym się skapnęła, że czas do szpitala, a tak to sobie licz te skurcze zresztą, z tymi wodami, to też nie wiadomo. ciężka sprawa to rozpoczęcie porodu

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
My po wizycie poloznej
Mala ladnei przybrala. NA wyjsciu miala 2950 Dzis 3030. Jeszce nie doszla do wagi urodzeniowej ale wazne ze przybiera

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

o to ja nie mam prawie w ogóle

no u mnie kompletna cisza od wczoraj na mnie pełnia nie działa
1. ciesz się póki możesz i tak nic z tych skurczy nie wynika, tylko się męczę
2. żebyś się nie zdziwiła

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 17:51   #1268
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ulka przyszla na swiat o 12.15 sn - ma 53 cm i wazy 3250 g - jest cudowna, taka grzeczniutka. Porod wywolywany trwal okolo 3,5 godz. Parcie 10 min tylko strasznie mnie rozprulo, wiec teraz dochodze do siebie i potem będziemy cwiczyc cyckanie bo mam kiepskie sutki
pozdrawiamy
Serdecznie gratuluje
Witaj Ulenko!
Cytat:
[/COLOR]My po wizycie poloznej
dla coreczki
Stary 2014-03-15, 18:12   #1269
BeautifulLie
Zadomowienie

Cytat:
Ulka przyszla na swiat o 12.15 sn - ma 53 cm i wazy 3250 g - jest cudowna, taka grzeczniutka. Porod wywolywany trwal okolo 3,5 godz. Parcie 10 min tylko strasznie mnie rozprulo, wiec teraz dochodze do siebie i potem będziemy cwiczyc cyckanie bo mam kiepskie sutki
pozdrawiamy

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kl aski: GRATULACJE!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
a to Piotrek zboczuszek mały no

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

może właśnie od tej monotonnej diety ma zaparcia? szynka taka ze sklepu ma mnóstwo konserwantów
obyście szybko sobie poradziły z problemami

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

nie znam się, ale o tym samym pomyślałam

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

co do przepowiadaczy, to ja od miesiąca mam kłucie w szyjce i twardnienia brzucha. a od 3-4 dni doszły dzienne i nocne mega bóle @ i krzyża i co? bo są nieregularne według mnie to normalne i chyba nie masz się czym przejmować gorzej jak skurcze będą regularne albo odejdzie Ci czop podbarwiony krwią czy wody. Takie jest moje zdanie
A TO ŹLE? bo mi taki odszedł...
Cytat:
JA mialam 2 opakowania jednorazowych. Poszlo 1-(5sz) dla mnie przydatne. U nas w szpitalu nic nie gadali jak je nosilam

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Doskonale to napisalas. Było ciężko. Przychodzily w szpitalu doradczynie laktacyje i wrecz kazaly zeby mala spala przy cycku a one takie obolale i popekane. Lzy w oczach i karmilam. Ale teraz jak mija tydz juz prawie wogole bolu nie ma. No moze na poczatku jak mala glodomorra sie dorwie

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

My po wizycie poloznej
oby tak dalej
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 18:12   #1270
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
pozdrawiamy

Gratulacje mamuśka !!!!
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 18:17   #1271
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Ja mam mało pokarmu, więc mam zalecone karmić z dwóch piersi. Jedna ok 15 minut, mała się odłącza sama żeby odbić i podaję drugą. Czasem po jednej mi zaśnie, najczęściej w nocy.
Wiecie co dopadło mnie zapalenie w piersiach Mam zakażenie grzybicze brodawek, ból nie do wytrzymania. Jak się okazuje mała źle ssie i muszę ją od nowa uczyć. Muszę czekać do poniedziałku z wizytą u lekarza. To okropne. Właśnie ją nakarmiłam butelką i mm bo nie dałam rady z piersią. A do tego Ala ma takie zaparcia, że od 3 rano do 9 cierpi strasznie mimo podawania delicolu. Każdy na mnie krzyczy, że pewnie żrę nie wiadomo co. Ja jem tylko chleb z szynką drobiową, bez masła, makaron z jabłkiem i herbatniki.
Współczuję zapalenia trzymam kciuki aby bylo lepiej.

Cytat:
pozdrawiamy

GRaTULACJE!!!!! CIESZE SIE OGROMNIE, ZE TAK SZYBKO POSZŁO

Cytat:
Ja po cc, ale u mnie sprawdziły się zdecydowanie majtki siateczkowe, wielorazowe. W szpitalu nie pozwalali z majtkach, zresztą byłoby w nich niewygodnie, za to chodzę w nim cały czas w domu, nie uciskają, są przewiewne.

Chyba dzisiaj pogoda taka, ciśnienie spada, ja też nieprzytomna dzisiaj.

u mnie tak samo chociaz bez siateczkowych tez bym dalabrade ale nosilamnsiateczkowe bo mialam

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
ja kupiłam używkę - ze zdjęć super, będzie u mnie we worek za 300zł go potem nie sprzedam, a tak wydam teraz tyle (200zł z przesyłką już), za ile mniej więcej planuję później "dać mu nowe życie gdzie indziej"

znalazłam też zdjęcie (TUTAJ)gdzie starsza siostra używa leżaczka brata (czasami ogląda w nim TV) - a wszystko to od matki testującej ze strony http://thriftyniftymommy.com/2012/07...ve-3-in-1.html

mnie przekonuje rozkładanie na płasko i to, że ma takie wysokie boki
O super to mnie przekonuje

Mariola wlasnie chce ten na plasko rozkladany

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 18:32   #1272
filupka
Rozeznanie

Cytat:
pozdrawiamy

Gratulacje I wytrwałości w cyckaniu

Ja jestem dziś wykończona, mój piesek coś dziś był bardzo kiepski, leżał tylko i się cały trzasl wiec dzwonilismy szybko i szukaliśmy lekarza bo u nas w soboty to ciężko ale na szczęście jeden przyjechał specjalnie dla nas. Psiak dostał dwa zastrzyki i już jest duża poprawa. Ah te zwierzątka domowe, człowiek je kocha, martwi się jak o człowieka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 18:45   #1273
monkaa321
Zakorzenienie

fajnie ze piszecie te podsumowania

Cytat:
No i całe szczęście że miałam kilka kompletów ubrań na rozmiar 50 lub małe 56 bo inaczej by Gucio goły i wesoły chodził.
chciałaś napisać leżał

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Spakowałam torbę
Oczywiście nie do końca i w ostatniej chwili pewnie będę dorzucać jakieś rzeczy, ale generalnie jest
ja się też dzisiaj już prawie w 100% dopakowałam no i spakowałam małego, może zrozumie aluzje moja sis uważa że mam dżentelmena bo czeka aż przygotuje wszytsko i dopiero wyjdzie daje czas kobiecie na przyszykowanie się

BeautifulLie to raczej chodzi o to, że poród niby na dniach się rozkręca generalnie czop może być podbarwiony krwią i nie ma się czego obawiać

ale cisza

filupka a mówił dlaczego takie złe samopoczucie? Oby już mu nic nie dolegało
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Edytowane przez monkaa321
Czas edycji: 2014-03-15 o 18:48
Stary 2014-03-15, 18:52   #1274
mara86
Raczkowanie

Fajnie, że podsumowałyście Nie ma jak sprawdzone info

Cytat:
pozdrawiamy

Gratulacje!!!!

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-03-15, 18:56   #1275
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

to u nas jest tak że Piotruś urodził się 54cm ale większośc ubranek 56 jest na niego bardzo luźna i wszystko jest na niego takie jakieś wielgachne. Otulaczek poszedł w kąt od początku, jest za duży, może się jeszcze przyda na potem, rożek używamy i przydaje się na pewno. Kocyk jeden ukochany a ten z womaru jakoś mnie nie przekonuje teraz. Wkładki do staników używam z Johnson & Johnson i są super potrzebne bo inaczej opływałabym mlekiem. laktatora nie kupowałam i póki co nie mam potrzeby kupować.
Stary 2014-03-15, 19:07   #1276
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
pozdrawiamy

GRATULACJE!!!!!

Dla potrzebujacych
Oby w tym mies pelnia sie sprawdzila

Bylam dzisiaj na ostanich zajeciach sr, moge rodzic
Stary 2014-03-15, 19:22   #1277
Trisdom
Zadomowienie

Witam się po krótkiej nieobecności
Gratuluje Virginia czbasia mmyhm
Poczekalnia Nam się wreszcie zmniejsza stopniowo

Myśmy od wczoraj zaczęli rodzinny weekend i komputer i komórka poszły w kąt, bo TZ ma urlop. Zaczęło się tym, ze zasnęłam o 20 na kanapie i o 21 juz smacznie spałam z Babelką w przystawionym łóżeczku.

Moje podsumowanie:
- Pupkę myjemy wodą przegotowana, ale zimna i jednorazowymi płatkami, albo myjkami frotte. Na zaczynające się odparzenia poszedł w ruch dwa razy krem z cynkiem, ale bardzo cieniutka warstwą i się poprawiło.
- szlafrok przydał mi się tuz po porodzie- chodziłam tak do toalety, żeby nie latac w samej koszuli i z tymi podkładami
- Mała urodziła sie 50 cm i ciesze sie, że miałam ciuszki 50, bo w 56 się topiła
- Diety matki karmiącej nie stosuję- nie jem jedynie orzeszków ziemnych. Czekoladę raz wciągnęłam jedną na 2 dni i Małej to w ogóle nie ruszyło.
- Polecam nosidełko ergonomiczne/ chustowanie. Od kiedy stosujemy z TŻ Emilka jest dużo spokojniejsza i ładnie śpi.

O... dziecko mi sie budzi, takze do później
Stary 2014-03-15, 19:26   #1278
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
pozdrawiamy

Gratuluję i zazdroszczę, że już po)))

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 19:44   #1279
filupka
Rozeznanie

Monka sam dokładnie nie wiedział ale coś z brzuszkiem. Teraz będzie już na pewno dobrze (mam nadzieje) mój piesek ma już 11 lat więc jak coś mu jest to się zawsze strasznie wystrasze.

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png

Edytowane przez filupka
Czas edycji: 2014-03-15 o 19:47
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 19:49   #1280
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
pozdrawiamy

GRATULACJE

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 20:01   #1281
Ela87
Zakorzenienie

moje krotkie podsumowanie.

chodzilam w szlafroku prawie caly czas.zle czulam sie w koszuli samej i nie wyobrazallam sobie wyjsc bez szlafroka.

Ola miala 53 cm wsszystkie ciuszki 56o duzo za duze, teraz dopiero zaczynaja pasowac.

rozek sie nie sprawdzil. ani z usztywniaczem, ani bez. i juz raczej go nie uzyje.

na początku otulalam kocykiem. teraz nie otulam niczym. Mam dwa kocyki i one sluza na wyjscia do wozka, ewentualnie do przykrycia w lozeczku jak jest chlodniej.

wkladki laktacyjne johnson mi pasuja.

ciuszki do ubierania pasuja kuz mi wszystkie. nie mam ulubionych i znienawidzonych, do wszystkich sie przyzwyczailam i kazde zaklada mi sie dobrze

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 20:23   #1282
justine_87
Raczkowanie

Mmhym gratuluję

Tak czytam Wasze podsumowania i co mi przychodzi do glowy:
-szlafrok mialam tylko dwa razy na sobie, ale przez te cztery dni... spalam pod nim na sali bylo strasznie gorąco a mi sie trafiła jakaś grubasna kołdra:/
- nie wyobrażam sobie pobytu w szpitalu bez mojego jaska
- po porodzie cc zuzylam tylko jedną paczkę tych dużych podpasek poporodowych, bo szybko przeszłam na zwykłe, wiec jedno opakowanie leży nietknięte
- korzystam z majtek siateczkowych wielorazowych
- w dzien myjemy pupę Malego przygotowaną wodą i dużymi platkami kosmetycznymi, w nocy bywa róznie, najczęściej korzystamy z chusteczek
- bylam sceptycznie nastawiona do Fridy teraz dałabym za nią Nobla
- uważam na to, co jem, tzn. w menu królują ryby i pierś z kurczaka + marchew gotowane na parze, piję slabe herbaty, w tym zieloną, po tym, jak napatrzylam się na cierpienie Małego, bo matka wyczytała, ze może jeść brokuły, to nie chcę drugi raz tego przechodzic...
-laktator się przydaje, oj przydaje
-za to biustonosz do karmienia narazie leży w szufladzie
-kupiłam witaminy k+d3, choc w zaleceniach d3 podaje się od pierwszej, a witaminę K od ósmej doby i nie wiedziałam, co robić :P
- oprócz witaminy k+d3 kupionej wcześniej w Gemini (kapsulki twist off) kupiliśmy te witaminy w butelczce z dozownikiem, co bardzo sobie chwalimy
-to nieprawda, że nie warto kupować ciuszków w rozmiarze 56, gdybym tego nie dopilnowala Mały ze swoimi 53cm utopilby sie w ubrankach "na 62"
-nigdy nie przypuszczalam, że odważę się wziąć na ręce takiego noworodka a po porodzie wszystko stało się takie naturalne, ba nawet kapanie czy obcinanie paznokci, czym wszyscy mnie straszyli
-mój TZ okazał się super tatą, w co nigdy nie wątpiłam

Ooo, syn sie obudził na karmienie... trzeba wyskoczyć z cycem

Sent from my HTC Wildfire using Wizaz Forum mobile app

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 20:32   #1283
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny tak sie zastanawiam nad lezaczkiem z tiny love.
On jest podobno do 18 kg to ile mniej wiecej to bedzie miesiecy?.
Kuba ma 3.5 roku, waży 17kg, jest 'normalny' - ani gruby ani chudy, a Mateusz jak miał 7 lat ważył 18kg, ale on był zawsze chudziak.
więc tutaj bardziej kwestia jest jak długo dziecko będze chciało w tym bujaczku
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 20:43   #1284
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
pozdrawiamy

Gratulacje:ro za:
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 21:05   #1285
olakola
Zadomowienie

mmhym Gratulacje
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 21:18   #1286
monkaa321
Zakorzenienie

ooo... kolejne podsumowania
bardzo się nam przydają
ja już tż mówiłam że trzeba bedzie jakąś chuste znaleźć żeby dziecko spokojne było
a zamiast szlafroka mam taki bardzo cienki dłuższy sweterek, dostałam od koleżanki

Stary 2014-03-15, 21:30   #1287
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

A moim podsumowaniem będzie ze mam wszystkiego za duzo : wkladek laktacyjnych (chyba ze jeszcze zuzyje) majtek siateczkowych (miałam 6), jednorazowe w ogole odradzam, podpasek wielkich starcza 2 op moim zdaniem.
Dziękuję niebiosom za laktator
do krocza uzywalam octeniseptu i białego jelenia i jest ok
Za dużo butelek ze smoczkiem o wolnym przepływie mam. Bede musiala kupować za 3 m-ce nowe smoczki
Rozek rewelacja przy tak wiercacym dziecku jak moje
Kocyka na razie.używamy i tak jednego
Ochraniacz do lozeczka leży na szufladzie bo jak był założony nie widzialam bez podnoszenia sie z lozka czy Mikolaj ma zamknięte oczy

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

A ubrania- Mikolaj urodził sie 58 cm a nosi w większości na 56. Najbardziej mi pasują kaftaniki i spioszki, choć wcześniej mi nie podchodzily

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 21:32   #1288
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość

A TO ŹLE? bo mi taki odszedł...
no tak jak pisze Monka, to znak, że niby na dniach zacznie się poród ale spokojnie, póki wody nie odchodzą, nie masz regularnych skurczy i dzieciątko jest aktywne, to jest okej

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

no kochane jesteście z tymi podsumowaniami
dziękuję

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 21:32   #1289
monkaa321
Zakorzenienie

dziewczyny miała któraś z was jakąś aplikacje na androida liczącą skurcze? Pytam z ciekawości

Edytowane przez monkaa321
Czas edycji: 2014-03-15 o 21:34
Stary 2014-03-15, 21:56   #1290
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
dziewczyny miała któraś z was jakąś aplikacje na androida liczącą skurcze? Pytam z ciekawości

Używałam stopera i i tak wierzyć mi się nie chciało, że mam skurcze co 4 minuty

A aplikację liczącą mam- kupy i "piersiominuty" przy karmieniu uzylam moze jeden dzien, a potem nie widzialam dalszego sensu

Mam zestaw butelek "na wszelki wypadek"- zostanie pewnie nieuzyty i go sprzedam, bo butelke mam awaryjna przy laktatorze.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości